maanantaina, tammikuuta 05, 2004

Lapset pois nettikommuuneista!

Seitsemäs vasemmalta ottaa esille miettimisen arvoisen asian nettikommuuneista, joissa lapset joutuvat alttiiksi nuorten aikuisten maailman arvoille: "IRC-Galleria edustaa uudenlaista kommuunia jossa ihmiset eivät enää ole nimimerkkiensä piilossa. Naiivit ja typerät 14-vuotiaat kuuntelevat kritiikittöminä 20-vuotiaitten miesten (vastuuttomia) kommentteja ulkonäöstä ja tottelevat vinkkejä vähentää kuvien vaatetusta ja lopputulos on pahimmillaan se, että 14-vuotiaan kuvat ovat täynnä pornografiaa."

"Nettikommuunit ovat vahingollisia alaikäisille(etenkin tytöille), siispä ratkaisuna ehdottaisin <16-vuotiaitten karsinointia Ulos nettikommuuneista joissa voi tapahtua ajatustenvaihdosta ikäluokista toiseen(kaikenlaiset foorumit & keskustelupalstat & chatit). Tämä siksi, että ajatusten vaihto nuorien ja muiden ikäisten kanssa on vahingollista lasten kehitykselle. Se joka on normaalia käyttäytymistä 20-vuotiaalle ei välttämättä kuulu 10 vuotiaan normaaliin käytösrepertuaariin."

Pitäisikö lasten pääsy aikuisten nettikeskusteluihin estää ja jos niin miten? Onko vastuu vanhemmilla vai kenellä? Vai meneekö vapaus kaiken edelle niin, että lasten varhaisaikuistumisesta tulee lähes vääjäämätön kehityssuunta? Haluaisitteko vanhempina, että teidän 11-vuotias tyttärenne viettää aikaansa nettikommuuneissa nuorten aikuisten kanssa ja imee vaikutteet sieltä?

Kymmenen nörteimmän harrastuksen joukosta löytyvät tästä listasta mm. seuraavat vapaa-ajanaktiviteetit:

10. Sarjakuvaharrastajat
9. Roolipelien pelaajat
8. Leikekirjojen kerääjät
3. Star Trek hemmot
1. Larppaajat

Vuoden 2003 Anti-blogipalkinnotkin on jaettu.

Omenan kuoriminen stimuloi tieteilijöiden mukaan sopivalla tavalla ihmisen kehittyneimpiä aivolohkoja siinä missä pelkkä omenen hierominen veitsellä ei.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Valitse itsellesi joku nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. Älä laita ruksia kohtaan "Anonyymi".