torstaina, syyskuuta 18, 2008

Linkkejä

I'm a sex worker – don't take away my livelihood. The 'Big Brothel' report paints women in my industry as victims. Some may be – but to generalise is patronising and offensive.

Women in govt service to get 3 yrs' child care leave

Teenage boys are stupid

If the Boss Is Young and Male, Watch Out

13 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Seksityöläisen kommentti:
"but to generalise is patronising and offensive."

Tuossa aiemmassa merkinnässä Henry ihmettelee, miksi joku kutsui tätä blogia taantumukselliseksi. Löytyisikö tästä kommentista vinkkiä?

jorma kirjoitti...

"Löytyisikö tästä kommentista vinkkiä?"

Ei löydy, sillä yleistykset ovat lopulta väistämättömiä ja välttämättömiä, jos oikeasti halutaan ymmärtää ympäröivää mailmaa. On nähtävä metsä puilta. Ongelma on se, että tuossa tehdään väärä yleistys: suurin osa seksipalvelujen myyjistä ei, ainakaan Suomessa, ole mitään uhreja. Niinpä on väärin sellaista väittää.

Henry kirjoitti...

"Tuossa aiemmassa merkinnässä Henry ihmettelee, miksi joku kutsui tätä blogia taantumukselliseksi. Löytyisikö tästä kommentista vinkkiä?"

Kerro tarkemmin, millä tavalla yleistäminen liittyy taantumuksellisuuteen? Lisäksi yleistämisestä puhuttaessa menevät sekaisin virheelliset yleistykset ja tilastolliset yleistykset.

Esim. virheellinen yleistys: "Seksityöläiset ovat hyväksikäytettyjä uhreja, jotka voivat huonosti."

Tilastollinen yleistys: Suurin osa korkeakouluopiskelijoista on naisia.

Vortac kirjoitti...

Ja sitten on henkilökohtaisia yleistyksiä (tai yleistyksiä, jotka perustuvat henkilökohtaisiin parametreihin)..

"Kaikki miehet ovat väkivaltaisia, koska kaikki mun poikaystäväni ovat olleet väkivaltaisia"..

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Tämä mainitsemani yleistys-tyyppi on muuten naisille hämmästyttävän yleinen tapa hahmottaa maailmaa (taisin itsekin nyt tehdä tässä yleistyksen, hehe).

Siis naisten vaikuttaisi olevan jostain syystä erittäin vaikeata ymmärtää laajempia kokonaisuuksia tilastojen ja ihmisten yleisen käytöksen perusteella - heidän on välttämättä verrattava yleistysväitettä OMAAN elämäänsä - ja jos se ei siihen sovi, nainen kieltää yleistyksen pätevyyden ja todenmukaisuuden.

Olen törmännyt henkilökohtaisesti tähän ilmiöön liian usein, jotta voisin ajatella sen olevan vain joidenkin hemmetin monien individuaalien heikkoutta.. mutta jotta en nyt tässä itse sortuisi samaan, niin havaintoni perustuvat myös muiden ihmisten kokemuksiin - ja toisaalta en ole tekemässä tästä mitään sementisoitua totuutta, vain lähinnä mainitsemassa, kuinka tämä on alati kasvava havainto, jonka voisi ottaa joskus jonkin tutkimuksen kohteeksi kenties, jotta saataisiin sitten tilastollinen yleistys, johon voisi todennäköisesti luottaa (tietenkin ainoastaan jos tutkimuksen tekisi puolueeton taho pätevillä menetelmillä).

Tässäkin blogissa tuo ilmiö on tullut vastaan aika monta kertaa - olen enemmän kuin kerran nähnyt Jormankin ilmiöön törmäävän, ja kärsivällisesti selittävän näille naisille, että se, että jokin ei toimi naisen omassa elämässä juuri noin ei tarkoita, etteikö se toimisi kuitenkin tasan sillä tavalla suurimman osan ihmisistä elämässä.

- Vortac

jorma kirjoitti...

Uganda seeking miniskirt ban

"Uganda's ethics and integrity minister says miniskirts should be banned - because women wearing them distract drivers and cause traffic accidents."

Vortac kirjoitti...

Tosta "Teenage boys are stupid" -- miksi tuokin asia pitää sukupuolittaa?

Ikäänku teenage girls olisivat jotenkin älyltään säkenöivän loistavia istuessaan kuset housussa pusikossa kahden siiderin jälkeen ja vollottamassa kuinka kukaan ei heitä rakasta.

- Vortac

jersun_life kirjoitti...

Tuo ikäkysymys työpaikalla on mielenkiintoinen. Iän ajatellaan tuovan auktoriteettia, osaamista, kokemusta.

Kuitenkin itse olen havainnut että IT-alalla juuri näämä vanhat patut on niitä osaamattomia vätyksiä, jotka eivät jaksa ja halua päivittää tietojaan. Mutta iän tuomalla auktoriteetilla voidaan sitten pitää paikka ja hidastaa kehitystä.

Tämä kannattaa tietysti lukea varauksella, koska kirjoittaja on nuori mies :)

Ville kirjoitti...

Insuliinioikeudenkäynti: Syytetty saapui saliin hymyillen

Ville kirjoitti...

IL Hullu Maailma:

Naisten voitto
17.9.2008 23:07

Saksan naiset pettävät nykyisin miehiään ensi kerran enemmän kuin miehet naisia, paljastaa maan historian suurin seksitutkimus. Hurraa, niin se vaan naisten vapautuminen etenee! Naisista syrjähyppelyä on harrastanut 38,9 prosenttia ja miehistä 37,1 prosenttia. Kumma kyllä 88 prosenttia naisista ilmoitti pitävänsä uskollisuutta parisuhteen tärkeimpänä elementtinä. Masentavaa luettavaa on myös parisuhteen yhdyntätiheys: ensimmäisenä vuonna lakanoita laulatetaan keskimäärin 196,1 kertaa vuodessa, kolmen vuoden jälkeen 117,1 kertaa ja seitsemän vuoden jälkeen vain 84,6 kertaa.

Jorma kirjoitti...

Jos tuossa asejutussa jotain tyhmää on, niin se on amerikkalainen aselainsäädäntö.

Eipä silti, yhtä tyhjäpäistä on meikäläistenkin lainsäätäjien meininki: Alle 18-vuotias ei saisi edes pajatsoon senttejään tuhlata, mutta äänestämässä pitäisi saada käydä jo 16-vuotiaankin.

Vortac kirjoitti...

Kuitenkin itse olen havainnut että IT-alalla juuri näämä vanhat patut on niitä osaamattomia vätyksiä, jotka eivät jaksa ja halua päivittää tietojaan. Mutta iän tuomalla auktoriteetilla voidaan sitten pitää paikka ja hidastaa kehitystä.

Tämä on kyllä mielenkiintoinen ilmiö; miksi vanhemmat ihmiset ovat niin haluttomia ja kyvyttömiä kehittymään ja oppimaan uutta? Ja vaikka he olisivat halukkaita, heiltä vaikuttaa puuttuvan samanlainen kyky tajuta teknologiaa kuin useimmilla nörttimiehillä ainakin lienee. Siis kyky kokeilla, katsella ja kummastella, kunnes oppii miten jokin asia tietokoneiden kanssa toimii - ja sitten käyttää tätä perustietoutta uusien asioiden oppimiseen.

Jopa hiiren käyttö vaikuttaa hiukan ongelmalliselta vanhemmalle sukupolvelle, jos hiiressä ei ole kiihdytystä päällä.. (vanhempi sukupolvi oppii hiiren käytön kiihdytettynä, eli ei koskaan oikeastaan nostele hiirtä jalustaltaan kun ei 'tarvitse')

Jos yhtäkkiä sitten joutuukin nostamaan hiirtä alustalta, heillä ei ole automaattista tajua, mihin se hiiri on kätevintä laittaa takaisin alustalle..

Noh, nämä tutkimukseni perustuvat tosin aika pieneen empiiriseen kokemukseen, mutta ilmiö on kyllä käsittääkseni laajasti olemassa - mitä vanhemmaksi ihminen tulee, sitä jähmeämmiksi ja kiveenhakatummiksi tulevat hänen käsityksensä, mielipiteensä, tietonsa jne. ja aivan uuden oppiminen voikin olla työn ja tuskan takana.

Ehkä eri sukupolvilla on eri tehtävät ja suuntautumiset, jolloin teknologia nykymuodossaan ei ole se asia, johon heidän suuntautumisensa on tarkoitus kohdistautua, koska ovat tulleet tänne niin kauan ennenkuin se tällaiseksi muotoutui.

Jokainen sukupolvihan on aina hiukan erilainen näissä asioissa.

Eihän tämä oikeastaan enää liity kovin paljon alkuperäiseen pointtiin, mutta tällainen pohdiskelu on minusta mielenkiintoista, joten suokaa anteeksi hairahdukseni.

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

"Tämä on kyllä mielenkiintoinen ilmiö; miksi vanhemmat ihmiset ovat niin haluttomia ja kyvyttömiä kehittymään ja oppimaan uutta?"

Voisiko johtua siitä, että vanhemmilla ihmisillä on duunit hoidettavana, perheety elätettävinä, lapset kasvatettavina ja asuntolainat maksettavina. Eikä enää oikein jaksa kovin monta päivää putkeen parin vuorokausittaisilla tunnin yöunilla edes Batteryn avulla. Päivitä siinä sitten osaamista, joka vanhenee suunnilleen samaan tahtiin kun ehdit opettelemaan.

Ei tietenkään koske kaikkia, mutta sopii miettiä tuotakin.