torstaina, marraskuuta 20, 2008

Seksinostokielto Britanniassa

Seksin ostosta tulee Britanniassa rikos Suomen mallin mukaan
Sisäministeri Jacqui Smithin mukaan seksin osto ihmiskaupan uhrilta olisi laitonta riippumatta siitä, tietääkö ostaja myyjän taustasta.

Rangaistukseksi kaavaillaan tuntuvaa sakkoa, mutta pahimmillaan seksin ostajaa voisi odottaa raiskaussyyte.
Jacqui Smith: 'We need men to think twice about paying for sex'

Propose less, listen more. If the government wants to reduce the social exclusion of sex workers, they should include us when consulting on new laws

The shadowy world of sex across borders. The government's latest proposals for sex workers do little to tackle the problem of human trafficking

Lemmiskely poistaa stressiä


Onko nainen hyvä sängyssä? – Nämä 7 merkkiä paljastavat!

Birdyn paluu

14 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Birdy:
"Niihin on turha hukata aikaansa. Kannattaa ennemmin keskittyä vaikkapa naistutkimukseen ja seurusteluun tervepäisten asiallisten miesten kanssa - juuri niiden, jotka ovat lajina täysin tuntematon netin "mies"liikkeelle. Ja jotka ovat netin "mies"liikkeen mukaan meidän naisten kusettamia ja huijaamia rassuja. "

Voi sen (asian) noinkin
tulkita. Mutta selkeä näkemys
olisi paikallaan. Tuossa ei
ole edes kohtuullista vastateoriaa esitettynä, että millä lailla miesliike olisi väärässä esitetyn väitteen suhteen? Argumenttien puute korvataan mollaamisella ja irrationalisoinnein.

Sukupuolisuhteet ovat
yleensäkin primitiivisellä ja tolalla, mikä johtuu kyllä osittain naisten seksuaalisesta vallankäytöstä. Eli naisella on seksuaalista valtaa vain siksi, koska patriarkat pyörittävät maailmaa ja naiset pystyvät pätemään seksillä, olipa kyse sitten antamisesta, vilauttelusta tai panttaamisesta.

Naiset eivät juurikaan osallistu yhteiskunnan suuriin hankkeisiin tai toimi itsetietoisesti. He työskentelevät ensisijaisesti sairaanhoitajina, kaupan myyjinä, lentoemäntinä
ja sihteereinä koska näissä ammateissa he paitsi pääsevät pätemään hieman seksuaalisesti, myös pääsevät helpolla - ja usein heidän miehensä tekevät parempi palkkaista työtä.

Jos väität, ettei seksuaalisuuden valtailmiötä pitäisi tutkia yliopistoissa sen varjolla, ettei "nörteillä" ole oikeutta siihen niin se on kyllä ihan vain mielipide, joka ei kyseenalaista pariutumis- tai ihmissuhdemarkkinoiden
tutkimusta.

Naisen pohjimmainen
ongelma siis on, että patriarkat siis lunastavat naisilta seksipalveluksia yhteiskunnallista menestystä vastaan. Eli tietyssä
rautalankamallissa tavalliset,
urhokkaat herrasmiehet voidaan nähdä seksuaalisina hyväksikäyttäjinä ja naiset näiden maskotteinaan. Tällainen rautalankamalli ei kuitenkaan ole sen kummempi rautalankamalli, kuin vastakkainen asetelma, että nörtit hyväksikäyttävät naisia, mikäli naiset siihen suostuvat. Molempien rautalankamallien totuuspohjaa on kuitenkin syytä tutkia, jotta saadaan selville miltä osin nainen on sukupuolisuhteen aivopesty maskotti.

Sitten on tutkittava erikseen
naisten kiihottumista ja kostumista tietynlaisista miehistä. Voi kuullostaa typerältä, mutta tietenkin sen voi muotoilla myöskin näin:
kostuisiko ja kiihottuisiko
keskiverto-omavarainen nainen niin paljon kunnon patriarkasta, jos hän saisi olla vapaampi ja
individualistisempi? Kuinka paljon naisen seksuaalivalinnoissa vaikuttaa altisteisuus patriarkaaliselle kulttuurille? Entä haluaisiko mies olla kenties joku muu kuin patriarkka jos saisi itse valita?

Birdyn mainitsema otos miehiä ei liene miesliikkeelle tuntematon, eikä myöskään kovin epämääräinen joukkio, vaan he ovat perusihmisiä, jotka eivät ehkä ole vielä törmäilleet kriittiseen sukupuolitutkimukseen, ja jotka sulauttavat itsensä naisille muodostuneiden ja toisaalta patriarkaalisten odotusten
välimaastoon > patriarkkahan saa aina seksiä, muut saavat sitä "säälistä" tai jopa selvästi huonommin. Välimaaston miehet saavat sen minkä nöyrästi ottavat, silloin kun tarjotaan (edellyttäen että heillä on riittävä määrä statusta, mikä mahdollistaa myös keskivertomiehenä toimimisen). Ihanne olisi tietenkin, se että tarjontaa olisi riittävästi kaikkien välillä. Tämä ihanne vaan ei tunnu sopivan ihmisille, joille sukupuolinen kilpailu on mennyt veriin ja tuottanut menestystä.

Sukupuolikäyttäytymisen
ja miesten ahtaiden sukupuoliroolimallien kyseenalaistaminen on yritys vapauttaa sukupuolisuutta turhasta kilpailusta. Tietenkin osa kilpailusta tulee jäämään, mutta seksuaali-ihanteet saattavat olla avarakatseisempia.

Birdykään ei varmaankaan ole kauhean syvästi pohtinut, mistä uudenajan miesliikkeessä on oikein kysymys, kun ajautuu siihen valitettavan yleiseen kehäpäätelmään,
että sillä pyritään surkeuden keskellä vain lievittämään omaa epätoivoa puuttumalla markkinoiden kylmiin lainalaisuuksiin.
Jos kyse olisi noin yksinkertaisesta asiasta menisin kyllä minäkin itseeni ja tekisin ratkaisuni miesasiatoiminnan
suhteen.

Itselläni on suhteita
naisten kanssa, joten minulla on myös ymmärrystä sen suhteen, mitä naiseus on ja mihin sen kanssa
on mahdollista päästä. Tiedän myös millaista huippua on parhaimmillaan yhteiselo nainen kanssa. Kun vertailen myönteisiä naiskokemuksia siihen ainekseen, jota kadulla lampsii vastaan erot ovat siinä määrin voimakkaita, että se pistää väkisinkin miettimään, että onko sitä itse näissä asioissa kehittyneemmällä tasolla.


Bmad

Nomen Nescio kirjoitti...

Kannattaa muistaa - jos lähdetään vertailemaan Suomea ja Brittejä - että kyseessä on sekä siirtomaavaltio että koko entisen kommunistisen Itä-Euroopan ykköskohde. Puolassahan sanotaan jo olevan tavallisista työntekijöistä, prostituoiduista ja etenkin putkimiehistä, huutava pula, kun kaikki on Briteissä.

"Do our own plumbers have to go to Poland to search for work?", kysyi Guardianin kolumnisti pari vuotta sitten.

Puolassa on liikemiehet taas ihmetelleet että nykyään ei ole Warsowassa kuin Valko-Venäläisiä rasvalla syötettyjä maalaistyttöjä tarjolla. Jos haluaa hoikan Eurooppalaista kieltä puhuvan naisen niin joutuu maksamaan tuplana.

Etelä-Amerikkalaisetkin pääsevät taka-kautta Portugalin ja Espanjan kautta Britteihin, ja huhutaankih kokonaisen Brasilialaisen huorakorttelin muuttaneen Lontooseen.

Paikalliset sosiologit ovat joskus yrittäneet laskea paljonko prostituoituja Lontoossa lopulta oikein on, ja on päädytty sellaisiin numeroihin että lähes joka toinen vastaantuleva nainen on vähintään keikka-prostituoitu.

Liettulalaiset, Latvialaiset ja Eestin paremman näköiset tytöt ovat kaikki Lontoossa, ja asustelevat siellä Marble Archin ympärillä omissa yksiöissään. Eestissähän on nykyään jäljellä enää laittomat venäläiset prostituoidut Siperian syrjäseuduilta.

Lähinnähän tuossa on kyse siitä, että onko prostituoitu kenties Moldovalainen, Venäläinen tai Ukrainalainen ihmiskaupan urhi. Passin vaihto käy aika näppärästi, ja samalla passilla voi mennä moni tyttö tekemään vuorotellen keikkaa. Moldovalainen prostituoitu on myös muodollisesti täysin vailla kansalaisoikeuksia Briteissä. Tai ainakin tämä voidaan hänelle uskotella.

Saas kattoa milloin Suomessa aletaan vertailemaan Iranin ja Suomen lainsäädäntöä mitä tulee prostituoituihin.

Anonyymi kirjoitti...

En muistanutkaan, että tuo Birdy olikin nuin sekopää...

Anonyymi kirjoitti...

Laasasen mediajulkisuudesta keskustellaan muuten Sudet Tulevat -blogissa.

Paavo kirjoitti...

"Sisäministeri Jacqui Smithin mukaan seksin osto ihmiskaupan uhrilta olisi laitonta riippumatta siitä, tietääkö ostaja myyjän taustasta.

Rangaistukseksi kaavaillaan tuntuvaa sakkoa, mutta pahimmillaan seksin ostajaa voisi odottaa raiskaussyyte."

tässä koitetaan nyt sievistellä, etteikö tarkoitus olisi estää nimenomaan moraalitonta seksistä maksamista, että oikeasti olisi kyse nimenomaan ihmiskaupan uhrien suojelusta.

Mutta silti en ymmärrä, että jos menet ihmiskauppa thaihieromoon, niin sinua syytetään ihmiskaupasta jos pyydät hierojan hieromaan häpeäelimiäsi, mutta jos sama ihmiskaupan uhri hieroo vain selkääsi ja jalkojasi, niin asia on varsin ookoo ja hienosti. perushieronta orjatyöllä on ookoo.

Eli miksi ostajan pitäisi maagisesti tietää seksinmyyjän työsopimuksen laillisuus, mutta ruuanostajan ei pidä tietää, että onko kiinalaisen ravintolan työsopimukset ja henkilöstönhankkimissysteemit aivan laillisella pohjalla.

Jaaha kirjoitti...

Kah, Birdy-mummo tuli tutisten takaisin. Eipä ole meininki juuri muuttunut nuoruuden päivistä. Vahvalla tunnelatauksella eteenpäin, faktoista välittämättä.

Anonyymi kirjoitti...

Birdyä vaan ottaa nuppiin, kun sen kirjaa ei siteerata missään eikä kutsuta mihinkään puhumaan.

Anonyymi kirjoitti...

Sinkkuäiti-sarja olikin näytelty

Siinä sitä on taas vedätetty pahaa aavistamattomia miehiä oikein kunnolla.

Jorma

basil kirjoitti...

Selibaattipäiväkirja löytyy meidän Suomalaisen alelaarista ainakin kolmenkymmenen kappaleen (koko tilattu satsi? :D) voimin hintaan 4e ;)

Henry kirjoitti...

Kannattaa muistaa, että Selibaattipäiväkirjasta löytyy myös minun kirjoittamaani tekstiä, joten ei se aivan huono voi olla. :-)

Anonyymi kirjoitti...

Kuinka vanha tämä lintunainen oikein on?

Anonyymi kirjoitti...

"Ennen kuin otatte taas kauheasti niitä suorituspaineita tästä, saanen vienosti kysyä, että eikö teillä heteropareilla käytetä sängyssä lainkaan sormia tai kieltä?" -- Onkos se Birdy oikeasti lesbo? Tätä en tiennyt.

Nörttineutri kirjoitti...

"Sitten se toinen asia, mikä ottaa pannuun on se, että naistutkimuksen edustajat (miehet, naiset, muut, tasa-arvofemmarit, erofeministit, tiesmitkä muut) saavat paahtaa pää auki vuositolkulla samoja asioita. Mediaa ei kiinnosta. Mutta kun jostain takavasurilta tulee _naistutkimusta (yleensä edellisten lukujen kuvauksen lailla) kritisoiva mies_, johan herää lehdistö."

Niin. Korkeasaaren apinatkin saavat kaikessa rauhassa kiipeillä puissa ja heitellä toisiaan paskalla. Mutta jos yksi niistä alkaa lentää, niin johan ihmisten mielenkiinto herää! Voi kuinka epistä paskaa syöviä apinoita kohtaan! Miksei kukaan tajua kuinka EPISTÄ on ettei niitä huomoida!

Ihmisellä täytyy olla jonkinsorttinen aivovaurio, jos pystyy uskottelemaan että naistutkijat ovat olleet viimeiset vuosikymmenet marginaalissa oleva syrjitty vähemmistö jota ei ole mediassa huomioitu lainkaan.

Minusta on myös melko huvittavaa, että Birdy samaistuu Lenita Airistoon. Huvittavaa on myös se, jos tästä lapsiperheitä halveksivasta, tunnelihankkeiden fallistisuudesta kauhistuvasta ja miesten miehisyyttä halveksuvasta robotista on vihdoinkin tullut lepakko, kuten kirjoituksen sananmuoto antaa ymmärtää.

Odotan innolla kuinka Birdy alkaa arvioida miehen seksuaalisuutta, nyt kun hän on päässyt 'miehen rooliin' myös seksielämässään. Onhan hän jo nyt pitkään sinkkunaisena "analysoinut viiltävästi" (erittäin sarkastisia äänenpainoja) lapsiperheitten elämää, taloudellisia järjestelyjä ja miesten hengenmaailmaa. Työpaikan kahvihuoneessa _niin usein_ kuulleitten asiantuntijalausuntojen perusteella.

Elias kirjoitti...

HS kirjoittaa: "Poliisin arvion mukaan Englannissa ja Walesissa toimii 88 000 prostituoitua, joista 70 prosenttia olisi ihmiskaupan uhreja."

Niiden tietojen perusteella mitä minulla on Britannian tilanteesta, tässä näyttää taas kerran olevan kyseessä jonkinlainen ihmiskauppa-sana-arvausleikki tai seksuaalisen ihmiskaupan uhrilukujen liioittelu poliittisista syistä. Tämä todetaan esim. äskettäin julkaistussa NIKK:n Prostituutio Pohjoismaissa loppuraportissa sivulla 16 (suomenkielisessä versiossa on käännösvirhe, joka on luvattu korjata) http://norden.org/pub/velfaerd/jamstalldhet/sk/ANP2008739.pdf Tanskalaiset viranomaiset ja puoliviralliset toimijat käyttävät kansainvälisen prostituution ja ihmiskaupan määräarvioita objektiivisina ja totuudenmukaisina lukuina. Esittämällä ihmiskaupan uhrien lukumäärä suurena saadaan ihmiskaupan vastainen taistelu priorisoitua poliittisesti korkeaan asemaan. Tanskan rikospoliisin tutkimuskeskus Rigspolitiets Nationale Efterforskningsstøttecenter (NEC) on kyseenalaistanut Tanskan ihmiskaupasta käytävän julkisen keskustelun, jonka mukaan ihmiskauppa on Tanskassa suuri ongelma. NEC:n mukaan näin ei ole, vaan on on olemassa suuri ristiriita/eroavuus julkisen vallalla olevan keskustelun (jonka mukaa ihmiskauppa olisi suuri ongelma) ja poliisin identifioimien alhaisten seksuaalisiin tarkoituksiin suuntautuvan ihmiskaupan uhrilukujen välillä. Saman asian on todennut Suomessa mm. Eero Iloniemi http://www.nykypaiva.fi/default.asp?sa=93362 http://www.nykypaiva.fi/default.asp?sa=96904

Guardianissa on ollut lukuisia artikkeleita, joissa on uutisoitu lakiehdotuksesta. Väitteet ja lukumäärät näyttävät olevan täysin ristiriidassa keskenään riippuen kuka esittää. Erilaisia väitteitä ja arvauksia lukumääristä näköjään kaikki käyttävät valikoivasti omiin tarkoitusperiinsä mutkat suoriksi vetäen

http://www.guardian.co.uk/society/2008/nov/19/prostitution-justice

http://www.guardian.co.uk/society/2008/nov/16/prostitution-women-lapdancing

http://www.guardian.co.uk/society/2008/nov/19/prostitution-law-trafficked-women-smith

http://www.guardian.co.uk/society/2008/nov/20/prostitution-police

Tarkastellaan hieman tarkemmin tätä HS:n esittämää väitettä. HS ilmeisesti käyttää valikoivasti pelkästään tietolähteenään Metropolitan policen epämääräistä arvausta, joka tarkemmin tutkittuna osoitttautuu hyvin huteraksi.

Britanian sisäministeriön lakiehdotuksen perusteeksi teettämässä tutkimuksessa todetaan näin: "The legislation will cover women who have pimps or drug addicts who work to pay off their dealers as well as the rarer cases of trafficked women. This is expected to include the majority of Britain's 80,000 sex workers." Eli: lakiehdotus kattaa ostamisen naisilta, joilla on parittaja tai narkomaaneilta, jotka myvät seksiä maksaakseen huumevelkansa samoin kuin harvalukuiset/harvinaiset tapaukset, joissa myyjä on seksuaalisen ihmiskaupan uhri. Näihin kolmeen ryhmään - siis paritetut, narkomaanit, ihmiskaupan uhrit - arvioidaan kuuluvan suurimman osan Britanian seksityöntekijöistä. Tässä ei todeta, että 70 % tai suurin osa seksityöntekijöistä olisi ihmiskaupan uhreja, pikemminkin päivastoin.

Sisäministeriön tutkimus siteeraa tutkimusta vuodelta 2003, jonka mukaan korkeintaan 4000 naista Britanissa on ollut seksuaalisiin tarkotuksiin suuntautuvan ihmiskaupan uhreja. Siis: miten 4000 voi olla 70 % 88000? Eihän se ole kuin. 5 %. Ja lisäksi pitää ottaa huomioon, että poliisien ja viranomaisten tutkimukset ja arvioinnit perustuvat vain hyvin epäedustaviin ja valikoiviin aineistoihin, joissa jo lähtökohtaisesti on vapaaehtoinen vaihtosuhdeseksi on suljettu näiden aineistojen ulkopuolelle - merkittäviä maksullisen seksin osa-alueita jää näin tutkimuksen ulkopuolelle. Tällaisen tutkimuksen heikkoutena on sen keskittyminen kaupallisen seksin kaikkein ongelmallisempaan segmenttiin -narkomaaneihin ja rikollisuuteen - ja sieltä kerätyn aineiston suruttomaan universaaliin yleistämiseen koskemaan kaikkea seksipalvelujen kauppaa/seksityötä/maksullista seksiä/seksiä vaihtosuhteessa.

Seksityöntekijöiden järjestön The English Collective of Prostitutes (ECP) http://www.prostitutescollective.net/ puheenjohtaja Niki Adamsin mukaan väitteet, että suurin osa Britanian seksityöntekijöistä olisi ihmiskaupan uhreja ovat täysin keksimällä keksittyjä, ne eivät vastaa todellisuutta eivätkä ole seksityön kokonaiskuva ja koko totuus. Adams: "Tiedämme, että seksityötä tekevät vapaaehtoisesti hyvin erilaiset eri tilanteissa olevat naiset, osa työskentelee samanaikaisesti opettajina, osa on opiskelijoita.
ECP on kyseenlaistanut myös sisäministerin väitteen, että suurin osa prostituutiosta liittyisi paritukseen, huumedeelereihin ja ihmiskauppaan. Lisäksi Sisäministeriön määritelmä kohta "controlled by another person for gain" sisältää tapauksia, jotka on määritelty ihmiskaupaksi, vaikka ne sitä olekaan ja se sisältää epäselvyyksiä kuten määrittely uhkan tai väkivallan kohtaaminen, tai provisio majoituksesta tai huumeista, silloin kuin se on pelkästään ehtona seksinmyymiselle. Lisäksi ihmiskaupaksi on virheellisesti määritelty tapauksia, jotka eivät mitenkään liity ihmiskauppaan, vaan ovat pikemminkin välttämätön seuraus alan puolilaittomasta luonteesta ja standardi käytäntö alalla, jolla esim. kahden naisen yhdessä työskentely on automaattisesti kriminalisoitu.

Kuten tavallista seksityöntekijöiden järjestöjen ääni on ignoiroitu hallituksen lakiesityksessä kokonaan. Sen tahon tietämys, jolla on asiasta paras tieto on ignoroitu. Kahdeksan vuotta seksi-alalla ollut ja useissa seksityöjärjestöissä toimiva, työtään rakastava Catherine Stephens http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2008/nov/19/prostitution-humantrafficking sanoo, että sisäministeriö tarkoittaa lakiehdotuksella varmaan hyvää, mutta lakiehdotuksesta puuttuu totaalisesti kosketus seksialalla työskentelevien todellisuuteen. Sisäministeriöllä olisi ollut mahdollisuus tutustua todellisuuteen, jos he olisivat kuunnelleet seksityöntekijöitä itseään. Stephens sanoo huomanneensa, että ihmisten mielipiteet prostituutiosta perustuu usein tietämättömyyteen ja ne ihmiset, joilla tietoa on vähiten, kiihkeimmin pitävät kiinni ennakkoluuloistaan.

Seksityöntekijöiden järjestöt vastustavat sisäministeriön kaavailemaa lakiehdotusta. Kokemus on osoittanut, että kaikki tällaiset lait aiheuttavat ongelmia ja toimivat tarkoitustaan vastaan viedessään prostituution maan alle ja näin lisäävät seksityöntekijöiden turvattomuutta ja altistavat seksityöntekijät väkivallalle. Nykyisen lakiehdotuksen sijaan seksityöntekijöiden järjestöt haluaisivat Britaniaan Uuden-Seelannin kaltaisen dekriminalisoinnin http://justice.govt.nz/prostitution-law-review-committee/publications/plrc-report/index.html http://www.scoop.co.nz/stories/PA0805/S00449.htm josta on erittäin positiivisia kokemuksia: paras tapa estää hyväksikäyttöä seksialalla on tunnustaa seksityöntekijöiden ihmis-, kansalais- ja työoikedet.

Myös Britanian Konservatiivinen Puolue vastustaa lakiehdotusta. Puolueen johtaviin politikoihin kuuluva Theresa May vastustaa lakiehdotusta samoilla perusteilla kuin seksityöntekijöiden järjestöt: koko seksiala menee maan alle ja täten lisää alalla olevien naisten riskiä väkivallalle.