tiistaina, huhtikuuta 27, 2010

Epätasa-arvo huoltajuudessa

HS: Isillä vaikeuksia saada hoitoonsa lapsia, joiden huoltajia he jo ovat
Lapsia otetaan turhaan huostaan

Moni kunta sijoittaa eron jälkeen lapsia kodin ulkopuolelle, jos äiti ei halua antaa heitä isälle.

Veli-Matti Korhonen haluaa huoltoonsa lapsensa, joihin hänellä on yhteishuoltajuus entisen vaimon kanssa. Tämä ei pysty huolehtimaan lapsista sairautensa takia.
Lapsia otetaan turhaan huostaan

Isät pitkin maata taistelevat saadakseen hoitoonsa omat lapsensa, joiden huoltajia he ovat jo.

Tällaisia tilanteita syntyy, kun avioerossa on sovittu yhteishuoltajuudesta, mutta äiti ei haluakaan antaa lapsia isälle, vaikkei itse pysty hoitamaan heitä. Lapsia päätyy sijoitetuiksi kodin ulkopuolelle.

Nämä taistelut voivat jatkua vuosia. Kärsimään joutuvat etenkin lapset, joiden parhaaksi kaikki sanovat toimivansa. Lisäksi veronmaksajille tulee suuria laskuja. Kuntien lastensuojelumenot nelinkertaistuivat 2000-luvulla.

Tiistaina kuopiolainen Veli-Matti Korhonen lähti kahteen lastenkotiin hakemaan neljä lastaan luokseen pariksi päiväksi. Viides on jo kotona – hän muutti lastenkodista isän luo täytettyään 18 vuotta. Kaksi vanhinta on omillaan.

Mieli oli taas täynnä huolta. Lapset olivat kertoneet kuulleensa, että heille hankitaan sijaisperheitä. Edellinen huoli ei ole vielä unohtunut: Haastemies kertoi hakemuksesta, jolla yritettiin saada isälle lähestymiskielto. Käsittely olisi parin päivän päästä. Korhonen hankki juristin ja sai lisäaikaa. Oikeudessa hakemus peruttiin.

"Jos en olisi ehtinyt käsittelyyn, hakemus olisi mennyt läpi", Korhonen uskoo. "Sen jälkeen olisin menettänyt lapset ja huoltajuuden. Tämä on hirveä piina."

Piinaa on jatkunut runsaan vuoden. Vanhemmat pääsivät sopimukseen yhteishuollosta ja lasten asumisesta, mutta sosiaalitoimi piti parempana huostaanottoa. Lapset ovat olleet lastenkodeissa yli vuoden.

"Lasten paikka ei ole lastenkodissa", Korhonen sanoo.

Hän haluaisi lapset luokseen, mutta eteen nousee uusia esteitä. Hän hankki ison asunnon, jossa on tilaa kaikille. Isä ja lapset haluaisivat tavata useammin, mutta viranomaisten mukaan siihen ei ole tarvetta, koska äidin mielestä nykytahti riittää.

Lapset ovat myös ilmaisseet halunsa muuttaa isän luo. "Pystyn elättämään heidät", Korhonen sanoo.

Asia ei ole kuitenkaan edennyt, kuten ei hakemus huostaanottojen purkamisestakaan. Korhosen mielestä lapsia ei kuulla, koska viranomaiset odottavat äidin kuntoutumista. Vanhempien välejä on myös pidetty niin riitaisina, että lasten on parempi olla sijoitettuina.

Työkin on ollut este. Korhonen on yrittäjä ja tekee pitkää päivää. "Pitääkö minun ottaa uusi vaimo, että joku olisi paikalla, kun olen töissä", hän kysyy.

Korhonen ei ole poikkeus, vaan hänellä on kohtalotovereita. HS tutustui kahden muun isän tilanteeseen.

Vaikka he asuvat eri puolilla maata, yhteistä on kokemus, että viranomaiset kuulevat vain toista osapuolta, äitiä. Isät sivuutetaan, vaikka vanhemmilla on yhteishuoltajuus lapsista, ja lapset sijoitetaan mieluummin kodin ulkopuolelle.

"Laki velvoittaa kohtelemaan vanhempia tasapuolisesti, mutta käytännössä tuetaan äitiä ja jätetään isät yksin", yksi isä kertoo. "Lapsistaan välittävä isä on heikoilla."

Yhteisiä ovat myös piinan kokemukset. "Tämä on maanpäällinen helvetti. Heikompi olisi jo luovuttanut."

"Mutkikasta on", sanoo sosiaali- ja terveysministeriön apulaisosastopäällikkö Reijo Väärälä.

"Huoltajuuteen liittyvät kysymykset ovat mutkikkaita, jos vanhemmille tulee erimielisyyksiä. Viranomainen puuttuu tilanteeseen vain, kun lastensuojelulainsäädäntö sallii."

Silloinkin kynnys on korkea, Väärälä muistuttaa: "Huostaanotto on väliaikainen. Sen aikana on oltava jatkuva yhteys lapseen ja vanhempiin."

Palkkakisan voittajat

Tämä vuosituhannen palkkakilvan voittajia ovat Taloussanomien selvityksen mukaan ennen kaikkea lääkärit, hoitajat ja ahtaajat.

iHilavitkuttimet ja seksuaalinen vetovoima
Nykyisin yksinäiset miehet etsivät internetin ihmemaassa selitystä yksinäisyydelleen jostain, jota he kutsuvat ihmissuhteiden markkina-arvoteoriaksi.

Rakastuvatko naiset renttuihin?

Mitä markkina-arvoteoria on ja mitä se ei ole?

Naistutkimuksen opiskelijat kaipaavat kipeästi rahaa oppiaineelleen, joten tällaisia paitoja voisi myydä myös kampuksen ulkopuolelle: ”Olen aina oikeassa, Henry Laasanen väärässä”

maanantaina, huhtikuuta 26, 2010

Reclaiming Masculinity

Exclusive: Reclaiming Masculinity

The College Degree Gap: Young Women Outnumber Men at Every Level

Multiple factors at work in ‘gender wage gap': Sexism may play a role, yes, but women are also clocking fewer hours.

White Nationalism? More like White Knight Nationalism
Where did the false rape industry start? It wasn’t with feminists. The KKK (Ku Klux Klan) had their own version of the false rape industry white women would make false accusations of black men. Drop the racial terms and it’s no different the the current feminist false rape industry. Take a look at what happened during the Rosewood Massacre. A woman lies about being beaten and raped and a random black man living in Rosewood gets lynched. Then a massive battle between white men and black men happened where at least several men got killed. Multiple men died all because a woman lied about rape, but the Rosewood Massacre is not properly recognized as being part of the false rape industry because race was involved.

Piilovittuilu

Miesasiamies, miestutkija ja tasa-arvopoliitikko

perjantaina, huhtikuuta 23, 2010

Masculinities

Mimmiliiga ja yhteistyön voima

Poikien emotionaalinen valta

Top “Men’s Studies” Authority is a Tranny ja Men’s Studies Foremost Authority Opts for Castration, Literally ja varhainen arvioni Connellin kriittisen miestutkimuksen luetuimmasta klassikkokirjasta Masculinities. Parhaat palat:

- Kun ympäristöaktivisti mies lukee feminististä kirjallisuutta, hän alkaa hävetä miehisyyttään ja alkaa käännyttämään muita miehiä samalle häpeämislinjalle.

- Viidesosa kirjasta tarkastelee maskuliinisuuden syntyä oidipuskompleksin seurannaisena ja tärkeänä muututtujana maskuliinisuuden kehityksessä tulee esille miesten kastraatiopelko.

- Psykologisesti ottaen maskuliinisuus on puolustusmekanismi, joka estää regression esioidipaaliseen identifikaatioon äidin kanssa.

- Esimerkkitarina 1: Ollessani suhteessa nuoreen tyttöön, hän laittoi sormen anukseeni. Tajusin: "Tämähän on fantastista! Haluan homosuhteeseen miehen kanssa, jossa tapahtuu anaaliyhdyntä!" Don oli luullut itseään heteroksi, mutta nyt hän ei ollutkaan niin varma (homokokeilu epäonnistui, kun partnerin seisokki ei pitänytkään kriittisellä hetkellä).

- Tärkein maskuliinisen hegemonian alue Euroopassa ja Amerikassa on heteromiesten dominanssi ja homomiesten alistaminen.

- Heteroseksuaalisuus pakotetaan miehiin.

- Tarina 2: Yliopiston jälkeen Barry Ryan luki jotain todella kovaa kamaa (feministisiä kirjoituksia), mikä sai hänen olonsa kauheaksi siksi, että hän oli mies. Hänelle tuli sisäinen konflikti, koska hän halusi seksiä, mutta toisaalta hän tunsi olevansa seksistinen sika, mikä sai hänet tuntemaan paljon syyllisyyttä.

Is Misandry at the Heart of Men’s Studies?

Miesten muokkaaminen haluttuun suuntaan

keskiviikkona, huhtikuuta 21, 2010

Ukkomiehen viettely

HS: Voimmeko enää millään perustella pakkotyöarmeijaa?
"Palkka-armeijan avulla puolustuskyky suhteessa kansantaloudellisiin kustannuksiin voisi nousta huomattavasti."

Kalle Mikkola

Reserviläisliitto julisti palkka-armeijan tulevan liian kalliiksi pakkotyöhön eli asevelvollisuuteen perustuvan sijaan (HS Kotimaa 19. 4.). Ilmeisesti liitto sekoitti näennäiset ja todelliset kustannukset.

Eihän meillä ole pakkotyöpoliisejakaan eikä pakkotyösairaanhoitajia, koska markkinatalous kohdentaa työvoiman tehokkaammin kuin sosialistinen suunnitelmatalous, jossa valtion näennäiset palkkamenot voi nollata. Työn kansantaloudellinen kustannus ei laske sillä, että palkka jätetään maksamatta, mutta tehokkuus laskee.

Palkka-armeija voisi olla täysin nykyisen kaltainen. Ainoa ero olisi siinä, että kutsunnoissa allekirjoitettaisiin työsopimus, joka sitoisi nykymuotoiseen reserviin. Päivärahaa korotettaisiin sen verran, että vastentahtoisimpien miesten tilalle saataisiin riittävästi pätevämpiä ja motivoituneempia naisia.

Pakko-oton päättyessä virherekrytoinnit – muun muassa kalliit ja itsetuntoa pilaavat keskeyttämiset – vähenisivät, joten reaalikustannukset laskisivat. Tällöin rekrytoinnissa voitaisiin valita pätevimmät ja helpommin karsia pois armeijaan sopimattomat, "asehullut" ja muut samaan tapaan kuin poliisiopistoon pyrittäessä. Onhan koko armeijan kantahenkilökunta jo nyt palkkasotureita.

Matalan päivärahan vuoksi moni kiinnostunut ja useimpia miehiä pätevämpi nainen jättää nyt turhaan hakematta varusmiespalvelukseen.

Toisaalta moni nyt palvelukseen astuvista vain välttelee tehtäviään, kun taas normaaleihin työpaikkoihin "pyritään". Paitsi työntekijällä myös työnantajalla olisi palkka-armeijassa lisäkannustin parantaa käytäntöjään kilpaillessaan työvoimasta.

Nykymuotoinen armeijamme ei ole optimaalinen. Palkkamalliin siirryttäessä rakenne ja sisäänottomäärät voitaisiin miettiä uusiksi, ja esimerkiksi eriyttää koulutusaikoja ja kertausmääriä rajusti tehtävien mukaan oikeudenmukaisuuden kärsimättä. Haluttaessa voitaisiin supistaa kokoa, lisätä aktiivisuustasoja ja parantaa varustusta.

Palkka-armeijan avulla puolustuskyky suhteessa kansantaloudellisiin kustannuksiin voisi nousta huomattavasti. Nato-optiokin vahvistuisi, vaikka samalla sen tarve vähenisi.

Tulevaisuudessa sukupuoleen perustuvan "pakkotyöveron" sijaan varusmiespalkka kustannettaisiin lisäverolla, joka olisi enintään kymppejä kansalaista kohden vuodessa.

Aiemmin pakkotyöllä "verotetut" voitaisiin vapauttaa siitä. Tätä lisäveroakaan ei tarvittaisi, jos kansantaloustieteen professori Panu Poutvaaran ynnä muiden tutkimustuloksia on uskominen: siirtyminen palkka-armeijaan lisää kansantalouden kasvunopeutta niin, että veropohjan laajenemisen ansiosta verotulot nousevat palkkakuluja enemmän, vaikka veroastetta jopa laskettaisiin nykyisestä.

Siviilipalvelusta suorittavien ja totaalikieltäytyjien pakkotyö on älytöntä kansantaloudellista tuhlausta. Voidaan myös kysyä, onko pakkotyö mitenkään eettisesti hyväksyttävää aikana, jolloin se ei ole välttämätöntä: nykyistä tehokkaampi puolustuskyky on saavutettavissa ilman pakkotyötä. Ellei pakkotyön kieltoa haluta perustuslakiin, miten olisi edes pakkotyön kielto rauhan aikana?

Tulevat sukupolvet joka tapauksessa tuomitsevat meidät kuten orjanomistajatkin käsittämättöminä barbaareina.

Pelastaako feministinen ajattelu maailman?

Kansanedustajat epäilivät avioliiton hämärtyvän avoliittoa säädeltäessä

Timo Soini: Lihansyöjien lähtö
SDP:ssa ei arvosteta peruspuurtajaa, eikä duunarimiestä. AY-liikkeen parhaita poikia painetaan niskasta alas.

Nämä miehet eivät anele. He vetävät johtopäätökset.

Ilkka Taipale putosi jo viime vaaleissa. Todellinen köyhien ja miesten ystävä. SDP ei arvosta, mutta josko sittenkin Taipale tekisi paluun?

Tunnetun ukkomiehen viettely kannattaa Yhdysvalloissa

Naisten elämänstrategiat

tiistaina, huhtikuuta 20, 2010

Rikoksista

Sari Sarkomaa: Jokaisella on vastuu puuttua perheväkivaltaan
Naisiin ja lapsiin kohdistuu väkivaltaa kaikkialla maailmassa. Suomessa on väkilukuun suhteutettuna EU-maiden korkeimmat perhe- ja parisuhdeväkivaltaluvut. Suomessa joka viides nainen joutuu parisuhteessaan pahoinpidellyksi. Parisuhdeväkivallan seurauksena Suomessa kuolee vuosittain 20-26 naista. Parisuhdeväkivalta on vakava häpeätahramme.

Parisuhdeväkivaltaa esiintyy kaikissa eri sosiaaliryhmissä. Se ei riipu koulutuksesta, tulotasosta tai elinympäristöstä. Parisuhdeväkivaltaan liitetään usein päihteiden väärinkäyttö. Todellisuudessa kuitenkin väkivaltaa esiintyy yhtä paljon niin raittiissa kuin muissakin perheissä.

Pedofiilien ja raiskaajien tiedot tulisi julkaista netissä Suomessakin ja Vesa Hackin blogi hyvä esimerkki etiikan lipsahtamisesta moralismiksi

Väärät raiskausilmoitukset

sunnuntaina, huhtikuuta 18, 2010

10 asiaa

HS: Sisko ja Torsti vastaavat:
Autatko naista mäessä? Työkaverini Santeri sanoi, ettei ole feministi. Kysyin, kannattaako hän sitten naisten syrjimistä, mihin Santeri vastasi, ettei kannata naisten, mutta ei miestenkään syrjimistä eli ei voi olla silloin pelkästään feministi. Olen ihan samaa mieltä. Mutta kumpikaan meistä ei tiennyt, mitä nimitystä sitten voisimme itsestämme käyttää.

Itse määrittelisin asian näin: feminismi on liike, joka pyrkii sortavia rakenteita sisältävän sukupuolijärjestelmän muuttamiseen. Hyvä feministi vastustaa syrjintää ja sortavia valtarakenteita kaikissa muodoissaan, ja ymmärtää, että juuri se sama tunkkainen roolimalli, joka pakottaa naiset kehdon ja keittiön väliin, vaikeuttaa isien tilannetta huoltajuuskiistoissa.

Historiallisesti feminismi on keskittynyt tiettyihin naisiin kohdistuvan sorron piirteisiin siitä yksinkertaisesta syystä, että naisiin kohdistuva sorto on ollut yhteiskunnassa yleisempää. On tärkeää ymmärtää, että poliittisten liikkeiden asiasisältö riippuu paljonkin paikasta ja ajasta. Juuri nyt suomalaisessa feminismissä keskustellaan paljon miehiin ja poikiin kohdistuvista rooliodotuksista, seksuaalivähemmistöjen asemasta sekä vanhemmuuden jakamisesta. Naisliike on myös vastustanut asevelvollisuutta, joka syrjii miehiä ja vahvistaa kankeita sukupuolirooleja.

Nykyfeministeistä useimmat sanoisivat ennemminkin kritisoivansa sukupuolijärjestelmää kuin puolustavansa "naisia" yhtenäisenä ryhmänä. Osa feministisesti ajattelevista miehistä kutsuu itseään nykyään mieluummin "profeministeiksi", mutta on myös miehiä, jotka kutsuvat itseään feministeiksi. Jätän asian heidän päätettäväkseen.

Siskoa avusti tiedonhankinnassa lukiolainen Minna-Kerttu Vienola, joka oli työharjoittelussa HS:ssa.

Kymmenen asiaa, joita ei kannata sanoa poikaystävälle

Let's Hear It For Male Liberation!

Pinkki haisee pahalle ja Why girls are naturally drawn to dolls as soon as they can crawl


Not all sex workers are victims

Auttakaa tieteellisessä ongelmassa?

Miesten seksin puute - ongelma vai epäongelma?

keskiviikkona, huhtikuuta 14, 2010

Mimmiliiga

Radiofeministeille oma ohjelma Radio Helsinkiin
Radio Helsingissä alkaa keskiviikkona uusi ohjelma, Mimmiliiga. Lähetyksissä haetaan suomalaiseen tasa-arvokeskusteluun erilaisia, mahdollisesti uusia, kulmia. Mimmiliigan tekijät kertovat testaavansa, voiko naisasiaa puhua ilman, että saatetaan miessakit raivon partaalle tai ollaan yksisilmäisesti vain naisten asialla.

Näin elää suomalainen rikas liikemies
Naiset tyrkyttävät itseään

Martti on saanut kokea myös varakkuuden kääntöpuolen. Omiin läheisiin ystäviin voi luottaa; heidän seurassaan on helppo olla eikä tarvitse näytellä mitään. Raha vetää kuitenkin puoleensa myös monenlaisia siipeilijöitä.

− Ravintoloissa pahimpia ovat nuoret naiset. He lähestyvät varsin suorasukaisesti. Olen saanut myös treffipyyntöjä kirjeitse sekä naisilta että heidän äideiltään. Tätä on tapahtunut kuulemani mukaan muillekin.

KANERVAT – osa 2

Vihreät: Lisää miehiä tasa-arvovirastoon ja sukupuolentutkimukseen

Mieskiintiö

Vihreillä vaaleissa mieskiintiö

Vihreän miesliikkeen miespoliittinen ohjelma

Naispomo ei suosi naisia

Kiljunen netti-tv:ssä ja Tästä Kiljunen vaikeni - Nyt puhuu seksitutkija Kontula

Naiset toivat vankilaan perheosaston

Naispomo ei suosi naisia

tiistaina, huhtikuuta 13, 2010

Rumien strippaus

Se on strippaamista, urpot
"Feminististä" burleskissa on se, että stripparit eivät välttämättä ole laihoja, "taidetta" taas se, että esiintyjät ovat pukeutuneet muodikkaisiin vintage-korsetteihin tai naamiaisasuihin.

Näillä perusteilla ihan yhtä pätevää feminististä taidetta ovat Seiskan järjestämät XL-missikisat, joissa pulleat osallistujat keikistelevät lavalla oudoissa uimapuvuissa ja kiiltävissä puristesukkahousuissa.

Burleskin vapauttavuus taas perustuu johonkin hämärään ajatukseen, että kaikki naisethan oikeasti haluaisivat stripata, mutta tähän asti se on ollut kiellettyä rumilta ja lihavilta.

Toimittajat ovat kuitenkin hotkaisseet määritelmän kultatarjottimineen päivineen, sillä media tarvitsee juuri tällaista seksiä, jossa on yhdistetty tissit ja yhteiskunta.

Silloin voi laittaa lehteen paljaan takapuolen, horista vieressä jotain ahtaasta naiskuvasta ja unohtaa täysin sen, että siitä naiseuden liian kireästä korsetista ei kiemurrella ulos esittelemällä paljasta vartaloa ja kerjäämällä sille aplodeja.
Aikaisemmin kommenttiosastolla kirjoitettiin samansisältöisesti:
Eikös tuossa burleskissa ole pitkälti kyse siitä, että sen kautta joko suoraan tai välillisesti vähän valuvikaisetkin nartut saavat tyydytettyä sitä salaista haluaan, että sisimmässään jokainen narttu haluaa olla edes yhden päivän elämässään joku kurtisaani tms halun kohde. Kun se tehdään kuitenkin liioittelun ja leikittelyn nimissä, eikä aidosti miesten halua nostattavasti, voi valuvikainenkin elää siinä kuvitelmassa, että pistämällä lateksikureliivit ja korkkarit jalkaan, voi hänestäkin tulla seksin ylipapitar, vaikka tosiasiassa suurin osa katsojista olisi toisia valuvikaisia narttuja.

Tämä on samaa sukua sille, että elähtäneet naiset kutsuvat tosiaan upeiksi ja vahvoiksi naisiksi, jotka ovat vielä seksikkäitä.

HS: Tutkimusmateriaalia ei ollut valittu tarkoitushakuisesti
Pauli Sumanen

Hanna Lantto vastasi (HS Mielipide 10. 4.) kirjoitukseeni "Hyvinvointimme nojaa miehen uutteruuteen" (HS Sunnuntaidebatti 3. 4.).

Lantto väitti minun viitanneen tilastoon, jossa tarkasteltiin avioliitossa eläviä. Kirjoitin selvällä suomen kielellä "parisuhteessa elävät". Avioliitossa elävät ovat vain osajoukko parisuhteissa elävistä.

Lantto väitti, että yksin ja parisuhteessa elävät tekevät Suomessa eniten töitä. Vaikka hän ei esitä väitteidensä todistamiseksi näiden ryhmien työtunteja, väitän, että hän on väärässä.

Minun esittämäni viittaus perustuu siihen, että parisuhteessa elävä mies tekee yhteenlaskettua ansio- ja kotityötä 64 tuntia viikossa, ja hänen kumppaninsa 55,5 tuntia viikossa.

Lantto väitti, että koko väestön tasolla miesten kokonaistyöaika on 57 tuntia ja naisten 58.

En väitä, että Lantto on tarkoitushakuinen, mutta hänen tilastoaineistostaan "koko väestön tasolta" puuttuvat asevelvolliset. Vai eivätkö asevelvolliset enää kuulu väestöön?

Asevelvolliset siivotaan muista tilastoista, mutta väestöön heidät kyllä Tilastokeskus sentään laskee mukaan. Lienee sotilassalaisuus, paljonko kaikki miehet tekisivät töitä, jos asevelvolliset otettaisiin mukaan siten, että heihin sovellettaisiin EU:n työaikadirektiivejä ja Puolustuslaitoksen henkilökuntaan sovellettavaa työehtosopimusta.

Jokainen päätelköön itse sillä perusteella, että minun laskelmieni mukaan "SA-intissä" mies tekee noin 3–4 prosenttia koko elämänsä aikana tekemistä ansiotyötunneista.

Lantto väitti minun valinneen tutkimusmateriaalini tarkoitushakuisesti. Se on yksi pahimpia syytöksiä tiedemaailmassa, sillä se tarkoittaa minun harrastaneen tietoista epärehellisyyttä.

Vaikka "koko" väestön tasolla keskiarvo muuttuisi, väitän, ettei tutkimukseni perusajatusta voida kumota sen perusteella, että vanhapoika Vantaalta siivoaa, tiskaa, pyykkää ja tekee ruokaa vähemmän aikaa kuin ikäneito Ikaalisista. Tarkastelin asiaa suomalaisissa perheissä, johon keskustelu väistämättä siirtyy, kun puhutaan kotitöistä ja niiden jakaantumisesta miehen ja naisen välillä.

Minua voidaan syyttää tarkoitushakuisuudesta vain siinä tapauksessa, että minun todistetaan tienneen olevan olemassa sellaista materiaalia, joka kumoaa väitteeni "yhteiskuntamme nojaa miehen työhön".

Lantolla on todistusvelvollisuus näin rankan syytöksen todistamiseksi oikeaksi.

ILMIÖITÄ: Virolainen tasa-arvo neuvostonaisen varjossa

Miesten tasa-arvo-ongelmien top 10

maanantaina, huhtikuuta 12, 2010

Vihreän miesliikkeen ohjelma

Vihreän miesliikkeen Miespoliittinen ohjelma
Tasa-arvolakia on muutettava siten, että tasa-arvolain ja tasa-arvopolitiikan tavoitteeksi nostetaan selkeästi ja yksiselitteisesti sukupuolten välisen tasa-arvon edistäminen. Tämä tarkoittaa sitä, että kussakin tilanteessa on pyrittävä edistämään sen sukupuolen asemaa, joka on epäedullisemmassa asemassa. On irtisanouduttava sellaisesta ajatuksesta, että olisi yleisluontoisesti olemassa syrjitty sukupuoli (naiset) ja parempiosainen sukupuoli (miehet). Tasa-arvo on kaikkien yhteinen asia!

Pojat viihtyvät kouluissa keskimäärin tyttöjä huonommin, saavat tyttöjä huonompia arvosanoja ja syrjäytyvät koulujärjestelmän piiristä helpommin kuin tytöt. Tämä on jo johtanut siihen, että suurin osa korkeakouluopiskelijoista on naisia. Miesten heikko koulutustaso on riski koko yhteiskunnalle. Miehet kärsivät enemmän stressi- ja uupumusperäisistä sairauksista kuin naiset, syrjäytyvät yhteiskunnasta helpommin, tekevät enemmän itsemurhia, kuolevat useammin työtapaturmiin ja elävät keskimäärin lyhyemmän elämän kuin naiset. Nämä ongelmat ovat suurelta osin seurausta miehiin kohdistuvista rooliodotuksista, jotka saavat miehet tavoittelemaan menestystä, varakkuutta sekä valtaa ja jotka kannustavat miehiä toisinaan yltiöpäiseen oman terveyden vaarantamiseen.

1) Kaikille koulutusaloille tulee määrätä väliaikaiset sukupuolikiintiöt jotta miesnäkökulmaa saataisiin mukaan sosiaalialalle, terveydenhuoltoon sekä tasa-arvopolitiikkaan.
2) Tasa-arvoviranomaisten on näytettävä esimerkkiä tasa-arvoisuudessa eli tavoitteeksi on otettava se, että STM:n tasa-arvoyksikön sekä Tasa-arvovaltuutetun toimiston asiantuntijoista ja johtajista on jo muutaman vuoden kuluttua vähintään 25 % miehiä.
3) Sukupuolentutkimusta on kehitettävä niin, että myös miehet kokevat itsensä tervetulleiksi sen piiriin.

Ongelmien vähättely

Miesten ongelmia vähätellään

Naisten työt ja miesten työt

Studies Show Increased Likelihood for MRAs to Be Pansies


Call off the war against boys

Herrasmies-maskulisti vs. rationalisti-maskulisti

sunnuntaina, huhtikuuta 11, 2010

Naisten talouden parantuminen

Laavi: Kuka hoitaa lapset, Pauli Sumanen?

IÄKKÄIDEN MIESTEN SYNDROOMA

"Töihin tarvitaan neljän vuoden tytöt"

Studies Show Increased Likelihood for MRAs to Be Pansies

Pimppalisä pöydällä edelleen

Yhteistalouden purkaminen avoliiton päättyessä (pdf)
Yhtenä merkittävänä yhteiskunnallisena vaikutuksena on syytä mainita ehdotetun lainsäädännön sukupuolivaikutukset. Vaikka mikään ehdotetuista säännöksistä ei ole sidottu avopuolison tiettyyn sukupuoleen, on arvioitavissa, että ehdotetulla lainsäädännöllä on merkittävä vaikutus lähinnä naisten taloudellisten mahdollisuuksien parantumiseen. Tutkimusten mukaan taloudellisen päätöksenteon jakautuminen perheissä noudattaa usein edelleen perinteistä mallia, jossa kustannukset perheen sisällä jaetaan niin, että naiset vastaavat pääasiassa perheen elatuksesta ja lasten kasvatuksesta aiheutuvista kustannuksista, kun mies vastaa kodin elektroniikkaa, moottoriajoneuvoja ja lainan lyhennyksiä koskevista kustannuksista. Jos omaisuuden jako avoliiton päättyessä tehdään puhtaasti nimiperiaatteen mukaan vailla hyvitysmahdollisuutta naisen kotitalouteen laittamista panoksista, on lopputuloksena usein se, että mies saa pitää suurimman osan perheen yhteiseen talouteen kuuluvasta varallisuusarvoltaan merkittävästä omaisuudesta.

Ovatko asevelvollisuuden näkymättömät menot Suomelle samaa suuruusluokkaa kuin puolustusbudjetti?

Syyllistävä porno
ja Porno vähentää seksirikoksia?

Olo on kuin hakatulla

lauantaina, huhtikuuta 10, 2010

Sottapytyt

Hitto vie, nehän ovat kuin kaksi marjaa…

Uppsalan tohtori?

Naiset ovat sottapyttyjä

Attention Whore Gets Angry At Her Success ja Non Sequitur

When I worked as a stripper at university, my job came under fire not from religious misogynists, but from the campus feminists

Male Studies Program Already Under Attack

Fatherhood: What’s The Point?

You're not a feminist, but … what?

Keskustassa miesvalta

Puolueiden äijävalta ei ole leikin asia

Kansanedustaja Kimmo Kiljunen jäi seksitutkija Anna Kontulan kanssa Kaakkois-Aasiaan kirjoittamaan rakkausromaania.

HS: Tasa-arvokeskusteluun saatiin vihdoin raikas tuulahdus
Juuso Erno

Anna-Liisa Mikkelän mielestä (HS Mielipide 7. 4.) tilastotutkija Pauli Sumasen Sunnuntaidebatti (HS 3. 4.) edustaa tunkkaista taantumuksellisuutta.

Sumasen ajatuksia herättävä puheenvuoro on itse asiassa raikas ja kauan odotettu keväinen tuulahdus suomalaisen tasa-arvokeskustelun jääkautisessa ilmapiirissä.

Naistutkimuksen tekijät tai tasa-arvosta vastaavat viranomaiset, poliittisista päättäjistä nyt puhumattakaan, eivät ole koskaan osanneet, halunneet tai uskaltaneet lähestyä palkkatasa-arvokysymystä yhtä ennakkoluulottomasti.

Sivistysvaltiossa painavien yhteiskunnallisten ratkaisujen on kuitenkin rakennuttava kriittistä tarkastelua kestävien tosiasioiden eikä ideologisten uskomusten varaan.

Niinpä tohtori Pentti Arajärven johtaman samapalkkaisuusohjelman seurantaryhmän on, ihan koko ohjelman uskottavuuden vuoksi, otettava arvioinnissaan Sumasen näkemykset huomioon.

puheenjohtaja
Miesten tasa-arvo ry

perjantaina, huhtikuuta 09, 2010

Kiimainen misogynia

Jami Järvinen
Heteromiehen – sitävastoin – tunnistaa siitä, että hän vihaa naisia eikä halua olla heidän kanssaan missään tekemisissä.

Miesliike on vähän niin kuin suomalainen kateus. Tunnemme tapauksen: kun naapuri tekee saunaremontin, se ei saa perussuomalaista kilpailemaan hänen kanssaan ja investoimaan uusiin lauteisiin omissa märkätiloissaan, vaan toivomaan, että naapurin sauna palaisi.

Aivan samalla tavalla miesasiamiehet ovat lähteneet siitä, että tärkeintä ei ole miehen vapauttaminen ahdistavasta mieskuvasta, vaan sota naisia vastaan. Viimeksi tätä alaluokilla opittua tyttöbakteerikammoa on hehkuttanut eräs lystikäs ukkeli peräti kahdessa julkaisussa.

Mutta kenties mielenkiintoisinta tässä avauksessa ei ole sen kiimainen misogynia, vaan eräs taloustieteen paradigman haastava väite: työ onkin sitä tehokkaampaa, mitä enemmän siihen käytetään aikaa!

Naiset eivät tätä tietenkään ymmärrä, vaan ovat valmiita jopa lakkoon voidakseen tehdä vast’edeskin kymmenen tunnin työt kahdeksassa.

Taustapeilin Pyöreä pöytä (Sumasesta 20.30 alkaen) ja kommentti aiheesta:
Aivan aluksi täytyy tehdä tunnustus: apinakaan ei aina ole täysin oikeassa. Olen nimittäin tullut fanittaneeksi niin Fatbardhe Hetemajta kuin Rakel Liekkiäkin. Ehkä siihen on ollut syynä pohjaton optimistisuuteni. Haluan aina uskoa hyvää muista apinoista niin kauan kuin he eivät heitä likavesisankoa suoraan päin naamaa. Nyt nämä arvon leiditkin sitten onnistuivat sen tekemään. Meillä on siis entistä lyhyempi lista julkimonaaraita, jotka voidaan lukea täysijärkisten apinoiden joukkoon.

Oikeastaan minun ei edes pitänyt kirjoittaa mitään tällaista juttua, tilauksessa oli aivan jotain muuta. Mutta niin sitä sitten oli pakko muuttaa suunnitelmia, kun satuin kuuntelemaan tänäistä Taustapeilin Pyöreän pöydän jaarittelua. Siinähän Fatbardhe nosti keskusteluun tutkija Pauli Sumasen laskelmat, joiden mukaan naisten euro on miesten euroa suurempi, jos laskennassa otetaan huomioon tehdyn työn määrä. Tasa-arvonäkökulma paljastaa lisäksi, että naisten euro on 115-118 senttiä. Ja mikä yllättävintä, miehet tekevät enemmän töitä, vaikka mukaan laskettaisiin kotityötkin!

Puhetta johtaneen Pauli Aalto-Setälän mukaan Hankenissa opiskeleva Fatbardhe oli täynnä pyhää vihaa esitellessään asiaa, jonka tosin myönsi oikeaksi, mutta jota ei voinut feministinä hyväksyä! No löytyihän se piilossa ollut feministi: kiitos Sumaselle, nyt me femakot ollaan hiljaa loppuelämämme. Rakel astui kaapista ulos yhtyessään kiitokseen, mutta kieltäytyi toki hiljentymisestä. Apinan on siis syytä perua kaikki näihin naaraisiin liittyneet aiemmat ylistykseni. Olen hairahtunut kauniin ulkokuoren lumoihin, näin kai omaa typeryyttään voisi perustella – niin helvetin alkeellinen moka vaan. Ei sitä urosapina koskaan näytä oppivan.

Tunteet jyrää

Sinänsä reilua Fatbardhelta, että hän myönsi kielteisen suhtautumisensa perustuvan tunteeseen. Tunne menee tiedon edelle, tämänhän olemme jo moneen kertaan oppineet. Mutta jos tieto heitetään romukoppaan vain siksi, että saataisiin itselle enemmän valtaa, puhutaan jostain muusta kuin tasa-arvosta. Tietysti aivan ihanaa, että Fade näin suorasukaisesti paljasti feministilogiikan logiikattomuuden.

Keskustelusta kävi ilmi, ettei hän ollut edes lukenut Sumasen kirjaa. Silti hän julisti, ettei suostu ymmärtämään ansiotason ja palkkatason eroa – vaikka opiskelee itse kauppatieteitä… Mitä tämä kertookaan naaraista yleensä, naaraiden työmoraalista tai -motivaatiosta? Loppukaneettinsa paljastikin sitten kaiken: minä haluan, että minun euroni on 120 senttiä!

Paljon kehittyneempiä eivät olleet Rakel Liekinkään mielipiteet. Hänkin myönsi heti aluksi, ettei tunne asian faktoja, mutta vastustaa silti. Hän leimasi Sumasen laskelmat löysäksi ja huvittavaksi provokaatioksi, joka on sukua Henry Laasasen nostattamalle hälylle seksuaalisesta vallasta. Aika erikoista, ettei edes seksillä uransa luonut naaras pysty myöntämään evoluutivista tosiasiaa ihmislajin käyttäytymisestä. Se kertoo jostain syvällisestä aivojen virhekytkennästä tai kyvyttömyydestä tunnistaa itselle kuvitteellisen epäedullisia totuuksia.

Rakel syytti Laasasta tutkimusaineiston vääristelystä. Niin tyypillistä naarasläppää. Toisia syytetään siitä vilungista, joka omissa piireissä on jokapäiväistä ja oikeastaan koko nais”tutkimuksen” ydintä. Rakelin mielestä pitäisi nähdä tilastojen taakse. Niinpä niin, sitähän Sumasen työ nimenomaan on. Ohjelman ainoa miesvieras Pekka Seppänen yritti ansiokkaasti muistuttaa juurikin tästä näkökulmasta, mutta hän tuskin sai suunvuoroa. Kuinka on mahdollista, että vain Sumasen laskelmat olisivat vääriä, mutta nais”tutkimuksen” tuottama 80-sentin mantra pitäisi niellä sellaisenaan?

Molemmat naaraat tietysti heittivät kehiin äitiyskortin, vaikkei kummallakaan ole asiasta kokemusta. Äitimyyttiä on hauska hyväksikäyttää omien etujen ollessa kyseessä. Muutoinhan feministit pitävät äitiyttä yhteiskunnan pohjasakkaan kuuluvana ilmiönä. Sumanen kun onnistui laskemaan, että lähes orjatyöhön verrattava varusmiespalvelus pienentää miesten ansioita 4,2 prosenttia. Tämäkään ei naaraillemme kelvannut. Heti tuli vaatimus, että raskausajaltakin pitää saada palkkaa. Mitähän tämä nyt tarkoittaa? Eihän palkanmaksu raskausajalta keskeydy ja vaikkei olisi työssäkään, minimiäitiysrahan suuruus on 22 euroa. On se sentään moninkertainen varusmiehen 4,40-10,20 euron suuruisiin päivärahoihin verrattuna. Eikä raskaaksi ole pakko hankkiutua, kuten armeijaan.

Sodan varjossa kasvaa kostajien sukupolvi
Miesasiamies Henry Laasanen älähti Helsingin Sanomissa 29.3.2010 samasta aiheesta. Tasavallan presidentti Tarja Halonen oli Ylen mukaan Espanjassa puhuessaan todennut, että sotilaallisista konflikteista kärsivät usein eniten naiset ja tytöt. Laasasen mukaan tämä oli kaukaa haettu feministinen naisuhriväittämä, koska sodissa kuolee miessotilaita.

Uskaltaisin arvioida, että miesasialiikkeen miesuhriväittämä lipsahti tässä kohtaa hiukan syrjään. On tärkeää nostaa esiin miesten kokemus sodasta; on myös tärkeää kysyä, miksi miesten on mentävä sotaan. Vastaus ei kuitenkaan ole se, että pakotetaan jonkin aritmeettisen tasajakokaavan mukaan kaikki menemään sotaan.

Matemaattisten kaavojen pohjalta ei myöskään voi ratkaista kysymystä kärsimyksen jakautumisesta.

Sumas-causti HS-raadin kynsissä

Vapaaehtoistyö ja lastenhoito BKT:een!

torstaina, huhtikuuta 08, 2010

Siiven havinaa

Ritva Siipi taistelee sitkeästi sen edestä, että naisten määrä lisääntyisi pörssiyritysten hallitusten johtotasolla.
− Huomasin kokouksissa käydessäni, että monissa asioissa olisi tarvittu enemmän naisia. Naisnäkökulma on todella tärkeä.

Taustaa 1:

Lähes kaikkien suurten yhtiökokousten vakio-ohjelmanumero on helsinkiläisen Ritva Siiven puheenvuoro, jonka mukaan yhtiön hallitukseen pitää valita älykäs ja laajakatseinen nainen.

Samaa levyä toistava Siipi herättää yhtiökokouksissa sekä hyväntahtoista naureskelua että ärtynyttä mutinaa. "Miksei hän tee valmisteltua esitystä", ihmettelee moni kokouskävijä.

Wärtsilän patruunahenkisessä yhtiökokouksessa monet miehetkin närkästyivät hallituksen puheenjohtajan Robert G. Ehrnroothin vastauksesta Siiven vakiopuheenvuoroon. Viestin sisältö oli, että Wärtsilän hallitus ei tarvitse naisjäseniä, koska yhtiö on myynyt pois wc-pyttynsä ja avaimensa.

Taustaa 2: ja 3.

Yhdistyksen talous on ollut kunnossa, mutta sitä rasittaa yhdistyksemme jäsenen Ritva Siiven käynnistämän oikeudenkäynnin kustannukset. Vuoden 2006 loppuun mennessä kuluja on kertynyt 23 531,53 euroa. Oikeudenkäyntikulut ovat huomattavasti vahingoittaneet yhdistyksen taloutta. Ritva Siipi aloitti helmikuussa 2006 oikeudenkäynnin yhdistystämme vastaan. Kanteen aiheena oli syyskokouksen 28.11.2005 moite. Helsingin käräjäoikeus on 13.6.2006 antamassaan osatuomiossa hylännyt kanteen. Eräästä kysymyksestä käräjäoikeus antaa ratkaisun myöhemmin. Kantaja on valittanut tuomiosta Helsingin hovioikeuteen. Vaikka käräjäoikeus määräsi kantajan korvaamaan yhdistyksemme oikeudenkäyntikulut, on todennäköistä, että kaikkia kulujamme emme saa perittyä.

Yritys- ja yhdistyselämä tarvitsee todellakin Siiven kaltaisia naisia.

Mediaseksikäs ilotyttö

Humanistikokelas työministerinä

Romantiikka esineellistää miehen

Kummallinen käsite ”naisviha”

keskiviikkona, huhtikuuta 07, 2010

Syrjivät ideologiat: rasismi ja feminismi

Naiset jotka vihaavat miehiä
Sevillalaisen kirurgin miesasiapuheenvuoro arvostelee kovin sanoin kotimaansa feministiliikettä. Diego de los Santos näkee feminismin muuttuneen omia etuja ajavaksi valtarakenteeksi. Viitaten Espanjan perinteiseen mieskulttuuriin De los Santos kutsuu radikaalifeminismiä "uusmacholaisuudeksi", joka ei aja todellista sukupuolten tasa-arvoa. Tuore kirja on ennen muuta kriittinen kannanotto Espanjassa säädettyyn erillislakiin, joka määrää parisuhdeväkivallasta miehille tuntuvasti kovempia rangaistuksia kuin naisille.

Espanja muistetaan vanhana mieskulttuurin machomaana, mutta tämän päivän modernissa Espanjassa miehiä syrjitään. Näin sanoo sevillalainen kirurgi ja aluepoliitikko Diego de los Santos, tuoreessa miesasiakirjassaan Las mujeres que no amaban a los hombres - suomeksi nimi on tässä tapauksessa käännettävä: Naiset, jotka vihaavat miehiä.

Ja ainakin sikäli Espanjassa miehiä todella syrjitään, että maassa on nykyisin kohuttu laki, jota voivat rikkoa vain miehet. Tämä viitisen vuotta voimassa ollut laki sukupuolten välistä väkivaltaa vastaan on kuin kouluesimerkki ns. positiivisesta syrjinnästä -. Lain perustavoite on kitkeä maasta nimenomaan miesten harjoittama väkivalta parisuhteissa.

De los Santosin mielestä lain taustalla on siis radikaalin feminismin vaikutusvalta poliittisissa puolueissa. Hän katsoo, että radikaalifeminismi ei pyri sukupuolten tasa-arvoon - vaan on seksistinen, syrjivä ideologia.

"Syrjivät ideologiat, kuten rasismi, määrittävät jäykän rajan kahden ihmisryhmän välille - käyttäen harvoja kriteereitä, tai vain yhtä ainoaa, esimerkiksi ihonväriä.

Toinen ryhmä yhtenäistetään, ja kaikilta sen jäseniltä kielletään samanarvoisen ihmisen asema. Nämä ´toiset´ ovat huonompia kuin me. He ovat vähempiarvoisia ihmisiä, mikä tekee syrjinnästä ´moraalisesti´ oikeutettua. Radikaalifeminismille mies on huonompi kuin nainen, ja huonompia ovat lähtökohtaisesti kaikki miehet.

"Feminismi on, vanhan macho-ajattelun tapaan, seksistinen ideologia. Jo tästä syystä se sotii yhtäläisten perusoikeuksien käsitettä vastaan.
Mutta se menee pelkkää sukupuolten erottelua pitemmälle, kun se toimii miessukupuolta syrjivästi. Tämä tekee radikaalifeminismistä syrjivän ideologian.

(...)
"Syrjivät ideologiat kohdistavat kaikki ongelmat suhteisiin ´toisen´ryhmän kanssa. Ne syyttävät viime kädessä ´toista´ - ei vain kaikesta pahasta, joka meille tapahtuu tai voi tapahtua, vaan myös siitä, ettei meillä ole niin hyvin kuin pitäisi olla.

Etsitään syyllinen, ja vaaditaan parannuksia syyllisen kustannuksella.
Mutta historia osoittaa, että pelkkä ´toisen´ syrjiminen ei riitä, vaan syrjivät ideologiat johtavat aina, väistämättä, myös vainoamiseen.
Monia näitä piirteitä kuuluu radikaalifeminismin ideologiaan.Mutta feministi-ideologiaan liittyy myös erityispiirteitä, jotka tekevät siitä ainutlaatuisen.

Ensinnäkin, feministi-ideologia jakaa koko ihmiskunnan jyrkästi vain kahteen ´ryhmään´ - naisiin ja miehiin.
Toiseksi, feministi-ideologia luo uusia sukupuoleen liittyviä ennakkoluuloja, luokittelee ihmiskunnan moraalisesti sukupuolen perusteella - toinen on paha ja toinen hyvä. - Mikä taas oikeuttaa syrjinnän tämän yhden ainoan erityispiirteen pohjalta.

Kolmas erityispiirre on, että feminismi on valmis syrjimään hyvin läheistä kanssaihmistä. Syrjitty ei ole musta tai juutalainen, vaan se mies, jonka kanssa asutaan yhdessä joka päivä - yleensä tiiviissä lähisuhteessa.

Vanha klishee ´miehet eivät itke´ on vahingollinen macho-ajattelun ennakkoluulo, joka tällä vuosisadalla on edelleen voimissaan, - vaikka sen juuret ulottuvat esidemokraattisen yhteiskunnan pimeyteen.
Sen vuoksi miehet ovat hyväksyneet vaieten ne loukkaukset ja vääryydet, joita heidän osakseen on tuonut ensin machokulttuuri, ja sitten feminismi.

Feminismi ei tavoittele tasa-arvoa, koska sen tarkoitus ei ole poistaa yhteiskunnan macho-ajatteluun nojaavia suhteita. Feminismi tavoittelee vain machokulttuurin osittaista konkurssia - joka yhtaikaa sekä katkaisee perinteen että jatkaa sitä. Feminismi haluaa säilyttää machokulttuurin naisille tuomat edut, ja poistaa haitat. Miehille tämä merkitsee juuri päinvastaista.

Feminismi pyrkii säilyttämään naisten oikeuden heidän sukupuolensa ylisuojeluun. Se on machoyhteiskunnan periaate, joka meidän päiviimme asti tuo naisille monenlaista positiivista syrjintää kaikilla julkisen ja yksityiselämän alueilla. - Mistä taas seuraa miehelle negatiivista syrjintää, vain siksi että hän on mies.

Siten tämä feminismi on uusi machokulttuurin ilmentymä, - uusmacholaisuutta, tai postmodernia macho-ajattelua - puhtaasti syrjivää.

Espanjan tasa-arvoministeriön kampanjassa naisten pahoinpitelyjä vastaan käytettiin äskettäin slogania, joka sanoi: ´Kun lyöt naista, et enää ole mies´. Tämäkin osoittaa miten feministinen strategia pyrkii säilyttämään macho-ajattelun, joka on välttämätön feminismin omalle säilymiselle.

´Kun lyöt ihmistä, et enää ole ihminen´, olisi sopiva iskulause tälle vuosisadalle, mutta sitkeästi vain jatketaan vanhaa macho-ajattelua."

Tuomarikunnasta on tuotu esiin huoli, että on naisia, jotka hyväksikäyttävät lakia, tekevät vääriä ilmiantoja hankkiakseen etua itselleen - tai vahinkoa miehelle. Vääristä ilmiannoista ei ole rangaistusseurauksia.

Laki sukupuolten välistä väkivaltaa vastaan saattaa luoda Espanjassa väkivaltaa, tuskaa ja kärsimystä, jollaista ei ennen ole tunnettu parisuhteissa. Pohjimmiltaan miehelle, mutta myös naiselle.

On karkotettava maasta se klishee, että ´miehet eivät itke´. Sillä se, ettei itketä, - eikä nousta vastustamaan kaikkea vääryyttä selvästi ja kovalla äänellä, - (se) johtaa meidät umpikujaan."

De los Santosin mukaan jokainen puolue haluaa esiintyä naisten etujen ajajana, jotta ei menettäisi naisäänestäjiä. Ja jotta puolue tässä erottuisi, on oltava näkyvästi naisasian puolesta.

Espanjan pääministeri, sosialistipuolueen Jose Luis Rodriguez Zapatero ajoi lakia henkilökohtaisesti. Kun lakia valmisteltiin, pääministeri Zapatero sanoi New York Times -lehden haastattelussa, että hän on itse radikaali feministi.

"Radikaalifeminismistä on tullut avain vaalimenestykseen. Sitä mukaa kun kaikki poliittiset puolueet ovat omaksuneet tavallisen feminismin, on teesien radikalisoituminen muuttunut siksi ´oikeaksi´ feminismiksi - todelliseksi ideologiseksi erottuvuudeksi puolueiden välillä.

Se vanha feminismi, jonka kaikki puolueet ovat omaksuneet Espanjan demokratian aikana, ei tuo kenellekään lisä-ääniä, koska se on yleinen ja yhteinen ideologia.

Kantelu

Kantelu tasa-arvovaltuutetulle
Olen kannellut tasa-arvovaltuutetulle Tampereen ammattikorkeakoulun aikuisopiskelijavalinnasta. Alla kantelun teksti. Mielenkiinnolla jään odottamaan kantelun tuloksia.

Kantelen Tampereen ammattikorkeakoulun (TAMK) aikuisopiskelijavalinnasta, jota pidän miehiä syrjivänä. TAMK laskee työkokemukseksi äitiysloman, mutta ei suoritettua varusmies- tai siviilipalvelusta eikä isyyslomaa.

Laki kieltää sukupuoleen kohdistuvan syrjinnän. Varusmies- tai siviilipalvelus on lailla yksin miehille määrätty velvoite, jota ei kuitenkaan virallisesti pidetä syrjivänä. Tosiasiassa asevelvollisuuden suorittaminen on pienipalkkaista työtä, johon velvoitetaan rangaistuksen uhalla. Sen sijaan äitiys on täysin vapaaehtoista. Naisen päätettävissä on raskauden ehkäisy, ja jo alkaneen raskauden voi laillisesti keskeyttää, joten nainen ei joudu äitiyteen vastoin tahtoaan. Hakumenettelyssä ei myöskään mainita isyyslomasta mitään, joten isyyslomasta ei anneta vastaavaa etua kuin äitiyslomasta. TAMK:n hakumenettely antaa pisteitä vapaaehtoisesta äitiydestä mutta ei isyydestä eikä pakollisesta asevelvollisuudesta. Yksittäisen naisen äitiys ei hyödytä miehiä yleisesti. Sen sijaan etenkin varusmiespalveluksen suorittaminen hyödyttää naisia miesten muodostaman turvallisuusreservin muodossa. Tämän vuoksi TAMK:n hakumenettelyä on pidettävä kohtuuttomana ja miehiä syrjivänä.

Suomen naisista tuli iso ongelma

Hyvää seksiä? –Ei kiitos.

HS (6.4): Vähemmän raskasta äitiyttä ja enemmän hyvää isyyttä
Hilla Rudanko

Tilastotutkija Pauli Sumanen kirjoitti (HS Debatti 3. 4.) otsikolla "Hyvinvointimme nojaa miesten uutteruuteen". Hän halusi korjata muun muassa Raija Julkusen Työelämän tasa-arvopolitiikka -raportin vahvistamaa käsitystä siitä, että naistyöntekijän palkka on vain 80 prosenttia miehen ansiosta.

Sumanen kirjoitti, että uutteramman työnteon vuoksi miehet maksavat 58 prosenttia Suomen tuloveroista sekä maksavat 55 prosenttia eläkkeistä. Naiset siis nauttivat miesten työnteon hedelmistä. Tämän vuoksi tasa-arvoa tulisi Sumasen mukaan edistää korottamalla naisten eläkevakuutusmaksuja, nostaa miesten palkkatasoa ja laskea miesten veroprosenttia sekä maksaa palkkaa asepalveluksesta.

Sumasen kirjoitus on poleeminen ja kärjistää tahallaan sukupuolten välistä erottelua. Hän on päättänyt tasapainottaa tasa-arvokeskustelua "maskulinistisella" taistelukirjoituksella.

En yhdy Sumasen mielipiteisiin. Hän perustelee miesten absoluuttisen uutterammuuden nojaten työministeriön tutkimuksen väitteeseen, että mies tekee viikossa yhteenlaskettua ansio- ja kotityötä kahdeksan tuntia enemmän kuin kumppaninsa.

Kysymyksen aiheita on monia. Mikä lasketaan kotityöksi? Tuskin harrastamista lasten kanssa, vapaaehtoistyötä tai sukulaisista huolehtimista. Mitä Sumanen kuvittelee naisten tekevän sillä ajalla, kun eivät työskentele eivätkä tee kotitöitä? Lepäilevän laakereillaan?

Näin tuskin on. Perheen sisäinen dynamiikka ja tasa-arvo pitävät huolen siitä, että perheen sisällä molemmat vanhemmat saavat yhtä paljon omaa vapaa-aikaa. Nainen on usein se, jonka on ikävä kyllä helpompi irtautua palkkatöistä aiemmin muihin velvollisuuksiin, sillä perheellistymisen vaatima äitiysloma estää uraputken nousujohteen.

Varmasti Sumasenkin tunnustama tosiasia on, että naiset eivät edelleenkään pääse työelämässä vaativimpiin johtotehtäviin. Syy ei ole miesten ahkeruus, vaan naisten tuntema painava vastuu perheestä ja työnantajan pelko siitä, että nainen asettaa kiperässä tilanteessa perheensä työn edelle.

Yhteiskunnan haaste mieselättäjäyhteiskunnasta vapautumiseksi ei ole siis sukupuolten kahtiajako ja rahavirtojen ohjaaminen miehille, vaan miesten aseman ja vastuun kohentaminen perhe-elämässä.

Isyysloma on upea mahdollisuus – siitä pitäisi tehdä pakollinen. Lisäksi naisten tulisi unohtaa huolensa "huonosta äitiydestä", jolla kotiäitiyden puolustajat pelottelevat.

Työtänsä arvostava ja siinä viihtyvä äiti on moninkertaisesti parempi kuin vastuun kotiin ajama, uraansa pettynyt nainen. Vähemmän raskasta äitiyttä ja lisää hyvää isyyttä, kiitos!

HS: Mies menestyy naisen ansiosta
Anna-Liisa Mikkelä

Sunnuntaidebatti "Hyvinvointimme nojaa miesten uutteruuteen" (HS 3. 4.) vei jalat altani. Kuinka on mahdollista, että emeritustilastotutkija Pauli Sumasen mielipiteet saavat palstatilaa?

Suomalaiset miehet ansaitsevat toki enemmän kuin me suomalaiset naiset. Mutta millaiset miehet? Heillä on vaimo taustalla. Menestynyt mies on aina naimisissa.

Jos suomalaisten naisten ansiotyöhön osallistumista vertaa muiden maiden naisten panokseen, he selviävät kilvassa kiitettävästi. Lisäksi naisemme tekevät enemmän kotitöitä ja osallistuvat enemmän lasten kasvattamiseen kuin miehet. Harvat naispuoliset uraohjuksemme ovat yleensä lapsettomia ja usein sinkkuja.

Olen tehnyt tuhansia tunteja palkatonta vapaaehtoistyötä ansiotyöni ohessa, muun muassa sisarusteni kanssa äitimme omaishoitajana. Lisäksi olen kasvattanut ypöyksin yksinhuoltajana kolme lastani 1-, 2- ja 5-vuotiaista lähtien.

Maisteriksi valmistuin muutama vuosi avioeroni jälkeen. Mieheni opiskellessa lääkäriksi olin koko ajan ansiotyössä. Työurani toimittajana kesti yli 40 vuotta.

Lisäksi potkaisin vuosisadan vaihteessa alkuun Arabianrannassa komeilevan Loppukiri-talon, jonka mallin hain Tukholmasta. Kun kävin vuonna 2001 kertomasta hankkeesta monessa mukana olleelle tuottajalle, hän, vaikka onkin mies, antoi minulle tunnustusta: "Jos joku konsultti olisi tehnyt tuon minkä sinä, lasku olisi miljoonia markkoja."

En jaksa uskoa, että sen kummemmin uusien veronmaksajien kasvattaminen kuin vapaaehtoistyönikään olisivat vaikuttamatta hyvinvointivaltiomme selviytymiseen. Rahat vain kilisevät väärään laariin.

En usko, että yksikään mies olisi selvinnyt siitä työmäärästä, jonka minä tein. Siksi olisi jo aika saada työajan seuranta- ja palkanlaskentajärjestelmien suunnitteluun ihmisiä, jotka tuntevat suomalaisten arkea paremmin kuin Pauli Sumanen.

Toivon dosentti Raija Julkuselle ja kumppaneille voimia taistella tätä tunkkaista taantumuksellisuutta vastaan.

Miehet painavat töitä niska limassa – naiset eivät

tiistaina, huhtikuuta 06, 2010

Lapset ensin

Why I'll always put my children before my husband... even though it's already destroyed one relationship

"Nuoria naisia kaatuu rivistä kuin heinää"

Uutterat uroot uurastavat

Imposing quotas for women in boardrooms tackles a symptom of discrimination, not the cause
Numerous studies show that high proportions of women directors coincide with superior corporate performance. But there is little academically accepted evidence of a causal relationship. It may be that thriving firms allow themselves the luxury of attending to social issues such as board diversity, whereas poorly performing ones batten down the hatches.

Women do seem to be particularly effective board members at companies where things are going wrong. A 2008 paper on the impact of female directors by Renée Adams and Daniel Ferreira of the University of Queensland and the London School of Economics found that bosses of American firms whose shares perform poorly are more likely to be fired if the firm has a relatively high number of women directors. On average, however, the paper concluded that firms perform worse as the proportion of women on the board increases.

Date rape debate

Hysteria Breaks Out After Campus Newspaper Mocks Victim Culture

American University Erupts Over Date Rape

Reviving the "date rape" debate

American U Columnist Defends Rape Piece On The Early Show

maanantaina, huhtikuuta 05, 2010

JSN harhateillä?

Soininvaara: Naisen euro lienee 95 senttiä

Tuulikki Ukkola: Voi JSN, minkä teit
Miten on mahdollista, ettei JSN ymmärrä, mitä perustuslain turvaama sananvapaus tarkoittaa? Se ei koske vain korkealentoisia kirjoituksia, joissa käytetään hienoja sivistyssanoja. Se koskee myös typeriä ja tyhmiä mielipiteitä. Se koskee myös kolumneja ja kolumnisteja.

Shokkihaastattelu! Reetta, 18, myy itseään: Tavoitteena ministeriliksa!

Miesten vuoro ja Kummallinen reaktio

Sanomisten tasa-arvo

lauantaina, huhtikuuta 03, 2010

Pelastaako nais-kortti?

Feminismi-korttia käytetään turhan usein. ja Tiura pelaa sortokortin?

Lista henkilöistä/yhteisöistä, jotka ovat lausuneet: "Naisen euro on 80 senttiä" - ja antaneet ymmärtää, että se on niiiin väärin, kun tarkastelemme asiaa tasa-arvon kannalta.

Aleatorinen materialismi ja feminiinisyyden pelko

The Fatalism of the Manosphere

Why don't powerful men support men's rights?

Viikon sitaatti:
"- Mallimarkkinat kutsuvat! Monet ovat sanoneet, että näytän 25-vuotiaalta", Mervi Nykänen sanoo.

Teurastusta terveyskeskuksissa

Churches Starting to Become Aware of Feminization Issue

123 Trapped in Chinese Coal Mine Flood; Men?


SUNNUNTAIDEBATTI: "Hyvinvointimme nojaa miesten uutteruuteen"
Miesten korkeampi ansiotaso selittyy sillä, että miehet tekevät naisia selvästi enemmän töitä, kirjoittaa palkkatilastoasiantuntija Pauli Sumanen.

Pauli Sumanen

Työelämässä on saman verran miehiä ja naisia. Tehtyä työtuntia kohden miehet saavat vähemmän palkkaa ja siihen sidottuja etuuksia kuin naiset. Mutta miehet tekevät lähes 30 prosenttia enemmän ansiotyötunteja vuodessa kuin naiset. Jos he eivät tekisi, hyvinvointiyhteiskuntamme romahtaisi.

Työelämän tasa-arvopolitiikka- raportin laatija, Jyväskylän yliopiston dosentti Raija Julkunen sanoo raportissaan: "Mieselättäjäyhteiskunnassa miehet ovat "ansainneet" enemmän pelkän sukupuolensa perusteella. Toisen maailmansodan jälkeisenä aikana sukupuolen mukainen palkkaero on kaventunut, mutta Suomessa tilanne on 1980-luvun lopulta lähtien jämähtänyt suurin piirtein iskulauseenomaiselle 80 sentin tasolle."

Raportissa sotketaan käsitteet ansiotaso ja palkkataso. Miesten ansiotaso on korkeampi kuin naisten, mutta se johtuu siitä, että miehet tekevät selvästi enemmän työtunteja kuin naiset.

Jakamalla miesten ja naisten ansiotöistä saamat vuosiansiot miesten ja naisten vuoden aikana tekemillä työtunneilla, saamme keskituntipalkan, joka on miehillä ja naisilla tilastokeskuksen aineiston mukaan suunnilleen sama.

Jos samasta työstä saa saman palkan, ei voi olla väärin maksaa enemmästä työstä enemmän palkkaa.

Verotus kuitenkin syö ankarasti miesten korkeampia nimellispalkkoja. Pitemmällä työajalla ansaitut suuremmat vuosiansiot merkitsevät miehille korkeampaa veroprosenttia: vuonna 2007 miesten veroprosentti oli noin 26 ja naisten noin 21. Uutteramman työnteon vuoksi miesten osuus tuloveron tuotosta on peräti 58 prosenttia.

Suomen talous perustuu mieselättäjäyhteiskuntaan. Päätelmä ei muutu muuksi, vaikka ottaisimme huomioon kotityön osuuden, sillä ajankäytön päiväkirjamateriaalista Hannu Piekkolan työministeriölle tekemän tutkimuksen mukaan parisuhteessa elävä mies tekee viikossa yhteenlaskettua ansio- ja kotityötä yli kahdeksan tuntia enemmän kuin hänen kumppaninsa.

Elämänkaarta arvioitaessa pitää lisäksi huomioida tilastoista poistettujen asevelvollisten valtiolle ilmaiseksi tekemät työtunnit.

Stakesin Yhteiskuntapolitiikka-lehdessä Timo Karjalainen kertoi, että vanhuus- ja leskeneläkkeitä suoritettiin miehille 5,7 miljardia euroa ja naisille 6,6 miljardia euroa. Ansioista laskettuna naisten maksujen osuus oli noin 45 prosenttia, mutta naiset saivat maksetuista eläkkeistä noin 53 prosenttia.

Miehet siis kustantavat huomattavan määrän naisten eläkkeistä – kuten myös terveyskuluista. Naiset maksavat sairausvakuutuksen tuloista noin 45 prosenttia. Julkisen sairauden- ja terveydenhuollon sekä vanhustenhuollon menoista naisten osuus vuonna 2002 oli Timo Karjalaisen artikkelin mukaan 59 prosenttia.

EU:n erillisellä luvalla miesten ja naisten vakuutusmaksuja voidaan porrastaa vakuutetun sairausriskin mukaan. Suomen hallitus on anonut ja saanut tämän luvan, ja yksityiset vakuutusyhtiöt soveltavat sitä käytäntöön, mikä on nostanut miesten vakuutusmaksuja.

Milloin samanlainen riskin mukainen vakuutusmaksu mahtaa tulla kolmikannan hallitsemaan työeläkevakuutukseen? Se nostaisi naisten eläkemaksuja roimasti, onhan esimerkiksi tällä hetkellä syntyvän tyttövauvan eliniän ennuste noin seitsemän vuotta poikavauvan ennustetta pitempi.

Kaiken yllä olevan perusteella voimme perustellusti todeta, että elämme yhä mieselättäjäyhteiskunnassa. Sopivia lääkkeitä asian korjaamiseksi ovat aluksi riskin mukaiset sairaus- ja eläkevakuutusmaksut, miesten palkkatason nostaminen naisten tasolle, miesten veroprosentin laskeminen naisten tasolle sekä asianmukaisen palkan maksaminen asevelvollisille ja siviilipalveluksessa oleville.

Lisäksi naisten vuosityötunnit tulee pystyä nostamaan miesten tasolle, jolloin naiset saavuttaisivat miesten ansiotason. Tässä onkin minkä tahansa taustan omaavalle hallitukselle tehtävää kerrakseen.

Miesten vapautusliike

torstaina, huhtikuuta 01, 2010

Ilkeydessään vertaansa vailla

AMK-tutkinnot:
Työkokemukseen ei lasketa varusmies- tai siviilipalvelusta, ei myöskään hoitovapaata. Sen sijaan äitiysloma huomioidaan työkokemuksena.

HALOSEN HASARDIHOMMAT

The Most Obnoxious Woman In The World?

Kirjallisuutemme kaikki palkinnot
Oksasen suitsuttaminen on merkki feministisen kirjallisuuspolitiikan ylivallasta julkaisutoimen, kirjojen markkinoinnin ja kirjallisuuskritiikin piirissä. Naistoimittajien hallitsemat kustantamot painavat kaiken naisia esittävän ja mahdollisesti kiinnostavan, aivan niin kuin naistenlehdet puolestaan peittävät naisjulkkisten naamatauluilla kirjakauppojen ja kioskien koko seinän. Ja vielä miestenlehtien kansissakin on naisten kuvat.

Kirjakauppaportaan naisvaltaiset markkinointiosastot puolestaan kasaavat naisten kirjoittamat ja naisille suunnatut teokset paraatiovien pieliin, josta niitä voi kerätä kuin meikkejä käsilaukkuun. Eivätkä tiedotusvälineiden naispuoliset toimittajat säästele palstamillejä tai lähetysaikaa ilmaismainoksen jakamiseksi ämmäkirjallisuudelle. Niin kirjallisuuden kuin tieteidenkin piirissä feminismi ei sisällä kriittisyyttä, vaan se näyttää olevan pelkkää palvontaa.

Hazard ja Halme: Näin Halmeen äiti kanteli, näin JSN langetti
”Olen Tony Halmeen äiti. Raskaan suruni tekee vieläkin raskaammaksi julkisuuden armoton myllytys. Kaarina Hazardin kolumni on ilkeydessään ja loukkaavuudessaan vertaansa vailla. Journalistin ohjeessa, kohdassa 28 todetaan, että kuolemantapauksista uutisoitaessa on aina noudatettava hienotunteisuutta. Kohta 26 toteaa, että jokaisen ihmisarvoa on kunnioitettava.

”Luonnehdinnat ”Iso ukko, joka surkeana ja säälittävänä katkokäveli…” sekä ”hän oli vitsi, vaaraton möhkäleen muotoinen kotieläin” eivät kunnioita Tonyn ihmisarvoa, eivätkä ole hienotunteisia. Päinvastoin, ne ovat loukkaavia ja Tonyn muistoa syvästi häpäiseviä. Kannanotot hänen toiminnastaan ja elämäntavoistaan ovat asia erikseen, mutta tahallinen halventaminen, mulliksi ja elukaksi nimittäminen on asiatonta ja meitä hänen lähiomaisiaan surussamme syvästi loukkaavaa.

Kolumnin loppu, jossa todetaan, että hän meni oikealla hetkellä on ajattelemattomuudessaan vertaansa vailla. Ja kun vielä kaiken ilkeilyn ja tahallisen mustamaalaamisen kruunaa loppukaneetti, jossa todetaan, että ”…olennon kylmenevän kalmon ääressä” olen sitä mieltä, että Kaarina Hazard on syyllistynyt Tony Halmeen elämäntyön häpäisemiseen, kunnianloukkaukseen sekä äärettömän hädän ja tuskan aiheuttamiseen minulle, hänen äidilleen, sekä hänen muille omaisilleen.

Vaadin Iltalehden päätoimittajaa vastuuseen ja vaadin myös, että Kaarina Hazard joutuu luopumaan kolumnistin tehtävästään osoitettuaan noin räikeää harkintakyvyn puutetta. Ymmärrän, että Julkisen sanan neuvosto ei ole tuomioistuin, mutta ajattelin kuitenkin tuoda esille kannanottoni koskien päätoimittajaa ja kolumnistia.”

Anteeksipyyntö - vihdoinkin!

Tosimies ei romanttisuutta kaihda!

Rouva katseli itseään peilissä vähissä pukeissa ja valitteli äijälleen
ääneen: "Silmäluomet ja rinnat roikkuu, vatsa roikkuu, tuskin näen jalkojen väliin, allit käsissä, tukka harmaantuu, pylly on ryppyinen ja veltto. Ei tunnu hyvältä. Sano nyt jotain lohduttavaa".

Aviomies vastasi: "No on sulla perkele ainakin hyvä näkö".