tiistaina, heinäkuuta 20, 2010

Chatista seuraa

Toimittaja tekeytyi 13- ja 15-vuotiaaksi: Chatissa satoi seksiehdotuksia

If You're Not a Feminist, Then You're a Bigot

Game
Let’s face it. Pussy is power. It always has been. Pussy power is so great that women can have an entire world of men working like dogs and handing over their money, yielding seats on life boats, opening their doors, acting like trained seals for their approval, agreeing with whatever bullshit comes out of their mouths, and at the same time have those men nodding and agreeing when women claim that men have all the power and need to do more to make things better for women.

Uusi yhteiskuntatieteiden kattoteoria

torstaina, heinäkuuta 08, 2010

Miehet ja nuoret laiskoja?

Iltalehti:
Toimittaja Aino Kangaspuro (Iltalehti 30.6.2010) on epäilemättä oikeassa siinä, että tasa-arvossa on vielä paljon tekemistä sukupuolesta riippumatta. Ikävä kyllä, meiltä puuttuu, vielä vuonna 2010, miestenkin tasa-arvo-ongelmat ja oikeudet huomioiva tasa-arvopolitiikka kokonaan.

Tämä näkyy konkreettisesti esimerkiksi siinä, että palkkatasa-arvokysymyksen käsittelemiseksi viranomaiset ovat käynnistäneet lukuisia tutkimuksia, ohjelmia ja työryhmiä. Huoltajuuskiistoissa, elatusmaksuriidoissa tai etävanhempien kohtelussa tapahtuvaan sukupuolisyrjintään viranomaiset eivät, erilaisista juhlapuheistaan huolimatta, ole käytännössä puuttuneet millään tavoin, vaan tätä syrjintää nimenomaan harjoitetaan viranomaisten toimesta, antiikkisen ja epäoikeudenmukaisen lainsäädännön turvin. Tasa-arvosta ihmisten kesken ollaan siis valovuosien päässä.

Mitä palkkatasa-arvoon tulee, niin useat tutkimukset osoittavat, että Suomessa samapalkkaisuus toteutuu melko hyvin: samasta työstä saa saman palkan, sukupuolesta riippumatta. Niiden, joille samapalkkaisuuden toteuttaminen ei syystä tai toisesta riitä, on kerrottava suoraan todelliset tavoitteensa, jotta voitaisiin arvioida, ovatko nuo tavoitteet sovitettavissa yhteen sukupuolten välisen tasa-arvon edistämisen kanssa.

Juuso Erno

Miesten tasa-arvo ry:n puheenjohtaja

Miehet ja nuoret ovat laiskoja vapaaehtoistyöntekijöitä

Munalla töihin

Husbands can be jailed for insulting wives under new French law

Feministit tuikkasivat tuleen kymppitonnin

YDINPASKA JA TASA-ARVO

Iltalehdessä mätäkuun juttuja jo nyt

Mitä naiset haluavat - mitä miehet haluavat

Viikonlopun Pride-kulkueeseen tehtyä kyynelkaasuiskua on nimitetty viharikokseksi.
Ajatellaanpa vaikka tilannetta jossa muutama feministiaktivisti hyökkää Olemme heteromiehiä ja ylpeitä siitä-kulkueeseen. Tutkittaisiinko tekoa rangaistusta koventavana viharikoksena ja esittäisikö presidentti Tarja Halonen julkisen paheksuntansa teon johdosta? Epäilen ettei. Monet feministiset julkaisut sisältävät niin vihaa tihkuvia kannanottoja miessukupuolta kohtaan, että johonkin muuhun ryhmään kohdistettuna kyse olisi ilman muuta kiihotuksesta kansanryhmää vastaan ja viharikoksesta.

Itävallassa vaaditaan ammattiarmeijaa

Sukupuolten palkkaerojen juuret historiassa

Hazard: Hyvät veljet

tiistaina, heinäkuuta 06, 2010

Bubjettileikkaukset naisille

Women 'to bear brunt of budget cuts' as unions call curbs on strike powers an 'act of war' (1)

Kun kaikkien kukkien annetaan kukkia niin...

Tutkija: Työuria voisi pidentää kotihoidon tukea lyhentämällä


Opiskelija syytti siivoojaa raiskauksesta - tarvitsi lisäaikaa läksyille

Tähti: Näin nappasin itselleni miehen!
Perryn mielestä hän sai Brandin kiinnostumaan seurustelusta, kun mies ei saanutkaan heti mitä halusi. Brand oli naistenmies ennen laulajan kanssa seurustelun aloittamista. Hänellä on huhujen mukaan ollut jopa 80 naista kuukaudessa.

Mies olisi halunnut lemmiskellä jo heti ensimmäisenä iltana, kun hän tapasi Perryn. Nainen ei kuitenkaan petipuuhiin suostunut vaan heitti Brandia vesipullolla ja näpäytti lemmiskelyä ehdottanutta miestä.

Miesasiamiesten kesäpäivät peruttiin

Näin tunnistat ATM:n

lauantaina, heinäkuuta 03, 2010

Kokoomuksen miesliike nousussa

Kokoomuslainen miesliike sai Jari Larikasta vihdoin kasvot
Miesverkoston virallinen perustaminen on edessä syksyllä. Larikka uskoo, että jäseniksi liittyvät käytännössä kaikki mieskansanedustajat puoluekantaan katsomatta.

– Kuka uskaltaisi jäädä tästä ulos? Luulen, että aika lähelle sata prosenttia miesedustajista liittyy.

Käytännössä miesverkosto järjestää seminaareja ja tiedotustilaisuuksia sekä pyrkii lainvalmistelussa asiantuntijatahoksi. Yksittäisiä toimintamalleja tärkeämmäksi osoittautunee kuitenkin se kokonaisvaltainen miesasiatoiminta, johon herrat pyrkivät.

– Meidän miesten pitää skarpata. Tavoite on, että joskus koittaa se päivä, kun niin nais- kuin miesverkostokin voidaan tarpeettomana lopettaa.

Miesten asioista kaksi aluetta kaipaa Larikan mielestä kipeimmin muutosta: terveys ja koulutus.

– Miehen terveyseuro on 70 senttiä, eli naisten terveyspalveluihin käytetään puolet enemmän rahaa kuin miesten. Naisten rintasyöpäseulonnat ovat lakisääteisiä, miesten eturauhassyövän osalta seulontoja vasta pohditaan. Jos mies putoaa työelämästä, hän putoaa työterveyshuollon menettämisen myötä koko terveydenhuoltojärjestelmästä. Naisella vastaavassa tilanteessa jatkuu vähintään gynekologinen hoitosuhde, Larikka suree.
Kun terveyspalvelujen tuottaminen painottuu selvästi toiseen sukupuoleen, sillä on Larikan mielestä osuutensa myös siihen, miksi naiset elävät seitsemän vuotta vanhemmiksi.

– Tyttöjen oppimistulokset ovat kautta linjan paremmat kuin poikien. Mutta toisaalta miehet on heitetty ulos kasvattamisesta: tarhassa on tarhan täti, ei setä, koulussa opettajat ovat pitkälti naisia ja eroissa lapset annetaan yleensä äideille. Ensiapuna kannattaisin mieskiintiöitä opettajakoulutukseen, sanoo Larikka.

Miksi naiset stressaavat miehiä enemmän?

Äidiksi ryhdytään yhä useammin yksin

Nainen ansaitsee vuodessa 10 000 euroa vähemmän kuin mies

Kansandemokratiajohtajista
Tasa-arvon penääminen on erikoisetujen ja helpotusten vaatimista, kuten on nähty feministisessä tiedepolitiikassa. Muiden muassa Pasi Malmi ja Henry Laasanen ovat osoittaneet etevästi tutkimuksissaan, että maamme tasa-arvovirat ovat yksipuolisesti naisten hallussa ja että viranhaltijat eivät edes yritä ajaa tasa-arvoa vaan jotakin ryhmäkohtaista omaa etuaan, kuten feminismiä.

Tutkimus: Ylipainoisilla vähemmän seksiä, enemmän riskejä

Naislahjakkuus (1)

torstaina, heinäkuuta 01, 2010

Tasa-arvopuhetta

Länsiväylä:
Seppo Korkmanin mukaan tasa-arvo on asia, jonka kanssa ei kannata leikkiä (Länsiväylä pääkirjoitus 13.6.2010).

Kunpa asia olisikin näin. Valitettavasti vain edes sukupuolten välisen tasa-arvon edistämistä varten palkatut viranomaiset eivät suhtaudu tasa-arvoon vakavasti silloin kun tasa-arvon toteuttaminen edellyttäisi miesten oikeuksien huomioimista tai edistämistä.

Hyvän esimerkin tästä tarjoaa tasa-arvovaltuutetun toiminta. Tasa-arvovaltuutettu hyväksyi viime vuonna Naisasialiitto Unionin päätöksen hakea juristipäivystäjikseen ainoastaan naisia sillä perusteella, että Naisasialiitto Unioni ilmoitti, ettei se usko miesjuristien kykenevän hoitamaan naisasiakkaiden asioita.

Miesten syrjintää rekrytoinnissa puolusteltiin myös sillä, että Naisasialiitto Unioni väitti siten pyrkivänsä edistämään sukupuolten välisen tasa-arvon toteutumista, eikä tasa-arvovaltuutettu löytänyt tästäkään selityksestä mitään vikaa.

Sukupuolisyrjintä rekrytoinnissa on siis tasa-arvovaltuutetun mielestä ihan hyväksyttävää, kunhan syrjintään syyllistyvä muistaa väittää edistävänsä tasa-arvoa syrjintää harjoittamalla. Työnhaussa harjoitettua sukupuolisyrjintää voi tasa-arvovaltuutetun mukaan ilmeisesti myös puolustella työnhakijaan kohdistuvalla seksistisellä vähättelyllä ja hakijan ammattitaidon kyseenalaistamisella.

Välttääkseen tasa-arvolaista kumpuavat valituskiistat jatkossa, Espoon kaupungin kannattaa epäilemättä ottaa omaan käyttöönsä nämä Naisasialiitto Unionin kehittämät ja tasa-arvovaltuutetun siunaamat selitykset.

Eihän Espoon kaupungilta voida vaatia yhtään sen suurempaa vakavuutta tasa-arvoasioissa kuin Naisasialiitto Unionilta tai tasa-arvovaltuutetultakaan.

Kuntatyönantajana Espoo voi tietysti aina vedota myös siihen, että miehet ovat selvästi aliedustettuja kunta-alan työntekijöiden joukossa.

Juuso Erno

Miesten tasa-arvo ry:n puheenjohtaja

Tasa-arvoa myös miehille

Miehen euro on naisen 81 senttiä. Ei edistystä


Kenen tasa-arvo?

Yksinhuoltajuusratkaisuissa pelataan väärää hevosta

Nuorilla miehillä suurin riski joutua työttömäksi

Sieppauksen lavastanutta tyttöä ei kannata syyttää

'Idle fathers should be forced to work': Cameron's poverty guru targets feckless men

Atheists Having Difficulty Attracting Women

Naistutkimuksen gradupalkinto 2009