torstaina, kesäkuuta 19, 2014

MRA's

A lesson for men's rights activists on real oppression

Why did President Obama leave out the girls?

Married with Children as a Parody of Men's Rights Activists

The case for raising feminist boys

Why are today’s young men so scared of girls who want to have children?


Kun äiti käyttää väkivaltaa : lastensuojelun sosiaalityöntekijöiden näkemyksiä

Is It Possible to Be a Male Feminist? ja On Feminism: A How-to Guide for Dudes

82 kommenttia:

  1. Naisten työmatkat?
    Alitajunta pistää "kompastelemaan"

    Naisjihadisti?

    "Paljastuu" tietysti kohta PERSUJEN trolliksi

    VastaaPoista
  2. Tuosta Ruotsin tyttöjen ympärileikkausjutusta on hyvä huomata, että kyse oli yhdestä ainoasta koululuokasta, jonka kaikki tytöt havaittiin ympärileikatuiksi. Lienee kuitenkin aika epätodennäköistä, että kaikki maan ympärileikatut tytöt olisivat sattuneet samalle luokalle, joten eiköhän vähän tarkemmin tutkimalla varsin korkeita ympärileikkauslukuja löytyisi tietyistä etnisistä ryhmistä muualtakin, kuin vain kyseiseltä luokalta.

    VastaaPoista
  3. ...
    Itse olen aikaisemmista suhteista oppinut sen verran, että komennan mäkättäjän ulos huushollistani välittömästi.

    En toki enää ajaudu tilanteeseen, jossa nainen jäisi asuntoon. Asunto on aina vain omissa nimissäni. Jos ei kelpaa, hienoa.
    ...
    Voi niitä aikoja kun itsekin sai tämän tästä kuunnella nalkutusta.

    Muistan nuorena kloppina kun kävin töissä ja elätin exääni samalla kun tämä kirjoitti graduaan, miten sain hillitöntä nalkutusta (sellaista jossa nalkutuksen kohde lähtee paikalta kun ei jaksa kuunnella ja nainen seuraa perässä jopa kadulle asti, suu käyden tauotta kuin konekivääri) työpäivän jälkeen, sillä olin jättänyt sukkani makuuhuoneen lattialle.

    Nämä sukat nimittäin tekivät taianomaisesti mahdottomaksi hänen gradunsa kirjoittamisen. Poloinen ei ehtinyt kirjoittaa graduaan yhtään itselleen ruoan laittamisen ja tuon sukkaparin siivoamisen pohtimisen välissä. Sukat nimittäin olivat edelleen siinä lattialla kun tulin.

    Viis siitä että joka päivä kun tulin töistä, ensimmäiseksi keräsin hänen ympäriinsä jättämät astiat tiskikoneeseen ja roskat roskikseen, sillä minkäänlainen kodin ylläpito oli gradua kirjoittavalle täysin mahdotonta.

    Tuolloin tajusin että nalkutuksen syy ei ole siinä kenelle nalkutetaan, vaan nalkuttajassa itsessään. Myöhemmin olen ymmärtänyt että ravinneköyhä, vähärasvainen ja runsashiilihydraattinen ruokavalio altistaa naisen verensokerin heittelylle ja sitä kautta krooniselle nalkutukselle.

    Kun kiukuttaa niin sitten se nalkutuksen aihe vaikka keksitään. Nalkutuksen kohde ei voi omalla toiminnallaan ehkäistä nalkutusta mitenkään muuten kuin painostamalla naisensa terveellisemmälle ruokavaliolle – ja se voi olla melkoinen operaatio.

    VastaaPoista
  4. "stressful social relations with partner"

    "Results: Frequent worries/demands from partner were associated with 50–100% increased mortality risk."

    Ei taida Lontoon kielestä löytyä suoraan sanaa nalkutus. Mutta kyllä tuon ylläolevan voi mielestäni hyvin kääntää nimelle: NALKUTUS.

    Toistuva vaatimus = nalkutus.

    VastaaPoista
  5. Kiitos. Niinpä näkyy. Nalkutus on yleismaailmallinen Skandinaviasta lähtöisin oleva sana. Olisikohan erityisesti täkäläinen ilmiö, koko nalkutus?

    The word is derived from the Scandinavian nagga, which means "to gnaw"

    VastaaPoista
  6. Lamborghinissa on pillumagneetti. Se saa vitun kostumaan.

    VastaaPoista
  7. Lamborghini-mies vihaisten ja viiksekkäiden femakkojen kevätkokoukseen, niin niilläkin vitut limoittuvat ja feminismi unohtuu ainakin sillä, joka pääsee kyydille.

    VastaaPoista
  8. MRA's tarkoittanee MRAs, koska otsikon muoto on genetiivi, "miestenoikeusaktivistin", eikä sen käyttämisessä tässä yhteydessä tunnu olevan järkeä.

    VastaaPoista
  9. Tänään alkaa tämän viikon kestävä, 8-osaisen Homomiesten maailma -sarja. En tiedä, että onko tuo mistään kotoisin, mutta tänään YLE Teemalta klo 20:30 alkavassa jaksossa on näköjään aiheena:

    Uusi sarja 1/8: Seksi. Tiesitkö, että homomiehet pitävät lähetyssaarnaaja-asennosta jopa enemmän kuin heteromiehet? Tanskalaissarjan kussakin jaksossa pohditaan poikkeavatko homomiehet sittenkään paljon heteroista.

    VastaaPoista
  10. Vitoselta tulee klo 23:20 5D: Poikaystäväni on seksituristi:

    Osa 1/2. Tyttöystäväloma. Brittiläinen Paul Baxter on perustanut Venezuelan Margaritan saarelle lomakohteen, jossa pakettiin kuuluvat myös tytöt. Miesvieraat saavat valita mieleisensä, ja tytöt ovat heidän palveluksessaan lähes kellon ympäri. Moni tyttö elättää näin perheensä. (My Boyfriend, the Sex Tourist, dokumentti, Iso-Britannia, 2007)

    VastaaPoista
  11. Kasvatetaanko tytöistä uraohjuksia näillä leluilla?

    "Kirjeessään hän vaati, että Lego ei tekisi tytöille pelkkiä pinkkejä palikoita."

    Ei Lego ole koskaan sellaista tehnytkään. Lego vain havaitsi, että sen lelut kiinnostivat lähinnä poikia, teetti selvityksen siitä, millaisia leluja tytöt haluaisivat ja alkoi vastata tähän kysyntään. Seurauksena oli myyntimenestys.

    Se ei tietenkään feministeille kelvannut.
    Onhan se nyt väärin, että tytöt saavat, mitä haluavat. Ja leluyhtiö vielä menestyy.

    Vartalonsa mittasuhteista kuulu missinukke on jo nähty lukemattomissa eri ammateissa, ja uusin lisä on yrittäjäbarbi."

    Mitään uutta tai ihmeellistä ei siis ole tiedossa. Urabarbeja ja Legoja (myös naishahmoisia) on ollut iät ja ajat.

    Ehkä kasvatuksessa on kyse vähän muustakin kuin lelujen ammatista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ! "Kasvatetaanko tytöistä uraohjuksia näillä leluilla?"

      Tuo siis oli keskustelu.

      Alkuperäinen artikkeli oli

      Me Naiset: Kasvatetaanko tytöistä uraohjuksia näillä leluilla?
      Lego ja Mattel vastasivat kritiikkiin: pian kaupoista saa tasa-arvoisempia leluja, joiden pitäisi kannustaa nuoria tyttöjä menestymään.

      Kiitos ruotsalaisen geologin Ellen Kooijmanin, legoilla leikkivät voivat elokuusta lähtien ostaa vaikka fossiileita tutkivan naispuolisen paleontologin. Lego ilmoitti kesäkuussa 2014 julkaisevansa Kooijmanin aloitteesta sarjan, josta löytyvät paleontologin lisäksi naistähtitieteilijä ja -kemisti.

      Poista
  12. Asiakkaat odottivat pari tuntia Yahoon johtajattaren heräämistä - Yahoo - Ulkomaat - Helsingin Sanomat

    ...
    Mutta Mayer saapui päivällisille kaksi tuntia myöhässä. Ennen kuin hän pääsi paikalle, monet illallisvieraat olivat jo poistuneet, festivaalin osallistujat kertoivat.
    ...

    VastaaPoista
  13. Rosa Meriläinen voisi pikku hiljaa edes yrittää aikuistua. Hänen kolumninsa ovat kuin suoraan teiniangstin kourissa kärvistelevän kympintytön kynästä. Onneksi en ole tilannut Helsingin Sanomia enää tällä vuosituhannella.

    VastaaPoista
  14. "12 asiaa, joita tarvitaan hyvään liittoon"

    Kolme pointtia tarvitaan (koskien miestä):

    1) omaa tilaa

    2) paksu lompakko

    3) pitkä pinna

    VastaaPoista
  15. Kiihottaminen kansanryhmää vastaan on siis rikoslain mukaan tuomittavaa, jos "uhataan, panetellaan tai solvataan jotakin ryhmää rodun, ihonvärin, syntyperän, kansallisen tai etnisen alkuperän, uskonnon tai vakaumuksen, seksuaalisen suuntautumisen tai vammaisuuden perusteella".

    Miksi listasta puuttuu sukupuoli? Äkkiseltään en keksi muuta selitystä kuin feminismin toimintaedellytysten turvaamisen. Jos nimittäin ei saisi uhata, panetella tai solvata miehiä, mitä ihmettä feministit tekisivät?

    No, pistäisivät julkisivunsa kuntoon tai maksaisivat sakkoja. Mutta sehän veisi kaiken miesvihaan, -inhoon ja -pelkoon. perustuvan dynamiikan liikkeeltä ja tuloksena olisi kuihtuminen. Lainvalmistelussa on varmasti ollut mukana ihmisiä, jotka ovat pitäneet tätä oikeana riskinä.

    Naisia taas ei tarvitse tässä mielessä suojata, koska sosiaalinen normi suojelee heitä voimakkaasti (vrt. Audi-mies). Tietysti voi pitää voittona, että naisille vittuilua ei tehty lainvastaiseksi.

    No, puuttuuhan sieltä toki muitakin ryhmiä.

    VastaaPoista
  16. Meriläisen juttu kertoo niin huonosta argumentoinnista, että ei ihme, että eduskuntatyö aiheutti liiallisen stressin.

    Erityisesti häiritsi perustelematon väite, että naiset karttaisivat kaupunkeja pimeällä. Kuitenkin viitattiin tutkimukseen, jonka mukaan naiset pelkäävät pimeällä enemmän ja se ohjaa heidän kulkemistaan kaupungilla enemmän kuin miehillä. Tämä selittää, että kaupungilla kun kulkee iltaisin, sukupuolten määrä on aika sama mutta yksinäisiä naisia näkee harvemmin erityisesti "pelottavissa" paikoissa kuten puistoissa. Naiset kulkevat siis kaupungilla mutta eivät potentiaalisesti turvattomissa paikoissa. Kauheaa!

    Sitten Meriläinen hyppää mitenkään perustelematta raiskauksiin ja tulee samalla tehneeksi suoran yhteyden pelon ja oletettavan vaaran välillä. Jos nimittäin Suomessa ei vielä hirtetä raiskaajia vaan annetaan liian pieniä rangaistuksia, kuten Meriläinen runoilee, hänen oman logiikan mukaan pelolle on syy ja pimeitä puistoja olisi siksi syytä välttää. Eli hän tekee juuri sitä mistä varoittaa - vaikka ei sitä ymmärräkään.

    Mainitussa tutkimuksissa mainitaan selityksiä naisten yleisemmin raportoimaan turvattomuuden
    kokemukseen haetun "useista eri tekijöistä, kuten julkisessa tilassa tapahtuvien seksuaalirikosten pelosta, yksityisessä tilassa koetusta väkivallasta, sukupuolten välisestä fyysisestä kokoerosta, sukupuolittain eriytyneestä riskien arvioinnin tavasta tai sukupuolittuneiden stereotypioiden vaikutuksesta maskuliinisuuden sosiaalisessa
    konstruoinnissa".

    En tiedä, mitä tuo viimeinen kohta tarkoittaa mutta se kuulostaa feministihömpältä. Sen sijaan on varmaankin totta, että nuoret naiset pelkäävät kulttuurin demonisoimaa miesstereotypiaa enemmän kokemusta hankkineet vanhemmat naiset.

    Eikä Meriläinen tietenkään tiedä mitään miespuolisista raiskausten uhreista. Poikien ja miesten kannattaisi ottaa oppia tytöiltä ja naisilta ja alkaa pelätä vähän enemmän.

    VastaaPoista
  17. [Satunnaisia linkkejä] (www.taloussanomat.fi, 26.6.2014)

    Taloussanomat: Nuorten syrjäytymisessä teot eivät puheiden tasolla
    Jokelan ja Kauhajoen koulusurmien jälkeen oikeusministeriön raporteissa penättiin vahvistusta nuorten syrjäytymisen ehkäisyyn ja mielenterveysongelmien hoitoon. Helsingin yliopistoon suunniteltu isku tuli kuitenkin ilmi lähinnä sattumalta. Ovatko suositukset jääneet vain paperille?

    Yhteensä kahdessa eri raportissa annettiin 22 suositusta. Suositukset koskevat kouluterveydenhuoltoa ja nuorten mielenterveyspalveluiden saatavuutta, mutta myös koulukiusaamiseen puuttumista, yhteisöllisyyttä ja viranomaisyhteistyötä.

    Koulusurmia tutkinut Tomi Kiilakoski Nuorisotutkimusverkostosta arvioi, että etenkin viranomaisyhteistyö on parantunut. …




    Syytettyjen mukaan joukkosurma-ajatusten taustalla olivat kokemukset kiusatuksi ja hyljeksityksi tulemisesta koulussa ja opiskelupaikassa. …



    Jokelan ja Kauhajoen surmaajien tavoin kumpikin yliopistoiskua suunnitelleista kärsi mielenterveysongelmista. …

    Niin, äskettäin puhuttaneessa Elliot Rodgerin tapauksessa oli paljon samoja piirteitä.

    VastaaPoista
  18. "Kolumni: Mies, ärähdä, jos koet joutuneesi ahdistelun kohteeksi | Yle Uutiset | yle.fi"

    Huomionarvoista tässä on se, että feministikirjoittaja vaatii ahdistelun kohteeksi joutuvia miehiä tekemään asialle jotain. Kun puhutaan naisiin kohdistuvasta häirinnästä, tekoja (muutosta ja katumusta) vaaditaan ahdistelijalta, ei ahdistelun uhrilta. Niin tai näin, vastuu on aina miesten, ei koskaan naisten.

    VastaaPoista
  19. "Kolumni: Mies, ärähdä, jos koet joutuneesi ahdistelun kohteeksi"

    Tähän kirjoitukseen oli YLE:n nettisivuilla aluksi kommentointimahdollisuus. Sittemmin se on poistettu.

    VastaaPoista

Valitse itsellesi joku nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. Älä laita ruksia kohtaan "Anonyymi".