torstaina, kesäkuuta 19, 2014

MRA's

A lesson for men's rights activists on real oppression

Why did President Obama leave out the girls?

Married with Children as a Parody of Men's Rights Activists

The case for raising feminist boys

Why are today’s young men so scared of girls who want to have children?


Kun äiti käyttää väkivaltaa : lastensuojelun sosiaalityöntekijöiden näkemyksiä

Is It Possible to Be a Male Feminist? ja On Feminism: A How-to Guide for Dudes

134 kommenttia:

 1. Naisten työmatkat?
  Alitajunta pistää "kompastelemaan"

  Naisjihadisti?

  "Paljastuu" tietysti kohta PERSUJEN trolliksi

  VastaaPoista
 2. Tuosta Ruotsin tyttöjen ympärileikkausjutusta on hyvä huomata, että kyse oli yhdestä ainoasta koululuokasta, jonka kaikki tytöt havaittiin ympärileikatuiksi. Lienee kuitenkin aika epätodennäköistä, että kaikki maan ympärileikatut tytöt olisivat sattuneet samalle luokalle, joten eiköhän vähän tarkemmin tutkimalla varsin korkeita ympärileikkauslukuja löytyisi tietyistä etnisistä ryhmistä muualtakin, kuin vain kyseiseltä luokalta.

  VastaaPoista
 3. Puhumattomuus on pelkkä tekosyy ja kukin itsensä lihomaan päästävä on itsestään vain itse vastuussa. Lisäksi tutkimusten mukaanhan naiset pitävät esimerkiksi suklaan syömisestä enemmän kuin seksistä, joten ei ole ihme, että lihotaan.

  30 000 tarinaa seksistä - Seksi - Elämä - Helsingin Sanomat

  ...
  Se tarkoittaa yksinkertaisesti, että yhdyntä ei onnistu, koska penis ei pysy riittävän kovana. Vaivasta kärsii jopa vajaa kolmannes 40–70-vuotiaista miehistä. Yleensä se pahenee, kun mies ikääntyy.

  Parikymmentä vuotta sitten yleinen käsitys oli, että lähes kaikki erektio-ongelmat johtuvat psyykkisistä syistä. Nykyisin tiedetään, että kolme neljäsosaa niistä johtuu elimellisistä syistä, esimerkiksi verenkierrosta, hormoneista tai eturauhasen sairaudesta.

  Erektiolääke Viagra oli Pihan mukaan käänteentekevä. Kun se tuli markkinoille vuonna 1998, miehet alkoivat jopa jutella keskenään siitä, "seisooko sulla".
  ...
  Yksi suurimmista tabuista koskee ulkonäköä.

  "Tästä ei koskaan puhuta julkisesti, mutta lääkäri törmää siihen jatkuvasti. Onnettomat miehet kertovat, että parisuhde on hyvä, mutta vaimo on lihonut 30 kiloa. Eikä asiasta voi sanoa kumppanille mitään."
  ...

  VastaaPoista
 4. ...
  Itse olen aikaisemmista suhteista oppinut sen verran, että komennan mäkättäjän ulos huushollistani välittömästi.

  En toki enää ajaudu tilanteeseen, jossa nainen jäisi asuntoon. Asunto on aina vain omissa nimissäni. Jos ei kelpaa, hienoa.
  ...
  Voi niitä aikoja kun itsekin sai tämän tästä kuunnella nalkutusta.

  Muistan nuorena kloppina kun kävin töissä ja elätin exääni samalla kun tämä kirjoitti graduaan, miten sain hillitöntä nalkutusta (sellaista jossa nalkutuksen kohde lähtee paikalta kun ei jaksa kuunnella ja nainen seuraa perässä jopa kadulle asti, suu käyden tauotta kuin konekivääri) työpäivän jälkeen, sillä olin jättänyt sukkani makuuhuoneen lattialle.

  Nämä sukat nimittäin tekivät taianomaisesti mahdottomaksi hänen gradunsa kirjoittamisen. Poloinen ei ehtinyt kirjoittaa graduaan yhtään itselleen ruoan laittamisen ja tuon sukkaparin siivoamisen pohtimisen välissä. Sukat nimittäin olivat edelleen siinä lattialla kun tulin.

  Viis siitä että joka päivä kun tulin töistä, ensimmäiseksi keräsin hänen ympäriinsä jättämät astiat tiskikoneeseen ja roskat roskikseen, sillä minkäänlainen kodin ylläpito oli gradua kirjoittavalle täysin mahdotonta.

  Tuolloin tajusin että nalkutuksen syy ei ole siinä kenelle nalkutetaan, vaan nalkuttajassa itsessään. Myöhemmin olen ymmärtänyt että ravinneköyhä, vähärasvainen ja runsashiilihydraattinen ruokavalio altistaa naisen verensokerin heittelylle ja sitä kautta krooniselle nalkutukselle.

  Kun kiukuttaa niin sitten se nalkutuksen aihe vaikka keksitään. Nalkutuksen kohde ei voi omalla toiminnallaan ehkäistä nalkutusta mitenkään muuten kuin painostamalla naisensa terveellisemmälle ruokavaliolle – ja se voi olla melkoinen operaatio.

  VastaaPoista
 5. Hupi osatolla kuhisee. Nuoret neidit ihmettelee miehistä elämän menoa käämit lienee palaneet ainakin muutamaan kertaan...


  Asioita joita en tajua miehissä

  mitä en ymmärrä miehissä

  VastaaPoista
 6. "stressful social relations with partner"

  "Results: Frequent worries/demands from partner were associated with 50–100% increased mortality risk."

  Ei taida Lontoon kielestä löytyä suoraan sanaa nalkutus. Mutta kyllä tuon ylläolevan voi mielestäni hyvin kääntää nimelle: NALKUTUS.

  Toistuva vaatimus = nalkutus.

  VastaaPoista
 7. "Ei taida Lontoon kielestä löytyä suoraan sanaa nalkutus"

  Google-kääntäjä ehdottaa sanaa nagging.

  VastaaPoista
 8. Kiitos. Niinpä näkyy. Nalkutus on yleismaailmallinen Skandinaviasta lähtöisin oleva sana. Olisikohan erityisesti täkäläinen ilmiö, koko nalkutus?

  The word is derived from the Scandinavian nagga, which means "to gnaw"

  VastaaPoista
 9. Lamborghinissa on pillumagneetti. Se saa vitun kostumaan.

  VastaaPoista
 10. Lamborghini-mies vihaisten ja viiksekkäiden femakkojen kevätkokoukseen, niin niilläkin vitut limoittuvat ja feminismi unohtuu ainakin sillä, joka pääsee kyydille.

  VastaaPoista
 11. Vastaukset
  1. ! "Joka viides miehistä on neitsyitä vielä 21-vuotiaana - ESS.fi"

   Ja aiemmin todettiin että puolet suomalaisnuorista on kokenut ensimmäisen yhdyntänsä 17 vuoden ikään mennessä. Itselläni oli eka kerta™ 28-vuotiaana.

   Termistö hiukan vaihtelee. Tuon kommentissa todetaan että mies ei voi olla neitsyt. Poika hän voi olla, ja poikuuden voi menettää niin kuin neitsyydenkin.

   Wiktionaryn määritelmä ei ole ihan samaa mieltä:
   1. henkilö, yleensä nainen, joka ei ole koskaan ollut sukupuoliyhteydessä
   2. henkilö, jonka horoskooppimerkki on Neitsyt

   Poista
 12. MLL:hän oli itse aikanaan ruokkimassa pedofiilihysteriaa ja nyt itkee, kun oppi menikin liian hyvin perille:

  Pikkulapsi yksin harhailemassa, pysähdytkö auttamaan vai jatkatko matkaa? | Yle Uutiset | yle.fi

  ...
  Uskaltaako yksinäinen mies auttaa lasta?

  Jari Taposen ja Mirjam Kallandin mielestä myös median on syytä katsoa peiliin.

  Lasten houkuttelu- ja hyväksikäyttötapausten kohu-uutisointi voi vähentää erityisesti miesten halua puuttua lapsen hätään ahdistelijaksi leimautumisen pelossa.
  – Jos minä nyt puutun tuohon, niin ajatellaanko, että millä asialla minä olen. Auttaminen kääntyykin päälaelleen, ja itsestä tulee epäilty. Toki tällaiset uutisoinnit saattavat vaikuttaa ihmisten käyttäytymiseen ja pahimmillaan jätetään auttamatta pikkulasta, miettii Taponen.

  – Puheet tämäntyyppisistä asioista ovat tehneet ihmiset varovaisemmiksi puuttumaan. Pelätään sitä, että saa syytteen lapsen kaappaamisesta tai jostakin muusta, sanoo Kalland.
  ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. !: "Pikkulapsi yksin harhailemassa, pysähdytkö auttamaan vai jatkatko matkaa? | Yle Uutiset | yle.fi"

   Yle: Pysähdytkö auttamaan vai jatkatko matkaa? (yle.fi, 22.6.2014)
   Poliisin ja Mannerheimin lastensuojeluliiton mielestä suomalaiset arkailevat liiaksi, kun kyse on vieraan lapsen auttamisesta. Oletko samaa mieltä - suhtaudutaanko Suomessa välinpitämättömästi lapsen hätään julkisilla paikoilla?

   Yle Uutisten toimittaja Terhi Toivonen kertoo tässä kirjoituksessaan, kuinka hän oli nähnyt noin 3-vuotiaan pojan pyörän kanssa ylittämässä yksin vilkasta katua Helsingissä.
   Toivonen auttoi poikaa itse.

   Poista
 13. MRA's tarkoittanee MRAs, koska otsikon muoto on genetiivi, "miestenoikeusaktivistin", eikä sen käyttämisessä tässä yhteydessä tunnu olevan järkeä.

  VastaaPoista
 14. Tänään alkaa tämän viikon kestävä, 8-osaisen Homomiesten maailma -sarja. En tiedä, että onko tuo mistään kotoisin, mutta tänään YLE Teemalta klo 20:30 alkavassa jaksossa on näköjään aiheena:

  Uusi sarja 1/8: Seksi. Tiesitkö, että homomiehet pitävät lähetyssaarnaaja-asennosta jopa enemmän kuin heteromiehet? Tanskalaissarjan kussakin jaksossa pohditaan poikkeavatko homomiehet sittenkään paljon heteroista.

  VastaaPoista
 15. Vitoselta tulee klo 23:20 5D: Poikaystäväni on seksituristi:

  Osa 1/2. Tyttöystäväloma. Brittiläinen Paul Baxter on perustanut Venezuelan Margaritan saarelle lomakohteen, jossa pakettiin kuuluvat myös tytöt. Miesvieraat saavat valita mieleisensä, ja tytöt ovat heidän palveluksessaan lähes kellon ympäri. Moni tyttö elättää näin perheensä. (My Boyfriend, the Sex Tourist, dokumentti, Iso-Britannia, 2007)

  VastaaPoista
 16. Kasvatetaanko tytöistä uraohjuksia näillä leluilla?

  "Kirjeessään hän vaati, että Lego ei tekisi tytöille pelkkiä pinkkejä palikoita."

  Ei Lego ole koskaan sellaista tehnytkään. Lego vain havaitsi, että sen lelut kiinnostivat lähinnä poikia, teetti selvityksen siitä, millaisia leluja tytöt haluaisivat ja alkoi vastata tähän kysyntään. Seurauksena oli myyntimenestys.

  Se ei tietenkään feministeille kelvannut.
  Onhan se nyt väärin, että tytöt saavat, mitä haluavat. Ja leluyhtiö vielä menestyy.

  Vartalonsa mittasuhteista kuulu missinukke on jo nähty lukemattomissa eri ammateissa, ja uusin lisä on yrittäjäbarbi."

  Mitään uutta tai ihmeellistä ei siis ole tiedossa. Urabarbeja ja Legoja (myös naishahmoisia) on ollut iät ja ajat.

  Ehkä kasvatuksessa on kyse vähän muustakin kuin lelujen ammatista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ! "Kasvatetaanko tytöistä uraohjuksia näillä leluilla?"

   Tuo siis oli keskustelu.

   Alkuperäinen artikkeli oli

   Me Naiset: Kasvatetaanko tytöistä uraohjuksia näillä leluilla?
   Lego ja Mattel vastasivat kritiikkiin: pian kaupoista saa tasa-arvoisempia leluja, joiden pitäisi kannustaa nuoria tyttöjä menestymään.

   Kiitos ruotsalaisen geologin Ellen Kooijmanin, legoilla leikkivät voivat elokuusta lähtien ostaa vaikka fossiileita tutkivan naispuolisen paleontologin. Lego ilmoitti kesäkuussa 2014 julkaisevansa Kooijmanin aloitteesta sarjan, josta löytyvät paleontologin lisäksi naistähtitieteilijä ja -kemisti.

   Poista
 17. Asiakkaat odottivat pari tuntia Yahoon johtajattaren heräämistä - Yahoo - Ulkomaat - Helsingin Sanomat

  ...
  Mutta Mayer saapui päivällisille kaksi tuntia myöhässä. Ennen kuin hän pääsi paikalle, monet illallisvieraat olivat jo poistuneet, festivaalin osallistujat kertoivat.
  ...

  VastaaPoista
 18. Rosa Meriläinen voisi pikku hiljaa edes yrittää aikuistua. Hänen kolumninsa ovat kuin suoraan teiniangstin kourissa kärvistelevän kympintytön kynästä. Onneksi en ole tilannut Helsingin Sanomia enää tällä vuosituhannella.

  VastaaPoista
 19. "12 asiaa, joita tarvitaan hyvään liittoon"

  Kolme pointtia tarvitaan (koskien miestä):

  1) omaa tilaa

  2) paksu lompakko

  3) pitkä pinna

  VastaaPoista
 20. Uskomatonta. Pikkulapsi kuolee väkivaltaisesti nainen tuomitaan ja istuu vankilassa vain 77 päivää:

  The Alissa Guernsey Story - Graphic Images

  Jos mies olisi syytettynä ja tuomittuna, niin ei taatusti olisi päässyt noin vähällä noilla verukkeilla, kuten ettei rankaisu tuo lapsen elämää takaisin tai että muu perhe kärsii siitä, että tuomittu istuu vankilassa.

  VastaaPoista
 21. http://thoughtcatalog.com/anonymous/2014/06/i-thought-my-boyfriend-and-i-were-having-fun-threesomes-until-i-found-out-he-was-pimping-me-out-to-guys-he-found-on-craigslist/

  VastaaPoista
 22. Kiihottaminen kansanryhmää vastaan on siis rikoslain mukaan tuomittavaa, jos "uhataan, panetellaan tai solvataan jotakin ryhmää rodun, ihonvärin, syntyperän, kansallisen tai etnisen alkuperän, uskonnon tai vakaumuksen, seksuaalisen suuntautumisen tai vammaisuuden perusteella".

  Miksi listasta puuttuu sukupuoli? Äkkiseltään en keksi muuta selitystä kuin feminismin toimintaedellytysten turvaamisen. Jos nimittäin ei saisi uhata, panetella tai solvata miehiä, mitä ihmettä feministit tekisivät?

  No, pistäisivät julkisivunsa kuntoon tai maksaisivat sakkoja. Mutta sehän veisi kaiken miesvihaan, -inhoon ja -pelkoon. perustuvan dynamiikan liikkeeltä ja tuloksena olisi kuihtuminen. Lainvalmistelussa on varmasti ollut mukana ihmisiä, jotka ovat pitäneet tätä oikeana riskinä.

  Naisia taas ei tarvitse tässä mielessä suojata, koska sosiaalinen normi suojelee heitä voimakkaasti (vrt. Audi-mies). Tietysti voi pitää voittona, että naisille vittuilua ei tehty lainvastaiseksi.

  No, puuttuuhan sieltä toki muitakin ryhmiä.

  VastaaPoista
 23. Meriläisen juttu kertoo niin huonosta argumentoinnista, että ei ihme, että eduskuntatyö aiheutti liiallisen stressin.

  Erityisesti häiritsi perustelematon väite, että naiset karttaisivat kaupunkeja pimeällä. Kuitenkin viitattiin tutkimukseen, jonka mukaan naiset pelkäävät pimeällä enemmän ja se ohjaa heidän kulkemistaan kaupungilla enemmän kuin miehillä. Tämä selittää, että kaupungilla kun kulkee iltaisin, sukupuolten määrä on aika sama mutta yksinäisiä naisia näkee harvemmin erityisesti "pelottavissa" paikoissa kuten puistoissa. Naiset kulkevat siis kaupungilla mutta eivät potentiaalisesti turvattomissa paikoissa. Kauheaa!

  Sitten Meriläinen hyppää mitenkään perustelematta raiskauksiin ja tulee samalla tehneeksi suoran yhteyden pelon ja oletettavan vaaran välillä. Jos nimittäin Suomessa ei vielä hirtetä raiskaajia vaan annetaan liian pieniä rangaistuksia, kuten Meriläinen runoilee, hänen oman logiikan mukaan pelolle on syy ja pimeitä puistoja olisi siksi syytä välttää. Eli hän tekee juuri sitä mistä varoittaa - vaikka ei sitä ymmärräkään.

  Mainitussa tutkimuksissa mainitaan selityksiä naisten yleisemmin raportoimaan turvattomuuden
  kokemukseen haetun "useista eri tekijöistä, kuten julkisessa tilassa tapahtuvien seksuaalirikosten pelosta, yksityisessä tilassa koetusta väkivallasta, sukupuolten välisestä fyysisestä kokoerosta, sukupuolittain eriytyneestä riskien arvioinnin tavasta tai sukupuolittuneiden stereotypioiden vaikutuksesta maskuliinisuuden sosiaalisessa
  konstruoinnissa".

  En tiedä, mitä tuo viimeinen kohta tarkoittaa mutta se kuulostaa feministihömpältä. Sen sijaan on varmaankin totta, että nuoret naiset pelkäävät kulttuurin demonisoimaa miesstereotypiaa enemmän kokemusta hankkineet vanhemmat naiset.

  Eikä Meriläinen tietenkään tiedä mitään miespuolisista raiskausten uhreista. Poikien ja miesten kannattaisi ottaa oppia tytöiltä ja naisilta ja alkaa pelätä vähän enemmän.

  VastaaPoista
 24. [Satunnaisia linkkejä] (www.taloussanomat.fi, 26.6.2014)

  Taloussanomat: Nuorten syrjäytymisessä teot eivät puheiden tasolla
  Jokelan ja Kauhajoen koulusurmien jälkeen oikeusministeriön raporteissa penättiin vahvistusta nuorten syrjäytymisen ehkäisyyn ja mielenterveysongelmien hoitoon. Helsingin yliopistoon suunniteltu isku tuli kuitenkin ilmi lähinnä sattumalta. Ovatko suositukset jääneet vain paperille?

  Yhteensä kahdessa eri raportissa annettiin 22 suositusta. Suositukset koskevat kouluterveydenhuoltoa ja nuorten mielenterveyspalveluiden saatavuutta, mutta myös koulukiusaamiseen puuttumista, yhteisöllisyyttä ja viranomaisyhteistyötä.

  Koulusurmia tutkinut Tomi Kiilakoski Nuorisotutkimusverkostosta arvioi, että etenkin viranomaisyhteistyö on parantunut. …
  Syytettyjen mukaan joukkosurma-ajatusten taustalla olivat kokemukset kiusatuksi ja hyljeksityksi tulemisesta koulussa ja opiskelupaikassa. …  Jokelan ja Kauhajoen surmaajien tavoin kumpikin yliopistoiskua suunnitelleista kärsi mielenterveysongelmista. …

  Niin, äskettäin puhuttaneessa Elliot Rodgerin tapauksessa oli paljon samoja piirteitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Edelleen (www.iltasanomat.fi, 26.6.2014)

   Ilta-Sanomat: "Nuorisotakuu ajoi minut sosiaalitoimiston luukulle"
   -En halua maata kotona tekemättä mitään. Nuorisotakuu ajoi minut sosiaalitoimiston luukulle, nuorimies kirjoittaa Helsingin Sanomien mielipideosastossa.

   Vuonna 2013 voimaan tulleen nuorisotakuun tarkoitus on, että jokainen nuori saisi työ-, koulutus- tai harjoittelupaikan viimeistään oltuaan työttömänä kolme kuukautta.

   Käytännössä takuu ei kuitenkaan toimi - ainakaan Helsingin Sanomien mielipideosastoon kirjoittaneen vantaalaisen nuorenmiehen mukaan. Päinvastoin.
   -En halua maata kotona tekemättä mitään. Nuorisotakuu ajoi minut sosiaalitoimiston luukulle ja vei minulta osan itsetunnostani. Eihän se voi olla takuun tarkoitus?

   Poista
 25. Ne tekee sitä nytkin

  "Dokumentti tuo erinomaisella tavalla esiin sen omituisen tosiseikan, että homofoobikot ovat kiinnostuneempia homoseksistä kuin ketkään muut. En ainakaan tiedä mitään muuta ihmisryhmää, joka fantasioisi niin innokkaasti tuntemattomien ihmisten seksuaalisella kanssakäymisellä."

  Minäpä tunnen, nimittäin Anna Perhon kaltaiset kaakattavat homoemot. Nämä ihmisperseet saavat narsistisen tyydytyksensä siitä, että voivat julkisuudessa esittää niin saatanan suvaitsevaista, että korvissa soi. Näitä pellejä ovat YLE ja Hesarin toimitukset täynnä. Nytkin YLE on omistanut kokonaisen viikon homoudelle.

  Oikeasti suvaisevainen ihminen on sellainen, että hän sietää asioita, joista ei välttämättä pidä, muttei tee siitä sen suurempaa numeroa. Tämä hekumointi ja hehkutus on ihan jotain muuta. Kuinka perverssi oikein pitää olla, että jaksaa olla noin loputtoman kiinnostunut täysin toisten ihmisten seksielämästä?

  Sääli siis, että homolain etenemiseen tuli mutka (kyllähän se lopulta läpi junnataan), sillä nyt saa koko kylmän kesän väistellä suvaitsevaiston itkupotkuraivareita mediassa. Tässä on tavallinen sukankuluttaja kurkkuaan myöten täynnä tätä homo-mantraa. Suksisitte vittuun, sillä ketään ei kiinnosta.

  Kaiken kruunaa Mikael Jungner, joka on totisesti antanut tälle tyhjäpääsakille kasvot. Ensin käppänä kohkaa suu vaahdossa vuosikaudet tästä yhdestä ja samasta asiasta, mutta kun jotain pitäisi hommalle tehdä, ei tyyppi jaksa edes vaivautua paikalle. Tulipahan selväksi se, että Mikael Jungnerin elämässä on vain yksi prioriteetti: Mikael Jungner itse. Kuka näitä julkisuudenkipeitä pellejä oikein äänestää?

  VastaaPoista
 26. "Kolumni: Mies, ärähdä, jos koet joutuneesi ahdistelun kohteeksi | Yle Uutiset | yle.fi"

  Huomionarvoista tässä on se, että feministikirjoittaja vaatii ahdistelun kohteeksi joutuvia miehiä tekemään asialle jotain. Kun puhutaan naisiin kohdistuvasta häirinnästä, tekoja (muutosta ja katumusta) vaaditaan ahdistelijalta, ei ahdistelun uhrilta. Niin tai näin, vastuu on aina miesten, ei koskaan naisten.

  VastaaPoista
 27. "Kolumni: Mies, ärähdä, jos koet joutuneesi ahdistelun kohteeksi"

  Tähän kirjoitukseen oli YLE:n nettisivuilla aluksi kommentointimahdollisuus. Sittemmin se on poistettu.

  VastaaPoista

Valitse itsellesi joku nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. Älä laita ruksia kohtaan "Anonyymi".