tiistaina, elokuuta 05, 2014

Evoluutiopsykologia

Saako evoluutiopsykologialla naisia?

The Women of the Men’s Rights Movement

Cut the crap about the gender pay gap

#WomenAgainstFeminism goes viral as people explain why they don't need feminism anymore

“Around 80% of the cases we get turn out to be false”

Women saying, ‘Enough!’ and the anti-feminist movement

“Women Against Feminism” – the unfortunate product of the intimidating and hostile side of modern day feminism


It’s Time for Legalized Prostitution. There’s no way to end demand for sex work. So why are Sweden and Canada trying?

Why feminism fails in the third world

184 kommenttia:

 1. Anonyymi5/8/14 15:56

  18-vuotias nainen tunnusti postinkantajan puukotuksen - Kotimaan uutiset - Ilta-Sanomat

  ...
  Miestä viillettiin teräaseella kaulaan ja hänet vietiin sairaalaan Helsinkiin. Hän sai puukotuksessa vakavia vammoja, muttei ollut hengenvaarassa.

  VastaaPoista
 2. Anonyymi5/8/14 15:59

  Eduskunta - valtiopäiväasiakirjat

  Syyrian sisällissotaan osallistuneiden Suomen kansalaisten oikeus sosiaaliturvaan
  ...
  Kuitenkin yhä useampi maamme kansalainen osallistuu ulkomailla käytäviin konflikteihin ilman sotilastapaturmalain tuomaa suojaa.

  Edellä olevan perusteella ja eduskunnan työjärjestyksen 27 §:ään viitaten esitän asianomaisen ministerin vastattavaksi seuraavan kysymyksen:

  Miten Suomi ja suomalainen sosiaaliturva suhtautuvat niihin mahdollisiin Suomen kansalaisiin, jotka yksityishenkilöinä osallistuvat aseellisiin konflikteihin, kuten Syyrian sisällissotaan, ja sieltä palatessaan tarvitsevat sotavammojensa vuoksi lääketieteellistä hoitoa sekä kuntoutusta ja
  mihin toimiin hallitus aikoo ryhtyä varmistaakseen näiden henkilöiden asianmukaisen kohtelun?
  Helsingissä 12 päivänä syyskuuta 2013

  Tuula Väätäinen /sd
  ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi linkit, joissa polussa lukee tmp lakkaavat yleensä toimimasta.

   Suosittelen

   KIRJALLINEN KYSYMYS 776/2013 vp

   Poista
 3. Anonyymi5/8/14 16:03

  Eikös se yksi lentokone Venäjällä ole huhuttu pudotetun nimenomaan pillupommilla?

  Skandaali Venäjällä: "Naiset pakotettiin riisumaan jopa alusvaatteensa" - Jalkapallo - Ilta-Sanomat

  ...
  Kun Stepanova tiedusteli eräältä naispoliisilta syytä kyseiseen farssiin, hän vastasi, että "jollakin saattaa olla pommi".
  ...

  VastaaPoista
 4. Henrin uusimpaan Terve.fi-bloggaukseen...

  Kyllä alkoholinkäytön vähentäminen on ihan hyvä vinkki NAISILLE. Markkina-arvoteorianKIN näkökulmasta.

  Eikö Henri ole ymmärtävinään?

  Tällä kertaa Vital Baatti ei väännä rautalangasta. Jos joku kuitenkin haluaa ilmiselvälle asialle perustelut, niin ilmoittakoon. Yritän vastata ytimekkäästi.

  Henri:

  "Oma tuoksu voi viedä viestin, jota partneri ei välttämättä halua haistella. Onko olemassa tutkimuksia, joiden mukaan hajuvesi ei toimi miesteniskennässä?"

  Tässä on kyse suunnilleen samasta asiasta, mutta voisin vielä valottaa lyhyesti evoluutiopsykologian näkökulmaa, sillä Henri on ignoorannut aiheen (tai ei ole ymmärtävinään).

  On tutkittu, että jos kumppaneilla on erilaiset "immuuniprofiilit" - näiden vastakkaisuuksien johdosta apokriinisten rauhasten erittämät "tuoksut"/feromonit vetävät heitä toistensa puoleen. VETOVOIMAA!

  E-pillerit sekoittavat naisten parinvalintaa, ja saavat suosimaan "profiililtaan" samantyyppistä kumppania. Jos tulee jälkikasvua, näillä on kapeampi "immuuniprofiili" - huonompi arsenaali tauteja/muita vastaavia ympäristön uhkia vastaan.

  Monissa parisuhteissa alkaakin tulla kitkaa, kun e-pillereiden käyttö lopetetaan, ja aletaan yrittää jälkikasvun hankintaa. :) Naiselle miehen dumppaaminen pullan ehkä jo ollessa uunissa ei ole eduksi - eikä jälkikasvun selviytymiselle.


  Henriltä olisi osoittanut jonkinlaista selkärankaa linkittää höpötelmänsä loppuun myös Rantalan vastine evoluutiopsykologian "kritiikille" (vaikkei se suoraan linkitettyyn artikkeliin viitannutkaan). Henri kuit

  En jaksa linkittää, mutta löytyy googlaamalla (Hurtan Linkityspalvelu?):

  "Evoluutiopsykologia aikuistui jo vuosia sitten — kritiikki ei"

  On siihen höpötelmässä eräänlainen linkki otsikolla Rantala, mutta...

  (Myönnä Henri, että olet altavastaaja... se on kuitenkin ilmiselvää.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ! "Henrin uusimpaan Terve.fi-bloggaukseen..."

   Viitannet

   Henry Laasanen: Saako evoluutiopsykologialla naisia? (www.terve.fi, 5.08.2014)

   ! "En jaksa linkittää, mutta löytyy googlaamalla (Hurtan Linkityspalvelu?):"

   Niinkö pitäisi?

   Poista
 5. Ai niin, piti vielä mainita, että naisen ei siis kannata turruttaa omaa(kaan) haistamiskykyään/ vomeronasaalista elintään (eikä myöskään alitajuisia kognitiivisia prosessejaan) varsinkaan omalla hajuvesi/viinapilvellään. Annan tuon lauseen rehottaa ilman siistimistä.

  VastaaPoista
 6. Anonyymi5/8/14 18:05

  ...
  Erityisesti opettajat, sairaanhoitajat, sihteerit ja SS-vaimot olivat tärkeä osa Hitlerin suunnitelmaa. He toteuttivat rotuoppia, antoivat kuolettavia pistoksia, ohjasivat kaasukammioihin, tekivät pakkosterilointeja ja abortteja sekä organisoivat joukkoteloituksia.

  Sodan jälkeen naisten roolista sodassa vaiettiin. Useimmat näistä naisista palasivat vähin äänin normaalielämään sodan jälkeen ja selvisivät teoistaan ilman tuomioita.
  ...
  Sen jälkeen hän johdatti heidät metsään kohtaan, jossa hän tiesi, että muitakin juutalaisia oli haudattu. Hän käski lapset ryhmittymään riviin ja ampui heitä niskaan.

  Sodan jälkeen Erna kuvaili kuulusteluissa yksityiskohtaisesti, miten puolialastomat juutalaispojat uikuttivat, kun hän ampui heitä.
  ...
  Todistajien mukaan pariskunta myös kidutti, pahoinpiteli ja tappoi heillä pakkotyössä olleita sekä tilalle tulleita juutalaisia, jotka etsivät turvapaikkaa.
  ...
  SS-komentajan vaimo Liesel Willhausilla oli tapana huvittaa vieraitaan ammuskelemalla läheisen keskitysleirin vankeja parvekkeeltaan.
  ...
  - Willhausin vaimolla... oli myös pistooli. Kun Willhausien luokse tuli vieraita ja he istuivat upean talonsa tilavalla verannalla, (hänellä) oli tapana esitellä tarkka-ampujan taitojaan ampumalla leiriläisiä vieraiden ihastellessa vieressä. Perheen pieni tytär Heike taputti tämän nähdessään pontevasti käsiään, silminnäkijä kertoi.

  Joskus hän saattoi ampua ryhmää kohden, jolloin useita henkilöitä kuoli välittömästi. Kesän 1943 jälkeen hän alkoi ampua juutalaisia aina nimenhuudon aikana tähdäten heitä päähän.

  Ampuminen ei ollut ainoa Willhausien ja heidän toveriensa käyttämä julma menetelmä. Heidän erikoisuuksiaan olivat pikemminkin sadistiset näytökset: julkiset pahoinpitelyt, hirttäjäiset, sukupuolielinten irtileikkaaminen ja lasten ruumiinjäsenten irtirepiminen.

  Liesel Willhaus olikin yksi harvoista naisista, jota vastaan nostettiin syytteet sodan jälkeen.

  Huomattava määrä ihmisiä todisti häntä vastaan, mukana oli jopa hänen miehensä entisiä SS-tovereita. Kaikki olivat järkyttyneitä naisen käytöksestä, joka "oli vastoin kaikkia 'naisen luonnetta' koskevia ennakkokäsityksiä."

  Siitä huolimatta hänet vapautettiin syytteistä syistä, jotka ovat ovat jääneet epäselviksi.
  ...

  VastaaPoista
 7. Anonyymi5/8/14 18:07

  ...
  Silminnäkijä kertoi, että Altvater houkutteli lapsia usein luokseen makeisilla. Kun lapset tulivat hakemaan karkkia ja avasivat suunsa, Altvater ampui heitä suuhun hopeanvärisellä pienellä pistoolilla.

  Vaikka kukaan ei pyytänyt, sihteerinä toiminut Altvater osallistui vapaaehtoisesti joukkomurhiin.

  Erityisen tarkka kertomus hänen teoistaan löytyy 16. syyskuuta 1942.

  Altvater kutsui lapsia luokseen juutalaisghetossa Ukrainassa. Tapansa mukaan hän houkutteli lapsen syliinsä karkilla. Sen jälkeen hän nappasi lasta kiinni jaloista, riiputti häntä ylösalaisin ja löi lapsen pään muuria vasten kuin olisi ravistellut matosta pölyjä.

  Sen jälkeen Altvater heitti elottoman lapsen tämän isän jalkojen juureen.
  ...
  Paikalla ei ollut muita saksalaisia. Altvater toimi täysin yksin.

  Verilöylyn aikaan Altvater ilmestyi sairaalana toimivan rakennukseen ja tunkeutui lastenosastolle. Hän kulki vuoteelta toiselle, kunnes hän poimi yhden lapsen, vei hänet parvekkeelle ja heitti alas jalkakäytävälle.

  Vanhemmat lapset hän tuuppi alas parvekkeelta. Sairaalan muut lapset sekä ne, jotka eivät kuolleet pudotukseen, lastattiin autoon ja ajettiin joukkohaudoille.

  Lisäksi Altvater auttoi järjestämään juutalaisten joukkoteloituksia sekä istui karkeloissa joukkohaudoilla, joissa syötiin, juotiin ja välillä käytiin teloittamassa ihmisiä.
  ...
  Hirmuteoistaan huolimatta palattuaan sodasta hän työskenteli lastensuojelutehtävissä.
  ...

  VastaaPoista
 8. Anonyymi5/8/14 18:28

  "Hirmuteoistaan huolimatta palattuaan sodasta hän työskenteli lastensuojelutehtävissä."

  = Asiantuntija.

  VastaaPoista
 9. Anonyymi5/8/14 20:01

  Dokumentti selvittää, miten eri kulttuureissa suhtaudutaan seksiin - Televisio - Radio ja TV - Helsingin Sanomat

  ...
  Nyt opetusta saa kuitenkin Bergman, joka makaa sängyllä ilman alushousuja jalat levällään.

  Hän kuvaa kamerallaan Brendaa, joka venyttää käsillään Bergmanin sisäisiä häpyhuulia. Se on vanha käytäntö, joka ugandalaisten mukaan parantaa naisten kykyä nauttia seksistä.
  ...

  Aggressiivisesti käyttäytyvät nuoret kännäävät muita enemmän - Nuoret - Kotimaa - Helsingin Sanomat

  ...
  Tutkimuksen mukaan aggressiivinen käytös oli tytöillä yleisempää kuin pojilla, mitä ei ole aiemmissa tutkimuksissa havaittu.
  ...

  VastaaPoista
 10. Anonyymi5/8/14 21:56

  Tutkija paljasti naisten osuuden natsi-Saksan tappokoneistossa - Natsismi - Kulttuuri - Helsingin Sanomat

  ...
  Naistutkijana Wendy Lower (s. 1965) kohtasi hämmästyneitä katseita osoittaessaan, että naiset toteuttivat holokaustia yhtä raa'asti kuin miehet, erityisesti natsi-Saksan valtaamassa Itä-Euroopassa, SS:n kielenkäytössä Ostraumissa. Naiset myös panivat käskyt täytäntöön yhtä kuuliaisesti kuin miehet.

  Naisten osuus holokaustissa on kuitenkin jäänyt paljolti huomioimatta toisen maailmansodan historiankirjoituksessa, jo lähes kaksitoista vuotta arkistoja läpi käynyt Lower korostaa.

  Pöytä on ikään kuin puhdistettu muutamilla arkkisyyllisillä – heihin kuuluvat Ravensbrückin, Auschwitzin ja Bergen-Belsenin kiduttaja Irma Grese ja Buchenwaldin noita Ilse Koch tai kansallissosialistisen naisliiton johtaja Gertrud Scholtz-Klink.

  "He muodostivat kuitenkin vain jäävuoren huipun. Aiemmin ei ole kiinnitetty huomiota siihen, että natsien valtaamassa Itä-Euroopassa työskenteli vähintään 500 000 saksalaisnaista Kolmannen valtakunnan palveluksessa. He olivat Hitlerin raivottaria kuolemankentillä. Yksin 30 000 naista toimi SS:n palveluksessa poliisiasemilla, vankiloissa ja Gestapon päämajassa", Wendy Lower muistuttaa.

  Oman lukunsa muodostaa saksalaisten sairaanhoitajien laaja joukko.

  Yli 400 000:sta sairaanhoitajasta valta-osa toimi ja työskenteli vallatussa Itä-Euroopassa kenttäsairaaloissa sekä kokooma- ja keskitysleireillä. Useat heistä olivat osallistuneet eugeniikalle perustuvaan eutanasiaohjelmaan Saksassa. He huolehtivat rotuhygieniasta myös Itä-Euroopassa.
  ...
  Sodan jälkeen liittoutuneiden tuomioistuimet päättivät, ettei valta- ja tuhokoneistoon kuuluneita naisia jahdata, koska he eivät muodosta uhkaa sodanjälkeiselle yhteiskunnalle – toisin kuin rikoksiin syyllistyneet miehet. Useimmat holokaustiin osallistuneet naiset palasivat vähin äänin normaaliin elämään.
  ...
  "Puolan, Valko-Venäjän, Baltian tai Ukrainan kuolemankentillä tuhoa kylvävä sadistinen nainen ei ollut mielikuva, jota olisi haluttu ruokkia. Siksi myös oikeuslaitos halusi palauttaa – yhteiskuntarauhan nimissä – käsityksen perinteisestä naishahmosta moraalisine, biologisine ja esteettisine ihanteineen", Wendy Lower toteaa.
  ...

  VastaaPoista
 11. Anonyymi5/8/14 22:03

  Takaa-ajo Helsingin Itäväylällä tarttui kännykkävideolle - matkanteko pysähtyi piikkimattoon - Kotimaan uutiset - Ilta-Sanomat

  ...
  Auto ajoi vastaantulevalla kaistalla keskustan suuntaan. Vauhtia oli 70 kilometriä tunnissa.
  ...
  Herttoniemen liikenneympyrän jälkeen poliisipartio varautui pysäyttämään kaaharin piikkimaton avulla. Poliisi sai auton pysähtymään.

  Ratissa oli nainen. Poliisin mukaan hänet jouduttiin vetämään kuljettajan paikalta pois, ettei hän olisi jatkanut ajoa.

  Nainen ei osannut kertoa syytä toiminnalleen, mutta kertoi olevansa sairas. Poliisi toimitti naisen kotiin miehen luo ja otti naiselta ajokortin.

  VastaaPoista
 12. Vastaukset
  1. ! "Eronneiden avioliittoneuvot: Älä tee näitä virheitä"

   Tuosta taitaa puuttua (klassikko?): Älä mene naimisiin, ei kannata, tulet vain käytetyksi hyväksi.

   Poista
 13. "Niinkö pitäisi?"

  Ei... tarvitse.


  Mitä luultavimmin näemme taas ennemmin tai myöhemmin, ettei Henri vieläkään viisastunut.

  Uskottelee poLOINEN itselleen olevansa Rantalan veroinen - tai parempi :'D - tiedemies/tutkija.

  VastaaPoista
 14. Niin tekee Henri, vaikkei ymmärrä yksinkertaisimpiakaan asioita... syöttää vain viruksen kaltaista elämästä vieraantunutta ideologiaansa. Heikentää valheilla - ei voimaannuta tosiasioilla. Nauttii kaikenlaisesta huomiosta - myös negatiivisesta. Loinen.

  VastaaPoista
 15. "It’s Time for Legalized Prostitution. There’s no way to end demand for sex work. So why are Sweden and Canada trying?"

  Vox: Study: Rhode Island accidentally decriminalized prostitution, and good things happened (www.vox.com, July 15, 2014)

  In a new paper from the National Bureau of Economic Research, economists Scott Cunningham and Manisha Shah look at the six years when residents knew prostitution in Rhode Island wasn't a crime. And they show evidence that Rhode Island's decriminalization caused a steep decline in both forcible rape offenses and the incidence of gonorrhea.

  National Bureau of Economic Research: Decriminalizing Indoor Prostitution: Implications for Sexual Violence and Public Health (www.nber.org, July 2014)

  VastaaPoista
 16. Anonyymi7/8/14 09:39

  http://www.unz.com/isteve/feminism-conformism-and-incoherence/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ! "http://www.unz.com/isteve/feminism-conformism-and-incoherence/"

   Tämä

   Feminism Is Organized Not Getting the Joke (www.unz.com, August 5, 2014)

   saadaan aikaan seuraavalla koodilla

   <a href="http://www.unz.com/isteve/feminism-conformism-and-incoherence/">Feminism Is Organized Not Getting the Joke</a> (www.unz.com, August 5, 2014)

   Poista
 17. Anonyymi7/8/14 10:07

  Kasvuyrittäjissä vähän naisia -otsikolla Hesarissa vaan ei verkossa näemmä ainakaan vielä, pari naispomoa kertoo, miten edullista on olla nainen noissa piireissä:

  It­ko­sen mu­kaan su­ku­puo­li aut­toi hän­tä yrit­tä­jä­nä. Jos huo­nees­sa oli 30 mies­in­si­nöö­riä ja yk­si nais­muo­toi­li­ja, erot­tau­tu­mi­nen oli hel­pom­paa.

  Myös Li­sa Ger­kens ar­ve­lee, et­tei su­ku­puo­les­ta ole ol­lut ai­na­kaan hait­taa. Nais­ten pe­rus­ta­ma tek­no­lo­gia-star­tup he­rät­tää her­kem­min kiin­nos­tus­ta, kun nuo­ret yri­tyk­set esit­te­le­vät lii­kei­deoi­taan."

  On se kumma, että start upit eivät löydä naisia edes julkisivuksi, kun siitä kerran olisi merkittävää etua. Syyksi artikkeli arvelee naisten vähäisemmän riskinottohalukkuuden.

  Siis Hesarissa! Mainiota, että juttua kirjoittamaan ei oltu pistetty feministiä. Jos olisi, olisimme saaneet lukea, miten yhteiskunta ja kulttuuri sortaa naisyrittäjiä. Sen sijaan emme olisi saaneet lukea riskin karttelusta.

  VastaaPoista
 18. Anonyymi7/8/14 13:30

  Happohyökkäykset Italiassa - Miesasia

  Naisen päälle happoa

  => Tekijälle 20+14+14 vuotta. Uhrille 1,8 milj € korvaukset + palkintoja + SELVISI SÄIKÄHDYKSELLÄ eli parantunut lähes kaikista vammoista.

  Miehen päälle happoa

  => Tekijöille 10 vuotta eli Italian lain mukaan n.5 vuotta ensikertalaiselle ja naispuoleiselle tekijälle ei pakolta tuomiota ollenkaan koska on "äiti".

  Uhri (mies) lisäksi sokeutui + kuuroutui. Vakuutus ei maksa mitään koska ei kata tälläisia "tapaturmia". Joten perhe joutunut myymään yrityksensä jotta voineet maksaa miehen elannon.
  ...
  On "hienoa" (sarkasmia) nähdä miten hienosti tasa-arvo taas toteutuu Euroopan sisällä ja miehet unohdetaan kokonaan. Eiköhän olisi jo aika alkaa rankaisemaan naisiakin samassa mittakaavassa kuin miehiä.
  ...

  VastaaPoista
 19. Anonyymi7/8/14 13:56

  Olen valtavan väsynyt seksiin

  "Seksin saama huomio on kohtuuton, sillä harva todella on vain seksin puutteessa. Rakkauden puutteessa sitäkin useampi."

  Iltapaskojen "seksiwau - katso kuvat" - linkkihuoraukseen on varmaan moni kyllästynyt, mutta ei se tarkoita kyllästymistä seksiin.

  Näin ylimielisesti seksi puutetta voi vähätellä vain nainen. MOT.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ! "Näin ylimielisesti seksi puutetta voi vähätellä vain nainen. MOT."

   Niin, ehkä hän onkin kiinnostunut pelkästään halauksista.

   Siksi fuckbuddyjen sijaan olisi tärkeämpää saada puhua hugbuddyista, ja oikeudesta etsiä niitä baariöissä.

   Poista
 20. Vastaukset
  1. @ Anonyymi 7/8/14 17:32

   Joo, epäilin aiemmin:

   Tuolla päin ei kai hirveästi uskalla enää miehiä olla opettajana julkisissa kouluissa tai vastaavissa ammateissa, joten näissä uutisissa usein onkin syytettynä joku naisopettaja

   Poista
 21. Hieno linkityskokoelma liittyen asiaan, jota henryläisessä, elämästä vieraantuneessa maailmankatsomuksessa, ei ole olemassa. Nimittäin naisten "yllättävän yleinen" hypogaminen promiskuiteetti.

  Vital Baatti on käsitellyt aihetta esim. bloggauksessaan:

  "E-ei, ei oo tietävinään Henri, e-ei..."

  Henri on niiiiiiiiiin pihalla olenNAISISTA asioista... ja vänisee, kun tieteelliset piirit eivät anna hänelle tunnustusta (toisin kuin esim. Markus J. Rantalalle...).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ! "Hieno linkityskokoelma liittyen asiaan, jota henryläisessä, elämästä vieraantuneessa maailmankatsomuksessa, ei ole olemassa. "

   ! "(toisin kuin esim. Markus J. Rantalalle...)."

   Kyllähän tuossa Markus J. Rantalan jutussa oli käsittääkseni tämä sama juttu, johon tuolla linkityskokoelma kommentillasi ymmärsin sinun viitanneen:

   Evoluutiobiologian dosentti Markus J. Rantala kertoo tästä Yhdysvalloissa 80-luvun lopulla tehdystä tutkimuksesta kuvatakseen miehen ja naisen lisääntymiskäyttäytymisen eroavaisuuksia. Kysyntä ja tarjonta ei kohtaa miesten ja naisten välillä seksuaalisten halujen suhteen.

   – Potentiaalisia miehiä, jotka ovat valmiita harrastamaan pelkästään seksiä naisen kanssa, on paljon. Naisten ei tarvitsekaan usein olla huolissaan siitä, ettei heistä seksuaalisesti kiinnostuneita miehiä ole, vaan naisilla ongelmana on yleensä löytää riittävän hyvä tasoinen mies, joka olisi valmis muuhunkin kuin pelkkään seksiin, dosentti selittää.

   Poista
  2. @ "– Olisimme erittäin kiitollisia, jos mahdollisimman moni voisi osallistua kokeeseemme ja lisätä näin ymmärrystämme ihmisen parinvalinnasta, dosentti Rantala kannustaa.

   Tutkimus löytyy osoitteesta:
   https://turku.qualtrics.com/SE/?SID=SV_6eSatJuwgWzdHbm
   "

   Poista
 22. En viitannut siten, kuin Hurtta tulkitsi. Olen aiemmin käsitellyt esim. sitä, että Henri ei ymmärrä feromonien (eikä juuri muunkaan olennaisen) merkityksestä mitään.

  Hän osoitti tyhmyytensä myös vastaväitteillään Rantalan järkeviin neuvoihin. Hän esittää muitakin ihmeellisyyksiä - kuten että naisten kanssa ei voi edetä kaveruuden kautta romanssiin. Ne, jotka luulevat kuuntelevansa asiantuntijaa, joutuvat sokean henrin taluttamina montun pohjalle, eivätkä näe mieltä eivätkä keinoja enää "seikkailla"*. Jää moni kaunis rakkaustarina syntymättä, jos ei esim. ymmärretä feromonimätsin + emotionaalisen siteen (rauhassa tutustuminen) kautta avautuvia kestävää parisuhdetta edistäviä tekijöitä. (Tai vähintäänkin maailmaan syntyy lisää "sisäsiittoista" eläjää - heikompi vastustuskyky ym.)

  *Ja monet ottavat Henriltä vastaan alempitasoisen miehen stigman, mikä vaikuttaa vähän kaikkeen. Ehkä muutoin voisi löytyä kuuma "hypogaminen nainen", jos sellaisen haluaa...

  Hurtta menee taas siitä, mistä aita on matalin, joten ei tästä nyt enempää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ! Ne, jotka luulevat kuuntelevansa asiantuntijaa, joutuvat sokean henrin taluttamina montun pohjalle, eivätkä näe mieltä eivätkä keinoja enää "seikkailla"*.

   Tuo lainaamani Markus J. Rantalan mainitsema tutkimus oli tässä samassa ytimessä:

   Evoluutiobiologian dosentti Markus J. Rantala kertoo tästä Yhdysvalloissa 80-luvun lopulla tehdystä tutkimuksesta kuvatakseen miehen ja naisen lisääntymiskäyttäytymisen eroavaisuuksia. Kysyntä ja tarjonta ei kohtaa miesten ja naisten välillä seksuaalisten halujen suhteen.

   ! *Ja monet ottavat Henriltä vastaan alempitasoisen miehen stigman, mikä vaikuttaa vähän kaikkeen.

   Tämä taitaa siis olla sinun varsinainen motiivi?

   ! Henri ei ymmärrä feromonien (eikä juuri muunkaan olennaisen) merkityksestä mitään.

   Tuossa Vierailija kirjoittikin kommentin että vaikka hajuvesi olisikin sinällään auttanut iskemisessä, niin pitemmän päälle tulos ei olisi ollut hyvä.

   Alkoholin käytössä taasen keskityttiin alkoholin eri vaikutuksiin. Sitä sitten on hankala sanoa onko tämän takia sitten "välttämätöntä" käyttää alkoholia: monet naiset ovat erittäin estoisia siveydensipuleita selvin päin.

   ! Kyllä alkoholinkäytön vähentäminen on ihan hyvä vinkki NAISILLE. Markkina-arvoteorianKIN näkökulmasta.

   Toki näin. Kysymys taisi ollakin,että onko markkinoita ollenkaan ilman alkoholia. Tuossa kommentissa Henry Laasanen taisi lähteä siitä että muuten ei ole.

   Joo, tuossa taidetaan keskittyä baareihin. En tiedä tästä mitään.

   Poista
 23. No sama kai se vielä...

  Emotionaalinen side liittyy myös oksitosiiniin, joka lujittaa ihmisten välisiä kiintymyssuhteita sukupuoleen katsomatta (ei siis vain seksuaalisesti).

  Tietää hyvää, jos nainen on sekä geneettinen mätsi, että yhteisten kokemusten/kiinnostuksenkohteiden ym. kautta paras ystävä - ei sellainen, joka vain pokataan pleijjerimuuveilla (ja jolle ehkä pökätään vielä pullat uuniin), ja sit etsitään "henrin ma-teorioiden pohjalta" seuraavaa kohdetta... Jos molemmat vanhemmat huolehtivat jälkikasvusta, sen selviytymismahdollisuudet ja kehitys saavat paremmat lähtökohdat (vaikkei muu ympäristö olisi niin tukea antava...)

  Tai syrjäydytään muuten katkerana jokseenkin kaikesta, kun Henrin mukaanhan esim. ulkonäköön on melkoisen yhdentekevää panostaa, jollei jo valmiiksi kuulu miesten komeimpaan pieneen vähemmistöön. Olen käsitellyt jo Rantalan tutkimustuloksia liittyen esim. matalan rasvaprosentin maskuliinisuutta suurempaan puoleensavetävyyteen naisten silmissä, ym. Rantala antaa tieteelliset kriteerit täyttäviin tutkimuksiin perustuvia voimaannuttavia ohjeita niille, jotka sellaisia haluavat. Henri heittelee ihmeellisyyksiä ilmeisesti tuulesta tempoen. Eipä tuo kykene vastaamaan ainakaan pätevään kritiikkiin...

  Hurtta ymmärtää tahallaan väärin, tai ei ainakaan laita merkille, mitä on jo aiemmin käsitelty - ei siis ansaitsisi selventäviä vastauksia... mutta kirjoitinpa nyt huvikseni.

  Vai onko 'vajukki' muuta(kin), kuin itseironista pelleilyä? En tuomitse, mietinpähän vain...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ! "Vai onko 'vajukki' muuta(kin), kuin itseironista pelleilyä? En tuomitse, mietinpähän vain..."

   Nimimerkki "Vajukkeihin kyllästynyt" kyllästynyt ilmoitti että Hurtan kommentteja ei kaipaa kukaan.

   ! "Hurtta menee taas siitä, mistä aita on matalin, joten ei tästä nyt enempää..."

   Miten vaan.

   Sinun positiosihan oli tässä:

   "Niin tekee Henri, vaikkei ymmärrä yksinkertaisimpiakaan asioita... syöttää vain viruksen kaltaista elämästä vieraantunutta ideologiaansa. Heikentää valheilla - ei voimaannuta tosiasioilla. Nauttii kaikenlaisesta huomiosta - myös negatiivisesta. Loinen."

   Aika kaikenkattavaltahan tuo minusta kuulostaa.

   Poista
 24. Vastaukset
  1. ! "Tutkijat: Päivittäinen aspiriinin käyttö voi vähentää syöpäkuolemia - syöpä - Terveys - Helsingin Sanomat"

   Tässä taasen on osattu varoittaa että kyseinen linkki on hs.fi sivulle.

   Hyvä.

   Poista
 25. noh, pahoittelen, jos olin tyly Hurtalle...

  Henri ei kykene lainkaan ottamaan kantaa siihen, miten tuollaista jatkuvasti pulpahtelee pintaan... auktoriteettiasemassa ja sosioekonomisesti huikean paljon korkeammalla oleva nainen "tyytyy" "alemman", teinipojan, seksuaalisuuteen...

  Senhän voisi selittää vaikka näin:

  Naisen taloudellinen asema on niin hyvä, että hänellä on... varaa... olla hypogaminen. Hypogamisuuden edut voivat selittyä esim. sillä, että teinipojan kroppa on keskimäärin selvästi vähärasvaisempi, kuin 25 ikävuotta ylittäneiden miesten (ja vähärasvaisuushan tutkitusti indikoi tiettyjä 'edullisia' asioita). Vaikka vanhemmat miehet keskimäärin olisivatkin maskuliinisempia, vähärasvaisuus ajaa tutkimusten perusteella sen edelle. Lisäksi teinipoika on mahdollisesti ollut geneettinen "feromonimätsi" naisen kanssa. Eikä siinä vielä kaikki - naisen kannattaa suosia nuorta partneria, sillä nuorella miehellä on todennäköisemmin vähemmän geneettisiä vaurioita/mutaatioita perimässään. "Kirjan sisältö" on siis sitä, mitä "kannet" lupaavat. Tuoksu ja vartalo lupaavat hyvää perimää jälkikasvulle.

  Ja naisella on opettajana ollut myös mahdollisuus pidemmällä aikavälillä tutustua teinipoikaan. Jokin muu, kuin yhden illan aikana vedetty pelimiesrepertuaari on tehnyt vaikutuksen.

  Esim. noin sen voi selittää, jos ei pitäydy poterokuplassaan luulottelemassa ihmeellisyyksiä. Ja sulkemassa silmiään tieteeltä.

  VastaaPoista
 26. Vastaukset
  1. ! "Blogi
   Eronnut nainen on uhka ympäristölleen
   "

   Olet lukenut 5 / 5 maksutonta artikkelia.

   Olisi siis kohteliaampaa tämän blogin lukijoita kohtaan merkitä/varoittaa että kyseinen linkki on hs.fi sivulle.


   Poista
 27. Anonyymi8/8/14 08:07

  "Ulkomaalaisille miehille riittää Suomessa vientiä"

  "Ulkomaalaisilla miehillä on vientiä etenkin pääkaupunkiseudulla ja suurissa yliopistokaupungeissa. Niissä on Väestöliiton erikoistutkijan Minna Säävälän mukaan paljon nuoria naisia, joilla on hankaluuksia löytää suomalaisista miehistä sopivia kumppaniehdokkaita.

  "Nuorissa sukupolvissa alkaa olla se ongelma, että naiset alkavat olla koulutetumpia kuin miehet ja vastaavasti koulutettujen miehien löytyminen on vaikeaa. Ulkomaalaisista heitä löytyy."

  Tähän on tultu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. @ Niissä on Väestöliiton erikoistutkijan Minna Säävälän mukaan paljon nuoria naisia, joilla on hankaluuksia löytää suomalaisista miehistä sopivia kumppaniehdokkaita.

   Toki tässä saattaa olla myöskin se ilmiö että nämä nuoret naiset ja suomalaiset miehet eivät kohtaa.

   Ilta-Sanomat: Mistä tyttöystävät näille 70 nuorukaiselle? (www.iltasanomat.fi, 6.2.2014)
   Yle: Nuorten parisuhdemarkkinat epätasapainossa - miehistä ylitarjontaa maakunnissa (yle.fi, 23.5.2013)
   Savon Sanomat: Väestöliitto: Parikymppisten sukupuolijakaumat rajuja (www.savonsanomat.fi, 6.2.2014)
   (Sama STTn juttu löytyy monesta muustakin lehdestä.)

   Poista
 28. Anonyymi8/8/14 11:15

  Ulkomaalaisille miehille riittää Suomessa vientiä – "Vein ainakin yhden naisen viikossa luokseni jatkoille" - Avioliitto - Kotimaa - Helsingin Sanomat

  "Ulkomaalaisilla miehillä on vientiä etenkin pääkaupunkiseudulla ja suurissa yliopistokaupungeissa. Niissä on Väestöliiton erikoistutkijan Minna Säävälän mukaan paljon nuoria naisia, joilla on hankaluuksia löytää suomalaisista miehistä sopivia kumppaniehdokkaita.

  "Nuorissa sukupolvissa alkaa olla se ongelma, että naiset alkavat olla koulutetumpia kuin miehet ja vastaavasti koulutettujen miehien löytyminen on vaikeaa. Ulkomaalaisista heitä löytyy.""

  [Turkkilaiset ja afrikkalaismiehet ovat varmaankin sitten usein koulutetumpia?]

  "Olen yrittänyt selittää australialaisille kavereilleni, miten helppoa Suomessa on löytää seuraa. He eivät ymmärrä, miten helppoa se on. Se täytyy kokea itse paikan päällä."

  Australiassa Todd ei yritä iskeä naisia joka ilta, mutta Suomessa vientiä on riittänyt yrittämättäkin. Hän arvelee, että suomalaiset naiset yksinkertaisesti rakastavat aussiaksenttia. Hänen mukaansa Suomi-neidot ovat hyvin aloitteellisia ja haluavat ainakin pussailla häntä.

  "Olen vienyt ainakin yhden naisen viikossa myös luokseni jatkoille."
  ...
  Jyväskyläläisellä Saaralla, 32, on ollut kymmenisen lyhyttä suhdetta ulkomaalaisen miehen kanssa.
  ...
  Myös helsinkiläinen Lotta, 29, kiinnostuu helpommin ulkomaalaisista miehistä.

  Hänellä on ollut italialainen avomies ja nyt hän tapailee ranskalaista miestä.
  ...
  Sekä Saara että Lotta etsivät vakituista parisuhdetta.
  ...

  HS: Aussimies hämmästyi 9 viikon Suomi-visiitillä - joka viikko ainakin yksi suomalaisnainen kotiin jatkoille - Seksi ja parisuhde - Ilta-Sanomat

  2014-08-08 HS: Ulkomaalaisille miehille riittää Suomessa vientiä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ! "Turkkilaiset ja afrikkalaismiehet ovat varmaankin sitten usein koulutetumpia?"

   Varmaankin sitten turkkilaiset miehet ovat sitten koulutettuja.

   HS.fi taulukosta:

   Vuonna 2013 suomalaisnaiset solmivat 1698 avioliittoa ulkomaalisen kanssa.

   Yhdysvalloista 98
   Turkista 124
   Ruotsista 91
   Britanniasta 88

   Joo, ilmeisesti myöskin Afrikassa saadaan koulutettuja miehiä (Marokosta 55, Nigeriasta 40, Egyptistä 33)


   Ilmeisesti siis

   Tilastokeskus: Taulukko: Solmitut avioliitot puolisoiden kansalaisuuden mukaan 1987 - 2013, mies tai molemmat Suomessa asuvia

   ( Miehen kansalaisuus Suomi ja vuosi 2013)

   …Suomi 22 001
   EUROOPPA 838
   MUUT EU(28) MAAT 349
   MUU EUROOPPA 489
   AFRIKKA 137
   AMERIKKA 157
   AASIA 804
   OSEANIA 4
   ILMAN KANSALAISUUTTA TAI TUNTEMATON 44


   / Kari Hurtta

   Poista
  2. ! "Ilmeisesti siis"

   Piti siis olla

   Tilastokeskus: Solmitut avioliitot puolisoiden kansalaisuuden mukaan 1987 - 2013, vaimo tai molemmat Suomessa asuvia

   (Vaimon kansalaisuus Suomi ja vuosi 2013)


   …Suomi 22 043
   EUROOPPA 753
   MUUT EU(28) MAAT 492
   MUU EUROOPPA 261
   AFRIKKA 375
   AMERIKKA 224
   AASIA 266
   OSEANIA 26
   ILMAN KANSALAISUUTTA TAI TUNTEMATON 54

   Poista
  3. ! "HS: Aussimies hämmästyi 9 viikon Suomi-visiitillä - joka viikko ainakin yksi suomalaisnainen kotiin jatkoille - Seksi ja parisuhde - Ilta-Sanomat"

   Edelleen

   Ilta-Sanomat : Näinkö heikkona suomalaisnaiset ovat ulkomaalaisiin? Nyt puhuu eteläafrikkalainen Thomas (www.iltasanomat.fi, 8.8.2014)

   Yksi päivän kuumista puheenaiheista on Suomessa vieraillut australialainen Todd, joka kehuskeli Helsingin Sanomien haastattelussa, miten helppoa ulkomaalaisen miehen on Suomessa saada naisseuraa.   Thomas työskentelee Helsingissä Aussie Barin työntekijänä. Hänen näkemyksensä on kovin toisenlainen kuin Toddin.

   - Ehkä Todd ei saa ikinä omasta maastaan naista ja huomasi ulkomaalaisuutensa viehättävän suomalaisia naisia, Thomas huomauttaa.


   Ilta-Sanomat : Tämänkö takia suomalaismiehet eivät kelpaa naisille? (www.iltasanomat.fi, 8.8.2014 21:32)

   Tutkimusprofessori Osmo Kontula kertoo asiantuntijanäkemyksen päivän kuumaan puheenaiheeseen: miksi varsinkin Välimeren maista kotoisin olevat miehet vetoavat suomalaisiin naisiin.

   Helsingin Sanomat kertoi perjantaina, että ulkomaalaisilla miehillä riittää vientiä Suomessa.
   Näiden miesten suosiolle Kontula tarjoaa seuraavaa selitystä:

   - Tulkinnan mukaan se johtuisi osittain siitä, että suomalaismiehistä puuttuu perinteisen miehen rooli, jota osa naisista kaipaa. Näistä maista löytyy perinteisiä miehiä, hieman machojakin, mikä miellyttää osaa naisista. Osittain on kyse myös eksotiikan kaipuusta; naiset elävät romanttisia tarinoita todeksi omassa elämässään, Kontula sanoo.


   ( Tämä linkitettiin jo

   Ilta-Sanomat : Tämän takia ei kannata valita ulkomaalaista miestä (www.iltasanomat.fi, 8.8.2014)

   Ulkomaalaisen miehen kanssa naimisissa oleva toimittaja Jonna Waddington kertoo, miksi suosia suomalaista.

   Päivän Helsingin Sanomat kirjoittaa australialaisesta miehestä, joka ihmettelee kuinka tavattoman helppoa ulkomaalaisen miehen on löytää seuraa suomalaisista naisista. Tuskinpa kysymys on siitä, että suomalaiset naiset olisivat jotenkin ”helpompia”. Ulkomaalainen mies vaan sattuu suomalaisesta tuntumaan eksoottiselta ja erilaiselta.

   Poista
 29. Vastaukset
  1. ! "Hoitajien epäillään pahoinpidelleen kehitysvammaisia Sipoossa - Pahoinpitelyt - Kaupunki - Helsingin Sanomat"

   Ilta-Sanomat: Poliisi tutkii epäilyjä vammaisten kaltoinkohtelusta Sipoossa (www.iltasanomat.fi, 8.8.2014)

   Yle: Sipoossa valituksia kehitysvammaisten kohtelusta (yle.fi, 7.8.2014)

   Poista
 30. Ulvova Ylläri8/8/14 14:34

  Koulutetusta miehestä tulee väistämättä mieleen agility-radalla pujotteleva saksanpaimenkoira. Ehkä se onkin lähinnä sitä mitä akateemiset naiset ovat pohjimmiltaan hakemassa.

  En ole koskaan oikein ymmärtänyt mikseikö duunarimiehen ja akateemisen naisen välillä voisi olla korkealentoisia keskusteluja ja yhteisesti jaettua arvomaailmaa. Jos duunarille joku käsite on jäänyt vieraaksi, niin sen voi aina selittää ja jatkaa sitten keskustelua. Toki se vaatii myös naiselta itseltään todellista aihealueen hallintaa ja pientä määrää kärsivällisyyttä.

  Tämä kuuluisa koulutettujen miesten puute haiskahtaa pikemminkin vaikealta asennevammalta ja koulutuksen arvon väärinkäsitykseltä. Pelkällä todistuksella ei ole juuri muuta arvoa kuin että todistettavasti omaa kohtuullisen määrän itsekuria ja pitkäjänteisyyttä. Se ei kerro mitään kantajansa älykkyydestä, asiakokonaisuuksien hallinnasta tai yleisestä elämän hallinnasta. Ei ainakaan suomalaisen koulutusjärjestelmän tapauksessa.

  Akateemisella naisilla saattaa olla taipumuksia pitää itseään liian fiksuna omassa päässään kuvittelemalleen stereotyyppiselle duunarimiehelle. Kuvitelmalla ei välttämättä ole mitään todellisuuspohjaa. On vain kiva toistella muiden sanomia asioita, ottamatta asioista itse selvää. Niinhän sitä koulussakin on pärjätty.

  VastaaPoista
 31. Anonyymi8/8/14 15:24

  "Akateemisella naisilla saattaa olla taipumuksia pitää itseään liian fiksuna omassa päässään kuvittelemalleen stereotyyppiselle duunarimiehelle."

  Aivan varmasti. Eihän tässä mistään älykkyydestä ole kysymys, vaan siitä statuksesta, jota miehen eksoottisuus, kouluttautuneisuus (lähinnä kyllä länsimaista tulevien miesten kohdalla) ja "sosiaaliset taidot" tuovat naiselle verrattuna kilpasiskoihin. Sitä tässä halutaan ja haetaan. Peräkylän normijorma voi olla vaikka minkälainen einstein, mutta se ei riitä mihinkään, kun miehellä pitäisi päästä loistamaan marttaseuran cocktail-tilaisuuksissa ja tyttöjen saunailloissa.

  Kouluttautuneista, nimenomaan muodollisessa mielessä, miehistä on Suomen kaupunkien parisuhdemarkkoinalla huutava pula, sillä akateemisisesti koulutettuja naisia on monin verroin enemmän kuin miehiä. Koska naiset haluavat korkealla statuksella varustetun puolison, eivät rasvanahkaduunarit heille kelpaa. Niinpä tilaa ja tilausta on jutussa esiintyneen aussin kaltaisille miehille runsaasti.

  Mutta muodollinen koulutus ei tässäkään ole kaikki kaikessa. Mitä eksoottisempi ja machompi mies, sitä vähemmän häneltä odotetaan kouluttauttaumisen, töissäkäymisen tai kielitaidon suhteen. Nämä tekijät tavallaan kompensoivat toisiaan ulkomaisten miesten keskuudessa. Kaiken maailman luku- ja kirjoitustaidottomat, työttömät ja varattomat miehet kyllä kelpaavat suomalaisille naisille, jos he vain ovat riittävän tummia ja tulisia. Työtön igor tai rahaton günther eivät sitten enää olekaan tarpeeksi eksoottisia.

  Kuvaavaa on, että jutussa haastatellut naiset ovat innostuneita ulkomaisesta miehistä nimenomaan siitä syystä, että he osaavat ja uskaltavat olla aloitteellisia. Ihan perinteinen "mies vie ja nainen vikisee" -kuvio siis. Tähmähän on siinä mielessä mielenkiintoista, että suomalaiset miehet on koulutettu, uhkailemalla pakotettu (seksuaalinen häirintä on rikos) ja pilkkaamalla alistettu luopumaan minkäänlaisista macho-miehen elkeistä.

  Mutta näinhän se juttu naisten kanssa menee aina: puhutaan yhtä ja salaa fantasioidaan aivan päinvastaisesta. Ei ole miehenä helppoa.

  VastaaPoista
 32. Vital Baatti pahoittelee vielä uudestaan, että oli loukkaava Hurttaa kohtaan. Hurtta on perehtynyt ja asiallinen. Vital Baatti on perehtynyt, ja ei-asiallinen (mutta yrittää jatkossa olla Hurttaa kohtaan).

  Mitä siihen alkoholinkäytön kannattavuuteen NAISTEN osalta tulee, niin...

  Nainen ensinnäkin tekee itsestään ns. huonomman valitsijan. Päihtymystila lisää todennäköisyyttä sille, että tämä valitsee miehen, jota ei selvinpäin kelpuuttaisi. Markkina-arvoteorian näkökulmasta nainen tekee "huonotasoisen valinnan" (ja itsestään 'helpon').

  Evoluutiopsykologian näkökulmasta nainen altistaa itsensä raskaudelle heikentyneen seksuaalivalinnan (toteuttajan) tilassa :) Siihen viinapilven feromoni-informaation käsittelykykyä turruttavaan vaikutukseen jo viittasinkin. Lisäksi muut kognitiiviset arviointiprosessit heikentyvät. Ja "pahimmassa" tapauksessa nainen raskautuu kumppanille, josta jälkeenpäin ei edes ole minkäänlaista mielikuvaa. Raskaus voi "edullisenkin" (heh) kumppanin kanssa tulla sellaisessa elämäntilanteessa, että naisen ei ole edullista lisääntyä.

  Paitsi ns. suoraan biologiset tekijät, ihmisiin vaikuttaa myös ns. tietoisen ajattelun kognitiiviset kyvyt. Alkoholi heikentää järkeilevää arviointikykyä toki molemmilla sukupuolilla (mies voi esim. käydä panemassa jotain ilotyttöä ilman kortsua, tai tehdä jotain muuta yhtä viisasta).

  Jos nainen kerran keskimäärin on seksuaalivalitsija, on alkoholinkäytön vähentäminen ihan hyvä neuvo naisille.

  Kuten lainasit:

  "Potentiaalisia miehiä, jotka ovat valmiita harrastamaan pelkästään seksiä naisen kanssa, on paljon. Naisten ei tarvitsekaan usein olla huolissaan siitä, ettei heistä seksuaalisesti kiinnostuneita miehiä ole, vaan naisilla ongelmana on yleensä löytää riittävän hyvä tasoinen mies, joka olisi valmis muuhunkin kuin pelkkään seksiin, dosentti [Rantala] selittää."

  Esim. Rantalalta saa 'ravitsevat kaurapuuroainekset', kun taas Henrin kaurapellot ovat hukkakauran saastuttamat.

  Huomattavasti paremmin sopisikin:

  "Henrin teoriat: Kyseenalaisia yleistyksiä tieteen nimissä"


  "Tämä taitaa siis olla sinun varsinainen motiivi?"

  Yksi merkittävä sellainen. Luettuani NSV:n vuonna 2008, luulin Henrin olevan asiantuntija. Mutta mitä enemmän tutustuin hänen tulkintoihinsa todellisuudesta, sitä väkevämmin alkoi paska haista läpi. Henri ratsastaa pitkälti faktoideilla luoden uusia minkä ehtii. (Mutta tuo hukkakauraa kaurapellossa oli varsin osuva luonnehdinta.)

  Rantalalla on näistä asioista enemmän YMMÄRRYSTÄ kuin Henrillä, mutta ei Vital Baatti häntäkään ns. auktoriteettina näe. Fakki-idiootiksikaan en tosin voi häntä luonnehtia. Eihän hän ole tainnut tuoda itsestään esille juuri muuta, kuin ymmärryksensä tieteenalastaan (voihan hän kuitenkin ymmärtää asioita kohtuullisessa määrin muutenkin). (Henri taasen vaikuttaa pyrkivän nostattamaan pipulismia... joihinkin se ilmeisesti uppoaakin... olipas kaksimielistä).

  SAATAN kommentoida lisää, jos mahdolliset kysymykset ovat sen arvoisia. Mutten välttämättä päivystä täällä. :D

  (Kommentoin nyt tuota alkoholijutskaa, vaikka noiden seikkojen luulisi nähdäkseni olevan melko selviä... vaikka siis alkoholista puhutaan.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ! "Hurtta on perehtynyt"

   Ainakin puolinukuksissa.

   ! "Nainen ensinnäkin tekee itsestään ns. huonomman valitsijan. Päihtymystila lisää todennäköisyyttä sille, että tämä valitsee miehen, jota ei selvinpäin kelpuuttaisi. "

   Kieltämättä näin on. Oliko tuossa Henry Laasasen kommentissa iskuvinkeistä oletuksena, että selvin päin nainen ei edes alkaisi iskeä miehiä?

   Tosin ilmeisesti naisen tekemään valintaan vaikuttaa jo se että kumpi on iskemässä. Eli jos naisen siirtyy "iskemään", niin tekee itsestään jo pelkästään tällä huonomman valitsijan.

   Tähän kuvioon tuossa "Parhaat iskuvinkit naisille
   Evoluutiobiologin 10 parasta vinkkiä naisille!
   " ei puututa. Kuinka paljon kiinnitetään siis huomiota tuohon sanaan "iskuvinkit" ?

   Poista
 33. Jos nainen on aloitteellisena osapuolena, hänellä on selvinpäin paremmin pelisilmää siihen, ketä ja miten lähestyy + jatko.

  Jos naista isketään, hänellä on paremmin pelisilmää, kenen kanssa ja miten etenee.

  (Punttisali kutsuu.)

  VastaaPoista
 34. YLE FEM pe 8.8. klo 19:45

  Dok: Hyvä mies

  Valokuvaaja Britt Marie Trensmar ottaa eroottisia kuvia miehistä. Niissä näkyvät paljaat sukupuolielimet, takapuolet ja rintakehä. Tarkoituksena on, että kuvien mies ei ole lainkaan aggressiivinen tai etäinen, kuten muotilehdissä ja mainoksissa. Trensmarin kuvien miehet ovat iloisia, kilttejä, helposti lähestyttäviä – ja myös seksikkäitä. Toisin kuin yleensä, Trensmarin kuvissa juuri miehet ovat ilkosen alasti. Tavallisesti se rooli on annettu naiselle, mutta Trensmar haluaa kääntää roolit päälaelleen. Uusintana esitettävä Seportagetin dokumentti on valmistunut vuonna 2005. Miltei kymmenen vuoden iästään huolimatta aihe on edelleen ajankohtainen. On yhä hämmentävää nähdä kuvissa sensuelleja ja flirttailevia, suorastaan leikkisiä, miehiä helminauha peniksensä ympärillä.

  VastaaPoista
 35. Anonyymi8/8/14 21:56

  - Tulkinnan mukaan se johtuisi osittain siitä, että suomalaismiehistä puuttuu perinteisen miehen rooli, jota osa naisista kaipaa. Näistä maista löytyy perinteisiä miehiä, hieman machojakin, mikä miellyttää osaa naisista. Osittain on kyse myös eksotiikan kaipuusta; naiset elävät romanttisia tarinoita todeksi omassa elämässään, Kontula sanoo.

  Onko tässä syy: Miksi suomalaismiehet eivät kelpaa naisille?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ! "Onko tässä syy: Miksi suomalaismiehet eivät kelpaa naisille?"

   OOPS. Erehdyin linkittämään samaan artikkeliin:

   "Ilta-Sanomat : Tämänkö takia suomalaismiehet eivät kelpaa naisille? (www.iltasanomat.fi, 8.8.2014 21:32)"

   Puolustukseksi voinen sanoa, että artikkelin otsikko on tällä välin vaihtunut.

   Poista
 36. Vastaukset
  1. ! "Teiniaikainen heila löytyi Facebookista – kohtalokkain seurauksin"

   Siis hs.fi: Olet lukenut 5 / 5 maksutonta artikkelia.

   » Olisi siis kohteliaampaa tämän blogin lukijoita kohtaan merkitä/varoittaa että kyseinen linkki on hs.fi sivulle.

   Poista
 37. Anonyymi9/8/14 10:47

  "Hollantilaistoimittaja Sunny Bergman selvittää, mitä seksi merkitsee naisille eri maissa. Ugandassa seksi ei ole yksityisasia. Isän siskot opastavat nuoria tyttöjä ja pariskunnan ongelmia voi ratkoa koko suku."
  http://areena.yle.fi/tv/1907771

  Ugandalaiset tytöt ja naiset tyydyttävät toisiaan käsillään, ilmeisesti myös aikuiset naiset pikkutyttöjä. Maassa myös vastustetaan vahvasti homoseksuaalisuutta ja siitä voi nyttemmin saada elinkautisen. Naiset kertovatkin, että tyydytykseen ei liity mitään seksuaalista.

  Olisiko asioilla yhteys? Jos homoseksuaalisuutta ei paheksuttaisi voimakkaasti, kuinka moni nainen päätyisi tuollaisessa kulttuurissa lesbosuhteeseen?

  Olisiko lännessä samantapainen yhteys: kun sukupuolten välinen hyvinvointiero kasvaa erityisesti koulutuksen suhteen, aletaan vaatia homoliitoille täysiä oikeuksia ja naispareille mahdollisuutta adoptioon. Olisikin mielenkiintoista tietää, kuinka paljon naisparien määrä on on lisääntynyt viime vuosikymmeninä.

  Miesten ja naisten seksuaalisuuden vapautta, muuten, kuvaa hyvin se, että hollantilaistoimittaja pyytä ugandalaisnaista "venyttämään omia häpyhuuliaan" (termi, jolla tyydytystä kutsutaan). On mahdoton ajatella miestoimittajaa mihinkään vastaavaan tilanteeseen.

  VastaaPoista
 38. Anonyymi9/8/14 11:56

  Anneli löysi lähes 30 vuotta nuoremman rakkaan Gambiasta | Matkajutut | Iltalehti.fi

  ...
  VAKIOVIERAS Chilley on käynyt Gambiassa 40 kertaa 12 vuodessa. Aviolitto gambialaisen kanssa päättyi pian sen jälkeen, kun mies oli muuttanut Englantiin. Keviniä hän on käynyt tapaamassa jo kolmen vuoden ajan. Kevin kysyi minulta, kun Chilley ei ollut kuulemassa, voisimmeko tavata tiistai-iltana.
  ...

  IL-reportaasi Gambiasta: Karu totuus suomalaisnaisten seksilomista | Matkajutut | Iltalehti.fi

  Näkökulma: Komeita, kohteliaita, kestäviä... | Matkajutut | Iltalehti.fi

  :: Näytä viesti - Bumsters - Suomalaisten naisten seksiturismi Gambiaan

  ...
  Eräs haastateltu mies kertoi, että hänen asiakkaistaan peräti kolme neljäsosaa on suomalaisia.
  ...

  Suomalaiset naiset hakevat seksiä ulkomailta: ”Gambia naisten seksiturismin luvattu maa” – Stara

  VastaaPoista
 39. Anonyymi9/8/14 15:24

  Olisi korkea aika, että lapsia väkisin pussailevia "tätejä" alettaisiin tuomita seksuaalisesta hyväksikäytöstä:

  :: Näytä viesti - Kouvolan HO R 13/193

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ! Olisi korkea aika, että lapsia väkisin pussailevia "tätejä" alettaisiin tuomita seksuaalisesta hyväksikäytöstä:

   Niin, siis tässä tuomittiin setä.

   Finlex: Kouvolan HO 12.6.2013 461

   Teko on kohdistunut lapseen ja tekijä on jo vanhempi henkilö. AA:n ikäisen lapsen ei voi olettaakaan ymmärtää varoa vanhemman miehen kutsun pyytää tallata suklaapatukan päälle voivan johtaa halaukseen ja yritykseen suudella tyttöä. L:n kiistämiselle siltä osin, ettei tarkoitus ole ollut millään lailla seksuaalinen, ei voida antaa merkitystä. Asiaa on katsottava lapsen kannalta. Teko, halaus ja suudelman yrittäminen suulle, on vieraan vanhemman miehen ja tytön kyseessä ollen, selvästi seksuaalisesti olennainen teko.

   Yrittääkö nämä "tädit" pussailla suulle vai poskelle?

   Nämä "tädit" varmaankin ovat yrittäneet halata.

   Entä onko sitten kyseessä seksuaalinen teko, jos kyseessä on vieras vanhempi nainen (eikä mies) ?

   Onko sitten kyseessä seksuaalinen teko, jos vieras vanhempi mies yritti halata (mutta ei suudella) ?

   Onko sitten kyseessä seksuaalinen teko, jos vieras vanhempi nainen yritti halata (mutta ei suudella) ?

   Poista
 40. Anonyymi9/8/14 20:55

  Avioliitto päättyi lyhyeen: Vaimo puukotti miehensä hengiltä Pyhäjärvellä - Kotimaan uutiset - Ilta-Sanomat

  Tänä kesänä avioon vihityn parin aviotaival päättyi lyhyeen, kun vaimo puukotti miehensä hengiltä tänään alkuillasta Pyhäjärvellä.
  Poliisi tutkii tapausta tappona.
  ...

  VastaaPoista
 41. Vastaukset
  1. ! "HUOM: HURTTAVAROITUS!"

   Ehei. Kirjoitin: Olisi siis kohteliaampaa tämän blogin lukijoita kohtaan merkitä/varoittaa että kyseinen linkki on hs.fi sivulle.

   Siis

   hs.fi: Romanttisen parisuhteen aika voi olla ohi (*)


   Esimerkiksi tuossa Anonyymi sen sijaan on osannut kertoa mihin linkki osoittaa:

   Aggressiivisesti käyttäytyvät nuoret kännäävät muita enemmän - Nuoret - Kotimaa - Helsingin Sanomat

   Tuo on selkeä.


   (*) En testannut linkkiä

   Poista
 42. Sampo, 35, on treffisivuston himokas nainen - Internet - Sunnuntai - Helsingin Sanomat

  Sampo Syreeni esittää työkseen nuoria, seksinnälkäisiä naisia. Miesten yksinäisyyttä käytetään maksullisilla treffisivustoilla härskisti hyväksi, hän sanoo.
  ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ! "Sampo, 35, on treffisivuston himokas nainen - Internet - Sunnuntai - Helsingin Sanomat"

   Ilta-Sanomat: HS: Nokialta potkut saanut insinööri huijaa nyt työkseen - esittää naista deittipalvelussa (www.iltasanomat.fi, 10.8.2014)
   35-vuotias helsinkiläismies on keksinyt, miten ansaita suuria summia netin seuranhakupalvelussa.

   Helsingin Sanomat kirjoittaa 35-vuotiaasta Sampo Syreenistä, joka höynäyttää miehiä työkseen netin seuranhakusivustolla ja esittää himokasta naista. Nokialta potkut saanut insinööri esiintyy miesten suosimalla Panosuhde.com-sivustolla.

   Miehet luulevat chattailevansa erilaisten seksinnälkäisten naisten kanssa. Kustakin viestistä he maksavat aina kaksi euroa.

   Poista
 43. Tiger Woodsin ex-vaimolla rahaongelmia - minne katosivat avioerosta saadut 78 miljoonaa euroa? - Viihde - Viihdeuutiset - Ilta-Sanomat

  ...
  Saataviaan karhuaa mm. uima-altaita toimittava yritys Gorman Company, joka laittoi luksustalon uima-altaan uuteen uskoon. Yrityksen mukaan Nordegren on maksanut vain 158 euroa yli 10 000 euron laskustaan.
  ...

  VastaaPoista
 44. "Miehet luulevat chattailevansa erilaisten seksinnälkäisten naisten kanssa. Kustakin viestistä he maksavat aina kaksi euroa."

  VastaaPoista
 45. Vastaukset
  1. ! "Auto ajoi koko ajan keskellä tietä eikä väistänyt ketään. Myös tuplakeltaiset ylittyivät joka kerta komeasti."

   Nyt myös

   Volvokuskin outo ajotyyli aiheutti vakavia vaaratilanteita - ei huomannut itse (www.iltalehti.fi, 11.8.2014)
   Volvokuskin ajotyyli hämmästytti Kilpisjärventiellä.

   Tuo kuski tarvitsee kyllä autoonsa kaistavahdin (tosin epäilen että kuski kääntäisi sen pois päältä: "mitä ihmettä tämä auto oikein yrittää").
   YouTube: Hyundai : The Empty Car Convoy (automainos)

   Okei, noita on vain autonvalmistajien kalleimmissa malleissa.

   Tuo kyllä on hyvä esimerkki, mihin tuota tarvittaisi.

   Poista
 46. Malliksi pörssiyhtiöiden sukupuolijakaumasta kitisijöillekin?:

  Kun tilasto syrjii | Ylioppilaslehti

  VastaaPoista
 47. Lesken rakastuessa vainajan suku raivostui: "Vaimon sisko räjähti, että se ei sovi" - Seksi ja parisuhde - Ilta-Sanomat

  ...
  Kun Kallen vaimo kuoli ja hän jäi leskeksi, kuuli hän ensimmäisenä erikoisen osanottotoivotuksen.

  Nyt sinunkin täytyy olla seitsemän vuotta yksin. Toteaja oli vaimon sisko ja hetki kuolinpäivän aamu. ...
  Vuoden kuluttua vaimon kuolemasta Kalle ryhtyi tapailemaan uutta naista. Silloin alkoivat vaikeudet vaimon siskon ja vanhempien kanssa.

  - Vaimon sisko räjähti, että se ei sovi.
  ...
  Se ei onnistunut. Puheluneston hän asetti vuodenvaihteessa. Sen jälkeen sukulaiset ovat tulleet ovelle. Viime kerralla anoppi yritti jopa käydä käsiksi Kallen tyttäreen.
  ...

  VastaaPoista
 48. Tuollaisen anopin nimi ja kuva esiin!

  VastaaPoista
 49. Niinpä.

  Ilta-Sanomat: NHL-tähden hulluin muisto: 16-vuotias tyttö ehdotti seksiä, äiti rohkaisi vieressä (www.iltasanomat.fi, 11.8.2014 7:15)
  Kaksinkertainen Stanley Cup-voittaja Dustin Penner sai 16-vuotiaalta tytöltä ehdotuksen, joka sai kanadalaisen hyökkääjän punastumaan.

  16-vuotias teinityttö tarjosi seksiä Dustin Pennerille tämän ammattiuran alkuaikoina. Penner kertoi nofilterblog.com –sivulla, että yksi hulluimmista fanikokemuksista tapahtui, kun hän oli jakamassa nimikirjoituksia pelin jälkeen.

  - Etenin fanien riviä eteenpäin, kun kohdalleni osui noin 16-vuotias tyttö, joka kysyi haluaisinko harrastaa seksiä hänen kanssaan. Punastuin heti. Tyttö seisoi aivan äitinsä vieressä, Penner sanoo.

  Penner kertoo katsoneensa äitiä, joka nyökytteli vieressä kysyen ”aiothan?”

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ! "Niinpä."

   Muita esimerkkejä.

   Me Naiset: Nopsajalka: "Naisten huomio on vaimolleni raskasta" (www.menaiset.fi, 10.8.2014)

   Antti ymmärtää, että naisten kiinnostus kohdistuu häneen ennen kaikkea ­artistina. Kun hän tuntemattomampana kasvona juhli bileissä vieraana, ympärillä olleet tytöt eivät kiinnittäneet häneen huomiota, mutta kun Antti kipusi lavalle, tyttöjen silmiin syttyi uutta pilkettä.

   – Naisiin vetoavat status ja asema, eikä miehen silloin tarvitse olla kovinkaan hyvännäköinen. Luin kerran tutkimuksesta, jossa 90 prosenttia naisista kiinnitti huomiota 10 prosenttiin miehistä. Näin se menee.


   Poista

Valitse itsellesi joku nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. Älä laita ruksia kohtaan "Anonyymi".