tiistaina, tammikuuta 20, 2015

Wealthy Feminists

Wealthy Feminists Hijacking Cause For Their Own Benefit, Says Academic

Justice for Men and Boys’ hatred of feminism eclipses its remit to help men

An anti-feminist political party is depressing news for men and women

Eastern Europe, Vladimir Putin, & the Manosphere

The Secret to Smart Groups Isn't Smart People—It's Women

Onko miehen 62,5 kiloa naisen 35 kiloa? (Hyvä kirjoitus!)

Urpilainen kannustaa miehiä naisten oikeuksien edistämiseen: ”It’s the economy, brother”

Sinkkuelämää (Elävä arkisto, Jukka Relander mukana)

Miesten tunti Mies on ajettu sohvalle! (Armotonta hampaiden kiristelyä, etenkin juontajan tietämättömyyden takia).

Miesten tunti. Tasa-arvo pitäisi määritellä uudelleen

199 kommenttia:

  1. Naiset rynnistävät Teknologiateollisuuden johtajistoon - Reservin yliluutnantti etenee

    Teknologiateollisuuden teollisuuspolitiikan johtajana aloittaa helmikuun alussa yhteiskuntatieteiden maisteri Sanna Rauhansalo. Tämän jälkeen 11 hengen johtoryhmässä on viisi naista. Toimitusjohtaja on Jorma Turunen.

    Yhteiskuntatieteiden maisteri (kansantaloustiede pääaineena) Sanna Rauhansalo, 40, aloittaa Teknologiateollisuus ry:n teollisuuspolitiikan johtajana helmikuun alussa. Rauhansalo nousee tehtävään järjestön sisältä.

    Puolet järjestön johtajista on pian naisia. Työmarkkinajohtajana on kokenut Eeva-Liisa Inkeroinen. Ympäristö-, innovaatio- ja viestintäjohtajana on myös nainen, samoin Teknologiateollisuus ry:n 100-vuotissäätiön asiamies on nainen.

    VastaaPoista
  2. Kritisoijat riemuissaan: Topless-kuva poistuu brittilehden kolmossivulta

    Yksi Britannian myydyimmistä lehdistä, The Sun luopuu tavaramerkistään. Tabloidilehden kolmossivua on 44 vuotta koristanut yläosattomissa poseeraava nainen. Vaan eipä enää.

    VastaaPoista
  3. Naisen paikka on vasemmalla?

    Feminismi on julkisessa keskustelussa pyritty jatkuvasti yhdistämään "tasa-arvoiseen" maailmankatsomukseen. Henkilö joka kannattaa tasa-arvoa on feministi ja henkilö joka kannattaa feminismiä ajaa tasa-arvoa. Feminismiä kritisoivat kannanotot pyritään tämän kehäpäätelmän perusteella siten leimaamaan joko tietämättömyydeksi tai pelkäksi pahuudeksi. Feminismiin kohdistuva kritiikki on kuitenkin entistä enemmän valtavirtaa ja erityisesti netissä ilmatilan hallinta on siirtynyt täysin feminismin vastustajille. Onko pahoilla ihmisillä valtava yliedustus internet-palstoilla vai voiko feministinen politiikka oikeasti sisältää elementtejä, joita libertaarikin on valmis vastustamaan henkeen ja vereen?

    VastaaPoista
  4. Nainen kehitti pirullisen koston – kertoi puhelimessa tarinoita seksiseikkailuista

    Väitteet moraalittomuuksista johtivat kihlauksen purkautumiseen.
    Yli 20 000 euron velan laiminlyönnistä suuttunut pohjoiskarjalainen nainen kosti velalliselle katalalla tavalla. Hän soitti naisen kihlatulle ja kertoi tälle naisen seksiseikkailuista. Kihlaus purkautui.

    Itä-Suomen hovioikeus ei ole muuttanut soittajalle kunnianloukkauksesta tuomittua 180 euron sakkorangaistusta.

    68-vuotiaalla pohjoiskarjalaisella naisella oli yli 20 000 euron saatava toiselta pohjoiskarjalaiselta naiselta. Velkasummaan sisältyi myös käräjäoikeuden väärästä ilmiannosta tuomitsema 6 000 euron korvaus henkisestä kärsimyksestä.

    Aikaisemmin avioliitossa elänyt velallinen oli eronsa jälkeen kihlautunut.

    68-vuotias soitti naisen kihlakumppanille ja ilmoitti, että tämän rakastettu käyttäytyy taloudellisesti ja seksuaalisesti moraalittomasti. Soittajan mukaan nainen oli seurustellut useiden miesten kanssa jopa avioliittonsa aikana.

    Velallinen kertoi Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa, että soittajan väitteet aiheuttivat hänelle kärsimystä ja johtivat kihlauksen purkautumiseen. Nainen joutui tuloksetta todistelemaan nuhteettomuuttaan kihlakumppanille. Velallinen korosti, ettei hänellä ollut avioliiton aikana seurustelusuhteita muiden miesten kanssa.

    Käräjäoikeuden mielestä 68-vuotias oli ilmoittanut naisen velkaantumisesta ja sukupuolisuhteista tarkoituksenaan aiheuttaa halveksuntaa. Nainen tuomittiin korvaamaan velalliselle kunnianloukkauksen aiheuttamasta kärsimyksestä 500 euroa.

    68-vuotias perusteli ilmiantosoittoaan sillä, että velallinen oli aiheuttanut niin paljon hallaa hänen perheelleen.

    Kun juttua puitiin hovioikeudessa, 68-vuotias nainen haastoi todistajaksi miehen, joka kertoi suhteestaan velalliseen 1990-luvulla. Hovioikeuden mukaan 68-vuotiaan naisen väitteet velallisen seksuaalisesta käyttäytymisestä olivat loukkaavia ja valheellisia siinäkin tapauksessa, että velallisella olisi aikoinaan olltu suhde todistajana kuullun miehen kanssa.

    VastaaPoista
  5. Perheenäiti pienennytti rintojaan 11 kuppikokoa: "Olen saanut elämäni takaisin"

    Brittiläinen Kim Mills ei pystynyt ennen edes sitoa tytärtensä kengännauhoja, sillä rinnat olivat aina tiellä. Naisen tie niiden pienennysoperaatioon oli kuitenkin pitkä.

    VastaaPoista
  6. Sukupuoltaan korjannut naisupseeri: Armeija on ajattelussaan edistyksellinen

    Kun Hannah Winterbournen, 27, palvelusaika armeijan leivissä Afganistanissa päättyi, uskalsi hän viimein tehdä elämäänsä mullistavan päätöksen. Siihen saakka hän oli elänyt miehen vartalossa, eikä hän tuolloin luonnollisesti käyttänyt tulevaa tyttönimeään, Hannahia. Hän päätti olla itselleen rehellinen ja hakeutui sukupuolenkorjaushoitoihin.

    - Afganistanissa käyttäydyin huomioiden jokaisen ympärilläni. Siellä ei ollut pakopaikkaa, missä olisin voinut lopettaa esittämisen. Ennen pystyin nauttimaan omasta ajastani, jolloin pystyin olemaan rehellinen itselleni. Afganistanissa en pystynyt tekemään niin, joten se töytäisi minua lopulta näyttämään todellisen minäni muille ja muuttamaan elämäntapaani, Winterbourne kertoo.

    Winterbourne on nyt elänyt yli vuoden avoimesti naisena. Hän on tällä hetkellä Iso-Britannian armeijan korkeimmalle arvostettu transsukupuolinen sotilas ja maan ainoa transsukupuolinen, josta tulee upseeri.

    Nainen kiittää kaikkia, ketkä ovat auttaneet häntä vaikeassa päätöksessään korjata sukupuolta. Heidän joukossaan on myös työtovereita armeijasta.

    - Vaikka armeijaa pidetään todella maskuliisena vanhan koulukunnan tahona, on se ajattelussaan todella edistyksellinen, sanoo Winterbourne.

    VastaaPoista
  7. [Satunnaisia linkkejä] (21.1.2015)

    Ilta-Sanomat: Tytöt ja pojat ne yhteen sopii – tulisiko tyttöjen ja poikien liikuntatunnit yhdistää?
    Suomi on ainoita länsimaita, joissa liikunnanopetus järjestetään erikseen tytöille ja pojille.

    Tytöt taiteilevat piruetteja kaunoluistimilla, pojat lätkivät kiekkoa hokkarit jalassa. Liikuntatuntien perinteinen jako tyttöjen ja poikien erillisiin liikuntatunteihin on perustunut sukupuolten oletetut mielenkiinnonkohteet huomioivaan opetukseen.

    Liikuntatieteilijä Marja Kokkonen herättelee Meidän Perheessä keskustelua liikuntatuntien sukupuolijaottelusta. …


    Meidän Perhe: Liikuntatieteilijä: "Tyttöjen ja poikien ryhmät rajoittavat liikuntaa" (20.1.2015)

    VastaaPoista
  8. "Insinööri" USA:sta huijasi Marilta yli 20 000 euroa

    - Mies kertoi lähtevänsä Malesiaan, jossa hänen isänsä oli ollut töissä. Hän ilmoitti menevänsä lunastamaan isänsä vakuutusrahat. Yllättäen Malesiassa ilmeni, että hän joutuukin maksamaan jollekin yritykselle suuren summan rahaa ennen kuin voi nostaa vakuutusrahat.

    VastaaPoista
  9. Poliittiset nuorisojärjestöt:
    Piraattinuoret tukee moniavioisten suhteiden rekisteröintiä


    Poliittisille nuorisojärjestöille esitetyt väitteet:

    1. Suomeen tarvitaan tasa-arvoinen avioliittolaki. Kyllä/ei, perustelut.

    Piraattinuoret:

    1. Kyllä: Seksuaalivähemmistöjä ei tule asettaa eriarvoiseen asemaan muuhun väestöön nähden. Myös moniavioisten suhteiden tilaa lainsäädännössä sekä viranomaisten silmissä tulisi parantaa muun muassa sallimalla useamman kuin kahden henkilön rekisteröidyt suhteet.

    VastaaPoista
  10. Laman yllättävä vaikutus: tapaturmakuolemat vähenivät

    Miehet riskialttiimpia

    Sille, miksi tapaturmissa kuolee huomattavasti enemmän miehiä kuin naisia, on Impisen mukaan useita syitä.

    – Tilastoista on havaittavissa, että jo pikkulapsina pojille sattuu enemmän tapaturmia kuin tytöille. Nuoruudessa ilmiö korostuu entisestään, hän sanoo ja jatkaa:

    – Taustalla on varmaan niin yhteiskunnallisia kuin biologisia tekijöitä, miksi miehet ajavat liikenteessä kovempaa ja ottavat enemmän riskejä. Myös poikien harrastukset pyörivät enemmän moottoriajoveuvojen ympärillä.

    Liikennetapaturmat ovatkin sekä lapsilla että nuorilla yleisin kuolinsyy. Erityisesti liikenteessä kuolee 15–19-vuotiaita nuoria, jotka ovat äskettäin saaneet mopo- tai ajokortin.

    – Vaikka nuoria naiskuskeja pidetään usein epävarmempina, sattuvat vakavimmat onnettomuudet yleensä pojille ja miehille, Impinen huomauttaa.

    VastaaPoista
  11. Mies esiintyi Tinderissä WC-pönttönä – sai 200 yhteensopivuutta!

    Journalistina työskentelevä Alex Scola oli päättänyt kokeellisessa mielessä esiintyä Tinderissä WC-pönttönä. Mies oli vaihtanut profiilikuvakseen valkoisen pöntön kuvan ja ilmoittanut nimensä olevan Oliet.

    Hän kertoi kuvauksessa olevansa pönttö, joka päivä toisensa jälkeen ottaa jätökset vastaan saamatta minkäänlaista arvostusta muilta. Scolan yllätykseksi Oliet sai ensimmäisen vuorokauden aikana yli 100 yhteensopivuutta.

    Lopulta miehen kokeilu poiki 200 yhteensopivuutta ja toinen toistaan hulvattomampia keskusteluita. Mies on julkaissut kokeiluunsa liittyvät keskustelut Distractify-verkkolehden sivuilla. Monet humoristisista keskusteluista ovat vailla vertaa.

    Monet luulevat olevansa ovelia kaksimielisillä kommenteillaan, mutta julkaisusta käy ilmi, että kaikki ”pöntön” kanssa keskustelleet ovat harrastaneet samaa. Scola totesi, että suosiosta huolimatta pönttö ei löytänyt vakavasti otettavaa treffiseuraa Tinderistä. Mutta kokeilu oli kaiken huvin arvoinen.

    VastaaPoista
  12. Ensitreffit alttarilla -psykologi: Ohjelman parit ovat vahvemmilla kuin moni muu pari

    Psykologi Kari Kiianmaa on yksi ohjelman asiantuntijoista. Hän on kohdannut uransa aikana tuhansia pareja, eronnut itse kertaalleen ja ollut nyt avioliitossa 25 vuotta.

    - Nähdäkseni ohjelman parit ovat vahvemmilla kuin moni muu pari. He ovat tehneet paljon, jotta löytäisivät elämäänsä parisuhteen. He todella ovat tahtoneet, Kiianmaa korostaa.

    Kiianmaa esittää vastakysymyksen: mikä oikeastaan on hyvä syy mennä naimisiin? Ulkopuolisen on vaikeata, ellei mahdotonta sanoa, miten toisilla menee ja ketkä sopivat toisilleen.

    Kiianmaan huomioiden mukaan 30 viime vuoden aikana parisuhteista on tullut yhtä vaativampia ja ihmiset voivat suhteissaan huonommin. Vielä 1960- ja 1970-luvulla parisuhteita määrittivät perinteiset sukupuoliroolit, ja tiedettiin, miten naisen kuuluu käyttäytyä, mitä mieheltä odotetaan. Nyt on toisin.

    - Naisten tasa-arvoistuminen on hyvä asia, mutta tietyllä tavalla se on lisännyt epävakautta parisuhteisiin. Naisilla on valtavasti, liikaa, toiveita, joita miehet eivät pysty täyttämään.

    Miksi?

    - Vallalle on etenkin naisilla tullut ajatus, että onnellisuus tulee sitä kautta, että löytää kumppanin, joka tekee onnelliseksi. Tällainen vaatimus toista kohtaan on väärin.

    Miehillä toiveita on vähemmän. Naisten liialliset, epärealistiset unelmat saattavat tulla viihdemaailmasta, mitä naiset kuluttavat miehiä enemmän.

    Kiianmaa kertoo viime vuosina yleistyneestä asiakastyypistä: naisista, joilla on vastaanotolle tullessaan päässään pitkä lista siitä, millainen unelmien kumppanin pitää olla.

    - Heitä olen neuvonut antamaan itselle mahdollisuuden tutustua erilaisiin ihmisiin, vailla suurempia odotuksia. Myöhemmin asiakkaat ovat kiitelleet: tietty rentoutuminen onkin ollut hyvä juttu.

    VastaaPoista
  13. Kolumni: Ihan mies vaan

    Televisiosta tuli ohjelma, jossa Kotiteollisuus-yhtyeen solisti-kitaristi Jouni Hynynen ja juontaja Jone Nikula tekivät asfalttitöitä krapulassa. Ohjelman nimi oli Äijät. Itse show’sta on kulunut jo vuosia, joten en enää itsekään muista, oliko sen tarkoitus kenties parodioida äijä-etuliitteiden värittämää mukamachokulttuuria vai pönkittää sitä entisestään.

    Televisio-ohjelma loppui jo hyvän aikaa sitten, mutta äijäily ei ole valitettavasti kadonnut mihinkään. Verkkokauppa markkinoi elektroniikkaa äijille ja muuan huoltoasemaketju tarjoaa ravintoloissaan vaihtoehdoksi äijämenua. Google ehdottaa lukuisten äijähakusanojen lomassa äijäparkkia, josta en oikeastaan edes halua tietää tämän tarkemmin. Lisäksi on olemassa äijäruokaan erikoistuneita keittokirjoja, joiden reseptit ovat tietysti mahdollisimman rasvaisia ja epäterveellisiä, koska ajatuskin salaatista tai muusta vähäkalorisesta ateriasta aiheuttaa äijälle henkistä impotenssia.

    Miesten houkutteleminen asiakkaiksi äijätuotteilla on pelkästään tunkkaista. Se on vähän kuin vasara, joka on aivan samanlainen kuin kaikki muutkin vasarat, mutta sitä markkinoidaan suoraan naisille, koska sen kahva on maalattu pinkiksi. Miehenä en tosin edes osaa pahoittaa mieltäni minkään sortin äijämarkkinoinnista, mutta sen avulla kyllä tunnistaa helposti, missä miespuolisia asiakkaita pidetään tyhminä.

    Millainen se oikea äijä sitten on? Sellainen, joka ei ajaudu identiteettikriisiin huomatessaan, että Justin Bieberin näköinen mies on suosittu. Sellainen, joka ennakkoluulottomasti ja muiden mielipiteistä välittämättä kokeilee joogaa, koska haluaa. Ja ennen kaikkea sellainen, joka ei kaipaa itselleen etuliitteitä.

    VastaaPoista
  14. Haluatko pitkän parisuhteen? Näin elämäntavat vaikuttavat asiaan

    uoreen tutkimuksen mukaan paljon yhdessä aikaa viettävät ihmiset kopioivat toistensa hyvät ja huonot elintavat.
    Britanniassa University College Londonissa tehdyn tutkimuksen mukaan ympärillä olevien ihmisten elintavat vaikuttavat merkittävästi jokaisen omaan käyttäytymiseen, kertoo Medical Daily.

    Tuoreen tutkimuksen mukaan pariskunnat, joista ainakin toinen osapuoli noudattaa terveellisiä elämäntapoja ja kannustaa kumppaniaan pyrkimään samaan, pysyvät muita todennäköisemmin yhdessä

    VastaaPoista
  15. Nainen! Älä tee näitä mokia Tinderissä!

    Tinderissä seikkaileva, eroottisia novelleja rustaileva bloggaaja Sami Kympinmetsästäjä on listannut yleisimmät mokat, joita naiset tekevät deittisovelluksen kanssa.

    Kun siis seuraavan kerran käpälöit kännykkää, älä tee näin!

    VastaaPoista
  16. Suomi maailman tasa-arvoisimpia maita? Yhdessä asiassa moni kehitysmaakin menee ohi

    Suomi on valittu useita kertoja maailman tasa-arvoisimpien maiden joukkoon maailman talousfoorumin World Economic Forumin tutkimuksissa. Tasa-arvo ei kuitenkaan ulotu yritysten ylimpiin johtotehtäviin. Vain alle kolmannes Suomen johtajista on naisia.

    Kansainvälisen työjärjestö ILO:n tuoreessa tutkimuksessa listattiin maita järjestykseen sen mukaan, missä naisia on eniten johtotehtävissä. Vain kolmessa maassa naisjohtajat ovat enemmistönä: Jamaikassa (59,3 prosenttia naisjohtajia), Columbiassa (53,1) ja Saint Luciassa (52,3).

    Suomessa naisjohtajia on vain 29,7 prosenttia. Suomi jää 126 maan listauksessa 72:nneksi. Suomi jää naisjohtajien määrässä kaikkien naapurivaltioidensa alapuolelle. Venäjällä naisjohtajien osuus on 39,1 prosenttia, Ruotsissa 35,5, Virossa 32,8 ja Norjassa 32,2. Myös useissa kehitysmaiksi laskettavissa maissa naisjohtajia oli keskimäärin enemmän kuin Suomessa.

    VastaaPoista
  17. Vihreiden mielestä ei-feministit eivät kelpaa tasa-arvotyöhön. Toisaalta en haluaisikaan olla tekemässä vihreätä tasa-arvotyötä Blogi US Pauli Sumanen 21.1.2015

    VastaaPoista
  18. "Suomessa naisjohtajia on vain 29,7 prosenttia."

    Jos haluaa johtajaksi, pitää olla pyrkyä ja halua tehdä töitä sen eteen. Yli 45 tuntia työtä viikossa tekevistä on naisia 28,6 %. Naiset eivät siis näytä haluavan johtotehtäviin. Heillekö pitäisi järjestää kiintiöt ilman työvelvollisuutta?
    Kysyy Pauli Sumanen

    VastaaPoista
  19. Onko tuossa muka jotain ihmeellistä?

    Ilta-Sanomat: Yllättävä tutkimus: Näin moni japanilainen kieltäytyy seksistä (20.1.2015)
    Lukuisat japanilaiset aikuiset ovat omien sanojensa mukaan liian väsyneitä ylimääräiseen toimintaan.

    Japanin ikääntyvän väestön väkiluku laskee huimaa vauhtia. Tuore tutkimus ei myöskään anna viitteitä siitä, että asiaan olisi tulossa muutos. Telegraph kertoo, että lähes puolet japanilaisista aikuisista ei harrasta seksiä juuri lainkaan.

    Japan Planning Associationin tekemässä tutkimuksessa haastateltiin 3000 japanilaista. Haastatelluista peräti 49,3 prosenttia kertoi, että ei ole ollut sukupuolisessa kanssakäymisessä kuluneen kuukauden aikana.


    Telegraph: Nearly 50 per cent of Japanese adults 'not having sex' (20 Jan 2015)
    Tired and can't-be-bothered couples are failing to reproduce, worsening the nation's population decline

    VastaaPoista
  20. Keskuskauppakamari: Naisjohtajan euro on 95 senttiä

    Mies- ja naisjohtajien välinen palkkaero on kaventunut samassa vaativuusluokassa viiteen prosenttiin, tiedottaa Keskuskauppakamari.

    Vuonna 2010 mies- ja naisjohtajien välinen palkkaero oli samassa vaativuusluokassa yhdeksän prosenttia, kertovat palkitsemiseen ja johdon kehittämiseen erikoistuneen konsultointiyritys HAY Groupin tilastot.

    Sen jälkeen naisjohtajien euro on noussut 95:een senttiin.

    Naisjohtajien tilanne on keskiarvoa parempi, sillä yleiset palkkaerot eivät ole kaventuneet, vaan naisen euro on yhä 83 senttiä. Keskijohdossa naisten ja miesten palkkaero on pienin, vain muutaman prosenttiyksikön luokkaa.

    Keskuskauppakamarin varatoimitusjohtaja Leena Linnainmaa pitää suuntaa oikeana. Linnainmaan mukaan palkkaeron poistaminen edellyttäisi yhtenäistä työmarkkinaa, ei sen jakautumista miesten ja naisten töihin. Lisäksi palkkaerojen kaventuminen edellyttäisi hänen mukaan naisten suurempaa edustusta johtotehtävissä.

    Linnainmaa kannustaa tyttöjä opettelemaan matemaattis-luonnontieteellisiä aineita ja opiskelemaan teknis-taloudellisia aineita. Vastaavasti miehet voisivat suuntautua enemmän opetus- ja terveydenhoitopuolelle. Lisäksi perhevapaat tulisi varatoimitusjohtajan mukaan jakaa tasaisemmin.

    Linnainmaa kuitenkin korostaa, että työmarkkinoiden jakaantuminen selittää vain puolet palkkaerosta. Naisten palkkasyrjintä on hänestä tosiasia.

    Tosin naiset pyytävät usein miehiä vähemmän palkkaa, eivätkä työnantajat yleensä maksa toivetta enempää, vaikka pyyntö olisi alakantissa työpaikan palkkatasoon nähden.

    VastaaPoista
  21. Romutransu Markuksen pikakihlat: rakas on 30 vuotta nuorempi - kuva!

    Netti-ilmiöksi noussut transvestiitti romukauppias Markus Kuotesaho on rakastunut.

    Seiskan sivuilta ja Facebook-seinältä julkisuuteen noussut Markus kihlasi vastikään 30 vuotta nuoremman Lotta-rakkaansa.

    Siikajokelainen Markus kaataa raja-aitoja: Olen transvestiitti romukauppias!

    Markus Kuotesaho, 55, on herättänyt viime päivinä suurta huomiota sosiaalisessa mediassa. Seiskan Facebook-seinältä keskiviikkona (19.11.) levinnyt lyhyt tiiserivideo on parissa päivässä tavoittanut jo liki puoli miljoonaa ihmistä.

    VastaaPoista
  22. Puheenaihe: Mahdollisuudet tasa-arvoisiksi

    Seuraavan hallituksen on patistettava työmarkkinajärjestöjä ratkaisuun vanhemmuuden kustannusten tasaamiseksi. Käyttökelpoisia malleja on useita. Tärkeää on nyt valita paras, ja edetä tekoihin.


    Keskustelu työelämän tasa-arvosta ajautuu helposti sivuraiteille. Juuttuminen mantroihin naisen 80-senttisestä eurosta tai väittely käsitteistä ja erilaisten palkkavertailujen oikeellisuudesta eivät vielä edistä tasa-arvoisten mahdollisuuksien toteutumista työelämässä.

    Me naiset emme ole työmarkkinoilla tasa-arvoisia verrattuna miehiin. Naisten ansiotaso on reilut 80 prosenttia miesten ansiotasosta, mutta se ei ole tasa-arvo-ongelman ydin varsinkaan, jos samojen naisten palkkataso tehtyä työtuntia kohden on sama tai jopa korkeampi kuin miesten.

    Todellinen ongelma hahmottuu, jos naisten vähemmät työtunnit ja heikommat uramahdollisuudet eivät perustu yksilön valintaan vaan yhteiskunnan luomiin rakenteisiin ja tukiviidakkoon.

    Palkkatilastojen tulkinnasta kiistelyä oleellisempaa onkin tarkastella, onko meillä Suomessa olemassa rakenteita, jotka tukevat epätasa-arvoa. Kun kyse ei ole pelkästä yksilön valinnasta, on järjestelmän luomaan ja ylläpitämään epätasa-arvoon puututtava.

    Vierailija: Sofia Vikman
    Kirjoittaja on tamperelainen kansanedustaja (kok).

    VastaaPoista
  23. Raija Vahasalo: Asevelvollisuusiän ylittäneitä maanpuolustajia voitava palkita

    Kansanedustaja Raija Vahasalon mielestä vapaaehtoiseen maanpuolustustyöhön osallistuvia, asevelvollisuusikärajan ylittäneitä henkilöitä pitäisi voida palkita.

    – Vapaaehtoiseen maanpuolustukseen osallistumisesta tulee tehdä nykyistä kannustavampaa. Asevelvollisuusikärajan ylittäneiden osallistuminen vapaaehtoiseen maanpuolustustyöhön on tärkeää ja arvokasta työtä. Sitä tulee tukea nykyistä paremmin, kansanedustaja Raija Vahasalo (kok.) katsoo.

    VastaaPoista
  24. NÅ: Nunnia vyöllä takapuoleen - koulun joulujuhlasta kova jälkipyykki Ahvenanmaalla

    Ahvenanmaalaisen Övernäsin koulun joulujuhlasta on noussut maakunnassa kohu.

    Övernäsin lukion juhlassa nähtiin piiskaamista, alastomuutta ja seksiä. Asiasta kertoo Nya Åland-lehti.

    Eräässä kohtauksessa joululaulun jälkeen kolme nunnaa saa vyöllä piiskaa papilta. Curling-harjoitus päättyy näytelmässä siihen, että oppilas vetää housut alas ja näyttää takapuolta. Kohunäytelmässä esiintyy myös mm. pornotähtiä. Näytelmän lopussa opettaja näyttelee saksalaista seksitohtoria, joka vastaa kysymyksiin.

    VastaaPoista
  25. Kullbergin talli22/1/15 12:57

    Miten tuohon Åålannin kouluun haetaan, onko kielitestiä?

    VastaaPoista
  26. TTIP- JA CETA-sopimukset uhka demokratialle ja naisten oikeuksille, arvioi Vasemmistonaiset

    ”Estäisivät ottamasta julkiseksi työksi palvelutuotantoa, joka on kerran avattu yksityiselle kilpailulle.”

    VastaaPoista
  27. Uusi tutkimus: Naiset parempia juoksemaan maratoneja

    Tutkimuksen mukaan miehet saattavat olla nopeampia juoksemaan maratonin, mutta eivät ole fiksumpia.

    Miehet saattavat juosta maratoneja nopeampaa, mutta naiset ovat uuden tutkimuksen mukaan parempia maratonjuoksussa. Tutkimuksen mukaan naiset ovat 18,61 prosenttia miehiä parempia pitämään tasaisen juoksutahdin koko noin 42 kilometrin matkan.

    Newserin mukaan tutkijat perehtyivät yli 1,8 miljoonaan maratontulokseen 131 maratonista ympäri maailman vuosien 2008 ja 2014 väliltä. Tutkijoille ilmeni, että sekä miehet että naiset hidastivat tahtiaan ensimmäisen ja toisen puolikkaan välissä, mutta miehet hidastivat 16,96-27,27 prosenttia naisia enemmän.

    Tutkijoiden mukaan tämä voi johtua sukupuolten välisistä eroista psykologiassa ja päätöksenteosssa; ehkä esimerkiksi naiset aliarvioivat kykynsä ja miehet yliarvioivat omansa.

    Tutkimuksen lopputulos onkin Newserin mukaan se, että vaikka miehet ehkä ovatkin nopeampia juoksemaan maratonin (johtuen genetiikasta), he eivät ole fiksumpia. Uusi tutkimus neuvoo kuitenkin kumpaakin sukupuolta maratonjuoksussa; kannattaa aloittaa hitaammin kuin tuntuu luontevalta parantaakseen kokonaistulosta.

    VastaaPoista
  28. Sperman tarve lisääntyy tulevaisuudessa – muista oikeutesi siemennestettä luovuttaessa

    Luovuttaja voi halutessaan esittää toiveita kenelle tai millaisille spermantarvitsijoille hän haluaisi spermaansa käytettävän.

    VastaaPoista
  29. Kansanedustaja asettaisi ikärajat tv-ja radiouutisille: K18-materiaalia vasta kello 23

    Vasemmistoliiton kansanedustaja Eila Tiainen haluaisi asettaa ikärajat myös television ja radion uutis- ja ajankohtaisohjelmille sekä mainoksille.

    – Mikäli kolmevuotias kuulee radiosta, että jossakin äiti on tappanut lapsensa, on kysymys traumaattinen ja liian vaikea käsitellä pienelle lapselle, Tiainen sanoo tiedotteessaan.

    VastaaPoista
  30. Sopivatko alkoholi ja seksi yhteen? – HS: Kaksipiippuinen juttu

    Haluttomuusongelmat ovat usein esillä naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri Pirkko Brusilan vastaanotolla. Helsingin Sanomien haastattelema Brunila sanoo, ettei alkoholin nauttiminen seksiongelmien ratkaisemiseksi ole välttämättä huono asia, joskus se voi auttaakin.

    – Pieni määrä alkoholia voi hetkellisesti nostaa haluhormonien määrää ja vähentää itsekontrollia, kertoo Brunila HS:lle.

    Seksiin ja alkoholin yhdistäminen on kuitenkin kaksipiippuinen juttu. Brusila sanoo, että jos seksi ja alkoholi liitetään automaattisesti yhteen, tie on vaarallinen.

    – Täyskännissä seksi ei tunnu mitään. Pahinta on, jos toinen on humalassa ja toinen ei.

    Brusilan puhuu HS:n haastattelussa naisien valtavista suorituspaineista kaikilla elämän alueilla, myös sängyssä. Suorituspaineiden tuoma ahdistus voi vaikuttaa myös seksielämään.

    – Jos mies haluaa seksiä naista useammin, nainen potee syyllisyyttä.

    Brusilan mukaan naiset ottavat sänkypaineita median luomista mielikuvista. Hän toteaa, että seksiä ei tarvitse harrastaa päivittäin, ei edes kahta kertaa viikossa.

    – Se, että ihminen haluaisi herkeämättä seksiä koko aikuiselämänsä ajan, on myytti. Rakastuneiden kanitteluvaihe ei kestä koko elämää. Kun ihastuminen hälvenee, mielenhäiriö menee ohi ja elämä palaa normaaliksi, kertoo Brusila lehdelle.

    VastaaPoista
  31. Millaista on olla sekä mies että nainen? Tositarina pistää miettimään

    Warlow puhuu myös seksuaalisesta suuntaumisestaan. Kun hän on Layla, häntä kiinnostavat miehet. Layton puolestaan tuntee vetoa naisia kohtaan. Vielä hän on kuitenkin sinkku, sillä hänen sukupuoli-identiteettinsä on vaikeuttanut myös deittailua.

    - Parisuhteet ovat lähes mahdottomia, koska siirryn jatkuvasti sukupuolesta toiseen. Olen käynyt treffeillä ennen ja minulle kyllä jutustellaan, mutta se ei ole ikinä edennyt pidemmälle, koska he ovat pitäneet vaikeana tulla toimeen tilanteeni kanssa, Warlow kertoo.

    Warlow toivoo, että ihmiset tietäisivät enemmän sukupuolisesta moninaisuudesta ja kahdessa sukupuolessa elämisestä. Tällöin vähemmistöjen elämä voisi olla helpompaa.

    - Joskus kahdehdin ihmisiä, ketkä tietävät kumpaa sukupuolta heidän kuuluu olla. Minulle se on jatkuvaa taistelua.

    VastaaPoista
  32. Oikeus päätti: Miehet saavat pissiä seisaaltaan. mahdolliset vahingot hyväksyttäviä

    Miesten seisaaltaan pissaaminen sisävessoissa puhuttaa aina välillä, etenkin jos osumatarkkuus on puutteellinen. Saksassa asiasta on käyty oikeutta.

    Saksalainen tuomioistuin on ratkaissut vuokratakuuta koskevan kiistan seisaaltaan pissivien miesten hyväksi.

    Düsseldorfissa käydyssä oikeudenkäynnissä vuokranantaja vaati vuokralaisiltaan osaa 3 000 euron takuuvuokrasta, koska vessan marmorilattia oli vaurioitunut pissanroiskeista.

    Saksassa osassa vessoista on kyltit, joissa kielletään seisaaltaan pissiminen. Toisaalta saksan kielessä on myös halventava nimitys istualtaan pissiville miehille.

    "Sitzpinkler" kuvaa saksalaisten mielikuvissa epämiehekästä miestä.

    Tuomari Stefan Hank linjasi, että vaikka seisaaltaan pissiminen voi aiheuttaa kiistoja asuinkumppanien kanssa, on sen mahdollisesti aiheuttamat vahingot hyväksyttävä.

    - Vaikka miehiä tässä asiassa kesytetäänkin, on seisaaltaan pissaaminen yhä yleistä, tuomari totesi.

    VastaaPoista
  33. Onko mielenterveytesi koetuksella ja olet sinkku? 4 vinkkiä deittimarkkinoille

    Ahdistuneisuushäiriö, sosiaalisten tilanteiden pelko, kaksisuuntainen mielialahäiriö, kuten monet muutkin mielenterveysongelmat saattavat monesti vaikeuttaa sopivan kumppanin löytämistä rinnalleen. Niin sen ei tarvitse olla.

    VastaaPoista
  34. Vuonna 2013:

    Vital Baatti: Eli periaatteessa oman ikkunankin kanssa rakastelu on sallittua?

    Kari Hurtta: Tuota rikoslain pykälää 21 § Sukupuolisiveellisyyden julkinen loukkaaminen olen ihmetellyt useaan otteeseen.

    Nyt tuolla juttu tuosta ikkunan kanssa rakastelusta.

    Ilta-Sanomat: Kansanedustajan apuri tyydytti itseään ikkunassa – sai sakot (23.1.2015)
    Poliittisessa toiminnassa aktiivisesti toiminut keski-ikäinen mies sai sakot sukupuolisiveellisyyden julkisesta loukkaamisesta.

    VastaaPoista
  35. Tärkein neuvo kumppanin jättäjälle: Kerro syy, miksi haluat erota

    Kumppanille on vaikea kertoa, että haluaa erota. Mikä on hyvä tilanne sanoa? Kannattaako kertoa, jos on rakastunut toiseen? Entä miten suhtautua siihen, kun toinen anelee takaisin?

    VastaaPoista
  36. Likaiset naiset töhnäävät Yrjönkadun uimahallia Helsingissä

    Likaiset ja uppiniskaiset naiset likaavat paikkoja Yrjönkadun uimahallissa Helsingissä. Lika on muun muassa kasvomeikkiä ja hiusten mukana tulevaa töhnää, joita naiset eivät välitä pestä pois ennen altaaseen menoa.

    "Naisten vuoro tahtoo olla sellainen, ettei sääntöjä noudateta", sanoo laitospäällikkö Maritta Harjapää.

    "Altaaseen mennään yhä useammin tukka kuivana ja meikit naamalla."

    VastaaPoista
  37. Tutkimus selvitti maan, jossa harrastetaan vähiten seksiä

    Tuore tutkimus selvitti, missä maassa harrastetaan vähiten seksiä. Kärkisijalle nousi Japani, jossa tulosten mukaan jopa 50 prosenttia aikuisista ei harrasta seksiä.

    Syitä seksittömyyteen oli monia. Useimmat sanoivat olevansa liian väsyneitä seksiin työpäivän jälkeen. Toisten mukaan taas kiinnostus seksiin on hävinnyt perheen perustamisen myötä.

    Tuloksissa yllättävää oli myös se, että yli 20 prosenttia 25-29-vuotiaista miehistä tunsi vain vähän kiinnostusta seksiin.

    Lähde: Telegraph

    VastaaPoista
  38. Feministiset pin-up-mallit ihastuttavat netissä

    UPEAT MALLIT Kuka tahansa voi olla hohdokas pin-up-malli.
    Tätä mieltä on valokuvaaja Sophie Spinelle, joka perusti Shameless Photographyn vuonna 2009.
    Sophie, yhdessä kahden muun valokuvaajan kanssa pyrkii tarjoamaan asiakkailleen positiivisempaa minäkuvaa.
    Feministiset valokuvat esittelevät tavallisia naisia joiden itsevarmuus ja rakkaus omaa kehoa kohtaan paistaa seksikkäistä kuvista.
    Spinellen sivustolle koottu, täynnä persoonallisia naisia oleva kuvasarja on saanut osakseen myös median huomiota.
    Shameless lanseeraa vuosittain Love Your Body-kampanjan, jossa naiset kirjoittavat rakkauskirjeitä vartaloilleen.
    Rakkautta omaa vartaloaan kohtaan ovat mainostaneet niin suurpeheiden äidit, transsukupuoliset kuin syöpäpotilaatkin.
    - Olen oppinut kuinka harvinaista ja arvokasta itsevarmuus on, kertoo Spinelle The Huffington Postille projektistaan.

    VastaaPoista
  39. Vastaukset
    1. ! "Lauseet, jotka nainen haluaisi kysyä mieheltä"

      Eiköhän tuosta tule epäilys että kyseessä on "shit test". Lauseet, johon kaikki vastukset ovat vääriä.

      Alkuperäinen artikkeli

      LovePanky: 12 Awkward Questions Girls Wish They Could Ask Guys

      Poista
  40. Oikeusasiamies: Armeija suosii urheilijoita ilman kunnon perusteita

    Ammattiurheilijoiden lyhyt varusmiespalvelusaika on ongelmallinen yhdenvertaisen kohtelun kannalta, arvioi apulaisoikeusasiamies Maija Sakslin.

    Puolustusvoimien Urheilukoulussa palvelevat ammattiurheilijat määrätään yleensä lyhyeen kuuden kuukauden asepalvelukseen. Apulaisoikeusasiamies ei pidä suosimiselle esitettyjä perusteluita hyväksyttävinä perusoikeusjärjestelmän kannalta.

    Lyhyellä palvelusajalla on pyritty vähentämään urheilijan uralle aiheutuvaa haittaa. Sakslin katsoo, että varusmiespalveluksen suorittaminen voi haitata muidenkin ammattien harjoittamista.

    Eduskunnan apulaisoikeusasiamies painottaa, että varusmiespalvelus tulee järjestää mahdollisimman yhdenmukaisella ja syrjimättömällä tavalla.

    VastaaPoista
  41. Ammattiurheilijoiden lyhyt varusmiespalvelusaika on ongelmallinen yhdenvertaisen kohtelun kannalta, sanoo Eduskunnan apulaisoikeusasiamies.

    Kannattaisi kysyä häneltä, eikö naisten nolla-asevelvollisuus ole vieläkin ongelmallisempi yhdenvertaisen kohtelun kannalta?

    Tällainen kannaotto vie ajatuksen pois oikeasta tosi syrjimisestä.

    VastaaPoista
  42. Tarja Halonen ottaa kantaa tasa-arvoiseen koulutukseen: tyttöjä syrjitään ? Blogi US Pauli Sumanen 23.1.2015

    VastaaPoista
  43. Tarja Halonen ottaa kantaa koulutuksen tasa-arvoon Blogi US Pauli Sumanen 23.1.2015

    VastaaPoista
  44. Murretaan yhdessä sukupuolistereotypiat

    Pohjoismaiden ministerineuvosto vietti vuonna 2014 pohjoismaisen tasa-arvoyhteistyön 40-vuotisjuhlaa. Tämä yhteistyö on suuresti vaikuttanut siihen, että Pohjoismaat sijoittuvat niin hyvin erilaisissa kansainvälisissä vertailuissa. Tulokset puhuvat puolestaan: naiset ja miehet ovat Pohjoismaissa tasa-arvoisempia kuin missään muualla.

    Nyt on kuitenkin aika ottaa askel eteenpäin.

    Pohjoismaisen tasa-arvoyhteistyön vakioaiheena on ollut naisten ja miesten yhtäläiset oikeudet ja tasavertainen asema työmarkkinoilla. Huomiota on kiinnitetty sukupuolten välisiin palkkaeroihin sekä perinteisten sukupuoliroolien murtamiseen työmarkkinoilla.

    Tämän tärkeänä edellytyksenä on ollut mahdollisuus yhdistää ansiotyö ja perhe-elämä. Lasten hoitovastuun entistä tasa-arvoisemmasta jakamisesta on tullut selviö, ja Pohjoismaiden naisten korkea työllisyysaste tukee merkittävästi pohjoismaista hyvinvointimallia.

    ..

    Susanna Huovinen, peruspalvelu- ja tasa-arvoasioista vastaava ministeri Manu Sareen, Pohjoismaiden tasa-arvoasiain ministerineuvoston puheenjohtaja 2015 Dagfinn Høybråten, Pohjoismaiden ministerineuvoston pääsihteeri

    VastaaPoista
  45. Reserviläisliitto haluaa puolustuksen kevään vaaliteemaksi

    Reserviläisliiton mukaan reserviläisillä on oltava nykyistä paremmat ja laajemmat toimintamahdollisuudet. Puolustusjärjestelmän ylläpitämiseksi liitto haluaa 150 miljoonan euron tasokorotuksen puolustusmenoihin.

    VastaaPoista
  46. Tuossa "Vehkeet levällään" jutussa oli hauska kuva, missä kaavussa oli reikä, mistä vilahtelivat kulkuset. Reikä oli niin pieni, että meikämandoliinilla eli meikämannella se reikä toimisi lähinnä penisrenkaana. Mutta meikämandoliini ei tarvi mitään penisrenkaita, joten kaapu jääköön muotisuunnittelijoiden yksinoikeudeksi.

    Kun naiset tunnetusti eivät ole kiinnostuneita miesten peniksistä, koko muoti on selvääkin selvemmin homppeleiden suunnittelemaa.

    VastaaPoista
  47. Grace Sukuku silpoi urallaan tuhansien tyttöjen sukuelimet

    Ugandalainen ympärileikkaaja sai työstään arvostusta ja hyvää palkkaa. Valistus sai hänet lopettamaan, ja nyt hän katuu.

    VastaaPoista
  48. Elämäntapavalmentaja neuvoo: "Rakkaus elämään lisääntyy, kun rakastamme itseämme"

    Radio Novan Konttori-ohjelmassa Annika ja Sari haastattelivat valmentaja Anne Karilahtea. Asiantuntija kertoo, miten omaa kehoaan oppii rakastamaan ja sen merkityksestä elämässä.

    VastaaPoista
  49. Aiheet
    Kulttuuri
    Huomenta Suomi
    Kysely: Ranskalaiset haluavat asevelvollisuuden tai muun kansallisen palvelun takaisin


    Ranskassa selvä enemmistö kansalaisista kannattaa jonkinlaisen asevelvollisuuden palauttamista.

    Ouest-France-lehden kyselyssä 80 prosenttia vastanneista suhtautui myönteisesti ajatukseen kaikkia velvoittavasta uudesta kansallisesta palvelusta.

    Kyselyn tehneen Ifop-instituutin mukaan enemmistö ranskalaista on jo aiempien vuosien kyselyissä pitänyt päätöstä yleisestä asevelvollisuudesta luopumisesta huonona. Pariisin terrori-iskujen jälkeen paluu kaikkien velvoittavaan palveluun on saanut kuitenkin lisää kannatusta.

    VastaaPoista
  50. Vastaukset
    1. ! "Sukupuolineutraalit pukukopit tulevat, kuten ennustin"

      HS: Ruotsalaiseen uimahalliin avataan sukupuolineutraali pukuhuone (23.1.2015)

      Siis

      Uimahallissa on remontin jälkeen naisten ja miesten pukuhuoneiden lisäksi sukupuolineutraali alue vaatteiden vaihdolle. Se tekee kunnan virkamiesten mukaan hallista seksuaalivähemmistöille sopivan.

      Sukupuolineutraalilla alueella on mahdollisuus vetäytyä pukeutumaan yksityisiin pukukoppeihin. …

      Yksityisiä pukukoppia tarvitaan muissakin tilanteissa kuin pelkästään seksuaalivähemmistöille.

      Poista
  51. Näin miehet mokailevat Tinderissä - 5 pahinta tönkköyttä

    Julkaisimme eilen bloggari Sami Kympinmetsästäjän naisten Tinder-mokat. Fiidi vastaa tähän listaamalla äijäkansan yleisimmät kompastuskivet.

    VastaaPoista
  52. Ranskaan halutaan yleinen asevelvollisuus, siis myös naisille Blogi US Pauli Sumanen 25.1.2015

    VastaaPoista
  53. Muslimifeministin vuoro 05.01.2015 klo 14:00
    Maryan Abdulkarim haluaa eroon rasismista, epätasa-arvosta ja palvelujen leikkaamisesta.


    Maryan Abdulkarim: Minun vastuullani on rikkoa normeja (Cosmo). Muslimi voi olla feministi (Kodin Kuvalehti) Miksi feminismi herättää tunteita? (Huomenta Suomi) Miten suvaitsevaisia olemme? (Yle Puhe) Puhdasoppinen (Vihreä Lanka)

    Siinä otsikoita Maryan Abdulkarimin loppuvuonna ilmestyneistä haastatteluista. Lisäksi hän on kirjoittanut kolumneja kulttuurilehtiin kuten Voimaan. Nyt niitä ilmestyy kuukausittain myös Kirkko ja kaupungissa.

    Ei huonosti 32-vuotiaalta sosionomiksi valmistuvalta suomensomalilta. Vai?

    ..

    Miten muslimi voi olla feministi? Tätä on tentattu kyllästymiseen asti Abdulkarimilta, joka toimii aktiivisesti Naisasialiitto Unionissa ja antirasistisessa feministisessä ARX-verkostossa.

    – Feminismi merkitsee minulle vapautta. Meidät kaikki on luotu yhdenvertaisiksi, eikä kehojemme pitäisi määritellä mitä meidän on mahdollista saavuttaa. Islam ajaa sielujen hyvinvointia ja näkee kehot vain astioina, joissa olemme hetken maan päällä. En näe tässä ristiriitaa.

    Abdulkarim painottaa, ettei häntä rajoita islam vaan islamia kauhisteleva ympäristö. Useimmiten puututaan peittävään pukeutumiseen.

    – Lähden siitä, ettei minun tarvitse hakea hyväksyntää pukeutumiselleni. Huivia pidetään symbolina musliminaisten vapaudenriistolle. Ihmiset eivät osaa erottaa uskontoa ja patriarkaalisiin yhteisöihin liittyvää väkivaltaa toisistaan.

    Abdulkarim ottaa esimerkiksi 17-vuotiaan Malala Yousafzain, joka sai viime syksynä Nobelin rauhanpalkinnon. Hän joutui koululaisena ääri-islamilaisen Taleban-järjestön iskun uhriksi.

    – Malala on edelleen myös muslimityttö, vaikka sitä ei mediassa mainostetakaan.

    VastaaPoista
  54. Taas kerran tällainen hymistelevä juttu, missä tietenkään islamissa ei taaskaan ole yhtään mitään vikaa, vaan ainoastaan kaikessa muussa. Ja ihan sattumalta hän vain pukeutuu islamilaisesti.

    VastaaPoista
  55. Pystyisikö Bull Mentulakaan tähän? Naispalomiehiltä vaaditaan kovaa kuntoa

    Palomieskoulutukseen hakeutuvilta naisilta vaaditaan yhtä kovaa fyysistä kuntoa kuin miehiltä. IS tavoitti Jari ”Bull” Mentulan kommentoimaan kuntovaatimuksia.
    Helsingin Sanomat uutisoi sunnuntaina, että vuodesta 2006 lähtien kaikki uudet palomiehet ovat olleet miehiä. Koko maassa palomiehinä työskenteleekin tällä hetkellä vain kuusi naista ja Helsingissä ainoastaan yksi.

    Palomiehen työssä vaaditaan kovaa fyysistä kuntoa, eivätkä naiset saa tuumaakaan tasoitusta pääsykokeissa.

    – Kun palomiehellä tulee tehtävä eteen, silloin ei kysytä, onko se miesten vai naisten tehtävä. Olen kuullut, että ensihoidon puolella on käynyt niin, ettei kaksi naista ole jaksanut kantaa paareilla 120-kiloista potilasta ja sitten on jouduttu pyytämään palokunta apuun, Kuopiossa palomiehiä kouluttavan Pelastusopiston rehtori Mervi Parviainen kertoo HS:lle.

    VastaaPoista
  56. http://www.nytimes.com/2015/01/25/opinion/sunday/seth-stephens-davidowitz-searching-for-sex.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ! "http://www.nytimes.com/2015/01/25/opinion/sunday/seth-stephens-davidowitz-searching-for-sex.html"

      Ilmeisesti linkityspalvelun pitänee palata maisemiin.

      The New York Times: Searching for Sex
      ARE you confused by sex? I certainly am.

      One of the many reasons sex is puzzling is that we lack reliable data. People lie to friends, lovers, doctors, surveys and themselves.


      Hyvä artikkeli.

      Poista
  57. Kysy seksistä: Olen kiinnostunut vanhemmista naisista, miten voisin lähestyä?

    Hei! miten voisi lähestyä jotakuta vanhempaa naista esim. ravintolassa, sillä lailla että saisi jonkin näkösen seksisuhteen aikaiseksi?
    Olen kiinnostunut vanhemmista naisista! tai miten jutustelu kannattaa aloittaa? Tai jos ei ravintolassa niin sitten vaikka kahvilassa jne jne. Siis miten kannatta lähestyä? Olen kerran ollut n.60v. naisen kanssa ja se oli aivan mahtava rakastelukokemus, haluaisin kokea tämän uudelleen. Mistä tietää että nainen on kiinnostunut juuri sinusta onko esim. jotain eleitä, ilmeitä tai katseita?

    Nimimerkki: Ujo, mies 33 vuotta

    VastaaPoista
  58. Taas hyvä syy olla äänestämättä naisia ja/tai Vihreitä - mikä on suunnilleen sama asia:

    British army to be replaced by 'home defence force' if Greens win power in May - Telegraph

    "Natalie Bennett, the leader of the Greens, also said illegal migrants would be given the right to stay in the UK. She added that in the longer term she wanted all immigration controls to be taken down.
    She also suggested that the Greens would not be illegal for people in the United Kingdom to join terrorist organisations such as al Qaida or Islamic State."

    BBCSP: Green's Natalie Bennett car crash interview on policies (25Jan15) - YouTube

    "This is so embarrassingly bad, it's actually traumatic to watch. One of the most cringeworthily humiliating interviews I've ever seen. From start to finish, she got completely immolated and frankly exposed for the anti-British, economically illiterate neo-communists that the Greens really are. She backtracked on almost all of her own policies and seemed to know less than Andrew Neil did about them - how many times did she ask viewers to go on their website? Goodness knows how this antipodean eco-marxist managed to come to this country from Australia in 1999 - presumably she walked...? If anyone reading this comment meets any more pseudo-idealistic Green supporters, show them this video and crush their souls. I had never known that the Green party were so heedlessly malicious and all those foolish people who joined the Greens in recent days, need to see this, for their own sanity."

    "This was appalling, I think I'll just let my membership expire."

    "The greens think you can be a member of a terroist organisation and not contribute to terrorism"



    VastaaPoista
  59. Parisuhde on kuin urheilua – pitää treenata silloinkin, kun menee hyvin

    Parisuhdevalmentajien mielestä suhteen hoitaminen onnistuu parhaiten silloin, kun yhteys yhä toimii. Kun menee huonosti, asioiden selvittely on paljon vaikeampaa.

    VastaaPoista
  60. Miesten ja naisten terveyspalveluja on arvioitava samoilla kriteereillä. Ei voi olla niin, että veroeuroja ollaan valmiita kuluttamaan vain tyttöjen ja naisten terveyden turvaamiseen.

    "Poikien HPV-rokote pohdinnassa

    Viime aikoina on pohdittu myös sitä, pitäisikö pojillekin tarjota HPV-rokotetta. Kansallinen rokotusasiantuntijatyöryhmä ottaa asiaan kantaa tulevina vuosina. Nohynekin mukaan rokote ehkäisisi esimerkiksi penissyöpää sekä pään alueen syöpiä. Kyse on kuitenkin myös rahasta.

    – Kysymys valtion näkökulmasta on sitten se, onko tämän kaltaisten tautien ehkäisy riittävän kustannusvaikuttavaa, että näihin veroeuroja pitäisi laittaa."

    Onko tyttöjen rokottaminen sitten ilmaista? Tässä se taas nähdään, mitä "tasa-arvo" oikeasti tarkoittaa Suomessa vuonnha 2015.

    VastaaPoista
  61. "Palomieskoulutukseen hakeutuvilta naisilta vaaditaan yhtä kovaa fyysistä kuntoa kuin miehiltä"

    Eikö tämä juuri ole tasa-arvoa? Eipä taas femakoille tasa-arvo kelpaa.

    VastaaPoista
  62. Poliisiksi haluavilta naisilta ei vaadita läheskään samaa fyysistä testisuoritusta kuin poliisimiehiltä, joten naispoliisit ovat tasa-arvossa palonaisia edellä!

    VastaaPoista
  63. Miksi naisia pitäisi saada enemmän johtajiksi? Yksinkertainen syy

    Miksi naisia pitäisi sitten saada nykyistä enemmän johtajiksi? Siksi, että he ovat usein erinomaisia johtajia, kirjoittaa Ilmarisen varatoimitusjohtaja Timo Ritakallio blogissaan.

    "Sukupuolten väliset tasa-arvoasiat pysyvät otsikoissa. Viime aikoina aiheesta on puhuttu esimerkiksi palkkaerojen ja lasten hoitovastuun näkökulmasta. Yksi – ja tärkeä – näkökulma aiheeseen on naisten miehiä alhaisempi osuus suomalaisten yritysten johtotehtävissä. On aika kummallista, että maassa, jossa naisten koulutustaso on selvästi miehiä korkeampi, naiset ovat johtajina edelleen vähemmistössä."

    VastaaPoista
  64. ”Menestyjien Tinderiin” ei pääse kuka tahansa

    Yhdysvalloissa on avattu uusi palvelu niille, joiden laatuvaatimuksia Tinderin tarjonta ei täytä.
    – Olet älykäs, kiireinen ja kunnianhimoinen. Et tarvitse treffisovellusta saadaksesi treffejä – Olet jo suosittu, kuvaillaan The League -palvelun verkkosivulla palveluun haluttuja käyttäjiä.

    The League -palvelun tarkoitus on olla Tinderiä valikoivampi palvelu seuraa hakeville menestyville sinkuille. ”Ansaitset parasta” ja ”aikasi on arvokasta”, palvelun verkkosivuilla todetaan. Palvelu vertaa itseään suoraan Tinderiin.

    – Emme väitä, ettei Tinderillä ole käyttöä (Hei Vegas!) mutta mikset käyttäisi aikaasi vähän .... älykkäämmin?

    VastaaPoista
  65. Kioski

    Tinder-höpötystä a la Rakel Liekki ajassa 12.00

    VastaaPoista
  66. "Kylmä fakta on, että hallitustehtäviin sopivia naisia on vaikeampi löytää kuin miehiä"

    Ilmarisen varatoimitusjohtajan Timo Ritakallion mielestä naisia pitää saada nykyistä enemmän talouselämän johtopaikoille.

    VastaaPoista
  67. Eikö kumppania kiinnosta yhteinen seksi? Itsetyydytykseen voi jäädä koukkuun

    Haluttaa, ei haluta, haluttaa... Mikä on vikana, kun kumppania ei seksi kiinnosta ja itsetyydytyskin tuntuu miellyttävän enemmän?
    Monia ihmisiä, varsinkin, vanhempia mietityttää, miksi yhteinen seksi ei tyydytä. Mikä ajaa ihmisen oman käden kautta hankittuihin nautintoihin, vaikka pariskuntaseksiäkin olisi tarjolla?

    Alan asiantuntija, seksuaaliterapeutti Sari Mäki ei pidä ajatusta ristiriitaisena: hänen mielestään itsetyydytys on hyvä tapa huolehtia omista seksuaalisista tarpeista. Se on seksiä itsensä kanssa, ja siinä voi toimia juuri niin kuin itsestä tuntuu hyvälle, Mäki mainitsee.

    – Itsetyydytys on luvallista ja sallittua, ja sillä on samanlaisia myönteisiä vaikutuksia terveyteen kuin yhteiselläkin seksillä. Siinä ei tarvitse kiinnittää huomioita toisen tarpeisiin tai nautintoon.

    Itsetyydytyksessä on myös lupa epäonnistua, eikä siinä tarvitse kokea epävarmuutta tai huonommuutta, jos esimerkiksi erektio ei ole hyvä tai kumppani ei saa orgasmia. Eipä tarvitse miettiä sitäkään, laukeaako liian nopeasti, Sari sanoo. Huolissaan kannattaa kuitenkin olla ainakin siinä tapauksessa, jos itsetyydytys haittaa elämää.

    – Itsetyydytykseen voi jäädä koukkuun, ja siihen voi liittyä myös riippuvuutta. Silloin kun se aiheuttaa ahdistusta tai häiritsee jokapäiväistä elämää, kannattaa kääntyä lääkärin tai terapeutin puoleen.

    VastaaPoista
  68. Rakel Liekki Ylellä: Tästä syystä halusin aikoinaan tehdä pornoa

    Kioski-ohjelman ja Uuden musiikin kilpailun juontaja Rakel Liekki, 35, kertoi Ylen Arto Nybergin ohjelmassa, miksi halusi aikoinaan tehdä pornoa. Hän lopetti aikuisviihdeohjelmien tekemisen kymmenen vuotta sitten.

    – Se lähti siitä, että opiskelin silloin kuvataidetta ja halusin tehdä siitä aiheesta kuvia. Joskus mua myös harmittaa, että tietyntyylisiä ihmisiä ei kuunnella eikä niille anneta ääntä. Mua vähän ärsytti se, että aikuisviihteen naisia vain katsottiin, mutta heitä ei koskaan kuultu eikä heitä pidetty ihmisinä, Rakel kertoi ohjelmassa.

    Pornouran jälkeen Rakel on tehnyt monipuolisen uran niin kuvataiteilijana, kolumnistina kuin juontajanakin radiossa ja tv:ssä. Arto Nyberg kysyi Rakelilta, onko menneisyys aikuisviihteen tekijänä vaikeuttanut hänen uraansa.

    – Mun on hirveän vaikea sanoa. Kun ei ole elänyt toisin, niin ei tiedä, miten asiat olisivat menneet. Itselleen pitää olla sillä tavalla armollinen, että jos on nuorena tehnyt jotain omalla parhaalla mahdollisella käsityksellä, niin turha siitä on enää lapioida multaa itsensä päälle.

    VastaaPoista
  69. Kumma ettei yksikään narttu suosittele lajinomaista lantiopohjalihasten treeniä sisääntyönnetyn nahkanuijan puristelun merkeissä!

    VastaaPoista
  70. Tällaiset naiset epäonnistuvat muita useammin parisuhteessa

    Psykologi nimeää kymmenen naistyyppiä, joilla on tyypillisesti vaikeuksia parisuhteissa.

    Parisuhdehistorialla on merkittävä vaikutus deittailutapaamme, väittää amerikkalainen psykologi Michelle Callahan.

    Parisuhteisiin erikoistuneen Callahanin mukaan pieleen menneet suhteet saattavat sabotoida uuden suhteen. Menneet romanssit voivat muodostua niin isoksi taakaksi, ettei nainen ole deittaillessaan enää oma itsensä.

    Callahan onkin luokitellut uusimmassa kirjassaan kymmenen naistyyppiä, jotka epäonnistuvat uudessa suhteessaan menneiden takia.

    VastaaPoista
  71. Voiko erilaisten ihmisten liitto toimia? Parisuhdeasiantuntija vastaa

    Vaikka pari sopisi paperilla täydellisesti yhteen, rakastumiseen tarvitaan kemiaa ja se kuuluisa "klik".

    VastaaPoista
  72. Tasa-arvolaki esti Hollolan valtuuston puheenjohtajan valinnan yhdistymishallitukseen

    Hollolan ja Hämeenkosken liitoksen käsittely Hollolan valtuustossa oli lastenleikkiä siihen nähden, mitä yhdistymishallituksen ja kunnanhallituksen valinta vaati.

    Yhdistymishallitukseen oli ehdolla Hollolasta yksi nainen liian vähän. Asia ratkaistiin neuvottelutauolla. Tasa-arvolain kirjain täyttyi, kun keskusta ilmoitti vaihtavansa miehen tilalle naisen. Se merkitsi, että valtuuston puheenjohtajasta Matti Siirolasta tuli yhdistymishallituksessa Tuulia Salon varajäsen.

    VastaaPoista
  73. Tässä on Marja-Liisan testamentti traumaattisista sukupuolitesteistä – ”Olen saanut kärsiä jo 36 vuotta”

    Marja-Liisa Kirvesniemi otti tiedotteessaan kantaa sukupuolitesteihin.
    Marja-Liisa Kirvesniemi joutui pitkän ja menestyksekkään uransa aikana useita kertoja sukupuolitestiin. Kirvesniemi lähetti maanantaina tiedotteen, jossa hän kertoi sukupuolitesteistä ja niitä koskevasta uutisoinnista.

    Naisurheilijoille tehtävät sukupuolitestit nousivat julkisuudessa esiin viimeksi tammikuun puolivälissä, kun Päiväntasaajan Guineaa edustanut naisjalkapalloilija Genoveva Anonma kertoi BBC:lle nyöryyttäväksi kokemastaan sukupuolitestistä.

    VastaaPoista
  74. Tyttöjen ensimmäinen lätkätunti: "Sairaan kivaa!"

    Nykyaikaisella liikuntatunnilla yläkoululaiset tytöt pelaavat jääkiekkoa ja pojat harrastavat musiikkiliikuntaa. Kouluissa perinteinen jako tyttöjen ja poikien liikuntatunteihin on silti yhä voimissaan.

    VastaaPoista
  75. Kysely: Puolet katsoo työkoneelta pornoa ja viidennes jatkuvasti

    ikuisviihdesivustojen selaaminen työpaikan tietokoneella on varsin yleistä, selviää Helsingin Uutisten verkkokyselystä, johon osallistui hieman yli 1 000 vastaajaa.

    Hieman yli viidennes (22 prosenttia) myöntää katsovansa K18-sivuja työkoneellaan joskus ja joka viides (21 prosenttia) kertoo katsovansa pornoa työkoneellaan jatkuvasti. Aika ajoin aikuisviihteen pariin eksyy seitsemän prosenttia, joten yhteensä puolet vastaajista vierailee seksisivuilla vähintään silloin tällöin myös töissä ollessaan. Vastaavasti puolet vastaajista kertoo, että ei vieraile K18-sivuilla.

    Helsingin seudun kauppakamarin lakimies Reetta Riihimäki toteaa, että työnantajalla on oikeus määrätä tietoverkkojensa käytöstä. Työnantaja saa päättää esimerkiksi siitä, mitä nettisivuja työntekijä voi selailla. Aikuisviihdesivut tai väkivaltasaitit voidaan laittaa estolistalle.

    Sen sijaan työntekijöiden netin käyttöä ei lain mukaan saa valvoa keräämällä tai katsomalla verkkoselailusta syntyviä tunnistetietoja.

    VastaaPoista
  76. Pilasiko seksi kaveruuden?

    Minulla on hyvä tyttökaveri, jonka kanssa harrastimme seksiä yhden baari-illan päätteeksi. Olen itsekin nainen ja biseksuaali. Tyttökaverillani ei tietääkseni ole ollut naissuhteita, eli hän on ainakin ajatellut olevansa hetero. Nyt tuntuu, että vuosien kaveruus on pyyhkäisty pois - ilmeisesti seksin takia. Kaverini vastaa yhteydenottoihini vältellen eikä millään "ehdi" tavata, vaikka aiemmin tapasimme monta kertaa viikossa. Minua harmittaa, koska kaveruussuhde on minulle tärkeä. Ymmärrän, että voi hävettää ja hämmentää, mutta kai siitä puhumalla selviäisi, jos kaverini suostuisi tapaamaan. Mitä voisin tehdä?

    VastaaPoista
  77. Nainen sai tarpeekseen häiriköistä – alkoi levittää alastonkuviaan

    Kostoporno sai tanskalaisen Emma Holtenin raivoihinsa. – Nöyryytykseni oli osa huvia.

    Neljä vuotta sitten tanskalaisen feministin ja toimittajan Emma Holtenin, 23, Facebookiin ja sähköpostiin murtauduttiin ja hänen alastonkuviaan alettiin levitellä ympäri nettiä. Emman sähköpostiin alkoi tulvia roiseja yhteydenottoja ja haukkuja kaikenikäisiltä miehiltä – teinipojilta, opiskelijoilta ja perheenisiltä – ympäri maailmaa.

    Kuvien levittely johti siihen pisteeseen, että netissä jaettiin myös Emman henkilökohtaisia tietoja, kuten työpaikka ja perheenjäsenten nimet. Kuvat päätyivät pornosivustoille. Emma otti niihin yhteyttä ja pyysi kuvien poistoa. Vastaukseksi hän sai tylyn viestin: mitäs otit ne.

    – 90 prosenttia kostopornon uhreista on naisia. Kuviani levitelleet miehet tiesivät, että ne oli jaettu ilman suostumustani. Nöyryytykseni oli osa heidän huviaan, Emma kertoo nyt Guardianin videolla.

    VastaaPoista
  78. Neuvosto: Ammattiliittojen 17-senttiä-kampanja ei syrji miehiä

    Ammattiliittojen 17-senttiä-kampanja on saanut vapauttavan lausunnon Mainonnan eettiseltä neuvostolta. Neuvoston mukaan kampanja ei syrji miehiä.

    Akavan, SAK:n ja STTK:n Mikä fiilis?! -kampanjakuvassa miehen reiden päällä on teksti ”17 senttiä”. Järjestöt haluavat nostaa kampanjalla esiin miehen ja naisen välisen palkkaeron, ”jossa naisen euro on edelleen 83 senttiä”.

    Ammattiliittojen tavoitteena on nostaa esiin työelämän epäkohtia huomiota herättävällä keinolla. Tehokeinona haluttiin käyttää satiiria, ja palkkaeroa kyseenalaistettiin humoristisin keinoin.

    – Kokonaisuutena arvioiden mainoksen ei voida katsoa yleisesti syrjivän miessukupuolta. Yhteiskunnallisen keskustelun edistäminen osin selittämättömistä sukupuoleen perustuvista palkkaeroista ja niiden syistä on hyvä asia. Neuvosto korosti päätöksessään, ettei se ota kantaa siihen, onko mainos hyvän maun mukainen, mainonnan eettisen neuvoston pääsihteeri Paula Paloranta kertoo neuvoston lausunnosta.

    Lausuntoa kampanjasta pyysivät yksityishenkilöt. Heidän mielestään kampanja on hyvän tavan vastainen, koska se on seksistinen ja miehiä esineellistävä. Lisäksi lausunnon pyytäjien mukaan kampanja antaa vaikutelman, että palkkaero selittyy miessukupuolella eikä heidän taidoillaan.

    TS

    VastaaPoista
  79. Nopealla reagoinnilla varmistaa itselleen paikan seminaarista!

    Kutsu TANE:n seminaariin

    Eron jälkeen(kin) jaettu vanhemmuus: Lapsen huolto- ja tapaamiskäytännöt murroksessa -seminaari 11.2.

    Tasa-arvoasiain neuvottelukunnan järjestämän seminaarin tavoitteena on avata keskustelua lapsen huolto- ja tapaamiskäytännöistä. Aihetta lähestytään niin lapsen, isän, äidin kuin viranomaistenkin näkökulmasta. Puheenvuoroissa pohditaan myös lainsäädännöllisten uudistusten tarvetta ja ns. vieraannuttamista.

    Aika ja paikka: keskiviikko 11.2.2015 klo 8.30 - 16.00 Hotelli Arthurin juhlasali, Vuorikatu 19, Helsinki

    Ilmoittautuminen ma 2.2.2015 mennessä osoitteeseen tane@stm.fi.
    Ilmoittautumisen yhteydessä mainitse nimi, taho ja sähköpostiosoite sekä ruoka-aineallergiat. Muista peruuttaa ilmoittautuminen, jos et pääsekään seminaariin.

    Järjestäjä: tasa-arvoasiain neuvottelukunta. Seminaari on maksuton ja avoin kaikille.

    Seminaarin puheenjohtajana on toimittaja Petri Korhonen

    Ohjelma

    8.30 Ilmoittautuminen ja aamukahvi

    9.00 Seminaarin avaus, tasa-arvoasiain neuvottelukunnan puheenjohtaja Jukka Relander

    Tapaajavanhemman, erityisesti isän, asema huoltoriidassa Isät lasten asialla ry., DPhil Pekka Pere

    Mikä lasta suojaa?
    Tampereen kaupungin perheneuvola, johtaja Risto Karttunen

    Lapset tapaamispaikan asiakkaina
    Kanta-Hämeen perhetyö ry., vastaava ohjaaja Sini Stolt

    10.40 Tauko

    11.00 Lapsen edun varmistaminen huolto- ja tapaamissopimuksissa lastenvalvojan työssä Espoon perheasiain yksikkö, lastenvalvoja Tapani Wacklin

    Erotilanteet kahden kulttuurin perheissä Duo-hanke, projektipäällikkö Hanna Kinnunen

    12.00 Lounas

    13.00 Lapsen vieraannuttamisilmiö
    PsyJuridica Oy, oikeuspsykologian dosentti Helinä Häkkänen-Nyholm

    VastaaPoista
  80. Mitkä ovat tärkeimmät tasa-arvoteesini? Blogi US Pauli Sumanen 27.1.2015

    VastaaPoista
  81. Uskomatonta, että selviää näin mitättömällä rangaistuksella:

    Nainen puukotti ja potki päähän: Uhreina oma äiti sekä vanha mies

    Sytytti talon palamaan nukkuvan aviomiehen vieressä - syyttäjä vaatii vankeutta - Kotimaan uutiset - Ilta-Sanomat

    Myöhästynyt nainen sai hillittömän raivokohtauksen - päätyi YouTube-hitiksi - Viihde - Ilta-Sanomat

    Kahden vuoden vankeustuomio miestuttavan selkään puukotuksesta ei muuttanut lahtelaisnaisen väkivaltaista käyttäytymistä. Päästyään vankilasta nainen jatkoi entiseen tyyliin.

    Poliisin potkiminen ja ravintola-asiakkaan pahoinpitely olivat kuitenkin vasta alkua vielä väkivaltaisemmille teoille. Syksyllä 2013 naisen ja hänen ystävättärensä uhriksi joutui iäkäs mies, joka oli suostunut naisten autokuskiksi. Kun mies ei enää jaksanut lähteä naisia kyyditsemään, nämä kävivät hänen kimppuunsa potkien ja lyöden.

    Useat potkuista osuivat heikkokuntoista miestä päähän. Maahan kaatunut uhri anoi naisilta armoa pyytäen, etteivät nämä tappaisi häntä. Uhri selvisi lopulta solisluun murtumalla ja ruhjeilla. Tällä kertaa tuomio oli puolitoista vuotta vankeutta.

    Ennen tuomiota nainen ehti kuitenkin kerätä itselleen uuden, entistä väkivaltaisemman rikosryppään. Marraskuussa 2013 hän puukotti täysin yllättäen miestuttavaansa tämän asunnossa. Veitsenisku osui miestä reiteen lähelle isoa valtimoa.

    Veitsi keuhkoon
    Kolmisen kuukautta myöhemmin puukotuksen uhriksi joutui naisen oma äiti. Tälläkään kertaa veritekoa ei edeltänyt mitään riitaa. Tytär iski keittiöveitsen takaapäin äitinsä selkään. Voimakas isku ulottui uhrin keuhkoon asti.

    Tytär ei tehnyt elettäkään auttaakseen äitiään, vaan jätti tämän verissään asuntoon. Uhri sai kuitenkin itse hälytettyä apua. Vain lääkintähenkilökunnan nopea paikalle tulo pelasti hänen henkensä.
    ...

    VastaaPoista
  82. "Mies" ja "nainen" eivät ole ainoat sukupuolet – kaksijakoisuus tekee maailmasta kapean

    Jokaisella meistä on oma käsitys siitä, millainen on "hyvä nainen". Ihminen kuitenkin saa määrittää itsensä täysin oman mielensä mukaan. Kuka tahansa voi siis sanoa olevansa nainen.

    VastaaPoista
  83. Miehet luulevat älystään liikoja

    University College Londonin psykologian professori Adrian Furnhamin tutkimus on yksi monista, joissa on huomattu, että miehet arvioivat älykkyytensä huomattavasti korkeammaksi kuin naiset.

    Adrian Furnham tutki 12 maan (Australia, Itävalta, Brasilia, Ranska, Iran, Israel, Malesia, Etelä-Afrikka, Espanja, Turkki, Iso-Britannia ja Yhdysvallat) miesten ja naisten arvioita omasta älykkyydestään. Miesten arviot olivat naisten arvioita suurempia kaikissa maissa. Suurin ero sukupuolten älykkyysarvioissa oli Ranskassa, missä miehet arvioivat älykkyysosamääränsä 15 pistettä korkeammaksi kuin naiset. Toiseksi suurin ero oli Isossa-Britanniassa, missä miesten arviot olivat keskimäärin 10 pistettä suurempia.

    VastaaPoista
  84. Miehet eivät luule älykkyydestään liikoja!
    Lainaus jutusta: "Onko miesten itsevarmoissa ja naisten nöyrissä arvioissa sitten perää? Furnhamin mukaan siitä ei ole saavutettu yksimielisyyttä. Erojen olemassaoloa puoltavat kannat ovat kuitenkin viime vuosina yleistyneet. Älykkäämpää sukupuolta ei silti ole onnistuttu määrittämään, vaan tutkimustuloksia on saatu sekä miesten että naisten paremmuuden puolesta. Täysin samalla tavoin sukupuolten aivot eivät kuitenkaan toimi."

    Miehet tietävät olevansa älykkäämpiä niillä mittareilla mitattuna, jotka he itse valitsevat.

    Naiset eivät ymmärrä tiedettä niin paljon, että ymmärtäisivät olevansa hekin älykkäitä toisilla mittareilla mitattuna.

    Eivätkös silloin miehet olekin älykkäämpiä?

    VastaaPoista
  85. Katsastusmies paljastaa: Naiskuljettajat miehiä piittaamattomampia

    Katsastusasemilla on pantu merkille, että monet asiakkaat ovat melko piittaamattomia autonsa katsastuksesta.

    – Naiset välittävät siitä vielä vähemmän kuin miehet, vaikka tietysti poikkeuksiakin on. Sitten on niitä, jotka hakevat meiltä vikalistan ja korjaavat viat vasta sitten, sanoo Tuusulan A-Katsastuksen esimies Ari Mähönen.

    VastaaPoista
  86. Ylen uusi ajankohtaisohjelma: 28 koettelevaa minuuttia, joita en koskaan saa takaisin

    Sitten katsoin ensimmäisen kokonaisen jakson: 28 koettelevaa minuuttia, joita en koskaan saa takaisin.

    Aiheissa ei ollut mitään vikaa: pornoa ja paniikkihäiriötä eli raflaavaa, mutta ehdottoman tärkeää ja kiinnostavaa. Huippuja olivat haastateltavatkin: seksibloggaaja Melissa Mäntylä yritti säilyttää malttinsa älyttömien kysymysten keskellä, ja tutkijat Osmo Kontula ja Susanna Paasonenkin nielivät hämmennyksensä ja keskustelivat aiheesta kuuliaisesti.

    Ei sitä oltu helpoksi tehty: toinen toimittajista makasi läppärinsä päällä ruutua tuijottaen, toinen vilkuili neuroottisesti aanelosta kädessään kuuntelematta vastauksia ja odotti, että pääsisi kysymään seuraavan kysymyksen.

    Ei auta, että on Twitterissä, Facebookissa, Whatsappissa, Instagramissa, Pinterestissä ja Youtubessa. Pitäisi olla myös läsnä.

    Kioski
    Esitetty: Ti 27.1.2015 klo 19.30 Yle TV2

    VastaaPoista
  87. Mitä täällä oikein tapahtuu?! Melkein 200 kommenttia joku, eikä olla herra Laasaselta saatu uutta postausta kommenttialustakasi.

    VastaaPoista
  88. Melkein 200 ei ole sama kuin 200. Äläpäs hättaile!

    VastaaPoista

Valitse itsellesi joku nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. Älä laita ruksia kohtaan "Anonyymi".