lauantaina, kesäkuuta 27, 2015

Äärifeministien jalanjäljissä

Miehet äärifeministien jalanjäljissä

Onko väärin, että naiset ja miehet eivät kilpaile yhdessä kilpaurheilulajeissa? Naiset vastaavat

Tarjonta ratkaisee enemmän kuin preferenssit

197 kommenttia:

 1. Feministisiä vastauksia urpoihin kysymyksiin, vastauksissa mukana tietenkin palkkaero Blogi US Pauli Sumanen 27.6.2015

  VastaaPoista
 2. Miksi raiskaustuomiot ovat Suomessa niin lieviä?

  Ruotsissa ja Norjassa raiskauksista ja väkivaltarikoksista annetaan vain poikkeustapauksissa ehdollista.

  Tapanilan joukkoraiskaustapauksessa kolme nuorta miestä sai ehdollisen tuomion, yksi vuoden ja 4 kuukautta, muut vuoden. Kahden syytteet hylättiin.

  Se, että tuomiot tulivat ehdollisina, ei yllätä rikosprofessoreita, mutta hekin ovat yleisesti ottaen kovempien tuomioiden kannalla.

  - Olen sitä mieltä, että raiskauksista ei pitäisi lähes ollenkaan tuomita ehdollisia. Peruslinjana hyväksyn sen, että vankilaa pyritään välttämään, mutta kaikki rikollisuus ei ole samanvertaista keskenään. Toki nuorille, alle 18-vuotiaille, hyväksyn ehdolliset tuomiot, Itä-Suomen yliopiston rikosoikeuden professori Matti Tolvanen sanoo.

  - Suomessa raiskaustuomiot ovat alhaisia, kuten myös pahoinpitelyjen ja törkeiden pahoinpitelyjen. Esimerkiksi Ruotsissa ja Norjassa väkivalta- ja raiskausrikoksista annetaan vain äärimmäisen harvoin ehdollisia, rikosoikeuden emeritaprofessori Terttu Utriainen Lapin yliopistosta kertoo.

  Pitkä perinne

  Utriaisen mukaan Suomessa annettiin toisen maailmansodan jälkeen korkeampia raiskaustuomioita ja historian kuluessa ne ovat vaihdelleet. Viimeisin kriminaalipoliittinen suuntaus on ollut, että vankilukua on haluttu laskea.

  - Suuntaus lähti 60-luvulla siitä, että vankilukumme oli Itä-Euroopan tasoa, emme kuuluneet Länsi-Eurooppaan. Se haluttiin pohjoismaiselle tasolle ja se tehtiin lainsäädäntömuutoksilla. Silloin laajennettiin ehdollisen vankeuden käyttöalaa ja sen seurauksena vakiintui käytös, että rangaistusasteikossa käytetään yleensä vain alinta neljäsosaa, Utriainen selvittää.

  Raiskausten kohdalla keskustelu palaa aina siihen, miten asioita arvotetaan. Moni kokee, että Suomessa omaisuus on arvokkaampaa kuin ihminen, koska ihmisiin kohdistuvista rikoksista saa niin lieviä tuomioita.

  - Suomi on aika myöhään tullut siihen vaiheeseen, että ihmisten henkilökohtaista integriteettiä ja koskemattomuutta arvostettaisiin. Se liittyy individualismiin ja urbanisoitumiseen. Kyse on arvoista eivätkä arvot ole vielä tarpeeksi heijastuneet lainsäädäntöön ja oikeuskäytäntöön. Huumausainerikoksista meillä voi saada maksimirangaistuksia. Rikospolitiikkamme on melko epäanalyyttista, Utriainen sanoo.

  - Kriminologisessa tutkimuksessa on osoitettu, että takavuosina omaisuus on ollut meillä yliarvostettua suhteessa henkeen ja terveyteen. Meillä on totuttu käyttämään alinta rangaistusasteikkoa ja se on pitkäaikainen käytäntö. On myös ajateltu, että pitää jättää todella törkeille tapauksille liikkumavaraa, mutta se on huono perustelu, Tolvanen toteaa.

  Asteikko käyttöön

  Yksi keino tuomioiden nostamiseksi on lainsäädännön muuttaminen. Toisaalta rangaistusasteikot ovat jo nyt laajoja, niitä vain ei käytetä kovin laveasti.

  Tuomioistuimilla on siis valta tuomioiden koventamisessa. Rikosprofessoreiden mukaan hiljalleen tuomioita on jo kovennettu.

  - Korkein oikeus on ollut ankarammalla linjalla raiskaustapauksissa kuin hovioikeus. Muutos tulee kuitenkin vähitellen. Kerralla ei voida muuttaa koko rangaistuskäytäntöä, koska siinä tulee yhdenvertaisuusongelmia, Tolvanen huomauttaa.

  Rikosprofessoreiden mukaan Tapanilan raiskaustapauksen tuomiot vastaavat nykykäytäntöä, vaikka se kansasta pahalta tuntuukin.

  - Syytetyt olivat kaikki äärettömän nuoria ja heitä käsitellään eri tavalla kuin aikuisia. Tuomio ei ollut lievä suhteessa siihen mitä on yleensä annettu, Utriainen muistuttaa.

  - Haluaisin kuitenkin, että tuomioiden kirjoitustapa ja rangaistusten tuomitseminen muuttuisi. Ehdollinen rangaistus on kuin varoitus, joten siihen pitäisi saada konkreettinen seuraamus oheen, hän toivoo.

  Säästösyitä professorit eivät hyväksy selitykseksi ehdollisten tuomioiden suosimiselle.

  - Ei seksuaalirikollisia niin suurta määrää ole, että valtio konkurssiin menisi, jos heidät tuomitaan vankilaan. Se koskee vain muutamaa kymmentä ihmistä vuosittain, Tolvanen toteaa.

  VastaaPoista
 3. Pieni penis ei tarkoita huonoa seksiä - lue faktat

  Peniksen koosta keuhkotaan usein turhaan. Pienehkökin varustus riittää hyvään seksiin.

  Seksin laatuun vaikuttaa huomattavasti enemmän muut tekijät kuin peniksen koko. Alla on faktoja, jotka puolustavat pientä penistä.

  Emätin ei ole kovin syvä

  Kovin pitkä penis saattaa olla hyvinkin kivulias, jos mies työntää sen liiaan syvälle. Emätin on ainoastaan kymmenisen senttiä syvä, joten mihin pidempää penistä edes tarvitsisi? Se, että penis ei aivan yltä kohdunsuulle, on jopa hyvä asia.

  Useat naiset eivät saa orgasmia yhdynnästä

  Fakta on se, että useat naiset eivät saa orgasmia pelkästä yhdynnästä, vaan kaipaavat lisäksi klitoriksen stimulaatiota. Näin ollen suurelle osalle tärkeämpää on suu- ja käsitaidot.

  Liian suuri penis voi olla epämukava

  Suuri penis voi vaatia naisen pitkän lämmittelyn eli esimerkiksi pikapanot voivat olla haastavia. Suihinotto on todella rankkaa, jos elin on suuri ja seksi on helposti kivuliasta.

  Koolla ja nautinnolla ei ole yhteyttä

  Jopa tutkimukset ovat todistaneet sen, että suuri penis ei välttämättä tuota suurempaa nautintoa ja tyydytystä. Mies ei välttämättä osaa käyttää sitä, näe vaivaa naisen nautintoon tai ole hyvä seksissä.

  Asennolla parempi tuntuma

  Seksiasento vaikuttaa siihen, miltä seksi tuntuu. Asentoa vaihtamalla peniksen koko tuntuu myös erilaiselta.

  Pienipeniksinen mies on todennäköisemmin innokkaampi

  Mies varmasti itse tietää myös peniksensä koon ja olettaa sen vaikuttavan paljonkin seksin laatuun. Jos hän välittää sinusta, hän haluaa myös tyydyttää sinut. Miehen takataskusta voi löytyä huikeita kikkoja, joita et tiennyt olevan edes olemassa.

  VastaaPoista
 4. Soini haluaisi kutsunnat myös naisille

  Ulkoministeri kertoi mielipiteistään Vanhan kirjallisuuden päivillä Sastamalassa.

  Ulkoministeri Timo Soini haluaisi Suomeen myös naisille kutsunnat.

  - Naisten puolustuskoulutus perustukoon edelleen vapaaehtoisuuteen, mutta mielestäni kutsunnat olisivat paikallaan ja perusteltuja. Niissä naiset saisivat tietoa, ja ne olisivat sellainen kartoitustilanne myös, Soini sanoo Suomen puolustuksen uskottavuustilanteeseen.

  Hän vetoaa siihen, että miesten ikäluokat määrällisesti pienenevät, ja määrärahoista on jatkuva taistelu.

  - Ruotsin kanssa yhteistyö on luonnollista ja sitä pitää kehittää entisestään, mutta kaiken perusta on oma puolustus. Suomen tie on liittoutumattomuus, Soini tiivistää.

  Perussuomalaisten työ ja oikeusministeri Jari Lindström toi hiljattain esiin, ettei ehkä esittele edellisen eduskunnan hyväksymää lakia sukupuolineutraalista avioliittolaista.

  Mitä mieltä olette, jos puolueenne oikeusministeri ei esittele lakia tasa-arvoisesta avioliitosta?

  - Oikeusministerillä on täysi luottamukseni kaikissa tilanteissa, Soini kuittaa lyhyesti.
  Uusi työ on mielekäs

  Soini kertoi näkemyksistään Sastamalan Vanhan kirjallisuuden päivillä.

  - Mökiltä on matkaa tänne Sastamalaan vain yhdeksän kilometriä. Mökkimme on sukupaikka Rautaveden maisemissa. Kesälomaa on sitten 13 päivää heinä-elokuussa, Soini sanoo ihmisten joukossa, eikä lähistöllä näkynyt turvamiehiä.

  Hän kertoo viihtyneen hyvin uudessa työssään.

  - Pitkien työpäivien jälkeen uni tulee hyvin. Aika on ulkopoliittisesti koko maailmassa hyvin haasteellinen, Soini sanoo ja viittaa Kreikan tilanteeseen, terroristi-iskuihin, Ukrainan tilanteeseen ja erilaisiin kyberturvallisuutta koskeviin haasteisiin.

  Saunomista ja dekkareita

  Kiireinen ministeri ja puoluejohtaja rentoutuu mökillä kuten valtaosa suomalaisista saunomalla, uimalla ja kirjoja, erityisesti dekkareita lukemalla.

  - Meillä on spanieli ja sen kanssa liikkuminen on myös mielenkiintoista. Innostun kyllä aina kun näen hevosen, Soini viittaa raviharrastukseensa.

  Ministeri etsi vanhojen kirjojen valikoimasta Veijo Meri -sarjan osia 2, 3 ja 4, mutta ei löytänyt etsimiään. Kirjallisuustapahtumasta Soinit ajoivat mökille saunomaan.

  - Huomenna sunnuntaina sitten taas jo palataan arkeen, hän sanoo.

  VastaaPoista
 5. Jos ette puhu näistä, ei suhde voi hyvin

  Keskustellaanko teillä näistä asioista, kysyy Woman's Day.

  Mistä puhut kultasi kanssa illallisella rankan työpäivän jälkeen? Säästä vai jostain syvällisestä?

  Tuoreen tutkimuksen mukaan pelkistä pinnallisista asioista jutustelu voi kertoa siitä, ettette ole kovin onnellisia. Psychological Science -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan onnellisessa parisuhteessa pystytään keskustelemaan myös haastavammista tai syvällisemmistä aiheista. Tutkimuksen mukaan onnelliset parit puhuvat vain noin 10 prosenttia yhteisestä ajastaan pinnallisista aiheista.

  Hyvässä suhteessa pitäisi pystyä keskustelemaan muun muassa näistä aiheista:

  Nolot tilanteet
  Politiikka
  Epävarmuuden aiheet
  Oma lapsuus
  Perhesuhteet
  Televisio ja elokuvat
  Tulevaisuus
  Ajankohtaiset tapahtumat
  Pelot
  Entiset parisuhteet
  Woman's Dayn mukaan ei tarvitse panikoida, vaikka silloin tällöin puhuisittekin säästä. Tutkijatkaan eivät ole varmoja siitä, ovatko nämä puheenaiheet onnellisen suhteen salaisuus, vai uskalletaanko onnellisessa suhteessa vain keskustella vaikeammistakin asioista. Ei ole kuitenkaan pahitteeksi avautua rakkaalleen välillä kipeämmistäkin asioista.

  VastaaPoista
 6. Kysy seksistä: Koen itseni rumaksi ja epäkiinnostavaksi, onko tälle itseinholle tehtävissä mitään?

  Koen itseni rumaksi ja epäkiinnostavaksi. Minua ei ole kukaan muu sellaiseksi sanonut, mutta pidän itseäni sellaisena enkä siksi lähesty naisia lainkaan.
  En pelkää torjutuksi tulemista, mutta minua inhottaa ajatus siitä, että minun kaltaiseni ällötys harrastaisi seksiä. Niinpä olenkin neitsyt. Onko tälle itseinholle mitään konkreettista tehtävissä?

  Nimimerkki: XGF, mies 28 vuotta

  VastaaPoista
 7. Ulkomaalaiset miehet paljastavat: Hullaannumme suomalaisnaisisista – tässä syy

  Viileä vaaleus, omanarvontunto vai vaatimattomuus? Selvitimme, mikä suomalaisissa naisissa saa ulkomaalaiset miehet hullaantumaan.

  Kysyimme suomalaisnaisiin rakastuneilta ulkomaalaisilta miehiltä sitä, mikä tekee suomalaisnaisista erityisiä. Lue romanttiset vastaukset!

  VastaaPoista
 8. Miesvaltaisen pikkukunnan sinkkumiehet kertovat: Tällainen on unelmieni nainen

  Enimmäkseen täällä käy miesporukoita, Sonkajärven taajamassa sijaitsevasta lounasravintola Makumestarista kerrotaan.

  Kello on yli yhdentoista ja ravintolan ovi käy verkkaisesti. On juhannusta edeltävä torstai.

  Sonkajärvi on Savon Sanomien levikkialueen kunnista se, jossa on eniten miehiä suhteessa naisiin. Asia kävi ilmi uutisessa, jossa kerrottiin, että Siilinjärvellä oli vuoden 2014 lopussa täsmälleen yhtä paljon miehiä ja naisia (SS 7.2.2015).

  Toukokuun tilastojen mukaan 4 316 sonkajärveläisestä 2 257 on miehiä ja 2 059 naisia. Miehiä on siis 198 enemmän.

  Yksi Makumestarissa lounastava kaksikko on Veli Hynynen ja Pekka Ålander.

  – Tytöt hakeutuvat opiskelupaikkoihin aktiivisemmin kuin pojat, Hynynen ja Ålander nostavat yhdeksi syyksi miesylivoimalle.

  Niinhän se yleisesti ottaen on: miesylivoima keskittyy maaseutumaisiin pikkukuntiin ja naisylivoima elinvoimaisiin yliopistokaupunkeihin.

  – Ja jos pojat lähtevät maailmalle, niin eron sattuessa he palaavat helposti kotikonnuille, Ålander jatkaa.

  VastaaPoista
 9. Näin säilytät intohimon pitkässä suhteessa

  Miten ylläpitää roihua parisuhteessa arjen kiireen ja vaatimusten keskellä? Halu vaihtelee suhteen eri vaiheissa, mutta kadonneen kipinän voi onneksi löytää uudelleen.

  VastaaPoista
 10. Mikä miehiä oikeasti kiihottaa?

  Yhdysvaltalaisten neurotieteilijöiden tekemä selvitys paljasti varsin yllättäviä tuloksia, kertoo Psychology Today.

  Mikä miehiä todella kiihottaa? Psychology Todayn mukaan yksi tehokkaimmista tavoista tutkia asiaa on selvittää, mitä he hakevat internetistä. Verkon hakukoneiden avulla tutkijat saavat paljon tietoa siitä, millainen kuvasto koetaan kiihottavana,

  Yhdysvaltalaiset neurotieteilijät Ogi Ogas ja Sai Gaddam keräsivät tiedot yli 400 miljoonasta nettihausta. Näistä noin 55 miljoonaa eli noin 13,75 prosenttia oli sisällöltään selvästi seksuaalisia. Haut edustivat noin kahden miljoonan ihmisen mielihaluja.

  Hakujen perusteella tutkijoille selvisi, etteivät miehet pelkästään hakeneet kuvia tietyistä naiskehon osista. He halusivat kuvia nimenomaan oman makunsa mukaisista naisista. Kaikkein suosituimpia olivat kuvat 16-18 -vuotiaista naisista. Mutta sitten päästiinkin yllättävämpään maastoon. Seuraavaksi suositumpia olivat 50-, 40- ja 60-vuotiaat naiset. Keski-ikäiset siis kiinnostivat parikymppisiä neitoja enemmän. Myös seitsenkymppisten kuvia haettiin enemmän kuin 19-vuotiaiden.

  Vaikka teini-ikäiset koettiinkin siis hakujen perusteella kiihottavimmiksi, eivät kypsät naiset olleet kaukana perässä. Esimerkiksi suositun seksivideoita sisältävän PornHub-sivuston haetuin termi oli "mom" eli äiti.

  Ogasin ja Gaddamin tutkimuksen mukaan kurvit kiinnostavat miehiä enemmän kuin langanlaihuus. Jokaista termillä "laiha"-tehtyä hakua kohti oli kolme hakua, joissa etsittiin pulskia tyttöjä. Isokokoisia kaunottaria esittelevät sivustot ovat tutkimuksen mukaan hurjan suosittuja. Eli vaikka laihoilla naisilla onkin omat ihailijansa, kiinnostavat kurvikkaat netissä enemmän.

  VastaaPoista
 11. Voi pyha yksinkertaisuus. Tutkitaan itsestäänselvyyksiä vaikka väitetään tuloksia "varsin yllätyksellisiksi".
  Naisista ovat 16-18 - vuotiaat suosituimpia, toiseksi suosituimpia ovat mahot naiset. Tässä ei ole mitään yllättävää. Kiinnostavimpia ovat tietysti hedelmällisimmät naiset, jotta mies pääsisi jatkamaan sukuaan. Ja ne miehet, jotka ovat jo jatkaneet sukua ja havainneet siitä seuranneet taloudelliset seuraamukset, haluaisivat vanhoja mahoja naisia varmuuden vuoksi, jotta heillä ei olisi mitään riskiä siihen, että nainen vaatisi elatusapua synnyttämälleen lapselle.
  Myös kurvit kiinnostivat enemmän kuin laudat. Onko tässäkään mitään yllättävää?
  Toivottavasti tätä tutkimusta ei oltu rahoitettu veronmaksajan rahoista.

  VastaaPoista
 12. Psykologi: Ainoastaan viisi prosenttia sinkuista ei halua minkäänlaista suhdetta

  Väestöliiton psykologi Elina Nurmisen mukaan tämän päivän sinkku on erilainen kuin 10 vuotta sitten.

  – Yksi syy on nuoruusajan piteneminen. Tämän päivän kolmekymppinen voi aivan hyvin elää samalla tavalla kuin eli parikymppisenä. Tämä nuoruuden piteneminen vähentää sinkkujen yksin olemiseen liittyvää häpeää ja painetta sitoutua parisuhteeseen.

  Muutosta on tapahtunut myös siinä, että nykysinkun halu löytää kumppani perustuu pääasiassa omaan tunteeseen, ei sosiaaliseen tai taloudelliseen paineeseen.

  – Sinkkunainen ei ole riippuvainen miehestä. Muutos on tapahtunut viime vuosikymmenten aikana.

  Nurminen kertoo, että tutkimusten mukaan ainoastaan viisi prosenttia sinkuista ei halua minkäänlaista suhdetta.

  – Suurin osa kaipaa parisuhdetta ja haluaisi lapsia. Parisuhde koetaan väylänä muidenkin unelmien toteutumiseen, kuten lasten saamiseen ja yhteiseen kotiin.

  Pulma piilee Nurmisen mukaan siinä, että vaikka kulttuurisesti nuoruus on pidentynyt, ei ihmisen biologia ole muuttunut.

  – Naisen hedelmällisin ikä on 20–25-vuotiaana. Pidentynyt nuoruusikä voi ikään kuin huijata sinkkuja. Erityisesti naisilla paine lapsista voi iskeä kuin salama kirkkaalta taivaalta kolmekymppisenä. Tätä kutsutaan vauvapaniikiksi.

  Paniikin välttämiseksi Nurminen suosittelee, että sinkku pohtii ajoissa, mitä elämältään pitkällä tähtäimellä haluaa.

  – Pohdinnat ennaltaehkäisevät tunnetta siitä, että on ajautunut johonkin epämukavaan tilanteeseen. Ei ole olemassa oikeaa tapaa elää, mutta on tärkeää, että ihminen kokee voivansa vaikuttaa omaan elämäänsä. Päätöksiä on helpompi tehdä rauhassa kuin paniikissa, hän muistuttaa.

  VastaaPoista
 13. Nauttikaa nartut nyt tästä, sillä tätä kehityskulkuahan te oletta halunneet ja lisää on luvassa. Eikös nyt olisi hyvä hetki alkaa tekemään lutkamarsseja?:

  Baijerilaiskoulu vaatii koulutyttöjä peittämään itsensä – syynä pakolaiskeskus!! | MV!!??

  One Direction -fanituksella ikävä varjopuoli: fanien keskuudessa vallitsee lynkkausmieliala - Viihde - Ilta-Sanomat

  ...
  Ketään yleisön jäsentä ei tyttöjen mukaan esimerkiksi voisi ottaa lavalle bändin kanssa kateuden vuoksi.

  – Mahdotonta. Se ei onnistu. Siinä vaiheessa, kun se joka olisi ollut lavalla, tulisi takaisin se revittäisiin riekaleiksi. Siitä tulisi mellakka, kommentoi Eliisa Silvennoinen.
  ...
  Sosiaalisessa mediassa kommentointi yltyy tyttöjen mukaan paikoin melko ra’aksi.
  ...

  VastaaPoista
 14. Suomalaisyritysten johtoryhmät yhä miesvaltaisia – "Naiset ovat johtajina avoimempia ja suorempia"
  Suomessa Arlan johtoryhmään kuuluu neljä naista ja neljä miestä. Se on edelleen tilastojen mukaan hyvin harvinaista. Ruotsin Arlan johtoryhmässä on pelkkiä miehiä


  Pörssin ulkopuolella olevien suomalaisten yhtiöiden hallituksissa ja johtoryhmissä on naisia vain vajaa viidennes, 19 prosenttia.

  Tämä selviää sosiaali- ja terveysministeriön viime viikolla julkaiseman TASURI-hankkeen selvityksestä.

  Luku tarkoittaa siis sitä, että vain noin kaksi kymmenestä yritysten johtoryhmissä päätöksiä tekevästä henkilöstä on naisia.

  Meijeriyhtiö Arla on kuitenkin poikkeus. Arlan johtoryhmään kuuluu neljä naista ja neljä miestä.

  Arlan toimitusjohtajan Reijo Kiskolan mukaan maitoyrityksiä maailmalla johtavat edelleen miehet.

  "Se on kummallista. Esimerkiksi Arla-konsernin johtoryhmässä on pelkkiä miehiä. Sama pätee Ruotsiin. Siitä saatamme hieman piikitellä", Kiskola sanoo.

  Kiskola kokee, että johtoryhmä toimii parhaiten, kun siihen kuuluu erilaista osaamista ja ihmisiä erilaisista taustoista.

  "Naiset ovat johtajina avoimempia ja suorempia. He nostavat asiat siekailematta pöydälle. En osaisi kuvitella, että johtaisin johtoryhmää, jossa olisi kahdeksan miestä", Kiskola sanoo.

  Kiskolan mukaan johtoryhmien miehisyys näyttää oudolta erityisesti kuluttajamarkkinan valossa.

  "Kuluttajabisneksen naiset tuntevat erityisen hyvin. Monissa suomalaisissa perheissä juuri naiset tekevät suurimman osan ostopäätöksistä."

  VastaaPoista
 15. Suomeen esitetään uutta mallia - "Reserviläiset voivat tänä aikana käyttää käsiaseita melko paljon vapaammin..."

  Reserviläisliiton puheenjohtaja, kansanedustaja Mikko Savola (kesk) esittää vapaaehtoista maanpuolustusta koskevan lain avaamista. Savolan mukaan vuonna 2007 säädetty laki on osin vanhentunut ja vaatii päivittämistä reserviläistoiminnan ja -kouluttamisen järjestämisen osalta.

  "Esitänkin, että vapaaehtoisen maanpuolustuksen laki avataan tällä vaalikaudella. Tavoitteeksi tulee asettaa reserviläiskoulutuksen ja -toiminnan laajentaminen reserviläisten toimintaoikeuksia lisäämällä."

  Puolustusvoimauudistuksen myötä useita varuskuntia ja muita Puolustusvoimien toimipisteitä on suljettu. Vapaaehtoinen maanpuolustustyö ja -koulutus sekä reserviläistoiminta ovatkin muodostuneet entistä tärkeämpiä puolustuksemme kannalta.

  Vapaaehtoista maanpuolustusta säätelevä laki tulisi tarkistaa uutta tilannetta vastaavaksi. Puheenjohtaja Mikko Savolan mukaan mallia tähän voisi ottaa muualta läntisestä Euroopasta:

  "Kun reserviläiset esim. Saksassa järjestävät tapahtumia ja koulutusta varuskunnissa, on kantahenkilökunnan rooli pieni. Esimerkiksi viikonloppuna reserviläiset voivat tänä aikana käyttää käsiaseita, kuljetusvälineitä ja vaatetusmateriaalia melko paljon vapaammin asiaan koulutettujen reserviläisten johdolla. Suomi voisi ottaa tästä mallia; Voisimme säilyttää niin reserviin siirtyneen evp henkilöstön koulutusoikeudet, kuin kehittää MPK:n koulutusjärjestelmää ja lainsäädäntöä niin, ettei toimintaa olisi aina järjestettävä puolustusvoimien henkilökunnan johdolla."

  Suomessa laki edellyttää tiukempaa Puolustusvoimien henkilöstön läsnäoloa reserviläisten ampuessa Puolustusvoimien aseilla.

  Puolustusvoimien sodan ajan vahvuus on 230 000 henkilöä, joista yli 95 prosenttia on vasta valmiutta kohotettaessa palvelukseen kutsuttavia reserviläisiä.

  VastaaPoista
 16. "Naisen aivot eivät kapellimestarin ammattiin sovi" – naisia syrjitään edelleen klassisen musiikin areenoilla

  Klassisesta musiikista löytyy yhä rakenteita, jotka eivät tue tasa-arvoajattelua ja jotka kuuluvat menneeseen maailmaan. Yksi esimerkki tästä on naiskapellimestarien asema.

  Kun tarkastelee Suomessa järjestettävien sinfonia-, kamari- ja runko-orkesterien konsertteja, joita on 69 kappaletta parin seuraavan kuukauden aikana, huomio kiinnittyy siihen että ainoastaan yhtä ainokaista konserttia johtaa nainen, vaikka naispuolisista kapellimestareista ei Suomessa pulaa olekaan. Suomeen on viime aikoina syntynyt ja kotoutunut naiskapellimestarien uusi sukupolvi, johon kuuluvat muun muassa Satu Simola, Anna Rombach, Dalia Stasevska, Elina Jukola ja Anna-Mari Helsing.

  Nainen kapellimestarina on silti klassisen musiikin piireissä edelleenkin kuuma peruna ja joskus jopa välttämätön pahakin.

  – Kun kerroin yhdelle johtamisen opettajalle että aion pyrkiä Sibelius-Akatemiaan kapellimestariluokalle, hänen ensireaktionsa oli ilmiselvä harmistus. Sen jälkeen hän katsoi syvälle silmiin ja sanoi että kuule, naisen aivot eivät siihen oikein sovi, kapellimestari Satu Simola muistelee.

  – Ammattikaupunginorkesterin soittaja taas totesi minulle, että voisin mä kyllä sut sänkyyn ottaa mutta en mä sua kapellimestariksi hyväksyisi.

  VastaaPoista
 17. Naiskehoa halutaan ymmärtää – "Median luoma kuva naisesta tuntuu välillä aika suppealta"

  Kajaanissa nähdään erityislaatuinen yhdistelmä esitystaidetta ja tankotanssia, kun kolme naista tutkivat naiskehoa.

  Kolme kainuulaista naista herättelee ajatuksia liittyen naiskehoon. Kajaanissa toimivat Sara Saxholm ja Helen Ronkainen sekä kaupungista kotoisin oleva Emilia Hyvönen ovat kahdessa viikossa koonneet esityskokonaisuuden, joka yhdistää esitystaidetta ja tankotanssia. Esitys kutsuu katsojat tutkimaan naiskehoa yhdessä esiintyjien kanssa, joiden pyrkimyksenä on ymmärtää naiskehoa hieman paremmin.

  Yksi naiskehoon liittyvä asia ovat bikinikuntopaineet, jotka kesä tuo mukanaan monille naisille.

  – Me käsittelemme sitä kehoon liittyvää häpeää esityksessämme ja olemme bikinit päällä siellä. Aihe on hyvinkin läsnä, miltä minä näytän bikinit päällä ja kuinka koen itseni ne päällä, Emilia Hyvönen kertoo.

  – Bikinikuntopaineet ovat varmaan jokin vuodenaikoihin liittyvä asia. Ensin puemme itsemme kerroksittain pitkiksi ajoiksi ja sitten yhtäkkiä pitäisi paljastaa kaikki. Ei oikein itsekään tiedä, että mitä sieltä paljastuu, Sara Saxholm jatkaa.

  VastaaPoista
 18. 29-vuotiaan naisopettajan luokkaretken seksiseikkailulla karu seuraus

  29-vuotiaan kemianopettajan Hayley Dimmockin seksiseikkailulla oli New York Daily Newsin mukaan [lähde] karu seuraus hänen työuralleen.

  Yksityiskoulusta suunnattiin luokkaretkelle Kuubaan. Matkalla Dimmock tutustui sukelluksenopettajaan, jonka kanssa hän syöksyi lähempään tuttavuuteen myös sänkypuuhissa.

  Muut opettajat kuulivat huoneesta kantautuneet äänet ja nostivat aiheesta äläkän: Dimmock ei osallistunut tuona iltana lasten valvontatehtäviin.

  Kaksi vuotta koulussa opettanut Dimmock tunnusti tekemisensä. Erinomaisena opettajana pidetty nainen sai koululta rangaistuksen: hänen palveluksiaan ei kaivata kolmeen vuoteen.

  VastaaPoista
 19. Metallibändin laulaja antoi palaa konemusiikista ja seksin saamisesta: "Jos haluaisin naisia, en olisi tässä bändissä!"

  Radio Rockin Laura Vähähyyppä sai viikonlopun Tuska-festareilla vieraakseen Lamb of God -solisti Randy Blythen.

  Blythe kertoi Lauralle, että naisia saadakseen hänen pitäisi olla aivan toisenlaisessa pumpussa kuin Lamb of God. Miehen mukaan kyseinen bändi on täynnä vain rumia ja vanhoja miehiä, joten naiset eivät ole kiinnostuneet ko. yhtyeestä tai siinä soittavista.

  Blythen mukaan naisia saa enemmän EDM-kamalla kuin metallilla. Mies jakoi myös raa'an mielipiteensä niin sanotusta elektronisesta tanssimusiikista.

  - Se ei ole musiikkia. Tai on musiikkia, mutta EDM-festivaalit eivät ole mitään livekonsertteja. Niiden artistien pitäisi maksaa ihmisille, että ne tulevat katsomaan heitä, Blythe tykitti!

  VastaaPoista
 20. Tässä ovat maailman seksikkäimmät naiset kautta aikojen

  Watchmojo.com listasi joitakin aikoja sitten ketkä ovat kaikkien aikojen seksikkäimmät naiset. Listalla on huomioitu kaunottaria aina 1970 luvulta saakka. Toisin sanoen kaunottaret, jotka ovat yhä olemassa.

  Listalta löytyvät muiden muassa Catherine Zeta-Jones, Raquel Welch, Charlize Theron ja Cindy Crawford.

  Mutta kuka onkaan tekijöiden mielestä kaikkien aikojen seksikkäin.

  Se selviää katsomalla alla oleva video.

  VastaaPoista
 21. Jättimäinen glitteriä syöksevä penis hämmentää Norjass

  Lähes kaksimetrinen kävelevä fallos ei olekaan mikään tavallinen näky.

  RFSU Norge palkkasi 19-vuotiaan Philip van Eckin uuden seksuaalivalistus kampanjansa päähenkilöksi. Roolia varten Philipin tuli sonnustautua vähän erilaiseen työasuun.

  193-senttinen Philip kiertää Norjan kaupunkeja kävelevänä peniksenä ja syöksee kultaista glitteriä sivullisten päälle muistuttaakseen ehkäisyn tärkeydestä.

  Oli kampanja toimiva tai ei, ainakin se tuo Norjan katukuvaan jotain ennennäkemätöntä.

  VastaaPoista
 22. Tyttöjen osuus mopokortin suorittaneista kasvanut rajusti

  Viisitoista vuotta sitten eli vuonna 2000 mopokortti tuli pakolliseksi vuonna 1985 tai sen jälkeen syntyneille mopoilijoille. Mopokortin sai suorittamalla kirjallisen kokeen, joka sisälsi teoria- ja kuvaosuuden.
  Minkäänlaista opetusta mopokortin suorittamisen yhteydessä ei silloin vaadittu, ja hyväksytysti kokeen suorittanut 15 vuotta täyttänyt nuori sai mopokortin ja siten oikeuden huristella mopolla kylänraitilla.
  Vuodesta 2011 alkaen mopokorttia mielivän on pitänyt osallistua teoria- ja ajo-opetukseen sekä suorittaa teoriakoe. Lisäksi tulee läpäistä mopon käsittelykoe.
  Vuonna 2001 myönnettiin mopokortteja 16 500 ja myönnettyjen korttien määrä nousi jyrkästi vuoteen 2009 asti, jolloin mopokortteja myönnettiin yli 41 000. Vuoden 2014 loppuun mennessä mopokortti on myönnetty jo yli 440 000 suomalaiselle.
  Mopokortin suorittaneista 42 prosenttia on tyttöjä ja 58 prosenttia poikia. Tyttöjen osuus mopokortin suorittaneista on kasvanut vuosi vuodelta. Kun vuonna 2001 tyttöjen osuus oli 24 prosenttia, vuonna 2014 mopokortin suorittaneista oli tyttöjä jo 40 prosenttia.

  VastaaPoista
 23. Omituinen vaiva orgasmin hetkellä ajoi miehen lääkäriin

  Amerikkalaismies kärsi erikoisesta päänsärystä, joka vaivasi häntä lemmenleikkien jälkeen.

  Päänsärky oli varsin kovaa ja räjähtävää, ja se alkoi usein välittömästi seksuaalisen laukeamisen jälkeen.

  Lääkärissä kerrottiin, että vaiva on diagnosoitu orgasmipäänsäryksi, josta kärsii jopa kaksi prosenttia väestöstä. Se voi saada alkunsa vaikkapa jumissa olevista niskan ja hartioiden lihaksista.

  Miehelle tarjottiin lääkkeeksi rentoutumista, hierontaa ja pidättäytymistä seksistä parin viikon ajan. Joillekin myös migreeninestolääkkeistä on hyötyä.

  Asiasta kertoi TLC:n suosikkisarjan Sex send me to ER:n verkkosivut.

  VastaaPoista
 24. Pimputtaa, klitsuttaa vai vatuloida? Äänestä suosikkisanasi kuvaamaan naisten masturbaatiota

  Uutisoimme perjantaina, että ruotsalaiset ovat lanseeranneet kieleensä uuden sanan naisten masturbaatiolle. "Klittra" kruunattiin Ruotsin RFSU:n järjestämän kansanäänestyksen voittajaksi ja se on ilahduttanut tasa-arvon ystäviä ympäri maailman.

  Koska emme halua jäädä tasa-arvossa hopealle, totesimme, että suomikin tarvitsee oman sanansa naisten itsetyydytykselle. Pyysimme teiltä ehdotuksia suomenkieliseksi vastineeksi, ja nyt on äänestyksen aika! Pimpulointi, kämmentäminen vai klitsuttaminen - sinä päätät!

  VastaaPoista
 25. Professori: Näin nainen flirttailee – vain 28% ihmisistä tunnistaa merkit

  Professori Gary W. Lewandowski kirjoittaa brittilehti Independentissä, että ihmiset ovat huonoja huomaamaan vastapuolen flirttailua. Lewandowskin mukaan tutkimustulokset osoittavat, että vain 28 prosenttia ihmisistä tunnistaa vastapuolen flirttailun. Ulkopuolelta kohtaamisia seuraavat ovat vielä huonompia huomaamaan romanttisen kiinnostuksen.
  Professorin mukaan miehet ovat naisia huonompia tunnistamaan flirttailun. Lewandowskin mukaan miesten kannattaisi kiinnittää huomiota naisen eleisiin, kuten pään nyökyttelyyn, sillä naiset alitajuisesti niiden avulla joko kannustavat miestä puhumaan enemmän tai hillitsevät tätä.

  Lewandowskin mukaan keskustelukumppanistaan kiinnostuneet naiset esimerkiksi istuvat siten, että heidän parhaat puolensa korostuvat. Naisen kiinnostuksesta kertoi tutkimuksissa myös se, jos nainen nyökytti päätään, elehti käsillään, hymyili vihjailevasti ja kosketteli vaatteitaan. Olennaista on Lewandowskin mukaan kuitenkin se, että testissä keskustelun aluksi naiset antoivat tällaisia signaaleja huolimatta siitä, olivatko he kiinnostuneita miehestä vai eivät. Todellisen kiinnostuksen paljasti se, että naiset jatkoivat tätä sanatonta viestintää läpi keskustelun.

  Lewandowskin mukaan miehen kiinnostuksesta kertoi esimerkiksi se, että hän nojautui eteenpäin nauraessaan. Lisäksi vastapuolesta kiinnostuneet miehet puhuivat paljon koko kohtaamisen ajan.

  Lewandowskin mukaan ihmiset flirttailevat usein peitellen, koska eivät ole varmoja siitä, saavatko vastakaikua. Professorin mielestä olisi kaikkien kannalta parempi, jos flirttailu olisi suorasukaisempaa.

  VastaaPoista
 26. Naisjohtaja törmää yhä ennakkoluuloihin – Linnanmäen toimitusjohtaja: ”Minua luultiin sihteeriksi”

  Korkeasaaren johtaja Sanna Hellström ja Linnanmäen toimitusjohtaja Pia Adlivankin ovat ensimmäiset naiset tehtävissään.
  Korkeasaaren johtaja Sanna Hellström, 42, polkee polkupyörällään Linnanmäen pääportin edessä olevaa mäkeä. Hengästymättä. Viime marraskuussa eläintarhan johtajana aloittanut eläinlääkäri on kovassa kunnossa. Hän harrastaa sirkusakrobatiaa.

  – Minähän voisin ottaa sinut tänne esiintymään, Linnanmäen toimitusjohtaja Pia Adlivankin, 48, nauraa.

  – Meillä on ollut ajatuksena, että järjestäisimme ensi vuonna päivän, jolloin lava olisi vapaa ja kuka tahansa voisi tulla esiintymään.

  Linnanmäki ja Korkeasaari ovat Suomen suurimmat matkailukohteet.

  Molemmissa puhaltavat nyt muutosten tuulet. Linnanmäki sai uuden toimitusjohtajan heimäkuussa 2014 ja Korkeasaari viime syksynä.

  Hellström ja Adlivankin ovat historiallinen kaksikko. Linnanmäellä tai Korkeasaaressa ei ole koskaan ollut naisjohtajaa.

  VastaaPoista
 27. Raiskatut miehet kärsivät hiljaisuudessa

  Harva tietää, mistä voi hakea apua.

  Miestä ei voi raiskata. Mielikuva on niin syvälle juurtunut, että se estää monta raiskatuksi tullutta miestä hakemasta apua. Kriisikeskusten henkilöstö kehottaakin raiskauksen kokeneita miehiä kertomaan kokemuksistaan.

  Seksuaalisen väkivallan uhriksi joutuneista miehistä harva edes tietää, mistä voi saada apua, kertoo Lounais-Suomen aluejohtaja Tiina Rantanen rikosuhripäivystys Rikusta.

  Rantanen kertoo, että kynnys hakea apua on miesten keskuudessa edelleen naisia korkeammalla. Kun mies viimein hakee apua, ei häntä aina oteta vakavasti.

  Esimerkiksi jos uhri on nuori poika ja rikoksen tekijä on vanhempi nainen, saavat uhrit usein kuulla alentavia kommentteja.

  - Heille sanotaan, että heidän tulisi olla iloisia ilmaisesta seksuaalikasvatuksesta, Rantanen kertoo.

  Jos raiskaaja on toinen mies, uhrit vaikenevat homoksi leimaantumisen pelossa.

  Kun naiset hakeutuvat hoitoon masennuksen tai syömishäiriöiden takia, heiltä yleensä tiedustellaan, ovatko he kokeneet seksuaalista väkivaltaa.

  - Miehiltä samaa tulee harvoin edes kysyttyä, ja jos jotain ilmenee, asiaa ei viedä eteenpäin, Rantanen sanoo.

  Murto-osa ilmoittaa

  Raiskaustukiyhdistykset ovat yhtä lailla avoinna niin naisille kuin miehillekin. Raiskauskriisikeskus Tukinaisesta kerrotaan, että vain noin kaksi prosenttia keskukseen yhteyttä ottaneista raiskauksen uhreista on miehiä.

  - Miehet voivat soittaa meille, mutta harva haluaa tavata kasvokkain, kertoo kriisityöntekijä Helena Kallinen Tukinaisesta.

  Kallisen mukaan raiskauksen stigma on miehille niin kova, ettei tarkkoja tilastotietoja miesten kokemasta seksuaalisesta väkivallasta ole. Moni rikos jää ilmoittamatta.

  Terveysalan ammattilaiset seuraavat mielenkiinnolla ruotsalaista kokeilua, jossa Tukholman keskussairaalan seksuaalisen väkivallan uhreiksi joutuneiden osastolle otetaan lokakuusta lähtien myös miehiä. Suomessa vastaavanlaista erikoisklinikkaa ei vielä ole.

  Suomessa seksuaalisen väkivallan uhreiksi joutuneiden hoidossa käytetään hoitomallia, joka on suunnattu pääosin naisille.

  VastaaPoista
 28. Miksi isokokoiset tytöt eivät saisi pukeutua bikineihin?

  22-vuotias videobloggaaja Loey Lane päätti avata YouTube-kanavallaan keskustelun 345.000 seuraajansa kanssa siitä, miksi isokokoiset tytöt eivät saisi pitää bikinejä. Lane on saanut miljoonia katseluita videoilleen ja huomannut, että eniten klikkauksia saavat videot, joissa naisella on bikinit yllään.

  Lane kertoo saavansa videoihinsa paljon ristiriitaisia kommentteja ja kärkkäitä mielipiteitä, joiden mukaan moni ei pidä kauniina sitä, että isokokoisella tytöllä on paljastava asu yllään. Kommentoijat ovat kertoneet tunteneensa olonsa epämukavaksi nähdessään niin paljon paljasta ihoa ja osa oli jopa sitä mieltä, että Lane yrittää promotoida ylipainoa hyvänä asiana.

  Loey Lane vastaa osuvasti uudella videollaan ilkeisiin kommentteihin, joita hän on saanut pukeuduttuaan bikineihin. Lane on sitä mieltä, että kenenkään ihmisen ei tulisi muiden antaa päättää sitä, miten he saavat pukeutua. Lane huomauttaa myös, että hoikkia tai fyysisesti hyvässä kunnossa olevia ei koskaan huomauteta niukasta pukeutumisesta vaikka se saisi isompikokoisten olon epämukavaksi.

  VastaaPoista
 29. Deittigurut: Seiskan naiset hakevat liian usein kympin miestä

  RAKKAUS   Epärealistiset odotukset ja haave jalat alta vievästä rakkaudesta pitää yhä useamman sinkkuna.

  Sinkkujen jatkuvasti kasvava määrä johtuu osin miesten ja naisten epärealistisista odotuksista kumppaneille.

  Rakkausvalmentajat Mia Halonen ja Mervi Makkonen ovat siitä yhtä mieltä. Suomalaissinkkuja on aika vähän herätellä. Kaksikon mukaan toiselta vaaditaan hirveästi erilaisia juttuja, mutta ei ollenkaan katsota täytetäänkö itse ne kriteerit.

  – Näin kärjistäen sanottuna seiskan naiset hakevat kympin miestä ja päinvastoin. Kuulostaa ihan hirveän pinnalliselta, mutta nämä ulkonäköjutut ovat monelle tärkeitä. Nyt tuntuu siltä, että ihmiset eivät hallitse itsetuntemusta kovin hyvin, Halonen toteaa.

  Sekä Halonen että Makkonen ovat vuosia auttaneet ihmisiä löytämään rakkauden rakkausvalmentajina. Samalla heille on muodostunut käsitystä siitä, että mikä menee pieleen. Halosen mukaan nykykäsitys romanttisesta jalat alta -rakkaudesta on liian ahdas.

  – Kuka vielä 30 vuotta sitten ajatteli niin, että puolison tulee viedä heti jalat alta. Tällainen romanttis-seksuaalinen hullaantuminen on ihan viime vuosikymmeninä tullut juttu, joka johtuu paljon Hollywoodista ja meille myydyistä unelmista.

  – Muualla maailmassa länsimaalaisia pidetään ihan hulluina, kun ajattelemme tekevämme sen elämämme tärkeimmän päätöksen sen perusteella kuka kiinnostaa eniten baarissa kello yhden aikaan yöllä.

  Deittivalmennuksilla on kysyntää. Makkonen kertoo käyvänsä usein luennoimassa ja pitämässä kursseja työväenopistossa. Asiakkaita hänellä on vuosien mittaan ollut satoja.

  – Asiakkaat ovat eronneita, pitkäaikaisia sinkkuja tai jopa pariskuntia. Joskaan en tee pariterapiaa, vaan valmennan ainoastaan toista osapuolta. Yhteistä kaikille on, että he ovat omaan elämäänsä kyllästyneitä ja haluavat muutosta.

  Makkonen aloittaa uuden asiakkaan kanssa aina kartoittamalla asiakkaan elämäntilanne ja menneisyys. Mitä on tapahtunut ja mistä mahdolliset ongelmat voisivat johtua.

  – Yksi esimerkki on se, että kirjoitetaan toiveita siitä unelmien kumppanista. Siinäkin näkyy usein todella kovat odotukset. Eräskin kuvaili jopa tarkkaan, millaiset samettihousut hänen unelmakumppanillaan on.

  Makkonen neuvoo parisuhdetta haluavia lähtemään liikkeelle isoista kokonaisuuksista, kuten arvoista. Molemmat kehottavat ihmisiä olemaan rohkeampia ja keskustelemaan enemmän, vaikka toinen ei heti sytyttäisikään.

  – Usein tuntuu, että ihmistä skannataan päästä varpaisiin ja sitten tehdään päätös. Miksi ei voisi jutella 15 minuuttia ja katsoa lähteekö se juttu liikkeelle. Ylipäätänsä sinkkujen suurimpia syntejä on pelko tehdä aloitteita. Sen purkamista yritämme valmennuksessakin tehdä.

  VastaaPoista
 30. Tätä et tiennyt tämän hetken kuumimmasta tähdestä: sukupuolettomuus, kolmiodraama...

  Täydellinen ihmisolento Ruby Rose on laittanut internetin sekaisin. Tämän luettuasi rakastat häntä entistä enemmän.
  1. EI MIES EIKÄ NAINEN

  Kaikki puhuvat nyt 29-vuotiaasta näyttelijä-malli-DJ-juontaja-yli-ihminen Ruby Rosesta, joka liittyi Orange is the New Black -sarjaan kolmoskaudella. Kuvankaunis Ruby on niin kuuma, että hän saa heteronaisetkin lääpälleen. Tosielämässä Ruby kuvailee itseään termillä "gender-fluid". Hän on kertonut, ettei tunne olevansa selkeästi mies eikä nainen vaan päättää sukupuolensa päivittäin.

  VastaaPoista
 31. Terästehtaan naisella poikkeuksellinen takapuoli

  31-vuotiaalla Patricia Washingtonilla oli unelmana työskennellä mallina. Poikkeuksellisen takapuolensa ansiosta unelma ei ole enää kaukana. Terästehtaalla työskentelevä nainen kääntää katseita kotikaupungissaan Detroitissa.

  VastaaPoista
 32. Mies flirttaili 32 naiselle samalla viestillä: Teki pahan virheen

  Yhdysvaltalainen mies jäi nolosti kiinni yritettyään lähettää saman viestin 32:lle Tinderissä tapaamalleen naiselle.
  Yhdysvaltalainen mies teki pahan virheen Tinderin puhelimen viestiasetusten kanssa, tai yliarvioi oman viehätysvoimansa. Elite Daily -verkkosivuston mukaan mies yritti ilmeisesti lähettää 32 Tinder-seuranhakusovelluksessa tapaamalleen naiselle saman tekstiviestin

  – Hey gorgeus :) what’s up?, eli suomennettuna suunnilleen ”Hei ihanainen, mitä kuuluu?”

  Ensimmäinen vastaus paljasti miehen tehneen pahan virheen.

  – Not much but I can’t speak for the 31 other girls attached in this group message, eli ”Ei erikoista, mutta en voi puhua muiden 31 naisen puolesta, jotka ovat liitettynä tähän ryhmäviestiin”.

  Kaikesta päätellen mies ei ymmärtänyt viestin menevän vastaanottajille ryhmäviestinä, minkä ansioista kaikki naiset näkivät viestin lisäksi myös toiset vastaanottajat.

  Miehen joukkoflirtin synnyttämä viestiketju on julkaistu muun muassa Elite Dailyn, naistenlehti Ellen ja Gawker-lehden verkkosivuilla. Osa naisista ärsyyntyi, ja halusi numeronsa pois listalta, osa ei muistanut miestä Tinderistä lainkaan, mutta suurinta osaa naisista yhdisti onnettoman pelimiehen paljastumisen synnyttämä vahingonilo.

  Mies yritti korjata tilannetta lähettämällä joillekin naisille viestin, jossa selitti ryhmäviestiään kiireellä. Mies oli säästänyt aikaansa myös tässä viestissä, sillä naiset totesivat viestiketjussa saaneensa sanasta sanaan saman viestin.

  Mies joutunee aloittamaan Tinderissä alusta. Viestiketjun perusteella naiset jakoivat viestiketjua Facebookissa ja Twitterissä, ja ovat perustamassa omaa Facebook-ryhmää kaikille ”ihanaisille”.

  VastaaPoista
 33. Tiesitkö, että voit saada 12 erilaista orgasmia?

  Moni nautiskelee vain yhdenlaisista orgasmeista. Orgasmien koko kirjoa kannattaa kuitenkin kokeilla, jotta saa selville, mistä nauttii eniten.

  Refinery29-sivusto listaa, että orgasmeja on ainakin 12 erilaista. Sivustolla neuvotaan myös, miten orgasmeihin päästään parhaiten.

  VastaaPoista
 34. 10 syytä, miksi sinun ei tule kieltäytyä Tinder-treffeistä
  Treffeillä kannattaa käydä siitäkin huolimatta, vaikket olisikaan tällä hetkellä etsimässä itsellesi todenteolla seurustelukumppania.


  Jännittääkö Tinder-treffien sopiminen? Tai pohditko, onko tyyppi sittenkään niin mielenkiintoinen, että sinun kannattaisi lähteä tämän kanssa kahville? Älä turhaan jarruttele, sillä treffeillä käyminen voi rikastuttaa elämääsi myös muilla tavoin, vaikka unelmiesi prinssi ei sinua pöydän toisella puolella odottaisikaan.

  VastaaPoista
 35. HS-ANALYYSI
  Puolustusvoimat haluaa nyt esitellä Venäjälle valmiuttaan


  Puolustusvoimat myönsi viime torstaina, että se on kaikessa hiljaisuudessa perustanut nopean valmiuden joukot. Joukkoihin on ryhdytty värväämään keväällä varusmiehiä, jotka siirtyvät reserviin.

  Vain päivä sitä aikaisemmin kerrottiin, että Puolustusvoimat on lähettänyt sodanajan huollon kannalta tärkeimmille yrityksille kirjeen. Siinä luvataan ottaa yrityksiin yhteyttä valmiussuunnittelusta.

  Siitäkään ei ole kuin runsas kuukausi, kun Puolustusvoimat lähetti reserviläisille 900 000 kirjettä, joissa kerrottiin sodanajan sijoituksista.

  Onko sattumaa, että Puolustusvoimien toiminta on näkynyt viime kuukausina näin vahvasti? Onko sotilaallista valmiutta lisätty tietoisesti?

  Vallitseva puheenparsi ei hevin myönnä suunnitelmallisuutta. Puolustusvoimat kiistää valmiuden lisäämisen jyrkästi, koska armeijakielessä valmiuden nosto on vakava toimi, josta seuraa reserviläisten kutsumisia palvelukseen. Siksi Puolustusvoimat puhuu enintään valmiuden tehostamisesta.

  On kuitenkin näyttöä siitä, että viime syksyn jälkeen on tapahtunut jotain.

  Puolustusvoimain komentaja Jarmo Lindberg piti viime syyskuussa valtakunnallisten maanpuolustuskurssien avajaisissa linjapuheen, jossa hän analysoi Krimin miehityksestä ja Ukrainan sodasta saatuja oppeja Suomen näkökulmasta.

  Lindberg sanoi, että Suomen "työkalupakissa täytyy olla niin nopean valmiuden kynnyssuorituskykyjä kuin laajan pitkäkestoisen kriisin työkaluja oikeassa tasapainossa".

  "Lyhyesti sanottuna: tarvitsemme terävän torjuntakärjen ja riittoisan reservin. Nämä kaksi elementtiä muodostavat ennalta ehkäisevästi uskottavan maanpuolustuksen ytimen."

  Lindbergin puheesta oli jo luettavissa, että Puolustusvoimat suunnitteli uusia nopean valmiuden joukkoja. Kaukana ei ole ajatus siitäkään, että oli aika hyödyntää Suomen yleistä asevelvollisuutta ja isoa reserviä.

  VastaaPoista
 36. 10 faktaa rakastuneille

  Rakkaus voi muuttaa kaiken ja siitä todistaa tiedekin. Rakastaminen tekee hyvää ja sillä on meihin yllättäviä vaikutuksia.

  Ihmisaivot ovat kehittyneet sellaisiksi, että hakeudumme toisten ihmisten seuraan. Yksinäisyys voi olla kuin sairaus, joka näivettää elämänhaluamme.

  Monet tutkijat ovat sitä mieltä, että kaipaamme pitkäkestoista rakkaussuhdetta monistakin syistä.

  Tiede kertoo Psychology Todayn mukaan rakkaudesta seuraavaa

  VastaaPoista
 37. Virheet, jotka jokaisen naisen tulisi tehdä kaksikymppisenä – koska näin opit niistä

  Cosmopolitan.co.uk listasi pettymyksiä, joiden kokeminen auttaa pärjäämään elämässä.

  VastaaPoista
 38. Naisia työssä:

  Sexual Relationships Between Inmates and Prison Employees Fairly Common, Statistics Show - ABC News

  ...
  Almost half -- 48% -- of substantiated incidents of sexual victimization involved guards and inmates, while the other 52% involved only inmates.

  The majority of the 48 percent of staff sexual misconduct cases involved female staffers, the Bureau of Justice Statistics reported.
  ...

  NY Prison Escape: Former Inmate Describes Alleged Cozy Relationship Between Mitchell and Sweat - ABC News

  VastaaPoista
 39. Frederik arvostelee: Naiset menettävät sutjakkaat vartalonsa raskauden jälkeen

  Kunnostaan uimalla ja tennistä pelaamalla jatkuvasti huolta pitävä Frederik eli Ilkka Sysimetsä harmittelee, että naiset huomaamattaan menettävät sutjakkaat vartalonsa tulllessaan raskaaksi. Mutta ihaileeko macho-Reetu sitten trimmattuja kroppia?

  -En todellakaan! ampuu mies täyslaidallisen. Päinvastoin.

  -Mielestäni ylitreenatut naiset vasta ovatkin kamalan näköisiä. Jokainen lihas näkyy, posket ovat lommolla. Mielestäni pyöreäkin nainen voi kuitenkin olla seksikäs. Eivätkä naisetkaan välttämättä himoitse bodyjärkäleitä. Sopusuhtainen, trimmattu vartalo on miehellä seksikäs, mies lausui Hymyssä.

  Reetu elelee tätä nykyä sinkkuna, eikä hän ole koskaan päässyt naimisiin.

  -Ei ole kosittu. Itse olen niin ujo ettei minusta ole kosimaan.

  VastaaPoista
 40. Matemaatikkojen uskomaton löytö: Tämä kaava kertoo, kestääkö parisuhtees

  Miten saat elettyä onnellisena kultasi kanssa loppuun asti? Matemaatikko Hannah Fry selittää tuoreessa kirjassaan kaavan, joka ennustaa suhteen kestävyyttä.

  Business Insider uutisoi ”rakkausmatemaatikko” Hannah Frysta, joka esittelee ajatuksiaan rakkauden matemaattisista kaavoista uudessa kirjassaan ja suositussa TED talk-puheessaan. Fryn mukaan paras indikaattori suhteen kestävyydestä on siinä, miten positiivisesti tai negatiivisesti pari suhtautuu toisiinsa.

  Kirjassaan Rakkauden matematiikka Fry nostaa esiin psykologi John Gottmanin uraauurtavan työn, jossa vuosien ajan tutkittiin satoja pariskuntia ja seurattiin heidän kasvon ilmeitään, sydämen sykettään, verenpainetta ja sanavalintoja, joita he käyttivät keskustellessaan keskenään. Gottmanin tulokset osoittivat, että parit, jotka todennäköisemmin pysyivät yhdessä, kommunikoivat positiivisessa hengessä, kun taas negatiivisuuteen taipuvaiset pariskunnat päätyivät useammin eroon.

  VastaaPoista
 41. Poliisit kotiin - Johanna Tukiainen verissäpäin: ”Minut hakattiin!”

  Johanna Tukiainen kertoo joutuneensa pahoinpidellyksi kotonaan. Nainen väittää, että hänen uusi miesystävänsä olisi teon takana.

  Johanna on julkaissut sosiaalisessa mediassa kuvan, jossa hän on verissä päin.

  -Huuli halki, osa sisäelimistäni vuotaa verta. Kiitos poliiseille että veivät (mieheni) pois, Johanna kirjoittaa.

  Hänen mukaansa toinen poliiseista oli kuitenkin epäillyt, että Johanna on kaatunut ja telonut itsensä.

  VastaaPoista
 42. Sano rakkaallesi muutakin kuin "Rakastan sinua" - katso vaihtoehtoiset lauseet
  Käytätkö "Rakastan sinua" -lausetta liikaa?


  Pitkissä parisuhteissa "Rakastan sinua" -ilmaisu voi menettää tehonsa ja muuttua jopa merkityksettömäksi ja tyhjäksi lauseeksi. Ihmiset voivat sanoa nuo sanat ilman sen suurempaa ajattelemista esimerkiksi puhelun päätteeksi tai juuri ennen nukkumaanmenoa.

  VastaaPoista
 43. Nyt se on todistettu: Avioliitto lihottaa
  Avioliitto ei pelkästään muuta ihmisten siviilisäätyä. Tuoreen tutkimuksen mukaan papin aamen vaikuttaa myös ihmisten ruokailu- ja urheilutottumuksiin.


  Monet väittävät, että parisuhde lihottaa. Täysin kuviteltua ei tämä väite ole, sillä tuoreet tutkimukset todistavat, että avioliitossa elävät ihmiset ovat sinkkuja tukevammassa kunnossa. Laajaan tutkimukseen, jossa kartoitettiin ihmisten siviilisäädyn merkitystä heidän painoonsa ja elintapoihinsa, osallistui yli 10 000 ihmistä yhdeksästä eri Euroopan maasta.

  Sveitsissä sijaitsevan Baselin yliopiston ja Saksalaisen Max Planck -instituution toteuttamasta tutkimuksesta selvisi, että avioliitossa elävien naisten painoindeksi oli 25,6. Sinkkunaisten keskimääräinen painoindeksi oli 25,1. Miesten kohdalla ero oli himpun verran suurempi: sinkkumiesten painoindeksi oli keskimäärin 25,7, kun taas avioliitossa elävien miesten vastaava oli 25,7. Vaikka erot kuulostavatkin pieniltä, tarkoittavat ne kuitenkin noin 2 kilon eroa elopainossa sinkkujen ja avioliitossa elävien miesten ja naisten välillä.

  Luvut ovat vielä melko normaaleissa rajoissa, sillä Maailman terveysjärjestö (WHO) luokittee normaalin painoindeksin lukeman sijoittumaan arvojen 18,5 ja 25 välille. Lievästä ylipainosta puhutaan, kun lukema asettuu lukujen 25 ja 30 välille.

  Tutkimuksesta kuitenkin paljastui mielenkiintoinen seikka: avioliitossa elävät ihmiset tapasivat syödä terveellisemmin kuin sinkut. Papin aamenen jälkeen ihmisten liikuntarutiinit näyttivät kuitenkin kokevan muutoksen huonompaan. Varsinkin miehet näyttivät parantavan ruokailutottumuksiaan sen jälkeen, kun jättivät poikamiesvuodet taakseen. Sen sijaan miesten urheiluharrastukset jäivät huonommalle huomiolle sen jälkeen, kun he astuivat avioliittoon.

  VastaaPoista
 44. 25 vuotta prostituoituna työskennellyt: ”Miehet käyttivät minua kuin vessaa”

  Brenda Myers-Powell oli vasta 14-vuotias, kun hänestä tuli prostituoitu. 25 vuoden aikana naista on työssään pahoinpidelty, ammuttu viisi kertaa ja puukotettu 13 kertaa. Nainen kertoo tarinansa BBC:n erikoisartikkelissa.

  Myers-Powell ihmettelee tarinoita, joissa prostituoidun ammatista maalataan ruusuisia kuvia Pretty Womanin tapaan.

  – Prostituoitu saattaa harrastaa seksiä viiden ventovieraan kanssa päivässä. Vuodessa se tarkoittaa yli 1800:aa miestä, joiden kanssa hän on yhdynnässä tai harrastaa suuseksiä, Myers-Powell kertoo BBC:llä.

  – Nämä eivät ole mitään suhteita, kukaan ei tuo minulle mitään kukkia, uskokaa pois. He käyttävät ruumistani kuin vessaa.

  VastaaPoista
 45. ”Yksi ihmisten tavallisimmista fantasioista” – Näin yleistä ulkoseksi todellisuudessa on

  Viime viikolla kohua herätti tapaus, jossa pariskunta oli harrastanut seksiä Linnanmäen maailmanpyörän huipulla. Tapaus päätyi sivullisen kuvaamalle videolle.

  Ilta-Sanomien haastatteleman Väestöliiton tutkimusprofessorin Osmo Kontulan mukaan rakasteleminen julkisilla paikoilla on yksi yleisimmistä fantasioista. Ihmisiä kiihottaa Kontulan mukaan riski tulla nähdyksi ja monia vain ”tilanne vie”.

  Ihmisten mielikuvissa seksiä julkisilla paikalla harrastetaan usein. HU selvitti vuosi sitten, kuinka yleistä ulkoseksi Helsingissä todellisuudessa on.

  – Kohdalleni on parinkymmenen vuoden aikana osunut Helsingissä vain kolme rakastelevaa paria. Kysyin myös kaikilta kenttäjohtajilta ja hekin sanoivat, että näitä juttuja on vähän, totesi tuolloin komisario Pekka Kallio Helsingin poliisista.

  Todellisuudessa myös nähdyksi tuleminen ja kiinnijäämisen pelko saa monet enemmänkin ottamaan jalat alleen.

  – Viimeisin tapaus oli kesäyönä Töölössä, puistikossa ravintola Manalan edessä. Pari huomasi, että me huomasimme heidät, ja pakeni, kertoi Kallio HU:lle.

  Poliisi osasi myös nimetä suuremman työllistäjän, kuin sukupuolisiveellisyyttä julkisella paikalla loukkaavat pariskunnat.

  – Itsensäpaljastajat ovat Helsingissä isompi ongelma kuin puskaseksin harrastajat. Poliisi saa ilmoituksia itsensäpaljastajista päivittäin ja ympäri vuoden, totesi Kallio.

  VastaaPoista
 46. Amerikkalaistutkimuksen kova väite: Työssäkäyvien äitien lapset pärjäävät paremmin

  Työssäkäyvä äiti – älä suotta syyllistä itseäsi. Näytät lapsillesi arvokasta esimerkkiä ja varmistat etenkin tyttäresi menestyksen.
  Työssäkäyvien äitien tyttäret pärjäävät työelämässä paremmin, saavat parempaa palkkaa ja etenevät todennäköisemmin esimiesasemaan kuin kotiäitien kasvattamat tyttäret.

  Tämä selviää Harvardin yliopiston tuoreesta tutkimuksesta, jonka aineisto kerättiin 24 maasta. Tutkimuksesta uutisoi CNNMoney.com.

  Työssäkäyvien äitien pojat taas osallistuvat omissa perheissään useammin lastenhoitoon ja tekevät enemmän kotiaskareita kuin kotiäitien kasvattamat pojat.

  Lapset, joiden äiti oli käynyt töissä, eivät itsekään pitäytyneet niin tiukasti perinteisissä sukupuolirooleissa, joiden mukaan mies tuo leivän taloon ja nainen hoitaa kodin.

  – Työssäkäyvät äidit ovat lastensa roolimalleja ja lapset ottavat heistä oppia, tutkijat päättelevät.

  Äidin työssäkäynti siivitti tyttärien työuria erityisesti maissa kuten Englanti ja Yhdysvallat, joissa naisten ansiotyöhön on perinteisesti suhtauduttu nihkeästi.

  Maissa, joissa naisten ansiotyö on yleisempää, kuten Suomessa ja Tanskassa, ero ei ollut aivan yhtä suuri.

  VastaaPoista
 47. Seksologi neuvoo seksitöntä: "Masturboi kolmesti viikossa"

  Seksologi neuvoo pitämään seksuaalisuutta vireillä silloinkin, kun vierellä ole kumppania.

  On monia hyviä syitä harjoittaa seksuaalisuutta, vaikka olisi yksin.

  Expressen-lehden seksologi Suzanne Lindström suosittelee 15 vuotta yksin asuneelle naiselle masturbointia kolmesti viikossa.

  - Säännöllistä itsetyydytystä voi pitää tapana tutkiskella kroppaa ja seksuaalista kyvykkyyttä. Se on hyvinvoinnin kannalta toimiva apukeino!

  Lindströmin mukaan myöhemmin matka seksuaaliseen nautintoon kumppanin kanssa voi olla pidempi, jos seksuaalisuutensa on antanut uinua täysin sinkkukauden ajan.

  Hän neuvoo pitämään seksuaalisuutta vireillä myös ilman kumppania, koska se tekee hyvää keholle ja vahvistaa itsetuntoa. Itsetyydytyksessä saa tujauksen hyviä välittäjäaineita ja hormoneita. Sillä on rauhoittava vaikutus stressiin ja ahdistuneisuuteen liittyviin ongelmiin.

  Itsetyydytys tekee myös hyvää limakalvoille, sillä se piristää vulvan verenkiertoa. Lantionpohjan lihakset vahvistuvat, mikä puolestaan ehkäisee muun muassa virtsanpidätysongelmia.

  VastaaPoista
 48. Miehet paljastavat tilanteet, jotka saivat heidät masturboimaan - nyt on kuumaa luettavaa!

  Työmatkalla ollut kolmekymppinen Roger sai vaimoltaan intiimin valokuvan puhelimeensa, mikä sai miehen fantasioimaan seksistä. Curtis puolestaan syttyi lähelle tulleesta pomostaan ja Kal piknikillä olleista lesboista.

  Thought Catalog -sivusto kokosi yhteen miesten tosikertomuksia siitä, mitkä tilanteet ovat saaneet heidät lähiaikoina harrastamaan sooloseksiä. Lue viisi kuumaa kertomusta alta.

  VastaaPoista
 49. Anonyymi1/7/15 08:22

  Mies iskee silmänsä naisen vyötäröön hyvästä syystä – "Miehet ovat paljon yksinkertaisempia"

  Rintojen ja pakaroiden rasvavarastot ovat evoluutiopsykologian mukaan ne, mihin miehet kiinnittävät naisten vartaloissa huomionsa. Miesten naismaku kuitenkin muuttuu, kun ikää tulee lisää.

  Miehen ja naisen kohdatessa mies katsoo ensin kasvoihin, mutta heti seuraavaksi miehen katse pyrkii hakeutumaan vyötärön seudulle ja myös rintoihin. Tämä on havaittu silmän liikkeitä tarkkailevassa silmänliikekameratutkimuksissa, jotka osoittavat, että kyse on tiedostamattomasta toiminnasta.

  – Ilmeisesti vyötäröön kiinnitetään huomiota, koska vyötäröstä näkee sekä naisen sen hetkisen hedelmällisyyden tilan että myös lisääntymisarvon. Jos nainen on raskaana, niin se näkyy vyötärön ja lantion suhteessa, kertoo Turun yliopiston evoluutiopsykologian dosentti Markus J. Rantala.

  Evoluutiopsykologian näkökulmasta naisten vyötäröllä oleva rasva heijastuu suoraan sukupuolihormonitasoihin ja sitä kautta ovulaation todennäköisyyteen.

  Jos naisella on liian vähän rasvaa, hänelle ei tapahdu ovulaatiota, eli hän ei voi tulla raskaaksi. Tutkimuksen mukaan jos naisen rasvaprosentti tippuu alle 22 prosentin, hänellä voi olla vaikeuksia tulla raskaaksi. Raskaaksi tulemisen todennäköisyyttä heikentää myös vyötäröseudun lihavuus. Naisilla estrogeeni kerryttää rasvaa rintoihin ja pakaroihin sekä reisiin. Sen sijaan mieshormoni testosteroni saa rasvan kertymään keskivartaloon. Keskivartalon rasva on myös koostumukseltaan erilaista.

  DHA-rasvavarastot kiinnostavat

  Rinnat ja pakarat sisältävät jälkeläisten kehitykselle tärkeää DHA-rasvahappoja, ja siksi miesten silmät etsivät naisen vartalosta näitä hedelmällisyyden merkkejä, tiedostamatta mitä ne etsivät. DHA:ta tuotetaan omega-3 rasvahapoista, joita saadaan mm. kaloista ja pähkinöistä. Rintojen ja pakaroiden rasvaa voikin nimittää hyväksi rasvaksi ja keskivartalon rasvaa pahaksi.

  – DHA on rasvaa, mitä käytetään lapsen aivojen kehitykseen raskauden loppuvaiheessa ja kun nainen imettää. Suurin osa aivokudoksesta on tehty DHA-rasvasta, siksi se on niin tärkeää. Tutkimuksissa on osoitettu, että naiset, joilla on paljon rasvaa takapuolessa ja rinnoissa, synnyttävät lapsia, jotka ovat älykkäämpiä, sanoo Rantala.

  DHA:ta tulee ravinnosta niukasti, siksi nainen kerryttää rasvaa vähitellen.

  Useimmat miehet suosivat naisissa tiimalasimuotoa. Miehissä on Rantalan mukaan kuitenkin eroja, jotka selittyvät aivojen eroilla.

  – Näemme tutkimuksista, että miehet, joilla on maskuliiniset aivojen rakenteet, suosivat voimakkaammin feminiinisiä naisia eli voimakkaammin kurveja kuin feminiinisemmät miehet.

  VastaaPoista
 50. Anonyymi1/7/15 08:24

  Miehen nänni saa näkyä somessa, mutta naisen ei — miksi ihmeessä?

  Facebook ja Instagram suhtautuvat nihkeästi naisten nänneihin. Suomalaisten asiantuntijoiden mielestä kyse on amerikkalaisten alastomuuden pelosta, jota vastaan voi taistella säikyttämällä mainostajia.

  VastaaPoista
 51. Anonyymi1/7/15 08:42

  Tapauksia ilmi Itä-Suomessa ja Uudellamaalla
  Seksiviestikiritykset rantautuivat Suomeen


  Jos netin käyttäjä riisuuntuu oman tietokoneensa nettikameran edessä tai juttelee seksisävytteisiä puheita tietokoneiden mikrofonien välityksellä, viestit voi löytää vielä edestään tai ne voivat päätyä puolison tai pomon sähköpostiin.

  Kyse on maailmalla yleistyneestä seksiviestikiristyksestä, jota kutsutaan nimellä sextortion. Suomessa ilmiö on uusi.

  Nettikeskustelujen syynä materiaalin keruu

  Poliisin tietoon ensimmäiset rahaa pyytäneet kiritysyritykset tulivat alkukesästä Itä-Suomesta. Nyt vastaavia tapauksia on tullut ilmi muuallakin. Viimeksi yksi täysin samanlainen tapaus sattui Hyvinkäällä.

  Suomessa on aiemmin ollut yleistä, että esimerkiksi seksuaalirikostapauksissa epäilty on houkutellut alaikäisiä vilauttamaan itseään nettikameralla. Seksiviestikiristyksissä tarkoitus on aivan toinen: iso summa rahaa.

  Suomen tapauksissa miehet olivat käyneet nettisivustoilla, joiden kautta he saivat yhteydenottopyynnön ulkomaalaiselta naiselta.

  Kun mies jutteli naisen kanssa nettikameran välityksellä, hänestä äänitettiin seksijuttelut nauhalle tai pyydettiin jopa riisuuntumaan nettikameralle kertomatta, että vastapuoli videoi vilauttelun.

  – Yhdessä tapauksessa vastapuolena piti olla Hollannissa oleva englantia puhuva nainen. Toisella kertaa naisella on ranskankielinen nimi ja puheissa vilahti jokin sana ranskaakin, rikoskomisario Heikki Mansikka-aho Itä-Suomen poliisista kertoo.

  Tiedossa ei ole, mistä kiristäjä oikeasti oli. Kun puheita ja kuvia oli kertynyt, nettiyhteyteen mukaan tulikin ulkomaalainen mies, joka vaati rahaa sillä uhalla, että äänitetty materiaali lähetetään joko yleisesti nettilevitykseen tai kohdennetusti uhrin vaimolle.

  Nauhoite lähetettiin eteenpäin

  Poliisin mukaan kiristäjät toimivat ammattimaisesti eli he olivat selvittäneet uhrinsa tiedot etukäteen.

  Esimerkiksi Facebook on erittäin suuri tietoturvariski kiristystapauksista. Facebookista oli nytkin kerätty ennakkoon talteen uhrien puolisoiden yhteystietoja tai esimerkiksi tieto työpaikasta.

  – Yhdessä tapauksessa kun mies ei ollut maksanut kiristäjälle, nauhoite oli lähetty miehen vaimolle, Mansikka-aho kertoo.

  Toisessa tapauksessa miehen puheita oli liitetty osaksi pornoelokuvaa.

  – Poliisin tietoon tulleissa tapauksissa Suomesta ei ollut maksettu kiristäjien vaatimia summia, jotka olivat olleet suuruusluokaltaan 3 000–4 000 euroa.

  – Kaikki vastaavat tapaukset eivät kuitenkaan tule poliisin tietoon. Osa voi sinnitellä ja toivoa, ettei videota sittenkään levitettäisi.

  Kaikki kiristyksen kohteina olleet miehet olivat nuoria. Osa nuorista aikuisista on tottuneita netinkäyttäjiä ja toisaalta hyvin uteliaita, mitä seksuaalisävytteistä aineistoa netistä löytyy. Poliisin ohje on kuitenkin yksinkertainen.

  – Tällaisiin kuvauksiin ja puheisiin ei pidä lähteä mukaan.

  Jos toista osapuolta ei tunne, aineisto voidaan aina nettiyhteydessä nauhoittaa ja levittää eteenpäin. Toisen osapuolen henkilöllisyydestä ei saa varmuutta, vaan yhden naisystävän sijasta vastapuolena voikin olla organisoitu huijausporukka.

  Poliisin vinkit: Nettikamera on tietoturvariski

  Videopuhelu tuntemattoman kanssa voi johtaa aina puhelun äänittämiseen ja levittämiseen. Se on teknisesti helppoa.

  Älä lähetä rahaa tuntemattomille. Et saa sitä takaisin eikä mikään takaa, että rahan pyytäminen päättyy. Ulkomailta tehtyjen petosten ja kiristysten selvittäminen on hankalaa. Suomen poliisi ei saa kaikista maista virka-apua.

  Pidä tietokoneen virus- ja haittaohjelmasuojaukset ajan tasalla. Jos et osaa itse, pyydä apua ammattilaisilta. Haittaohjelmilla voi käynnistää nettikameran ja -mikrofonin huomaamattakin ja kuvata kaikkea koneen luota.

  Voi myös irrottaa tai peittää nettikameran silloin, kun et sitä käytä.

  VastaaPoista
 52. Anonyymi1/7/15 08:44

  Myös kaljuus on kaunista - Baldvin-valokuvasarja ravistelee naiseuteen liitettyjä stereotypioita

  Sigga Ella, islantilainen valokuvaaja, tahtoo ylistää valokuvillaan naisten kauneutta ja täsmentää, ettei naisellisuus ole kiinni hiusten pituudesta.

  Monet pitävät pitkiä ja paksuja hiuksia naisellisuuden perikuvana. Baldvin-valokuvasarja kertoo kuitenkin leideistä, jotka ovat persoonallisen kauniita ilmestyksiä, vaikkei heidän päässään ole haiventakaan.

  Islantilainen valokuvaaja Sigga Ella ikuisti seitsemän Alopekia-autoimmuunisairaudesta kärsivän naisen tarinan kamerallaan kauniiksi valokuvasarjaksi. Alopekia-sairauteen kuuluu ennen aikaista kaljuuntumista ja hiusten menetystä. Myös ripset, kulmakarvat ja ihokarvat saattavat kadota sairauden seurauksena.

  Baldvin-valokuvausprojektin tarkoituksena on ravistella naisten ulkonäköön liittettyjä stereotypioita. Vaikka olisit rinnaton, lapseton, muodoton tai kalju, voit silti olla nainen. Erilaisuus on kauneutta - vai mitä?

  Katso Sigga Ellan upeat kuvat täältä.

  VastaaPoista
 53. Anonyymi1/7/15 09:58

  Miksi miehen pitäisi avata naiselle ovi? #Dontmancriminate-kampanjan viesti hämmentää somessa

  Intialainen nettisivusto tahtoo tasa-arvoa myös miehille. Nettikansa on tarttunut kampanjan ontuviin perusteluihin ja väittämiin.

  Miksi miehen pitäisi antaa naiselle paikkansa täydessä bussissa? Mikseivät miehet pääse ilmaiseksi yökerhoihin? Miehet eivät selviä ongelmista työpaikalla sanomalla, että heillä on kuukautiset, eivätkä miehet saa koskaan sympatiaa.

  Intialaisen nettisivuston Maggcomin viesti sukupuolten välisestä tasa-arvosta hämmentää somessa. Kampanjan iskulause on selvä "Don't mancriminate", eli älä syrji miehiä.

  Sivusto käyttää miesten oikeuksia korostavassa kampanjassaan kuuluisien miesten kuvia, joiden päällä on iskulauseita miesten oikeuksien puolesta.

  Iskulauseet vain tuntuvat hieman kyseenalaisilta.

  VastaaPoista
 54. Anonyymi1/7/15 13:07

  Tässä on K-Marketin kohuvideon sankari-Anna: ”Tuli aika yllätyksenä”

  K-Market Ratiksessa epäillyt varkaat taltuttanut Anna on palannut töihin. Sankariksi jo nimetty nuori nainen palasi työpaikalleen pienoisen loman jälkeen maanantaina.

  Kohuvideon aiheuttama julkisuus tuli täysin puun takaa. Sitä hän ei osannut odottaa.

  – Tulihan se aika yllätyksenä. En osannut ollenkaan odottaa. Ei se haittaa, Anna kertoo Iltamakasiinille.

  – Onhan tässä kahvit juotu, mutta ei mitään sen kummempaa. Hyvillä mielin tulin takaisin töihin.

  22-vuotiaalla Annalla pohjana hyvä peruskunto.

  – Kyllä käyn salilla ja tulee urheiltua. Lenkkeilen lisäksi silloin tällöin. En ole käynyt mitään itsepuolustuskursseja. Kyllä aika samalla tavalla tulen toimimaan, mutta tarkemmin katson että kukaan ei pääse hetkeksikään selkäni taakse. Tässä tilanteessa toinen kaveri oli selkäni takana. Siinä olisi voinut käydä huonostikin.

  Myös Playboy-lehti on ollut kiinnostunut tapauksesta.

  – Playboyn haastattelua ei voi ottaa mitenkään muuten kuin huumorilla. Vielä ei ole kuulunut.

  Anna piti viikon lomaa tapauksen jälkeen.

  – Olin lomalla Suomessa mökkeilemässä. Asun Kalliossa ja sinkkuna pyörin. Kyllähän Kallion baareissakin tulee pyörittyä silloin tällöin. En mielelläni kuitenkaan halua olla uusi turha julkkis.

  – Jokainen ottaa asian miten ottaa. Uhkana koetun ei kannata ottaa kiinni, mutta jos uhkaa ei ole, niin kyllä on hyvä ottaa varas kiinni. Jos kokee, että tilanne ei ole henkeä uhkaavaa

  VastaaPoista
 55. Anonyymi1/7/15 13:09

  11-vuotiaiden ero – isosisko julkaisi nasevat tekstiviestit

  Teksasista kotoisin oleva 17-vuotias Madi Nickens julkaisi Twitter-tilillään hauskat kuvat, joissa tyttö jättää pojan tekstiviestein. Kuvat eivät ole kuitenkaan Nickensin omasta puhelimesta vaan hänen 11-vuotiaan siskonsa, jolla näyttäisi olevan pienestä iästään huolimatta sana hallussaan.

  11-vuotias tyttö kuuli, että hänen poikaystävänsä Joey oli ollut puistossa Natalie-nimisen tytön kanssa. Tämä ei sopinut hänelle lainkaan, minkä vuoksi tyttö lähetti Joeylle nasevan viestin, jossa kysyi miksi poika petti häntä viettämällä toisen tytön kanssa aikaa. Joey oli pahoillaan, mutta se ei riittänyt alkuunkaan.

  Joey yritti vielä pelastaa tilanteen muistuttamalla tyttöystäväänsä, että hän osti Joeylle Starbucks-kahvilassa juomat, joten hänen on rakastettava poikaa edelleen. Tyttö vastaa kuitenkint takaisin Joeylle vitsaillen, että hän tilasi juuri hissin itselleen, koska poika ei ole hänen tasollaan.

  VastaaPoista
 56. Anonyymi1/7/15 13:10

  Nainen kieltäytyi silittämästä miehensä housuja – tuomari passitti vankilaa

  Meksikolainen Dulce Requena Garcia kieltäytyi silittämästä miehensä housuja erikoisin seurauksin, kertoo muun muassa brittilehti The Sun verkkosivuillaan.

  21-vuotias Garcia ei suostunut silittämään miehensä housuja tämän palattua töistä kotiin. Vaimonsa "tottelemattomuudesta" suivaantuneena mies oli soittanut Tampicon kaupungissa asuvan pariskunnan kotiin poliisin, jonka seurauksena nainen vietiin paikalliselle poliisiasemalle.

  Tuomari läväytti oman tahdon omaavalle naiselle 400 peson eli reilun 20 euron sakon "häiriön aiheuttamisesta". Koska naisella ei ollut varaa maksaa sakkoa, hänet passitettiin 12 tunniksi vankilaan.

  VastaaPoista
 57. Anonyymi1/7/15 13:12

  Vaimo olikin pornotähti! - näin se miehelle selvisi

  Tomo News kertoo [lähde] japanilaismiehestä, jolle selvisi vaimon karmea salaisuus.

  Nainen oli nimittäin elänyt kaksoiselämää ja tehnyt parikymmentä aikuisviihdevideota. Pariskunta oli ollut naimisissa jo 13 vuotta ja heillä on myös yhteisiä lapsia.

  Salaisuus paljastui miehelle, kun naiselle oli lähetetty postitse näyte uusimmasta DVD-julkaisusta. Mies avasi paketin ja hämmentyi nähdessään kannessa vaimonsa vähissä vaatteissa.

  Pornonimellä löytyi myös useita muita videoita, joita nainen oli tehtaillut mieheltään salaa.

  Tiettävästi mies päätti jättää vaimonsa, joka vannoo jatkavansa aikuisviihdealalla, koska nauttii työstään ja sitä kautta saamastaan huomiosta.

  VastaaPoista
 58. Anonyymi1/7/15 15:57

  Suomalainen ex-prostituoitu rakastui: ”Milloin kerron menneisyyteni?”

  Entinen prostituoitu miettii kertoako miesystävälleen taustastaan. Kimurantti kysymys, sillä maksullisen seksin tarjoaminen on loppunut. Hänen mielestään ”huoraamisajat” tuntuvat yhtä kaukaisilta kuin 10 vuotta sitten tapahtuneet asiat.

  Joidenkin mielestä on väärin seurustella, jos ei kerro menneisyydestään kumppanille. Milloin rikos vanhentuu, vanhentuuko ikinä? Pitääkö 40-vuotiaana kertoa uudelle kumppanilleen, että hei, noin 20 vuotta sitten myin seksiä alle vuoden ajan? Mitä merkitystä sillä todellakaan silloin on. Suhteessa en muutenkaan ole ikinä eritellyt kenellekään, kenen kanssa olen ollut sängyssä, entinen prostituioitu kertoo blogissaan.

  Hän ei ainakaan vielä ole päättänyt kertoa asiasta.

  Olen kyllä ajatellut, että viimeistään sitten vanhainkodissa järkytän muita mummeleita ja paljastan tämän pelottavan menneisyyteni. Mitä väliä sillä silloin enää on, kun puoli vuosisataa kulunut.

  Lähde: Neiti X:n blogi

  VastaaPoista
 59. Anonyymi1/7/15 18:34

  Muuttaminen ja eroaminen saavat odottaa - suomalaiset eivät tee suuria päätöksiä lomalla

  Matkahakukone momondo.fi selvitti loman aikana tehtyjä päätöksiä.

  Vain pieni osa suomalaisista myöntää tehneensä suurempia päätöksiä loman aikana. Näin kertoo Momondo.fi:n tuore kysely.

  Esimerkiksi muuttamisesta, työpaikan vaihdosta, uuden auton ostamisesta tai avioerosta ei juurikaan tehdä päätöksiä lomalla oltaessa.

  Toisaalta loma saa suomalaiset miettimään syvällisemmin asioita. 11 prosenttia vastanneista kertoi päättäneensä loman aikana olla vastedes parempi ystävä, puoliso tai vanhempi. Yhdeksän prosenttia myönsi päättäneensä kuntoilla enemmän lomailun jälkeen, ja seitsemän prosenttia vastasi päättäneensä panostaa työntekoon tai opiskeluun enemmän.

  - Lomalla irrottaudutaan arjesta ja keskitytään selkeästi enemmän omaan hyvinvointiin, mikä näkyy esimerkiksi päätöksissä aktiivisemmasta elämästä, kertoo momondon Suomen markkinointipäällikkö Petteri Jalonen.

  Kyselyyn osallistui 1 006 iältään 18-65-vuotiasta suomalaista.

  VastaaPoista
 60. Anonyymi1/7/15 18:36

  Ruotsidemokraatit havittelevat naisäänestäjiä perhekysymyksillä

  Maahanmuuton leikkausvaatimuksista tunnetut ruotsidemokraatit haluavat seuraavaksi profiloitua perhekysymyksillä.

  Tavoitteena on uusien kannattajien ja etenkin naisäänestäjien saaminen puolueen taakse.

  Perhepainotuksessa on kyse strategisesta harkinnasta puolueen sisällä, kertoi puoluejohtaja Jimmie Åkesson Almedalenin politiikkaviikolla Visbyssä.

  Ruotsidemokraatit nousivat viime vuoden parlamenttivaaleissa Ruotsin kolmanneksi suurimmaksi puolueeksi.

  VastaaPoista
 61. Anonyymi1/7/15 19:50

  Johanna Tukiainen, feministien jumalatar?

  Naisasialiitto Unionin kannattaisi toden teolla aktivoitua puolustamaan peräti ikonistista glamour-julkisuuden vakionimeä Johanna Tukiaista. Kunniajäsenyys ja kuva kokousten etuosaan osallistujien tervehdittäväksi ei olisi tässä tapauksessa lainkaan liioiteltua, sillä Johanna Tukiainen on vienyt enemmän naisasiaa eteenpäin toisin kuin pitkästyttävästi narisevat ja täydellisen seurauksetonta höpinää televisioruudussa harjoittavat hahmot kuten Heidi Hautala, Sari Näre, Anna Kontula, Lenita Toivakka, Tarja Halonen sekä muut vastaavat. Pro-feministimiehiä osoitellaan jo valmiiksi sormella röhönaurun säestämänä kaikkialla missä he liikkuvat, joten teen heidän mahdollisille jälkeläisilleen palveluksen enkä laita internetin ikuisuuteen näiden poloisten nimiä. Toisekseen, he eivät todellakaan ansaitse tämän enempää huomiota feminismin uutta airuetta käsittelevässä kirjoituksessa.

  Feministinen ikoni olisi henkilö joka osittain sisällyttää henkilöönsä tiettyjä ennakko-oletuksia, mutta todellisilla valinnoillaan osoittaa emansipaation tuomaa vapautta. Sellaiseksi ei kelpaa tiukkailmeinen naistutkimuksen professori joka esiintyy meikittä ja puhuu termeillä joita ei ymmärrä kuin toinen naistutkimuksen professori. Tarvitaan kansaan vetoava, maanläheinen hahmo joka tekee saman tasa-arvoteemoille kuin Soini euroteemoille. Kyse on jalostumasta, toisaalta onnekkaasta sattumasta, sillä sukupolveen mahtuu melko vähän etenkään julkisuudessa muista yhteyksistä tuttuja henkilöitä joilla olisi edellytyksiä näin valtavaan ja henkilökohtaisesti avaavaan rooliin. Meidän sukupolvellamme heitä on yksi, mutta hän on onneksi löytynyt!

  VastaaPoista
 62. Anonyymi1/7/15 20:47

  Ilotyttö paljastaa: Saan usein orgasmeja töissä!

  Moikka taas kaikille!

  Blogistani on tullut todella suosittu ja kiitos siitä. Tänään ajattelin kirjoittaa teille miehen kalun pituudesta, sehän teitä aina kiinnostaa.

  Ja kuka on parempi sanomaan sen, mikä on ihannepituus mulkulle kuin ammatikseen niitä sisäänsä ottava ihminen? Vai onko eriäviä mielipiteitä?

  Lähdetään aluksi tästä. Pienin kikkeli joka minua on tullut vastaan on ollut joku kolme senttinen. Sen omisti hyvin lihava setä. Se ei seisonut. Ja jos olisi seisonutkin, mitä sen kanssa naimisesta olisi tullut, ei mitään, koska hänen mahansa otti vastaan joka käänteessä. Meni suuhommiksi. Eikä siinä mitään, setä tuli käymään toisenkin kerran kun tykkäsi kerran.

  Isoin on ollut julmettu ja suonikas kyrpähirviö, kuten mun kaverihuorani aina toteaa ison nähdessään. Se oli varmaan joku 25-senttinen ja paksuutta yli 6 senttiä.

  No niin asiaan. Mikä on parasta? No ei ainakaan mikään seuraavista:

  -liian pitkä
  -liian lyhyt
  -liian ohut
  -liian paksu

  Jos olisi pakko sanoa optimaalinen kullin koko niin se olisi joku 15 senttiä. Sen verran jokaisen naisen pimpero ottaa sujuvasti vastaan. Allekin voi olla, ja mitä parempi jos on sitten vähän paksumpi. Eli se paksuus kompensoi sitä pituutta tai sen puutetta.

  VastaaPoista
 63. Anonyymi2/7/15 08:23

  Naiset miehiä alttiimpia Facebook-riippuvuudelle – suosittu testi paljastaa

  A-klinikkasäätiö tiedotti viime viikolla julkaisemastaan nettitestistä, jonka avulla voi arvioida mahdollista riippuvuuttaan Facebookin käytöstä. Viikon aikana testi tehtiin noin 15 000 kertaa Nuortenlinkki.fi-palvelussa ja tämän lisäksi noin 2 500 kertaa Päihdelinkki.fi-palvelussa.

  Nuortenlinkissä testin tehneistä 31 prosenttia sai palautteeksi ”mahdollinen Facebook-riippuvuus” ja 27 prosenttia ”todennäköinen Facebook-riippuvuus”. Loput 42 prosenttia vastaajista sai tulokseksi, ettei Facebookin käyttö aiheuta heille riippuvuutta.

  Testitulosten perusteella naiset ovat selvästi miehiä alttiimpia Facebook-riippuvuudelle. Kolmannes (33 prosenttia) testin tehneistä naisista sai tuloksen ”todennäköinen Facebook-riippuvuus”, kun miehistä saman tuloksen sai alle viidennes (18 prosenttia). Facebook-testi myös kiinnosti naisia enemmän kuin miehiä: heidän osuutensa testin tehneistä oli 59 prosenttia.

  – Naisten miehiä suurempi kiinnostus Facebookia kohtaan ei tullut yllätyksenä, toteaa A-klinikkasäätiön viestintäpäällikkö Aino Majava.

  VastaaPoista
 64. Anonyymi2/7/15 08:43

  Miehessä ei ole vikaa, mutta suhde kyllästyttää – mitä teen?

  Olen ollut naimisissa 15 vuotta, ja välillä mietin, jaksanko tuota samaa ihmistä loputtomiin. Hänessä ei ole mitään vikaa, joskus vaan kyllästyttää. Miten 40 vuotta yhdessä olleet ihmiset jaksavat tahkota päivästä toiseen toistensa kanssa? Suhteessa kun ei ole enää ensihuumaa eikä ehkä rakkauttakaan.

  Tottumustako?

  VastaaPoista
 65. Anonyymi2/7/15 08:46

  "Pelokkaista sinkuista tulee nirsoja"
  Ovatko sinkkujen vaatimukset syynä syntyvyyden laskuun?


  Suorituspaineet näkyvät nykyään myös kumppanin haussa.

  Suomessa oli vuoden 2014 lopulla yhteensä 2,6 miljoonaa asuntokuntaa, joista liki 1,1 miljoonaa oli yhden henkilön asuntokuntia.

  Tilastokeskuksen mukaan vuonna 2012 oli kaikista yksinasuvista 41 prosenttia 35-64-vuotiaita. Monelle yksin asuminen on oma valinta, mutta rutkasti on myös sinkkumiehiä ja -naisia, jotka toivovat tilanteeseensa muutosta.

  Rakkausvalmentaja Mervi Makkonen kertoo, että hänen asiakkaidensa yleisin ongelma on negatiivisen ajattelun oravanpyörä, joka estää heitä onnistumasta paitsi parinhankinnassa, myös muissa tavoitteissaan.

  - Negatiiviset ajatukset itsestä vaikuttavat kaikkeen mitä tekee. Negatiiviset ihmiset myös vetävät puoleensa samanlaisia ihmisiä, jolloin kierre on valmis. Rakkausvalmennus lähtee yleensä siitä, että asiakas opettelee kuuntelemaan itseään ja arvostamaan itseään.

  Kovia odotuksia

  Makkonen kertoo törmäävänsätodella koviin odotuksiin unelmakumppanin suhteen. Unelmakumppanista on jopa osattu kertoa paidan väri. Pinnallisuus on ennen kaikkea suojakeino.

  - Toinen tuomitaan 30 sekunnin päästä varpaisiin -skannauksella, eikä juttutuokiolle anna edes mahdollisuutta. On aika ristiriitaista, että kumppanilta toivotaan tiettyä ulkonäköä ja varallisuutta ja unohdetaan miettiä niitä kaikkein tärkeimpiä arvoja ja sitä, minkälaista elämää haluaisi viettää kumppaninsa kanssa.

  Makkonen kertoo, että monet hänen asiakkaistaan eivät ole tulleet miettineeksikään, että ainaisen baarin sijaan kumppania kannattaisi etsiskellä myös niiden aktiviteettien parista, joissa itse viihtyy parhaiten.

  - Jos nauttii luonnossa samoilusta, pitää koirista tai on hyvän ruoan ystävä, kannattaa kumppania silmäillä näistä ympäristöistä.

  Osoitus peloista

  Makkonen kertoo, että moni on hakeutunut hänen asiakkaakseen päästääkseen yli entisestä suhteestaan.

  - Paljon on niitäkin, jotka eivät ole edes tajunneet elävänsä kiinni entisessä suhteessa. Taustapeiliin tuijotellaan jatkuvasti ja syyttävä sormi osoittaa menneeseen. Kovat kriteerit uudelle kumppanille voivatkin olla osoitus pelosta. Aikuisilla ihmisillä on usein takana useita suhteita ja paljon erilaisia kolhuja.

  Pelkästään ihmisen omasta ajatusmaailmasta kovat odotukset kumppania kohtaan eivät kuitenkaan kumpua.

  - Epärealistinen visuaalisuus on tällä hetkellä runsasta, tällä tarkoitan kuvanmuokkauskulttuuria, mediaa ylipäätään ja sitä mitä Hollywood edustaa. Ei enää tiedetä, mikä on luonnollista ja mikä fiktiota ja ajatellaan, että todellisuudessakin kaiken tulisi olla kuin kuvissa.

  Pinnallisuudesta on tullut haarniska, joka paitsi suojaa käyttäjänsä kolhuilta, myös pitää tahdonvastaisestikin erillään toisista.

  Myös uskomukset lähipiirin odotuksista saattavat vaikuttaa kumppanin valintaan.

  - Suomalaiset miettivät paljon mitä naapuri, vanhemmat tai ystävät ajattelevat valinnoistani ja tekemisistäni. Sama pätee myös parisuhdekuvioissa. Ympäristön paine saa monet ajattelemaan, että kumppanin on oltava samankaltainen kuin itse on. Kumppania etsiessä kannattaa pitää mielessä, kuka hänen kanssaan lopulta viettää eniten aikaa ja että kumppani ei ole mikään näyttelyesine.

  VastaaPoista
 66. Anonyymi2/7/15 10:33

  Jani Kaaro: Miksi naiset eivät menesty matematiikassa?

  Koulun alkaessa tytöt ja pojat ovat yhtä kiiinnostuneita matematiikasta. He ovat siinä myös taitotasoltaan yhtä hyviä. Yläasteella tyttöjen kiinnostus matematiikkaan kuitenkin alkaa vähitellen lopahtaa, lukiossa harvempi tyttö kuin poika valitsee pitkän matematiikan ja yliopistossa matematiikan opiskelijoista valtaosa on poikia.

  Syitä siihen, miksi tytöt luopuvat matematiikasta jo varhaisessa vaiheessa, on mietitty paljon. On ehdotettu, että kiinnostuksen loppuminen johtuisi biologisista eroista miesten ja naisten välillä. Tämän ajatuksen mukaan miesten aivot olisivat sopeutuneet paremmin loogiseen päättelyyn ja analyyttiseen ajatteluun kuin naisten aivot. Teorian kannattajat vetoavat siihen, että suurin osa suurista matemaatikoista ja shakinpelaajista on miehiä. On myös ehdotettu, että koska matematiikka mielletään poikien alaksi, tytöt eivät saa riittävästi kannustusta alalle.

  Viime vuosina on kuitenkin kuvattu psykologinen mekanismi, joka näyttää selittävän tyttöjen huonoa matematiikkamenestystä – ja samalla monta muuta oppimiseen liittyvää ongelmaa. Mielenkiintoista on se, että sillä ei ole mitään tekemistä oppilaiden taidon tai kapasiteetin, vaan pelkojen ja odotusten kanssa.

  Tämä psykologinen mekanismi on nimeltään stereotypiauhka. Se tarkoittaa ilmiötä, jossa ihminen – tyypillisesti testitilanteessa – pelkää niin kovasti vahvistavansa omaa ryhmäänsä koskevan negatiivisen stereotypian, että hän epäonnistuu, ja tulee näin toteuttaneeksi oman pelkonsa. Stereotypiauhka aktivoituu erityisesti kokeissa ja koulumenestyksessä, ja saa ihmisen osaamisen näyttämään kehnommalta kuin mitä se todellisuudessa on.

  Stereotypiauhan ilmiö löydettiin alunperin mietittäessä mustien huonoa koulumenestystä Yhdysvalloissa. Psykologit Joshua Aronson ja Claude Steele valikoivat kokeeseensa satoja mustia ja valkoisia oppilaita. Kahden ensimmäisen ryhmän annetiin ymmärtää, että nämä osallistuvat kriittistä ajattelua mittaavaan testiin. Kolmannelle ryhmälle kuitenkin kerrottiin, että testi mittaa nimenomaisesti älykkyyttä.

  Tulokset osoittivat, että kahdessa ensimmäisessä ryhmässä mustat oppilaat pärjäsivät yhtä hyvin kuin valkoiset. Kolmannessa ryhmässä mustat kuitenkin alisuoriutuivat selvästi valkoisiin verrattuna. Psykologien mukaan alisuoriutuminen johtui stereotypiauhasta.

  VastaaPoista
 67. Anonyymi2/7/15 14:20

  Mieheni erosi kirkosta ja hurahti uuteen filosofiaan – pariterapeutti neuvoo

  Terapeutti: Nyt on jouduttu tilanteeseen, jossa on hyvä hakea apua ammatti-ihmiseltä. Johonkin mies reagoi, ja hänen olisi hyvä olla tietoinen siitä.

  Aino ja Petteri ovat olleet tavallinen, perusluterilainen pari, joka avioitui kirkossa, mutta osallistui seurakunnan elämään harvakseltaan.

  Neljäntoista yhteisen avioliittovuoden varrelle mahtuu huippuja ja laaksoja, mutta parin keskinäinen luottamus on aina ollut vahva.

  Nyt Petteri on löytänyt elämäänsä uuden suunnan erään filosofisen suuntauksen kautta. Aino epäilee, että tämä on jo liikaa.

  ”Yllätyin, kun Petteri sanoi puolisen vuotta sitten eronneensa kirkosta. Yllätyin lähinnä siksi, että asialla olisi hänelle edes jotain merkitystä. Emme ole juuri käyneet kirkollisia keskusteluja kotona. Mutta paljon isompia muutoksia olikin vasta tulossa”, Aino kertoo.

  Kävi ilmi, että Petteri oli tutustunut uuteen elämänfilosofiaan ja oli hylkäämässä vanhoja ajattelumallejaan.

  ”Petteri alkoi puhua aiemmasta sitoutumislupauksestamme ja siitä, että ihmiset eivät voi oikeasti senkaltaisia lupauksia toisilleen antaa. Koko parisuhteen käsite on vanhanaikainen, koska maailmassa on vain yksilöitä”, Aino sanoo hämmentyneenä.

  Aluksi hölmistynyt Aino yritti keskustella asiasta miehensä kanssa, mutta sai vastaukseksi ulkoa opittuja puheenvuoroja. Aino ymmärsi, ettei enää tunne tätä keittiössään paasaavaa uus-gurua.

  ”Pahinta on ollut, että asiasta johtuneiden riitojen aikana Petteri on ollut täysin kylmä, vailla minkäänlaista empatiaa. Kun aloin itkeä hysteerisesti, hän ilmoitti, että asiat tulee ottaa vastaan sellaisina kuin ne tulevat”, Aino puuskahtaa.

  ”En enää tiedä, mistä olisin eniten järkyttynyt. Voiko kyseessä olla jokin ohimenevä vaihe, vai olenko menettänyt mieheni lopullisesti?”

  VastaaPoista
 68. Anonyymi2/7/15 14:22

  Anu Silfverbergin kolumni: Tytöt pois laboratorioista? Tästä nousi some-raivo

  Tieteen työtä tekevillä nuorilla on oikeus ärähtää, kun huipulta huudellaan vähätteleviä kommentteja, Anu Silfverberg kirjoittaa kolumnissaan.
  Netissä kiersi video, joka oli kuin mittatilaustyö akatemiauskoisille raivofeministeille, joihin toki itsekin lukeudun. AJ+-verkkojulkaisun viraalipätkä kertoi Nobel-palkitun professori Tim Huntin tarinan. Hunt sanoi korealaisessa konferenssissa, että labrassa työskentelevien tyttöjen suhteen on sellainen ongelma, että tyttöihin rakastuu, tai tytöt rakastuvat häneen, ja sitten kun tyttöjä kritisoi, ne itkevät. Tiedenaiset reagoivat tähän Twitterissä julkaisemalla itsestään perin epäseksikkäitä kuvia, joissa oli hashtag #distractinglysexy. Se oli ihan hauskaa.

  AJ+:n videolla näkyi myös tiedenaisia, jotka tanssivat villisti ja riisuivat laboratoriotakkeja. Lopuksi kerrottiin, että Hunt joutui eroamaan tehtävistään yliopistossa.

  Videosta tuli paha mieli. Se tuntui kohtuuttomalta. Vanha mies heittää muinaissovinistisen läpän – ja päälle kaatuvat Twitter ja työttömyys. Ajattelin, että kohu kääntyy vielä feminismiä vastaan. Vastareaktio tulikin nopeasti: Huntia kuvattiin noitavainon uhriksi. Mutta oliko niin?

  VastaaPoista
 69. Anonyymi2/7/15 14:26

  Hymy

  Ruotsin aamu-tv:n dokumenttiarvostelussa esitellään New Age hömppäkoulutuksen antia. Dokumenttivideon esittelypätkässä kaksi New Age kouluttajaa opettaa oppilaalle (Marja T?) miten luodaan näkymätön suojakenttä ympärilleen. Näkymättömän suojakentän pitäisi siis estää sarjakuvatyyliin kaikki hyökkäykset . Miten käykään kun lenkkeilijä törmää suojavalliin---

  Osynligt kraftfält! - YouTube

  VastaaPoista
 70. Anonyymi2/7/15 15:38

  Tällä naisella kasvaa pitkä parta – antaa kasvaa ja pukeutuu naisellisest

  Harnaam Kaur –nimiselle naiselle alkoi kasvaa parta 11-vuotiaana. Aluksi hän yritti vahata karvoitustaan pois, mutta hyväksyi erilaisuutensa 16-vuotiaana.

  26-vuotiasta naista on nimitetty nais-mieheksi, shemaleksi ja monilla muilla nimityksillä. Yleisissä vessoissa hänelle on huomauteltu, että tämä vessa on tarkoitettu naisille. Vaikeuksia on ollut.

  Karvojen kasvu johtuu munasarjojen monirakkulaoireyhtymästä, jonka takia naisen kehossa on tavallista vähemmän naissukupuolihormoni estrogeenia.

  Hän on saanut paljon julkisuutta karvaisuutensa vuoksi. Myös ihailijapostia on saapunut.

  VastaaPoista
 71. Anonyymi2/7/15 15:40

  Prostituoituna työskennellyt suomalaistyttö tuli raskaaksi ja sai syövän

  Ilotyttönä työskennellyt nuori suomalainen nainen on vasta 24-vuotias. Hän sai rankkoja uutisia. Onnea olikin kestänyt jo jonkin aikaa, sillä maksullisen seksin antamisen hän oli lopettanut ja tullut raskaaksi.

  Ikävä syöpädiagnoosi tuli täysin puun takaa.

  – Mä en voi uskoa, että tää on totta, että mulle vois näin käydä. Mä olin hetken aikaa jo niin onnellinen. Toisten elämä jatkuu, toisten ei. Mun kohdallani jää nähtäväksi, vauvan kohdalla valitettavasti ei. Mulla todettiin syöpä, joka on ehtinyt leviämään maksaan ja munuaisiin ja hoidot on aloitettu, Iloinen tyttö kirjoittaa blogissaan.

  – Ennusteet eivät ole ilmeisesti kovin hyvät, mutta kuulema ei saa menettää toivoa. Juhani on aivan paskana ja itsekin olen jo ihan loppu. Hoidot vie kaikki voimat ja tuskin jaksan edes kirjoittaa. Jumalauta mä oon 24-vuotias! Tässäkö tää mun elämä oli. Uskomatonta. Hyvää jatkoa teille lukijat ja kiitos kun olette kulkeneet tätä matkaa kanssani, hän kertoo kirjoituksessaan.

  Blogiin tästä. (sisältää aikuisille tarkoitettua sisältöä)

  VastaaPoista
 72. Anonyymi2/7/15 19:42

  Remu Aaltonen suomii nykynaisten tyyliä: Kun pyllistää, puolet näkyy

  Pitkän linjan muusikko Remu Aaltonen vieraili torstaina Radio Suomipopin lähetyksessä.
  Lähetyksen juontaja Sami Kuronen kysyi Remu Aaltoselta, mikä on miehen suhtautuinen naisiin tänä päivänä.

  Nykyajan naisten tyyli ja ruokavalio ei saa Aaltoselta kiitosta.

  – Sitten nämä napahousut ja kun pyllistää, niin puol persettä näkyy, Aaltonen soimaa nykyajan naisten pukeutumistyyliä.

  Hänen mukaansa myös naisten vartalonmuoto on nykyisin niskasta nilkkoihin saakka samaa.

  – Ennen vanhaan kun oli erilaiset ruokavaliot, niin likat oli erimuotoisia, Aaltonen jatkoi.

  Remu Aaltonen on puhunut suhtautumisestaan naisiin aiemminkin. Vuosi sitten huhtikuussa hän paljasti Ilta-Sanomille, että tykkää luonnonkauniista naisista ja kokonaisuus ratkaisee. Hän sanoi olevansa ”takapuolimiehiä”.

  – Hanuri on tärkeämpi. Ei nainen tarvitse vanhemmiten hirveästi töttöröitä, Aaltonen sanoi IS:lle tuolloin.

  VastaaPoista
 73. Anonyymi2/7/15 19:44

  Tiukkaa tekstiä sinkuista: Naiset kuin transvestiitteja, miesten pitäisi katsoa peiliin

  Rakkausvalmentaja Mia Halonen kuulee usein kysymyksen, että mitä pitäisi tehdä saadakseen kumppanin. Vinkkejä on paljon, mutta yhdestä moni pahastuu.

  – Yllättävän moni nainen käyttää miesten vaatteita ja kolhoja sandaaleja. Ne ovat tietysti mukavia, mutta aina on naisellisempia vaihtoehtoja, eikä silti tarvitse taiteilla korkkareissa ja minihameissa. kun yhdistetään miehekkäät vaatteet liian lyhyisiin hiuksiin ja kulmikkaaseen kävelyyn, niin käytännössä moni meistä suomalaisnaisista on siis transvestiitti. Eikö meidän pitäisi siis yhtä avoimesti hyväksyä myös miehet, jotka viihtyvät naisten vaatteissa, kysyy Halonen.

  – Sisäistä kauneutta ei näe ensisilmäyksellä, joten kannattaa huolehtia ulkonäöstään. Jos kenenkään katse ei pysähdy sinuun, et ehkä pääse edes juttelemaan.

  Halonen tietää provosoivansa, mutta kokee sen tarpeelliseksi. On hänellä sanansa sanottavan miehillekin.

  – Keski-ikäiset suomalaiset miehet voisivat vielä suuremmalla syyllä katsoa peiliin. Parturilla ja hammaslääkärillä kannattaisi vierailla useammin. Ei tarvitse olla edes kovin sporttinen, mutta hyväryhtinen, hyvältä tuoksuva mies erottuu joukosta edukseen.

  – Muutenkin aktiivisuus palkitaan. Kivat miehet tuppaavat olemaan välillä vähän jahkailijoita eivätkä osaa tehdä aloitteita. Niinpä naiset joutuvat ottamaan ohjat käsiinsä, jos haluavat jotain tapahtuvan. Jos ei edes kysy, niin vastaus on aina ei.

  Halonen on myös ihmetellyt varsinkin nettideittailevien miesten toimintaa

  – Toinen neuvo, varsinkin nettideittaileville miehille on, että opetelkaa kirjoittamaan. Monesti deittipalstoilla näkee miehiä, jotka kertovat itsestään kovin niukasti ja lähettävät loputtomasti flirttejä, mutta eivät koskaan kunnollista viestiä, josta ilmenisi, että mies on todella lukenut naisen profiilin. Ihmettelen, että mitä he sillä hakuammunnalla kuvittelevat saavuttavansa, Halonen ruotii.

  Halosen mukaan vanhemman sukupolven on todella vaikea käsittää nykypäivän parinhankinnan vaikeutta.

  Teknologia ja kiire ovat muuttaneet asioita suuresti viimeisen vuosikymmenten aikana. Deittivalmentaja kehottaa kaikkia suhteen haluavia lähtemään rohkeasti ulos ihmisten pariin ja laittamaan sanan kiertämään.

  – Jos tuleva kumppanisi tulisi lähipiiristäsi, etkö olisi tavannut häntä jo? Yksi hyvä keino voisi esimerkiksi olla, että pyytäisit ystäviäsi miettimään sinulle sopivia kumppaneita omista ystävistään ja tutuistaan. Suomessa on jotenkin noloa olla parisuhteen haluava sinkku, mutta siitä mentaliteetista pitäisi päästä eroon. Ystäväsikin saattavat tietää sinulle sopivan kumppanin, mutta miettivät onko sellaista soveliasta ehdottaa.

  Mia Halonen ja hänen kolegansa Mervi Makkonen pohtivat myös sinkkujen liian kovia vaatimuksia kumppanille. Lue juttu tästä

  VastaaPoista
 74. Anonyymi2/7/15 19:48

  Vain yksi avioliitto vuodessa – näin eri kunnissa avioidutaan

  Näin paljon Suomi solmi avioliittoja vuonna 2014. Katso kartalta oman paikkakuntasi tilanne.

  Vaikka avioliiton suosio on ollut viime vuosina laskussa, avioliittoja solmittiin vuonna 2014 edelleen yli 24 000 kappaletta. Naimisiinmeno on suosittua etenkin suurimmissa kaupungeissa.

  Yli 5000 asukkaan kunnista kärkisijaa avioliittojen solmimisessa pitävät Helsinki, Tampere ja Turku. Myös Oulu ja Nokia sijoittuvat tilastossa korkealle.

  Pirkanmaalla avioliitto on yhä suosittua
  Väkilukuun suhteutettuna eniten naimisiin mentiin Ahvenanmaalla Kökarissa. Tässä pienessä, vain noin 250 asukkaan kunnassa avioliittoja solmittiin kuitenkin vain kaksi. Myös muut Ahvenanmaan ja Varsinais-Suomen pikkukunnat pääsivat listan kärkisijoille väkilukuun suhteutettuna.

  Pohjois-Suomesta eniten aviopareja vihittiin Oulussa ja Kittilässä. Naimisiinmeno näytti olevan erityisen suosittua Pirkanmaan alueella. Väkilukuun suhteutettuna avioliittoja solmittiin runsaasti Tampereella ja sen lähikunnissa, kuten Nokialla, Hämeenkyrössä ja Orivedellä.

  Pienissä kunnissa ei yhtään liittoa
  Ahvenanmaan pienet saaristokunnat edustavat myös tilaston häntäpäässä. Esimerkiksi Brändön ja Vårdön kunnissa avioliittoja ei solmittu lainkaan.

  Manner-Suomen kaikissa kunnissa solmittiin vähintään yksi avioliitto. Yhteen avioliittoon jäivät muun muassa Puumala ja Rautalampi.

  Yli 5000 asukkaan kunnista häntäpäätä pitävät Parkano, Kuhmo ja Kiuruvesi. Myös Kainuun maakunnassa avioliittojen solmiminen näytti olevan huomattavan vähäistä.

  VastaaPoista
 75. Anonyymi2/7/15 19:50

  Seksuaaliterapeutti: Mitä huomioida ennen seksiä julkisella paikalla? Mieti nämä asiat

  Innostaako kuuma keli seksipuuhiin muuallakin kuin oman kodin suojissa? Seksuaaliterapeutti Elina Tanskanen antaa pohtimisen aihetta.
  Muutama päivä sitten uutisoitiin parista, joka jäi kiinni seksin harrastamisesta Linnanmäen maailmanpyörässä. Voisin kuvitella, että lempiväiset ryhtyivät hommiinsa verrattain spontaanisti, mikä pätee isoon osan julkisilla paikoilla harrastetusta seksistä.

  Ongelma esimerkiksi puistoissa ja pientareilla rakastelussa on se, että ulkopuoliset eivät voi valita, näkevätkö he aktin vai eivät. Elämme kulttuurissa, jossa seksin harrastamista pidetään yksityisasiana. Niinpä sitä, että päätyy tahattomasti näkemään toisten sekstailevan, pidetään yleensä häiritsevänä.

  Tämä ajattelutapa selittää osaltaan, miksi seksi julkisilla paikoilla on laissa kielletty ja sen koetaan juhlavasti ilmaistuna loukkaavan sukupuolisiveyttä. Onhan saman pykälän nojalla on kielletty myös nakuna kirmailu teillä ja toreilla sekä monenlainen muu epäsiveäksi koettu toiminta ihmisten ilmoilla.

  Jos haluaa harrastaa seksiä jossain muualla kuin oman kodin rauhassa pelkän vaihtelun vuoksi, tyylikkäintä ja turvallisinta on pyrkiä varmistamaan, ettei tilanteelle ilmaannu vahingossa todistajia – jotka pahimmassa tapauksessa taltioivat näkemänsä ja julkaisevat sen netissä, kuten maailmanpyörän rakastavaisille kävi.

  Sekin on hyvä muistaa, että ajatus tietystä rakastelupaikasta voi olla huomattavasti kiihottavampi kuin miltä seksi lopulta tuntuu hiekkarannalla tai metsänhelmassa hiekanjyvineen ja hyttysineen.

  Mikäli taas toivoo, että joku näkee, tilanne muuttuu mutkikkaammaksi: tärkeää kun olisi, että aktin katsoja tai katsojat vapaaehtoisesti haluavat katsoa toisten harrastavan seksiä. Kiinnijäämisen pelko voi olla kutkuttavaa, mutta satunnaista sivullista ei ole reilua altistaa lemmenleikeille.

  Siksi tuota kiihottavaa ajatusta on suotavaa työstää, jos sitä haluaa jotenkin kokeilla: onko jotain vaihtoehtoisia toteutustapoja? Voisiko seksin harrastaminen sovitusti nettikameran edessä ajaa asian? Tai voisiko ratkaisu olla jonkin tyyppinen ryhmäseksi?

  Tällä palstalla seksuaaliterapeutti Elina Tanskanen antaa vinkkejä parempaan parisuhde- ja seksielämään. Hän on myös logoterapeutti ja YTM.

  VastaaPoista
 76. Anonyymi2/7/15 22:14

  Ansaitsetko enemmän kuin miehesi? Tuloerot parisuhteessa tekevät pettämisestä todennäköisempää

  Joiden arvioiden mukaan pettämistä ei olisi, jos pariskunnat ansaitsivat samansuuruista palkkaa.

  Viime kuussa julkaistun tutkimuksen mukaan rahalla on suuri merkitys siinä, pettääkö kumppani vai ei. Tutkimukseen osallistui lähes 3 000 ihmistä. Heiltä kysyttiin kysymyksiä siviilisäädystä, seksuaalisesta aktiivisuudesta ja tuloista.

  Lopettaisiko yhtä suuri palkka pettämisen kokonaan?

  American Sociological Review -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan rahallinen riippuvuus toisesta vaikuttaa uskottomuuden todennäköisyyteen. Kumppani pettää suuremmalla todennäköisyydellä, jos hän ansaitsee vähemmän rahaa kuin suhteen toinen osapuoli. Tilanne on sama, oli kyseessä sitten mies tai nainen.

  Sen sijaan miehet, jotka ansaitsivat merkittävästi puolisoaan enemmän, pettivät myös suuremmalla todennäköisyydellä. Tilanne on erilainen enemmän ansaitsevilla naisilla, sillä heidän pettämistodennäköisyytensä ei kasva suuremman palkan myötä.

  Tutkimuksessa on kuitenkin porsaanreikiä. Vastaajilta ei kysytty suoraan, ovatko he pettäneet puolisoitaan, vaan avioliitossa elävien myöntäessä enemmän kuin yhden seksikumppanin, vastaus luokiteltiin pettämiseksi.

  Pettäjä hakee vaikutusvaltaa

  Tutkijoiden mukaan pettäminen voi olla keino saada olo paremmaksi, ja ihminen kokee omaavansa edes vähän vaikutusvaltaa suhteessa, vaikkei ansaitsekaan eniten. Miehet myös saattavat pitää uhkana sitä, jos nainen ansaitsee miestä enemmän.

  Muiden pettämistä selvittäneiden tutkimusten mukaan toiset ihmiset nyt vain pettävät tai tulevat petetyiksi todennäköisemmin kuin toiset. Erityisessä vaarassa tulla petetyksi ovat sellaiset henkilöt, joita on jo aiemmin petetty.

  VastaaPoista
 77. Anonyymi2/7/15 22:16

  6 faktaa peniksestä – tätä et ehkä tiennyt miehen sukuelimestä!

  Peniksen koosta, venyttämisestä, suoriutumiskyvystä ja penikseen liittyvistä tapaturmista on olemassa jonkin verran myyttejä ja erikoisia ennakkotapauksia. Metro-lehti keräsi kasaan kuusi penikseen liittyvää faktaa, jotka antavat toivottavasti hieman tarkennusta epäselviin asioihin.

  1. Tupakoiminen lyhentää penistä

  Tupakointi voi vahingoittaa peniksen verisuonia ja vähentää verenkiertoa peniksessä, minkä vuoksi peniksen pituus saattaa lyhentyä ja erektiot voivat olla hankalampia ylläpitää kuin savuttomilla miehillä.

  2. Suuseksin antaminen itselleen

  Vain kolme miestä tuhannesta on niin notkeitä, että he onnistuvat kumartumaan ja antamaan itselleen suuseksiä.

  3. Peniksen katkeaminen ja murtaminen

  Peniksen voi murtaa tai ”poikkaista” kesken seksin. 50 prosenttia peniksen katkeamisista tapahtuu silloin, kun nainen on seksin aikana miehen päällä. 29 prosenttia peniksen murtumisista tapahtuu miehen ollessa naisen takana.

  4. Aamuiset erektiot

  Erektiot eivät nosta päätään yksinomaan aamuisin, vaan useimmat terveet miehet saavat yön aikana kolmesta viiteen erektiota myös yöunien aikana.

  5. Penis ei ole lihas

  Penistä ei voi eikä kannata treenata painoilla, koska se ei ole lihas. Erektio johtuu veren virtaamisesta ja pakkautumisesta penikseen, eikä lihaksen pullistumisesta.

  6. Peniksen koko

  Pienemmät penikset kasvavat erektiossa enemmän paksuutta ja pituutta kuin isot, joten levossa peniksen koko ei kerro vielä koko totuutta

  VastaaPoista
 78. Anonyymi2/7/15 22:46

  "Kiitos, että pelastit minut surkealta tulevaisuudelta" - asiat, joista kannattaa kiittää eksääsi

  Eroaminen ei aina ole yhteinen päätös, ja vaikka olisikin, saattaa erosta syntyä surua, pahaa mieltä ja ärtymystä. Silti eroista yleensä seuraa myös jotain hyvää.

  Eron hetkellä on vaikea ymmärtää itse eroamista ja sen tulevaisuuden vaikutuksia. Elite Daily -sivuston mukaan on kuitenkin tärkeää ymmärtää, että eron kokeminen on myös tärkeää. Jokainen ero opettaa jotain elämästä, itsestä ja toisista ihmisistä.

  VastaaPoista
 79. Anonyymi3/7/15 03:35

  Professorin ajatuksia: Feministis-rasistinen kuolemantuomio

  ...
  Olen tässä asenteessani valtavirtaa, sillä suomalaisten äärimmäisen negatiivinen suhtauminen kuolemantuomioon näkyy siinä kiihottuneisuudessa (esimerkki jos toinenkin), joka seurasi sitä kun työ- ja oikeusministeri Jari Lindström oli kertonut pitävänsä kuolemantuomiota sopivana rangaistuksena esimerkiksi Anders Breivikin kaltaisen joukkomurhaajan tapauksessa.

  Tätä taustaa vastaan oli jännittävää huomata, että nyt kun Afganistanilainen oikeus on muuttanut joukkolynkkaajien tuomion länsimaisittain hyväksyttäviksi kymmenen ja 20 vuoden vankeusrangaistuksiksi, ovat naisasia-aktivistit tuominneet kuolemantuomioiden peruuttamisen.
  ...

  VastaaPoista
 80. Anonyymi3/7/15 08:48

  Ranskalaisnainen tappoi kahdeksan vauvaansa - vankilaan yhdeksäksi vuodeks

  Oikeusistuin Pohjois-Ranskassa on tuominnut naisen yhdeksäksi vuodeksi vankilaan kahdeksan vastasyntyneen vauvan taposta.

  Oikeudessa Douain kaupungissa syyttäjä vaati 51-vuotiaalle Dominique Cottrezille 18 vuoden vankeusrangaistusta. Puolustus vastasi tähän, että aiemmin terveysalalla työskennellyt nainen pitäisi vapauttaa henkisten ongelmien takia. Tuomio lyheni syyttäjän vaatimuksesta puolella yhdeksään vuoteen.

  Nainen tappoi vauvat vuosien 1989 ja 2000 välisenä aikana. Cottrez tunnusti aiemmin tukehduttaneensa lapsensa synnytettyään ne salaa kotonaan lähellä Lilleä. Tämän jälkeen nainen hautasi ruumiit vanhempiensa kodin puutarhaan ja hänen omaan kotiinsa Villers-au-Tertree.

  Aiemmin sairaanhoitajan apulaisena työskennellyt Cottrez sanoi, että hänellä oli pitkään suhde isänsä kanssa ja että hän pelkäsi lasten olevan hänen. Kuitenkaan oikeuden aikana nainen ei puhunut heidän välisestä suhteestaan.

  Nainen onnistui salaamaan raskaudet kaikilta, mukaan lukien hänen lääkäriltään ja aviopuolisoltaan, koska ylipainon vuoksi raskautta ei ollut helppoa tunnistaa.

  VastaaPoista
 81. Anonyymi3/7/15 08:49

  Suomalaisprostituoitu tilittää: ”En ota ulkomaalaisia miehiä, ja tässä on syy”

  23-vuotias kohuilotyttö, joka pitää suosituksi noussutta blogiaan kertoo, ettei hän ota asiakkaiksi ketä tahansa.

  Jos asiakas soittaa tuntemattomasta numerosta, jos hän on omituinen tai humalassa, hän ei varaa aikaa. Myöskään ulkomaalaisille miehille ei tipu.

  -En ole rasisti, mutta olen kuullut että monet tummat miehet käyttäytyvät sängyssä liian rajusti, hän kirjoittaa.

  -Onneksi koskaan ei ole sattunut mitään hullua asiakasta vastaan. Yleensäkin tämä homma on turvallisempaa kuin luullaan. Asiakkaasta sitä paitsi pystyy päättelemään jotain jo puhelimessa.

  Blogissa neitokainen yllättää toteamalla, että hän saa seksiakteista itsekin tyydytystä. Hän paljastaa ammattilaisen suulla miehiä aina kiinnostaneen seikan: mikä on ”sen” sopiva koko.

  VastaaPoista
 82. Anonyymi3/7/15 08:51

  Puoliso on poissa - Tällä rahasummalla selviää elämässä eteenpäin

  11 000 euroa on summa, jolla suomalaiset arvioivat selviävänsä taloudellisesti vuoden ajan ilman samassa kotitaloudessa asuvan puolison tuloja.

  Ifin henkivakuutuskumppani Keskinäinen Vakuutusyhtiö Kaleva selvitti, miten suomalaisissa perheissä uskotaan taloudelliseen pärjäämiseen, jos vain toinen puoliso päätyy huolehtimaan perheen kaikista kuluista.

  "Summa kuulostaa todella pieneltä. Sopivan henkivakuutusturvan laskemisessa nyrkkisääntönä pidetään summaa, joka saadaan, kun lasketaan yhteen vakuutetun vuoden tulot, kotitalouden yhteisvastuulliset velat sekä 20 000 euroa jokaista kotona asuvaa lasta kohden. Laskutoimituksen tulokseksi saatavalla summalla perhe selviäisi taloudellisista velvoitteistaan ensimmäisen vuoden ilman suurempia järjestelyitä”, laskee Keskinäisen Vakuutusyhtiön Kalevan markkinointijohtaja Minna Mikkanen.

  Vain joka viides kyselyyn vastaajista uskoo pystyvänsä pitämään talouden pystyssä ilman lisärahaa. Lähes yhtä suuri joukko ei osaa arvioida summaa, jolla he pärjäisivät vuoden ajan.

  "Tilanne, jossa perhe joutuu hoitamaan kaikki menonsa yhden aikuisen tilipussista, voi johtua muun muassa puolison äkillisestä kuolemasta", Kalevan toimitusjohtaja Paula Salonen toteaa.

  Lapsiperheissä tarvittava kertasumma arvioidaan keskiarvoa korkeammaksi: 14 000 euroa on lapsiperheiden arvion mukaan riittävä summa vuodeksi.

  Vain 16 prosenttia niistä talouksista, joilla on lainaa, uskoo selviävänsä vuoden ajan ilman toisen puolison tuloja korvaavaa rahallista tukea. Niillä, joilla ei ole lainaa, noin kolmasosa ajattelee samoin.

  Joka kolmas kyselyyn vastaajista ei ole edes pohtinut, miten perhe selviäisi tilanteessa, jossa puolison tulot yhtäkkiä menetettäisiin. Noin neljäsosa kokee varautuneensa mahdolliseen puolison tulojen menetykseen jotenkin. 42 prosenttia vastaajista kertoo, että asia on jäänyt pohdinnan tasolle, eikä mitään varautumistoimia ole tehty.

  VastaaPoista
 83. Itse aiheutettu päänsärky3/7/15 08:53

  "En ole rasisti, mutta olen kuullut"


  Priceless!


  Ei ihme että ulkkarit raiskaa, kun huorat ei anna maksustakaan.  VastaaPoista
 84. Anonyymi3/7/15 09:56

  Lääkärin tiukka mielipide: Isät eivät kuulu synnytyssaliin!

  Synnytyslääkäri väittää tietävänsä salaisuuden, miten saada synnytyksestä mahdollisimman nopea ja kivuton.

  Monien naisten mielestä synnyttäminen on yksi kivuliaimmista kokemuksista, mitä elämä tarjoaa. Asiantuntija väittää nyt, että kipua ei välttämättä olisi niin paljon, jos nainen ei vain ajattelisi mitään synnytyksen aikana.

  Älä ajattele, mitään

  Ranskalaisen synnytyslääkäri Michel Odentin mukaan synnyttävää naista pitäisi suojella kaikilta mahdollisilta ärsykkeiltä. Naisen ei kuuluisi ajatella synnytyksen aikana yhtään mitään. Tietoinen ajattelu sulkee primitiivisen järjestelmän, joka mahdollistaisi nopean ja kivuttoman synnytyksen. Odent kertoo, että jos naisella ei ole mitään ajateltavaa, niin sanottu sikiön irrotusrefleksi käynnistyy. Vauva siis putkahtaa maailmaan nopeasti ja helposti samalla, kun nainen on haltioituneessa ja hurmioituneessa tilassa.

  - Synnyttävää naista pitää suojella kaikilta mahdollisilta ärsykkeiltä, ettei hän ajattele liikaa, sillä synnyttäminen kuuluu aivojen primitiivisille järjestelmälle, Odent kertoo New Scientist -lehdelle.

  Isän paikka ei ole synnytyssalissa?

  Tämän vuoksi esimerkiksi synnyttävän naisen kumppania ei pitäisi synnytyslääkärin mukaan päästää synnytyssaliin, sillä henkilö on synnyttävän äidin rentoutumisen esteenä. Nainen ei pysty päästämään irti tietoisesta ajattelusta.

  Kumppanin mukanaolo synnytyksessä on verrattain uusi ilmiö ihmiskunnan historiassa. Odent muistuttaa myös, että eläinmaailmassakin naaras synnyttää erillään puolisostaan.

  Älä ajattele, mitään

  Ranskalaisen synnytyslääkäri Michel Odentin mukaan synnyttävää naista pitäisi suojella kaikilta mahdollisilta ärsykkeiltä. Naisen ei kuuluisi ajatella synnytyksen aikana yhtään mitään. Tietoinen ajattelu sulkee primitiivisen järjestelmän, joka mahdollistaisi nopean ja kivuttoman synnytyksen. Odent kertoo, että jos naisella ei ole mitään ajateltavaa, niin sanottu sikiön irrotusrefleksi käynnistyy. Vauva siis putkahtaa maailmaan nopeasti ja helposti samalla, kun nainen on haltioituneessa ja hurmioituneessa tilassa.

  - Synnyttävää naista pitää suojella kaikilta mahdollisilta ärsykkeiltä, ettei hän ajattele liikaa, sillä synnyttäminen kuuluu aivojen primitiivisille järjestelmälle, Odent kertoo New Scientist -lehdelle.

  Isän paikka ei ole synnytyssalissa?

  Tämän vuoksi esimerkiksi synnyttävän naisen kumppania ei pitäisi synnytyslääkärin mukaan päästää synnytyssaliin, sillä henkilö on synnyttävän äidin rentoutumisen esteenä. Nainen ei pysty päästämään irti tietoisesta ajattelusta.

  Kumppanin mukanaolo synnytyksessä on verrattain uusi ilmiö ihmiskunnan historiassa. Odent muistuttaa myös, että eläinmaailmassakin naaras synnyttää erillään puolisostaan.

  VastaaPoista
 85. Anonyymi3/7/15 09:58

  http://www.liveleak.com/view?i=82b_1435759022

  naispoliisi panikoi ja syyllistyy ruumiinhäpäisyyn

  VastaaPoista
 86. Anonyymi3/7/15 10:36

  Toimi Kankaanniemi Ksml:ssa seksiviestikohusta: Kaikki ei tullut julki - yritettiinkö puoluetta vahingoittaa?

  Perussuomalaisten kansanedustaja käy läpi toukokuista "rajua pyörremyrskyä".

  Keskisuomalaisen haastattelema eduskuntaan palannut Toimi Kankaanniemi (ps.) käsittelee kohua, kun hänen useille naisille lähettämiään seksiviestejä julkistettiin.

  – Kevään eduskuntavaalien jälkeen jouduin rajuun pyörremyrskyyn. Yksityisviestien julkaiseminen oli raskas kokemus, Toimi Kankaanniemi sanoo.

  – Poliitikko on vapaata riistaa. Kaikki asiaan liittyvät tekijät eivät ole tulleet julki. En niitä kuitenkaan ala purkamaan. Olen tunnustanut omat virheeni.

  – Yritettiinkö tällä vahingoittaa myös hallitusneuvotteluihin osallistunutta puoluetta (perussuomalaisia), jää mietittäväksi. Elämä ja työ kuitenkin jatkuvat yhtä kipeää kokemusta rikkaampana.

  Kankaanniemen mukaan "minullakin on inhimilliset heikkouteni, mutta mikä ei tapa, se vahvistaa".

  VastaaPoista
 87. Anonyymi3/7/15 10:56

  Säännöllisen seksin sijasta säännöllisiä orgasmeja - video paljastaa, miksi on mahtavaa olla sinkku

  Monet nauttivat täysillä sinkkuudestaan, kun toiset kaipaavat herkeämättä rinnalleen ihmistä, jota halailla.

  Elite Daily -sivuston video selvittää, miten sinkkuudesta nauttiva henkilö näkee maailman. Siinä, missä seurustelusuhteessa pitää jakaa pizza, tehdä kompromisseja katsottavan elokuvan suhteen ja nukkua lusikassa, sinkkuna oleminen näyttää paljon helpommalta.

  Sinkku saa syödä pizzan kokonaan itse, hän saa makoilla sohvalla ja katsoa putkeen lempisarjansa alusta loppuun, säännöllisen seksin sijasta voi nauttia säännöllisistä orgasmeista eikä hänen tarvitse jakaa sänkyään kenenkään kanssa. Ja mikä tärkeintä: pieruja ei tarvitse pidätellä.

  VastaaPoista
 88. Anonyymi3/7/15 13:57

  Miksi sinkkuelämä on parasta? Tässä tyhjentävä vastaus

  Ihmisillä on tapana haluta aina sitä, mitä he eivät voi sillä hetkellä saada. Sinkkuna oleminen voi alkaa jonkin ajan jälkeen tympimään ja useita kuhertelevia pariskuntia nähdessä voi alkaa kaipaamaan henkilöä, jonka kädestä pitää kadulla kiinni.

  Pitkässä parisuhteessa olevat voivat taas aika ajoin ihailla sinkkuystäviensä vapautta. Elite Daily julkaisi YouTube-kanavallaan videon, jossa selitetään muutama hyvä kohta, minkä vuoksi yksin oleminen onkin melko mukava vaihtoehto. Videolla nainen näkee pariskunnan halailevan, jonka vuoksi hän alkaa itsekin haikailemaan oman miehen perään. Nainen herää kuitenkin nopeasti todellisuuteen huomattuaan, että pariskunnalla onkin riita menossa.

  Videolla kehotetaan sinkkuihmisiä arvostamaan sitä, että he voivat masturboida rauhassa ja saada orgasmin joka kerta. Sängyssäkin voi nukkua miten päin haluaa eikä satunnainen piereskely haittaa. Pizzaan saa valita aina omat täytteet ja käpertyä sohvalle katsomaan hölmöjä saippuasarjoja, jonka kevyitä juonenkäänteitä ei tarvitse selitellä kenellekään.

  VastaaPoista
 89. Anonyymi3/7/15 13:59

  Miehillä ei ole hajuakaan, mikä on kuukuppi - katso räävittömät veikkaukset

  Pistetäänkö kuukuppi vaginaan, jotta nainen voisi pissata kuten mies, vai onko se korvakoru? Miesten arvaukset ovat kaukana totuudesta.

  Monet naiset käyttävät kuukuppia eli ekologista vaihtoehtoa siteille ja tamponeille. On selvää, ettei kapistus ole tuttu suurimmalle osalle miehistä. Sexperimental LOLpervs on YouTube-kanavan tekijät ottivat ilon irti miekkosten tietämättämyydestä ja pistivät joukon kaksilahkeisia arvailemaan, mihin tarkoitukseen he uskoivat edessään olevaa kuukuppia käytettävän.

  Yksikään mies ei osunut oikeaan arvauksissaan. Värikkäitä vastauksia tuli senkin edestä. Eräs mies heitti, että kyseessä voisi ehkä olla erikoinen kondomi - kunnes huomasi reikää muistuttavan kohdan päässä.

  Alla hauskimpia käyttötarkoituksia, joihin miehet uskoivat kuuppia tarvittavan:

  1) Korvien puhdistaja

  2) Vastasyntyneen kasvoilta saa kuukupin avulla pois nesteitä

  3) Korvakorut

  4) Laitetaan nänneihin imetyksen ajaksi

  5) Pistetään vaginaan, jos nainen haluaa pissata, kuten mies

  VastaaPoista
 90. Anonyymi3/7/15 14:00

  Tasa-arvovaltuutettu: Raskauden kysyminen Ylen haastattelussa oli epäasiallista

  Tasa-arvovaltuutetun mielestä Yleisradio on toiminut epäasiallisesti kysyessään kansanedustajaehdokkaan raskaudesta ennen eduskuntavaaleja. Haastattelussa Ylen toimittaja otti esille ehdokas Niina Hietalahden (kesk) raskauden.

  – Kansanedustajaehdokkaan raskauden esiintuomista voimakkaasti vaalihaastattelussa voidaan pitää epäasiallisena. Se on myös huonosti sopusoinnussa Ylen ohjelmatoiminnan ja sisältöjen eettisten ohjeiden viidennen kohdan kanssa, jonka mukaan esimerkiksi sukupuolta ei pidä tuoda esiin asiaankuulumattomasti tai halventavasti, tasa-arvovaltuutettu Pirkko Mäkinen perustelee vastauksessaan.

  Toimittajan ja kansanedustajaehdokkaan välille ei kuitenkaan ole syntynyt tasa-arvovaltuutetun mukaan sellaista asetelmaa, että asiaa voisi tulkita tasa-arvolain syrjintäsäännösten perusteella.

  Asiasta uutisoi perjantaina Helsingin Sanomat.

  VastaaPoista
 91. Anonyymi3/7/15 14:02

  Ovulaation voi nähdä naisen kasvoista - paitsi eivät miehet!

  Tutkimusten mukaan miehet ovat kiinnostuneempia naisista silloin, kun naiset ovuloivat. Se on kuitenkin osittain mysteeri, mistä miehet asian päättelevät.
  Cambridgen ja Northumbrian yliopistojen yhteistutkimuksessa ratkaistiin osa arvoituksesta, kertoo Today. Tutkijat kuvasivat 22 naista läpi kuukautiskierron ja huomasivat yhtäläisyyksiä naisissa, jotka ovuloivat. Tutkimuksen mukaan ovulaation voi nähdä naisen kasvoista - mutta ei paljaalla silmällä.

  Naisten kasvot punertavat nimittäin hieman tavallista enemmän silloin, kun he ovuloivat. Ero on kuitenkin hiuksenhieno. Tutkijat uskovat, että kasvot ovat aikoinaan punertaneet enemmän ja se on ollut merkkinä miehille, että nainen on hedelmöitettävissä. Heidän oletuksensa on, että samalla, kun ihmiskunta kehittyi, naisten kasvot alkoivat punertaa yhä vähemmän ja vähemmän. Vaikka miehet eivät huomaa asiaa tietoisesti, he reagoivat siihen käytöksellään.

  Naiset kuvattiin tutkimuksessa läpi heidän kuukautiskiertonsa maanantaista perjantaihin vähintään kuukauden ajan ilman meikkiä samassa paikassa. Kuvat otettiin tieteelliseen käyttöön tehdyllä kameralla, jonka vangitsee erittäin tarkasti eri värisävyt.

  Tietokoneohjelma valitsi jokaisesta kuvasta naisten kasvoista identtisen kohdan. Kun kuvia verrattiin, huomattiin, että naiset punertavat ovulaation aikaan enemmän. Väri pysyi kasvoilla punertavampana loppukierron ajan. Ihon väri vaalentui merkittävästi sen jälkeen, kun naisten kuukautiset alkoivat.

  Ihmiset, kuten muutkin kädelliset, tuntevat vetoa punaiseen väriin. Tutkijat uskovat, että kasvojen värin muutos voi olla osa sitä kokonaisuutta, josta miehet tiedostamattaan päättelevät naisen ovuloivan. Tutkijat miettivät jopa korostavatko naiset tiedostamattaan kasvojensa punaisuutta vaatteilla tai meikeillä ovulaation aikaan.

  Yksin tästä ei ovulaation tajuaminen ole luultavasti kiinni. Aiemmat tutkimukset ovat myös osoittaneet miesten reagoivan ovuloivan naisen tuoksuun. Toiset tutkimukset ovat selvittäneet, että naisen ääni kuulostaa ovulaation aikaan hieman seksikkäämmältä kuin muulloin.

  On myös tutkittu, että naiset punastelevat ovulaationsa aikaan enemmän niiden miesten aikana, joita pitävät vetävinä. Naiset myös flirttailevat tuolloin enemmän ja heidän pupillinsa laajenevat hieman enemmän kuin muutoin, jos he ajattelevat mielestään viehättäviä miehiä.

  VastaaPoista
 92. Anonyymi3/7/15 14:15

  Miehet paljastivat: Nämä asiat saavat kyynelehtimään!

  Naisiin verrattuna miehet itkevät vähemmän ja harvemmin, mutta on olemassa tilanteita, joissa kyyneleiden pidätteleminen on mahdotonta myös miehille. Joukko miehiä on vastannut kyselyyn, jossa tiedusteltiin millaisessa tilanteessa he ovat itkeneet.

  Reddit-palvelussa vastanneet käyttäjät kertoivat rehellisesti hetkestä, jolloin he ovat tirauttaneet ilon tai surun kyyneleitä.

  CivEz-käyttäjä tunnusti, että hän ei juuri koskaan itke, mutta kun hän näki vastasyntyneen esikoistyttönsä, purskahti hän itkuun. Mies kertoi, että aina kun hän ajattelee pientä tytärtään ja hänen suojelemistaan, hän herkistyy erityisen helposti.

  EXtremeWalrus1-käyttäjä puolestaan kertoi, että kun hän näki isänsä itkevän surusta, sai näky myös hänet itkemään. Miehen mukaan hänen isänsä ei koskaan itke, mutta jos hän itkee niin itkevät myös muut perheenjäsenet.

  MKultra666-käyttäjä kertoi, että huoli hänen koiravanhuksestaan on saanut hänet usein itkemään. Kun vanhalla koiralla on iän tuomia kipuja on omistaja itkenyt voimattomuuttaan auttaa perheenjäsentään. Myös muut Reddit-käyttäjät yhtyivät kertomukseen ja tunnustivat, että lemmikkien kärsimykset saavat kyynelkanavat tulvimaan myös miesten keskuudessa.

  SchrodingersCatPics-käyttäjä kertoi, että vanhempien tai läheisten sairastuminen saa murehtivan miehen itkemään. Miehen mukaan läheisiin lukeutuu automaattisesti myös omat parhaat ystävät. Jos heillä on elämässä vaikeaa ja he kärsivät esimerkiksi sairaudesta, on itkeminen silloin täysin luonnollista.

  Muutama käyttäjä oli myös sitä mieltä, että on olemassa elokuvia, jotka koskettavat mieskatsojia. Osa käyttäjistä mainitsi, että Shawshank Redemption -avain pakoon oli yksi liikuttavimmista elokuvista. Veljeydestä ja ystävyydestä kertova elokuva on niin koskettava, että monet miehistä tunnustivat itkeneensä sitä katsoessaan.

  VastaaPoista
 93. Anonyymi3/7/15 14:18

  "Mies halusi minun imettävän häntä" - kiusallisimmat Tinder-treffikokemukset naurattavat

  Tinder-treffeillä ei aina tiedä, millaisen tyypin kanssa on menossa ulos.

  Tinderiä käyttävät ovat paljastaneet Whisper-salaisuussovelluksen kautta kiusallisimmat treffit, joilla he ovat käyneet Tinder-treffipalvelun kautta. Whisper-sovellus mahdollistaa, että käyttäjä voi nimettömänä tunnustaa asioita ja kertoa omista kokemuksistaan.

  Paljastusten perusteella Tinder-treffeillä käyvät törmäävät säännöllisesti outoihin fetisseihin ja säädyttömiin ehdotuksiin. Daily Mail -lehti listasi ehdotuksista ja treffeistä pahimmat.

  "Miehen tyttöystävä soitti hänelle. Sitten mies lähti sanomatta sanaakaan ja jätti ravintolalaskun maksamatta."

  "Mies oli koko treffiemme ajan Tinderissä."

  "Tulin paikalle ja olimme vain hiljaa. Emme puhuneet sanaakaan koko treffien aikana."

  "Hän pyysi koko ajan, voisiko hän haistella hiuksiani."

  "Mies kertoi minulle olevansa aikuinen vauva, ja hän halusi kuvitella, että minä imettäisin häntä. Juoksin ensimmäistä kertaa pitkään aikaan."

  "Mies halusi puhua minulle meidän tulevaisuudestamme."

  "Mies kysyi, jos voisin tehdä hänen kanssaan lapsen ja voisimme aloittaa jo pian."

  "Ainakin viisi ihmistä kertoi meille, miten olemme niin suloinen pariskunta. Olimme juuri tavanneet, emme edes tunteneet toisiamme."

  "Näyttelin, että puhelimeni soi, sillä halusin treffeiltä pois. Kun oli "puhumassa" puhelimeen, se yhtäkkiä alkoikin soida kovaäänisesti."

  "Nainen halusi mennä vessaan. Löysin hänet työhuoneestani penkomassa raha- luottokortti- ja pankkitietojani."

  VastaaPoista
 94. Anonyymi3/7/15 14:20

  Tasa-arvovaltuutettu moittii Yleä – ”raskaudesta kyseleminen oli naisia syrjivää”

  Kansanedustajaehdokas Niina Hietalahden (kesk.) raskaus oli otettu esille Ylen vaaligalleriassa julkaistussa haastattelussa. Asiasta oli kanneltu tasa-arvovaltuutetun toimistoon, jossa katsottiin, että raskaudesta kysely rikkoi sukupuolten välistä tasa-arvoa. Tasa-arvovaltuutettu ei kuitenkaan pitänyt haastattelua tasa-arvolain vastaisena.

  VastaaPoista
 95. Anonyymi3/7/15 16:03

  Naisopettaja 22 vuodeksi vankilaan - näin monen oppilaansa kanssa hän harrasti seksiä

  Floridalainen opettaja on NY Daily Newsin [lähde] tuomittu peräti 22 vuodeksi vankilaan sopimattomista suhteista oppilaisiinsa.

  30-vuotias Jennifer Fichter oli harrastanut seksiä lukuisia kertoja kolmen 17-vuotiaan oppilaansa kanssa.

  Yksi kanssakäymisistä johti raskauteen ja aborttiin.

  Fichter pidätettiin, kun poliisille selvisi, että hän oli harrastanut seksiä autossa yli 20 kertaa yhden oppilaansa kanssa.

  Tutkimuksissa selvisi myös kaksi muuta uhria, joista toisen kanssa hän oli ollut yhdynnässä jopa koulun katolla.

  VastaaPoista
 96. Anonyymi3/7/15 16:04

  Näin rohkeat naiset vastaavat "cola-tölkki rintojen välissä" -haasteeseen yläosattomissa – yksi mieskin mukana

  Vitsihän se oli aluksi, kun Danny Frost ja Gemma Jaxx esittivät haasteen yrittää pitää Coca-Cola -pulloa tai tölkkiä rintojen välissä. Jos haasteessa onnistui, niin siitä piti ottaa kuva todisteeksi.

  Haaste levisi somessa kuin kulovalkea ja siihen osallistui myös julkkiksia.

  Nyt YouTubessa videokooste aiheesta, jossa ihan tavalliset naiset vastaavat haasteeseen ja onnistuvat pitämään cola-tölkkiä, pulloa tai jopa viinipulloa rintojensa välissä useiden sekuntien ajan. Onpa mukana yksi mieskin.

  VastaaPoista
 97. Anonyymi3/7/15 18:23

  Omia lemmenleikkejä ei tarvitse jättää kuvaamatta kostopornon pelossa – tutkija Ylelle: ”Erotiikasta saa nauttia”

  Suomessakin on yleistynyt niin sanottu kostoporno, jossa ex-kumppanista julkaistaan alastomuutta sisältävää materiaalia internetiin vahingoittamis- tai loukkaamistarkoituksessa. Ylen mukaan poliisi on kirjannut 82 rikosilmoitusta, joissa mainitaan sana alastonkuva, ja näistä 21 ilmoitusta sisälsi viitteitä kostopornoon.

  Monelle omien kuvien tai videoiden päätyminen nettiin voi olla kova paikka. Nettipoliisi kehottaa pohtimaan, kannattaako kumppanin haltuun uskoa intiimejä kuvia tai videoita, ja mitä se todella voi tarkoittaa.

  Sen sijaan seksuaalietiikan tutkija ja Sexpo-säätiön toiminnanjohtaja Tommi Paalanen katsoo, ettei kostopornon pelossa tarvitse pidättäytyä lemmenleikkien kuvaamisesta, mikäli sen kokee sytyttävänä.

  Paalasen mukaan seksistä ja erotiikasta saa ja pitääkin nauttia.

  Mikäli joutuu kostopornon uhriksi, Paalanen kehottaa miettimään, haluaako ensisijaisesti kuvat pois verkosta, vai haluaako levittäjän rikosoikeudelliseen vastuuseen.

  – Itse kannatan eteenpäin menemistä ja asian jättämistä taakse, koska niitä kuvia voi olla täysin mahdoton saada pois verkosta, kommentoi Paalanen Ylelle.

  – Vaikka tuntisi häpeää, niin kyllä se häpeä on kuvien luvatta julkaisijalla. Omaa seksuaalisuutta ei tarvitse hävetä, Paalanen korostaa.

  VastaaPoista
 98. Anonyymi3/7/15 22:40

  ”Helteellä vilahtaa liikaa rinta ja -perävakoja” – HS: tapakouluttajat tylyttävät kesäpukeutumista

  Tapaseuran varapuheenjohtaja Risto Rausku ja puheenjohtaja Kaarina Suonperä kritisoivat suomalaisten hellepukeutumista Helsingin Sanomien haastattelussa.

  Kaksikon mielestä kaupungilla ”vilahtelee liika rinta ja -perävakoja. Tapakouluttajien hampaissa ovat muun muassa naisten liian lyhyet mikroshortsit.

  – Esimerkiksi monet nuoret naiset menevät tässä hieman yli, kun takapuolesta näkyy puolet vaosta. Se ei ole soveliasta eikä edes hyvännäköistä, Rausku sanoo lehdelle.

  – Helteellä pitää käyttää hellevarusteita. Mutta kaupungin kaduilla ei voi lähteä kävelemään kalsareissa, vaikka olisi kuinka kuuma, hän jatkaa.

  Suonperän mukaan suomalaiset eivät ole vielä oppineet kunnolla hellepukeutumista. Hänen mielestään helteelläkään naisten ei esimerkiksi tarvitsisi paljastaa rintaliiviensä olkaimia.

  VastaaPoista
 99. Anonyymi3/7/15 22:41

  Kysy seksistä: Pystyn tyydyttämään itseni helposti jopa kymmeniä kertoja peräkkäin. Onko syytä huolestua vai olenko vain onnekas?

  Olen nuori nainen joka on pohtinut sitä että onko epänormaalia jos pystyy itsetyydyttämään itseään yhä uudestaan ja uudestaan orgasmiin asti.
  Ainoastaan orgasmin voimakkuus vain rupeaa pikkuhiljaa heikentymään ensimmäisten jälkeen, mutta tunnen sen kun se joka kerta tulee ja voin jatkaa tätä niin kauan kun vain haluan. Helposti voin tunninkin ajan tätä tehdä ja saada monia kymmeniä kertoja.

  Myös seksin aikana pystyn tulemaan monta kertaa varsinkin klitorista kiihottaessa, ja olenkin hyvin halukas ja seksivietti on kova, muttei kuitenkaan niin että tämä elämääni haittaisi ja hallitsisi tai että olisi pakonomaista tarvetta itsetyydyttää, mutta mietityttää lähinnä mistä tämä ns. loputon tuleminen johtuu?

  Nimimerkki: Epänormaali (ko) onnekas nainen, nainen 20 vuotta

  VastaaPoista
 100. Anonyymi3/7/15 22:43

  Nainen sai potkut useista raskauksista – Työnantaja: "Hyväksikäytti työpaikkaa äitiyslomien rahoittajana"

  Vanhoillis-lestadiolainen nainen joutui uskontonsa ja useiden raskauksiensa vuoksi työnantajansa syrjimäksi ja laittomasti irtisanotuksi. Tapaus sattui saarijärveläisessä taloushallinnon palveluja tuottavassa yrityksessä. Vuodesta 2007 yhtiössä toistaiseksi voimassa olevassa työsuhteessa työskennellyt nainen oli palannut perhevapaalta työhön elokuussa 2012, ilmoittanut olevansa raskaana ja jäävänsä äitiysvapaalle joulukuussa.

  Yhtiön toimitusjohtajana toiminut nainen ei ollut ilmoituksesta mielissään. Hän oli yrittänyt saada työntekijän työsuhteen päättymään välittömästi eri tavoin. Ensin työntekijä oli yritetty saada tekemään kolmen kuukauden määräaikainen työsopimus, sitten allekirjoittamaan sopimus työsuhteen päättymisestä ja lopulta hänelle oli annettu lomautusilmoitus. Nainen ennätti olla työssä kahden kuukauden ajan, kun työnantaja vapautti hänet työvelvoitteesta ilman kuulemista ja irtisanomisaikaa.

  Toimitusjohtaja oli ilmaissut suhtautumisensa naisen uskonnolliseen vakaumukseen muun muassa useissa kirjeissä ja sähköpostiviesteissä. Hän esimerkiksi valitteli, ettei työhön ottaessaan tiennyt naisen vakaumusta ja oli sitä mieltä, että nainen käytti työnantajaansa hyväkseen äitiyslomiensa rahoittajana. Toimitusjohtaja oli myös ilmoittanut lopettavansa tavalla tai toisella naisen työsuhteen tai ainakin laittavansa sen tauolle siihen saakka, kun perheen nuorin lapsi on kolmivuotias. Lisäksi toimitusjohtaja oli todennut, ettei pienessä yrityksessä sovelleta lakia kirjaimellisesti, jos se aiheuttaa kohtuutonta haittaa työpaikalla.

  Nainen voitti entistä työnantajaansa vastaan nostamansa kanteen Keski-Suomen käräjäoikeudessa. Perjantaina antamassaan päätöksessä oikeus totesi irtisanomisen perusteettomaksi ja katsoi työnantajan tuoneen harvinaisen selkeästi esille uskonnon yhtenä menettelyyn vaikuttavana tekijänä. Oikeus piti tapausta syrjivänä ja naista henkilönä loukkaavana, työnantajan tarkoituksellista ja lain säännöksistä piittaamatonta menettelyä erittäin moitittavana ja syrjintää sukupuolen perusteella räikeänä.

  Työnantaja velvoitettiin maksamaan naiselle korvauksia korkoineen yhteensä yli 48 000 euroa, joka koostuu muun muassa 14 kuukauden palkkaa vastaavasta summasta sekä yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolakien mukaisista hyvityksistä ja oikeudenkäyntikuluista.

  Kannetta vastustaneen työantajan mukaan irtisanominen ei ollut laiton, vaan johtui syvästä luottamuspulasta. Toimitusjohtajan mukaan nainen oli muiden työntekijöiden kanssa kieltäytynyt työtehtävistä ja noudattamasta annettuja määräyksiä ja ohjeita.

  VastaaPoista
 101. Anonyymi3/7/15 23:20

  Raskaana syövän saanut suomalainen 24-vuotias ex-prostituoitu: Kimppakivaa vain vähän ennen diagnoosia

  Prostituoituna työskennellyt ja ne hommat lopettanut suomalainen 24-vuotias nainen sai tietää ikävän syöpädiagnoosin ollessaan raskaana. Vain jonkin aikaa aikaisemmin hän oli onnellinen raskaudestaan ja nauttinut myös kimppakivasta yhdessä miehensä sekä toisen maksullista seksiä tarjonneen naisen kanssa.

  – Mä tein sen. Keskustelin hetken aikaa sivustolla yksityisesti valitsemani henkilön kanssa, jonka jälkeen otin luurin käteen ja valitsin numeron, hän kertoo blogissaan.

  – Sovimme paikan ja ajan. Neuvottelimme tapahtumakulusta etukäteen, kerroin vielä olevani raskaana, jottei tulisi yllätyksenä ja niin puhelun loputtua merkkasin ajan kalenteriin ajan ja mietin hetken Juhania.

  – Nyt se on tehty ja tänään kerron Juhanille, kunhan se rontti saa ylityönsä hoidettua. Voin vaan kuvitella sen riemun kun vihdoin lämpenin huoran ottamisen mukaan kimppakivaan.

  Ilotyttönä työskennellyt nuori suomalainen nainen on vasta 24-vuotias. Hän sai rankkoja uutisia vasta vähän aikaa sitten. Onnea olikin kestänyt jo jonkin aikaa, sillä maksullisen seksin antamisen hän oli lopettanut ja tullut raskaaksi.

  Ikävä syöpädiagnoosi tuli täysin puun takaa.

  – Mä en voi uskoa, että tää on totta, että mulle vois näin käydä. Mä olin hetken aikaa jo niin onnellinen. Toisten elämä jatkuu, toisten ei. Mun kohdallani jää nähtäväksi, vauvan kohdalla valitettavasti ei, hän kertoi.

  Blogiin tästä.

  VastaaPoista
 102. Anonyymi4/7/15 08:45

  Suomen deittikuningatar kannustaa syöksymään suhteeseen: ”Ensitreffeillä voi mennä sänkyyn”
  Anna Uusiheimala järjestää työkseen sinkkutapahtumia ja kirjoittaa blogia


  Linnanmäen merimaailma Sea Lifessa pyörii kesäpäivänä lapsiperheitä ja luokkaretkiryhmiä, mutta myös pariskuntia selvästi treffeillä. Osa pareista ihailee kaloja käsi kädessä, osa vielä ujostelee.

  Sisäänkäynnistä sisään pelmahtaa Anna Uusiheimala. Jotkut sinkut kutsuvat häntä Suomen deittikuningattareksi. Uusiheimala nimittäin haluaa, että jokainen löytäisi rakkauden. Sitä varten hän pyörittää sinkuille tarkoitettua Facebook-sivua, pitää blogia treffailusta ja johtaa Deittisirkusta, Suomen suurinta sinkkutapahtumiin erikoistunutta yritystä.

  Romantiikasta hän tietää siis asian jos toisenkin. Romanttisena treffipaikkana Sea Life toimisi, sillä siellä on tarpeeksi tehtävää ja ihmeteltävää, jos keskustelunaiheet loppuvat kesken. Vedenalaisessa tunnelissa on joskus jopa kosittu.

  Ihmissuhteiden ammattilainenhänestä tuli sattumalta. Uusiheimala oli menossa toisen kerran naimisiin, ja häitään edeltävänä iltana hänen kaasonsa viestitteli erään kiinnostavan miehen kanssa. Uusiheimala antoi ystävälleen neuvoja siitä, kuinka miehen kanssa tulisi toimia.

  Sitten hän tajusi: tässähän minä olen hyvä.

  "Kaikki ovat jossain vaiheessa elämäänsä sinkkuja, eikä se ole sen kummoisempi ihmisryhmä. Innostun siitä, kun toisten ihmisten välille syntyy iloa, intoa ja kipinää, ja voin olla siinä jollain tavalla avuksi", Uusiheimala sanoo.

  Syntyi Deittisirkus, ja pian sen ympärille kasvanut sinkkuyhteisö kruunasi Uusiheimalan kuningattarekseen.

  "Nimi lähti leikistä. Minua on kutsuttu tirehtööriksi, parittajaksi ja niin poispäin, ja deittikuningatar vaikutti kaikista imartelevimmalta", Uusiheimala nauraa.

  VastaaPoista
 103. Anonyymi4/7/15 09:12

  Vesa Keskinen saattaakin olla sinkkumies - ja lapseton

  Kyläkauppiaan avioliitto Janen kanssa voi hyvinkin olla mitätön. Isyydenkin tunnustamisen kanssakin on vähän niin ja näin.

  Vesa Keskinen ja hänen vaimonsa Jane menivät naimisiin kesäkuun lopussa Tuurissa Etelä-Pohjanmaalla. Kaiken piti olla hyvin, mutta kun Keskinen heräsi hääjuhlien jälkeisenä aamuna, hänen epäilyksensä heräsivät.

  - Ajattelin, että voiko olla näin, että kaikki olisi mennyt nappiin. Kun mulle aina sattuu näitä kommelluksia, Keskinen kertoo.

  Sitten hänellä välähti. Hän ei kuulu kirkkoon, vaikka oli edellisenä päivänä mennyt naimisiin kirkollisin menoin. Vihkijänä oli vieläpä ollut tuttu töysäläinen pappi, jonka kanssa kaikki oli mennyt täydellisesti.

  Hätääntynyt ja sormustettu Vesa soitti saman tien vihkipapille.

  - Hän oli kauhuissaan ja kysyi, että joutuukohan hän nyt linnaan. Sanoin, että mennään sitten yhdes linnaan.

  Keskinen muisti tuona aamuna, miksi kirkkoon kuulumattomuus oli ylipäätään jäänyt miehiltä huomioimatta.

  Pappi on Vesan vanha tuttu, mutta he eivät olleet nähneet toisiaan 25 vuoteen. Ennen häitä pappi oli kuitenkin vierailulla Kyläkaupan kahvilassa, mistä Vesa hänet bongasi.

  - Juttelimme siinä, ja olimme molemmat iloisia jälleennäkemisestä. Minä en hoksannut sanoa, etten kuulu kirkkoon, ja hän taas oli niin innoissaan, että pyysi vain todistajien nimet papereihin.

  Nyt Vesa on laittanut lakimiehensä asialle, jotta saadaan selville, onko kyläkauppias edelleen poikamies. Vaimo Jane on katolinen.

  Pariskunta oli toimittanut avioliiton esteiden tutkinnankin oikeaoppisesti ennen vihkimistä. Todistuksen antoi Länsi-Suomen maistraatti.

  Evankelisluterilaisen kirkon mukaan pappi voi vihkiä vain kirkollisen avioliiton. Sitä varten molempien osapuolten pitäisi kuulua kirkkoon.

  VastaaPoista
 104. Anonyymi4/7/15 09:21

  Suomalaismiehille viritetään seksiansoja netissä – naiset kiristävät tuhansia euroja  Alkukesän aikana Suomessa on ilmennyt useita tapauksia, joissa nettikameralle riisuutuneet miehet ovat joutuneet kiristyksen kohteiksi.
  Valtaosa kesän aikana ilmenneistä kiristyksistä on kohdistunut Itä-Suomessa asuviin nuoriin miehiin, mutta ilmiö on vähitellen laajenemassa myös muualle maahan. Yksi uusimmista tapauksista on tullut poliisin tietoon Hyvinkäällä.

  Rikoskomisario Heikki Mansikka-aho Itä-Suomen poliisilaitokselta kertoo Ilta-Sanomille, että viranomaiset ovat kesän aikana saaneet selvitettäväkseen jo puolenkymmentä kiristysyritystä. Hän kuitenkin uskoo, että kaikki kiristetyt eivät ole ottaneet yhteyttä poliisiin tapausten arkaluonteisuuden vuoksi.

  Poliisin tietoon tulleille tapauksille on yhteistä se, että ulkomaalaiset naiset ovat netissä houkutelleet suomalaismiehiä seksuaalissävytteisiin keskusteluihin, jotka on heidän tietämättään äänitetty. Osaa uhreista on pyydetty riisuutumaan nettikameralle ja vilauttelutuokio on salaa videoitu.

  VastaaPoista
 105. Anonyymi4/7/15 09:24

  Miehille tulossa oma e-pilleri – suomalaisasiantuntija tyrmää: ”Vaarallista”

  Miesten e-pilleriä kaavaillaan markkinoille vuoteen 2020 mennessä. Aiemmat pillerikokeilut ovat poikineet synkkiä seurauksia.
  Turun yliopiston fysiologian professori Jorma Toppari ihmettelee uutista miehen e-pillerin saapumisesta markkinoille. Brittilehti Telegraph uutisoi taannoin miehille suunnatusta Vasalgelistä, joka kaavaillaan markkinoille vuosien 2018-2020 aikana.

  – Kuulostaa erikoiselta. Hanke ei sinällään ole mikään uusi: miehille on yritetty kehittää e-pilleriä 1970-luvulta lähtien. Pisimmälle päästiin pillerillä, jonka ehkäisy perustui testosteronitason nostoon kemiallisesti niin, että se ehkäisee siittiötuotantoa ratkaisevasti, Toppari sanoo.

  Kiinassa pillereitä testattiinkin. Seuraukset olivat karuja.

  – Testosteronitason nouseminen aiheutti muassa akneongelmia. Kun testaukseen osallistuneiden ryhmässä alkoi tulla myös itsemurhia, hanke haudattiin viimeistään siinä vaiheessa, Toppari muistelee.

  Lähivuosina markkinoille tulevan Vasalgelin ehkäisyvaikutus perustuisi siihen, että siittiöiden kulkeutuminen estyy siemensyöksyn aikana. Toppari on huolissaan mahdollisista vaikutuksista.

  – Jos kiveksiin asetetaan tällaisia seuloja, riskinä on lisäkiveksen tai siemennuoran tukkeutuminen arpeutumisen takia. Pahaa pelkään, että sterilisaatioriski on suuri. Seurauksena voi olla työläitä leikkauksia: voidaan joutua mikrokirurgisesti liittämään tukkeutuvan osan molemmin puolin auki olevat putket toisiinsa.

  Englannissa uusi tulokas on jo otettu innolla vastaan. Oxfordin yliopiston tekemässä tutkimuksessa puolet siihen osallistuneista miehistä kertoi olevansa valmis kokeilemaan miehille suunnattua pilleriä, kun se tulee markkinoille.

  – Olisi tietenkin hienoa, jos tällainen toimisi. Täytyy kuitenkin muistaa, että ideaa on kypsytelty vuosikymmenien ajan laihoin tuloksin. Yllättävää on, jos tästä tulee käyttökelpoinen tuote, Toppari huomauttaa.

  VastaaPoista
 106. Anonyymi4/7/15 09:51

  Miten olisi Hercules, entä The Rock – miehisen elimen monet lempinimet, katso listaus!

  Ensi-iltaan tulevan Magic Mike XXL -elokuvan innoittamana miesten vaatteita kauppaava Jacamo on tehnyt kyselyä, jonka perusteella todetaan; seitsemän miestä kymmenestä on antanut ‘perhekalleuksilleen’ lempinimen!

  Kaikki alkoi tietenkin Magic Mike -tähden Channing Tatumin paljastuksesta, jonka mukaan hän kutsuu miehistä elintään Gilbertiksi.

  Brittimiesten suosikkinimi omalle ‘pikkuveikalleen’ on kyselyn mukaan Troy, Hercules tai The Rock!

  Jacamon lista brittimiesten susoituimmista miehisen elimen ‘lempinimistä’:

  Troy
  Hercules
  The Rock
  Russell the Muscle
  Wilfred
  Dave
  Jerry
  Johnny
  Randolph
  Wendell
  Napoleon

  VastaaPoista
 107. Anonyymi4/7/15 11:25

  Seksipalveluita ostava keski-ikäinen Petri: "Maksamalla tapaan laadukkaampia naisia"

  Prostituutiota pidetään arveluttavana ja seksin myymistä on suunniteltu kiellettäväksi lailla. Silti palveluille löytyy niin tarjoajia kuin ostajiakin. Suomalainen Petri on yksi monista seksiä ostavista miehistä.

  Petri on tavallinen keski-ikäinen nai­misissa oleva mies – joka maksaa seksistä. Eivätkä hänen kaltaisensa ole harvassa. Petri kertoo Osmo Kontulan ja Elina Haavio-Mannilan tutkimuksesta, jonka mukaan noin 15 % miehistä on maksanut seksistä.

  Petri matkustaa jonkin verran työnsä takia ja tapaa prostituoituja usein ulkomailla.

  – Tilaisuus tekee varkaan ja [matkatyössä] todennäköi­syys tavata prostituoitu kasvaa, hän sanoo.

  Ensimmäisen kerran Petri maksoi seksistä 1980-luvun lopulla. Tämä kerta oli hänen mukaansa puhdas sattuma. Nuorempana hän maksoi seksistä, jos kapakassa kävi huono tuuri, nykyään hänellä ei ole aikaa etsiä seuraa alkoholin­huuruisista kuppiloista.

  − Maksamalla tapaan laadukkaampia naisia. Minulla on ikää jo sen verran, että 25-vuotiaan naisen iskeminen on työn ja tuskan takana. Rahalla menen ohituskaistaa pitkin, hän kertoo.

  Tapaamiset hotellissa
  Petri kuvailee itseään hotelliturskaksi eli henkilöksi, joka tapaa prostituoituja lähes poikkeuksetta hotellissa. Yksi tapaaminen maksaa yleensä noin 100–200 euroa. Rahaa prostituoitujen palveluihin hänellä kuluu kuukaudessa noin tuhat euroa, välillä enemmänkin.

  Petri on kuvailunsa mukaan tavannut paljon prostituoi­tuja ja viihtyy heidän seurassaan. Hän myös kirjoittaa blogia seksinostostaan. Nyt Petri on kuitenkin ajautunut syvem­pään suhteeseen, johon vaimo ei kuulu. Vaimo ei myöskään tiedä Petrin syrjähypyistä.

  − Olen viime ajat ollut jonkinlaisessa suhteessa prostitu­oidun kanssa. Olemme tavanneet viikoittain. Annan välillä rahaa, joskus en.

  VastaaPoista
 108. Anonyymi4/7/15 11:58

  Ylen kysely: Naiset miehiä tyytymättömämpiä hallituksen toimiin, perussuomalaisten tuki horjuu

  Suomalaisten enemmistö on tyytyväinen Juha Sipilän (kesk.) hallitukseen harjoittamaan politiikkaan. Taloustutkimuksen Yle Uutisille tekemän mielipidemittauksen tyytyväisimpiä ovat odotetusti keskustan ja kokoomuksen kannattajat.

  Keskivertokansalaisista 59 prosenttia on tyytyväisiä hallitukseen alkutaipaleeseen. Tyytymättömiä on 34 prosenttia.

  Taloustutkimuksen tutkimuspäällikön Juho Rahkosen mukaan kansa ilmeisesti sai mitä tilasikin.

  – Kyllä nyt näyttää siltä, että äänestäjien enemmistö on kohtalaisen tyytyväistä harjoitettuun politiikkaan. Suomalaisten enemmistö ilmeisesti halusi tällaisen porvarihallituksen, joka tekee porvarihallituksen tyyppistä politiikkaa ja tässä sitä herkkua nyt sitten tulee.

  Suuri yllätys ei ole, että keskustan ja kokoomuksen kannattajat ovat keskimääräistä tyytyväisempiä. Perussuomalaisten kannattajien tuki hallitukselle on epävarmempaa, toteaa Rahkonen.

  – Kolmannen hallituspuolueen kannattajat ovat suurinpiirtein väestön keskiarvon mukaisia eli perussuomalaiset ovat vähemmän tyytyväisiä porvarihallituksen politiikkaan.

  Opposition eli SDP:n, vihreiden ja vasemmistoliiton kannattajat eivät luonnollisesti ylistä perussinimultaa.

  Kyselystä käy ilmi myös, että hyvin toimeentulevat ja koulutetut ovat tyytyväisempiä hallituksen toimiin kuin pienituloisemmat ja vähemmän koulutetut.

  Sukupuolten välillä on melkoisia eroja. Miehistä 68 prosenttia on erittäin tai melko tyytyväinen hallituksen politiikkaan, naisista 51 prosenttia. Naisista 40 prosenttia ilmoittaa olevansa erittäin tai melko tyytymätön hallitukseen. Miesten vastaava luku on 27 prosenttia.

  Hieman yllättäen eläkeläiset ovat tyytyväisiä hallitukseen. Erittäin tyytyväisiä on jopa 22 prosenttia, kun koko väestöstä heitä on 11 prosenttia. Ehkä eläkeläisten on helpompi niellä ajatukset sadasta vuotuisesta lisätyötunnista työssäkäyville.

  Taloustutkimus haastatteli mielipidemittausta varten 1004 ihmistä puhelimitse. Haastattelut tehtiin 24.6.–1.7. Tutkimuksen virhemarginaali on noin 2,5 prosenttiyksikköä suuntaansa.

  VastaaPoista
 109. Anonyymi4/7/15 15:26

  "Hieman yllättäen eläkeläiset ovat tyytyväisiä hallitukseen."

  1. Me eläkeläiset olemme järkeviä. Kun Suomessa on vihdoin hallitus, joka estää Suomea velkaantumasta, tiedämme, ettei eläkkeiden leikkauksiin ole perusteita jatkossa. Nyt on jo raippavero yli 3700 euron eläkkeillä ja tästä on nähty, että eläkeläisten verotus voidaan irrottaa palkansaajien verotuksesta sormia näpsäyttämällä.
  2. Meitä ei myskään hetkauta se, jos nykysukupolvi alkaa tehdä töitä yhtä paljon vuodessa kuin mitä me aikanaan teimme. Varsinkin naisten vuosityötunnit ovat kaiken arvostelun alapuolella.(Miehet 1800, naiset 1600 Tilastokeskuksen mukaan). Ja siihen, että julkinen sektori tekee 100 tuntia vähemmän kuin yksityinen sektori, on saatava heti muutos.
  Eläkeläinen s. 1935

  VastaaPoista
 110. Anonyymi4/7/15 16:26

  Miten seksileluja oppii käyttämään luontevasti?

  Olemme vakiintunut pariskunta, joka haluaisi piristystä makuuhuoneeseen seksileluista.

  Olemme vakiintunut pariskunta ja haluaisimme hakea hiukan piristystä seksielämäämme seksilelujen avulla. Vaikka olemme jo kypsiä aikuisia, meillä kummallakaan ei ole kokemusta seksileluista. Tuntuu nololta marssia seksikauppaan ostelemaan dildoja ja anaalitappeja, ja siksi kysymme tässä muutamaa asiaa.

  Mistä seksileluja kannattaa ostaa? Millaisia leluja on olemassa? Miten niitä käytetään? Mitä jos käyttäminenkin tuntuu nololta? Mistä kannattaisi aloittaa? Onko jossakin olemassa ohjeita ja ideoita siihen, miten seksileluja käytetään? Voivatko jotkin seksilelut olla vaarallisia?

  VastaaPoista
 111. Anonyymi4/7/15 16:28

  10 huonointa hetkeä törmätä ex-poikaystävään

  Kuluneimmat verkkarit jalassa tamponihyllyn edessä? Joskus elämässä on hetkiä, jotka voi ehdottomasti laittaa kategoriaan "Huonoimmat hetket törmätä ex-kumppaniin".

  Entiset kumppanit ovat vähän kuin näppyjä. Et ole koskaan iloinen nähdessäsi heitä, ja aina he ilmestyvät huonoimpaan mahdolliseen aikaan. Joskus tuntuukin kuin exillä olisi tutka, joka kertoo, milloin on kaikista epäsopivin hetki törmätä sinuun.

  Tässä 10 hetkeä, jolloin exään törmääminen on viimeisin asia, jonka haluaisit tapahtuvan.

  VastaaPoista
 112. Anonyymi4/7/15 16:43

  Sairaalloisesta mustasukkaisuudesta kärsinyt Jonna, 41: Löin puolisoani poskelle kesken tanssin

  Puolison tanssi toisen naisen kanssa oli liikaa Jonna Karoliina Huttuselle. Sitten napsahti.
  – Mustasukkaisuus on hirvittävän raskas taakka. Kaikista ahdistavinta on, jos mustasukkaisuuteen ei ole mitään aihetta, shiatsuterapeutti Jonna Karoliina Huttunen, 41, miettii.

  Huttusella on ollut kolme vakiintunutta, pidempää suhdetta. Niissä kaikissa on esiintynyt mustasukkaisuutta, mutta kertaakaan siihen ei olisi ollut varsinaista syytä.

  – Mustasukkaisuuden kalvava tunne voimistui vuosien myötä. Varmaankin johtuen siitä, että en vielä tuolloin tehnyt mitään omille ongelmilleni, jotka mustasukkaisuuden aiheuttivat.

  Huttunen ei usko mustasukkaisuuden olevan luonteenpiirre.

  – Sairaalloinen mustasukkaisuus ei ole koskaan luonteenpiirre vaan se on aina oire jostain. Mustasukkaisuus ei ole tervettä. Luulen myös, ettei lievempikään mustasukkaisuus ole luonteenpiirre.

  Mustasukkaisuuden iskiessä Huttusen mielessä alkoi pyöriä itsetuntoa tuhoavia ajatuksia omasta huonommuudesta.

  – Riittämättömyyden tunteen ollessa tarpeeksi syvällä sitä ei pysty käsittelemään järjellä. Kun tuntee olevansa huono, ei voi uskoa puolison haluavan itseä vaan jotakuta toista. Mitä enemmän tuollaisille ajatuksille antaa valtaa, sitä enemmän ne ruokkivat itseään.

  Omia ajatuksiaan alkaa uskoa ja reagoida niiden mukaisesti. Tarve kontrolloida ja valvoa toisen tekemisiä ja menoja kasvaa.

  VastaaPoista
 113. Anonyymi4/7/15 16:46

  5 asiaa, joita et koskaan saa vaatia mieheltäsi

  Parisuhteessakin kannattaa pitää jalat maassa, muistuttaa Good Housekeeping.

  Puolisolle ei saa esittää epärealistisia vaatimuksia. Esimerkiksi nämä menevät Good Housekeepingin mukaan jo liian pitkälle. Älä siis vaadi näitä - äläkä anna toisen vaatia niitä sinulta!

  VastaaPoista
 114. Anonyymi4/7/15 16:49

  Miksi jotkut rakastuvat vankeihin?

  Tuomitut rikolliset kiinnostavat, toisia jopa kiihottavat.

  New Yorkissa kesäkuun alussa tapahtuneen kahden vangin paon uskotaan onnistuneen vankilassa käsityönohjaajana toimineen naisen ansiosta. Toiseen karkureista hänellä oli seksisuhde. Toiseen hän taas oli rakastunut, kertoo Yahoo Health.

  Vankiloiden työntekijät ovat ennenkin rakastuneet vankeihin. Lisäksi monet vangit saavat ihailijapostia ja myös rakkauskirjeitä muurien ulkopuolelta. Jotkut näistä yhteydenotoista johtavat jopa vangin kanssa solmittuun avioliittoon. Mikä tuomituissa oikein vetoaa?

  Yahoon haastattelema psykologi John Mayer pitää suurimpana syynä vankeihin liittyvää romantiikkaa. Pahojen poikien ja tyttöjen vetovoima tehoaa varsinkin tunne-elämältään epäkypsiin henkilöihin. Vankeihin on helppo liittää tarinoita, joissa on seikkailua, rakkautta ja vihaa.

  Lisäksi on helppo uskoa, että vetoava vanki on tuomittu väärin perustein. Tämän vuoksi jotkut haluavat auttaa tuomittua ja ottavat häneen yhteyttä. Kun yhteys on solmittu, onnistuvat rikolliset Mayerin mukaan usein taivuttelemaan toista mestarillisesti ja vakuuttavat hänet viattomuudestaan.

  New Yorkin vankikarkureita auttaneen naisen puoliso oli ällistynyt kuulleessaan, mitä hänen vaimonsa oli tehnyt. Mies oli pitänyt heidän avioliittoaan muun muassa riidattomuuden ansiosta erinomaisena, ja pariskunta oli viettänyt paljon aikaa yhdessä. John Mayerin mukaan suhteen vakaus ja tasaisuus oli yksi syy siihen, miksi vangit vetosivat naiseen niin hurjasti. Monesti heistä innostutaan, jos oma elämä tuntuu tylsältä ja siihen kaivataan jännitystä.

  Yksitoikkoisen elämän lisäksi on olemassa myös muita varoitusmerkkejä, jotka voivat kertoa riskistä rakastua vankiin. Äkkiseltään nämä merkit voivat vaikuttaa jopa yllättäviltä. Henkilöt, jotka eivät koskaan riko sääntöjä, voivat kokea suhteen tuomitun rikollisen kanssa suorastaan huumavana.

  Vahvan hoivavietin omaavat taas voivat innostua ottamaan yhteyttä vankiin, koska uskovat pystyvänsä muuttamaan hänet.

  - Arvaa mitä? Se ei koskaan onnistu, toteaa Maye

  VastaaPoista
 115. Anonyymi4/7/15 17:02

  Venäjällähän nämä tämäntyyppiset hyväksikäytöt eivät välttämättä rajoitu pelkkiin raiskauksiin, vaan mukana voi olla esimerkiksi sukupuolielinten silpomista:

  Munkkiniemeläis­poikien Tukholman-purjehdus muuttui kauhumatkaksi Stalinin leireille Siperiaan - Neuvostoliitto - Kuukausiliite - Helsingin Sanomat

  ...
  Kaikki ei kuitenkaan ollut hyvin. Söderström oli huomannut jo Krasnodarissa, että Randellilla oli vaikeaa.

  "Hän oli huonossa kunnossa gulagissa vietettyjen vuosien jälkeen. Luulen, että työleirillä oli tapahtunut jotain. Hän ei puhunut asiasta kenellekään. Hän hermostui, jos yritin kysyä, ja päätin, että en kysy enää."
  ...

  Seven Years Sailing · Beaufort

  ...
  But Nils was not well.
  “He didn’t speak with anyone else, only with me. I think he had been sexually abused. They had done something bloody awful to him during the years in the Gulag camp. He didn’t take a sauna with us either. I saw how nervous he became when I tried to ask, so I decided not to ask him anymore. He was destroyed. Such a pity about such a fine chap.”
  ...

  VastaaPoista
 116. Anonyymi4/7/15 19:23

  Kysy seksistä: Läheisyys tuntuu pahalta ja luulen, että se johtuu masennuksesta. Mitä tehdä?

  Huolettaa seksi haluni, mitä tehdä kun en halua rakastella miesten kanssa? En myöskään naisten.
  Olen 24 täyttävä nuori. Voiko syynä olla keskivaikea masennus. Haluja kyllä on mutta en vain halua tai pysty menemään sänkyyn kenenkään kanssa. En ole suhteessa tämän takia ja se todellakin häiritsee minua.

  Nimimerkki: Ei rakastelua, nainen 23 vuott

  VastaaPoista
 117. Anonyymi4/7/15 22:38

  Psykologi vastaa:
  Mitä tehdä, kun seksistä on tullut rutiinisuoritus? Psykologi vastaa


  Seksielämän pitää sujua omalla painollaan. Vai pitääkö? Psykologin mukaan seksiin kannattaa panostaa, vaikka väsymys ja stressi painaisivat.
  ”Monesti olen yksinkertaisesti vain väsynyt, jolloin on vaikea jaksaa antaa toiselle nautintoa. Ei ole kiva, jos päässä pyörii vain työjuttuja seksin aikana”, kertoo nainen, 23.

  VastaaPoista
 118. Anonyymi5/7/15 09:25

  Suomalaispsykologi vinkkaa: Rakentavasti riitelevillä väkevämpi seksielämä!

  Psykologi Jouni Luukkala paljastaa neljä perusasiaa, joiden avulla pitkä parisuhde pysyy virkeänä.
  Jos kenkä puristaa parisuhteessa, pahoinvointi näkyy yllättävissäkin paikoissa. Tämän on huomannut psykologi Jouni Luukkala työterveyshuollossa työskennellessään.

  – Kun ihminen uupuu työssään, etsin yleensä ensimmäisenä vikaa työstä. Onko sitä liikaa, onko osaamisvajetta, tyly pomo vai eikö yhteistyö suju? Todella usein ihmiset puhuvat kuitenkin työuupumuksesta epäsuorasti arkiuupumuksen kautta. On parisuhdekriisi, ja sen takia nukutaan huonosti. Tullaan väsyneenä töihin, eikä työ tietenkään silloin suju. Työssä jaksamisen näkökulmasta parisuhteen tila on yhteiskunnallisestikin todella tärkeä. Puhumattakaan humanistisesta ja inhimillisestä näkökulmasta, Luukkala sanoo.

  Tutkimusten mukaan toimiva parisuhde tekee ihmisistä onnellisempia. Pitkän parisuhteen tiedetään myös lisäävän elinvuosia, etenkin miehillä. Huonoimmillaan pitkä suhde voi tehdä elämästä raskasta ja ilotonta.

  VastaaPoista
 119. Anonyymi5/7/15 09:51

  Yhä useammat naiset kärsivät humalan jälkeisestä paniikista ja paranoiast

  Tiedätkö sen tunteen, kun lauantaiaamuna heräät, ja sinusta tuntuu välittömästi siltä kuin olisit tehnyt edellisenä iltana jotain täysin idioottimaista? Et ole ainoa.

  Moni nainen tietää miltä tuntuu herätä krapulaiseen aamuun sydäntä riipivä tunne rinnassa.

  Varma usko siitä, että jotain pahaa on tapahtunut

  Vaikka olisi ollut nukkumaan mennessään varma, että edellisillan bileissä olisi ollut hauskaa ja ilta olisi päättynyt hyvin, on aamulla tunne monella täysin päinvastainen. Jäytävä tunne saa ihmisen lähes paranoiaa lähentevällä maanisuudella miettimään, mitä hän on eilen tehnyt väärin. Tuo tunne saa pulssin kohoamaan ja kylmän hien hiipimään iholle. Tunne on niin voimakas, että se lähentelee usein paniikkikohtausta.


  AOP
  Moni kertoo miettivänsä ensin päänsä puhki, onko tullut tehtyä jotain tyhmää. Jos tällaista ei muista tapahtuneen, aletaan käydä läpi sosiaalisen median tilejä ja etsiä niistä viitteitä siitä, että jotain kamalaa todella on tullut tehtyä.

  Viimeinen oljenkorsi ovat monesti ne ihmiset, joiden kanssa juhlimassa on oltu. Paniikissa herännyt ihminen lähettää viestejä ja tiedustelee, onko sanonut tai tehnyt jotain typerää humalassa. Vaikka ystävät vakuuttelisivat, että näin ei ole käynyt, on ihmisen vaikea sitä uskoa ja rauhoittua.

  "En uskalla enää humaltua"

  Alkoholin käyttö vaikuttaa esimerkiksi siihen, millaisia unia näemme. Moni näkeekin muistamattaan sitä itse unta, jossa hän mokaa kaiken. Tuon unen tuntemukset siirtyvät seuraavaan aamuun.

  Pahimmillaan paniikki ja paranoia voi kestää parikin päivää. Jotkut eivät haluakaan enää juurikaan juoda alkoholia, koska seuraavan päivän tai päivien henkinen olotila on niin kammottava.

  Esimerkiksi Daily Mailin haastattelema, pahoista alkoholinjuonnin jälkeisistä oireista kärsivä nainen kertoo, että välttelee nykyään juhlia, joissa hänen tekisi mielensä nauttia alkoholia.

  - En uskalla enää humaltua, sillä pelkään seuraavaa päivää niin paljon, hän selittää.

  Hän ei ole yksin asian kanssa. Vaiva on esimerkiksi Englannissa niin tunnettu, että se on saanut ihmisten puheessa jo useitakin nimiä.

  Kärsitkö sinä krapulan myötä syntyvästä paniikista ja paranoiasta? Kerro kokemuksistasi alla.

  VastaaPoista
 120. Anonyymi5/7/15 13:25

  Demoni ahdisteli vaimoa – mies palkkasi aavekuiskaajan

  Vaimoonsa kohdistuneesta ahdistelusta huolestunut brittimies Keiron Fry on palkannut paranormaaleja ilmiöitä tutkivan aavekuiskaajan. Tracey Fryn ahdistelija on nimittäin pahantahtoinen demoni. Joka yö, kun Keiron nukahtaa, alkaa demoni ahdistella hänen vaimoaan.

  Pariskunnan mukaan demoni on väkivaltainen ja heillä on todisteita siitä, että demoni on käynyt Traceyn kimppuun öisin. Aamuisin naisen vartaloon on nimittäin ilmestynyt mustelmia, joita ei ole aiemmin ollut. Keiron onnistui myös ottamaan valokuvan demonista.

  Pariskunnan pojan huoneesta otettu kuva paljastaa, että ikkunan vieressä istuu pieni demoni. Paranormaalit ilmiöt ovat saaneet perheenjäsenet kauhun valtaan. Onneksi ongelmaan löytyi ratkaisu, sillä aavekuiskaaja onnistui poistamaan demonit asunnosta. Mies maksoi aavekuiskaajalle 100 puntaa siitä, että hän häätäisi demonit heidän kodistaan. Sen jälkeen perhe on saanut viettää yönsä rauhassa, ainakin toistaiseksi.

  VastaaPoista
 121. Anonyymi5/7/15 13:27

  Mies on ollut talkootöissä useita tuhansia tunteja – vaimon kanssa on pitänyt käydä neuvotteluja
  Pasi Välimäki tekee ahkerasti talkootöitä urheilussa.


  Laihialainen Pasi Välimäki on tehnyt talkootöitä lasten ja nuorten eteen monta vuotta.

  - Eihän tästä tule lottovoittoa kenellekään, mutta jos lentopallo-, jalkapallo- ja pesäpallotapahtumia halutaan pitää, talkooporukkaa tarvitaan edelleen paljon, Välimäki perustelee innokkuuttaan.

  Hän on toiminut Laihian Lujan lentopallojaoston puheenjohtajana kolmetoista vuotta. Sinä aikana hän on osallistunut lukuisiin talkootöihin, jopa rokkitapahtuman järjestelyihin. Talkootyötunteja on kertynyt useita tuhansia.

  - Välillä olen tehnyt pitkää päivää, mutta tämä on eräänlainen harrastus.

  Välimäki on kuitenkin joutunut joskus keskustelemaan talkootöihin lähtemisestä vaimonsa kanssa.

  - Tämänkin Power Cup -projektin yhteydessä on tuntunut siltä, että olisin saanut tehdä enemmänkin kotihommia. Vaimoni kanssa olen käynyt neuvotteluja, mitä nyt teen. Muita juttuja pitääkin tehdä kesälomalla.

  Välimäki ei tee talkootöitä rahan vuoksi.

  - Kun näen kaikki joukkueet ja tenavat täällä ja tapahtuma lähtee pyörimään onnistuneesti, tunne on hieno.

  VastaaPoista
 122. Anonyymi5/7/15 13:28

  Armeijan harmaissa aloittaa maanantaina 12 500 alokasta

  Puolustusvoimien palveluksessa aloittaa maanantaina noin 12 500 asevelvollista miestä ja vapaaehtoista naista. Naisia tästä määrästä on noin 300.

  Suurin osa, noin 10 000 uutta varusmiestä aloittaa Maavoimissa. Merivoimissa urakkansa aloittaa noin 1 550 ja Ilmavoimissa noin 650 uutta varusmiestä. Rajavartiolaitoksen joukkoihin menee noin 300 alokasta.

  Perinteisesti suurimmat varusmiehiä vastaanottavat joukko-osastot ovat Kainuun prikaati ja Karjalan prikaati, joihin kumpaankin on tulossa 2 000 alokasta. Säkylässä ja Niinisalossa toimivassa Porin prikaatissa palvelukseen astuu yhteensä runsaat 2 100 alokasta. Ruotsinkielistä koulutusta antavaan Uudenmaan prikaatiin menee noin 750 alokasta.

  VastaaPoista
 123. Anonyymi5/7/15 15:41

  17 ongelmaa, joihin seksi voi tarjota ratkaisun

  Seksi ei ehkä ole vastaus kaikkiin arjen ongelmiin, mutta ainakin se parantaa oloa ja lievittää stressiä!

  VastaaPoista
 124. Anonyymi5/7/15 15:44

  Pariskunta menee uudelleen naimisiin vaimon menetettyä muistinsa

  Jokaisen pitäisi muistaa häänsä.

  Jeremy ja Justice Stamper ovat olleet yhdessä peruskoulusta alkaen. Viime elokuussa pariskunta meni naimisiin valtion puistossa, Virginiassa.

  Vain 19 päivää häiden jälkeen Justice joutui auto-onnettomuuteen, kun takaa tuleva törmäsi Justicen autoon. Justice selvisi, mutta loukkaantui pahasti.

  Päästyään pois sairaalasta kaikki vaikutti olevan mallillaan. Kunnes Justice paljasti miehelleen muistinsa kärsineen auto-onnettomuudessa:

  - En halua, että olet vihainen, mutta en muista häitämme.

  Auto-onnettomuutta edeltäneet viisi viikkoa olivat pyyhkiytyneet Justicen muistista. Hän käytti monta tuntia katsoen kuvia häistä yrittäen palauttaa ne mieleensä.

  Niinpä Jeremy päätti pitää vaimolleen toiset häät. Pariskunnan tarina kiinnosti paikallislehtiä ja levisi kulovalkean tavoin myös muualle. Tämä sai paikalliset yritykset lahjoittamaan pariskunnalle häihin tarvittavia asioita, kuten valokuvauksen ja kakun.

  Häät tullaan pitämään pariskunnan vuosipäivänä, elokuun ensimmäisenä.

  VastaaPoista
 125. Anonyymi5/7/15 18:06

  Onko Vesa Keskinen naimisissa vai ei? Soppa vain sakenee

  Kirkkohallituksen piispainkokouksen pääsihteerin mukaan vähintään toisen avioliiton osapuolen on kuuluttava kirkkoon, jos haluaa papin toimittaman vihkimisen.
  Kyläkauppias Vesa Keskinen on epätietoinen siitä, onko hän todella naimissa Jane-vaimonsa kanssa. Epäselvyyden syynä on se, ettei Keskinen kuulu kirkkoon, mutta parin vihki luterilainen pappi. Myöskään Jane ei ole luterilaisen kirkon jäsen vaan hän on roomalaiskatolinen.

  Vesa Keskisen vihkipappi Jukka Pukkila ei halunnut sunnuntaina kommentoida IS:lle sitä, onko Vesa Keskisen ja Janen avioliitto pätevä. Pukkilan mukaan hän ei tiennyt, ettei Keskinen kuulu kirkkoon.

  – Ainoa, mitä tästä haluan oikeastaan sanoa on, että errare humanum est – ihminen on erehtyväinen. Pitääkö erehtyä, että voi olla ihminen, Pukkila sanoi IS:lle.

  Kirkkohallituksen piispainkokouksen pääsihteeri Jyri Komulainen kertoo yleisellä tasolla, että vähintään toisen avioliiton osapuolen on oltava kirkon jäsen, jos halutaan pappi toimittamaan vihkiminen.

  – Sen lisäksi avioliiton toinen osapuoli voi kuulua mihin tahansa kristilliseen kirkkoon, kuten ortodoksiseen tai roomalaiskatoliseen, Komulainen kertoo.

  – Juridinen kysymys on, missä määrin se vihkioikeus, jonka Suomen valtio avioliittolaissa luterilaisille papeille myöntää, on pätevä, pohtii piispainkokouksen pääsihteeri.

  Toisin sanoen Keskisen tapausta tulkiten on edelleen epäselvää, onko papin suorittama vihkiminen pätevä.

  Jos kumpikaan avioliittoon vihittävistä ei kuulu luterilaiseen kirkkoon, ei heitä voi vihkiä kirkollisesti. Tällöin vaihtoehtona on siviilivihkiminen, jonka jälkeen liitto voidaan siunata kirkossa.

  – Ehtona tällöin on, että avioliiton on oltava voimassa, kun se siunataan. Kirkkojärjestyksessä ei sanota, että avioliiton osapuolten pitäisi tällaisessa tapauksessa olla kristittyjä, Komulainen sanoo.

  VastaaPoista
 126. Anonyymi5/7/15 18:17

  34-vuotias Saara Jantunen tutkii Puolustusvoimissa informaatiosotaa – ja siksi häntä tytötellään - Informaatiosota - Sunnuntai - Helsingin Sanomat

  ...
  Omista kokemuksistaan huolimatta Jantunen haluaisi naiset aktiivisemmin mukaan maanpuolustustyöhön. Hän on feministi ja ajattelee, että ihmisillä pitäisi olla samat yhteiskunnalliset velvollisuudet sukupuolesta riippumatta.

  Armeijan käymisestä olisi naisille myös konkreettista hyötyä, Jantunen uskoo. "Ei pidä vinkua, että marginalisoidutaan tietyillä aloilla, jos ei haluta kantaa vastuuta."
  ...

  Kommenteista:

  "Jantusen kanssa samanaikaisesti alikersanttina Hyrylässä olleena, viereisellä Patterilla, eikä mulla ainakaan ole minkäänlaisia muistikuvia että meillä varusmiesjohtajien keskuudessa olisi kersanttiylennyksien jälkeen kannettu niistä kaunoja tai pidetty parin viikon mykkäkouluja. Meitä oli varsin sekalainen seurakunta, ja persoonien välisisltä taistoilta ei vältytty, mutta aika paksua antaa ymmärtää että me oltaisiin kaikki yhdessä rintamassa oltu jotain ilkeitä, naisia kiusaavia sovinisteja. Tiedät tämän varsin hyvin itsekin, joten voisitko pysyä edes tämän asian suhteen totuudessa. Ja mitä me siellä niin palveluksessa kuin vapaa-ajalla oluiden äärellä ehdittiin jutella, niin ei se varusmiespalvelus sulle nyt suorastaan yhtä kärsimystä tainnut olla."

  "Vaikka feministit kertovat suureen ääneen ajavansa tasa-arvoa, on epäselvää miksi feministit eivät ole ajaneet miesten ja naisten tasa-arvoista kohtelua ase- ja siviilipalvelusasiassa. Käsittääkseni naisten ei ole pakko suorittaa kumpaakaan palvelua. Vaikuttaa siltä, että feministisessä informaatiosodassa jotakin jätetään sanomatta kun taas jotakin muuta tuodaan julki.

  Naistutkimus on feminististä informaatiosotaa.Naistutkimukset ovat tutkineet miesten väkivaltaisuutta ja jättäneet tutkimatta naisten väkivaltaisuutta. Tuloksena on syntynyt asenteita miehiä kohtaan, joiden johdosta mm. vanhemmuusasioista sovittaessa mies on aina alakynnessä.

  Naistutkimus on johtanut myös lainsäädännön muutoksiin. On nimittäin todettu, että naisia ei ole yhtä montaa tietyillä työpaikoilla kuin miehiä. Lainsäädäntö pakottaa työnantajat ottamaan naisia kiintiöittäin työpaikoille. Kiintiöpaikoissa ensisijainen työnsaannin ehto ei ole pätevyys, se tulee vasta toisena, sukupuolen jälkeen.

  Informaatiosota siis johtaa politiikkoihin ja muokkaa asenteita informaatiosodankäyjän tavoitteiden mukaiseksi."

  "Yllättäen koko jutun paljastavin osa löytyy kuvatekstistä. Siellä mainitaan, että Saara Jantusen sparraajana on toiminut hänen tuttavansa, joka on ,kukas muu kuin äärifeministi Sofi Oksanen.
  Tämän mainitseminen jos mikä vaikuttaa informaatiosodalta: "Älkää arvostelko minua, tai saatte Sofin niskaanne..""

  VastaaPoista
 127. Anonyymi6/7/15 09:05

  Me Naisten suuri seksikysely
  Naiset kertovat: näin seksielämäni on muuttunut


  Hyviä uutisia: yleensä se vain paranee!
  Kuten elämä yleensä, myös seksielämä muuttuu vuosien mittaan. Määrään ja laatuun vaikuttavat niin ikä, elämäntilanne kuin terveyskin.

  Me Naisten suuren seksikyselyn mukaan moni kokee seksielämänsä kohentuvan sitä mukaa, kun vuosia kertyy lisää. Osuutensa asiaan on tietysti myös oikeanlaisella kumppanilla.

  VastaaPoista
 128. Anonyymi6/7/15 09:06

  Polyamoristi suuttui tasa-arvoisesta avioliittolaista: "Haluan kaksi vaimoa tai haastan oikeuteen"

  Moniavioinen Nathan Collier suuttui Yhdysvaltain tasa-arvoisesta avioliittolaista.

  Montanassa asuva Collier oli sitä mieltä, että uuden päätöksen myötä myös hänen olisi sallittava naida kenet tahtoo; eli kaksi naista, kertoo Mirror.

  Collier uhkasi haastaa kotivaltionsa oikeuteen, ellei hänelle myönnetä laillista avioliittoa molempien morsioidensa kanssa.

  Collierilla on tällä hetkellä yksi lain tunnustama vaimo, jonka lisäksi hän nai toisen tyttöystävänsä "hengellisessä" seremoniassa aiemmin tällä viikolla.

  Kaksinnaiminen ja moniavioisuus ovat laittomia sekä liittovaltion että Montanan lakien mukaan.

  Piirikunnan- eikä syyttäjänvirasto ole toistaiseksi vastannut vaatimuksiin.

  VastaaPoista
 129. Anonyymi6/7/15 09:07

  http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/varusmiesliiton-puheenjohtaja-osa-astuu-palvelukseen-homeisiin-kasarmeihin/701462/Va­rus­mies­lii­ton pu­heen­joh­ta­ja: "Osa astuu palvelukseen homeisiin kasarmeihin"

  Hengitystievaikeuksista kärsivien varusmiesten määrä on nousussa ja osan ongelman kasvusta selittää homeiset kasarmit, toteaa Varusmiesliitto tänään julkaistussa kannanotossaan.

  – Korjausvelka on livennyt pahasti lapasesta. On kaikkien etu, että varusmiehet voivat suorittaa palveluksen asianmukaisissa tiloissa, muistuttaa Varusmiesliiton puheenjohtaja Henrik Vuornos.

  Vuornoksen mukaan liittoon tulee viikoittain yhteydenottoja sekä huolestuneilta varusmiehiltä, että heidän vanhemmiltaan palveluksessa ilmenneistä hengitystievaikeuksista.

  Yhteydenottojen mukaan osa varusmiehistä joutuu asumaan tiloissa, jotka eivät ole kunnossa.

  – Asevelvollisuuden suorittaminen ei ole nuorelle miehelle valintakysymys vaan velvollisuus. Vähintä, mitä Puolustusvoimien tulee tehdä, on taata turvallinen ja terveellinen ympäristö palveluksen suorittamiseen, Vuornos lataa.

  Tällä hetkellä varuskuntarakennuksia sitovat väliaikaisasumisen kunto- ja sisäilmavaatimukset vakituisten asuintilojen vaatimusten sijaan, vaikka asumista kasarmirakennuksissa voidaan luonnehtia hyvin täysipäiväiseksi. Kasarmeja korjataan tällä hetkellä kahdesta kolmeen vuodessa.

  Korjausliikkeeksi Vuornoksella on ehdottaa seuraavaa:

  – Puolustusvoimien on luotava Senaatti-kiinteistöjen kanssa avoin suunnitelma, jolla kasarmit saadaan kuntoon. Varusmiehille tulee taata mahdollisuus ilmoittaa epäilys sisäilmaongelmista, jotta korjausten kiireellisyys saadaan varmasti kohdistettua oikein.

  Varusmiesliiton mukaan nykyinen korjaustahti on kestämätön, sillä peruskorjaamattomia kasarmeja on jäljellä vielä parikymmentä.

  VastaaPoista
 130. Anonyymi6/7/15 10:27

  Totuuksia armeijaan valmistautumisesta: "Vain naiset treenaa inttiä varten"

  Yli 12 000 uutta alokasta aloittaa asepalveluksensa tänään maanantaina. Mukana on myös 300 naista. Yksi heistä on jyväskyläläinen Maija Valkeapää, josta kertova juttu sai lukijat kertomaan omia kokemuksiaan armeijaan valmistautumisesta.

  Monen mielestä armeijaan ei kannata sen suuremmin treenailla. Hyvin pärjää, jos menee vain muiden mukana. Joidenkin mielestä nykyinen armeija ei ole enää niin rankka kuin aikaisemmin. Osan mielestä liikuntaa kannattaa harrastaa elämässä muutenkin koko ajan, ei vain armeijaa varten.

  VastaaPoista
 131. Anonyymi6/7/15 11:37

  Kaksi naista pääsi palomieskoulutukseen – edellinen valmistui vuosikymmen sitten

  Naisia hakee vuosittain palomieskoulutukseen, mutta yleensä tie katkeaa tiukkaan kuntotestiin. Näin kävi tänäkin vuonna Kuopiossa, mutta Helsingissä Sanna Elonen ja Suvi Suojalehto läpäisivät testit. Kolmannella naishakijalla opiskelupaikka jäi yhden penkkipunnerruksen päähän.

  Kaksi naista on selvittänyt tiensä Helsingin pelastuskoulun syksyllä alkavaan palomieskoulutukseen. Sanna Elonen ja Suvi Suojalehto pääsivät läpi tiukasta, fyysistä kuntoa mittaavasta testistä. Kolmannen naishakijan testitulos jäi vain niukasti alle hyväksytyn rajan.
  – Viimeinen penkkipunnerrus jäi viisi senttiä vajaaksi, harmittelee hakijan kohtaloa Pelastuskoulun rehtori Matti Waitinen.

  Pääsykokeen jälkeen opiskelijoille on tehty turvallisuusselvitykset, joten nyt Elosen ja Suojalehdon opiskelupaikat ovat varmistunut lopullisesti.

  – Tämä on meille ihan uutta. Aiemmin meillä on ollut vain yksi naisopiskelija, kertoo Waitinen.

  Sanna Elonen odottaa jo innolla syksyä

  Syyskuun alussa alkava palomieskoulutus kestää kaksi vuotta. Sen jälkeen 15 kurssille hyväksyttyä opiskelijaa pätevöityy vuoden oppisopimuskoulutuksessa sairaankuljettajaksi.

  Helsinkiläinen Sanna Elonen iloitsee opiskelupaikasta.

  – Odotan jo syksyä. Tosi kiva päästä opiskelemaan mielenkiintoista alaa.

  Elonen on valmistunut ammattikorkeakoulusta liikunnanohjaajaksi vuonna 2011 ja työskennellyt sen jälkeen liikunta-alalla. Hän ei treenannut erikseen kuntotestiä varten eikä ole huolissaan työn fyysisistä vaatimuksista.

  – Kyllä se enemmän henkistä kanttia vaatii, Elonen pohtii.

  Elosen lisäksi koulutukseen on hyväksytty Suvi Suojalehto.

  – Testeissä tapasimme ja heti tuntui, että hyvin tulemme juttuun, Elonen sanoo opiskelukaveristaan.

  Miehinen ala päällystöä myöten

  Helsingin pelastuslaitoksen Pelastuskoulu on kouluttanut palomies-sairaankuljettajia ja paloesimiehiä 1970-luvulta saakka. Oppilaitoksen historian ainoa palomies-sairaankuljettajakoulutuksen suorittanut nainen valmistui vuonna 2005. Sen jälkeen hakijoiden joukossa on ollut vuosittain naisia, mutta he eivät ole läpäisseet kuntotestiä.

  Palomiehiä koulutetaan myös pelastusopistossa Kuopiossa, jonka elokuussa alkavaan palomieskoulutukseen ei tälläkään kertaa päässyt yhtään naista. Kaikki valintakokeeseen kutsutut kolme naista karsiutuivat juoksutestissä.

  Suomen Palopäällystysliiton tietojen mukaan Suomessa toimii tällä hetkellä neljä naista palomiehenä. He ovat töissä Helsingin, Keski-Uudenmaan, Etelä-Savon ja Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksilla.

  Päällystötehtävissä on naisia noin 70-80, joista 13 toimii päivystävänä palomestarina.

  VastaaPoista
 132. Anonyymi6/7/15 12:41

  Pakkolomaa ja poliisin tarjoamaa pillimehua – pikkulapset ihmettelevät maailman menoa kovaan ääneen

  ”Poikani 4v. ihmetteli, kun Audi ajettiin taskuparkkiin, ja autosta nousi ’hienostorouva’. Poika totesi, että hyvin peruutettu ja vielä nainen! Nainen mulkaisi ja näytti erittäin närkästyneeltä. En ymmärrä miksi, kun juuri pikkupoika oli kehunut!”

  – Että näin

  VastaaPoista
 133. Anonyymi6/7/15 13:06

  Testaa mikä armeijan koulutus sopii sinulle!

  Iltalehden testillä voit selvittää mihin hommiin soveltuisit armeijassa.

  Tänään maanantaina asepalveluksensa aloittaa noin 12 500 asevelvollista miestä ja vapaaehtoista naista.

  Iltalehden leikkimielisellä testillä voit selvittää, mikä armeijan koulutus sopisi sinulle - olitpa käynyt armeijan tai et.

  VastaaPoista
 134. Anonyymi6/7/15 14:18

  Näistä asioista Suomessa vaietaan

  Puhu vain, mutta ei me kuunnella

  Puheesta huolimatta osa aiheista ohitetaan. Esimerkiksi feminismistä ja tasa-arvosta puhutaan paljon. Samaan aikaan maan hallitus jättää ohjelmassaan tasa-arvokysymykset huomiotta.

  – Jos haluat olla julkisesti feministi, sulla täytyy olla siihen todella pokkaa ja todella varaa, Taideyliopiston rehtorin tehtävät jättänyt Tiina Rosenberg totesi Ylen Kultakuume-ohjelmassa.

  Valtavirran ulkopuolelta tulevien aiheiden käsittelyssä on stigman riski, Koivunen sanoo. Kiperistä aiheista puhuminen voidaan vaientaa kuittaamalla kysymykset vääriksi.

  – Annetaan ymmärtää, että puhetapa tai kysymyksen asettelut ovat vääriä. Se ei ole sama asia, että kiellettäisiin puhumasta, vaan sillä tehdään vain hiljaiseksi, Koivunen kertoo.

  VastaaPoista
 135. Anonyymi6/7/15 14:22

  Julma trendi eroamisessa - toipumiseen menee jopa vuosia

  Psykologin mukaan yhä useammat joutuvat törmäämään rakkaansa täydelliseen katoamistemppuun, josta toipumiseen voi mennä jopa vuosia.

  Kun pariskunnan tiet lähtevät eri suuntiin, voi eroamisen hoitaa siististi tai vähemmän siististi. 7days-sivuston mukaan nykyään on yleistä, että parisuhteet päätetään erityisen julmalla tavalla, nimittäin katoamistempulla.

  Tällöin eropäätös syntyy pelkästään suhteen toisen osapuolen toimesta ja hän liukenee tilanteesta ilman kunnon kommunikointia. Hän jättää jätetylle monesti valtavasti kysymyksiä, joihin hän ei aio tarjota vastauksia.

  Hiljaisuus saa jätetyn usein miettimään, että syy on hänessä. Asia voi piinata henkisesti jopa vuosikausia. Tällöin kommunikoinnin puute selittyy kuitenkin usein jättäjän heikkoudella.

  VastaaPoista
 136. Anonyymi6/7/15 17:48

  Tänään klo 18:00 Yle Teema:

  Ruotsalaisen feminismin historiaa

  Sarja alkaa. 1/3. Onko feminismi kadottanut suuntansa? Vuonna 1999 julkaistu feministiantologia Pilluparvi kohahdutti kansankotia. Belinda Olsson tutkii, millaista on nykyfeminismi. Kuuluuko rinnanvilauttelu asiaan?

  VastaaPoista
 137. Anonyymi6/7/15 17:50

  Illalla TV:ssä, suolistusraiskaus intialaisittain:

  Illalla tv:ssä: Intian joukkoraiskaajan kommentit järkyttävät – ”Kunnon tyttö ei kulje kaupungilla iltayhdeksältä” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

  ...
  – Yhdellä kädellä ei voi taputtaa, siihen vaaditaan kaksi kättä. Kunnon tyttö ei kulje kaupungilla iltayhdeksältä. Tyttö on paljon enemmän vastuussa raiskauksesta kuin poika, Singh sanoo dokumentissa.

  – Poika ja tyttö eivät ole samanarvoisia. Tytöille kuuluvat kotityöt ja siivous, ei diskoissa ja baareissa kiertely yöllä. Useimmat tekevät vääriä asioita ja päällä on väärät vaatteet. 20 prosenttia tytöistä on kunnollisia, Singh kommentoi dokumentissa.
  ...

  VastaaPoista
 138. Anonyymi6/7/15 18:46

  Johanna Tukiainen joutui sairaalaan!

  Johanna Tukiainen valitteli perjantaina (3.7.) kuumettaan, ja lääkäri määräsi hänet sairauslomalle korkeiden tulehdusarvojen takia. Samana iltana Johannalla oli tanssikeikka Kotkassa, eikä hän halunnut perua sitä sairauslomasta huolimatta.

  - Lääkäri sanoi hyvin selkeästi, että voin tehdä sovitun keikan tänään illalla, jos oloni vain sallii sen, Johanna kirjoitti Seiskan Julkkisblogissa.

  Lauantaina Johannan olo oli niin huono, että hänet vietiin sairaalaan tiputukseen. Kuume oli edelleen korkea.

  VastaaPoista
 139. Anonyymi6/7/15 18:47

  "Ei tarvitse enää miettiä mitä voi tai ei voi sanoa" – alokkaille opetetaan nyt sodan etiikkaa ilman Raamattua

  Puolustusvoimat on tehnyt muutoksia uskonnollisiin tilaisuuksiin varuskunnissa. Uskonto on poistettu oppitunneilta eikä kirkkoon kuuluvien ole enää pakko osallistua jumalanpalveluksiin. Vapaa-ajattelijoiden mielestä uudistus jää puolitiehen.

  VastaaPoista
 140. Anonyymi6/7/15 18:49

  Tämä on suurin muutos uuden varusmiehen elämässä

  Tänään muuttui monen nuoren elämä.
  Yhteensä noin 12 500 asevelvollista miestä ja vapaaehtoista naista aloitti tänään palveluksen puolustusvoimissa. Naisia uusista varusmiehistä on noin 300. Vajaan vuoden kuluttua monet palveluksen suorittaneet saattavat jo kertoa ”inttikokemuksistaan” muille. Ensin on kuitenkin opittava uusia taitoja ja tapoja palvelusaikana, jonka pituus riippuu tehtävistä ja siitä, miten pitkälle palvelussa edetään. Ajat ovat 165, 255 tai 347 päivää.

  Puolustusvoimissa moni asia on ihan toisin kuin siviilissä, sillä ensin on opittava toimimaan osana suurempaa joukkoa. Varusmiesliiton puheenjohtaja Henrik Vuornos arvioi, mikä muutoksista iskee kovimmin nuorten elämään.

  – Suurin muutos on se, että oma tila ympäriltä katoaa, Vuornos painottaa.

  Aikaiset aamuherätykset ovat Vuornoksen mukaan monelle aluksi vaikeita. Hän muistuttaa, että herätys on aamulla kello kuusi.

  Sen jälkeen peseydytään siinä järjestyksessä tuvittain kuin määrätään, pedataan vuode ohjeiden mukaisesti ja puetaan päälle ne vaatteet ja varusteet, jotka määrätään.

  – Käytännöt tietysti vaihtelevat eri varuskunnissa esimerkiksi siinä, milloin siirrytään aamupalalle, mutta joka tapauksessa aamulla odotetaan jossain vaiheessa omassa tuvassa selkä suorana istuen ja kädet polvilla eli ”jäpitetään” ennen seuraavaan koulutukseen siirtymistä. Paikasta toiseen siirrytään yhtenäisesti käskyjen mukaan.

  – Eihän siitä mihinkään pääse, että herätys on yllätys monille. Sekin on tulee yllätyksenä, että kaikki toiminnat varsinkin koulutuksen alussa ovat valmiiksi mietittyjä vaatetusta myöten, hän kertoo.

  VastaaPoista
 141. Anonyymi6/7/15 18:50

  Kohujulkkis jälleen raskaana, paljasti asian exälleen (=tulevalle isälle) tekstarilla

  Britannian kohujulkkis/malli Josie Cunningham väittää olevansa Britannian vihatuin henkilö.

  24-vuotias Cunningham on tunnettu myös pakonomaisesta julkisuuden kaipuustaan ja “6500 euron tisseistään”.

  The Sunin mukaan Cunningham on jälleen raskaana. Kyseessä on tyrkkyjulkkiksen neljäs lapsi.

  Lapsen isä on The Sunin lähteen mukaan Josien ex, Andrew Goy.

  Kuulemma raskaus on edennyt jo neljännelle kuulle. Josie ilmoitti asiasta ex-sulholleen tekstarilla!

  Josie ja Andrew erosivat helmikuussa.

  Jos ‘uutinen’ pitää paikkansa, edessä lienee lisää juorulehtien täytettä. Josie vieraili kuukausi sitten oikeudessa syytettynä ex-poikaystävänsä nakukuvan lataamisesta Twitteriin.

  Kyseessä oli ‘kostopornoisku’, Josie hermostui ex-kumppanin avoimesta haastattelusta, jossa ruodittiin parin elämää.

  VastaaPoista
 142. Anonyymi6/7/15 18:52

  "Kumppanini ei koskaan ole nähnyt minua ilman meikkiä" - yhä useampi nainen meikkaa myös yöksi
  Asiantuntijoiden mukaan on todella huolestuttavaa, jos oman kumppaninsa edessä ei uskalla olla oma itsensä.


  Yllättävän moni nainen ei koskaan näyttäydy kumppaninsa edessä ilman meikkiä. Syitä tähän on monia.

  Salaista meikkaamista vessassa

  Daily Mailin haastattelema Samantha Micklethwaite, 31, sanoo, että pelkää, ettei hänen kumppaninsa pitäisi häntä enää viehättävänä ja haluttavana, jos näkisi hänet ilman meikkiä.

  - Meillä on aamuisin kaksi herätyskelloa soimassa. Minä herään aikaisemmin, ja lukittaudun vessaan meikkaamaan, ettei mieheni vaan näe minua ilman päivämeikkiäni, hän selittää.

  Micklethwaite meikkaa myös iltaisin ennen sänkyyn menemistä. Hän ei suinkaan ole ainoa. Lehden haastattelema Charlotte Tilbury, 44, sanoo oppineensa äidiltään, että parisuhteessa on syytä pitää mysteeri voimassa.

  - Minä puhdistan kasvoni illalla - mutta meikkaan sitten itseni uudestaan. Laitan ripsiväriä ja rajaukset silmiini. Ne ovat minun makuuhuonesilmäni, Tilbury selittää.

  "Mies ei edes haluaisi nähdä minua ilman meikkiä"

  Myöskään Susan Evans, 46, ei näyttäydy kumppaninsa edessä ilman meikkiä. Hänellä on kolme erilaista meikkiä päivän eri aikoihin. Aamuisin hän levittää iholleen meikkivoidetta ja meikkaa kevyesti silmänsä. Iltapäivällä hän lisää lookiinsa luomiväriä ja illalla hän kiinnittää silmiinsä irtoripset ja punaa huuleensa kirkkaasti.

  Evansin tuleva aviomies Carlton ei edes haluaisi nähdä morsiantaan ilman meikkiä. Mies jopa antaa osan palkastaan Evansin meikkeihin.

  - Hän haluaa näyttää paljon upeammalta ja haluttavammalta meikattuna. En koskaan pyytäisi häntä poistamaan meikkejään. Hänen panostuksensa osoittaa sen, kuinka paljon hän minusta välittää, Carlton selittää.

  Ei tervettä käytöstä

  Psykologi Jo Hemmings sanoo, ettei pitkässä parisuhteessa ole tervettä se, ettei uskalla olla meikittä kumppaninsa edessä.

  - Yleensä pitkässä parisuhteessa tulee aika, jolloin uskaltaa olla toisen edessä täysin oma itsensä ja voi luottaa siihen, että kumppani rakastaa sinua juuri sellaisena kuin olet, Hemmings selittää.

  Hemmingsin mukaan alituinen meikkaaminen viestii siitä, että tällaista tunnetilaa ei ole onnistunut suhteessa saavuttamaan.

  - Se kertoo omaa viestiään siitä, ettei hän pidä parisuhdettaan tarpeeksi vahvana kestämään todellisuutta, Hemmings summaa.

  VastaaPoista
 143. Kommenttini noihin femakko-oksennuksiin. Saa nähdä julkaisevatko vai joudunko femakkosensuroiduksi:

  Rasismin ja muukalaisvastaisuuden tunnepolitiikkaa

  Köyhyys tai sota itsessään eivät ole perusteita saada pakolaisstatus. Ja maailmassa on niin tolkuton määrä kurjissa oloissa elävissä ihmisiä, että jos kaikki halukkaat heistä päästettäisiin länsimaissa, niin rahamme loppuisivat hyvin nopeasti ja yhteiskuntamme ajautuisivat hyvinvointivaltiosta kehitysmaatasolle, kaikkien muiden haittojen ohella. Kannattaisi joskus miettiä vähän niitä seurauksiakin.

  Vieraan vuoro: Pilitiikka purkaa naisystävällisen hyvinvointivaltion

  Koska julkinen sektori on niin epätasa-arvoisen naisvoittoinen, voitaisiin argumentoida, että työelämän segregaation purkamisen vuoksi pitäisi irtisanominen kohdistaa ensisijaisesti naisiin. Tällöin julkisen sektorin huomattavan voimakasta sukupuolisegregaatiota saataisiin purettua.

  VastaaPoista
 144. Anonyymi6/7/15 19:15

  Entisaikojen ar­mei­ja­pe­rin­ne tulkitaan nykyään simputukseksi – ”Ei missään nimessä sallittua”

  Yli 12 000 miestä astuu tänään varusmiespalvelukseen. Tiukka kuri ja järjestys tulevat alokkaille tutuksi seuraavina päivinä, mutta tilastojen valossa osa alokkaista joutuu kohtaamaan myös nöyryyttävää ja alistavaa kohtelua eli simputusta.

  Armeijassa simputusta ei hyväksytä, ja siitä voi joutua oikeudelliseen vastuuseen. Useat takavuosikymmeninä käytetyt koulutusmenetelmät ovat nykyään kiellettyjä.

  Puolustusvoimien pääesikunnan oikeudellisen osaston sotilaslakimies Immo Seppänen sanoo, että esimerkiksi korvan juuressa karjuminen ja ylimitoitettu äänenkäyttö on yleisen palvelusohjesäännön vastaista käytöstä.

  – Sotilaan on käyttäydyttävä hyvien tapojen mukaisesti, mitä säädytön puhetapa ei ole.

  Yleinen palvelusohjesääntö toteaa, että esimiehen vallan väärinkäyttö on ehdottomasti kiellettyä.

  – Palvelusrikoksiin kuuluu esimerkiksi sopimaton kielenkäyttö, kuten kiroilu.

  Myös entisaikojen armeijaperinne, etunojapunnerrusten määrääminen rangaistuksena, on nykyään kiellettyä.

  – Fyysiset liikuntasuoritteet ovat asia erikseen, jos ne kuuluvat koulutukseen. Ei ole missään nimessä sallittua määrätä mitään fyysisiä suorituksia rangaistusluontoisesti.

  – Jos esimerkiksi joku varuste on unohtunut kasarmille ja käsketään juoksemaan sen takia kasarmi kolme kertaa ympäri, on kyse simputuksesta.

  Seppänen myös painottaa, että kouluttajalla ei ole koskaan oikeutta kajota alaisen fyysiseen koskemattomuuteen.

  – Esimerkiksi kaulukseen kiinni käyminen on rangaistavaa.

  Esimiesten palvelusaikaisista rikoksista langetetaan joka vuosi rangaistuksia. Seppänen sanoo, että sotilasrikoksissa esimiesaseman väärinkäytöstä tuomitaan vuosittain noin 10–20 henkilöä.

  2000-luvun piikki nähtiin vuonna 2006, kun esimiesaseman väärinkäytöstä tuomittiin 46 henkilöä. Vuonna 2012 luku oli vain 10. Vuonna 2014 esimiesaseman väärinkäytöstä tuomittiin 16 henkilöä.

  VastaaPoista
 145. Anonyymi6/7/15 20:34

  Millainen suutelija olet? Tunnista itsesi tästä!

  Hyvää kansainvälistä suutelupäivää! Mitenkäs sitä siellä vietetään?
  Veckorevyn-lehti listasi kansainvälisen suutelupäivän kunniaksi yhdeksän eri suutelijatyyppiä. Tunnistatko näistä itsesi tai jonkun tutun?

  VastaaPoista
 146. Anonyymi6/7/15 20:35

  Ilotyttö vei miehen huoneeseensa – sen jälkeen tapahtui kamalia!

  73-vuotias mies on kuollut vierailullaan prostituoidun luona läntisessä Turkissa. Asiasta kertoo uutissivusto Hurriyet.

  Mies vieraili bordellissa Aydinin piirikunnassa toissapäivänä, kertovat lähteet. Hän oli ehtinyt mennä bordellissa sijaitsevaan huoneeseen prostituoidun kanssa, kun sairauskohtaus iski. Prostituoitu soitti ambulanssin.

  Mies vietiin sairaalaan Atatürkissa, jossa hänen todettiin menehtyneen sydänkohtaukseen. Syyttäjänvirasto tekee kuolinsyyntutkimuksen, jotta voidaan selvittää oliko mies syönyt vaikkapa erektiolääkkeitä.

  VastaaPoista
 147. Anonyymi6/7/15 22:13

  Ensitreffeiltä naimisiin 35 tunnissa – onko Nenna, 38, Suomen nopein morsian?

  Nenna ja Sami Turunen menivät ensitreffeillä suoraan kihloihin ja naimisiin.
  Voiko tämän nopeammin mennä naimisiin?

  Nenna ja Sami Turunen näkivät toisensa ensi kertaa toukokuisena lauantai-iltana kello 22.30. He kihlautuivat sunnuntaina. Maanantaiaamuna he marssivat maistraattiin kello 9.30. Ennen ensitreffejä ja avioitumista he eivät olleet nähneet toisiaan kertaakaan luonnossa. He olivat pitäneet yhteyttä toisiinsa Facebook-viestien ja videopuhelujen välityksellä.

  Rakkaustarina alkoi Facebookissa reilu kuukausi ennen häitä.

  – Olin Facebookissa yhden sinkkuryhmän ylläpitäjä. Me kaikki ylläpitäjät tiesimme toisemme aika hyvin. Yksi kaveri sanoi kerran, että nyt tuli ihan sun näköinen tyyppi tänne sisälle. Mene äkkiä katsomaan profiilia, Nenna Turunen muistelee.

  Nenna Turunen meni katsomaan profiilia ja pamautti saman tien menemään kaveripyynnön. Oli 7.4.2014. He näkivät toisensa ensimmäisen kerran 10.5.2014.

  – Se starttasi siitä. Kuukauden aikana me puhuimme ihan järjettömästi ja lähetimme monia kymmeniätuhansia viestejä.

  He vaihtoivat viestejä messengerin ja videopuhelujen välityksellä. Tunteet vain vahvistuivat.

  VastaaPoista
 148. Anonyymi6/7/15 22:14

  Avioliitto on terveellinen vaikka lihottaakin

  Parisuhde on monen tutkimuksen mukaan hyväksi. Puolisot ovat yksin eläjiin verrattuna terveempiä ja elävät pidempään. Näkyykö tämä myös elopainossa, kysyi saksalais-sveitsiläinen tutkimusryhmä ja organisoi laajan tutkimuksen eri maissa. Siinä kerättiin tietoja yli 10000 ihmisestä yhdeksässä Euroopan maassa ja verrattiin avioliitossa olevia sinkkuihin. Painoindeksin lisäksi selvitettiin ravintotottumuksia ja liikunnan harrastamista.

  Tulokset olivat yllättävän samanlaisia eri maissa. Parisuhteessa elävien painoindeksi oli suurempi kuin naimattomien. Ero keskimäärin oli kuitenkin pieni, mutta tutkijoiden mielestä merkittävä. Kiloiksi muutettuna naineet olivat naimattomia kaksi kiloa lihavampia.

  Ero oli samankaltainen sekä miehissä että naisissa. Ero ei ollut selitettävissä ruokatavoilla. Parisuhteessa olevat söivät hieman terveellisemmin ja harrastivat luomua ja paikallista ravintoa useammin kuin naimattomat. Päinvastoin kuin luulisi valmisruokien käytössä ei ollut juurikaan eroa. Sen sijaan liikuntaa harrastettiin naitujen ryhmässä vähemmän kuin naimattomien.

  Vaikka avioliitto on todettu terveelliseksi ei se sitä tämän tutkimuksen mukaan joka suhteessa ole. Tässä tutkimuksessa ei suomalaisia ollut mukana, mutta on helppo uskoa tulosten pätevän täälläkin. Itse asiassa arkipäivän havainnot etenkin miesten vatsanympäryksestä muutaman aviovuoden jälkeen olisivat viitanneet suurempaankin eroon. Se, että paino liitossa nousee, on tietysti terveyden kannalta huono merkki ajatellen ylipainoon liittyviä terveysongelmia. Ilmeisesti parisuhteen muut asiat kuten onnellisuus (ainakin ajoittain), läheisyys, toisesta huolehtiminen jne. kompensoivat pienen painonlisän haitat ja puolisot elävät terveinä ja pitkään.

  VastaaPoista
 149. Anonyymi7/7/15 08:05

  Ukrainan tilanne mietitytti maanantaina aloittaneita alokkaita
  12 500 astui tänään asepalvelukseen – tällainen on ikäluokan tie armeijassa
  Professorin mukaan Ukrainan sota ja sen vauhdittama puolustuspoliittinen keskustelu ovat varmasti lisänneet maanpuolustustietoisuutta


  Santahaminan varuskuntasaaren edustalla Helsingissä käy puoliltapäivin maanantaina kuhina. Sotilaspoliisit opastavat busseilla, henkilöautoilla ja moottoripyörillä saapuvia uusia alokkaita ryhmittymään riveihin palvelukseenastumismääräyksen ja henkilöllisyyden tarkistamista varten.

  Saattajat räpsivät valokuvia, kun nuoret miehet ja naiset nousevat miehistönkuljetusvaunuun ja katoavat vartioidun portin tuolle puolen.

  Parkkialueella vuoroaan odotteleva Henry Rinne saapui tänne Brysselistä, jossa hän on asunut yksitoista vuotta.

  "Kyllähän se on tärkeätä kaikille astua palvelukseen, kun on tämä Venäjän-tilanne ja muut. Ja onhan tämä myös traditio", Rinne sanoo ja viittaa epäilyihin Venäjän osallisuudesta Ukrainan sodassa.

  "Ulkomailla kaverit ihmettelivät, että Suomessa asepalvelus on pakollinen."

  VastaaPoista
 150. Anonyymi7/7/15 08:20

  Suhde vaarassa kesälomalla

  Soittokierros käräjä-oikeuksiin paljastaa, että lomilla tehdään vakavia päätöksiä loppuelämän suhteen. Avioerohakemuksia jätetään eniten elokuussa ja vuodenvaihteen jälkeen.

  Kesä on paitsi häiden myös avioerojen aikaa. Moni pitkäkin suhde kriisiytyy lomien aikana.

  Keskimäärin 13 000 suomalaista avioparia päätyy vuosittain eroon. Tilastokeskuksen erotilastoissa kuukausittaiset erot eivät juuri näy, koska virkamiespäätöksiä tehdään tasaisesti ympäri vuoden. Soittokierros käräjäoikeuksiin näyttää kuitenkin toisenlaisen totuuden. Avioerohakemuksista jätetään enemmän lomien jälkeen.

  - Kyllä se niin on, että kaikkien lomien jälkeen avioerohakemuksia jätetään yleensä enemmän kuin muina aikoina, Keski-Suomen käräjäoikeuden hakemusyksiköstä vahvistetaan.

  Lomien jälkeinen eropiikki on havaittu myös Pohjanmaan käräjäoikeudessa.

  - Itse asiassa jo loman aikana eli heinäkuussa jätetään tavallista enemmän avioerohakemuksia. Lomalla parisuhde joutuu koetukselle ja sen jatkon suhteen on aikaa tehdä päätöksiä, Tony Mäkinen aprikoi.

  Kesän aikana eron selvittelyyn liittyviä avunpyyntöjä tulee tavallista tiheämmin myös oikeusaputoimistoihin.

  - Meiltä kysytään neuvoa mm. lasten asumiseen, tapaamisoikeuteen, huoltajuuteen ja elatukseen liittyvissä asioissa. Elokuussa ja vuodenvaihteen jälkeen kyselyjä on muita ajankohtia enemmän, Lahden oikeusaputoimistosta sanotaan.

  Ero yllättää

  Vaikka yli puolet avioliitoista päättyy eroon, vain 30 prosenttia avioeroista on miesten alulle panemia. Miessakit ry:n erotyöntekijän, psykoterapeutti Jouni Linnankosken mukaan ero on miehelle monesti vaikeampi paikka kuin naiselle, koska se tulee usein yllätyksenä.

  Hän sanoo, että miesten ensimmäiset ajatukset erokriisin kohdatessa liittyvät useimmiten lapsiin, huoltajuuteen ja tapaamisoikeuteen.

  - Suomalaisen miehen kynnys avun hakemiseen ja vastaanottamiseen on suuri. Tosin sukupolvien väliset erot ovat suuria. 50-, 60- ja 70-luvuilla syntyneet hakevat apua vasta äärimmäisessä hädässä, 80- ja 90-luvuilla syntyneet osaavat sen sijaan hakea ja jopa vaatia sitä. Erosta selviytyminen ja siitä ylitse pääseminen edellyttää useimpien miesten kohdalla sitä, että mies ei jää yksin tilanteensa kanssa ja että häntä osataan tukea oikealla tavalla.

  Yhdessäolo ahdistaa

  Väestöliitossa työskentelevä psykologi ja pariterapeutti Keijo Markova sanoo, että avioerohakemuksen jättämistä pohditan yleensä pitkään. Loman jälkeen jätetty erohakemus kertoo siitä, että parisuhdetta on ollut aikaa puntaroida kaikessa rauhassa.

  - Töiden, lasten harrastusten ja muiden arjen kiireiden sekamelskassa parisuhteen ongelmiin ei kenties ole ollut aikaa pysähtyä. Jos suhde kriisiytyy loman aikana, kertoo se siitä, että ongelmia on ollut jo aiemmin. Todennäköisesti suhteen toinen osapuoli on ollut jo jonkin aikaa toista valmiimpi lähtemään. Kumppanin lomanaikainen käytös voi toimia kimmokkeena lopullisen päätöksen tekemiselle.

  Markova sanoo, että parhaimmillaan kesäloma voi toimia myös ajanjaksona, jolloin parisuhdetta hiertävät asiat on mahdollista käsitellä kaikessa rauhassa.

  - Hyvässä parisuhteessa on hyvä olla yhdessä ja erikseen. Jos lomalla kellon ympäri yhdessä oleminen ahdistaa ja parisuhde uhkaa kriisiytyä, sitä ei ole pakko tehdä. Tärkeintä on etsiä yhdessä keinoja asian ratkaisemiseksi.

  VastaaPoista
 151. Anonyymi7/7/15 08:29

  Vesa Keskisen hääsotku selvisi – ”Emme ole naimisissa”

  Vesa Keskinen kertoo IS:lle avioliittosotkunsa viimeisimmät käänteet.
  Sotku Vesa Keskisen avioliiton ympärillä alkaa pikkuhiljaa selvitä. Viime päivät mies on arvuutellut onko juhannuksena naimisiin mennyt pariskunta sittenkään naimisissa.

  Eilen maanantaina vihdoin kävi ilmi, että Vesan ja Janen avioliitto ei ole lainvoimainen.

  – Emme ole naimisissa, Keskinen vahvistaa IS:lle.

  Vesan epävarmuus alkoi jo juhannushäitä seuranneena päivänä, kun Tuurin kuuluisa kyläkauppias tajusi menneensä naimisiin kirkollisin menoin, vaikka kumpikaan pariskunnasta ei kuulu evankelis-luterilaiseen kirkkoon.

  Leimat papereihin

  Keskinen erosi kirkosta 18-vuotiaana, hänen brasilialainen morsiamensa puolestaan Jane kuuluu roomalaiskatoliseen kirkkoon. Pariskunnan vihki kirkollisin menoin evankelis-luterilaisen kirkon pappi.

  Juhannuslauantaina vietettyjä komeita häämenoja ei kuitenkaan tarvitse toimittaa uudestaan, eikä parin edes tarvitse mennä uudelleen maistraatissa vihille

  – Emme joudu ajelemaan Seinäjoelle uudelleen vihittäviksi, vaan toimitamme maistraattiin kaikki tarvittavat paperit, henkikirjoittaja tutkii ne ja lyö leiman. Sen jälkeen olemme aviopari, Keskinen kertoi IS:lle maanantaina iltapäivällä.

  Onnellisia yhdessä

  Toimitus nopeutuu senkin vuoksi, että ennen vihkimistä toimitettava avioliiton esteiden tutkinta on Keskisen mukaan hoidossa.

  Toistaiseksi mitättömäksi osoittautunut avioliitto ei Keskisen mukaan muuta hänen ja Janen välejä millään tavalla. Hän lähettikin maanantaina Tuurin kyläkaupan henkilökunnalle rauhoittelevan tiedotteen, jossa hän painotti perheen olevan onnellisia mutkista huolimatta.

  – Millään muulla ei ole väliä, kuin sillä, että olemme Janen kanssa onnellisia yhdessä, Keskinen sanoo.

  VastaaPoista
 152. Anonyymi7/7/15 08:32

  Englannin jalkapalloliiton twiitti naispelaajista synnytti kohun

  Englannin jalkapalloliiton onnittelutwiitti naisten MM-kisoissa kolmanneksi sijoittuneelle joukkueelle on saanut ansaittua huomiota maailmanlaajuisesti.
  Twiitissä sanottiin, että maajoukkueen "pelaajattaret voivat nyt palata takaisin äitien, puolisoiden ja tytärten rooleihin".

  Maanantain twiitti poistettiin nopeasti sen jälkeen, kun se oli aiheuttanut puhurin sosiaalisessa mediassa. Kommentit olivat kiukkuisia.

  – Jaaha, pelaajat eivät olekaan innostavia ja menestyksekkäitä jalkapalloilijoita enää turnauksen jälkeen, kuului yksi ensimmäisistä vastauksista.

  – Palaavatko miespelaajat kisoista puolisoiksi ja isän rooleihin, kysyi toinen kommentoija.

  – Englannin liitto tviittasi oman maalin, arvioi kolmas.

  Liitto yritti selittää "huonosti muotoiltua" tviittiään sillä, että pelaajat olivat olleet yli kuukauden poissa kotoa.

  VastaaPoista
 153. Anonyymi7/7/15 08:42

  Brittiarmeija nimitti ensimmäisen naiskenraalin

  Naissotilaiden osuus Britannian armeijassa on 8,9 prosenttia. Armeijan komentaja haluaisi nostaa osuuden 15 prosenttiin viiden vuoden sisällä.

  Britannian armeija saa syyskuussa historiansa ensimmäisen naiskenraalin, kun prikaatinkomentaja Susan Ridge ylennetään kenraalimajuriksi.

  52-vuotiaasta Ridgestä tulee armeijan lakiasiainpalveluiden pääjohtaja, jonka alaisuudessa palvelee 130 juristia. Ridgen vastuulla on muun muassa johtavien upseerien neuvonantajana toimiminen kurinpidollisiin asioihin ja valituksiin liittyen.

  Brittilehti The Guardianin mukaan Ridgen uuden tehtävän merkitys on kasvanut, koska brittiarmeijassa on oikeuspäätösten nojalla toimeenpantu ihmisoikeuslainsäädäntöä, ja koska kantahenkilökunnan toimintaan, muun muassa seksismiin, liittyvien valitusten määrä on kasvanut.

  Ridge on palvellut brittiarmeijassa 23 vuotta. Sitä ennen hän työskenteli kuuden vuoden ajan yksityisessä lakiasiaintoimistossa.

  Naisia on aiemmin ylennetty vastaaviin johtotehtäviin muualla Britannian sotilasvoimissa. Kaksi vuotta sitten Elaine West ylennettiin Britannian ilmavoimien varamarsalkaksi, joka kenraalimajurin tavoin on kahden tähden sotilasarvo.

  82 000 hengen brittiarmeijassa on naissotilaita vain 8,9 prosenttia. Guardianin mukaan armeijan komentaja, kenraali Sir Nicholas Carter haluaisi nostaa naisten osuuden 15 prosenttiin viiden vuoden sisällä.

  Armeija harkitsee myös etulinjan taistelutehtävien avaamista naissotilaille. Puolustusministeri Michael Fallonin mukaan naisten osallistuminen etulinjan joukkoihin voitaisiin sallia mahdollisesti jo ensi vuonna.

  VastaaPoista
 154. Anonyymi7/7/15 09:10

  Tutkimus: Jos puoliso menehtyy, 11 000 vuodessa riittää elämiseen

  Suomalaiset pariskunnat uskovat selviävänsä taloudellisesti 11 000 eurolla vuodessa, jos vain talouden toinen puoliso päätyy huolehtimaan elämän kaikista kuluista. Tällainen tilanne voi tulla eteen esimerkiksi silloin, kun puoliso tai toinen vanhemmista menehtyy äkillisesti.
  Tutkimustulos selviää Ifin ja Keskinäisen Vakuutusyhtiö Kalevan suomalaisille teetättämästä kyselytutkimuksesta.
  Vain joka viides kyselyyn vastaajista uskoo pystyvänsä pitämään talouden pystyssä ilman lisärahaa. Lähes yhtä suuri joukko ei osaa arvioida summaa, jolla he pärjäisivät vuoden ajan.
  Lapsiperheissä tarvittava kertasumma arvioidaan keskiarvoa korkeammaksi. Noin 14 000 euroa on lapsiperheiden arvion mukaan riittävä summa vuodeksi.
  –Vakuutusyhtiössä sopiva henkivakuutusturva arvioidaan, kun lasketaan yhteen vuoden tulot, kotitalouden yhteisvastuulliset velat sekä 20 000 euroa jokaista kotona asuvaa lasta kohden, kertoo Vakuutusyhtiö Kalevan markkinointijohtaja Minna Mikkanen.
  Vain 16 prosenttia niistä talouksista, joilla on lainaa, uskoo selviävänsä vuoden ajan ilman toisen puolison tuloja korvaavaa rahallista tukea.
  Kyselytutkimukseen osallistui 1 004 henkilöä. Vastaajajoukko edustaa täysi-ikäisiä suomalaisia parisuhteessa eläviä.Tutkimus toteutettiin sähköisesti kesäkuussa 2015. Kyselyn toteutti Kalevan toimeksiannosta YouGov Finland.

  VastaaPoista
 155. Anonyymi7/7/15 09:12

  Mies tykkää vain naisten seksikkäistä kuvista - Mitä kumppanin some-tavat kertovat suhteestanne?
  Sosiaalisen median mukaan tulo on aiheuttanut moneen suhteeseen vaikeuksia.


  Täydellisessä tilanteessa miesystävä hehkuttaa naistaan sosiaalisessa mediassa aidosti rakastuneena. Joissain tilanteissa kumppanit pitävät esimerkiksi omat Facebook-sivunsa täysin tyhjänä parisuhdepäivityksistä, ja se on hyvä ratkaisu, jos kummatkin ovat samalla linjalla.

  Parisuhdeasiantuntija Jane Greer kertoo Women's Health -lehdelle, mitä miehen some-käyttäytymisestä saa selville.

  VastaaPoista
 156. Anonyymi7/7/15 11:48

  Näin moni suomalainen etsii vaurautta naimakaupalla - ei pärjää lotolle

  Lähes 30 prosenttia suomalaisista pitää lottomaista mieluisimpana tapana vaurastua. Naimakaupoista taloudellista onneaan etsii vain 4,4 prosenttia kansasta.

  Suomalainen finanssikonserni Investium selvitti kesäkuussa 2015 suomalaisten talousasenteita ja -suunnitelmia. Tutkimukseen vastasi yli 1000 suomalaista, ja tutkimusotos oli kansallisesti edustava.

  Lottoamisen jälkeen tulivat säästäminen ja sijoittaminen. Säästämällä vaurastuisi mieluiten 22,4 prosenttia vastaajista ja sijoittamalla 21,8 prosenttia. Investiumin partneri Tom Lojander pitää lottoamista harmittomana hupina, mutta kehnona vaurastumisen lähteenä.

  "Lottoaminen on toki hauskaa, mutta todennäköisemmin lototessa pääsee rahoistaan kuin saa senttiäkään lisää. Tuskin kukaan pitääkään lottovoittoa todennäköisenä, mutta jostain syystä se on mieluisin tapa vaurastua. Saatan toki joskus itsekin ostaa huvikseni arvan, mutta sen varaan ei kannata taloudellista tulevaisuuttaan jättää," Lojander huomauttaa.

  Hämärähommat eivät houkutelleet suomalaisia, sillä ainoastaan 1 prosentti vaurastuisi mieluiten tekemällä rikoksen ja vain 1,5 prosenttia uhkapelaamalla. Vaurastumistoiveet olivat hyvin yhtenevät sekä mies- että naisvastaajien keskuudessa.

  "Kyllähän tutkimus kertoo siitä, että suomalainen vaurastuu mieluiten rehellisin keinoin ja itse", Lojander kertoo.

  VastaaPoista
 157. Anonyymi7/7/15 11:49

  HS: Gynekologi: "Oikeinkin käytettynä kondomi pettää herkemmin" - nuorilla naisilla uusi suosikki

  Terveystalon gynekologian erikoisalajohtaja, dosentti Anna-Mari Heikkinen kommentoi erilaisia ehkäisymenetelmiä Helsingin Sanomille.

  VastaaPoista
 158. Anonyymi7/7/15 16:11

  Neuvolakorttien väri vaihtuu sukupuolineutraaliksi – sairaaloissa väriluokittelusta ei luovuta

  Vastasyntyneet tytöt ja pojat saavat sairaalassa edelleen eriväriset rannekkeet.
  Hyvästi pinkit ja vaaleansiniset kortit! Tutut värit neuvolakorteissa on jo korvattu sukupuolineutraalilla vihreällä.

  Joissain asioissa sukupuoliin yhdistetyt värit kuitenkin istuvat vielä tiukassa. Osastonhoitaja Heta Kolasen mukaan Kätilöopiston lapsivuodeosastoilla vastasyntyneet merkitään edelleen perinteisesti vaaleanpunaisin ja -sinisin rannekkein.

  – Lisäksi meillä on sängynpäädyissä kortit, joissa on vauvojen tiedot. Tyttöjen korttipohjissa on punaista väriä ja poikien kortissa sinistä.

  Sen sijaan vaatteissa ja lakanoissa ei enää käytetä sukupuolta luokittelevia värejä.

  – Nykyään meillä on oikeastaan pelkkää valkoista tai esimerkiksi vaaleanvihreäraidallista paitaa ja housua, Kolanen kertoo.

  TULEVAISUUDESSA LÄPINÄKYVÄT RANNEKKEET?

  Neuvolakortteja valmistavan Lekolarin tuotevastaava Marja-Liisa Kuronen kertoi Ylelle, että neuvolakortin värin vaihtamista toivottiin paljon.

  Kätilöopistossa ei ole viime aikoina tullut palautetta rannekeväreistä.

  – Tällä hetkellä tilanne on tämä, mutta tulevaisuudessa asiat voivat muuttua. Itse en näe värikoodeille tarkoitusta, Kolanen sanoo.

  Kolasen mukaan joissain sairaaloissa on siirrytty läpinäkyviin rannekkeisiin.

  – Meillä ei vielä toistaiseksi ole mahdollisuutta tulostaa tällaisia läpinäkyviä rannekkeita vastasyntyneille.

  VastaaPoista
 159. Anonyymi7/7/15 16:46

  Nuoria naisia houkutellaan nyt "mustalle puolelle" – konkarit eläköityvät

  Nuohousala on harvinaisen miesvaltainen: Suomen 900 nuohoojasta vain parikymmentä on naisia. Yksi heistä on kuopiolainen Päivi Haapea, joka ei ole joutunut pettymään vaihdettuaan uuteen ammattiin.

  Kuopiolainen Päivi Haapea valmistui kahden vuoden oppisopimuksella nuohoojaksi viime keväänä. Hän toimi fysioterapeuttina vanhustyössä, kunnes alkoi kaivata liikkuvampaa, itsenäistä työtä.

  Valinta osui harvinaisen miesvaltaiselle alalle: Suomen 900 nuohoojasta vain parikymmentä on naisia. Haapea on ollut valintaansa tyytyväinen.

  – Varsinkin kun saan tehdä sekä mustan puolen työtä että ilmastoinnin puhdistusta, niin olen kyllä viihtynyt, hän kertoo.

  VastaaPoista
 160. Anonyymi7/7/15 18:28

  Toisille treffeille vai ei? 3 merkkiä, jolloin on parasta kieltäytyä uudesta treffikutsusta

  Uusille treffeille ei tulisi koskaan lähteä ainoastaan sen vuoksi, ettet tohdi pahoittaa uuden tuttavuutesi mieltä. Jos huomaat jo ensimmäisillä treffeillä ettei homma toimi, voit täysin rohkeasti kieltäytyä toisesta tapaamiskerrasta.

  Kun käyt treffeillä uuden tuttavuutesi kanssa, voi olla, että lempi ei roihahda liekkeihin heti ensimmäisillä tärskyillä. Potentiaaliselle tyypille kannattaa kuitenkin usein antaa toinen mahdollisuus. Joskus toista osapuolta voi esimerkiksi jännittää, että on vaikeaa saada selkoa hänen luonteestaan ja huumorintajustaan.

  Pelkästä säälistä ei toisille treffeille kannata kuitenkaan kenenkään uhrautua. Sinun kannattaa kieltäytyä kohteliaasti toisesta tapaamisesta varsinkin silloin, jos:

  1. Ajattelit jo ensimmäisillä treffeillänne, että olisit paljon mieluummin kotonasi löysissä kotihousuissa katsomassa Netflixiä.

  2. Jos tyyppi puhuu taukoamatta, eikä anna sinulle suun vuoroa. Monologin kuunteleminen ei ole ainoastaan epäkohteliasta vaan myös todella tylsää.

  3. Ensimmäisillä treffeillänne oli paljon hiljaisia hetkiä ja loppujen lopuksi päädyitte keskustelemaan viime viikon säästä.

  VastaaPoista
 161. Anonyymi7/7/15 21:24

  Vanessa hoitaa vanhusta:

  http://www.liveleak.com/view?i=ddd_1436216004

  VastaaPoista
 162. Anonyymi7/7/15 21:25

  Huh! Ennen uskottiin: homous ja itsetyydytys näkyvät käsialasta – katso kirjaintaulukko

  Käsialatutkimus oli 70-luvulla hyvin muodikasta, ja sen uskottiin paljastavan ihmisestä yhtä sun toista. J-kirjaimen koukerot kertoivat erityisesti seksielämästä.
  Vielä 1970-luvulla käsialan uskottiin paljastavan ihmisestä mitä erikoisempia ja salatuimpia piirteitä. Kirjainten muodon väitettiin kertovan niin ihmisen luonteesta kuin seksuaalisuudestakin.

  Me Naisissa oli vuonna 1975 supersuosittu käsialapalsta, jonne ihmiset lähettivät käsialanäytteitään ja pyysivät persoona-analyyseja.

  Palsta neuvoi kyseenalaisen reteästi, mitä ihmisen piirtämästä j-kirjaimesta voi päätellä. Se kuulemma kykeni paljastamaan muun muassa sen, onko kirjoittaja neitsyt, harrastaako hän itsetyydytystä tai onko hänessä homoseksuaalisuutta.

  Kirjaintaulukoiden lisäksi juttusarjassa analysoitiin lukijoiden lähettämiä käsialanäytteitä.

  Vaikuttaa siltä, ettei vuonna 1975 oltu turhan hienotunteisia. Analyysit olivat varsin suorasanaisia, eivätkä aina kovin imartelevia tai rohkaiseviakaan. Esimerkiksi erästä 32-vuotiasta kirjoittajaa luonnehditaan epävakaaksi ja syvästi epätietoiseksi elämäntehtävästään. 21-vuotias nainen puolestaan todetaan sentimentaaliseksi ja turhan konstailevaksi, ja kolmas kirjoittaja tuomitaan minäkeskeiseksi ja omistushaluiseksi.

  Tänä päivänä ei juuri tarvitse miettiä j-kirjaimen silmukoita. Mutta kukapa meistä ei olisi pohtinut, mitä viestissä lähetetty hymiö tai kissatarra viestin lähettäjästä kertookaan.

  VastaaPoista
 163. Anonyymi7/7/15 21:50

  Missä menee simputuksen raja? ”Tämä ei enää kuulu sotilaskoulutukseen”

  Puolustusvoimien koulutuspäällikkö julistaa simputuksen jääneen historiaan.
  Menneinä vuosikymmeninä varusmiespalveluksen käyneille saattavat olla valitettavan tuttuja monenlaiset esimiesten kiusanteot ja simputukset. Maanantaina asepalveluksen aloitti 12 500 uutta alokasta. Heidän ei pitäisi enää kokea vastaavaa.

  Alokastaipaleen ensi metreillä varusmiehiä opetetaan petaamaan punkka pepitaruudullisella päiväpeitteellä tai vastaavasti taittelemaan sama päiväpeite siistiksi pinkaksi. Ruutujen täytyi mennä tismalleen vaakasuoraan. Jos näin ei käynyt, esimies saattoi räjäyttää punkan tai pinkan, siis viskasi peitteen lattialle.

  Tätä kuriharjoitusta saatettiin toistaa jopa kymmeniä kertoja.

  Näin ennen, vaan ei tänään, vakuuttaa puolustusvoimien koulutuspäällikkö, eversti Hannu Hyppönen.

  – Sängyn petaaminen on tärkeää yleisen siisteyden ja järjestyksen vuoksi. Ylimenevä pikkutarkkuus on kuitenkin tarpeetonta. Sillä ei ole mitään tekemistä sotilaskoulutuksen kanssa.

  VastaaPoista
 164. Anonyymi8/7/15 00:52

  Varusmies ja teinipojat tekivät sankarityön uimarannalla – auttajat löytyivät Facebook-mylläkän jälkeen - Kotimaa - Ilta-Sanomat

  Women share their frank and shocking confessions about having 'guilt-free' abortions on secrets app Whisper | Daily Mail Online

  Anonymous admissions included lack of feelings or of guilt
  One user even went on to a nightclub on the very same day as the abortion

  'Having an abortion was the easiest decision of my life': Women all over the world took to secret-sharing app Whisper to confess to not regretting their abortions

  'I've had 5 abortions and I don't feel bad or sad about any of them I was kinda happy': One Whisper user even expressed feelings of happiness following the procedure

  VastaaPoista
 165. Anonyymi8/7/15 06:39

  Täydellinen feministi edustaa kaikkia feministejä ja on 24/7 valmiustilassa


  KOLUMNI
  Rosa Meriläinen
  Kirjoittaja on tamperelainen vapaa kirjoittaja.
  1000
  19
  40
  Täydellinen feministi ei unohda tarkistaa onko juhlatila esteetön. Hän on intersektionaalinen eli osaa taistella kaikkia syrjinnän muotoja vastaan. Täydellinen feministi ottaa huomioon kaikkien erityistarpeet.

  Täydellinen feministi osaa käsitteet. Täydellinen feministi osaa sanoa sukupuolinen häirintä ja cis-sukupuolinen, mutta myös suomentaa kaikki käsitteet osaksi luontevaa arkipuhetta asioidessaan lasten ja vähemmän valistuneiden kanssa – vähättelemättä tietenkään kenenkään omaa kokemusasiantuntijuutta.

  Täydellinen feministi ei loukkaa, eikä alista ketään. Täydellinen feministi muistaa aina, että sukupuolia on enemmän kuin kaksi. Mitä ulkomaankieltä hän puhuukin – hän osaa leikitellä sukupuolittavilla määreillä ja sanoilla niin, että kaikki tajuavat poliittisen pointin.

  Täydellinen feministi ei lankea hetero-olettamaan. Hän on aina tietoinen siitä, että keskustelukumppani tai mediassa esiintyvä henkilö voi olla sukupuoleltaan tai seksuaaliselta suuntautumiseltaan mitä tahansa. Nimestä ja naamasta ei saa tehdä hätiköityjä johtopäätöksiä, sillä jokaisella ihmisellä on oikeus määritellä sukupuolensa tai seksuaalinen suuntautumisensa itse – tai olla määrittelemättä.

  Täydellinen feministi tuntee feministiset teoriat riippumatta siitä mitä on itse opiskellut. Hän osaa perustella väitteensä ja vastata niihin kysymyksiin, joita itse esittää. Sille maailmalle mitä hän itse kyseenalaistaa, täydellinen feministi osaa laatia uskottavan vaihtoehdon ja poliittisen ohjelman, miten tavoite saavutetaan.

  Täydellinen feministi edustaa kaikkia feministejä ja feminismejä ja on siksi 24/7 valmiustilassa puolustamaan aatettaan rauhallisesti argumentoiden. Hän on tasa-arvoinen töissä ja kotona. Hän kohtelee kaikkia läheisiään tasavertaisesti ja tekee kotitöitä täsmälleen yhtä paljon kuin mahdollinen elämänkumppaninsa.

  Täydellinen feministi on vapaa sukupuoleen perustuvista ummehtuneista stereotypioista. Hän määrittelee elämänsä säännöt itse. Täydellinen feministi on ratkaissut seksielämänsä raikkaalla ja omaperäisellä tavalla, joka on kaikille osapuolille reilu ja avoin. Hänen valintansa ovat hänen omiaan.

  Täydellinen feministi tunnistaa ja nimeää kaikki yhteiskunnassa olevat sosiaaliset paineet ja valtarakenteet, sillä nimeämisen kautta hän osaa ne purkaa.

  Täydellinen feministi on nokkela, rohkea, hauska ja sanavalmis. Jos joku kohtelee häntä huonosti, hän puolustautuu välittömästi tavalla, josta syntyy sankarillinen anekdootti. Hän ei jää sanattomaksi, eikä jää muiden jalkoihin. Hän ei pelkää mitä muut hänestä ajattelevat. Hän on vapaa ulkonäköpaineista.

  Jos feministi kokee itsensä naiseksi, hän osaa kaikki vanhan maailman miesten työt, eikä tarvitse saati pyydä miesten apua. Jos feministi kokee itsensä mieheksi, hän osaa vähintään kokata, ommella, neuloa, virkata, tanssia ja hoitaa vauvoja.

  Mikäli täydellinen feministi tekee virheen, hän pyytää sitä anteeksi.

  Kirjoittaja on tamperelainen vapaa kirjoittaja.

  VastaaPoista
 166. Anonyymi8/7/15 06:54

  Penistiedon syventävä oppimäärä: 9 yllättävää faktaa

  Men's Healthin mukaan miehet eivät tunne elintään tarpeeksi hyvin. Nämä faktat paikannevat asiaa.

  VastaaPoista
 167. Anonyymi8/7/15 10:53

  Tässä ovat todella pitkäkieliset naiset

  Pitkäkieliset naiset ovat antaneet kuvauttaa itsensä ja kielensä alla olevassa koosteessa. Jos katsot itseäsi peilin edessä ja yrität tehdä saman, eli näyttää kieltäsi, niin mitä todennäköisemmin et yllä edes puoleen suusta ulos tulevan kielen pituudessa.

  Kielen näyttämisellä on perinteisesti ollut kielteinen merkitys. Mutta sitä voi näyttää myös myönteisissä merkeissä.

  Yksi tunnetuimmista nykyajan kielennäyttäjistä on Miley Cyrus, joka on ollut sadoissa kuvissa kieli esillä. Hän on kertonut julkisuudessa syyksi sen, että ei osaa olla kuvissa hymyilevänä. Hän on kertonut tuntevansa itsensä kömpelöksi, joten työntää kielensä ulos.

  Tässä siis pitkäkielisiä naisia.

  VastaaPoista
 168. Anonyymi8/7/15 10:55

  Kuuluuko suutelu seksiin?

  Onko suuteleminen alkusoittoa petipuuhille vai pelkkää söpöä ajanvietettä sohvannurkassa?
  Maanantaina vietettiin kansainvälistä suutelupäivää. Missä tilanteessa sinä suutelet rakkaasi kanssa?

  Onko se tapa osoittaa hellyyttä ja kiintymystä? Vai onko suuteleminen intohimoinen osa intiimielämää?

  Suuteletteko julkisilla paikoilla vai pusutteletteko vain kahden kesken?

  Keskustele!

  VastaaPoista
 169. Anonyymi8/7/15 10:57

  Naisia niukasti metsäteollisuuden kesätöissä

  Alan opiskelijoiden sukupuolijakauma 
ei selitä ilmiötä.
  Metsä Group ja Stora Enso palkkasivat naisia noin neljännekseen kesätyöpaikoistaan. UPM:llä naisten osuus oli viidennes. UPM:n työpaikkojen hakijoista 30 prosenttia oli naisia.
  UPM ja Stora Enso palkkasivat molemmat noin 1 000 kesätyöläistä, Metsä Group 700.
  Metsä Group selittää naisten niukkuutta sillä, että alan opiskelijoissa on vähän naisia.
  Metsäalalle palkataan kesätöihin ainakin diplomi-insinöörejä, metsätalousinsinöörejä, metsäylioppilaita, juristeja ja viestinnän opiskelijoita.
  Metsäalan ammattikorkeakoulujen opiskelijoita edustaa pääasiassa Metsäalojen Asiantuntijat ry Meto. Heidän opiskelijajäsenistään naisia on 25,4 prosenttia.
  Metsätieteellisten laitosten opiskelijoista naisia on Helsingin yliopistossa noin 40 prosenttia ja Joensuussa 31 prosenttia.
  Tekniikan akateemisten liitto TEK kertoo, että naisten osuus kaikista diplomi-insinööreistä on 28 prosenttia. Kuitenkin kemian tekniikan opiskelijoista, joihin myös puujalostustekniikan laitos kuuluu, naisia on 42 prosenttia.
  Juridiikan opiskelijoista jopa 70 prosenttia on naisia. Viestinnän opiskelijoista naisia oli melkein 80 prosenttia.
  TEK: Mediakohut ovat jäävuoren huippu
  TEKin asiamies Pirre Hyötynen pitää naisten aseman parantamista teollisuuden aloilla hyvin tärkeänä. ”Tiedetään, että naisten ura ei etene yhtä jouheasti kuin miesten.”
  TEKissä sukupuoli on tällä hetkellä erittäin painava teema. Osaltaan tähän ovat vaikuttaneet kevään mediakohut: naisteekkari sai tylyn vastauksen haettuaan metsäteollisuuden kesätyöpaikkaan ja teekkarikulttuurin miehisiä salaseuroja on kritisoitu kiivaasti.
  ”Kohut ovat jäävuoren huippu. Ne osoittavat, että olemme vielä vuonna 2015 tällaisessa tilanteessa.”
  ”Metsäteollisuus on hirveän tärkeä kansantaloudellisesti. Heillä ei ole missään nimessä varaa tehdä alasta epähoukuttelevaa naisille ja menettää puolta rekrytointimahdollisuuksista.”

  VastaaPoista

Valitse itsellesi joku nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. Älä laita ruksia kohtaan "Anonyymi".