maanantaina, kesäkuuta 30, 2003

Bloggauksen kuukausikatsaus

Aluksi hiukan tilastotietoa: Blogien top-listalla sijoitukseni on tällä hetkellä 22. Nousua edellisseen kuunvaihteeseen verrattuna muutama sija. Kävijäkeskiarvo on noussut Sitemeterin mukaan maltillisella 15 käyntikerralla 212 käyntikertaan päivässä. Kommentteja on kuukauden aikana kertynyt n. 425(omat kommentit mukaan lukien), joka lienee Suomen blogiyhteisön kuukausikommenttiennätys(?). Pisimmässä kommenttiketjussa on 59 viestiä. Olen postannut kahden kuukauden ajan jokaisena päivänä ainakin kohtuullisen pitkän tekstin, mikä sekin on mielestäni hyvä saavutus(Kenellä on pisin postausputki?)

Ilkka Kokkarinen visioi tulevaisuudesta, jossa kaikki TrioErektuksen blogit olisivat blogien kärkikymmenikössä. Itse olen hyvin skeptinen ainakin tämän blogin menestyksen suhteen. Kirjoitusaiheeni kiinnostavat liian harvoja, ärsyttävät lukemattomuuteen asti liian monia, eikä laatukaan ilmeisesti ole tarpeeksi hyvää älyllisesti vaativalle blogiyhteisölle. No, seuraava kommentti on tyypillisiä happamia pihlajanmarjoja, mutta en minä ole koskaan oikein arvostelulajeista pitänytkään.

Mielenkiintoista ja hiukan ennalta-arvaamatonta on se, että puolet blogin merkityksellisestä sisällöstä löytyy kommenttiosastolta, josta on esiin nostettava Kevyestin verraton panos. Kiitokset myöskin muille kommentoijille. Naistutkimus-vastalinkityskampanjani ei ottanut oikein tulta alleen, mutta kiitokset osallistumisesta Ilkka Kokkariselle ja Väärien ajatusten kata-logille.

Heinäkuussa olen varmaan pakotettu menemään jossakin vaiheessa haistelemaan ulkoilmaa, mikä tietää pientä taukoa kirjoitteluun, mikä lienee vain lähinnä hyväksi sekä kirjoittajalle että lukijoille. Juttua on piisannut ihan mukavasti ja jos en ole keksinyt mitään, olen kopioinut muualta. Yhden kerran kävi niin, että en saanut mitään tekstiä aikaiseksi, vaikka kuinka pinnistin. Tulevaisuuden varalle ei ole mitään erityisiä suunnitelmia, mutta uudet aihealuevaltaukset toisivat tietenkin pientä piristystä ja vaihtelua tavanomaiseen.

Loppukevennyksenä äsken radiosta kuulemani hyttystutkijan huolestuttava huomio: "Viime kesään verrattuna hyttysten määrä on lisääntynyt silmiinpistävästi."

Ei kommentteja: