tiistaina, kesäkuuta 17, 2003

Väärien ajatusten kata-logi on esittänyt 16.6 taas kerran väärän ajatuksen. Nimensä veroinen blogi siis. Ajatus on seuraavanlainen: "Jos neitsytnainen pystyisi parantamaan miehen kuolettavasta taudista suostumalla yhdyntään hänen kanssaan, niin pitäisikö hänen toimia niin ja miten yhteiskunta suhtautuisi asiaan?". Voisin esittää oman samankaltaisen, hiukan vähemmän väärän ajatuksen: "Jos nainen pystyisi parantamaan hetkeksi miehen tylsyyttä tai seksinpuutetta suostumalla jonkin sortin sekstailuun hänen kanssaan, niin pitäisikö hänen toimia niin ja miten yhteiskunta suhtautuisi asiaan?"

Jos Galileo Galilei piti blogia omana aikanaan, niin senkin blogin nimi oli varmaan väärien ajatusten kata-logi. Galileo katseli ulos ja ylös putkellaan ja mietti, "kyllä se näin järjellä ajatellen näyttää pyörivän", mutta sitten hän luki aikansa naistenlehtiä, joissa otsikot huusivat, "Ei pyöri, ei sitten mihinkään!", "Pannukakku mikä pannukakku!" ja "Ei pyöri eikä hyöri!" ja tuli siihen ajatelmaan, että "ei se pyöri sittenkään, kun kerran kaikki niin sanovat".

Helsingin sanomissa oli jälleen mielipidekirjoitus prostituutiosta, jossa - ihmeellistä kyllä - oli tällä kertaa yllätyksellisen paljon järkeäkin mukana, kuten tämä kohta: "Suomessa prostituoitujen suurin uhka eivät kuitenkaan ole asiakkaat, vaan tulisieluiset naisasianaiset, jotka ajavat määrätietoisesti prostituutioasiakkuuden kriminalisointia." ja tämä kohta: "Esimerkiksi YK:n työjärjestö ILO on suositellut prostituoitujen kohtelemista mieluummin ammatinharjoittajina kuin uhreina. Näin siksi, että myös prostituoidut saataisiin työntekijöitä koskevien ihmisoikeuksien piiriin.: " ja eritoten tämä kohta: "Prostituutioasiakkuuden kriminalisoinnin perusteena on moraalinen viesti. Erityisen ongelmallinen peruste on silloin, kun symboliikan takia ollaan valmiita potkimaan päähän muutenkin heikommassa asemassa olevia."

Oikeastaan tuo kirjoitus on aivan mainio. Ainoastaan otsikko( Prostituution syy usein taloudellinen pakko )
on melko täyttä potaskaa, mutta lieneekö se kirjoittajan alkuperäinen valinta. Ei prostituutioon ole Suomessa mitään taloudellista pakkoa. Suomessa prostituutio on taloudellinen mahdollisuus.

Ei kommentteja: