lauantaina, marraskuuta 29, 2003

Tekeekö bordellissa käynti miehen onnelliseksi?

Tekisivätkö bordellit miehet onnellisemmiksi, kysyy Arawn kommenttiosastolla. Itse en ole käyttänyt prostituoitujen palveluja ja ajatus seksin ostamisesta bordellista tuntuu vaivaannuttavalta. En usko, että saisin rahoilleni vastinetta nykyhinnoilla, varsinkin kun vaarana olisi koukkuun jääminen ja hetken hurman hakeminen kerta toisensa jälkeen samoin kuin huumeaddikteilla. Tyydytys ei olisi muutenkaan kokonaisvaltaista. Aktin jälkeen seuraisi luultavasti tyhjyyden tunne. Jos olisin liikemies ja ulkomaiden liikematkoillani neuvotteluissa olisi mukana myötämielisiä tyttöjä, niin ajatus seksistä olisi paljon houkuttelevampi, koska ostotilanne on epäsuora ja tilanne muutenkin "luonnollisempi".

Kuinka suuri osa bordellissa käynnin vastenmielisyydestä on kulttuurin aikaansaannosta? Jos bordellissa käynti olisi yhtä hyväksyttävää kuin Siwassa käyminen, niin olisiko suhtautumiseni seksin ostamiseen myötämielisempi? Nykyään seksin ostaminen ajaa miehen häpeään, koska hän tuhraa rahansa ja myöntää seksin ostamisen kautta, että ei saa seksiä ilmaiseksi.

"Prostituoitujen asiakkaina on niin naimisissa olevia seksin suurkuluttajia kuin reppanoita, jotka eivät uskalla muutoin lähestyä naisia. Ruotsissa näitä asiakkaita kutsutaan nimellä turska, joka viittaa helposti huiputettavaan. Moni heistä ei esimerkiksi tiedä, että prostituoidut näyttelevät, kun he antavat palveluksiaan."

"Prostituoitujen asiakkaat voidaan jakaa viiteen ryhmään: Ensimmäisessä ryhmässä ovat ns. superasiakkaat. Heillä on vaimo tai tyttöystävä ja rakastajattaria ja he käyttävät maksullista seksiä. He ovat hyvin kiinnostuneita seksistä ja käyttävät paljon rahaa ja aikaa saadakseen sitä. Seksi on heille tavallaan elämäntyyli, eikä osa heistä näe siinä mitään vikaa. Kolmannen ryhmän miehillä on vaimot tai tyttöystävät, joiden kanssa he mieluummin olisivat, mutta seksielämä kotona ei ole tyydyttävää. Neljännen ryhmän muodostavat miehet, jotka ostavat seksiä silloin kun heillä ei ole naissuhdetta. Näillä miehillä on hyvin alhainen itsetunto ja vaikeuksia lähestyä naisia. Jotkut heistä yrittävät jopa päästä naimisiin prostituoitujen kanssa. Heillä on hyvin romanttiset ja epärealistiset käsitykset avioliitosta. Viidennen ryhmän miehillä "torjutuilla" ei ole lainkaan kokemuksia seksistä muiden kuin prostituoitujen kanssa. He käyttävät myös paljon pornolehtiä ja -filmejä. Nämä miehet kärsivät alhaisesta itsetunnosta ja vaikeuksista naisten lähestymisessä. Osa heistä ei voi edes kuvitella, että naiset olisivat heistä kiinnostuneita. He eivät oikeastaan haluaisi ostaa seksiä ja he ovat siitä vaivautuneita."

"Jacques Rossiaud päätyy tulokseen, jonka mukaan bordelleissa kävivät kaikkiin yhteiskuntaluokkiin kuuluneet eri ikäiset ja aviosäätyiset miehet suunnilleen yhtä aktiivisesti. Kukin ryhmä kävi omissa ilotaloissaan. Nuoriso oli kuitenkin siinä määrin yliedustettuna, että tutkijan mukaan lähes kaikki nuoret miehet kävivät ennen avioitumistaan prostituoitujen luona. Se oli luonnollinen, sosiaalinen tapahtuma, johon kaikki "terveet" miehet osallistuivat."

"Prostituution myyjä- ja asiakashaastattelujen sekä asiakasryhmätarkastelujen perusteella miestyypit ja prostituutiosuhteisiin hakeutumisen tärkeimmät syyt ovat olleet länsimaisten miesten keskuudessa seuraavat: a) Seksin oppipoika: nuorison seksuaaliset initiaatiorituaalit, kasvu seksuaalisuuteen, kokeilunhalu b) Nautiskelija: seksuaalinen nautinnon- ja vaihtelunhalu c) Kyllästynyt: aviomies, joka hakee avioliiton ulkopuolisia suhteita d) Erakko: fyysisen vajavuuden, korkean iän, eristyneisyyden tai sosiaalisen aseman aiheuttama seksuaalikontaktien puute e) Perverssi: "poikkeavat" seksuaaliset taipumukset f) Yksinäinen: fyysinen tai henkinen läheisyydenkaipuu."

"Miehet saattoivat hakeutua prostituoitujen luokse vain löytääkseen inhimillistä läheisyyttä ja saadakseen keskustelukumppanin. Seksuaalinen kanssakäyminen on voinut olla sivuasia. Monta kertaa yksinäisyyteen liittyvät ongelmat ovat olleet molemminpuolisia. Myös ilotyttö on halunnut saada seuraa. Irtolaismiesten suuri osuus prostituoitujen asiakkaista viittaa siihen, että erillisyys ja yksinäisyys oli eräs tärkeimmistä prostituution syistä."

Parhaat asiantuntijat löytyvät tietenkin Sihteeriopistosta: "Välillä vituttaa mukavankin "tuokion" jälkeen. Ihan kuin alitajunta yrittäisi sanoa, että tämä nyt oli jotenkin väärin. Miten saan ne ajatukset pois päästä ja pystyn vain nauttimaan fyysisestä puolesta. Onko muilla samoja ongelmia? Onko mussa jotain vikaa? Onko "Päivi Räsäset" onnistuneet jo aivopestä minua?"

"Mulla ainakin oli tosi hyvä fiilis sen jälkeen. Tyttö otti hyvin poskeen, suomalainen parikymppinen opiskelijatyttö. Naureskellen ja vihellellen ajelin kotiin. Mutta kyllä mullakin silti vähän pyöri päässä, että onko tää ihan oikeen. Tämä oli kuitenkin hyvä kokemus."

"On siinä oikeasti jotain vähän absurdia, epäloogista ja -luontevaa. Yleensäkin mun mielestä panemiset ilman luontaista, vapaaehtoista ja -tahtoista kiinnostusta partneria kohtaan on vähän, miten sen sitten sanoisi... Vähän kipeetä."

"Onhan se seksistä maksaminen aina vähän nöyryyttävää Mutta vaihtoehtona runkkaamiselle sentään aina parempi Rahalla ei saa kaikkea tässä elämässä. Ei ainakaan aitoja tunteita mitä täydelliseen seksiin tarvitaan Elämä vaan on semmoista että kysyntä ei aina vastaa tarjontaa ja täytyy tyytyä seuraavaksi parhaaseen vaihtoehtoon. Kompromisseja on pakko tehdä niin tällä kun tuolla puolen aitaa ."

"Tottahan sillä peruskoulusta lähtien saamallamme evankeliluterilaisella arvokasvatuksella on merkityksensä ja näiden "päivi räsästen" meuhkatessa nämä vanhat opit saattavat nostaa takaraivossa päätään. Olemmehan sosiaalisia eläimiä ja yhteiskunnan asenteet saattavat vaikuttavat omaan arvomaailmaamme... joskus ikävä kyllä ja joskus ihan hyvä niin...Mun mielestä muuten seksistä maksaminen ei ole mitenkään nöyryyttävää, se on tapa hoitaa paineet tietyssä tilanteessa ja siinä on tiettyä perverssiä meininkiä kaikessa absurdiudessaan. On muitakin vaihtoehtoja saada pimperoa, mutta tämä on yksi ... toiset tykkää ja toiset ei."

"Allekirjoittaneella se vitutus häipyy ihan nussimalla. Ennen käymistä kyllä saattaa ns. vituttaa."

"Voin yhtyä oikeestaan kaikkien kirjoituksiin, myös maksien suorasukaiseen mielipiteeseen. Mielialat vaihtelevat itsellä ja (valitettavasti) myös hupihetken myyjillä ja välillä pahastikin. Mielestäni pystymetsästä tulevan ja sinne menevän rooli ei ole aina helppo. Meikäläinen tarvitsee aina hyvän fiiliksen jo ennen
vosun luokse menoa."

"Ei sen homman jälkeen juurikaan harmita, mutta otankin sen nimenomaan naisen minulle tuottamana palveluna."

"Minulla katumus/vi..tus on tullut yleensä tullut vain käytyäni näillä "sitseket juuro puoli tunti"-tapauksilla. Kun taas kotimaisen työvoiman kohdalla ilmiötä ei ole esiintynyt."

"Liian usein on vituttanut, jopa siinä määrin ettei viimeiseen ainakaan kolmeen vuoteen enään ole tullut käytyä maksullisissa. Ja yleensä syynä siihen vitutukseen on ollut se tunne että palvelun tarjoajan tarkoituksena ei ole missään vaiheessa edes yrittää täyttää omaa sopimusvelvoitettaan."

Ei kommentteja: