perjantaina, tammikuuta 09, 2004

Idols finaali

Idols on yllättänyt formaatin toimivuudellaan ja siitä tulleekin MTV kolmoselle pitkäaikainen rahasampo. Kuullessani aluksi Idolseista ajattelin, että "jaahas, taas uusi iskelmätähtikilpailu." Muutamat ensimmäiset jaksot jäivätkin katsomatta, mutta sitten kun satuin astumaan ohjelman pariin, tuomareiden rehellisen tylyt palautteet alkoivat kiinnostaa. Tajusin, että nuo nuoret todellakin kuvittelivat olevansa maailman tähtiä, vaikka jo lähiöpubin karaokessakin buuattaisiin. Tuomariston tylytys ja osallistujien epärealistiset kuvitelmat taidoistaan loivat kiintoisan jännitteen, joka kutsui katsomaan. Loppuvaiheessa kilpailijat kävivät tutuiksi ja jokaiselle löytyi oma suosikki jännitettäväksi.

Kännykkä-äänestysten viehätystä en kännykättömänä jaksa ymmärtää ja tuskin ymmärtäisin kännykällisenäkään. Miksi maksaa suosiolla televisioyhtiölle, ja vaikka summat ovatkin pieniä, niin kyse on periaatteista rahankäytössä, jotka heijastuvat henkilön koko elämään ja uskottavuuteen. Mediatutkija Veijo Hietala arvelee Ilta-Sanomissa, että ennakkosuosikkiodotus voi kääntyä Hannaa vastaan ja ihmiset lakkaavat äänestämästä. Minä en tässä äänestystapauksessa usko tuollaisen ilmiön olemassaoloon.

Hanna Pakarinen on ollut suosikki alusta lähtien ja on myöskin minun ja vedonlyöntiyhtiöiden panostuksen kohde. Jani Wickholm - alaikäinen Reijo Taipale - vetelee sellaista suomipoppia, joka ei kolahda minuun. Antti Tuisku, teinityttöjen homoikoni todistaa olemassaolollaan, että söpö ulkomuoto merkitsee kaikkea. Ennen pidin juontaja Ellen Jokikunnasta Suomen turhimpana julkkiksena, mutta hän onkin ollut yllättävän hyvä, kuten koko juontotyö muutenkin.

Ilta Päivä Sanomien mukaan ensi vuoden Idolseista tulee luultavasti paljon tylsemmät: "Paljon kohua herättäneen Idols-ohjelman tuomaristo on päätetty vaihtaa. Alustavien tietojen mukaan uuteen tuomaristoon kuuluvat ainakin Marco Bjurström, Ben Furman, Jari Sillanpää ja Jari Sarasvuo. He ovat kaikki tunnettuja upeasta positiivisesta energiastaan ja auttavat päivittäisessä työssään tavallisia ihmisiä selviämään raskaasta arjestaan. Heidän uskotaan tuovan Idols-ohjelmaan lisää särmää ja karismaa."

Ei kommentteja: