keskiviikkona, tammikuuta 21, 2004

Ylivaativat naiset ja miehet

Kristityn maailma suree alhaista listasijoitustaan ja on huolissaan virheellisen propagandan leviämisestä omien faktojensa sijaan: "Yhdessä suhteessa suren sitä, etten ole pinserin listan 20 kärjessä. Nimittäin siksi, että nyt välttämättä kovin moni ei näe tätä linkittämääni tilastoa! Ihmissuhteet ja muut voivat jatkaa harhaisilla mielipiteillään ylivaativista NAISISTA, vaikka minusta tuo lista selvästi osoittaa, että miehet ovat vaativampia ulkonaisten seikkojen suhteen."

Vilkaistaanpa hiukan Kristityn mainostamaa City-lehden artikkelia ja vaatimuslistaa: "Kaikille parinetsintä ei ole pelkästään mukavan, rehellisen ja luotettavan kaverin hakemista, vaan utooppisen unelman tavoittelua. Moni etsii ihmistä, jota tuskin on olemassa – tai jota ei saa." Kun totutaan elämään itsenäisesti, sitoutumiskynnys nousee. Pettymykset edellisissä suhteissa saattavat kasvattaa seuraaviin kumppaneihin kohdistuvia vaatimuksia."

Parisuhdeterapeutti Teija-Liisa Ranta sanoo artikkelissa monia osuvia asioita ja hyviä kysymyksiä : "Onko kumppaniin kohdistettujen toiveominaisuuksien miettiminen vain omahyväistä laskelmointia? Vai mielekästä toimintaa? Onko tiedostava listaaminen hyvä keino löytää unelmapari itselleen? Pitäisikö jokaisen tietää tarkkaan, minkälaista ihmistä etsii?"

"Kaikilla suhteilla on mahdollisuus onnistua, ja ihastumisia tapahtuu paljonkin. Mutta mikäli kohde ei yhtään vastaa omia odotuksia, voi innostunut huuma vaihtua ärsytykseen."

TLR: "Moni haluaa avoimen ja rehellisen kumppanin, mutta mitä se oikeasti tarkoittaa? Tosiasiassa moni lähtee feikkipeliin, yrittämään parastaan, miellyttämään ja olemaan muuta kuin oikeasti on."

Naisille on tyypillistä vaatia sekä rehellisyyttä, että miehille epätyypillisiä "näyteltyjä" ominaisuuksia. Freud saattaisi kysyä, "mitä naiset tarkoittavat?".

TRL: "Onko tuloksellisessa kumppanin etsinnässä siis kyse kylmästä järkipelistä? Suunnitelmallisesta kauppalistan tekemisestä? Mitä jos paperilla kaikki kriteerit täyttävä ehdokas ei tunnu oikealta? Itseään tulisi kuunnella. Vaikka suhteeseen voi tietysti kasvaa ja kehittyä, koen läheisyyden ja lämmön tunteet oleellisena solmimisperusteena tämän päivän parisuhteissa."

Tämän päivän parisuhteet lähtevät usein netistä tai baareista. Miten noista lähtökohdista voi päästä lämmön ja läheisyyden tunteisiin kriteerihaluisuuden sijaan?

TRL: "Ei ole ihme, että lukuisat ihmiset odottavat ihmistä, jossa järkevä toivelista ja suuri rakastuminen yhdistyvät."

"Lukuisat ihmiset" tarkoittaa naisia ja 20% miehistä.

Kun vaatimuslistan prosentteja katsoo, niin naiset ovat niitten mukaan selvästi vaativampia. Naiset odottavat miehen olevan useammin pitkä, keskustelutaitoinen, hauska, kuuntelutaitoinen, hemmottelutaitoinen, itsevarma, eläinrakas, kunnianhimoinen ja taloudellisesti hyvin toimeentuleva, lihaksikas ja sekopäinen. Miehet odottavat naisen olevan useammin pitkähiuksinen, isorintainen, tupakoimaton ja hoikka.

Ei kommentteja: