Kansanedustajat vastaavat
Nelosen uutiset kertoo ensin näin:Naiskansanedustajista yli puolet kokee työssään sukupuolesta johtuvaa eriarvoisuutta. Lievimmillään miesten harjoittama painostus eduskunnassa oli tytöttelyä ja omissa saunaseuroissa kokoontumista. Räikeimmillään puhutaan suorasta seksuaalisesta ahdistelusta.Eilen nelosen uutiset kertoi puolestaan näin:
Nelosen uutiset kysyi eduskunnan 74 naiskansanedustajalta, ovatko he kokeneet työssään sukupuolesta johtuvaa painostusta, syrjintää tai väheksyntää. Anonyyminä käsiteltyyn kyselyyn vastasi puolet, eli 37 edustajaa. Heistä miesten toiminnan ongelmalliseksi koki yli puolet. Naisverkoston puheenjohtaja pitää tulosta tyrmistyttävänä. - Tulos yllätti – se, että yli puolet näistä vastanneista koki painostusta, ahdistelua, tai syrjintää, sanoo eduskunnan naisverkoston puheenjohtaja Mikaela Nylander.
Yleisimmiksi koetut ongelmat olivat ikuinen tytöttely. Siinä missä ikä toi miehille lisää uskottavuutta, naista haluttiin katsoa alaspäin. Tärkeiden paikkojen, kuten valiokuntien puheenjohtajuuksien nähtiin myös päätyvän turhan usein vain miehille. Samalla kritisoitiin sitä, että vaikka nainen olisi pomona, miehet jyräsivät heidän ylitseen. Kolmas yleinen ongelmakohta olivat erinäiset miesten saunakerhot ja kaljaillat, joiden toiminnasta ei tuntunut olevan oikein täsmällistä kuvaa. Tämä antaa kyllä aihetta pohtia, onko eduskunta niin tasa-arvoinen paikka kuin olemme kuvitelleet, Nylander toteaa.
Monen mieskansanedustajan mielestä miehuudesta on haittaa nykypolitiikan urakehityksessä, kertoo Nelosen uutisten kysely. Kyselyyn vastasi 35 miesedustajaa. Peräti puolet miehistä arveli miehuudesta olevan enemmän haittaa kuin hyötyä. Vain neljä miestä arveli miehuudesta olevan enemmän etua. Eriarvoisuus alkaa jo kampanjavaiheessa. Äänestäjien mielikuvissa taitaa olla niin, että nuoret naiset edustavat raikkautta ja uusia ajatuksia. Nuoret miehet taas saatetaan mielikuvissa leimata pyrkyreiksi ja omaneduntavoittelijoiksi, sanoo kansanedustaja Antti Kaikkonen (kesk.). Eduskunnassa monen epäpätevän naisen nähdään luikahtavan tärkeään tehtävään miehen ohi kiintiöiden turvin. Moni olisikin valmis luopumaan kiintiöistä.Onko noissa käsityksissä jotain ristiriitaa, vai onko kyse eri asioista? Television uutisissa mainittiin lisäksi, että naiset päättävät "naiskysymyksistään"(kuten seksinostokiellosta) hyvin pitkälti omissa naisverkostoisaan. Voisin kuvitella, että osa poliittisista kysymyksistä on tosiaan sillä lailla feministisesti painottuneita, että naiset asettuvat lähes yksimielisesti jonkin asian taakse, kun taas miehet ovat hajaantuneempia. Naisille tärkeät kysymykset saavat siis taakseen laajan verkoston, mutta miesnäkökulmaa ja miesten etuja ei tunnu puolustavan kukaan, ilmeisesti sovinistiksi leimautumisen pelossa. Vaaleissa kehitys on tosiaan mennyt siihen suuntaan, että nuoret naiset ja julkkikset jyräävät painoarvoaan suuremmalla osuudella. Nuoret miehet sen sijaan tuntuvat jäävän paitsioon julkisuuden määrässä. Jotenkin seksuaalisen viehätysvoiman ja poliittisen pätevyyden raja on hämärtynyt.
Hutsun perspektiivistä katsottuna.
Oliko Googlen Gmail-ilmoitus aprillipila?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Valitse itsellesi joku nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. Älä laita ruksia kohtaan "Anonyymi".