maanantaina, huhtikuuta 26, 2004

Median poliittinen korrektius

Fred Reed kirjoittaa median alennustilasta:
Ensinnäkin, toimittajat ovat tietämättömiä, eivätkä tunne toimittamaansa alaa. Toiseksi, he ovat tuskastuttavan poliittisesti korrekteja. Kaikki tietävät, mitä et voi sanoa ja mitä sinun pitää sanoa. Eli, mitä reportterit tietävät, he eivät sano ja mitä sanovat, he eivät usko. Toimittajat pelkäävät potkuja. Sanomalehdet pelkäävät lukijoitaan ja mainostajiaan. Päätoimittajat pelkäävät, mustia, homoja ja naisia.

Kolmanneksi, media on kontrolloitua. Oletteko koskaan nähnyt kameran asetettuna poliisiasemalle kertomaan, millaista siellä todella on? Rehellinen poliisimies ei pystyisi sanomaan kolmea lausetta sanomatta jotain totta, mutta kiellettyä. Neljänneksi, toimittajana on hauska olla, kunhan et pöllyttele höyheniä ja kirjoitat vain sen, mitä sinulta odotetaan. Viidenneksi, jos pomosi on musta, homo tai nainen, niin sinun vaikea kirjoittaa mitään negatiivista noista ryhmistä. Diversiteetti uutishuoneessa tarkoittaa vähemmän uutisia.

Nyt vertaa tuota kaikkea blogeihin. Bloggaaja on oma päätoimittajansa eikä pelkää mainostajiensa puolesta, koska sellaisia ei ole. Netti antaa mahdollisuuden todella vapaalle lehdistölle.
Kuinka keität vettä(todella uusavuttomille).

Ei kommentteja: