keskiviikkona, huhtikuuta 28, 2004

Tunnista feministinatsi

Aina ehtiessä tulee seurattua ja osallistuttuakin Näkökulman minua kiinnostaviin keskusteluihin. Ottaen huomioon sen, että kyseisellä foorumilla suurin osa kirjoittajista on pohdiskelevan keskustelun "puoliammattilaisia", reaktiot feministisen diskurssin kyseenalaistamiseen ovat aina samanlaiset: Vaihdetaan puheenaihetta, heitetään väkinäiseksi leikiksi ja syytetään miesasiamiehiä ja varsinkin minua siitä, että emme osaa keskustella oikein. Tässä hiukan lainauksia yhden kirjoittajan reaktioista:
-Itseasiassa kyllä aika epätoivoista tämä malenistien/sovinistien/misogynistien/antifeministien diskurssihuttu. Se mikä tässä arveluttaa on jonkinlainen tonyhalmeilmiö, mielellään julistetaan suupielet vaahdossa propagandaa joka saa vastakaikua frustroituneilta miehiltä, mutta josta puuttuvat asiallisen keskustelun elementit. Muodollisesti tämä on enemmän kuin sukua rasismille, tätä voisi jo vähitellen alkaa pitää kiihottamisena aika suurta kansanryhmää kohtaan. Tässä miesasialiikehdinnässä on mukana yksi selkeä yhteinen nimittäjä. Jonkun muun kuin asianomaisten pitäisi toteuttaa se.

- Siinä on vikana se, ettei se elä tässä hetkessä, se ei kosketa näitä todellisia keskustelukumppaneitasi. Sinä, ja muutama muukin paasaatte näissä ketjuissa korvat tukossa ja silmälaput silmillä koko ajan oletetuille "feministeille", viholliskuville, kaiken pahan ruumiillistumille, naisille jotka kutsuvat miehiä sioiksi. Ei täällä sellaisia ole, hehtaaripyssyllä roiskaistu asenteesi viheltää onnettomasti ohitse tästä keskustelusta.

- Näkökulmalla olisi monta fiksua, sanavalmista, huumorintajuista, aidosti kuuntelevaa, yksilöllistä ja asioita monipuolisesti tarkastelemaan kykenevää naista ja miestä, mutta "vastapuolelta" irtoaa lähinnä vain todisteluja omasta hmm... Menisit välillä vaikka polttamaan pikkarisi, Henry?
Hmm...kun minä esittelen tutkimustuloksia ja asiantuntijalausuntoja naisten ja miesten palkkaerojen syistä, niin minulle vastataan, että viestini ei kosketa todellisia keskustelukumppaneitani. Muut ovat sanavalmiita ja aidosti kuuntelevia, mutta minä esitänkin vain todisteluja omasta paskapäisyydestäni. Miten minusta tuntuu, että jos feministisen diskurssin valheellisuuksia menee arvostelemaan, niin vastauksena on usein armoton hyökkäys viestinviejää kohtaan ja itse käsitelty asia jää sivuseikaksi?

Suomi24:n feministikeskustelusta löytyy feministinatsin määritelmä:
Ihmisiltä on kautta aikojen kiistetty täysi ihmisarvo joihinkin ominaisuuksiin vedoten. Aina nämä fanaatikot ovat uskoneet että juuri heidän näkökulmansa on poikkeuksellisen merkityksellinen ja oikeuttaa oletetun vastustajan ihmisarvon loukkaukset. Yksi tälläinen ryhmä on ns. feministinatsit. Feminismiin yhdistetty natsi-sana on mielestäni osuva, koska molemmissa tapauksissa kiinnitetään huomiota geneettiseen perimään. Feministien tapauksessa on kysymys yhdestä perimän kromosomista, joten asia on lähes sama.

1. Feministinatsin mielestä avioerotilanteessa lasten huoltajuus voidaan viedä sukupuolen perusteella (uskomatonta !!).

2. Feministinatsit kannattavat myös sitä, ettei perättömiä ilmiantoja kriminalisoida. Näitä lähinnä naisten tekemiä ilmiantoja ovat mm. raiskaus, insesti ja pahoinpitely. Näissä tapauksissa usutetaan yhteiskunnan koneisto(poliisi,lastensuojeluviranomaiset ym.) kohteen (miehen) kimppuun, häpäistäkseen tämä julkisesti. Kun usein osoittautuu ettei ole aihetta epäilyyn, ei tähän ilmiantajaan kohdistu mitään rangaistusta tai sanktiota, vaan tämä jatkaa häpäisyään selittämällä että "tällä kertaa näyttö vain ei riittänyt". Tämä on terroria, joka inhimillisesti vastaa vähintään törkeämmänpuoleista pahoinpitelyä.

3. Feministinatsit kannattavat sitä, ettei lainsäädäntö ja niiden soveltaminen ole tasapuolista. Sukupuolen perusteella annetaan kovempia tuomioita miehille samasta rikoksesta.

4. Feministinatsit kannattavat miesten saavutusten mitätöintiä. Sadan suurimman yrityksen joukossa ei ole yhtään naisten perustamaa yritystä, ja 500 suurimmankin joukossa vain yksi !. Näihin saavutusten hedelmiin naisilla pitäisi olla suora pääsy aina johtotasoa myöten. Ei naisilta röyhkeyttä puutu !!

Edes uusoikeistolaiset liikkeet Euroopassa, joita pidetään rasistisina, eivät vaadi että laki ja oikeus toimisivat eri tavoin taustan perusteella, sitävastoin useimpien feministien mielestä tämä on ihan normaalia, joten feministit todellakin ansaisevat nimityksen feministinatsit.

Ei kommentteja: