tiistaina, kesäkuuta 01, 2004

Itsesilpomismuoti

Melanie Phillips kirjoittaa itsensä muokkaamisesta silpomisen keinoin:
David Beckham on ottanut niskaansa tatuoidun ristin, joka saa hänet kommentaattorien mukaan näyttämään enemmän jalkapallohuligaanilta kuin Englannin kapteenilta.

Eikö ole outoa, että jotkut, kuten Heikoimman lenkin Anne Robinson, käyvät kohottamassa kasvojaan ja poistamassa synnyinmerkkejään isolla rahalla samalla kun toiset hankkivat niitä itselleen. Beckhamin risti on tuskin parantanut hänen synnynnäistä kauneuttaan. Se on kapinallinen, iso, lähellä kasvoja ja pysyvä. Jopa tatuoija oli huolissaan noin näkyvästä paikasta. Tatuoinnit ja lävistykset muuttavat epäsosiaalisen muotikannanotoiksi. Näidä aikoina muodista on tullut väline nostaa yhteiskunnan rappeutuneet piirteet jalustalle. Tatuoinnit on perinteisesti liitetty roistoihin ja nyt meillä on keskuudessamme uusi ulkoasutyyppi, roisto-typyt.

Tatuoinnit paljastavat kantajansa luonteen onttouden. Yhteiskunnamme, missä tunteistamme on tullut yhä pinnallisempia tuntuu olevan tärkeää julistaa tatuointien kautta, että tunteesi ovat pysyviä, joskin vain musteena. Tatuoidut ihmiset pitävät tatuointeja persoonallisuuden osoituksena, kun todellisuudessa ne kutistavat persoonallisuuden epäkohteliaisiin sloganeihin ja sarjakuvamaisiin karikatyyreihin. Tatuoinnit kertovat omaajansa identiteetin hauraudesta.
Itse pidän tatuointeja karseina ja typerinä, jotka sopivat lähinnä vain merimiehille, Helvetin enkeleille, vankilakundeille ja mafian jäsenille.

Makeita tatskoja näissä linkeissä.

Postmoderni feminismi vihreitten naisten silmin:
Postmodernia feminismiä on vaikeaa referoida lyhyesti, sillä se sisältää hyvin erilaisia - ristiriitaisiltakin tuntuvia - ajatussuuntauksia ja on lisäksi hyvin vaikeaselkoista. Lyhyesti voisi todeta, että se kyseenalaistaa ja pyrkii kumoamaan kaikki aiemmat yhteiskuntafilosofiat, mukaan lukien eräiden seksuaalitutkijoiden ja feministien luoman jaon ihmisen kulttuurisesta sukupuolesta ja biologisesta sukupuolesta. Näin tehdessään se kumoaa kaiken aiemman feministisen teoretisoinnin. Suuntausta on kritisoitu liiasta akateemisuudesta ja elämälle vieraudesta. Postmodernismi on kuitenkin tällä hetkellä naistutkimuksen vallitseva suuntaus.
Hmmph...aika vakuuttavan kuuloinen aatesuuntaus...

Conan-kortti Suomesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Valitse itsellesi joku nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. Älä laita ruksia kohtaan "Anonyymi".