sunnuntaina, maaliskuuta 26, 2006

Markkina-arvoteoriasyötti

Kommenttiosastolta poimittu kirjoitus markkina-arvoväittelyitä rakastaville:
"One who masturbates" kirjoitti:

"Hansenin määrittelemä absoluuttinen markkina-arvo
voidaan määrittää esimerkiksi kokeella, jossa laitetaan suuri joukko naisia arvioimaan miehen kiinnostavuutta. Esimerkiksi 15 minuuttia kestävän tarkkailun ja kyselyn jälkeen jokainen nainen saa painaa joko vihreää tai punaista nappia sen merkiksi, että mieheen tutustuminen joko kiinnostaa tai ei kiinnosta. Jos nainen painaa vihreää nappia, sanotaan miehen kelpaavan naiselle. Merkitään K(m):lla niiden naisten määrää, joille mies m kelpaa ja N:llä testiin osallistuvien naisten määrää. Tällöin miehen m absoluuttinen markkina-arvo ma(m) = K(m)/N. Jos naisten määrä on riittävä ja edustava, saadaan tulos, joka jotenkuten yleistyy laajempiin ryhmiin."

Esittämässäsi Hansenin koejärjestelyssä ja määritelmässä on se ongelma, että niiden sovellusarvo on nolla.

a) Jokaisen yksilön absoluuttinen markkina-arvo pitäisi mitata erikseen. Mikä olisi mielestäsi riittävä ja edustava arvioijien määrä? 100?1000? Käytännön toteuttamismahdollisuudet? Hyöty?

"Hei, mä olen Pertsa. Mun markkina-arvo on 50". So what?

b) se ei kerro mitään niistä preferensseistä, joiden perusteella nappia koetilanteessa painetaan.

"One who masturbates" kirjoitti:
"Edelleen, jos tätä vakavasti pystyttäisiin tutkimaan, huomattaisiin varmasti tällaisen koejärjestelyn jälkeen heitettäessä testiin osallistuneet miehet yökerhoihin pokaamaan seuraa, että korkean sma:n omaavat miehet löytäisivät seuraa helpommin kuin matalan."

Jos pääsiäispupun olemassaoloa pystyttäisiin vakavasti tutkimaan, huomattaisiin varmasti, että se ei tykkää jahtimakkarasta silloin, kun makkaran pakkaukseen merkitty viimeinen myyntipäivä on välillä 12.12.-30.12. 2010.

"One who masturbates" kirjoitti:

"Edelleen tarkennettakoon, että tällaisia testejä ei ole tehty, koska asiaa ei vakavasti tutkita missään. Se on sääli, koska teorialla olisi kykyä selittää ihmisten kannalta tärkeitä asioita."

Voisikohan siihen, että asiaa ei vakavasti tutkita, vaikka kyseessä ovat ihmisten kannalta tärkeät asiat, olla olemassa joku syy tai joitakin syitä?

"Ainakaan Herranenaika ei ole vielä tullut valistamaan meitä, mikä vika näissä esittämissäni ja erittäin tunnetuissa koejärjestelyissä ja määritelmissä on. Jotain vikaa niissä täytyy olla, koska hänen mukaansa näitä asioita ei ole missään määritelty. Mitään uutta tietämystä Hansenin määritelmien ei pitäisi olla, kun ne kuitenkin on muotoiltu lähes esittämälläni tavalla jo 2001."

Paska on paskaa, oli se tuoretta tai kuivaa
Panu markkina-arvoteoriasta.

Ei kommentteja: