perjantaina, toukokuuta 12, 2006

Feministinen näkemys seksin saamisen helppouteen

Opiskelija ja jyväskyläläisen Haarakiila-yhtyeen kitaristi:
Miksi prostituoitu on lähes aina nainen ja asiakas useimmiten mies? Milloin on saanut syntynsä käsitys siitä, että miesten tarve saada seksiä on jollain tapaa biologinen ja pakottavampi kuin naisten? Vaikeita kysymyksiä. Itselleni on myös aina jäänyt epäselväksi se, miksi prostituution kannattajat uskovat seksin ilmaiseksi saamisen olevan miehille vaikeampaa kuin naisille. Yllättävän moni tuntuu edelleen uskovan, että osalle miehistä prostituoitujen palvelut ovat ainoa mahdollisuus toteuttaa seksuaalisuuttaan. Tämähän ei pidä paikkaansa, vaikka pihtarinaisten uhreina itseään pitävät miehet näin haluaisivatkin uskoa. Ujot ja estyneet poikamiehet ja seksittömissä liitoissa kituvat ukkomiehet ovat vanhoja stereotyyppejä, joilla on loppujen lopuksi aika vähän tekemistä todellisuuden kanssa.

Saamiseen ja saamattomuuten vaikuttavat tekijät ovat nimittäin suurimmaksi osaksi sukupuolesta riippumattomia. Ottajia löytyy kaikille, jos vähän viitsii yrittää. Pitäisikö vikaa siis etsiä puutteessa elävien miesten asenteista? Perusjätkähän kävelee baariin siihen käsitykseen uskoen, että hänen on kelvattava naiselle kuin naiselle sellaisenaan. Jos flaksi ei käy, on syy pihtaavissa feministinartuissa, jotka nirsoilevat ja ylenkatsovat hyvää ja teeskentelemätöntä perusmiestä. Huonosti sujuneen illan jälkeen onkin sitten sopivan naisvihamielisissä fiiliksissä hyvä mennä kotiin katsomaan väkivaltaista gangbang-pornoa, jossa himokkaat silikonibarbit tyydyttävät monta miestä yhtä aikaa ja taipuvat yhtä mielikuvituksellisiin asentoihin kuin pumpattavat barbarat.

Järjenkäyttöä peliin: En tunne yhtään miestä, joka kuluttaisi itsensä baarikuntoon tuunaamiseen yhtä paljon aikaa kuin naispuoliset ystäväni keskimäärin. Yksikään ulkonäkönormit ja paineet sisäistänyt keskinkertaisen näköinen nainen ei kuvittele, että seksiseuraa saa olemalla vain "oma luonnollinen itsensä" ja lähtemällä baariin tennissukat vilkkuen ja villapaita päällä. Tätä taustaa vasten miehinen valitus siitä, kuinka naisilla aina riittää seuraa ulkomuodosta riippumatta kuulostaa huvittavalta.

Ei kommentteja: