A hard-fought game of tennis reaches a key stage, then one player serves a string of double-faults and loses the match.
It's happened many times. Now economist Marco Daniele Paserman has discovered a new twist to this tale of lost nerves: many more women players than men stumble in this way. When it comes to dealing with nerves, the male is steadier than the female - and not just in sport, but in business as well, says Paserman, who works for the Centre for Economic Research.
He has come to this startling conclusion by scrutinising every point played in every match during four recent tennis Grand Slam tournaments, calculating whether players were more likely to fail at make-or-break moments. Paserman said he found women were more likely to make mistakes in the points that matter most.
'The propensity of women to commit unforced errors increases significantly with the importance of the point, while men's corresponding propensity is unaffected by point importance,' he told The Observer
Paserman said his results revealed 'robust gender difference in performance under pressure' and suggested they may have relevance far away from the tennis court. In particular, it explains women's under-representation in the upper echelons of the business world. In other words, Paserman believes he has uncovered 'a real gender difference in productivity, that is relevant for many contexts other than tennis'.
sunnuntai, kesäkuuta 24, 2007
Hermot eivät pidä
It is a familiar scene.
Women's under-representation at top levels in business are not a result of sexism, says Paserman. Their problem is that they lose their nerve when things get tough. Men, by contrast, keep cool.
VastaaPoistaMielestäni jo se että kaavaillaan naiskiintiöitä ja selitellään epäonnistumisia miesten syyksi, alleviivaa tätä.
Uutisessa myös nainen kommentoi että naiset käyttävät eri taktiikkoja kuten yhteistyötä. Mitä sitten miesten joukkuelajit ovat?. Ja minkälaista yhteistyötä hän tarkoittaa, tarkoittaako hän miehille delegoimista vai "tiimityöskentely antaa yhden syyllisen lisää" vai mitä hän tarkoittaa.
Naiset kyllä menestyvät jos haluavat, mutta kovasti stressaavat sitä on ikävä katsella kun ei itse oikein tunnu voivan auttaa siihen. Tulee mieleen, en nyt saa mieleen mistä sen tutkimuksen luin, jossa molemmat sukupuolet totesivat että stressaavaa ja ärtynyt nainen on ikävämpi kuin vastaava mies.
Jep, masentuneella ja stressaantuneella naisella ei tee kyllä yhtään mitään. Siitä ei ole kuin haittaa eikä sitä saa juuri mitenkään edes piristettyä.
VastaaPoista- Syltty
Kannattaa varmaan hankkia parisuhde, jonka voi aina sanoa irti siksi ajaksi, kun naista ärsyttää/masentaa.
VastaaPoistaOnhan meille opetettu kuukautiset ja PMS:t kyllä niiden kanssa pärjätään, sitten sitä saa miettiä että kummastakohan on kyse, eikä se välttämättä lohduta jos ei ole kummastakaan kyse.
VastaaPoistaSitä odotellessa että miesten biologiasta löydettäisiin jotain vastaavanlaista. Todennäköisempää on että sitä ennen löydetään jokin uusi PMS:n tapainen. Kuukaudesta alkaa päivät loppua tämän biologian kanssa.
Eihän kaikki ole biologiaa, siis tai oikeastaan kuukautisia ja PMS:ää. Mutta ei tyhmä mies tajua jos ei kerrota, ei siinä mitään kyllä sitä on jo oppinut olemaan kysymättä. Halaaminen toimii hyvin.
Itselle tuli nyt jälkikäteen mieleen. Miten tutkimuksessa on varmistuttu siitä, että mies- ja naistennis on yhtä kovatasoista? Esimerkiksi jos tenniksen harrastajpohjan takia sinne seuloutuu enemmän mieslahjakkuuksia sukupuolesta?
VastaaPoistaVoiko jossain toisessa lajissa ollakin toisinpäin?
- Syltty
Mutta eikö sekin tukisi tätä siinä mielessä että miehet kuitenkin kilpailuttavat toisiaan, ja erottelevat jyviä akanoista naisia tehokkaammin?. Miesten ongelmahan on nimenomaan se että toiset miehet, eli toiset kilpailukumppanit arvioivat heitä.
VastaaPoistaMutta jos toisaalta naisten sarjassa ei ole samanlaisia paineita, eikä siellä huipulle vaadita niin paljoa, niin eikö sen pitäisi tasata tätä eroa. Vaikka ne eivät toisiinsa suoraan vertaisia, niin molempien sukupuolten huipuissa on suhteessa sukupuoleen samanlaiset vaatimukset. Äh en ole varma sainko tätä nyt oikein.
Joo, mutta jos tenniksen miesharrastajia on vaikkapa 5x enemmän kuin naisia, niin tottakai huippuihin valikoituu paljon paremmin hermonsa pitäviä tyyppejä. Jos on materiaalia mistä seuloa niin tuloksetkin ovat paremmat. Minä veikkaisin että kilpaurheilu yleensäkin on enemmän miesten kuin naisten heiniä.
VastaaPoista- Syltty
...says Paserman, who works for the Centre for Economic Research.
VastaaPoistaEli ekonomi antaa mahtipontisia lausuntoja naisten ja miesten psykologisista eroista. Jee, ku tieteellistä.
Eli ekonomi antaa mahtipontisia lausuntoja naisten ja miesten psykologisista eroista. Jee, ku tieteellistä.
VastaaPoistaVähintäänkin yhtä tieteellistä kuin Naistutkimus, joskaan eihän se toki vielä paljon ole.
Eli onko tämä nyt tennistä tuntemattoman ymmärrettävä niin, että miesten tenniksessä kaikki pelaajat voittavat aina ottelupallonsa ja naisten tenniksessä häviävät? Vai onko tässä tutkittu ainoastaan sekanelinpelejä?
VastaaPoistamiesten tenniksessä kaikki pelaajat voittavat aina ottelupallonsa ja naisten tenniksessä häviävät?
VastaaPoistaEi, vaan miehet (ilmeisesti sekä syöttäjä että vastaanottaja) tekevät ns. helppoja virheitä näissä palloissa yhtä paljon kuin muissa palloissa ottelun aikana. Naisilla helpot virheet lisääntyvät tärkeissä palloissa.
Eli ekonomi antaa mahtipontisia lausuntoja naisten ja miesten psykologisista eroista.
Taloustieteestäkö tuo tutkimushavainto sitten kertoo? Mitä väliä sillä on, kuka asiaa on tutkinut?
Sanoisit varmaan myös: "Eli mies antaa mahtipontisia lausuntoja naisten psykologisista ominaisuuksista. Jee, ku tieteellistä."