Ministeri Sari Sarkomaan (kok) ratkaisu jättää ministerin tehtävänsä lasten vuoksi on uranaisille se tavallinen.Vai tinkiikö mies perheestä? Onko miehellä ylipäätään valinnanvaraa?
Useimmin työurasta tinkii äiti, ja isä jatkaa uraansa.
"Naiset ajattelevat, että heidän velvollisuutensa on joustaa perheen suuntaan", väestöliiton tutkija Anneli Miettinen sanoo.
Katso Väestöliiton erikoistutkija Anna Rotkirchin haastattelu
Otan osaa, Sari
Sarkomaa näytti, mikä on vanhemman osa
Penisvaara ratkaisi miesten ja naisten riitaklassikon
Recession: When the money goes, so does the toxic wife:
As the recession worsens, a lot of rich men are finding their gold-digging wives are taking to their heels
Henry, kolmas linkki kaipaa tarkistusta (Otan osaa, Sari).
VastaaPoistaOnpa omituista, että miehet eivät tajua törmänneensä kullankaivajattareen ensi silmäykseltä. Monesti näkee raflassa ja Stockalla näitä laitettuja näyttäviä naisia, jotka kohtelevat kaikkia muita ihmisiä huonosti ja alentuvasti, paitsi juuri sitä yhtä tyyppiä, jonka lompakkoon kyseinen sienieläin on iskenyt silmänsä.
VastaaPoistaKai tässä sit toimii se samanlainen logiikkakatkos kuin siinä, miksi naiset jäävät väkivaltaiseen parisuhteeseen. Tosin väkivallan ennustaminen alkuperäisestä ei-väkivaltaisesta käyttäytymisestä on hankalampaa, kuin sienikäyttäytymisen ennustaminen alkureplasta "Kai sä tarjoot mun kavereille kans?"
FTP
Tämä uutinen Sarkomaasta ei välttättä ole ollenkaan sukupuolipoliittinen, ja mistäs h-vetistä nämä kansalaiset, eli tämä mölyfeministirintama, on ikään kuin tietävinään mistä on kyse?
VastaaPoistaMinisterin yksityiselämää on tässä käytetty sukupuolipoliittisena keppihevosena.
Saas kattoa milloin joku tädeistä laukaisee julkisuuteen että Sarkomaa on jättänyt virkansa koska hänen miehensä pahoinpitelee perheen lapsia? Ei kai tuosta tätä nykyä kovin kaukana olla. Tämä yksi tätihän kertoi viime vuonna että joka kolmannessa (vai oliko se neljännessä) kansanedustaja-perheessä harjoitetaan perheväkivaltaa. Kukas tämä valopää olikaan - kansakunnan aatelislehmien testosteronivalioita.
Sillä ei ole merkitystä tekikö Sarkomaa ratkaisun X, Y vai Z ja mistä syystä. Pääasia näille valittajille on, että hän ei tehnyt kuten he haluavat. Ja se on se suurin synti. Hehän tietävät AINA mikä on sinun (ja perheesi) parhaaksi - paremmin kuin sinä itse - koska he ovat (perhe)elämäsi asiantuntijoita.
VastaaPoistaNoista uranaisten kitkeristä kommenteista tuntuu paistavan läpi se sama asenne, joka yleisestikin vaivaa feministejä - kakku pitäisi taas kerran sekä syödä että säästää.
VastaaPoistaMeidän perheessämme vaimo jäi kotiin lapsen myötä ja on ollut päätökseensä erittäin tyytyväinen. Hän ei ainoastaan päässyt irti oravanpyörästä, vaan sai lisäksi rauhallista aikaa rakkaan lapsensa kanssa.
Avainkysymys on nimittäin juuri se aika. Sitä ei ole rajattomasti, lapsi kasvaa nopeasti, ja voin kuvitella feministin huonon omantunnon, kun hän huomaa käyttäneensä kallisarvoisen aikansa mieluummin urakiipeilyyn kuin oman lapsensa kasvun seuraamiseen. Hän tuntee olevansa huono äiti, ja koska kukaan ei tykkää ajatuksesta olla huono, niin siitä kumpuaa sitten tarve räksyttää toisenlaisen päätöksen tehneille.
Omasta puolestani olen valmis hyväksymään sen, että näen poikani kasvusta vain osia. Isänä en ole läsnä niin paljon kuin haluaisin, mutta jonkun nyt on vain pakko tuoda leipää pöytään ja mikäs sen parempi taakan kantaja kuin valkoinen heteromies.
"Hehän tietävät AINA mikä on sinun (ja perheesi) parhaaksi - paremmin kuin sinä itse"
VastaaPoistaNiinpä. Feministit haluavat, että ihmiset eläisivät heidän tahtonsa mukaisesti - ilman vapauttaa päättää itse omista asioistaan.
"Olisin katunut loppuelämäni"
VastaaPoista"- Jos mies valitsee perheen, hänelle taputetaan. Jos nainen tekee saman valinnan, syytetään, että hän luopuu. Todellista tasa-arvoa on, että myös naiset voivat tehdä niitä valintoja, jotka koetaan oikeiksi, hän selittää näkemyksiään."
Niinpä niin. Femuille tämä ei vain sovi.
Sarkomaan ratkaisusta - en sure tai pahoittele, että hän teki sen. Totta kai äidillä kuuluu olla oikeus moiseen ratkaisuun. Mutta silti, olisi hauska nähdä, milloin joku korkeassa asemassa oleva mies jättäytyy kotiin lasten kanssa... Sarkomaan tapauksessa Sarkomaan palkka oli kuitenkin kaksi kertaa suurempi kuin hänen miehensä, joten kyse ei voinut olla siitäkään, että perhe olisi valinnut kotiinjääväksi sen, joka tienaa vähemmän.
VastaaPoistaSarkomaan tapaus tuntuu ikävä kyllä todentavan sen, että äiti se on, joka jää kotiin, ainakin, jos isä on yhtään vähänkään korkeammassa asemassa/virassa/toimessa - siitäkin huolimatta, onko äiti itse korkeassa asemassa vai ei.
Vai tinkiikö mies perheestä? Onko miehellä ylipäätään valinnanvaraa?
VastaaPoistaEnsimmäiseen kysymykseen: Kyllä. Farrell jo totesi muinoin, että mies ei pelkää sitoutumista siksi että ei haluaisi sitoutua vaimoonsa ja perheeseen, vaan siksi, että tietää sen merkitsevän nimenomaan sitoutumista työhönsä, uraansa, ja siihen kylmään korporaatiotodellisuuteen, jossa hän sitten joutuu perhettään elättääkseen elämään näkemättä itse perhettä kovinkaan paljon ja saamatta hellyyttä ja läheisyyttä tarpeeksi perheeltään juuri tästä syystä - suurimman osan ajasta kun hän joutuu viettämään POISSA perheensä luota.
Jälkimmäiseen kysymykseen Farrell taisi todeta, että naisella on kolme vaihtoehtoa: 1) Ura 2) Perhe 3) Jokin kombinaatio edellämainituista.. siinä missä miehellä on myös kolme vaihtoehtoa: 1) Ura 2) Työ 3) Jokin kombinaatio edellämainituista.. (tosin Farrell sanoi asian hieman eri sanoin, mutta pointti oli osapuilleen sama, miehellä ei ole varsinaista valintaa ollenkaan samassa määrin kuin naisella)
- Vortac
Sarkomaa teki aivan oikein kun rohkeni lyödä ratkaisunsa arvostelijoita karttakepillä näpeille. Arvostan.
VastaaPoista"Mutta silti, olisi hauska nähdä, milloin joku korkeassa asemassa oleva mies jättäytyy kotiin lasten kanssa..."
VastaaPoistaEhkä silloin kun miehillä on tasa-arvoiset oikeudet perheasioissa naisten kanssa.
Loepttakaa jo teeskentelynne.
VastaaPoistaKun kerran lapset ovat naisen omaisuutta ja ne tuomitaan avioerossa aina äidille, ei miehen oikeastaan voi olettaa uhrautuvan yhtä paljon lasten hyväksi kuin äidin.
Toisaalta moniko mies on jättänyt naisen siksi että naisella on liian pieni palkka ja kuinka moni nainen on jättänyt työttömän miehensä.
Kun kerran lapset ovat naisen omaisuutta ja ne tuomitaan avioerossa aina äidille, ei miehen oikeastaan voi olettaa uhrautuvan yhtä paljon lasten hyväksi kuin äidin.
VastaaPoistaToisaalta moniko mies on jättänyt naisen siksi että naisella on liian pieni palkka ja kuinka moni nainen on jättänyt työttömän miehensä.
Kyllä, ja nämä pointit itseasiassa nivoutuvatkin yhteen. Jos nainen jättää heti kun miehen tulot pienenevät, ei oikein voi olettaa, että mies voi noin vain sitten tehdä valintoja, jotka pienentävät miehen tuloja (eli jäädä hoitamaan lapsia, esim.)..
Ja sitten jos tuollaisesta päätöksesta seuraa ero (mikä todennäköistä onkin), lapset tosiaan ovatkin yhtäkkiä naisen omaisuutta, ja niinpä moinen valinta olisi mieheltä tuomio yksinäisyyteen ja eroon perheestään. Eli paradoksaalisen näköisesti asia on niin, että mitä enemmän mies sitoutuu uraansa, sitä paremmat todennäköisyydet on, että hänellä yleensä on perhe ja se pysyy koossa.
- Vortac
Reality check: Kuinka moni nainen oikeasti jättää miehensä kun sen tulot pienenee? Onko kukaan tällä palstalla kuullut rakkaudesta tai muusta semmoisesta ihmisiä yhteen sitovasta voimasta? Ehkä sellaiset asiat menevät Vortacilla sinne saippuaoopperan puolelle...
VastaaPoistaMoniko mies on jättänyt naisen, koska se lihoi lasten myötä eikä enää jaksanut pitää huolta itsestään, ehkä seksikin väheni? Fakta on, että erilaisia kusipäitä on jakautunut tasaisesti molempiin sukupuoliin.
Älytöntä äärimmäisyyksien yleistämistä, joilla ei ole mitään tekemistä yleisen arkitodellisuuden kanssa. Kiva täällä sitten poikien kanssa syyttää akkoja kaikesta. Ainuttakaan ongelmaa ei tuolla asenteella kyllä ratkaista.