tiistaina, joulukuuta 02, 2008

Tuhkimo

Cinderella is all about a girl trying to find her prince, right? Think again. It isn't men who are the problem, but the women in her life holding her back, argues psychotherapist Adam Phillips:
Men are not Cinderella's problem, women are. Ultimately, the difficulty for Cinderella is not finding her prince, but getting to him; it's not a question of whether they will desire each other, but of whether she will be allowed by the other women to get there. The real problem, in other words, is not between men and women, but between women. If only women will let them, women can get on with men.

There is a scene in The Philadelphia Story when Katharine Hepburn says to camera, "I think men are wonderful." No one could do this straight now, but Cinderella unequivocally thinks her prince is wonderful, and it is the other women in the story, apart from her fairy godmother, who don't want her to have that experience. As a contemporary fairy tale - which means a psychological one - it is a story about why women don't want other women to have pleasure. It is, by the same token, a story about how women - or parts of themselves - can be enemies of their own desire; a story about how women, out of fear of other women's envy, want to frustrate themselves.

Even though the characters in Cinderella, as in all fairy stories, are not rounded enough to be real people, the men in the story are noticeably blank. This is partly because men are the absent sex, but also because the men in the story are functional. And the function of the two main men, the father and the prince, is to be captivated (or dominated, depending on one's point of view) by their women.
38v naisen kokemuksia

Beta Of The Year Award

The Return Of The Girly Men

Feministibaaria etsimässä

21 kommenttia:

  1. Tosta feministibaarijutusta:

    "Toisaalta siideriä halveksutaan, koska naiset juovat sitä", Luoma-aho huomauttaa."

    Täh?

    VastaaPoista
  2. Tuo baari-juttu on niin täynnä käsittämättömiä aivopieruja, ettei voi kuin puistella päätään. Esimerkkejä:

    "Miinuspisteitä baari saattoi saada esimerkiksi laukkaheviä soittavasta äijäbändistä"
    Hevi on erittäin suosittua myös naisten parissa. Nämä naiset eivät siis tiedä olevansa alistettuja.

    "Kasvisruokaa on tarjolla hyvin. Se on feministinen kysymys. Lihansyönti on äijäilyä."
    Tunnen monia feministeiksi itseään kutsuvia naisia, jotka syövät lihaa. Ovatko he jotain luopioita?

    "Homobaarissa naiset saavat olla rauhassa molemmilta, Moilanen miettii. Hän meni joskus homokapakkaan kaverinsa kanssa. "Meitä ei nähty ollenkaan, ja meillä oli siksi tylsää. Lähdimme pois. Olimme kuin ilmaa."

    Aro arvelee, että erikoisesta tunteesta voi myös nauttia. "Saa olla hetken näkymätön". Homobaari on kuitenkin miesten tila. Ei kovin naisystävällistä. "Sivuuttamisella osoitetaan naiselle myös paikka siinä ympäristössä", Moilanen sanoo."

    Kaikki vihaavat turistia. Moilanen olisi ilmeisesti odottanut, että joku komea homo olisi vinkannut silmää ja tuonut heillä värikkäät drinkit. Sori vaan, homot menevät homobaareihin, jotta saavat olla rauhassa keskenään. Heterot ovat turisteja, jotka menevät sinne kurkkimaan homojen salaiseen elämään.

    "Aro ottaa esille Tulvan testilomakkeen. Lomakkeessa siiderin tarjoilu on määritelty naismyönteiseksi seikaksi.

    "Siideri yhdistetään naisiin, kun ajatellaan, että naiset tykkäävät makeasta. Miesten maut muka taas ovat voimakkaita ja väkeviä. Siinä mielessä siiderin juominen on vähän kuin käyttäisi vaaleanpunaisia vaatteita", Aro kritisoi.

    "Toisaalta siideriä halveksutaan, koska naiset juovat sitä", Luoma-aho huomauttaa."

    Teki miten hyvänsä, aina tekee väärin. Joisivat vettä.

    "Luoma-aho aloittaa monologin siitä, miksi niin monessa baarissa päivystää bodattu portsari. "Ratkotaanko siellä ongelmia väkivallalla? Onko se jotenkin normaali oletus? Mikseivät ihmiset voi keskustella asioistaan? Kyllähän lentoemännätkin saavat pidettyä humalaiset aisoissa!", Luoma-aho ärisee.

    Olisipa hauska nähdä kuinka kauan lentoemot pitäisivät baarien väen kurissa. Missä on näiden feministien reaalimaailma? Toisessa ulottuvuudessa?

    VastaaPoista
  3. Minua ovat pitkään huvittaneet tällaiset jutut:

    A few days after that we were talking and she told me she just couldn't be in a relationship right now. She was "confused" and just really busy.

    Siis jatkuvasti saa lukea tuollaisia tarinoita miehiltä. Mikähän seurustelusuhteissa on niin järkyttävän monimutkaista että naiset ovat aina muka "hämmentyneitä?"

    VastaaPoista
  4. Suolihuuhtelu, eikö kyse ole aika vastaavasta ilmiöstä kuin sitoutumiskammoisista miehistä. Useinhan taustalla on kyse siitä, että kokee tämän toisen kelpaavan ainakin sillä hetkellä korkeintaan vakipanoksi tai tilapäissuhteeksi - ja haluaa päästä metsästämään parempaa seuraa.

    Homo

    VastaaPoista
  5. "Lihansyönti on äijäilyä."

    Olen siis äijä. Loistavaa.

    "Kyllähän lentoemännätkin saavat pidettyä humalaiset aisoissa!"

    Paitsi, että eivät läheskään aina saa. On ollut tapauksia, jossa miesmatkustajien on pitänyt tulla hätiin, jotta häiriköt on saatu pakkopaitaan.

    Uskomatonta sontaa koko Tulvan juttu. Onneksi ei itse ole noihin paikkoihin, Kuikkaa lukuunottamatta (sehän olikin liian maskuliininen femuille), tullut eksyttyä. Mikäs estää femuja perustamasta omaa paikkaa itselleen? Odottavatko he taas, että yhteiskunta järjestää heille kaiken?

    VastaaPoista
  6. Ääh no tuo juttu oli tyypillistä teiniangstia.

    VastaaPoista
  7. Olisivat menneet Roskapankkiin tai Kallion Kulmaan tjms. kansankuppilaan.

    VastaaPoista
  8. Baarikierros

    Parempi, joskin selvästi vanhentunut baariopas.

    VastaaPoista
  9. Tuolta 38v naisen kokemuksia linkin takaa...:
    Johtuen varmaan iästäni ja kuvattomuudesta en saanut kauheasti yhteydenottoja, noin 70. Törkyviestejä ei tullut paria poikkeusta lukuunottamatta.

    No voi kauheaa, ei tullut kauheasti viestejä kun tuli vain 70 kpl yhteydenottoja. Olen itse kokeillut vastaavaa mestaa kuin 38v nainen...johtui varmaan iästäni ja kuvattomuudestani kun en saanut yhtään viestiä / yhteydenottoa, ei edes törkyviestejä tullut :)

    Minussa itsessäni ei tietenkään ole mitään vikaa, tuossa paikassa ja sen naisissa on vika, täytyy olla, muuta en keksi! :)

    Minne voisi valittaa, ja saako rahat takaisin?

    VastaaPoista
  10. Nainen puukotti miestä selkään

    Koulutyttö tekaisi oman puukotuksensa

    Tasa-arvo etenee kovin hitaasti

    Sukupuolesta johtuvaa haittaa työelämässä tuntevat...


    Tuo tunne ja kokeminen on kivoja juttuja. Niiden perusteellako esitetään faktana että sukupuolesta todella on haittaa? Siis jos/kun nainen kokee tai tuntee, että ei ole saanut jotain työpaikkaa sukupuolensa takia, niin asiahan sitten on niin? Ei näin.

    VastaaPoista
  11. "Siis jos/kun nainen kokee tai tuntee, että ei ole saanut jotain työpaikkaa sukupuolensa takia, niin asiahan sitten on niin?"

    Näin se ikävä kyllä menee. Sama juttu seksuaalisen häirinnän ja perheväkivallan kanssa: jos nainen tuntee (tai väitttää tuntevansa) olonsa häirityksi tai uhatuksi, on häirintä ja väkivalta tapahtunut tosiasia. Tämä "tosiasian" perusteella sitten haaskataan miljoonia erilaisiin jatkoselvityksiin ja projekteihin.

    Miesten kokemisista sitä vastoin vähät välitetään. Tässäkään tasa-arvobarometrissä ei ollut ainuttakaan kysymystä miehiin kohdistuvasta syrjinnästä (huoltajuuskiistat, asevelvollisuus yms.) tai siitä, miten tyytyväisiä miehet ovat nykyiseen tasa-arvopolitiikkaan.

    Toisaalta tämä tasa-arvobarometri on jo toinen tutkimus lyhyen ajan sisään, joka kyseenalaistaa täysin "virallisen totuuden" perheväkivallasta. Väkivallan varjossa perheissä elävätkin, näiden tutkimusten mukaan, miehet. Miksi tästä, perinteiset käsitykset selvästi haastavasta, tuloksesta ei lehdissä mainita halaistua sanaa? Eikö se olisi todellinen uutinen, näiden moneen kertaan valheiksi todistettujen palkkaväitteiden sijasta?

    VastaaPoista
  12. ""Homobaarissa naiset saavat olla rauhassa molemmilta, Moilanen miettii. Hän meni joskus homokapakkaan kaverinsa kanssa. "Meitä ei nähty ollenkaan, ja meillä oli siksi tylsää. Lähdimme pois. Olimme kuin ilmaa."

    Tylsäähän se on kun ei pääse nostamaan syytteitä seksuaalisesta häirinnästä.

    VastaaPoista
  13. Mietin vaan, että onko feministibaarissa nais-vai miestarjoilijat?

    Tasa-arvokysymyshän tuo vessajuttukin. Onhan se väärin, että baarissa on miesten vessa, eikä sinne ole koskaan jonoa.

    VastaaPoista

  14. Naisystävällisessä baarissa ei esimerkiksi tungeta väkisin pöytään, tuijoteta tai kourita. Ei mitenkään itsestään selvä asia monessakaan paikassa. Ahdistelu ei kuulu baariin tai mihinkään muuallekaan, mutta flirtti kuuluu.

    Homobaarissa naiset saavat olla rauhassa molemmilta, Moilanen miettii. Hän meni joskus homokapakkaan kaverinsa kanssa. "Meitä ei nähty ollenkaan, ja meillä oli siksi tylsää. Lähdimme pois. Olimme kuin ilmaa."

    Aro arvelee, että erikoisesta tunteesta voi myös nauttia. "Saa olla hetken näkymätön". Homobaari on kuitenkin miesten tila. Ei kovin naisystävällistä. "Sivuuttamisella osoitetaan naiselle myös paikka siinä ympäristössä", Moilanen sanoo.

    Myös heterobaarissa voi olla näkymätön, jos ulkonäkö on väärä. Bali Hain asiakaskunta on nuorta ja kaunista. Villatakissa ja farkuissa olo on nukkavieru. Tekisi mieli riisua silmälasit, ehkä lisätä meikkiä.


    Niin tai näin, aina väärinpäin.

    Jos nainen ei saa osakseen seksuaalista huomiota, hän tuntee olonsa surkeaksi: oonxmä kauheen ruma kun miehet niinq sortaa mua olemalla flirttailematta mun kanssa siis hei mixei miehet haluu panna mua auttakaa pliis!!!

    Jos taas miehet osoittavat seksuaalista kiinnostustaan naista kohtaan pyrkimällä naisen seuraan ja lähentelemällä naista, tämä onkin sitten yhtäkkiä näiden femakkobitchien mielestä ihan hirrrrrrrveeetä naisten "esineellistämistä" ja "alistamista".

    Suo siellä, vetelä täällä.

    Sivumennen sanottuna kaikki heteroseksuaaliset naiset haluavat nimenomaan tulla himoituiksi ja "esineellistetyiksi" seksiobjekteina, mutta he haluavat tämän heitä seksiobjektina kohtelevan miehen olevan YTM. Täsmälleen sama "naisia esineellistävä" käyttäytyminen on YTM:ltä "ihanaa maskuliinista itsevarmuutta ja eroottisuutta" ja ATM:ltä "hyi yäk siis niinq tosi inhottavaa, ällöttävää sikailua, siis niinq joku vitun nörttihomo yritti niinq iskee mua, hyi vittu".

    VastaaPoista
  15. moilasen kokemus näkymättömyydestään homobaarissa oli minusta aivan yllättävä. itse olen saanut homobaarissa miehiltä huomiota, ystävällistä, välitöntä kohtelua ja jopa ystävän yöelämän ulkopuolelle. feminiiniset homothan pitävät naisista; baarin wc:ssäkin yksi poika halusi heti tehdä minulle kampauksen (ja tekikin). missähän moilanen oikein on käynyt - jossain machojen nahkahomojen sisäpiirikuppilassa?

    VastaaPoista
  16. "The two villages where mothers killed EVERY baby born a boy for ten years" - http://www.dailymail.co.uk/news/worldnews/article-1090131/The-villages-mothers-killed-EVERY-baby-born-boy-years.html

    VastaaPoista
  17. Hyvä esimerkki siitä miten naiset ovat niin usein allergisia pelkälle miesten läsnäolollekin, olivatpa miehet näistä naisista kiinnostuneita tai ei, on naistenillat. Esimerkiksi DTM:ssä oli ainakin vielä jokin aika sitten tapana järjestää vuosikaudet, jokainen lauantai, pelkästään naisille ja transuille rajatut naistenbileet DTM:n yläkerrassa. Sen sijaan näinäkin iltoina naiset pääsivät halutessaan myös alakertaan miesten sekaan.

    Lopputuloksena oli se, että miehet joutuivat jonottamaan pakkasessa ikuisuuksia viikon parhaana iltana ja juhlistamaan lopuksi jonotustaan tavanomaisesta typistetyissä tiloissa. Naiset puolestaan pääsivät tämän jonon ohi suoraan sisään ja pystyivät viettämään iltaa mielihalujensa mukaan sekä yläkerrassa, että alakerrassa.

    En tiedä harrastetaanko siellä säännönmukaisesti edelleen tätä miesten syrjintää. Sain moisesta touhusta tarpeeksi ja lopetin käymästä tuollaista sukupuolisyrjintää harradtavassa paikassa. Rahoittakoot rappiojuopot lesbot itse sirkuksensa.

    Vaikuttaa kuitenkin siltä, että jotain ryppyjä tähän feministiämmien touhuun on tullut, kun järjestämispaikka tuntuu olevan nykyään ainakin ajoittain jossain muualla:

    http://www.heseta.fi/hehku/aikaisemmat_bileet/

    Homo

    VastaaPoista
  18. Siltähän tuo näyttää, että jos feministin -ja ehkä naisen noin yleisemminkin, toivottavasti ei- odotukset eivät ihan vastaa todellisuutta, niin sen pahempi todellisuudelle.

    VastaaPoista
  19. Aika huvittavaa tuossa femubaarijutussa on mielestäni se että nämä naiset näyttivät ärsyyntyvän ei niinkään siitä että baarit olisi jotenkin objektiivisesti ylimaskuliinisia vaan siitä että miehiä ylipäänsä oli paikalla,jos oli,ja että he havaitsivat asioita jotka he yhdistivät MIESTEN SOSIAALISEEN sukupuoleen. Siis samalla kun sukupuoli on sosiaalinen konstruktio jne. niin nämä feministit ovat närkästyneitä miesten fyysisestä läsnäolosta ja suggeroivat itsensä olemaan pitämättä joistakin asioista koska he mieltävät sen miehiseksi!

    VastaaPoista
  20. testis lohkaisi hyvin; feministeillä tosiaankin tuntuu olevan harvinaisen paljon patoutunutta vihaa "miehistä" käyttäytymistä ja "miehisiä" preferenssejä kohtaan.. jos ihmisiä (etenkin naisia) kannustetaan samaan aikaan toteuttamaan itseään sukupuolirooleista välittämättä, miten tuo kaiken "miehisen" dissaaminen sopii kuvioon?

    VastaaPoista

Valitse itsellesi joku nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. Älä laita ruksia kohtaan "Anonyymi".