Feminismi-kirjan kirjoittanut Meriläinen sanoo Huomenta Suomessa, että 2000-luvun feminismi on myös "miesten vapautusliike".
Rusinat pullasta feminismi
Feministin eroottiset tarinat
Puheenaihe: Mikä on mielestäsi pahin tasa-arvo-ongelma nykypäivänä?
Lisäys: Huomenta Suomi -ohjelma
Tuosta kun markkinoidaan feminismia myos miesten tasa-arvovalineena, niin on tuo aika ihmeellinen juttu kertakaikkiaan, vai miten tuota oikein kuvaisi.
VastaaPoistaKirjoitin Vihreaan lankaan tuosta ohimennen, ja vaikka on totuttuun tapaan kirjoitusvirheita, niin laitetaan nyt tannekkin. Tama siis spontaanina reaktiona. Hieman paneutumalla loytyisi kylla miljoona ja yksi syyta ihmetella miten on mahdollista etta nimenomaan feminismia nyt kaupitellaan miesten tasa-arvovalineeksi. (Tietenkin tuo on jossain feministien laboratotiossa paatetty ja laitettu kiertamaan.)
----------
Meillähän kritisoi jo julkisesti kaikkein maltillisimmatin miesten tasa-arvonäkökulmaa edustavat, ja ajavat, henkilöt - jopa jotkut profeministeiksi itsenään nimittävät - että nimenomaan feminismi, julkisissa tasa-arvoinstituutioissa, on monopolisoinut koko tasa-arvolähtökohdan ajamaan yksipuolisesti naisasiaa. Nuo ovat siis demokraattisia instituutioita.
Tämä on ollut demokratialle ja oikeusvaltiolle suoranaista perseen näyttämistä. Voi jättää arvailujen varaan kuinka monia tärkeitä miehiä ja poikia koskevia potentiaalisia asiakokonaisuuksia on tällä tavalla onnistuttu savustamaan paitsioon - ja vaikka nissä ei olisi mitään vastakkainasettelua naisasian kanssa, miksi kuuluisikaan?
Tässä on kyse kaikesta poikien itsemurhien, nuorten miesten syrjäytymisestä, vanhusten terveydestä - oikeastaan koko miessukupuolen potentiaalisten sukupuolittuneiden ongelmien suoranaista halveksuntaa. Niitä potentiaaliiakaan ei ole haluttu tutkia. Meillä ei siis ole edes tietoa mitä kaikkia sukupuolittuneita ongelmia löytyy, kun vastuulliset (feministiset) instituutiot kieltäytyvät näistä tehtävistä.
Feminismistä välineenä puhuu sekin, että meillä on kansakunnan miestutkimuksessa koko kirjallisuuskin pelkkää miesten väkivaltaisuutta, panssaroitua maskuliinisuutta, homososiaalisuutta ja homoseksuaalisuutta. Tietystä näkökulmasta sitä voisi jopa luonnehtia vihakirjallisuudeksi; esim ainakaan Tampereen Yliopiston approbatur kokonaisuuteen ei löytynyt ainoatakaan normaalia kirjaa vielä 2000-luvun alussa, siinä oikein mässäiltiin väkivallalla ja homososiaalisuudella. Nykytilanteesta ei ole tietoa, ties vaikka on mennyt pahempaan.
Feminismistä välineenä puhuu sekin, että samalla kun naisjärjestöjä tuetaan miljoonilla vuosittain - esim. Tukinainen nappaa yli puoli miljoonaa euroa vuosittain, samalla kun pitää tuottoisia kursseja kuntalaisille kuntien varoista - niin Väestöliitto pyytää suomalaisilta raha-lahjoituksia jotta poikien tukipuhelinta voisi pyörittää. Tämä vielä tilanteessa jossa asiantutijat ovat pitäneet poikien tukipuhelimia hyvin tärkeinä.
Väetöliitolla on kumma kyllä kuitenkin riittänyt rahaa pitämään varusmiehille kampanjoita väkivallasta, eikä tässä edes viitti sanoa miten syyllistävän yksipuolisesti tuo kampanja vedettiin.
Joka vielä kehtaakin mainostaa feminismiä meidän kaikkien välineenä, hänen on pakko olla yksinkertaisesti moraalisesti mätä.
"Mieskin voi syyttää systeemiä. Poika voi esimerkiksi huomata koulussa ettei ole sellainen poika jonkalaista hänestä odotetaan, Meriläinen totesi."
VastaaPoistaMies voi syyttää systeemiä, vai voiko? Itse asiassa aivan liian harvoin voi, jopa silloinkaan, kun tuon systeemin harjoittama sukupuolisyrjintä on aivan ilmeistä.
Feminismi on nykyisellään osa tuota systeemiä. Ahdistava ja ankea aate, jota pakkosyötetään kansalle mm. kansallisen yleisradioyhtiön toimesta.
On epärehellisyyttä, henkistä laiskuutta ja loukkaavaa miehiä kohtaan esittää, että feminimisllä olisi nykyisellään yhtään mitään tekemistä tasa-arvon tai "miesten vapauttamisen" kanssa.
Feministit ovat aatteensa maineen ihan itse loanneet, eikä se siitä tule muiden syyllistämisellä tai valkoisella valheilla puhdistumaan.
VastaaPoistaSairas ideologia.
Sekä Anna Moilanen että Rosa Meriläinen ovat huomanneet, että feminismi on kriisissä, koska se ajaa miehet nurkkaan.
VastaaPoistaHeillä on päinvastaiset tavat reagoida. Tämä on hyvä asia, se kertoo että feminismi on hajoamassa.
Kummatkaan eivät ole tarpeeksi fiksuja tajutakseen, että paras tapa edistää tasa-arvoa olisi luopua nimestä jonka suuri yleisö yhdistää vastemieliseen yksipuoliseen naisten etujen ajamiseen.
Se, että molemmat takertuvat pitääkseen kiinni jostain satunnaisesta nimestä kertoo että pohjimmiltaan he eivät ole valmiita muuttumaan. He haluavat ajaa naisten asiaa.
Joko tämä uutinen oli täällä:
VastaaPoistahttp://www.news.com.au/heraldsun/story/0,21985,25006615-663,00.html
Tärkeä avaus
VastaaPoistaTasa-arvoasiain neuvottelukunnan (TANE) miesjaoston puheenjohtaja Kari
Uotila (vas.) että TANEn puheenjohtaja, kansanedustaja Heidi Hautala
(vihr.) puuttuvat vain miehiä koskevaan asevelvollisuuteen
Tasa-arvo-lehden 6.2.2009 ilmestyvässä numerossa. Molemmat pitävät
tärkeänä tasa-arvonäkökulman ottamista mukaan asevelvollisuuskeskusteluun.
Vain miehiä koskeva asevelvollisuus on kansanedustaja Kari Uotilan
mielestä tasa-arvon vastainen. Uotila ihmetteleekin, miksei asiasta ole
käyty perusteellista julkista keskustelua. Hänen mielestään sen aika on
nyt, ennen tasa-arvolain uudistusta ja hallituksen puolustuspoliittista
selontekoa.
” Kari Uotila on tehnyt tärkeän avauksen”, TANEN puheenjohtaja Heidi
Hautala sanoo.
Paitsi moderni tasa-arvonäkökulma, myös turvallisuuspolitiikan muutokset
tekevät Hautalan mukaan tilaa uudelle ajattelulle.
Naiset ovat voineet hakeutua vapaaehtoiseen asepalvelukseen 13 vuoden
ajan. Vapaaehtoiseen palveluksen on valinnut vuosittain noin 500 naista.
Viime vuosina määrä on pienentynyt.
Ama Vainio
toimitussihteeri
Tasa-arvo-lehti
"Hänen mielestään sen aika on
VastaaPoistanyt, ennen tasa-arvolain uudistusta ja hallituksen puolustuspoliittista
selontekoa."
Liian vähän, liian myöhään. Yrittävät vain pelastaa oman nahkansa.
"” Kari Uotila on tehnyt tärkeän avauksen”, TANEN puheenjohtaja Heidi
VastaaPoistaHautala sanoo."
Ettäs kehtaavat. Pakon edessä reagoivat, jotta saisivat pitää valta-asemastaan kiinni. Me todellisen tasa-arvon puolustajat olemme tuoneet tätäkin epäkohtaa esille jo vuosia. Kunnia niille, joille se oikeasti kuuluu.
No, parempi tietysti kuin ei mitään. Vie asioita eteenpäin.
"Molemmat pitävät
VastaaPoistatärkeänä tasa-arvonäkökulman ottamista mukaan asevelvollisuuskeskusteluun."
Paljon tärkeämpää olisi ottaa miesnäkökulma tasa-arvokeskusteluun.
"Molemmat pitävät
VastaaPoistatärkeänä tasa-arvonäkökulman ottamista mukaan asevelvollisuuskeskusteluun."
Paljon tärkeämpää olisi ottaa miesnäkökulma tasa-arvokeskusteluun.
Älähän nyt. Tämä on erittäin tärkeä signaali. Se kertoo, että vastarinta on alkanut, feministit ovat joutuneet hyökkäysasemista puolustusasemiin.
Tuohon Hautalan ja Uotilan kommenttiin voisi sanoa, että Tanen tehtävä olisi ollut korostaa miesnäkökulmaa asevelvollisuuteen, joten he itsekin myöntävät että ovat epäonnistuneet tehtävässään.
Sellaisesta pitäisi seurata puheenjohtajalle kenkää.
"Älähän nyt. Tämä on erittäin tärkeä signaali. Se kertoo, että vastarinta on alkanut, feministit ovat joutuneet hyökkäysasemista puolustusasemiin."
VastaaPoistaTotta. Pitää ajatella positiivisesti, vaikka näiden tyyppien tekopyhyys etookin. Vuosikaudet on ollut aikaa tehdä asialle jotain, ja monet ovat sitä vaatineet, ja nyt yritetään esittää, että itse oltaisiin edelläkävijöitä, vaikka tosiasiassa ollaan oltu muutosten tiellä.
"Sellaisesta pitäisi seurata puheenjohtajalle kenkää."
Vaan eipä seuraa, ikävä kyllä.
Toivoisin että feministit saadaan vielä joskus tunnustamaan suurempiakin miesten ongelmia. Nyt on sentään alettu puhumaan asevelvollisuudestakin. Ennen perhevapaiden käyttö oli ainoa, kuten nytkin Rosa mainitsi miesten tasa-arvokysymyksenä ainoastaan sen.
VastaaPoista"Miehet haluaisivat jäädä isyysvapaalle jos vain työnantajat antaisivat". En tiedä miten suuressa mittakaavassa isät todellisuudessa haluavat jäädä isyysvapaalle, mutta pääsyy feministeillä ajaa korvamerkittyä osaa isille taitaa kuitenkin olla itsekkäämpi. Feministi ajaa sitä, koska uskoo sen vaikuttavan myönteisesti naisten asemaan työmarkkinoilla. Isän asema on lähinnä kosmeettinen lisä.
Asevelvollisuudesta puhuminen on kiva lisä sekin, mutta itse näkisin että miesten ongelmat top 3 on:
1. syrjäytyminen/asunnottomuus
2. poikavastainen koululaitos
3. isän asema erossa.
"Nyt on sentään alettu puhumaan asevelvollisuudestakin."
VastaaPoistaTanen kaltaisen organisaation pitäisi vähintään vaatia asevelvollisuusjärjestelmän tasa-arvoistamista. Pelkät toiveet puheista eivät riitä.
"Asevelvollisuudesta puhuminen on kiva lisä sekin, mutta itse näkisin että miesten ongelmat top 3"
Syy siihen, miksi tästä Top 3:sta tai asevelvollisuusjärjestelmän epätasa-arvoisuudesta ei huolehdita, on tasa-arvoelimistä täysin puuttuva miesnäkökulma ja onneton miesedustus. Feministit ovat vallassa ja se näkyy. Tähän on tultava muutos.