Poliisi TV:ssä käsiteltiin seksuaalista häirintää leimaamalla stereotyyppisesti keski-ikäisten miesten lähestymiset seksuaaliseksi häirinnäksi. "Häirintä riippuu hyvin paljon ajasta, paikasta ja häiritsijästä. Vanhempien miesten huomio oli lähes poikkeuksetta nuorista vastenmielistä. Ikäero kohteen ja tekijän välillä määrittelee sitä, miten kokemus tulkitaan. Milloin poliisille kannattaa ilmoittaa häirinnästä? Jos kokee tulleensa häirityksi, kannattaa ottaa yhteyttä poliisiin." Yle Areena (alkaa noin ajassa 6.00)
Virossa korotetaan vain naisten eläkeikää
Education Bureaucracy Looks the Other Way as Schools Fail Boys
POJISTA ON PUHE
Mieheni "unohti" naistenpäivän
Tämä ei ehkä tämän blogin keskeisiin teemoihin sovi, mutta pittä vain tässä ääneen ihmetellä joidenkin röyhkeyttä...
VastaaPoistaSomalimaa haluaa Suomen ottavan karkotetun somalimiehen takaisin
Ote:
Hargeisa. "Somalimaa ei ole mikään leirintäalue."
Näin sanoi paluumuutosta ja jälleenrakentamisesta vastaava ministeri Mohamed Osman Helsingin Sanomille tiistaina ministeriössään Somalimaan pääkaupungissa Hargeisassa.
Hän on tyrmistynyt Suomen karkotettua Somalian Mogadishusta kotoisin olevan miehen helmikuun alussa Somalimaahan. Mies syyllistyi lukuisiin rikoksiin Suomessa.
"Suomen tulisi pyytää meiltä anteeksi ja viedä mies takaisin."
Vai pyytää anteeksi? On röyhkeys huipussaan.
Ja kyllä Somalimaa ja koko Somalia on juuri oikea leirintäalue ja sijoituspaikka noille sieltä tulleille rikollisille.
Wallin: Eläketyöryhmään saatava myös naisia
VastaaPoistaMinusta tuo naisten mukaan saaminen talkoisiin olisi tärkeää jo senkin takia, että naisten työssäolo uria täytyisi saada pidennettyä paljon ja jotta naiset osallistuisvat eläkkeiden kustantamiseen entistä tasa-arvoisemmin. Lisäksi naisten keskimääräistä eläkeikää pitäisi jo tasa-arvonkin takia saada ylemmäksi, tuonne 68 - 70 vuoden ikävuoden korville.
Olisi hienoa, jos naiset tulisivat ottamaan vastuuta yhtälailla, rinta rinna miesten kanssa. :)
Kun näin poliisi-tv:n jutussa kirjan Tytöt, pojat ja sukupuolinen häirintä odotin että vihdoin on (väitöskirjassa) käsitelty molempien sukupuolien kokemaa häirintää. Mitä vielä!
VastaaPoistaTutkimuksen aineisto koostuu helsinkiläisten yhdeksäsluokkalaisten laatimista sukupuolista häirintää käsittelevistä ainekirjoituksista (54 tyttöä, 54 poikaa) sekä samojen nuorten haastatteluista (20 tyttöä, 3 poikaa). Aineisto ja sitä kautta myös tutkimus painottuu häirintään, jossa kohteena on tyttö ja tekijänä poika tai aikuinen mies.
Sama "painotus" kuin liian monessa muussakin vastaavassa tutkimuksessa.
Lapsiasiavaltuutetun toimintakertomus 2006 kertoo seuraavaa.
Seksuaalisen kaltoinkohtelun kokemuksia yli kymmenellä prosentilla kahdeksasluokkalaisista, Raisa Cacciatore ja Kirsi Porras
Yhteen laskettuna seksuaaliseta kaltoinkohtelua ilmoitti siis kokeneensa 10,3% pojista ja 11,5% tytöistä. Runsas 10 prosenttia 14-vuotiaista ei siis ole mikään marginaalinen joukko nuoria.
...
Pojat uhreina
Poikien kokema suurempi määrä vakavinta kaltoinkohtelua - yhdyntään tai muuhun seksiin pakottamista - on aiempiin suomalaistutkimuksiin verrattuna uusi ilmiö ja tulos on hyvin huolestuttava. Emme tiedä kuka pakottajana on ollut, mutta tulos selkeästi kertoo sekä tyttöjen että poikien seksuaalisen kehityksen olevan turvatonta.
Poikien seksuaalisuutta ei ilmeisesti osata tarpeeksi suojata. Tämä johtuu osin ehkä siksi, että seksuaalisen kaltoinkohtelun kuvitellaan kohdistuvan enemmän tyttöihin ja että tutkimuksetkin ovat niin tähän asti kertoneet - toisaalta monet tutkimukset ovat kohdistuneet pelkästään tyttöihin ja naisiin. On kuitenkin myös niin, että ilmiötä ei tunnisteta hyvin poikien kohdalla, heitä ei ohjata hoitoon eikä heille ole riittävästi hoitopaikkoja. Ylivoimaisesti suurin osa niukoista nuorten seksuaaliterveyspalveluista tavoittaa tytöt huomattavasti paremmin kuin pojat.
"Siis poikia on autettava. Heidät on vedettävä takarivistä eturivin linssiluteiksi ja tietokoneiden virtuaalimaailmasta reaalimaailmaan. Tarvitaan poikien ohjaajia, esikuvia. Miehiä, jotka tuntevat poikien maailman."
VastaaPoistaEhdottomasti näin.
"En todellakaan ole mikään tiukkapipo-niuhottaja, mutta jotenkin tuntuu, ettei mieheni arvosta naistaan niin paljon, että viitsisi edes antaa suukon ja naistenpäivän toivotuksen."
VastaaPoistaEi tipu. Eihän miehiäkään muisteta miestenpäivänä. Ai niin, eihän sellaista edes ole.