On valitettavaa, että jotkut naisasianaiset kokevat miesten oikeuksien
ja ongelmien esille nostamisen uhkaksi (Satakunnan Kansan Sunnuntai-liite 31.1.). Ihmetellä sopii, miksi miehet eivät saisi pyrkiä asemansa parantamiseen, ihan siinä missä naisetkin.
Monet miesten tasa-arvo-ongelmista, kuten lakiin kirjattu "puoliyleinen" asevelvollisuus, ovat tasa-arvo-ongelmista niitä vakavimpia, sillä niissä sukupuolisyrjintä tapahtuu viranomaisten toimesta tai tuella.
Miesasialiikkeen tarkoituksena ei silti ole kilpailla siitä, kenen asema on huonompi, naisten vai miesten, vaan tavoitteena on luoda Suomeen miehetkin huomioiva tasa-arvopolitiikka.
Väkivaltakeskustelussa miesasialiike on huolissaan siitä, että Suomessa hyväksytään vähintäänkin hiljaisesti miehiin kohdistuva väkivalta. Naisten väkivaltaisuuden lakaisemista maton alle piiloon ei myöskään voi pitää hyväksyttävänä. Jos naisiin kohdistuvaa väkivaltaa halutaan oikeasti vähentää, on samalla myös miehiin ja lapsiin kohdistuvaa väkivaltaa vastustettava aktiivisin toimin. Vain siten voidaan tehokkaasti estää väkivallan kierteen syntyminen.
Palkkavertailuja tehtäessä on huomioitava mm. tehty työaika ja työtehtävien laatu. Työmarkkinat jakautuvat Suomessa melko jyrkästi naisten ja miesten aloihin. Tämän tilanteen muuttamiseksi on panostettava erityisesti koulutukselliseen tasa-arvoon: pojista on koulutettava menestyjiä, ei syrjäytyjiä. Poikien potentiaalin nykyistä
tehokkaampi hyödyntäminen auttaisi koko yhteiskuntaa, naisiakin.
Juuso Erno Miesten tasa-arvo ry:n puheenjohtaja (Satakunnan Kansa 16.2.2010)
Turhat ympärileikkaukset on kiellettävä
Mikko Pulliainen aliarvioi Korkeimman oikeuden ympärileikkauspäätöksen merkityksen (AL 11.2.): oikeuslaitos ei ole vain hukannut logiikkaansa, vaan luonut Suomesta luokkayhteiskunnan, jossa ihmisen oikeudet riippuvat hänen sukupuolestaan ja hänen vanhempiensa uskonnollisesta vakaumuksesta.
Toisin sanoen, Korkein oikeus on päättänyt, etteivät juutalais- ja muslimiperheiden poikavauvat ole ihmisinä yhtä arvokkaita kuin muut. Voi hyvin kysyä, mitä virkaa on tällaisella oikeuslaitoksella, joka ei ilmeisestikään uskalla puolustaa kaikkein heikoimmassa asemassa olevien perus- ja ihmisoikeuksia.
Mikään yllätys ei ole se, että tasa-arvoasioista vastuussa oleva Sosiaali- ja terveysministeriö ei puolusta näitä poikavauvoja, vaan päinvastoin tukee heidän pahoinpitelyjensä mahdollisimman sujuvaa järjestämistä. STM:ssä ei kerta kaikkiaan suostuta tajuamaan, että myös miehillä ja pojilla on oltava oikeus tasa- ja ihmisarvoon.
Suomessa onkin viipymättä ryhdyttävä toimiin uskonnollisista tai kulttuurisista syistä alaikäisille tehtävien ympärileikkausten kriminalisoimiseksi.
Juuso Erno, Miesten tasa-arvo ry:n pj. (Aamulehti 15.2.2010)
"STM:ssä ei kerta kaikkiaan suostuta tajuamaan, että myös miehillä ja pojilla on oltava oikeus tasa- ja ihmisarvoon."
VastaaPoistaEihän STM:ssä edes nähdä mitää ongelmaa siinä, että tasa-arvoasioista vastaavassa yksikössä työskentelee vain naisia. Siis siinä samassa yksikössä, joka vuodesta toiseen kitsee kuinka pörssiyhtiöiden hallituksissa on muka liian vähän naisia.
How a New Jobless Era Will Transform America
VastaaPoistaMany working women struggle with the idea of partners who aren’t breadwinners. “We’ve got this image of Archie Bunker sitting at home, grumbling and acting out,” says Kathryn Edin, a professor of public policy at Harvard, and an expert on family life. “And that does happen. But you also have women in whole communities thinking, ‘This guy’s nothing.’” Edin’s research in low-income communities shows, for instance, that most working women whose partner stayed home to watch the kids—while very happy with the quality of child care their children’s father provided—were dissatisfied with their relationship overall. “These relationships were often filled with conflict,” Edin told me. Even today, she says, men’s identities are far more defined by their work than women’s, and both men and women become extremely uncomfortable when men’s work goes away. Many working women struggle with the idea of partners who aren’t breadwinners. “We’ve got this image of Archie Bunker sitting at home, grumbling and acting out,” says Kathryn Edin, a professor of public policy at Harvard, and an expert on family life. “And that does happen. But you also have women in whole communities thinking, ‘This guy’s nothing.’” Edin’s research in low-income communities shows, for instance, that most working women whose partner stayed home to watch the kids—while very happy with the quality of child care their children’s father provided—were dissatisfied with their relationship overall. “These relationships were often filled with conflict,” Edin told me. Even today, she says, men’s identities are far more defined by their work than women’s, and both men and women become extremely uncomfortable when men’s work goes away.
The national divorce rate fell slightly in 2008, and that’s not unusual in a recession: divorce is expensive, and many couples delay it in hard times. But joblessness corrodes marriages, and makes divorce much more likely down the road. According to W. Bradford Wilcox, the director of the National Marriage Project at the University of Virginia, the gender imbalance of the job losses in this recession is particularly noteworthy, and—when combined with the depth and duration of the jobs crisis—poses “a profound challenge to marriage,” especially in lower-income communities. It may sound harsh, but in general, he says, “if men can’t make a contribution financially, they don’t have much to offer.” Two-thirds of all divorces are legally initiated by women. Wilcox believes that over the next few years, we may see a long wave of divorces, washing no small number of discarded and dispirited men back into single adulthood.
[...]
But a large body of research shows that one of the worst things for children, in the long run, is an unstable family. By the time the average out-of-wedlock child has reached the age of 5, his or her mother will have had two or three significant relationships with men other than the father, and the child will typically have at least one half sibling. This kind of churning is terrible for children—heightening the risks of mental-health problems, troubles at school, teenage delinquency, and so on—and we’re likely to see more and more of it, the longer this malaise stretches on.
“We could be headed in a direction where, among elites, marriage and family are conventional, but for substantial portions of society, life is more matriarchal,” says Wilcox. The marginalization of working-class men in family life has far-reaching consequences. “Marriage plays an important role in civilizing men. They work harder, longer, more strategically. They spend less time in bars and more time in church, less with friends and more with kin. And they’re happier and healthier.”
Communities with large numbers of unmarried, jobless men take on an unsavory character over time.
Ernon toiminnan taso alkaa nyt lähennellä jo todellista esim Yhdysvaltalaista miesaktivismia.
VastaaPoistaJa en tiedä huomaako Juuso sitä, mutta samalla hän tekee tätä vauhtia itsestään julkkiksenkin.
VastaaPoistaEi vie kauaa, jos tahti jatkuu, kun alkaa tulla itsestään lehtihaastatteluja tai pyyntöjä televisioonkinkin.
Feminism (ei turvallinen töissä avattavaksi)
VastaaPoistaHyvä, Juuso!
VastaaPoistaJuuson kannanotot ovat täyttä dynamiittia. Syvä kumarrus Juuso!
VastaaPoista"Naisten väkivaltaisuuden lakaisemista maton alle piiloon ei myöskään voi pitää hyväksyttävänä. Jos naisiin kohdistuvaa väkivaltaa halutaan oikeasti vähentää, on samalla myös miehiin ja lapsiin kohdistuvaa väkivaltaa vastustettava aktiivisin toimin."
VastaaPoistaErno voisi tähdentää myös
sitä, että miesten toisiinsa kohdistama väkivalta sisältää usein pyrkimyksen nousta miesten välisessä hierarkiassa, jota naiset arvostavat.
Naiseen kohdistuva väkivalta mielletään sairaaksi usein ihan vain sen takia, että miehen tulisi yleisen oletuksen mukaan kohdistaa väkivalta toiseen mieheen.
Pointteja ja näkemyksiä pitäisi laajentaa, muuten Erno ajautuu ennenpitkää umpikujaan, vaikka onkin kärkevä kannanotoissaan.
Why do women want to be Wags?
VastaaPoista"Pointteja ja näkemyksiä pitäisi laajentaa, muuten Erno ajautuu ennenpitkää umpikujaan, vaikka onkin kärkevä kannanotoissaan."
VastaaPoistaMinä taas arvelen, että ns. suuri yleisö on näistä asioista niin pihalla, että samoja peruspointteja pitää toistella mediassa vuosikausia, ennen kuin mitään edistystä tapahtuu.
Tietenkin tämän blogin vakioseuraajat kaipaavat uusia ja jännittäviä näkökulmia. :-)
Hyvä Juuso, ei muuta kuin lisää utua putkeen!
VastaaPoistaJuuso Erno on aivan tulessa! :)
VastaaPoistaErittäin hienoja kannanottoja ja tärkeistä asioista. Hyvä Juuso!
Olet nimenomaan Henry täysin oikeilla linjoilla. Niin mainonta, yhdistysmarkkinointi, kuin poliittinen kampanjan tekokin perustuu yksinkertaistamiseen ja toistoon.
VastaaPoista"K.I.S.S. - keskity olennaiseen, keskity tehokkuuteen! Mieti markkinoinnillisesta näkökulmasta tehokkuus ja näkyvyys/per käytetty työtunti. Hio, toista, hio, toista!"
Itseasiassa tarvisi keksiä noin 10 kpl vastaavia sloganeja, kuin "naisen euro on 80 centtiä" -ja sitten saatta ne miljoonan toisto kerran kautta, koko Suomen tajuntaan.
Jos nykyhetken miesaktivismissa jotain muutettavaa on, niin se nimenomaan on liiallinen "kuppikuntamaisuus", "loputon analysointi" ja "vuorovaikutus hakuisuus/keskustelunomaisuus".
Sen jälkeen kun Henry nyt vielä julkaisee tulevan kirjansa, niin kaikki tieto on jo kyllä olemassa -ei se ole mikään kysymys enää -vaan se, että kukaa osaa tuotteistaa nuo miesten ongelmat ja markkinoida ne kiteytettynä kansalaiselle, medialle ja poliitikoille.
T:KAMPANJOIJA, SISSIMARKKINOIJA HUOMIOTALOUDESSA V. 2010
- Just Do It -
Lisätään vielä, että näiden Juuso Ernon kirjoitusten markkina-arvo miesasialle on huikea!
VastaaPoista"Suomessa miehellä on erioikeus palkattomaan pakkotyöhön"
VastaaPoista"Suomessa naisen euro on 125 senttiä"
"Montako senttiä on lapsen isä?"
"Suomessa miehen elämä 90% elämästä"
jne.
:ah so!
"Miehet joutuvat perheessä törkeän pahoinpitelyn uhriksi useammin kuin naiset."
VastaaPoista"lapsen pahoinpitelijä on yleesä nainen"
"3/4 surmatuista lapsista on naisten surmaamia"
"3/4 eroista on naisten hakemia"
"laki ei ole naiselle ja miehelle sama"
"valhe, emävalhe, naisen euro on 80 centtiä"
VastaaPoista"naisten seksuaalinen valta"
"mies vailla tasa-arvoa"
"miehen vuosi on vain 1o kuukautta"
"yleinen naissiviilipalvelus Suomeen"
"tasa-arvo asevelvollisuuteen"
jne
-
Eli tosiaan, kyllä näitä kaikenlaisia "lentäviä lauseita" on jo miesnäkökulmassakin yritetty luoda -nyt ne pitää vain myydä kansalaisille, medialle ja poliitikoille.
Erno on markkinamies ;-)
"Minä taas arvelen, että ns. suuri yleisö on näistä asioista niin pihalla, että samoja peruspointteja pitää toistella mediassa vuosikausia, ennen kuin mitään edistystä tapahtuu. "
VastaaPoistaNoniin, onhan sekin
tietty edistystä jos naisille saadaan edes kahden viikon mittainen kansalaispalvelus. Saavatpahan naisetkin joskus maistella omaa verta. Ollaan kuin Israelissa: mies- ja naissotilaat rinta rinnan. Tosin saattaa vähän taistelumotivaatio kadota, kun alkaa tuntua turhalta koko velvollisuus.
"Jos nykyhetken miesaktivismissa jotain muutettavaa on, niin se nimenomaan on liiallinen "kuppikuntamaisuus", "loputon analysointi" ja "vuorovaikutus hakuisuus/keskustelunomaisuus"."
VastaaPoistaNo on siinä ongelmia.
Itselläni on melko eheä visio siitä millaista olisi tasa-arvo. Epämuodikashan se on. Ei oikein sovi ihmisten yleisiin ajatuksiin,
joten joudun kirjoittamaan kaikkien kannalta epämuodikkaasti.
"Sen jälkeen kun Henry nyt vielä julkaisee tulevan kirjansa, niin kaikki tieto on jo kyllä olemassa -ei se ole mikään kysymys enää -vaan se, että kukaa osaa tuotteistaa nuo miesten ongelmat ja markkinoida ne kiteytettynä kansalaiselle, medialle ja poliitikoille."
VastaaPoistaTodellisessa tasa-arvopolitiikassahan keskeistä ei ole ne muodollisempien ongelmien oikaisutoimet vrt. huoltajuuskiistat ja asevelvollisuuskysymykset, vaan yksinomaan se, miten a) miesten kunnioittaminen saadaan kohdalleen ja b) nykyiset pissis- ja
seurapiirihutsut ottamaan vastuuta yhteiskunnasta ja yksityiselämään liittyvien asioiden hoitamisesta.
Se edellyttää näiltä naisilta radikaalia elämäntapamuutosta ja asenteen vaihtumista. NAISEN ON YKSINKERTAISESTI KILPAILTAVA MYÖS ÄLYKKYYDESSÄ JA SELVÄJÄRKISYYDESSÄ.
Media ja yhteiskunta on
edelleen julmetun alkoholi- ja suorittajamiesvetoinen, elokuvat ja viihdeteollisuus on täynnä miespuolisia sankareita naispuolisine supporteineen. Naiset valittavat allejäämistä ja tasajaon puuttumista, vaikka samalla ylläpitävät seksuaalisen vallankäytön ja niukan suostumisen kautta tapahtuvaa miesten valikointia ja kilpailuttamista, eivätkä harjaannu ihmisinä. Jos naiset vaativat miehiltä aina vain enemmän (toimia)
eivätkä itse panosta asioihin tai välitä sukupuolten harmoniasta, kuin seksuaalisen vallan asettaman minimimäärän verran sehän on selvä, että naisilla on silloin vähemmän oikeutta nauttia talouden hedelmistä oman palkkalaskelmiensa
kautta.
Nyt alkaa olla pikkuhiljaa
aika päättää, haluavatko naiset tasa-arvoa. Jos naiset eivät ääntään korota kriittisissä kysymyksissä on turha sitten valittaa jos 25 vuoden kuluttua naisten saavutukset ja oikeudet ovat nykyistä vielä paljon heikommat.
Onneksi monet naiset varmasti tekevät suuren elämäntapamuutoksen ennemmin.
"Todellisessa tasa-arvopolitiikassahan keskeistä ei ole ne muodollisempien ongelmien oikaisutoimet vrt. huoltajuuskiistat ja asevelvollisuuskysymykset, vaan yksinomaan se, miten a) miesten kunnioittaminen saadaan kohdalleen ja b) nykyiset pissis- ja
VastaaPoistaseurapiirihutsut ottamaan vastuuta yhteiskunnasta ja yksityiselämään liittyvien asioiden hoitamisesta."
****
Poliitikassa ratkaistaan aika paljon juuri lakisääteisiä asioita.
Ja eikö huoltajuuskiistat juuri ole keskeisin miesten kunnioitus kysymys. Kuten sekin, että ei miehillä teetetä 12h/6vrk työviikkoja palkatta?
****
Mutta kerropa nyt bmad oikeita, reaalimaailmassa toimivia työtapoja, miten nämä sinun mielestäsi keskeisimmät ongelmat ratkaistaan kulttuurissamme?
Eli nimeä, ja määritä ne ongelmat ensin selkeästi.
Ja sitten kerro konkreettisia käytännön toimia, miten muutamme ne.
Ja ota huomioon sitten oikea ratkaisuehdotuksiesi tehokkuus ja toimivuus, suhteessa käytettyihin työtunteihin. Meitä työntekijöitä on nimittäin aika vähän, joten turhaan työhön ei ole aikaa.
"Poliitikassa ratkaistaan aika paljon juuri lakisääteisiä asioita."
VastaaPoistaPolitiikkaa voidaan silti
harjoittaa hyvin monella eri tavalla. Nykyisen demokratian päänlinjaukset estävät monet hyvät
uudistukset. Sananvaltaa on liikaa Etelä-Espoossa asuvilla liikemiehillä ja heidän rouvillaan. Politiikasta pitäisi tehdä yhteisempää ja globalisaatio on monesta kohdin vähän huonosti yhteydessä esimerkiksi tasa-arvon ja ilmastonsuojelun, jopa terveen liiketoiminnan kanssa.
"Ja eikö huoltajuuskiistat juuri ole keskeisin miesten kunnioitus kysymys."
Ei tuo mikään keskeisin kysymys ole, vaikkakin oleellinen reunadetalje.
Lasten tekeminen nyky-yhteiskunnassa ei ole kovin turvallista ainakaan ktm:lle ja atm:lle, koska nainen voi hetken mielijohteesta useimmiten kaapata lapset ja heittää miehen ulos kodistaan yhteiskunnan tuella.
Lisäksi lastenkasvatushierarkiat eivät välttämättä takaa sitä, että lapsi nyky-yhteiskunnassa voitaisiin kasvattaa vanhempiensa haluamalla tavalla. Enkä nyt todellakaan tarkoita sitä, että vanhemmilla pitäisi olla oikeus heittää kakaroitaan seinille tai käyttää lapsiaan seksuaalisesti hyväksi.
"Mutta kerropa nyt bmad oikeita, reaalimaailmassa toimivia työtapoja, miten nämä sinun mielestäsi keskeisimmät ongelmat ratkaistaan kulttuurissamme?"
No olen ehdottanut
esimerkiksi sitä, että lapsia saisi tehdä vain avioliitossa, ja että lasten lukumäärää rajattaisiin. Avioero voitaisiin joko kriminalisoida tai tehdä maksulliseksi. Jos valtio ulosottaisi esimerkiksi puolet eroavan parin asunnon arvosta, niin silloin ihmiset joutuisivat miettimään parisuhteen muuttamista avoimeksi halutessaan vaihtelua, eikä perheydin olisi niin helposti hajotettavissa.
"Ja sitten kerro konkreettisia käytännön toimia, miten muutamme ne.
Ja ota huomioon sitten oikea ratkaisuehdotuksiesi tehokkuus ja toimivuus, suhteessa käytettyihin työtunteihin. Meitä työntekijöitä on nimittäin aika vähän, joten turhaan työhön ei ole aikaa."
En ole sysäämässä
mitään taakkaa random ihmisille. Ajan kauaskantoista ja epämuodikasta visiopolitiikkaa, tavoitteena yleisen viihtyvyyden mukainen tasa-arvo.
Mutta yksi tapa vaikuttaa
miesten syrjäytyneisyyteen olisi tietenkin lisätä syrjäytyneiden miesten tukitoimia. Saattamalla syrjäytyneet miehet hyväkuntoisiin yksiöihin asumaan ja samalla seksuaalisten palvelujen piiriin (Tanskassahan kai jo vammaiset saavat käydä prostituoiduilla) voidaan säästää yllättäviä summia syrjäytyneiden hoitokustannuksissa.
Ja samalla lasketaan vapailla markkinoilla olevien naisten mahdollisuuksia käydä kauppaa seksuaalisella vallalla.
No, tässä nyt oli vaan jotain. Aikaa rajoitetusti.