perjantaina, toukokuuta 27, 2011

Tasa-arvovaltuutettu jyrähtää

Married men earn a third more than their single counterparts

Who spends the most years in retirement?

Fewer Young Women Married than Ever

It’s booty-watching season: Get ready to be judged
Michael Kimmel, a sociologist and editor of the journal Men and Masculinities, describes the judgments men make about bodies as a form of pre-rejection.

“I think of it like the Goldilocks principle: They’re either ‘too hot’ or ‘too cold,’ but are they ever ‘just right’? This is particularly true about those parts of the body that are sexualized,” Dr. Kimmel said.

“My general sense is that this talk serves to neutralize the anxiety men feel that women have the power of choice, that women make the decision when we make a pass at them. This gives men the illusion that they have the power to ‘screen,’ to reject pre-emptively. In other words, it’s an example of how men, despite all the power that they have in the world at large, don’t feel very powerful in the dating marketplace.”
Kevin Myers: Feminist meme now dominates and corrupts almost all discourse on women and violence

Tasa-arvovaltuutettu: Maanpuolustuskorkeakoulun pääsykoe suosii miehiä
Ammattiupseeriksi mielivien, sekä naisten että miesten, pitää Maanpuolustuskorkeakoulun pääsykokeessa pystyä juoksemaan 12 minuutissa 2 600 metriä. Tasa-arvovaltuutettu Pirkko Mäkisen mielestä tämä suosii miehiä. Mäkinen vaatiikin, että kestävyyttä mittaavassa Cooperin juoksutestissä asetetaan naisille oma raja.
How important is gender?

Naisen erivapaus on tasa-arvon irvikuva

Moni varusmies ihmettelee, miten jotkut huippu-urheilijat voivat selviytyä asevelvollisuudestaan niin helposti
Nimimerkkiä käyttävä naishenkilö aloittaa sähköpostikirjeensä näin:

"Lähestyn teitä asialla, joka koskettaa tällä hetkellä perhettämme ja varmasti jossain vaiheessa elämää muitakin."

"Kyse on asevelvollisuuden suorittamista. Luin taannoin Mikko Koivun saavan erityislomia maailmanmestaruuden takia. Muutenkin näillä urheilijoilla on armeijan käyminen erivapauksia täynnä."

Kirjoittaja jatkaa, että hänen miehensä on parasta aikaa armeijassa ja että pariskunnalla on 11 kuukauden ikäinen tytär.

"Ei varmaan tarvitse kertoa, kuinka vaikeaa tämä armeija-aika on ollut rahallisesti, henkisesti ja fyysisesti. Miksi perheelliselle ei suoda armeijan aikana tällaisia erivapauksia, joita nämä Koivut ja kumppanit saavat? Eikö perheen ja lapsen hyvinvointi ole tärkeää? Mielestäni omaa lasta ei voi edes verrata esim. jääkiekkoon."

keskiviikkona, toukokuuta 18, 2011

Seksuaalikäyttäytymisen esihistoria

Kirjaesittely: Paritellen - Seksuaalikäyttäytymisen esihistoria

Naiset ovat venuksesta ja miehet marsista-seminaari (olen myös itse mukana paneelissa)

"Tosimies ei voi valittaa seksihäirinnästä"


Miehille sattuu ja tapahtuu töissä
Työtapaturmia sattuu Suomessa miehille kolme kertaa enemmän kuin naisille. Miehet valikoituvat riskialttiimpiin töihin kuin naiset. Jos vertaillaan samassa ammatissa toimivia miehiä ja naisia, tapaturma-alttiuden ero häviää.
Författaren Pär Ström analyserar i boken "Sex feministiska myter" sex av de vanligaste feministiska teserna och visar att dessa inte stämmer med verkligheten. [Kirjan voi ladata ilmaiseksi linkin takaa]
Myt 1: "Kön är en social konstruktion"
Myt 2: "Kvinnor får lägre lön för samma jobb"
Myt 3: "Kvinnor har svårare att göra karriär"
Myt 4: "Män slår kvinnor"
Myt 5: "Kvinnor dubbelarbetar"
Myt 6: "Kvinnor får sämre sjukvård"

tiistaina, toukokuuta 17, 2011

Toivottavaa ja suotavaa

Kulttuurierot vaikuttavat myös työpaikoilla
Naisia on pian selvä enemmistö varsinkin nuorista palvelualojen johtajista ja esimiehistä. Tämä kehitys on suomalaisesta ja länsimaisesta näkökulmasta toivottavaa ja suotavaa.
Ilmiantajien suojelulaki
Seksuaalisen ahdistelun määritelmä on sellaisenaan jo koominen. Naisasialiitto Unioni ja Stakes määrittelivät sen niin, että ahdistelua on kaikki se, minkä kohde kokee ahdisteluksi.

tiistaina, toukokuuta 10, 2011

Tulva 2

"Tuulat, pirkot, mirjat... olen teidän miehenne!"
1. "Perussuomalaiset haluaisi korottaa kodinhoidontukea, jotta lapsia voitaisiin tehdä nuorempina. Perussuomalaisille tärkeä asia on myös omaishoitajien, joista suurin osa on naisia, aseman parantaminen."

Leppänen siis näkee noin 500 euron kotihoidon tuen korottamisen tasa-arvoa lisäävänä toimenpiteenä - toisin kuin suuri osa feministeistä, joiden keskuudessa kritiikki nykyistä perhevapaajärjestelmää ja erityisesti lähes pelkästään naisten käyttämää kotihoidon tukea kohtaan on voimakkaasti lisääntynyt.

2. Naiskiintiöitä Leppänen ei kannata, "koska mieskiintiöitäkään ei ole".

Perustelu on kummallinen, sillä esimerkiksi julkishallinnon päätöksentekoelinten kiintiöt ovat neutraalisti sukupuolikiintiöitä, joissa taataan vähintään 40 prosentin edustus molemmille sukupuolille - tarvittaessa myös miehille.

3. Naisen euron ymmärtämättömyys käy ilmi myös Ruohonen-Lernerin kommentista: käsitteellä "naisen euro" (tällä hetkellä 82 senttiä) viitataan nimenomaan sukupuolten väliseen palkkaeroon, josta arvioiden mukaan puolet aiheutuu siitä, että samasta työstä ei makseta samaa palkkaa. Toinen puoli on seurausta siitä, että naiset ja miehet ovat sijoittuneet eri aloille ja erilaisiin tehtäviin.

Boy wears skirt to school in protest against 'discrimination'


WHO WOULD TEACH THEIR DAUGHTER TO BE A GOLD-DIGGER?

SlutWalking is rooted in riot grrl attitude