lauantaina, syyskuuta 14, 2013

Patriarchy Is Dead

Miestutkija: Tulotietojen kysely ei kerro paluusta menneisyyteen

The Patriarchy Is Dead

In regaining jobs, women doing better than men

Sukupuolitaistelun savuavat rauniot

49 kommenttia:

 1. Vilkaisin juuri ohimennen AVA -kanavan "Baletin huipulle" realitysarjaa.

  Meneillään oli juuri tilanne, jossa miestanssijat harjoittelivat kohtausta, jossa heillä oli rekvisiittanaan miekat.

  Osalla naistanssijoista, jotka seurasivat miesten edesottamuksia samassa harjoitussalissa, oli hyvin vaikea pitää pokeria. Sävy näillä naisilla oli: "voi noita miehiä" (ymmärsin: "ovat kuin pikkupoikia"). Harjoituksen jälkeen miestanssija sai kuulla "kehuja" naistanssijaparilta: "sinun pakarasi pysyivät kivan napakoina koko ajan".

  Tuo balettitanssisali oli selvästikin "naisten valtakuntaa", jossa pilkkanaureskelu ja miestanssijoihin kohdistuvat seksistiset huomauttelut olivat arkipäivää.

  Vastaavalla tavalla naisille naureskelua on vaikea löytää yhtään mistään nykypäivänä.

  VastaaPoista
 2. Lainaus blogistani:

  "...

  Eipä 'tämä' mitenkään muuten voisi ollakaan...

  "Minä" olin ilmentymättömänä jo "aikojen alusta". Sitten vain kokonaisuus virtautti "osansa" siten, että "minä" nousin merestä höyrypatsaaksi hengailemaan "tänne". Voi vidu kun yksi hiekanjyvä jonkun random kiinalaisen silmässä, tai yksi sokeritoukan askel vessan lattialla - tai idioottimainen ajatus jonkun kylähullun mielessä - on ilmentymä, jonka kaikki muu mahdollistaa, ja johon kaikki muu on täydellisessä riippuvuussuhteessa. Yksi kirjoitusvirhe tekstissäni on kaiken menneisyys, nykyhetki ja tulevaisuus.

  Mikään ei ole koskaan väärässä ajassa, eikä väärässä paikassa missään. Yksi hiekanjyvä Saharassa on koko universumi.

  Ja nämä sekavat ajatuksenikin aiheesta kuuluvat suureen kokonaiskuvaan. Miksi tämä ahdistaisi?

  ..."

  VastaaPoista
 3. Kiitos virallisista oikeusministeriön linkeistä, herra Hurtta. Olinkin aikonut etsiä nuo käsiini.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MGTOWfi: Kiitos virallisista oikeusministeriön linkeistä, herra Hurtta. Olinkin aikonut etsiä nuo käsiini.

   Tuolla taasen käsittelin, mikä oli lopputulos eduskunnan käsittelyssä.

   Poista
 4. Kiitos vihjeistä alastomana uimisen rangaistavuudesta. Tunti sitten kävin saunasta uimassa kolme kertaa alastomana. Näin olen tehnyt jo 70 vuotta samassa rannassa. Onneksi alastonuinnista selviää sakoilla. Viiden kymmenen metrin päässä oli naapuri verkkoja kokemassa. Tuskin koki häiriötä, sillä huutelimme tosillemme viimeaikaisista kalansaaliista. Pitäisikö siis minun kysyä häneltä, onko hän homo, jotta alastonuinti saisi jatkua ilman sukupuolista ehdottelua?

  Eikö lakiehdotus mene nyt metsään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi: Kiitos vihjeistä alastomana uimisen rangaistavuudesta. Tunti sitten kävin saunasta uimassa kolme kertaa alastomana. …

   Minulla on kuvitelma, että lakiehdotukset tekijät eivät ajatelleet tuon pykälän muotoilun koskevan myöskin tätä.

   Mutta lakiesityksen perusteluista voi kyllä myöskin tehdä tämän tulkinnan.

   "Samoin tällainen teko voisi olla itsensä paljastaminen toiselle, jos yksittäiseen henkilöön kohdistuvana ei täyttäisi sukupuolisiveyden julkisen loukkaamisen tunnusmerkistöä."

   Jos sen alastomana uimisen voi nähdä ennalta määräämätön joukko ihmisiä ja se aiheuttaa pahennusta, niin se jo nykyisin täyttää rikoslain sukupuolisiveyden julkisen loukkaamisen tunnusmerkistön.

   Joten voi helposti kuvitella että tuo ehdotetun pykälän seksuaalisen häirinnän tunnusmerkistö tällöin täyttyy kun pelkästään naapuri näkee sen uinnin alastomana (naapuri ei ole ennalta määräämätön joukko ihmisiä).

   / Kari Hurtta

   Poista
  2. @ Kari Hurtta; sukupuolisiveyden julkinen loukkaaminen, seksuaalinen häirintä

   Tuossa sukupuolisiveyden julkinen loukkaaminen ja suunnitellussa seksuaalinen häirintä -pykälässä on yhteistä että ne on tahallaan kirjoitettu niin epämääräiseksi että voidaan syyttää lähes mistä tahansa, jos halutaan.

   Kummassakaan pykälässä itse rikoslain pykälä ei sano, mikä on laitonta ja mikä ei ole laitonta. Näyttää siis siltä että tuossa ehdotetussa seksuaalinen häirintä -pykälässä on esikuvana tuo sukupuolisiveyden julkinen loukkaaminen -pykälä.

   / Kari Hurtta

   Poista
 5. MGTOWfi sanoi...

  "Kiitos virallisista oikeusministeriön linkeistä, herra Hurtta. Olinkin aikonut etsiä nuo käsiini."

  Hurtta on mainio.

  VastaaPoista
 6. http://deebysoulsurface.blogspot.fi/2013/09/hiekkalapioiden-soitto-hakukoneiden.html

  Lainaus blogistani:
  "Sen verran rakastan kuitenkin siinä Varsovan sopimuksessa esitettyä muodollista järjestystä, että pitäydyn englantilaisessa oluttuopissani. Paljastusta seuraisi tietysti suuri leikki. Ihmisethän eivät halua, että heidän nimiä voidaan googlata, koska silloin heiltä menisi etulyöntiasema ja toiset lelukauppiaat kävisivät heidän kimppuunsa."


  Kiitos lukuisille lukijoille!

  VastaaPoista
 7. Jos tällainen Marianne olisi lyönyt minua, niin en olisi käyttäytynyt noin herrasmiesmäisesti. Olisi tehnyt mieli kunnolla repäistä letistä ja takoa, kunnes jauheliha ei tee enää vastarintaa.

  VastaaPoista
 8. "Jos tällainen Marianne olisi lyönyt minua, niin en olisi käyttäytynyt noin herrasmiesmäisesti. Olisi tehnyt mieli kunnolla repäistä letistä ja takoa, kunnes jauheliha ei tee enää vastarintaa."

  "Uusi tutkimus väittää: Sadisteja on enemmän kuin tiedämmekään"


  Huutoonne on vastattu.

  http://deebysoulsurface.blogspot.fi/2013/09/sosiaalisen-sadismin-kulttuurissa.html

  Jää viimeiseksi bloggaukseksi. Hurtta: voit vedellä tuosta suoralinkin, jos haluat.

  VastaaPoista
 9. Sopii HL:n uuden US-blogauksen aihepiiriin,tässä "rialloinen" CP-linkki:
  http://uncabob.blogspot.fi/2013/09/its-not-fair-that-i-cant-find-rich.html

  VastaaPoista
 10. Tuosta väitetystä 8-vuotiaan kuoliaaksinussimisesta ei varmaan Suomessa olisi uskallettu hiiskahtaa mitään kritiikkiä, ellei EU:kin olisi siitä järkyttynyt. Pelkonahan on se, että jos joku suomalainen nostaa ongelman esiin, on vähemmistövaltuutettu heti "kivittämässä" viestintuojan sopimattomien tosiasioiden esilletuonnista, aivan niin kuin Halla-ahon aikoinaan. Tosin kenties tulevaisuudessa on luvassa ihan konkreettistakin kivittämistä tällä menolla.

  VastaaPoista
 11. Tuosta väitetystä 8-vuotiaan kuoliaaksinussimisesta ei varmaan Suomessa olisi uskallettu hiiskahtaa mitään kritiikkiä, ellei EU:kin olisi siitä järkyttynyt. Pelkonahan on se, että jos joku suomalainen nostaa ongelman esiin, on vähemmistövaltuutettu heti "kivittämässä" viestintuojan sopimattomien tosiasioiden esilletuonnista, aivan niin kuin Halla-ahon aikoinaan. Tosin kenties tulevaisuudessa on luvassa ihan konkreettistakin kivittämistä tällä menolla.

  VastaaPoista
 12. Tämän bimboliinan mielestähän peniksen katkaisu oli erittäin hauska juttu ja nyt itte valittaa tästä:
  http://www.iltasanomat.fi/viihde/art-1288599493087.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. @ Anonyymi;

   Fathers and Families: CBS’s ‘The Talk’ Calls Wife’s Sexual Mutilation of Husband ‘Quite Fabulous’ (2011)

   CBS’s “The Talk” found Catherine Kieu Becker’s slicing off of her husband’s penis to be high comedy.   The hosts of “The Talk” found Becker’s mutilation of her husband to be great fun. One of the panelists, Sharon Osbourne, called the savage attack “quite fabulous” and “hysterical.” Host Julie Chen laughed heartily when a woman in the audience called out “that’ll teach him” to the news that Becker had done it because he’d filed for divorce.

   Poista
 13. Seuraavaksi voisi olla vuorossa miss burkha.

  Muslimimaailman kauneuskilpailu haastaa perinteisen missikisan

  Tässä on jo oikeanlaista yritystä lettiotteineen, mutta seuraavan kerran ei pidä päästää heti irti, vaan pitää kiinni vähintään kunnes lompakko on tarkastettu ja poliisi kutsuttu paikalle:

  Nainen tunkeutui autoon ja vei kuskilta lompakon

  VastaaPoista
 14. Tällaista leikkaustahan kaipaisi moni femakko, joiden naama tuppaa olemaan jatkuvasti kuin norsun vittu:

  Järkyttävä kauneusilmiö leviää: Suupielet leikataan ikuiseen hymyyn

  Marianne Kallio puolustautuu: Olen glamour-malli!

  VastaaPoista
 15. Onko miehissä mitään hyvää?

  Roy Baumeisterin kirjan herättämiä ajatuksia: Feministivaltion mahdollisuus, miesten avioliittokapina, miesten ja naisten eroista...

  VastaaPoista

Valitse itsellesi joku nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. Älä laita ruksia kohtaan "Anonyymi".