torstaina, lokakuuta 01, 2015

Feministien uskomaton herkkänahkaisuus keskusteluissaan

Feministityhmästä löytyy keskusteluketju, joka kertoo kuvaavasti feministisen keskustelukulttuurin herkkänahkaisuudesta.

Feministien keskinäinen väittely löytyy Miesasian sivustolta.

Tässä poimintana muutama Taru Hallikaisen bänneihin johtaneista viesteistä:

Näin feministit sanelevat keskustelun sääntöjä
  1. Ensimmäinen varoitus spleinaamisesta ja hyväksyttävien termien määrittelystä kyseessä olevan vähemmistön puolesta.
  2. Toinen varoitus napsahti tone polisoinnista.
Mitä ihmettä ovat "speinaaminen" ja "tone polisointi"?

Feministinen keskustelu on vapaan keskustelun vastakohta.

Stereotyypin mukaan feministit koostuvat huumorintajuttomien loukkaantujien ammattiarmeijasta ja tuo stereotyyppi näyttää pitävän kutinsa.

Muistan vanhat naistutkimuslistan keskustelut, jossa keskustelu meni aina siihen, kuinka saa ja pitää keskustella. Itse asian käsittely ei edennyt juuri koskaan mihinkään.

8 kommenttia:

  1. http://keskustelu.suomi24.fi/t/13844391/syita-feminismin-vastustamiseen#comment-81035326

    VastaaPoista
  2. Revealed: What British women want from porn

    ...
    The top three categories are 'lesbian', 'gay' and 'big dick'

    The most popular search terms are 'lesbian', 'threesome' and 'squirt'
    ...

    The Origins of Anti-Pornography Feminism | Fifteen Eighty Four

    www.tandfonline.com/doi/pdf/10.1080/00224499.2015.1023427

    VastaaPoista
  3. Edistääkö erotiikka siirtolaisuutta?

    Siirtolaistulvan syiden yksi vaiettu kysymys on naisten osuus kansainvaelluksien houkutustekijänä. Miksi naiset eivät ole huolestuneempia lasten ja naisten kohtalosta, miksi vain miehille avataan lämmin leivinuuni ja pyöräytetään pullat tervetuliaisiksi. Elintasosiirtolaisten palautuslentojen tyhjät paluupaikat pitäisi täyttää naisilla ja lapsilla, jotta Suomi saataisiin oikeasti kasvu-uralle.

    Asiaa on kuumastellut mm. nimimerkki Parzifal:

    "Tarkoitus ei ole sen kummemmin leimata koko sukupuolta mutta minusta näyttää siltä, että pahimpia mokuttajia ovat tietynlaiset naiset. Toimivat vapaaehtoisina kuljettajina, menevät vastaanottokeskuksiin piikomaan ja sisustavat ne "kauniiksi". Heitä ei ensinkään kiinnosta selvitellä tämän bisneksen isoa kuvaa ja taustoja. Jos heille koittaa ihan faktapohjalta selittää jotain, saa vastaansa vain täydellisen torjuntareaktion. Ja syytöksiä."

    http://hommaforum.org/index.php/topic,104330.0.html

    Sama kysymys esiintyy aikaisemmin kirjoittamani blogin lopussa:

    "Jäävätkö pakolaisten naiset ja lapset heitteille Suomen yksipuolisen maahanmuuttopolitiikan takia? Paljonko asiaan vaikuttaa se, että enemmistö maahanmuuttoteollisuuden työvoimasta on naisia? Siinäpä tutkimista"

    VastaaPoista
  4. Yritin etsiä googlesta selitystä tone polisoinnille. En löytänyt. Tosin feministipiireissä pyörinyt kaverini väitti kuulleensa sanan usein.

    VastaaPoista
  5. On itseasiassa jännää miten identtisesti diskurssi jo täällä käy samaa tahtia kuin esim. jenkkilässä. Tuo tone policing on minullekin täysin tuttu termi, koska olen keskustelua seurannut. PC (politically correct) kulttuuri on siis rantautunut tännekin jo kunnolla.
    Are you PC, bro? :)

    Molemmat reaktiot olivat täysin vastaanvanlaisia mitä olen tottunut näkemään ja lukemaan tuolta mualiman turuilta.

    Asioiden ilmaiseminen väärällä tavalla tai äänensävyllä (tai väärän henkilön suusta) on vähintäänkin "problematic", ja pienikin vastoinkäyminen, joka voi olla jo esim. lievästi eriävä mielipide voi aiheuttaa täyden paniikkireaktion, kontrolloimatonta itkua, pelkotiloja jne.

    Ensimmäinen esimerkki oli lähes oppikirjatapaus. Väärä äänensävy tai termin käyttö on ongelmallista, jonka jälkeen suhtautuminen kritiikkiin oli joko "vähättelevää" tai annettu "väärällä" äänensävyllä mikä aiheutti suhteettoman tunnereaktion.

    Samaa edustavat mm. heitot mihin on tullut törmättyä, esim: "Sain Twitteristä PTSDn".

    = Posttraumaattinen stressihäiriö - jota tavataan yleensä vain tosi vakavasti traumatisoituneilla, kuten sotilailla jotka ovat joutuneet kokemaan mm. taistelutovereiden kuolemia yms. "vähän" vakavampaa tavaraa, mutta feministi kertoo kehittäneensä moisen eriävien mielipiteiden lukemisesta. Sama ideologi muuten uhkaili ottavansa yhteyttä veteraanin esimiehiin ja hankkivansa tällä ongelmia, kun tämä kehtasi kyseenalaistaa twitteristä saadun PTSH aitoutta.

    Samaa settiä Hallikaisen kanssa. Pienikin ideologiasta poikkeaminen, tai sen kyseenalaistaminen tarkoittaa yhteisöstä sulkemista. Kyseessä ei ole keskustelu tai ajatusten vaihto, kyseessä on "hug box", tai kaikukammio joka suljetaan todellisuudelta että ideologia säilyy kyseenalaistamattomana, ja näin ehjänä ja kirkkaana.

    Hallikainen meni kyseenalaistamaan ajatusten himmeliä ja reaktio oli kritiikin ulkoistaminen ja estäminen, eli bannaus. Juuri kuten hän viimeisiksi sanoikseen ehti todetakin. Tuo ei ole asioista keskustelemista, se on oman signaalin vahvistamista. Ideologia ei kestä ellei sitä suojella kriittiseltä tarkastelulta ja kritiikkinä tuo oli hyvin hienovaraista, mutta sekin oli liikaa.


    https://www.youtube.com/watch?v=S_hS-JXoTMk
    Esim. tuossa on mainio keskustelu nykyisestä feminismistä, ja tällä hetkellä valtaa hamuavasta SJW (social justice warrior) kulttuurista.

    Keskustelun lomassa mainitut tapaukset ovat tapahtuneet pääosin toisella puolella lätäkköä, mutta toistavat täysin ylläolevia esimerkkejä. Eriäviä mielipiteitä esittävää puhujaa varten tarvitaan esim. turvahuone, johon varataan infantiiliä tavaraa kuten värityskirjoja ja pehmoleluja lievittämään oman maailmankuvan vastaisen näkemysten kuulemisesta aiheutuvia paniikkireaktioita.

    http://www.thestar.com/news/crime/2014/01/07/when_does_tweeting_become_criminal_harassment.html
    Toinen mielenkiintoinen keissi on Kanadassa tapahtunut Gregory Alan Elliottin tapaus, jossa hän joutui oikeuslaitoksen hampaisiin käytännössä olemalla äänekkäästi eri mieltä parin poliittisesti aktiivisen feministin kanssa, koska hän ei hyväksynyt heidän taktiikkaansa usuttaa internet-väkijoukkoa erään toisen henkilön kimppuun.

    Tämä eri mieltä oleminen oli kyseisten feministien mielestä ahdistelua ja se sai heidät "pelkäämään", huolimatta siitä että GAE ei uhkaillut tai panetellut (tämä selviää jo oikeuden dokumenteista), hän kehtasi kyseenlaistaa ja kritisoida kyseisiä henkilöitä ja Kanadan oikeuslaitos sitten päätti tarttua tehdä hänestä jonkinlaisen ennakkotapauksen mm. tuhoamalla hänen uransa (oikeuden ehtona ettei hänen tarvitse mennä vankilaan oli, ettei hän saa omistaa mitään laitetta jolla hän voisi mennä internettiin - onnea vaan graafikolle tehdä töitään nykymaailmassa ilman internettiä).

    Pitääkin käydä tekemässä päivän hyvä työ ja laittamassa herran avustuskassaan vähän shekeleitä.

    VastaaPoista

Valitse itsellesi joku nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. Älä laita ruksia kohtaan "Anonyymi".