sunnuntai, kesäkuuta 12, 2016

Vasemmistoliitto luopuu miehistä ja naisista!

Vasemmistoliiton puoluekokous on suuressa viisaudessaan päättänyt luopua ihmisten jaottelusta miehiin ja naisiin.

Puoluehallituksen mukaan jaottelu miehiin ja naisiin kategorisoi sukupuolet kahtiajakoon tavalla, joka ei vastaa nykypäivää.
Vasemmistoliiton vanhat tekstit pitää päivittää

Tasa-arvoa ja turvaa äitiyslailla
Vasemmistonaiset (vasemmistohenkilöt) tukee ihmisoikeusjärjestöjen ja yksittäisten kansalaisten ajamaa kansalaisaloitetta äitiyslaista (vanhempilaista). Vasemmistonaisten (vasemmistohenkilöiden) puheenjohtaja Saila Ruuth kannusti Vasemmistoliiton puoluevaltuustossa kokousväkeä allekirjoittamaan äitiyslakialoitteen (vanhempilakialoitteen). Aloitteen tarkoituksena on, että kahden naisen (henkilön) perheeseen yhdessä hedelmöityshoidon avulla syntynyt lapsi saa jo ennen syntymäänsä molemmat äitinsä (henkilönsä) virallisiksi vanhemmikseen.
Feministinen manifesti
Vasemmistonuoret on feministinen (egalitaristinen) poliittinen järjestö. Feminismi (egalitarismi) on perinteisesti ollut kattotermi erilaisille liikkeille ja suuntauksille, joiden huomion kohteena on sukupuolten (henkilöiden) ja niistä muodostettujen käsitysten vaikutus ihmisten yhteiskunnalliseen asemaan ja hyvinvointiin. Termi viittaa naissukupuoleen (henkilöihin) siksi, että ihmiskunnan historian ajan naiset (henkilöt) ovat lähes poikkeuksetta olleet alisteisessa asemassa miehiin (toisiin henkilöihin) nähden.

Sukupuolittuneita (henkilöityneitä) palkkaeroja ei saada purettua ohjelmilla ja mietinnöillä vaan nostamalla perinteisesti naisvaltaisten (henkilövaltaisten) alojen palkkoja.

Jokaisen täysi-ikäisen tulee saada itse määrittää oma sukupuolensa (henkilönsä).

Tasa-arvo ja yhdenvertaisuus eivät ole mielipidekysymyksiä
Timo Hännikäisen juhannuskirjoittelu Naisasialiitto (henkilöasialiitto) Unionin ja Naisten (henkilö) Linjan Facebook-sivuilla sekä Tapanilan raiskaukset ovat nostaneet esiin jälleen kysymyksen siitä, miksi rasismin vastustaminen on myös naisasia (henkilöasia)? Se on sitä siksi, että rasismi kietoutuu yhteen naisten (henkilöiden) alistamisen kanssa.

Varsin tyypillinen ajatuskulku ja jopa ääneenlausuttu syy maahanmuuton vastustamiselle on se, että musta mies (henkilö) tulee ja raiskaa meidän naiset (henkilöt). Ensinnäkin tässä ajatuksessa toiset miehet (henkilöt) nähdään kategorisesti petoina, jotka vain raiskaavat päivät pääksytysten. Sen lisäksi naisista (henkilöistä) tehdään tässä ajattelussa omia. Kun vastustetaan maahanmuuttoa, suojellaan omaa omaisuutta, omia naisia (henkilöitä) ja heidän ”puhtauttaan”.


22 kommenttia:

  1. http://timo-vihavainen.blogspot.fi/2016/06/tupolevan-sisarukset.html

    VastaaPoista
  2. Suomalaisnaisilla ei ole tekosyitä
    Tasa-arvo ei ole täydellistä, mutta se on lähempänä täydellistä kuin missään muualla maailmassa, kirjoittaa HS:n Washingtonin-kirjeenvaihtaja Laura Saarikoski.


    SE iski minuun Los Angelesissa esivaali-iltana viime viikolla.

    Odotin Hillary Clintonin voitonpuhetta mantereen toisella puolella Brooklynissa. Televisiokamera kuvasi naisten ja tyttöjen hohtavia kasvoja, kun he odottivat idoliaan lavalle.

    Naisesta oli ensimmäistä kertaa Yhdysvaltain historiassa tulossa pääpuolueen presidenttiehdokas. Ei presidentti, vaan ehdokas.

    ”Naisten oikeudet ovat ihmisoikeuksia”, luki jonkun vaalikyltissä.

    SE SÄRÄHTI. Tietysti naisten oikeudet ovat ihmisoikeuksia! Mutta Yhdysvalloissa se pitää vielä kirjoittaa kylttiin.

    Suomalaiset naiset saivat äänioikeuden 110 vuotta sitten, amerikkalaiset 14 vuotta myöhemmin. Suomessa valittiin naispresidentti vuonna 2000, Yhdysvalloissa se on mahdollista 16 vuotta myöhemmin.

    Yhdysvallat on Suomea edellä rotujen välisessä tasa-arvossa. Suomi on Yhdysvaltoja edellä sukupuolten välisessä tasa-arvossa. Se näkyy pienissä ja isoissa asioissa.

    ASUN Washingtonissa, jossa on paljon uranaisia. Silti kaikki olettavat, että olemme muuttaneet Yhdysvaltoihin mieheni työn takia. Lasten leikkitreffit, synttärikutsut ja koulun vapaaehtoistoiminta kuuluvat äideille.

    Tuttu amerikkalaisnainen kauhisteli, että puoliso oli ehtinyt nähdä hänen harmaan hiuksensa ennen kuin hän värjäsi sen piiloon. Tuttu amerikkalaismies kysyi, pitääkö puolisoltani kysyä, jos käymme ilman häntä syömässä.

    Monet amerikkalaisnaiset ovat käytännössä yksinhuoltajia, koska miehet tekevät pitkää työpäivää. Kunnallista päivähoitoa ei ole.

    Teksasissa tapasin miehen, joka ihmetteli monta kertaa kovaan ääneen sitä, että kävelin rivakasti.

    ”Eivät naiset Teksasissa kävele kovaa. Kaikilla on korkokengät”, hän sanoi.

    CLINTONIN ehdokkuus tekee hyvää amerikkalaismiehille ja -naisille. Miehille se näyttää, että nainen kaikkine virheineen voi olla pätevä presidentiksi. Naisille se nostaa riman pykälää korkeammalle.

    Sillä sitä pohjoismainen tasa-arvo on: mahdollisuutta opiskella ja tehdä töitä riippumatta siitä, onko mies vai nainen ja onko lapsia vai ei. Tasa-arvo ei ole täydellistä, mutta se on lähempänä täydellistä kuin missään muualla maailmassa.

    Suomessa naisilla ei ole tekosyitä. Nautitaan siitä.

    VastaaPoista
  3. Li Andersson torjui suorin sanoin epäilyt vasemmiston jakautumisesta – ”Emme saa antaa perussuomalaisten kaltaisten puolueiden määritellä suomalaista duunaria”
    Duunarien ja punavihreiden yhdistelmä on puolueen vahvuus, Li Andersson linjasi.


    VASEMMISTOLIITON uusi puheenjohtaja Li Andersson korosti linjapuheessaan sunnuntaina, että vasemmistoliitto on kaikkien puolue. ”On monta tapaa olla vasemmistolainen”, hän sanoi.

    Näin hän torjui puheet puolueen jakautumisesta punavihreisiin ja duunareihin.

    Punavihreys ei ole minulle identiteetti, vaan tarkoitan sillä oikeudenmukaista, työllisyyttä edistävää ja ympäristön kantokyvyn mukaista politiikkaa”, hän sanoi.

    Akateeminen nainen ja perinteinen rasvanahkaduunari voivat yhdessä vastustaa vapaakauppasopimusta ja kannattaa pääomaverotuksen kiristämistä, hän sanoi.

    ”Juuri tämä yhdistelmä on ja sen pitää olla vasemmistoliiton vahvuus.”

    Uusi puoluejohto on akateeminen ja nuori: neljän puheenjohtajan ja puoluesihteerin keski-ikä on 35 vuotta.

    Heistä vain toinen varapuheenjohtaja, Paperiliiton työehtosihteeri Juho Kautto on lähellä ammattiyhdistysliikettä. Li Andersson sanoikin jo lauantaina, että kontaktien parantaminen ay-liikkeeseen on hänen painopistealueensa.

    ANDERSSON korosti puheessaan, että duunarikin ymmärtää ympäristöstä huolehtimisen ja kulttuurin ja sivistyksen merkityksen. Kuka se duunari sitten on, hän kysyi.

    ”Duunareiden joukko on monenkirjava. Epävarmuus, stressi, pelko ja työuupumus koskettavat myös korkeakoulutettuja.” Hän sanoi, että työelämän kahtia jakautuminen on vasemmistoliiton ja ay-liikkeen suurin haaste.

    ”Meidän tulee selvästi ilmaista, että tämän päivän työväenliikkeeseen kuuluvat kaikki, jotka joutuvat myymään omaa työtään tullakseen toimeen.”

    Andersson korosti myös sitä, että vasemmistoliitto on ympäristöstä välittävä puolue ja lähetti terveisiä hallitukselle:

    ”Me emme saa antaa perussuomalaisten kaltaisten puolueiden määritellä suomalaista duunaria ja luoda kuvaa ympäristöstä piittaamattomasta hahmosta, joka ei arvosta kulttuurielämää. Sellainen ei duunari ole.”

    HÄN PERÄSI suunnanmuutosta työllistämispolitiikkaan. ”Me haluamme Suomen, jossa työllisyyttä parannetaan panostamalla siihen, missä voimme olla vahvoja: osaavaan työvoimaan, koulutukseen, vihreään teknologiaan ja uusiutuvaan energiaan.”

    Hän myös toisti, että vasemmisto haluaa Suomeen kokeiluja kuuden tunnin työpäivästä. Samalla hän lyttäsi kilpailukykysopimuksen, jolla työaika pitenee.

    Itsensä työllistäjät Andersson haluaisi rinnastaa palkansaajiin ja pienyrittäjien työttömyysturvaa hän haluaisi selkeyttää.

    VASEMMISTOLIITON puoluekokous hylkäsi sunnuntaina niukasti Vasemmistonaisten aloitteen vasemmistoliiton julistautumisesta feministiseksi puolueeksi. Se herätti kiivasta arvostelua sosiaalisessa mediassa.

    ”Päätös ei sisältänyt kielteistä feminismikantaa”, Li Andersson puolustautui. ”Vasemmistoliiton periaateohjelmassa feministinen ajattelu ja ympäristötietoisuus ovat keskeisessä asemassa”, hän vielä jatkoi.

    Varmuuden vuoksi hän vielä otti feminismin esiin linjapuheessaan. ”Tarvitsemme feminismiä työmarkkinapolitiikkaan. On täysin tekopyhää puhua samapalkkaisuuden edistämisestä, kun samaan aikaan sovitaan lomarahojen leikkauksista vain naisvaltaiselle julkiselle sektorille.”

    VastaaPoista
  4. Anna-Maja Henriksson valittiin Rkp:n puheenjohtajaksi – ”Me teimme sen. Me rikoimme lasikaton!”
    Puheenjohtajavaalin jälkeen varapuheenjohtajiksi valittiin Anders Adlercreutz, Silja Borgarsdottir-Sandelin ja Nicke Wulff.


    KOLMANNEN kauden kansanedustaja Anna-Maja Henriksson, 52, voitti selvästi Rkp:n puheenjohtajavaalin puoluekokouksessa Turussa sunnuntaina.

    Henriksson on ensimmäinen nainen, joka nousee 110-vuotiaan puolueen puheenjohtajaksi.

    ”Me teimme sen. Me rikoimme lasikaton!”, Henriksson sanoi valintansa jälkeen.

    ”Vihdoinkin nainen!”, iloitsi puolueen veteraaniedustaja Elisabeth Rehn jo ennen valintaa.

    Pietarsaarelainen Henriksson sai vaalissa 133 ääntä, kun valitsijoita oli 254.

    Kirkkonummelainen ensimmäisen kauden kansanedustaja Anders Adlercreutz, 46, sai 54 ääntä ja kolmas ehdokas, puolueen nuorisojärjestön turkulainen puheenjohtaja Ida Schauman, 27, keräsi 67 ääntä.

    Puheenjohtajavaalin jälkeen varapuheenjohtajiksi valittiin Anders Adlercreutz, Silja Borgarsdottir - Sandelin ja Nicke Wulff.

    Neljä vuotta puoluetta johtanut Carl Haglund ei ollut enää ehdolla.

    PUOLUEKOKOUS otti myös selkeän kannan Suomen Nato-jäsenyyden puolesta. Asiasta käytiin kuitenkin pitkä keskustelu, koska osa edustajista olisi halunnut lieventää linjausta.

    Äänestysten jälkeen voitti kuitenkin puoluehallituksen alkuperäinen muotoilu, jonka mukaan Suomen tulisi olla Naton jäsen vuoteen 2025 mennessä. Vuosiluku tulee siitä, että kaikki puolueohjelman tavoitteet on asetettu tuolle ajalle.

    ”Suomi ei voi jäädä Naton ulkopuolelle, jos Ruotsi hakee jäsenyyttä. Jäsenyydelle on saatava vahva kansan tuki, ja siksi siitä pitäisi aloittaa kunnollinen keskustelu”, uusi puheenjohtaja Henriksson sanoo.

    Henrikssonin ja monen muun rkp-läisen mielestä keskustelun käynnistämiseksi olisi tarpeen, että valtiojohto ottaa selkeästi kantaa asiaan.

    MONI kokousedustaja piti tärkeänä, että tasa-arvosta paljon puhuva påuolue saa naispuheenjohtajan. Monen mielestä nyt oli myös Henrikssonin vuoro, koska tämä oli ehdolla puheenjohtajaksi jo 2012, kun Haglund tuli valituksi.

    Henriksson on myös huomattavasti kokeneempi poliitikko kuin kilpakumppaninsa. Hän on toiminut oikeusministerinä ja nyt viimeksi puolueen eduskuntaryhmän puheenjohtajana. Koulutukseltaan hän on varatuomari.

    Adlercreutzin valttina oli halu uudistaa puolueen toimintatapoja reippaalla otteella. Ida Schaumania puolestaan pidetään puolueen nousevana kykynä.

    Anna-Maja Henriksson korostaa puolueen liberaaleja arvoja ja sosiaalista omaatuntoa. Hänen arvioidaan vievän puoluetta enemmän keskelle. Hänelle tärkeitä teemoja ovat sosiaali- ja koulutuskysymykset sekä perheiden arki.

    Kokousedustajat kehuivat Henrikssonin osaamista ja neuvottelutaitoja. Ihmisoikeudet ja oikeusvaltion periaatteet ovat myös Henrikssonin poliittisen työn ytimessä.

    ”Häntä arvostetaan yli puoluerajojen”, Elisabeth Rehn muistutti.

    VastaaPoista
  5. Onko tässä Iso-Britannian kauhein äiti? Tv-juontaja hikeentyi täysin: ”Miten pystyt nukkumaan öisin?” - Viihde - Ilta-Sanomat

    ...
    Haastattelutuokion tunnelma kuumentui, kun Willoughby tiukkasi Prudhamilta kuinka tämä voi kupata valtiolta valtavia summia elatusapuja. Cheryl Prudham on 12 lapsen äiti ja saa ohjelman mukaan yli 50 000 euron edestä elatusapua Iso-Britannian valtiolta.

    Vanhin lapsista on 16-vuotias ja nuorin vuoden ikäinen.

    Ohjelmassa naisen kerrotaan olevan addiktoitunut vauvojen hankkimiseen, ja suunnittelevan parhaillaan 13. lapsen saamista. Britannian hävyttömimmäksi kutsuttu äiti aikoo hankkia lapsen spermanluovuttajan avulla.
    ...

    Ylipainoiset punnitaan ja käännytetään ovelta uudessa nakuravintolassa Tokiossa - Viihde - Ilta-Sanomat

    ...
    The Amrita -ravintola noudattaa painorajan lisäksi myös tiukkoja ikärajoja. Ravintolaan ovat tervetulleita vain 18–60 -vuotiaat asiakkaat. Tatuoiduilla ihmisillä ravintolaan ei ole asiaa ollenkaan.
    ...

    VastaaPoista
  6. Nämä ovat naisten yleisimmät ammatit Suomessa

    Yleisimmin naiset työskentelevät Suomessa hoivapalveluissa ja terveydenhuollossa.

    VastaaPoista
  7. Kyllösen puheet Soinin tarpeesta tantraan aiheuttivat paheksuntaa - "munasi itsensä"

    Europarlamentaarikko Merja Kyllönen lähetti lauantaina ulkoministeri Timo Soinille (ps) viestin puheessaan. Monet suivaantuivat sosiaalisessa mediassa.

    Kyllönen kummasteli puheessaan, miksi vasemmistosta on tehty "kirosana ja kiviä halailevia kommunisteja". Hän kyseenalaisti myös politiikassa yleistyneen vastapuolen haukkumisen.

    - Ystävämme Soini on varmasti todella kuuman tantraseksin ja kuumakivihoidon tarpeessa horistessaan moisia tarinoita kiviä halailevista kommunisteista. Kyllä täältä kuumaa vasemmistolaista kiveä Soinin kylkeen löytyy. Come to mama! Kyllönen heitti kärjekkäästi..

    Hän sai puheenvuorostaan melko paljon palautetta sosiaalisessa mediassa. Esimerkiksi Iltalehden uutiseen Facebookissa kommentoitiin kirjavasti. Monet paheksuivat lausahdusta ja pitivät sitä alatyylisenä.

    - Oliko Merjan tarkoitus tehdä itsestään pelle ja alentua Soinin tasolle huutelussa? Onnistui siinä kyllä, mutta sanoma jäikin sitten puolitiehen..., kommentoi eräs lukija.

    - Merja "Tantra" Kyllönen munasi itsensä, arvioi toinen lukija.

    Kyllönen kommentoi asiaa Twitterissä lauantaina illalla:

    - Mielensäpahoittajien kannattaa välittömästi tutustua tantraan ja kuumakivihierontaan - ei sanaakaan panemisesta tai sukuelimistä puheessa.

    Sunnuntaina iltapäivällä tviittiä ei enää löytynyt Kyllösen profiilista esillä.

    Iltalehti yritti sunnuntaina tavoittaa Merja Kyllöstä. Hänen avustajansa Sarianne Hartonen välitti toimitukselle tiedon, että Kyllönen ei halua kommentoida tai lisätä asiaan mitään.

    VastaaPoista
  8. UM hämmästyi valistushahmonsa rivoista seikkailuista – Turakainen touhuaa myös pornolaulussa

    Ulkoministeriön uudistetussa kampanjassa seikkailevan hahmon kaima on tuttu Juha Vainion kappaleesta.
    Suomen ulkoasiainministeriö julkaisi tänään maanantaina uuden matkustusturvallisuuskampanjansa matkustusturvallisuus.fi-sivustolla.

    Nelisen vuotta sitten Madventures-kaksikon, Riku Rantalan ja Tuomas Milonoffin, kanssa aloitettu yhteistyö on jälleen kantanut hedelmää, tällä kertaa Turakainen matkailee -videoiden muodossa.

    Videoiden avulla suomalaismatkailijoita yritetään muistuttaa matkailun neljästä tärkeästä m-kirjaimesta: matkustustiedote, matkustusilmoitus, matkavakuutus ja matkustusasiakirjat.


    Tuoreimmat

    Päivän lehti

    Lähetä vihje tai kuva

    Tilaa IS Extra

    Yhteystiedot

    Älypää

    Äkkilähdöt

    Työpaikat

    TV-ohjelmat
    Iltasanomat
    matkat
    ETUSIVU
    UUTISET
    VIIHDE
    URHEILU
    LIFESTYLE
    SÄÄ
    ISTV
    TALOUS
    DIGI
    AUTOT
    EXTRA
    JUURI NYT: Konduktööri toivotti ”Turkuun meneville surunvalittelut” – tätä mieltä vitsistä on VR
    Matkat

    UM hämmästyi valistushahmonsa rivoista seikkailuista – Turakainen touhuaa myös pornolaulussa
    (KUVA: Ulkoministeriö / Youtube, Ilpo Vainionpää)
    Julkaistu: 13.6. 16:58
    Ulkoministeriön uudistetussa kampanjassa seikkailevan hahmon kaima on tuttu Juha Vainion kappaleesta.
    Suomen ulkoasiainministeriö julkaisi tänään maanantaina uuden matkustusturvallisuuskampanjansa matkustusturvallisuus.fi-sivustolla.

    Nelisen vuotta sitten Madventures-kaksikon, Riku Rantalan ja Tuomas Milonoffin, kanssa aloitettu yhteistyö on jälleen kantanut hedelmää, tällä kertaa Turakainen matkailee -videoiden muodossa.

    Videoiden avulla suomalaismatkailijoita yritetään muistuttaa matkailun neljästä tärkeästä m-kirjaimesta: matkustustiedote, matkustusilmoitus, matkavakuutus ja matkustusasiakirjat.




    Videolla seikkaileva Turakainen unohtaa kaikki nämä ja joutuu toinen toistaan ikävämpiin tilanteisiin.

    Kyseessä ei kuitenkaan ole ensimmäinen kerta kun Turakaiseksi nimetty hahmo seikkailee ulkomailla. Vuonna 1982 taiteilijalegenda Juha Vainio sanoitti ja levytti kappaleen Turakainen Thaimaassa.

    ”Ahtaat paikat eivät enää ole arvoituksia / jätkät kännissä kun sohii persekarvoituksia”, Vainio lauloi kappaleessa.

    Rivonpuoleisessa kappaleessa pienillä sukukalleuksilla varustettu suomalaismies matkustaa Thaimaahan, josta yrittää löytää itselleen sopivan naisen.

    ”Oli tragedia Turakaisen / mistä voisi löytää naisen / joka hänen allaan tuntisi ees jotakin.”, Turakaisen tilaa kuvailtiin.

    Naisten vaatteisiin pukeutuneet miehet kuitenkin älyttävät humalaista Turakaista, eikä lopputulos ole hänen kannaltaan toivottava.

    Ulkoministeriön sisältö- ja viestintäasiantuntija Ritva Naumanen, mistä teidän Turakaisenne on oikein peräisin?

    – Päätimme uudistaa matkustustiedotesivuston videoita vähän toisenlaisiksi ja vähän tuoreemmaksi. Halusimme kuitenkin säilyttää Madventures-huumorin ja otimme seikkailemaan Turakainen-hahmon, joka on koko ajan ollut tuolla Madventuresin kielessä aikaisemmillakin videoilla. Sitä yritettiin kartoittaa, ettei loukattaisi ketään Turakainen-nimistä.

    Tiesittekö, että Turakainen seikkailee myös Junnu Vainion kappaleessa, tosin vähän erilaisissa merkeissä?

    – Tunnen Junnu Vainion tuotantoa aika paljon, mutta tämä biisi on kyllä ollut kätkössä, Naumanen vastaa.

    Kuultuaan kappaleen sisällöstä Naumanen kertoo, ettei ulkoministeriöllä käynyt tällainen asia mielessäkään. Naumanen sanoo ymmärtäneensä, että Madventures-kaksikko on viitannut nuorisokielessään Turakaisilla suomalaisiin reppureissaajiin.

    Pornolaulun Turakainen ei kuitenkaan ole niin kaukaa haettu hahmo kuin aluksi ajattelisi.

    VastaaPoista
  9. Elina Lepomäki avautuu median toiminnasta: ”Minut ja Li Andersson niputetaan, koska olemme naisia”

    Kokoomuksen puheenjohtajan paikasta kisannut kansanedustaja Elina Lepomäki on julkaissut Puheenvuorossa avoimen kirjeen medialle.
    Lepomäki käsittelee kirjoituksessaan tiedotusvälineiden ennakkoasenteita ja luokittelua, jossa hänet itsensä luokitellaan useimmiten nuoreksi naiseksi.

    Lepomäen mukaan hän saa jatkuvasti kutsuja tv-keskusteluihin ”nuorten pontevien poliitikkonaisten” kanssa. Hän vertaa itseään vasemmistoliiton tuoreeseen puheenjohtajaan Li Anderssoniin, joka myös yleensä niputetaan samaan kategoriaan. Lepomäki kertoo arvostavansa ja ihailevansa Anderssonia suuresti.

    – Olemme molemmat naisia, mutta Andersson on minua noin kuusi vuotta nuorempi. Koulutuksen osalta Andersson on valtiotieteiden kandidaatti ja hän valmistunee lähiaikoina maisteriksi. Itse olen valmistunut diplomi-insinööriksi ja maisteriksi yli 10 vuotta sitten. Andersson on tehnyt ikäänsä nähden pitkän uran politiikassa alkaen puolueensa nuorisojärjestöstä ja kunnallispolitiikassa. Hän on ollut mukana julkaisemassa pari kirjaa. Minä olin 19-vuotiaana kansanedustajan avustaja, mutta kunnallis- tai nuorisopolitiikkakokemusta minulla ei ole, Lepomäki kirjoittaa.

    34-vuotias Lepomäki ihmettelee, miksi hänet ja Andersson niputetaan aina samaan ”nuori nainen” -kategoriaan.

    – Jos Andersson ja minut niputetaan, koska olemme ”nuoria” naisia, niin miksei minua sitten välillä niputeta jonkun kuusi vuotta vanhemman naisen tai miehen kanssa ”lähes keski-ikäiset” -kategoriaan? Tai vielä virkistävämpää, niputettaisiin jonkin muun ominaisuuden kuin iän ja sukupuolen perusteella?

    Hän myös vertaa suhtautumista mies- ja naispoliitikoihin:

    – Miehillä ja naisilla tuntuu olevan julkisuudessa himpun verran erilaiset käyttäytymisstandardit. Olen itse vakava perusilmeeltäni, joten kuulen päivittäin toiveita siitä, että hymyilisin enemmän. Vastaavasti Alex Stubb monen mielestä hymyilee liikaa, Lepomäki kirjoittaa.

    VastaaPoista
  10. Työpäivä 6h, palkka sama? – ”Li, te yritätte murheellisen sinnikkäästi”

    Kokoomuksen kansanedustaja Juhana Vartiainen kritisoi Twitterissä vasemmistoliiton tuoreen puheenjohtajan Li Anderssonin linjausta siitä, että Suomeen tarvitaan kokeiluja kuuden tunnin työpäivästä.
    Jo Anderssonin edeltäjä Paavo Arhinmäki kannatti kuuden tunnin työpäivää.

    Andersson on vahvistanut Twitterissä, että kuuden tunnin työpäivä pitäisi toteuttaa ansiotasoa laskematta.

    – Li toivoo kokeiluja 6 h työpäivästä. Vapaassa markkinataloudessa niitä tehdään koko ajan, niiden toimesta jotka haluavat 6 h työpäivän, kirjoitti Juhana Vartiainen eilen Twitterissä.

    Avauksesta lähti liikkeelle monipolvinen ja laaja keskustelu. Anderssonin mielestä hallitus unohtaa kysynnän merkityksen ja keskittyy tulonsiirtoihin, kun kilpailukykysopimukseen haluttiin 24 tunnin vuosittainen työajan pidennys.

    – Li, te yritätte murheellisen sinnikkäästi luoda omatekoista "talousteoriaa" jossa työvoimakustannus ei vaikuta työllisyyteen, Vartiainen kirjoitti.

    – Ja te yritätte [sinnikkäästi] luoda kuvaa Suomen taloudesta ja kilpailukyvystä, joka on synkempi kuin todellisuus, Andersson vastasi.

    Vartiainen ja Andersson kiistelivät myös siitä, ovatko asiantuntijat yksimielisiä talouden tilasta ja pitäisikö heihin luottaa.

    Andersson totesi myös, että työnantajat tuntuvat pitävän nimenomaan paikallista sopimista tärkeänä, ei työajan pidennystä.

    – Sitäkin yritettiin ankarasti, mutta SAK kiristi ja esti sen, vastasi Vartiainen.

    Vartiainen listaa Anderssonille, että Neuvostoliitossa, Venezuelassa, Kuubassa, Zimbabwessa on tehty vaihtoehtokokeiluja, mutta ne eivät lisänneet hyvinvointia. Andersson puolestaan lyttäsi Varsiaisen ”Neuvostoliitto-kortin” ja totesi, että työajan lyhentämisen kokeiluja on käynnissä useita Euroopassa. Anderssonin mielestä oleellista on tehty työ ja työpainos, ei työpaikalla vietetty aika.

    VastaaPoista
  11. Politiikan tutkija: Politiikan roolimallit peräisin 1700-luvulta
    Suomessa naispoliitikoilta ja miespoliitikoilta edellytetään tietyllä tapaa erilaista käyttäymistä, sanovat politiikan tutkijat. Miesten liikkumavara poliittisessa julkisuustilassa vaikuttaisi tunne-elämän osalta olevan naispoliittikkoja väljempi.


    Kokoomuksen puoluekokouksessa viikonloppuna nähtiin kyyneleitä, kun puheenjohtajan paikalta väistymään joutunut Alexander Stubb liikuttui puoluekokousväen edessä. Keskustelua on herättänyt se, miksi niin useat miespoliitikot ovat julkisesti itkeneet, mutta naispoliitikkojen kyyneleitä ei julkisuudessa juuri näe.

    Politiikan ja sukupuolen tutkijan Jaana Kuusipalon mukaan historiallisesti katsoen naisten ei ole ollut sopivaa näyttävää tunteitaan. Kyse on Kuusipalon mukaan tällä hetkellä siitä, että naispoliitikot tasapainoilevat feminiinisyyden ja maskuliinisuuden maastossa.

    – Naiset pyrkivät olemaan asiallisia ja viileitä, koska heidät on kulttuurillisesti yhdistetty emotionaalisuuteen. Naispoliitikon ei sovi itkeä, ettei hän näytä heikkouttaan.

    – Sen sijaan miespoliitikot saavat itkeä, koska he osoittavat että heillä on inhimillinen puoli, jolla voi saada lisäpisteitä, sanoo Kuusipalo.

    Poliittikkonaiset saatetaan niputtaa yhteen

    Politiikan erikoistutkija Erkka Railo katsoo, että miehet ja naiset merkitsevät politiikan julkisuudessa hieman eri asioita.

    – Mies on ikään kuin politiikan tekemisen normi. Tyypillisesti nainen on poikkeus tästä normista. Äärimmillään nainen edustaa julkisuudessa ennen muuta omaa sukupuoltaan. Naisesta voidaan ajatella, että naiseus on suurempi yhdistävä tekijä kuin esimerksi ideologia erottavana tekijänä, Railo sanoo.

    Tätä naispoliittikkojen yhteenniputtamista samaan leiriin ihmetteli eilen maanantaina myös kokoomuksen kansanedustaja Elina Lepomäki. Blogikirjoituksessaan Lepomäki kirjoittaa, että media on pyytänyt häntä keskusteluihin muiden ”nuorten pontevien poliitikkonaisten” ja esimerkiksi Li Anderssonin (vas.) kanssa.

    Railon mukaan käsitys miehestä politiikan tekijän normina juontaa juurensa aina valistuksen aikaan 1700-luvulle. Tuolloin syntyi mielikuva siitä, että miehet toimivat julkisuudessa ja naiset hoitavat kodin ja perheen.

    1800-luvun lopulla naiset alkoivat järjestäytyä ja toimia esimerkiksi raittiustoiminnassa ja marttajärjestöissä. Tältä ajalta taas juontaa juurensa niin sanotun äitikansalaisuuden tyyppi. Ajalta juontuu ajatus siitä, että naiselle sopivat hyvinvointivaltion kenttään liittyvät tehtävät, kuten opetus, terveydenhuolto, kulttuuripalvelut tai ympäristöasiat.

    – Miehillä säilyi edelleen tämä niin sanotun kovan politiikan alue eli ulkopolitiikka, puolustuspolitiikka ja talouspolitiikka. Joskin tämä jaottelu on myös jossain määrin rapautunut, Railo sanoo.

    VastaaPoista
  12. Palomiehellä on yksi isoimmista riskeistä saada syöpä - Kotimaa - Verkkouutiset

    RHC vapaaehtoiset alkavat väsymään tilanteeseen

    ...
    Lisää Hard Core kamaa. Nyt aiheena omat (kummi)pojat ja Ramadan sekä mitä kivaa puuhata poikien kanssa Ramadanina ja jaksaako pojat painaa vai eivät, koska paasto.
    ...
    Siellä sovitellaan jo hijabia ja niqabia päähän ihan vapaaehtoisesti samalla kun imaami pauhaa taustalla. Hyvin naiset kantensa hakevat.
    ...

    VastaaPoista
  13. Li Anderssonin ulostulo sukupuolirooleista: ”Miehet ovat vallankäyttäjiä, naiset jossain siinä sivussa”

    Vasemmistoliiton tuore puheenjohtaja, kansanedustaja Li Andersson ottaa Facebookissa kantaa tällä viikolla käytyy keskusteluun sukupuolen merkityksestä politiikassa.

    –Kyse on poliittisen päätöksenteon sukupuolittuneisuudesta ja valtarakenteista. Eduskunnassa työnjako on edelleen hyvin sukupuolittunut. Poliittisesti “painavina aihepiireinä” pidettyjen ulko- ja turvallisuuspolitiikan sekä talouden kenttää hallitaan miesten voimin, koulutuksen ja sosiaali- ja terveyspolitiikan hoitavat naiset. Eduskunnassa on hyvin paljon epävirallisia verkostoja ja ryhmittymiä, joissa miehet viihtyvät keskenään. Miehet ovat vallankäyttäjiä, naiset jossain siinä sivussa, Andersson kirjoittaa.

    Keskustelus sai alkunsa maanantaina toimittaja Paavo Teittisen kolumnista Helsingin Sanomissa. Teittinen analysoi, miten media kuvasi Andrssonia ja kokoomuksen puheenjohtajaksi pyrkinyttä kansanedustaja Elina Lepomäkeä puheenjohtajakampanjoiden aikana. Lepomäki kommentoi aihetta Puheenvuoron blogissaan, jossahän muun muassa ihmetteli, miksi hänet niputetaan yhteen häntä kuusi vuotta nuoremman ja aivan eri alaa opiskelleen toisen puolueen edustajan, eli Li Anderssonin kanssa.

    Tänään Ylen toimittaja Sanna Ukkola kirjoitti omassa blogissaan, ettei nuoria naisia pidä kohdella silkkihansikkain siksi että he ovat nuoria ja naisia. Li Anderssonin mukaan on kuitenkin yleistä, että miehiä kuvaillaan mediassa esimerkiksi epäkarismaattisiksi ja tylsiksi, kun taas naisten kohdalla on yleensä kyse “negatiivisesta, arvovaltaa riisuvasta kehystyksestä”.

    –Huomasin vasemmistoliiton puheenjohtajakampanjan aikana, kuinka minua toistuvasti esiteltiin nuorena tyttönä, erityisesti eri lehtien pilakuvissa. Se on todella huono kehys puheenjohtajaehdokkaalle. Aino-Kaisa Pekosen äitiyttä alleviivattiin lähes kaikissa ehdokasanalyyseissa hänestä (vaikka myös Myllykoskella on lapsia) ja hänen ay-taustaansa ei tuotu juurikaan esille. Meistä kolmesta vain Jari Myllykoski sai julkisuudessa esiintyä ammattiyhdistysliikkeen edustajana, jonka lisäksi yhdessä analyysissa todettiin, että hänellä metallimiehenä varmasti on paras talouspolitiikan tuntemus, hän sanoo

    –Henkilökohtaisesti suren melkein eniten sitä, kuinka ahdas johtajan ja “poliitikon” rooli edelleen on Suomessa. Vaikka olen hänen politiikkansa kovimpia kriitikoita, sai mielestäni Stubb omasta olemuksestaan ja toimintatavoistaan kohtuutonta kritiikkiä. Stubbin persoona häviää, mutta hallituksen linja tuskin mihinkään muutu, Andersson päättää.

    VastaaPoista
  14. Sanna Ukkola: Naiskortteja ja kikkelitanssia
    Pitäisikö naispoliitikkoa kohdella silkkihansikkain vain sen takia, että hän sattuu olemaan nainen? Mitä ihmeen tasa-arvoa se on? kysyy Sanna Ukkola blogissaan.


    Kokoomuksen puheenjohtajakisa on lusittu – mitä jäi käteen? No, ainakin Elina Lepomäen kohtelu ja naiskortin viuhuminen.

    Kisan ainoan naisehdokkaan kohtelu on saanut suomalaisen median ja älymystön takajaloilleen. Lepomäkeä kuulemma kohdellaan toisin kuin miesehdokkaita pelkän sukupuolensa takia.

    Lepomäki itse turvautui kampanjansa aikana naiskorttiin – hän ihmetteli häneen liitettyä määrettä “jääkylmä” ja arveli sen johtuvan sukupuolesta.

    “En ole huomannut, että kenestäkään miesjohtajasta olisi sanottu, että hän on kylmä”, Lepomäki loihe lausumaan.

    Lepomäen vaalislogan oli Mies paikallaan.

    Sosiaalisen median päivystävät feministit ja naistoimittajat riensivät Lepomäen tukijoukkoihin ja valittivat sitä, että Lepomäkeen on lyöty leimoja kylmästä ja tunteettomasta päättäjästä. Miespoliitikkoa ei kuulemma kohdeltaisi ikinäkuunaanpäivänä samalla tavalla.

    Hesarin (13.6.) analyysissä väitettiin, että Lepomäki joutui koko kampanjansa ajan taistelemaan hänestä luotua kylmää ja ylimielistä mielikuvaa vastaan sukupuolensa takia. Syynä on HS:n mukaan suurelta osin media, joka laittaa naispoliitikkoja usein negatiiviseen kehykseen ja riisuu heidät arvovallasta.
    Mitä käsittämätöntä kukkua! On absurdia, että jopa politiikan toimittajat vaativat poliitikolle eriarvoista kohtelua sukupuolen takia. Pitäisikö naispoliitikkoa kohdella silkkihansikkain vain sen takia, että hän sattuu olemaan nainen? Mitä ihmeen tasa-arvoa se on?

    Ja toisaalta: onko toimittajan tehtävä nostaa naispoliitikkoja vai valvoa vallankäyttäjiä?

    Lepomäen kilpakumppani Alexander Stubb on saanut rekkalastillisen lokaa niskaansa uransa aikana paitsi substanssikysymysten myös marginaalisten, ulkoisten seikkojen perusteella. Stubbilla on liian isot hampaat ja sopimattomat sortsit, media on leimannut hänet arrogantiksi tikkataulupoliitikoksi ja puoluetoveri patologiseksi narsistiksi.

    Voin toki olla väärässä, mutta mielestäni “patologinen narsisti” on vähän pahempi määre kuin “kylmä poliitikko”.

    Esko Aho joutui taistelemaan teflon-imagon kanssa koko poliittisen uransa ajan. Matti Vanhasta kutsuttiin Skandinavian seksikkäimmäksi mieheksi. Jyrki Kataista kutsuttiin uransa alussa Jyrki Boyksi nuorekkaan imagonsa takia. Kyllä, syyllistyin siihen itsekin (anteeksi Jyrki). Jutta Urpilaista en olisi kuunaan uskaltanut kutsua Jutta-tytöksi.
    Twitterissä tunnettu naisasianainen ja toimittaja jakoi taannoin kirjoitusta, jossa Juha Sipilää verrattiin penikseen. Monen kohdan listassa pohdittiin todellakin Suomen pääministerin ja sukupuolielimen yhtäläisyyksiä ja eroavaisuuksia. Sama nainen paheksui myöhemmin Elina Lepomäen kohtelua.

    Jäin pohtimaan, millainen huutomyrsky syntyisi siitä, jos joku prominentti miesvaikuttaja vertailisi sosiaalisessa mediassa naisministerin ja pimpin yhtäläisyyksiä.

    Viimeksi sarjakuvataiteiteilija Ville Ranta pani Timo Soinin tanssimaan kikkelien keskellä. Kukaan ei korvaansa lotkauttanut. Jorma Reini, anyone?

    Viikonloppuna vasemmistoliiton europarlamentaarikko Merja Kyllönen ehdotti Timo Soinille tantraseksiä: “Ystävämme Soini on varmasti kuuman tantraseksin ja kuumakivihoidon tarpeessa horistessaan moisia tarinoita kiviä halailevista kommunisteista. Kyllä täällä kuumaa vasemmistolaista kiveä Soinin kylkeen löytyy. Come to mama!”

    Jos miespoliitikko olisi sanonut samat sanat naiselle, hän olisi pian saanut onnitella seuraajaansa.

    Tässä maassa ketään ei kohdella niin huonosti kuin keski-ikäistä miespoliitikkoa. Heitä sedätellään häpeämättömästi – mutta taivas sinua auttakoon, jos tytöttelet naispoliitikkoa. Miespoliitikkojen kohtelu julkisuudessa on paljon raaempaa kuin naispoliitikkojen, joita moni ei enää uskalla kuvailla minkäänlaisilla määrittelevillä adjektiiveilla feministien taisteluhuudon pelossa.

    VastaaPoista
  15. Saksa kielsi moniavioisuuden - maassa maan tavalla


    "Tänne tulevilla ei ole oikeutta asettaa omaa kulttuuriaan tai uskonnollista vakaumustaan Saksan lakien yläpuolelle."

    Saksan oikeusministeri Heiko Maas sanoo Bild-lehdelle, että Saksa ei enää tunnusta moniavioisuutta tai alaikäisten avioliittoja.

    Joissakin islamilaisissa maissa miehet saavat ottaa neljä vaimoa, mutta Saksassa moniavioisuus on kielletty, muistuttaa Maas.

    Moniavioisuus ja lapsiavioliitot ovat nousseet viime aikoina esiin Saksassa, kun maahan on saapunut ennätysmäärä maahantulijoita, useat muslimimaista.

    Bildin mukaan moniavioisia suhteita on hiljaisesti hyväksytty. Jos esimerkiksi mies on kuollut, hänen perintönsä on jaettu viranomaisten suostumuksella kahdelle vaimolle.

    Viranomaisille kurinpalautusta

    Oikeusministeri haluaa, että käytäntö loppuu.

    -Kaikkien on noudatettava Saksan lakia, riippumatta siitä, onko henkilö kasvanut täällä tai tullut maahan hiljattain, sanoo Maas.

    Sama pätee pakkoavioliittoihin ja alaikäisten avioliittoihin.

    Bildin mukaan yksistään Baijerin osavaltiossa on rekisteröity 550 tapausta, joissa morsian on ollut alle 18-vuotias ja 161 tapausta, joissa morsian on alle 16 vuotta. Kaikki liitot ovat hiljattain maahan muuttaneiden välisiä.

    Useimmissa tapauksissa nuoret tytöt olivat jo naimisissa ennen tuloaan Saksaan.

    Saksan lain mukaan vähimmäisikä avioliitolle on 18 vuotta, mutta 16- tai 17-vuotias voi perheoikeuden luvalla mennä naimisiin, jos toinen osapuoli on vähintään 18-vuotias.

    VastaaPoista
  16. Soini kehuu Ylen blogia: Miespoliitikkoja sedätellään häpeämättömästi

    Ulkoministeri Timo Soini (ps) ylistää Ylen toimittajan Sanna Ukkolan blogia siitä, miten media käsittelee nais- ja miespoliitikkoja.

    Viikonloppuna vasemmistoliiton europarlamentaarikko Merja Kyllönen ehdotti puoluekokouksessa pitämässään puheessa Timo Soinille tantraseksiä.

    - Ystävämme Soini on varmasti kuuman tantraseksin ja kuumakivihoidon tarpeessa horistessaan moisia tarinoita kiviä halailevista kommunisteista. Kyllä täällä kuumaa vasemmistolaista kiveä Soinin kylkeen löytyy. Come to mama! Kyllönen lausui.

    Sanna Ukkola kirjoittaa Ylen blogissaan, että jos miespoliitikko olisi sanonut samat sanat naiselle, hän olisi pian saanut onnitella seuraajaansa.

    - Tässä maassa ketään ei kohdella niin huonosti kuin keski-ikäistä miespoliitikkoa. Heitä sedätellään häpeämättömästi - mutta taivas sinua auttakoon, jos tytöttelet naispoliitikkoa. Miespoliitikkojen kohtelu julkisuudessa on paljon raaempaa kuin naispoliitikkojen, joita moni ei enää uskalla kuvailla minkäänlaisilla määrittelevillä adjektiiveilla feministien taisteluhuudon pelossa, Ukkola kirjoittaa.

    Timo Soini on tästä puheenvuorosta mielissään.

    - Sanna Ukkolan kolumni Ylellä on ylittämätön. Siinä oli nerokas analyysi, Soini kehuu Iltalehdelle.

    Hän ei kommentoi Kyllösen ehdotusta tantrasta sen enempää Iltalehdelle.

    VastaaPoista
  17. FEMINISTINEN PUOLUE ALOITTAA KANNATTAJAKORTTIEN KERÄÄMISEN

    ”Epätasa-arvoon ja syrjintään liittyvät kysymykset ovat muissa puolueissa marginaalissa.”
    Suomeen perusettiin keskiviikkoiltana Feministinen puolue. Puolueyhdistys aikoo kerätä vaadittavat 5 000 kannattajakorttia ja rekisteröityä puolueeksi vielä ennen kevään 2017 kuntavaaleja.

    Feministinen puolue nostaa politiikan keskiöön antirasismin ja syrjimättömyyden periaatteen.

    – Tällä hetkellä tasa-arvokehitys kulkee taaksepäin, siksi tarvitaan feminististä politiikkaa, sanoo Maryan Abdulkarim, yksi puolueen perustajista.

    Hänen mukaansa epätasa-arvoon ja syrjintään liittyvät kysymykset ovat muissa puolueissa marginaalissa. Feministisessä puolueessa ne ovat politiikan lähtökohta.

    Puolueen toisen perustajan Katju Aron mukaan politiikasta tuntuu kadonneen näkemys siitä, minkälaista yhteiskuntaa puolueet haluavat rakentaa.

    ILMOITUS
    – Feministisellä puolueella on visio tasa-arvoisesta ja vauraasta Suomesta, jossa hyvinvointi kuuluu kaikille. Visio on mahdollista toteuttaa, jos poliittista tahtoa siihen löytyy.

    Puolueen perustajien mielestä perinteiset poliittiset ideologiat eivät ole onnistuneet ratkaisemaan syrjintää, seksismiä ja rasismia, jotka tiedetään yhtä lailla kapitalististen kuin sosialististen järjestelmien ilmiöiksi.

    Feministisen puolueen mukaan ei riitä, että poliittiset puolueet sitoutuvat tasa-arvon edistämiseen, jos niiltä puuttuu näkemys siitä, millä keinoilla päämäärä voidaan saavuttaa.

    Puolue syntyi Aron ja Abdulkarimin aloitteesta. Vaikka he molemmat toimivat myös Naisasialiitto Unionin puheenjohtajistossa, on puolue täysin itsenäinen hanke. Aro ja Abdulkarim kutsuivat hankkeen valmisteluun mukaan joukon ihmisoikeus- ja tasa-arvotyön ammattilaisia, aktiiveja ja tutkijoita, jotka ovat osallistuneet puolueen poliittisen linjan määrittämiseen.

    Perustavan kokouksen jälkeen vetovastuu siirtyy puolueyhdistyksen hallitukselle ja sen jäsenistölle, joka pääsee vaikuttamaan puolueen kuntavaaliohjelman sisältöön suoran demokratian kautta.

    VastaaPoista
  18. Mikä tuossa on yllättävää?

    Iltalehti: Seksiä hääyönä? Yllättävän moni jättää väliin (15.6.2016)
    Hääyönä moni tuore aviopari tekee aivan jotain muuta.

    Eiköhän tuo ole ihan normaalia.

    VastaaPoista

Valitse itsellesi joku nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. Älä laita ruksia kohtaan "Anonyymi".