Sosialidemokratia on vastaus aikamme haasteisiin
- SDP:n on oltava feministinen puolue, tasa-arvon puolue. Feminismi ei sisällä katkeruutta eikä vihaa. Feminismissä on kysymys naisten ja miesten tasa-arvosta ja oikeudesta olla oma itsensä.
- Naisten ja miesten tasa-arvon tavoite on kääntynyt avoimeksi sovinismiksi. Naisten paikaksi osoitetaan taas miesten palveleminen. Joissakin suhteissa tilanne on jopa menneitä vuosikymmeniä huonompi: entisen ylistämällä alistamisen sijaan on tullut avoin naisviha. Sekä verkkokeskustelun maailmassa että jopa julkisuudessa pärjää törkeällä puheella ja suoranaisella alistamisella.
- Naisiin kohdistuva uhka ja seksuaalinen ahdistelu ei rantautunut Suomeen kesällä 2015. On valhetta antaa ymmärtää tai jopa väittää, ettei sitä ollut aiemmin.
- Suomen kieliä ovat suomi ja ruotsi, joille on turvattava yhdenvertainen asema nyt ja tulevaisuudessa.
- Rasistinen vihapuhe leviää, eikä jokaiseen risahdukseen enää puututa. Näin avoimen yhteiskunnan tilalle astuu muukalaisvihamielisyys sekä ahdas nationalismi. On itse asiassa suorastaan kauhistuttavaa, mitä kaikkea voi tänä päivänä sanoa – eikä vain kapakan hämärissä vaan kansakuntien paraatipaikoilla. Asiaa voi havainnollistaa testillä: korvataan vaikkapa Unkarin pääministeri Orbanin sanomasta ”Muslimit eivät kuulu Eurooppaan” yksi kohta sanalla ”juutalaiset”. Retoriikka ei vain muistuta 30-luvun natsipropagandaa, se on sitä itseään.
- Sosialidemokraateille Euroopan unioni on osa maailmalaajuista yhteistyötä. YK, WTO, IMF/Maailmanpankki, OECD, EU; kaikki nämä edustavat monenkeskisen kansainvälisen yhteistyön paradigmaa. Tätä aitoa kansainvälisyyttä on nyt noustava puolustamaan. Sulkeutuvat rajat ja kansallisuho eivät lupaa kenellekään mitään hyvää.
- Tänä päivänä kyky valehdella häpeilemättä katsotaan jopa autenttisemmaksi kuin totuudessa pysyttelevä asiapuhe. Valaiseva esimerkki tulee tietysti Yhdysvalloista, jossa presidentiksi valittu Donald Trump miellettiin kansalaisten keskuudessa aidommaksi kuin kilpakumppaninsa Hillary Clinton.
- Mustavalkoista maailmankuvaa ja yksinkertaisia ratkaisuja tarjoava populismi on menestynyt muuallakin. Eliitin faktoihin on kyllästytty, minkä puhtaimmillaan argumentoi Iso-Britannian kansanäänestyskeskustelussa näkyvä brexiteeri Michael Gove: ”Asiantuntijat mitä niistä; tämä maa on kurkkua myöten täynnä asiantuntijoita.”
Jos ruotsinkieli käy niin alla tämänpäiväinen naapurimaan professorilta:
VastaaPoistadetgodasamhallet/2017/01/05/om-den-svenska-genusverksamheten/
hh
Berliiniin perustettiin seksiklubi naisille – "Biseksuaaleille naisille lesbokulttuuri voi olla pelottava"
VastaaPoistaSkirt Club järjestää Lontoossa, New Yorkissa ja Berliinissä naisille kullankimalteisia juhlia, joihin pukeudutaan hyvin naisellisesti ja joissa naiset voivat kokeilla seksiä toisten naisten kanssa.
BERLIINI
OVISUMMERIIN on kiinnitetty tarra, jossa lukee Monan syntymäpäiväjuhlat. Se on koodisana.
Vaikka Berliinillä on varsin vapaamielinen maine, näiden juhlien vieraita on pyydetty saapumaan vähän matalammalla profiililla. Voi nimittäin olla, etteivät tämän schönebergiläisen kivitalon kaikki asukkaat ilahdu siitä, että naapurissa on orgiat.
Juhlat järjestetään vanhan kaupunkitalon pohjakerroksessa, lomahuoneistossa, joka on sisustettu vähän isomman porukan tarpeisiin. Keittiöitä on kaksi, samoin olohuoneita, kylpyhuoneita ja makuuhuoneita. Toisessa niistä on kaksi parisänkyä, toisessa yksi. Valkoisille lakanoille on ripusteltu kultaisia ruusunlehtiä ja valaistus säädetty hämyisäksi.
Joka puolelle huoneistoa on aseteltu pieniä ledikynttilöitä. Samppanjapullot ovat vielä kylmässä, mutta lasit ovat jo rivissä pöydällä. Sohvilla ja lattioilla lojuu valkoisia lampaantaljoja.
”Eikö ole hieno?” illan emäntä Renée Nyx kysyy esitellessään asuntoa. Kyllä, tämä on selvästi oikein kelpo paikka, jos aikoo järjestää seksijuhlat viidellekymmenelle naiselle.
VOISI kuvitella, että seksin markkinat ovat jo kaikella kyllästetyt. Varsinkin Berliinissä, jonka yöelämän alakulttuurit ovat poikkeuksellisen vilkkaita. Berliiniä voi kuvailla Euroopan seksiklubien pääkaupungiksi, ja internet pursuaa matkaoppaita Berliinin moninaisiin fetisseihin.
Jotain on kuitenkin puuttunut, Nyx väittää. Siksi Nyx toi Skirt Clubin myös Berliiniin. Hänellä on vain ja ainoastaan naisille tarkoitettu uusi klubikonsepti, joka tarjoaa mahdollisuuden toteuttaa seksuaalisia halujaan.
Skirt Club on yksityisklubi. Se järjestää seksijuhlia, joissa yhdistyvät fantasiat, luksus ja se, että biseksuaalisiksi itsensä määrittelevät naiset voivat harrastaa toistensa kanssa seksiä anonyymisti. ”Naiset ovat uteliaita. Biseksuaaleille naisille lesbokulttuuri voi kuitenkin olla pelottava”, Nyx sanoo.
Skirt Clubilla on ympäri maailmaa yli 5 000 jäsentä. Lontoon ja Berliinin lisäksi klubi toimii New Yorkissa, Los Angelesissa, Miamissa ja Sydneyssä.
Nyx on itse alkujaan Australiasta. Otteista voisi päätellä, että tausta lienee pr-alalla. Nyx on taitelijanimi. Sen sijaan klubin pr-vastaava Liza Foreman esittäytyy ihan omalla nimellään.
Klubilla on pr-vastaava, sillä tarkoitus on laajentua. Maailman metropoleissa nimittäin tuntuisi olevan klubin juhlille kysyntää, vaikka totta kai kyse on vahvasti undergroundista, Foreman sanoo.
”Muilla ei ole mitään tällaista tarjolla.”
SKIRT CLUBIN kohderyhmää ovat naiset, joita kiinnostaa seksi hyvin feminiinien naisten kanssa. Kyse on tietenkin roolileikeistä, mutta näitä naisia yhdistää paitsi biseksuaalisuus, myös jonkinlainen sensuellifetissi. Heistä on ihanaa pukeutua korkokenkiin, pitsiin, silkkiin ja sukkanauhoihin.
Jäsenillä on oma verkkoyhteisö, ja jäsenyys on edellytys osallistumiselle klubin yksityisjuhliin. Berliinissä pääsylippu juhliin maksaa 80 euroa. Tarkoitus on järjestää tänä vuonna kuudet juhlat.
Skirt Club valitsee jäsenensä nettihakemusten perusteella. Alaikäraja on 18, yläikäraja 39. ”Valitsemme jäsenet, jotta homma toimisi”, Nyx sanoo.
”Lontoossa jäsenistämme 80–90 prosenttia on naimisissa tai seurustelee miehen kanssa.”
Wumo Perjantai 6.1.
VastaaPoistaLM:n Sdp-kysely: Antti Rinne 51, Timo Harakka 25, Tytti Tuppurainen 7
VastaaPoistaSdp:n puoluekokousedustajat vaikuttavat tukevan istuvaa puheenjohtajaa jatkokaudelle.
Lännen Median kyselystä Sdp:n helmikuun Lahden puoluekokouksen edustajille uutisoi muun muassa Lapin Kansa. LM:n kyselyssä Sdp:n puoluejohtajakisasta otti kantaa 295 puoluekokouksen 500 edustajasta.
Antti Rinne sai tuen 150, Timo Harakka 73 ja Tytti Tuppurainen 21 edustajalta. Prosentteina vastaavat luvut olivat Rinne 50,1, Harakka 24,8 ja Tuppurainen 7,1.
Tytti Tuppurainen ilmoittautui mukaan vasta keskiviikkona.
Antti Rinteellä oli Timo Harakkaa vähemmän kannatusta vain Sdp:n Helsingin piirissä.
Kommentti: Ihanaa, demarit, ihanaa – menossa oikea Demari Love
VastaaPoistaSe ei taidakaan olla kolmiottelu vaan sopupeli.
Mitä enemmän seuraa sdp:n puheenjohtajakisaa, sitä enemmän se muistuttaa käsikirjoitettua näytelmää.
Lukekaa vaikkapa puolueen tamperelaisen varapuheenjohtajan Sanna Marinin blogiarviot ehdokkaista:
”Aito ja helposti lähestyttävä” Antti Rinne, ”osaava ja asioihin perehtyvä” Tytti Tuppurainen, ”lahjakas ja kunnianhimoinen” Timo Harakka.
Kantaa Marin ei ota, mutta toteaa, että ”moni asia tukee” Rinteen jatkokautta.
Kaikki on sdp:ssä kuin suunniteltu meneväksi niin, että kampanjakiertueella käydään rakentavaa ja toinen toistaan arvostavaa keskustelua. Päätteeksi Rinne saa jatkokauden aplodein, kukkasin ja hyvinkin yli 60 prosentin kannatuksella varusteltuna.
Haastajille kertyy kiitosta, ymmärrystä ja kohtuullisesti muttei liikaa kannatusta. Tärkeänä pidetään, että mukana on ollut nainen ja mies, jonka muistetaan joskus olleen nuori.
Toiminta on vastuullista ja kauaskatseista. Nyt ei valita vain keulakuvaa puolueelle. Hyvin todennäköisesti valitaan maalle pääministeriä vuosiksi 2019–23.
Kauas katosi fraktioitunut puolue, ja esiin kuoriutui perheidylli, oikea Demari Love.
"Toiminta on vastuullista ja kauaskatseista. Nyt ei valita vain keulakuvaa puolueelle. Hyvin todennäköisesti valitaan maalle pääministeriä vuosiksi 2019–23."
VastaaPoistaJärkyttävä ajatus, että tuosta SDP:n pj. ehdokasporukasta nousisi seuraava pääministeri. Kun niin käy, niin meidät voi pelastaa ainoastaan iso joukko helvetin vihaisia ja taitavia virkamiehiä. Niitä ei juurikaan enää ole, joten taitaa olla parempi valmistautua jättämään uppoava laiva.
TT:"Feminismi ei sisällä katkeruutta eikä vihaa."
VastaaPoistaFeminismi ei juuri muuta sisällä kuin katkeruutta ja vihaa.
Haluatko helposti yliopistoon? – Valitse pitkä matematiikka
VastaaPoistaKOTIMAA 7.1.2017 6:00 HANNA KUONANOJA
Lukion ainevalinnoista yksi on ylitse muiden, kun tarkastellaan sitä, miten helppoa tai vaikeaa on saada opiskelupaikka yliopistosta: valinta pitkän ja lyhyen matematiikan välillä.
Paitsi että matematiikan pitkän oppimäärän hallinta on keskeinen valintakriteeri moneen koulutukseen, pitkän matematiikan lukijat valitaan tehokkaasti myös muille kuin matemaattis-luonnontieteellisille aloille.
Oulun yliopistossa tutkitaan parhaillaan, miten lukiolaisten ainevalinnat vaikuttavat yliopistoon pääsyyn ja sukupuolijakaumiin eri koulutusaloilla. Valmistuessaan tutkimus kattaa kaikki yliopistot, joskin tällä hetkellä tuloksia on olemassa vasta Oulusta. Koulutusalakohtaisessa vertailussa tulokset eivät oletettavasti kuitenkaan vaihtele yliopistojen välillä merkittävästi.
Pitkän matematiikan kirjoittajia on yliopistoon valittujen opiskelijoiden joukossa suhteessa enemmän kuin ylioppilaissa kaikilla muilla paitsi humanistisella alalla, ja sielläkin ero on niukka. Esimerkiksi kasvatustieteelliseen päässeistä pitkän matematiikan on kirjoittanut 38 prosenttia, kun ylioppilaissa sen kirjoittajia on alle 34 prosenttia.
– Lääketieteessä pitkän matematiikan kirjoittajia on 92 prosenttia, vaikka matematiikka on valintaperusteissa sivuroolissa. Tullakseen valituksi eli sijoittuakseen niin sanottuun kermaan on pakko osata matematiikkaa pitkän matematiikan tasoisesti, sanoo kemian professori Jouni Pursiainen Oulun yliopistosta. Hän on yksi tutkimuksen tekijöistä.
Pitkän matematiikan korostunutta roolia selittää se, että matematiikan osaajat menestyvät yleensä koulussa muutenkin.
Pitkän matematiikan lisäksi myös muiden matemaattis-luonnontieteellisten aineiden – fysiikan, kemian, biologian ja maantieteen – kirjoittajia valitaan yliopistoon enemmän kuin heidän osuutensa on ylioppilaista.
Lukiolaisten ainevalinnat kytkeytyvät myös tasa-arvokysymyksiin. Vuonna 2015 ylioppilaista 57 prosenttia oli naisia. Pitkän matematiikan kirjoittajista 55 prosenttia ja fysiikan kirjoittajista peräti 70 prosenttia oli silti miehiä.
Oikea aineyhdistelmä avaa helposti ovet esimerkiksi teknilliselle alalle, joka on huomattavan miesvaltainen. Sen sijaan naisvaltaisissa kasvatustieteissä ja humanistisissa tieteissä kilpailu on monin paikoin kovaa.
– Pojat siis pääsevät yleisimmillä ainevalikoimillaan helposti yliopistoon. Tytöt joutuvat ainevalintojensa seurauksena hakemaan aloille, joille on kova kilpailu, vaikka he ovat ylioppilaskirjoituksissa lähes kaikessa parempia kuin pojat, Pursiainen toteaa.
Miesvaltaisilta koulutusaloilta tie vie usein vientialoille, naisvaltaisilta taas julkiselle sektorille. Siten ainevalintojen merkitys ulottuu myös palkkanäkymiin.
Analyysi: Haluaako keskusta äidit töihin vai kotiin hoitamaan lapsia?
VastaaPoistaPuolue esittää kotihoidon tukeen porrastusta. Valtaosa perheistä hyötyisi muutoksesta, toimittaja Pauliina Pohjala kirjoittaa analyysissaan.
Keskusta julkisti joulukuussa perhepakettinsa, joka toteutuessaan mullistaisi perhevapaajärjestelmän ensi vaalikaudella.
Kotihoidon tuen rakenteen muuttaminen ei ole perhepaketin pihvi vaan mauste.
On kuitenkin ymmärrettävää, että monia kiinnostaa, mitä keskusta aikoo sille tehdä. Puolueet ovat kinastelleet jo vuosia siitä, pitäisikö äitien palata nykyistä aikaisemmin töihin.
Keskusta on perinteisesti halunnut tarjota perheille aidon valinnanvapauden lasten kotihoidon tai kodin ulkopuolisen hoidon välillä.
PERHEPAKETISSA lukee, että vanhempain-vapaakauden ja lapsen kahden ikävuoden väliin jäävälle ajalle tarvitaan nykyistä euromäärää korotetumpi kotihoidon tuki.
Yli 2-vuotiaiden kotihoidossa olevien lasten osalta tuki porrastuisi nykyistä pienemmäksi kolmeen ikävuoteen mennessä.
Keskustalla on kotihoidon tuen osalta viestinnällinen ongelma. Haluaako keskusta äidit aikaisemmin töihin vai paremmat mahdollisuudet lasten kotihoidolle?
TUEN PORRASTUSTA voi tulkita molemmin päin.
Työmarkkinajärjestöt SAK ja Akava kiittelevät mallia siitä, että se saisi äidit nykyistä aikaisemmin töihin.
SAK:n ekonomisti Ilkka Kaukoranta kirjoittaa blogissaan, että keskustan ehdotus kotihoidon tuen pienentämisestä yli kaksivuotiaiden lasten osalta kasvattaa hänen uskoaan siihen, että puolueella on aitoa halua toteuttaa perhevapaauudistus.
– Suhteutettuna keskustan perinteisiin kotihoitolinjauksiin esitystä voi pitää rohkeana avauksena. Juuri tällaista rohkeutta kyseenalaistaa vanhaa tarvitaan, Kaukoranta toteaa.
Akava antoi Twitterissä keskustalle erityispeukun siitä, että sen vanhempainvapaamalli kannustaa nopeampaan töihin paluuseen.
Tytti Tuppurainen, avaruusoliolta näyttävä bimbo?:
VastaaPoistaEsitys SDP:n Tytti Tuppuraiselta - kymmenkertaistetaan pakolaiskiintiö - Suomen Uutiset
Kun veljekset jakavat yhden ja saman naisen – Vaimonjaon perinne heräsi henkiin Intiassa naisten puutteen vuoksi | Yle Uutiset | yle.fi
VastaaPoistaJos Ruotsin tasa toiminta - hyvän yhteiskunnan
VastaaPoista...
Eilen käsittelyyn keskustelun äskettäin julkaistussa kirjassa "onnettomuus, humanitaarinen suurvalta tapahtuma" (Realia kustantajien) avannut silmäni ruotsalainen ilmiö ilmeinen yhtäläisyyksiä DDR Oppivelvollisuus marxismi-leninismin. Lukijat voivat anteeksi tietämättömyys Ruotsin eri suhde johtuu pääasiassa vuosien ulkomailla asuvien, ja varmasti se on, aion ottaa tämän jo tiedossa useimmat ihmiset.
Ajattelen Ruotsin tasa-arvopolitiikan ja tuhoisa vaikutus tällä on ollut Ruotsin henkiseen elämään. Panos keskustelun yläpuolella on kirjoittanut Tanja Bergkvist otsikolla "Gender mielettömyyttä ja tyhmyyttä teollisuudelle". Tanja Bergkvist artikkeli on kurkistuksen toimintaa, joka minulle oli enimmäkseen tuntemattomia. Sanoa, että mielen täysin mahdottomalta ja horisontti tummuu kun lukema ei ole liioiteltua.
...
Käytännössä tasa-arvon valtavirtaistaminen on "sukupuoleen kouluttaa" virkamiehet, johtajat ja työntekijät "herkistää" heille valtarakenteita. Muun muassa rahat meni suorittamaan sukupuolen muutoksen ruokailuvälineet (täten ensimmäinen ilmestyi haarukka ja veitsi jossa yleisö piti päättää, jos se oli haarukka tai veitsi, joka oli naisellinen (se oli haarukan), sitten korvaamalla veitsi lusikalla, lusikka nyt tuli eniten naisellinen ja haarukka tuli maskuliininen. epärealistinen. toisessa yhteydessä asettaa niin ohjaaja straddled tuolin havainnollistaa maskuliinista absoluuttinen valta! että miehet sattuvat olemaan istuu hieman laaja-jalkainen voidaan tietysti johtua siitä yksinkertaisesta syystä, että mies ei halua työntää repäisi kivekset.
...
Tanja Bergkvist artiklan täynnä absurdein ajatuksia, että Ruotsin tasa politiikkaa johtanut. Jotkut näistä ovat niin hullu, että he luulevat raportteja hullujenhuoneessa. Tämä sisältää queer seminaari vuonna 2013 Uppsalan yliopistossa aiheesta "Queer näkökulmia pillua", joka muun muassa sisälsi toimintaa merkitty "luova fittpyssel 'ilman erityisiä täsmennyksiä.
Sukupuolinäkökulma on sisällytettävä kaikkiin koulutusta ja tutkimusta, kun ilmeisesti kuvittelee feminismi on täysin eri mieltä tieteen ja tutkimuksen. Toisin sanoen, ei ole loppua hulluuden ja Tanja Bergkvist artikkeli suositeltavaa lukemista vaikka joskus nauru tarttuu kurkkuun, kun huomataan, kuinka tuhoisasti häiriintynyt sukupuolta toimet ovat ja ovat olleet Ruotsin. Edes DDR olisivat keksineet jotain vastaavaa. Ne takana genuseriet ei varmasti ole tyhmä ihmisiä, mutta ne ovat täysin vailla arvostelukykyä ja tervettä järkeä.
...
Kysymys Laasaselle:
VastaaPoistaTämä postaus on yksi lukemattomista esimerkeistä joka osoittaa että ajamasi miesnäkökulma moderniin sukupuolten tasa-arvokeskusteluun on törmäyskurssilla nk. punavihreän naisvoittoisen blokin kanssa.
Aivan toisenlainen blokki on se joka sisältää kokonaisuudessaan kristillisdemokraatit mutta myös toisista puolueista erilaisia henkilöitä ja ryhmittymiä jotka tunnústautuvat kristillisten perusarvojen kannattajiksi. Aivan yhtenäinen tämä ryhmä ei tietenkään ole itse kristillisyyden ideologian suhteen, kuten ei ole punavihreä blokkikaan, mutta se uskoo että kristillistä etiikkaa voi ja kuuluu soveltaa kaikille elämän alueille ja näinollen myös sukupuolten välisiin suhteisiin.
Niinpä olisi mielenkiintoista kuulla onko sinulla Laasanen ajatuksia siitä miten kristillinen maailmankatsomus on sovitettavissa sinun ajamiisi näkökohtiin sukupuolten välisistä suhteista modernissa länsimaisessa yhteiskunnassa ? Jos nimittäin sinun ajatustesi ydinkohdat hyväksyy ja myös kristillisyyden, niin kaipa tuota kysymystä on pakko funtsia ?
Kulttuurimme opettaa tytöt nirsoiksi kumppania etsittäessä – miehen rooli on tulla torjutuksi - Mielipide - Helsingin Sanomat
VastaaPoistaJo pienille tytöille luetaan prinsessasatuja, joissa naisen rooli on odottaa täydellistä prinssiä.
...
Oma kokemukseni on, että älykkyys tai keskustelukyky eivät juuri auta miestä epätasa-arvoisilla parisuhdemarkkinoilla. Miehen rooli on lähestyä asiallisesti ja kohteliaasti kymmeniä naisia ja tulla torjutuksi ennen kuin mitään älyllistä keskustelua koskaan pääsee edes alkamaan.
...
Kun rakastuminen ei sitten tapahdukaan ensi silmäyksellä tai rakkaudessa on pieniä ryppyjä, nainen hylkää miehen, koska epärealistiset odotukset eivät täytykään.
Miehiä moinen kasvatus tai ajattelumalli ei rasita. He suhtautuvat parisuhteen muodostamiseen vähemmän idealistisesti ja enemmän realistisesti. Vähän kuin käytetyn auton hankkimiseen: Otetaan se mikä on tarjolla. Kunhan toimii kohtuullisesti, kalliimpaankaan ole varaa.
...
Markus Sormaala
lääketieteen tohtori
Helsinki
Markus Soormalan kirjoitus on herättänyt nartuilta vastalauseiden ryöpyn ymåäri nettiä. Jotenkin tulee mieleen tämä the lady doth protest too much, methinks - tai sukupuolineutraalisti suomalaisitteinen versio siitä, että se koira älähtää johon kalikka kalahtaa näistä kanojen rääkymisistä.
VastaaPoistaAihetta käsitelty HS-Pravdan kommenttiosaston lisäksi mm. näissä paikoissa:
Lääketieteen tohtori HS:ssa: prinsessasadut kasvattavat naiset nirsoiksi kumppanin etsinnässä | Me Naiset
Hesarissa hyvin kriittinen kirjoitus nykynaisista! - Satunnainen
"omassa elämässä huutista aiheuttava esimerkki. kerran erään ystävän kautta tapasin tytyn, joka oli jopa mensan testien mukaan reilusti keskiverto mensalaista älykkäämpi ja kaiken lisäksi aika vitun kaunis. tulimme hyvin juttuun mutta tyty lopulta totesi että ei tää nyt oikein vaan toimi, puuttuu se jokin. koska niin alkuvaihe, en ollut huonona tuosta ja jatkoin elämää.
kaksi vuotta tuosta näin sen tytyn uudestaan helsingin keskustassa. työnsi lastenrattaita jossa istui neekerilapsi. vaihdettiin kuulumiset, ja mitäs sieltä löytyikään? yksin elävä yh, josta olisi ollut kiva lähteä vaikka kahville. muutenkin oli kuulemma kiva nähdä pitkästä aikaa.
toivottelin päivänjatkot ja sanoin että soitellaan. en tiedä onko yrittänyt soitella koska tytyn numero on iphonessani blokkilistalla :D"
Punk in Finland • View topic - Hei rogen naistenvihaajat
Mites vanhat naiset, nirsojako? - 60 plus - Suomi24 Keskustelut
Lääketieteen tohtori HS:n mielipidepalstalla: Miehet eivät kelpaa naisille, koska tytöt opetetaan nirsoiksi | m.iltalehti.fi
Hämmentävä tutkimus: Heteromiehet harrastavat seksiä keskenään "huvikseen" - Suhteet - Voice.fi
VastaaPoistaLääkäri HS:ssä parinvalinnasta: Mies suhtautuu kuin käytetyn auton hankkimiseen – kohu nousi heti
VastaaPoistaHUS:n lääkäri esittää provosoivia mietteitä parinvalinnasta ja heti sen jälkeen sosiaalisessa mediassa alkaa kiertää miehen nimellä päivitys, jossa hän puhuu aloittaneensa valtamedian trollauksen ja että näkyvyys oli taattu. Vaikka trollaus-päivitys on vain tehty vain kavereille julkisesti, ei kulu kuin hetki kun siitä otettu kuvakaappaus on levinnyt ympäriinsä Facebookissa.
Kohu on valmis.
Lääketieteen tohtori Markus Sormaala kirjoitti Helsingin Sanomiin Kulttuurimme opettaa tytöt nirsoiksi kumppania etsittäessä – miehen rooli on tulla torjutuksi Siinä hän kirjoittaa, kuinka hänen oman kokemuksensa mukaan älykkyys tai keskustelukyky ei auta miestä parisuhdemarkkinoilla. Miehen rooli on tulla torjutuksi ennen kuin keskustelu pääsee edes alkamaan.
Kirjoitus on vastaus aiempaan pohdintaan siitä, miksi naisen on niin vaikea löytää älykästä ja keskustelutaitoista miesseuraa.
Sormaala katsoo, että sellaisiksi yhteiskunta naiset kasvattaa.
Ensin prinsessasaduissa naisen rooli on odottaa täydellistä prinssiä. Sen jälkeen seuraa populäärikulttuuri, jonka keskeisin sisältö on romanttisen rakkauden löytäminen. Romanttinen rakkaus taas on yhtä ruusuilla tanssimista. Kun näin ei käykään, saa mies mennä.
”Miehiä moinen kasvatus tai ajattelumalli ei rasita. He suhtautuvat parisuhteen muodostamiseen vähemmän idealistisesti ja enemmän realistisesti. Vähän kuin käytetyn auton hankkimiseen: Otetaan se mikä on tarjolla. Kunhan toimii kohtuullisesti, kalliimpaankaan ole varaa.”
”Se oli hieman kieli poskella ja kärjistäen kirjoitettu, mutta siinä oli totta”
Myöhemmin Sormaala kirjoittaa omassa Facebook-päivityksessään, että ”Olen aloittanut uuden harrastuksen, eli trollaamisen.”
Päivityksestä otettu kuvakaappaus leviää nopeasti sosiaalisessa mediassa. Muut keskustelijat eivät enää tiedä onko heitä huijattu täydellisesti vai vain vähän.
Kirjoitus herätti paljon keskustelua, ja varsinkin autovertaus sai monet hiiltymään.
Mitä ihmettä HUS:n lääkäri tarkoittaa?
– Olin nimennyt tekstin omilla sivuillani trolliksi, koska se oli hiukan kieli poskella ja kärjistäen kirjoitettu, enkä halunnut, että omat ystäväni ottavat sitä liian vakavasti. Kuinka niin? Markus Sormaala vastaa Aamulehdelle.
Mihin saakka tarkoitit kirjoituksessa totta?
Sormaala miettii, että ehkä hänen on itsekin vaikea vetää rajaa mikä on provokaatiota ja mikä totta.
– Totta oli se, että uskon naisilla olevat korkeammat odotukset elämänsä rakkauden tapaamisesta ja parisuhteesta kuin miehillä.
– Kun sukupuolten väliset odotukset ovat eri tasolla, niin ne eivat kohtaa. Tuo eri tasoilla olevat odotukset johtuvat niistä sukupuolirooleista, johin meidät kasvatetaan, ihan kuten alkuperäisessä artikkelissani kirjoitin.
Alkuperäisen tekstin hän päättää, että parisuhdemarkkoiden kohtaamattomuus johtuu naisten nirsoilusta.
Trollataanko HS:n mielipidepalstaa?
VastaaPoistaHelsinkiläinen lääketieteen tohtori Markus Sormaala kirjoitti Helsingin Sanomiin mielipidekirjoituksen, jonka mukaan kulttuurimme opettaa tytöt nirsoiksi kumppania etsittäessä. Teksti levisi laajalti sosiaalisessa mediassa. Sormaala kirjoitti myöhemmin Facebookiin aloittaneensa trollaamisharrastuksen Helsingin Sanomien mielipidepalstalla.
Markus Sormaala, oliko kirjoituksesi trollaamista?
- Olihan se vähän joo. Trollaamisen ja vakavasti kirjoittamisen raja on häilyvä. En sitä kirjoittaessani erityisesti miettinyt lähteväni trollaamaan, mutta kyllähän siinä vähän sellaista trollaamisen makua on. En osaa vastata tähän kysymykseen kyllä tai ei. Onhan siinä kirjoituksessa jotain totuutta, mutta onhan siinä myös hyvin provosoivia kommentteja ja näkökulmia.
- Facebook-sivullani leimasin tekstin trollaamiseksi, jotta sitä ei aivan liian tosissaan otettaisi. En kirjoittaessani miettinyt tekstin olemusta sen syvällisemmin.
Onko Helsingin Sanomien tietoinen linjaus julkaista aiempaa provosoivampia tekstejä, mielipidetoimituksen toimittaja Markku Rönty?
- Julkaisemme niitä kirjoituksia, mitä meille tulee. Tietoista linjausta ei ole. Ihmissuhteet kiinnostavat lukijoita aina.
Perustuvatko julkaisupäätöksenne tutkimukseen vai päätättekö niistä fiilispohjalta?
- Muutaman kollegan kanssa teemme päätökset oman harkintamme mukaan. Kukaan ei tule sanomaan, mitä pitäisi tehdä. Yritämme tehdä kiinnostavaa palstaa. Toiset aiheet nousevat enemmän esille kuin toiset.
Miten varmistatte, että kirjoitus ei ole trollaamista?
- Kyllähän siinä alkaa hälytyskellot soida, kun näemme sellaisen kirjoituksen. Esimerkiksi Sormaala lähetti meille tekstin omalla nimellään ja toimituksen edellyttämillä yhteystiedoilla. Tämähän on ihan hyvä ja perusteltu mielipidekirjoitus.
Yli 60 sotatilassa ollut Korea sai sivarioppia suomalaisilta – "Totaalikieltäytyjät ovat siellä akuutti kysymys"
VastaaPoistaSuomalaiset siviilipalveluskäytännöt kiinnostavat muuttuvassa Etelä-Koreassa.
Vuosina 1950–53 käydystä Korean sodasta lähtien virallisesti sotatilassa olevassa Etelä-Koreassa on kiinnostuttu suomalaisesta tavasta järjestää aseeton vaihtoehto yleisen asevelvollisuuden suorittamiseksi.
Lapinjärven siviilipalveluskeskuksen johtaja Mikko Reijonen vieraili joulun alla Etelä-Koreassa esittelemässä suomalaista siviilipalvelumallia maan viranomaisille.
– Olin suurlähetystön järjestämällä varsin kiintoisalla reissulla, jolla oli tiivis ohjelma. Maahan on tällä hetkellä hieman sekaisin presidentin saaman virkasyytteen ja mahdolliseen vallan vaihtumiseen liittyvien kysymysten vuoksi. Yhteiskunnallinen keskustelu käy kiivaana, Reijonen kuvaa.
– Siellä jännitetään tulevan hallinnon puolesta, että vedetäänkö konservatiivista vai uudistusmielisempää linjaa. Yksi akuuteista kysymyksistä on maan suhtautuminen totaalikieltäytyjiin. Kansainvälinen paine on osaltaan pakottanut Etelä-Korean tarkistamaan omia käytäntöjään. Muun muassa ihmisoikeuskomissio on vaatinut muutosta totaalikieltäytyjien kohteluun.
Etelä-Korealla on valtavat asevoimat, jotka perustuvat pakolliseen asevelvollisuuteen. Aktiivipalveluksessa on jatkuvasti yli puoli miljoonaa miestä, ja maalla on 6,5 miljoonan miehen reservi.
Kaikki osallistuvat kutsuntoihin 18-vuotiaina. Sotilaspalvelus kestää 21–24 kuukautta, ja vain alle kaksi prosenttia miesikäluokasta vapautetaan. Suomessa vastaava luku on noin 15 %.
– Käytännössä vapautus edellyttää vakavaa vammaa tai mielenterveysongelmaa, Reijonen kertoo.
– Totaalikieltäytymistä ei suvaita lainkaan. Esimerkiksi Jehovan todistajat joutuvat siellä puoleksitoista vuodeksi vankilaan. Tälläkin hetkellä linnassa istuu neljäsataa totaalikieltäytyjää. Suomessahan jehovat saavat vapautuksen.
Suurin osa miesikäluokasta käy normaalin asepalveluksen, mutta vaihtoehtona on myös suomalaiseen siviilipalvelukseen rinnastettavissa oleva vaihtoehto.
Kaikki koulutus tapahtuu kuitenkin asevoimien alaisuudessa. Sivaritkin käyvät neljän viikon asepalveluksen kaiken aluksi.
– Suomessa siviilipalvelus on työ- ja elinkeinoministeriön alla, ei puolustusvoimien, kuten Koreassa, Reijonen kertoo.
– Siinä lienee merkittävin yksittäinen ero, ja käytäntömme herätti siellä paljon kiinnostusta.
Sinkku tohtori pysyy sanojensa takana – prinsessasadut tekevät naisista nirsoja kumppanin valinnassa: ”Ei se naisten vika ole”
VastaaPoistaHS:n mielipidekirjoituksessa sukupuolten välisiä eroja parisuhdemarkkinoilla ruotinut helsinkiläismies ihmettelee kirjoituksensa saamaa huomiota.
Ilta-Sanomat kirjoitti aiemmin sunnuntaina Helsingin Sanomien julkaisemasta mielipidekirjoituksesta, jossa lääketieteen tohtori Markus Sormaala kommentoi miesten ja naisten erilaisia odotuksia parisuhteessa.
Runsaasti huomiota herättäneessä kirjoituksessa Sormaala esittää, että avoliitoista kaksi kolmasosaa päättyy naisten aloitteesta, koska odotukset täydellisestä parisuhteesta eivät heillä täyty. Kirjoituksessa pohditaan parisuhdemarkkinoiden kohtaamattomuuden johtuvan naisten nirsoilusta, johon yhteiskunta naiset opettaa.
Ilta-Sanomien tavoittama Sormaala kertoo halunneensa ottaa kirjoituksellaan kantaa HS:ssä viime aikoina julkaistuihin mielipidekirjoituksiin, joissa naiset ovat pohtineet älykkään, koulutetun ja keskustelutaitoisen miehen löytämisen vaikeutta. Osassa kirjoituksista naiset ovat kertoneet elävänsä mieluummin yksin kuin ilman vertaistaan miespuolista kumppania.
Sunnuntaina Sormaalan mielipidekirjoitus nousi Helsingin Sanomien verkkosivujen luetuimmaksi jutuksi. Sunnuntaina iltapäivällä heräsi kuitenkin kysymyksiä Sormaalan kirjoituksen motiiveista, kun Sormaala julkaisi Facebook-sivuillaan yksityisen päivityksen, jossa hän kertoi aloittaneensa uutena harrastuksena trollauksen viitaten mielipidekirjoitukseen Hesarissa.
Sormaala kommentoi llta-Sanomille julkaisseensa kummastusta herättäneen FB-päivityksen hämmästyttyään spontaanisti tekemänsä mielipidekirjoituksen saamaa suurta huomiota eri medioissa. Sormaala sanoo halunneensa kommentillaan vihjata läheisilleen siitä, ettei kärkevää kirjoitusta tule ottaa turhan vakavasti.
– Koin tärkeäksi, että ainakaan läheiset ihmiset, jotka sitä kirjoitusta lukevat, eivät ota sitä liian tosissaan. Mutta olin ehkä myös ylpeä siitä, että se oli saavuttanut niin suuren suosion, Sormaala kommentoi kysymyksiä herättänyttä FB-päivitystään.
Sormaala kertoo viitanneensa päivityksessään trollauksella mielipidekirjoituksensa kärjistettyyn muotoiluun.
– Ei ollut tarkoitus olla lähteä mediakriittiseksi tai kyseenalaistamaan Hesaria millään tavalla. Näen trollauksen niin, että siinä (kirjoituksessani) oli totuuden siemen, jonka olin esittänyt kärjistetyssä muodossa. Seison ajatusteni takana, mutta ehkä olin esittänyt ne kärjistetysti siinä kirjoituksessa, Sormaala selittää.
Röntgenlääkäri kirjoitti mielipidekirjoituksessaan prinsessasatujen tehneen naisista nirsoja – ja vakuuttaa nyt olleensa pohjimmiltaan ihan tosissaan - Kotimaa - Helsingin Sanomat
VastaaPoistaWhy Men Have More Body Image Issues Than Ever
VastaaPoistaTuota Sormaalaan keissiä lukiessa ei voi tulla kuin siihen tulokseen, että suomalaiset naiset - tai ainakin naistoimittajat - ovat tulleet vielä enemmän hulluiksi mitä ennen.
VastaaPoistaKukaan heistä ei lähtenyt tekemään salapoliisin töitä ja jatkohaastatteluja kahden aiemman akan kirjoituksesta, jotka valittelivat miten riittävän fiksuja miehiä ei heille vaan löydy.