keskiviikkona, maaliskuuta 10, 2004

Kuuluisin nettipäiväkirjailija

Verkkoyhteydessä käsiteltiin päiväkirjoja ja blogitkin saivat osansa huomiosta. Jutun painopiste oli näin aktiivibloggaajan mielestä jälleen kerran väärässä suunnassa: julkkispäiväkirjailijoissa(Agripan nettipäiväkirjakin mainittiin.).

Panu Rajala kommentoi aiheuttamaansa kohua sanoen, että sisäpiirin ironiset vitsit Katri Helenan seksittömästä iltapuvusta oli tarkoitettu siten, että Katrihan haluaakin olla lady, eikä mitenkään seksipommi. Media kuitenkin suhtautui kirjoittuihin lainauksiin vakavamielisesti ja oli kauhuissaan. Blogistanin lukijana ironian ja faktan sekoittumiseen tottuu niin, että osaa epäillä tekstin vakavamielisyysastetta. Täällä on myöskin helppo oikaista väärinkäsitykset, jos niitä sattuu tulemaan - päinvastoin kuin julkisuudessa. On mukava nähdä sitten tulevaisuudessa, kun Mitvit on presidenttiehdokkaana ja minä olen Iltapäivälehden toimittajana, miten kansa suhtautuu Mitvitin blogista repäisyihin lainauksiin.

ATN:n tissilinkistä tuli mieleen, että monien muiden maiden kuin Suomen naiset näkevät toistensa tissejä kovin harvoin. Ainoat tissiesikuvat saadaan mediasta. Ei ihme, että naisista tulee neuroottisia ryntäimiensä kanssa. Rinnat lienevät kuitenkin ylineurotisoiduin ruumiinosa verrattuna niiden todelliseen painoarvoon. Rintojen koosta on tietenkin helppo kiusata naisia, mikä luo illuusion niiden koon merkittävyydestä.

Arveluja Kuukkelivoittajista: Humoristisimman blogin palkinnosta kisailee tuttu kolmikko. Kun katselee blogilistan kärkeä, huomaa, että huumorilla pääsee pitkälle. Siihen nähden huumoriblogeja on yllättävän vähän. Onko huumoribloggaus useimmille bloggaajille liian vaikea laji?

Kysyn vaan on lehtipakinatasoinen kirjoittaja, jolla on aika huima mielikuvitus. Mitvitillä on sekalaisempaa ainesta, mutta hänen huumorinsa puree minuun selvästi parhaiten(paitsi tietenkin silloin, kun hän vitsailee tänne päin). AT-blogi on hauska, mutta kyky itseironiaan loistaa poissaolollaan, mikä saa jutut vaikuttamaan turhankin kitkeriltä. Jos AT-blogi olisi päässyt ehdolle kategoriaan "paras naisen ylläpitämä blogi", niin olisin veikannut AT-blogille ehdottomasti hauskimman blogin titteliä. Kysyn vaan käyttää suojakilpenä kritiikkiä vastaa "liioiteltua itseironiaa", mikä on sekin hiukan häiritsevää. Voittajaksi veikkaan joka tapauksessa Kysyn vaania.

Paras tagline-kategoriasta löytyy ihmeellisiäkin ehdokkaita: "Tärkeitä asioita" ei tee suurta vaikutusta. "pienet munat - suuri ego" taas kuulostaa pikemminkin dokumentiltä. Veikkaan voittajaksi Kasan taglinea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Valitse itsellesi joku nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. Älä laita ruksia kohtaan "Anonyymi".