keskiviikkona, maaliskuuta 10, 2004

Sympaattiset blogit

Aika ja minä kirjoittaa:
"Epäsympaattisiin blogeihin addiktoituminen saattaa myrkyttää mielen, mutta sympaattiset blogit toimivat kuin viikkolehtihoroskoopit, jotka ovat riittävän yleispätevällä tavalla omakohtaisia."
Otan tuosta sen verran itseenikin, että katson tarpeelliseksi sanoa asiasta muutaman sanasen. Tämä blogi kuuluu eittämättä epäsympaattisten blogien joukkoon. Joku vertasi joskus kirjoitusteni lukemista ruumiinavausten katsomiseen: ällöttää, mutta ei voi olla katsomattakaan.

Blogistanin voi tosiaan jakaa karkeasti ottaen sympaattisiin ja kauniisti sanoen, kantaa ottaviin blogeihin. Samalla tavalla lukijat jakautuvat eri ryhmittymiin. Toiset lukijat etsivät säpinää ja vaarallisia tilanteita, siinä missä toiset lukijat hakevat bondausta ja mahdollisuutta yhteisten kokemusten jakamiseen positiivisessa hengessä. Omasta puolestani voin sanoa, että itselleni tuottaa vaikeuksia lukea sympaattisia blogeja nukahtamatta.

Olisi mielenkiintoista hahmotella erilaisia lukijaprofiileja ja sitä, onko olemassa selkeä jako sympaattisista ja epäsympaattisista blogeista pitävien lukijoiden välillä? Muistan kyllä hämärästi, että silloin kun minä olin nettikeskusteluneitsyt, niin monet viestit tuntuivat minustakin myrkyltä. Kun myrkylle altistuu riittävän pitkään, siihen karaistuu ja kehittyy immuniteetti.

Blogit joutuvat joka tapauksessa taistelemaan lukijoista ja paikasta auringosta muitakin medioita vastaan ja paras keino siihen on kantaaottavuus. Ihmiset vaativat saada myrkkyä silmilleen. Joitakin asioita on vaikea sanoa kauniisti, vaikka kuinka tekisi mieli.

P.S: Koitan testimielessä lyhentää postauksiani ja käsitellä yhdessä postauksessa pääsääntöisesti vain yhtä asiaa kerrallaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Valitse itsellesi joku nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. Älä laita ruksia kohtaan "Anonyymi".