tiistaina, elokuuta 12, 2003

Kiltit miehet ja pirttihirmut

Iltasanomien keskustelupalstalla pohditaan, miksi kiltit miehet saavat pirttihirmun vaimokseen? Voisi myös kysyä, miksi kilteille vanhemmille syntyy pikkukeisareita lapsiksi? Asiahan on niin, että jos mies on kiltti, niin naiset ja lapset hyppivät pöydillä. Naiset ja lapset ottavat valtaa niin paljon kuin heidän annetaan ottaa, vaikka he eivät osaisikaan sitä käyttää tai tulisikaan sen kanssa onnellisiksi. Toinen selitys ilmiölle löytyy markkina-arvoista. Kiltit miehet ovat miesten pohjasakkaa ja pirttihirmut naisten pohjasakkaa ja saman markkina-arvon omaavat henkilöt löytävät toisensa.

Missä vaiheessa naisista tulee pirttihirmuja? Tunteeko joku 17-vuotiaan pirttihirmun? Missä vaiheessa kehitys menee vinksalleen? Suunnittelevatko nuoret tytöt uraansa seuraavasti: "Juu, nyt minä olen itse sulous, mutta odottakaapa 20 vuotta, niin sitten minusta tulee kaamea pirttihirmu. Kyllä sitten on mukavaa." Jos joku omituinen tyttö haluaa välttää pirttihirmuksi tulemisen, niin miten se onnistuu vai onnistuuko mitenkään?

Kuinka tasokasta jääkiekkoa Suomessa pelataan? Legendahan kertoo, että Suomen liigan taso on mahtava. Mutta mietitäänpäs hetkia asiaa. Kuinka monta maailman 100 parhaan joukossa olevista kiekkoilijoista pelaa Suomessa? Ai ei yhtään? Entäs tuhannen parhaan joukossa olevista? Herran jestas, sanokaa nyt joku nimi. Jos suomalainen pääsee vaikkapa tenniksessä tai sulkapallossa maailman rankingissa 300 paikkeille, niin reaktio on lähinnä "hohhoijaa, niinkö huono se on?". Jos Kalpan maalitykki sattuu olemaan maailman 2500:ksi paras jääkiekkoilija, niin hänhän on uskomaton maailman luokan virtuoosi. Lajien väliseen vertailuun pitäisi saada jotain tolkkua. SM-liiga voitaisiin nimetä uudestaan vaikkapa korttelisarjaksi. Miksei kukaan kerro misseille, että ei jääkiekkoilijoiden kanssa kannata heilastella, kun ne ei pärjää maailmanlistallakaan?

Hesari kirjoittaa ison jutun nettipäiväkirjoista. Jutun tekijä on tosin asunut tynnyrissä, kun hän ei ole näemmä kuullut Pinserin listasta tai Bloggerista mitään. Minulle jossain määrin tutuista päiväkirjoista on mainittu Kanerva Eskola ja Ville Säävuori. Mediapsykologian tutkijan Anu Mustosen mielestä nettipäiväkirjan pitäminen vaatii vahvaa minäkuvaa. Anu tähdentää: "En suosittele nettipäiväkirjaa kenellekään, joka epäilee julkisuutta vähääkään." Parhaimmillaan nettipäiväkirja tekee tosin hyvää identiteettikehitykselle.

Myötäpäivään myllyt pyörii, vastapäivään vaimot jauhaa.
Suomalainen Sananlasku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Valitse itsellesi joku nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. Älä laita ruksia kohtaan "Anonyymi".