Avioeroryöstö
Lovelacen testi tuntuu päässeen hyvään vauhtiin matalaprofiilisen aloituksen jälkeen. Tässä kirjoitus avioeroryöstöstä:
"Miksi lasten elatusmaksut ylipäänsä sidotaan isän varallisuuteen eikä siihen, paljonko keskivertolapsen elättäminen maksaa. Eihän rikas mies joudu maksamaan ruoastaankaan kaupassa enempää kuin köyhä mies. Tämä kysymys on myös tärkeä osa suurempaa ilmiötä, josta esimerkiksi Daniel Mocsny käyttää nimitystä "divorce theft" tai vielä suoremmin "divorce pillage": avioerossa ainakin puolet miehen omaisuudesta katsotaan automaattisesti kuuluvan naiselle. Tämä on sikäli outoa, että normaalistihan kaikissa sopimuksissa pätee, ettei sopimuksen vapaaehtoisesti purkavalla osapuolella ole oikeutta vaatia toista osapuolta edelleen noudattamaan sopimusta. Millä ihmeen perusteella avioeron hakenut vaimo on oikeutettu puoleen miehen menneistä ja tulevistakin tuloista sen enempää kuin työpaikastaan vapaaehtoisesti lähtenyt työntekijä olisi oikeutettu kuukausittaisen palkkansa jatkumiseen?"
Huru-Ukko kirjoittaa kommenttiosastolla:
"Yhden ihmisen oikeus on toisen ihmisen velvollisuus. Oikeutta aborttiin seuraa velvollisuus tyytyä naisen päätökseen. Oikeutta pysytellä armeijan ulkopuolella seuraa toiselle velvollisuus hoitaa homma poisjäävän puolesta. Oikeutta äitiyslomaan seuraa toiselle velvollisuus tukea sitä maksamistaan veroista. Asia on ok niin kauan kuin oikeudet ja velvollisuudet menevät suhteellisen tasan. Vaihtoehtoisesti voidaan sietää myös lievää epätasapainoa kunhan yhteiskuntaan ei synny selkeitä suuria ryhmittymiä, joiden välillä oikeus/velvollisuus -suhde on selkeästi epätasapainossa.
Näistä kahdesta seikasta seuraa se, että aina kun ollaan harkitsemassa jonkun oikeuden myöntämistä tietylle yhteiskunnan osajoukolle, pitäisi samalla katsoa miten uusi oikeus vaikuttaa muihin ryhmittymiin. Epätasapaino pitää sitten tasapainottaa liikuttelemalla muita oikeuksia ja velvollisuuksia ryhmittymien kesken.
Ehkäpä yhteiskunta ei enää olekaan jakautunut kahteen ryhmään: miehiin ja naisiin. Mikäli on olemassa esim. ryhmittymä ATM, joka kokee saavansa kaikki miesten velvoitteet ja vain vähän oikeuksia, niin tarpeeksi kasvaessaan ryhmä voi pistää ns. haisemaan."
Kodittomat Sara ja David ovat lemmiskelleet keskellä toria osoittaakseen mieltään asuntopulaa vastaan. ATM-klubin miehet ovat harkinneet jo pitempään samanlaisen tempauksen järjestämistä naispulaa vastaan, mutta monestakin hyvästä syystä juttu on jäänyt harkinnan asteelle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Valitse itsellesi joku nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. Älä laita ruksia kohtaan "Anonyymi".