Miesliike: Viittaa organisoituneisiin järjestöihin, joissa pyritään edistämään miesten intressejä. Suomessa ei ole tuollaisia järjestöjä ollenkaan, eikä siten varsinaista miesliikettäkään. Suomessa voidaan puhua pikemminkin liikehdinnästä, josta voi ajan kuluessa kehkeytyä järjestö. Suurin ja ainut miesjärjestö Miessakit ei ole miesten intressejä ajava järjestö.
Miesaktivistit: Yleensä miesliikkeen jäseniä, joilla on usein selkeitä poliittisia päämääriä ja noihin päämääriin soveltuva retoriikka. Tyypillisesti miesaktivistit ovat olleet isän oikeus aktivisteja anglosaksisissa maissa.
Miesasiamiehet: Yleiskategoria kattaen laajasti miesten intressejä edistävät tahot. Puhuvat miesten ongelmista, alisteisesta asemasta, naisten vallasta tai naisten etuoikeuksista ja ovat sitä mieltä, että nimenomaan miesten ongelmat ovat jääneet liian vähälle huomiolle ja että miesten asemaa pitäisi parantaa. Miesasiamies voi puhua aiheesta arkielämässä, netissä, mediassa tai kirjoittaa aiheesta kirjan.
Miesnäkökulmaiset tutkijat: Pyrkivät kiinnittämään huomion miesten ongelmiin tieteellisen argumentoinnin avulla.
Taantumuksellinen miesasiamies: Tarkoittaa äärikonservatiivista miesasiamiestä, joka kannattaa perinteisiä sukupuolirooleja. Taantumukselliset miesasiamiehet ovat olleet Suomessa viime aikoina hiljaa, koska on poliittisesti liian epäkorrektia asettua julkisesti perinteisten sukupuoliroolien puolustajaksi. Usein yhteydessä uskonnolliseen vakaumukseen. Mediassa viime aikoina esiintyneistä miesasiamiehistä (Malmi, Laasanen, Kotro, Sepponen) kukaan ei ole taantumuksellinen.
Häirikkö: Miesasiamies, joka ei suostu käyttämään feminististä tasa-arvodiskurssia.
Herrasmies: Naisia pelastava ja suojeleva mies. Asettaa naisten edut muiden miesten etujen edelle.
Uusherrasmies: Naisten pelastaminen on vaihtunut epäsuoraan naisten pelastamiseen, eli feministisen ideologian kannatukseen. Ääriryhmänä profeministit. Sen lisäksi tyypillisesti feministeiksi julistautuneet miespoliitikot, joille feministisyys saattaa olla enemmän käytännön sanelema pakko kuin aatteellinen ideaali. Kun herramiehet auttavat naisia suoraan, niin uusherrasmiehet pyrkivät auttamaan naisia epäsuorasti siirtämällä valtion kautta resursseja feministien osoittamiin kohteisiin ja tukevat feministien ajamaa lainsäädäntöä ja yhteiskunnan normeja.
Minulla on yksi ehdotus sanastoon: tittelituuri
VastaaPoistaTittelituuri on kiinnostuneempi vain tittelistä kuin siitä mitä tietyn tittelin omaavalla henkilöllä on sanottavaa. Jos jollain ei ole titteliä ollenkaan, menettää kaikki sanottava merkityksensä...
Mitä komemapi titteli henkilöllä X on sen samantekevämpää on mitä hän sanoo - tärkeintä on komea titteli.
Henkilön X sanojen merkittävyys kulminoituu titteliin: jos henkilö X on yliopistotutkija, hänen sanansa on ns. "jeesuksen totuus", ei väliä mitä höttöä sanoman sisältö on.
Feministi: nainen, joka vastustaa sukupuolten välistä tasa-arvoa, kannattaa miehiin kohdistuvaa sukupuolisyrjintää ja naisten asettamista etuoikeutettuun asemaan sukupuolen perusteella. Tämä siis yhdistää kaikkia feministejä. Ryhmän sisällä on sitten niitä radikaaleja, jotka haluavat miehistä eroon kokonaan, ja toisena ääripäänä niitä, jotka muodon vuoksi voivat ehkä jopa vastahakoisesti tunnustaa, että miehilläkin joitain tasa-arvo-ongelmia on, mutta siihen tunnustukseen se "tasa-arvotyö" sitten jääkin.
VastaaPoistaProfeministi: feministejä aivottomasti ja nöyrästi hännystelevä selkärangaton nilviäinen. Luuseri, joka toivoo saavansa itselleen etuja alistumalla hyväksikäytettävän hölmön rooliin.
Profeministi: feministejä aivottomasti ja nöyrästi hännystelevä selkärangaton nilviäinen. Luuseri, joka toivoo saavansa itselleen etuja alistumalla hyväksikäytettävän hölmön rooliin.
VastaaPoistaEnkös minä jo sanonut, että profeministi syntyy nilviäisen ja matelijan risteytyksenä?
Voi vitsi, joku typerä feminsit varmaan kohta väittää että miehellä on samoja geenejä kuin apinalla - hehheeeee...
VastaaPoistaLisää sanaston hahmottelua:
VastaaPoistahttp://mikkoellila.thinkertothinker.com/?p=124
Orwellilaiseen “rasismin vastustamiseen” liittyy läheisesti “tasa-arvon kannattaminen” kaikissa muissakin asioissa. Sinut leimataan rasistiksi, jos et kannata rotuerottelua. Vastaavasti sinut leimataan tasa-arvon vastustajaksi, jos et kannata eri sukupuolta olevien ihmisten kohtelemista eri tavalla.
Rasismin käsitettä on viime aikoina poliittisessa diskurssissa venytetty kattamaan kaikenlainen syrjintä. Tämä onkin tavallaan loogista, koska ihmisten kohteleminen eri tavalla esimerkiksi heidän sukupuolensa perusteella on samanlaista syrjintää kuin heidän kohtelemisensa eri tavalla heidän rotunsa, kansallisuutensa, etnisyytensä, sukupuolensa tai seksuaalisen suuntautumisensa perusteella. Valitettavasti esim. käsitettä “ikärasismi” käytetään usein väärin, samoin kuin käsitettä “rasismi” yleensäkin. Kuitenkin ajatus esim. sukupuolisorron rinnastamisesta rotusortoon on täysin looginen. Samoin “rasismin vastustajina” esiintyvien rotuerottelun kannattajien tavoin sukupuolisyrjinnän kannattajat esiintyvät “tasa-arvon kannattajina”.
Monet “tasa-arvon kannattajina” esiintyvät poliitikot kannattavat esim. naiskiintiöitä yritysten hallituksiin. Heidän mielestään siis joku pitäisi valita hallituspaikalle sen perusteella, että hänellä sattuu olemaan jalkojen välissä vittu. Sillä ei ole mitään väliä, onko tämä ihminen millään tavalla pätevä ko. yrityksen hallitukseen. Pätevämpi hakija pitää hylätä, jos tällä pätevällä hakijalla sattuu olemaan jalkojen välissä kyrpä ja kivekset. Tällainen ajattelu on tietysti äärimmäisen räikeää ihmisten diskriminointia heidän sukupuolensa perusteella. Orwellilaisen diskurssin mukaan tämä sukupuolisyrjintä on kuitenkin “tasa-arvoa”.