HS:
Siviilipalvelus pakolliseksi kaikille
Ministerit ovat ehdottaneet kutsuntoja naisille. Määrätään mieluummin siviilipalvelus kaikille pakolliseksi. Kaikki ikäpolvensa miehet ja naiset suorittaisivat esimerkiksi nelikuisen siviilipalveluksen. Tämän jälkeen halukkaat voisivat jatkaa aseelliseen palvelukseen tai pidennettyyn siviilipalveluun, joka vastaisi armeijan päällystökoulutusta.
Siviilipalvelus voisi sisältää yhteiskunnalle merkityksellistä kansalaiskoulutusta, kuten kriisinajan toimintoja, pelastustehtäviä, liikuntaa ja sosiaalisuutta. Tavallaan palvelus olisi pikakertaus peruskoulusta nuorille aikuisille.
Itse palvelu suoritettaisiin yhteiskunnallisissa tehtävissä, nykyisen siviilipalvelun tapaan. Yhteiskunnalle merkityksellisiä töitä kyllä riittää, kärsiihän esimerkiksi vanhustenhoito työvoiman puutteesta, ja aina riittää risuja kerättäväksi hakevoimaksi.
Esimerkiksi Saksassa puolet ikäluokasta suorittaa kansalaisvelvollisuutensa siviilipalveluna. Osa Saksan sosiaalihuollosta lepää täysin siviilipalvelustyövoiman varassa. Saman resurssin voisi ottaa käyttöön meilläkin.
ANTTI NIEMINEN
HS:
Päihdeäitien hoidossa ajateltava ensisijaisesti lasta
Päihdeäitien tahdosta riippumattoman hoidon kysymyksissä unohtuvat helposti sekä kliinisen päihdetyön käytännön realiteetit että nykytieto päihderiippuvuuden biologisesta taustasta. Vaikeassa päihdehäiriössä päihteenkäyttö ei ole valinnanvaraista nautinnonhakua, jossa voi harjoittaa vapaata tahtoa, vaan tuskaista pakkomiellettä, josta on äärimmäisen vaikea päästä irti. Vaikeaan päihdehäiriöön kuuluvat myös ajoittaiset psykoosit, joiden aikana ihminen ei hahmota todellisuutta.
Yhteiskuntana hyväksymme jo lakiemme kautta tietyissä tilanteissa sekä mielisairaan, psykoottisen että tuhoisalla tavalla päihdeongelmaisen tahdosta riippumattoman hoidon. Päihdeongelmaisten äitien kohdalla emme siis ole ylittämässä mitään uutta kvalitatiivista kynnystä kohti fasistista tai holhoavaa yhteiskuntaa. Olemme kohdistamassa näitä periaatteita kehittyvän lapsen elämän turvaamiseksi.
Äidin oikeus päättää omasta kehostaan toteutuu hänen mahdollisuudessaan keskeyttää raskaus hankalassa elämäntilanteessa. Jos lapsi päätetään synnyttää, olemme yhteiskuntana velvollisia varmistamaan, ettei lapsi ei synny myrkytettynä. Kyse ei ole siis sikiön oikeuksista, vaan syntymään tarkoitetun lapsen loppuelämästä. Kyse ei ole eettisesti arveluttavasta perimän manipuloimisesta tai vähäosaisten syrjimisestä, vaan päättäväisestä interventiosta, jolla estetään estettävissä olevia vaurioita.
Äidin kannalta kyse on siitä, rajoitetaanko väliaikaisesti hänen "vapaata" tahtoaan päättää päihdekäytöstään, jolloin hänelle tarjotaan mahdollisuus synnyttää terve lapsi, vai jätetäänkö hänet kärsimään ensin raskausaikana usein mahdottoman raitistumispaineen alla, ja sitten loppuelämänsä syntyneen lapsen vamman aiheuttaman syyllisyyden kanssa.
Lapsen kannalta kyse on siitä, annetaanko hänen syntyä terveenä tilanteessa, jossa äidin itsemääräämisoikeutta päihdekäytön suhteen on rajoitettu muutaman kuukauden ajan, vai hyväksytäänkö se, että hän syntyy ja elää sairaana, mutta että hänen äitinsä on saanut "päättää" elämäntyylistään läpi raskausajan – äiti, joka sairastaa häiriötä, joka kaventaa valinnanmahdollisuuden minimiin.
Lapsen oikeuksien yleissopimukseen kuuluu lapsen edun ensisijaisuus sekä oikeus elämään, henkiinjäämiseen ja kehittymiseen.
MATTI HOLI, psykiatrian dosentti TANJA SVIRSKIS psykiatrian erikoislääkäri
Joo, Suomessa perheen sisällä Äiti menee kaiken edelle oikeuksineen, jota mikään ei saa mitenkään rajoittaa. Lapset ovat sitten toisella sijalla ja isähän on tunnetusti täysin oikeudeton.
VastaaPoistaKyllä minulle kelpaisi tuollainen yleinen kansalaisvelvollisuus yhtenä tasa-arvoistavana vaihtoehtona.
Oletteko lukeneet "Yhteiskuntakriittisen feministin" blogia?
VastaaPoistaKaisa Ruokamon lapsi on otettu huostaan!
Toistan:
Kaisa Ruokamon poika on otettu huostaan!
JUMALA ON OLEMASSA KIITOS JUMALA KIITOS JUMALA KIITOS JUMALA KIITOS RAKAS JEESUS HALLELUJAA HALLELUJAA HALLELUJAA HALLELUJAA HALLELUJAA HALLELUJAA
"Panu sanoi...
VastaaPoistaOletteko lukeneet "Yhteiskuntakriittisen feministin" blogia?
Kaisa Ruokamon lapsi on otettu huostaan!"
Jämsä otti lapseni huostaan, koska päivähoitopaikka puuttuu
Tekstiä lukemalla saa kyllä ihan toisen kuvan, lapsi jätetty yksin kotiin kun mami on kaupungilla asioilla.
Poliisit kantoivat minut käsiraudoissa kotini etupihalla seisseeseen poliisiautoon
Ihan vähällä ei ihmistä rautohin laiteta.
Koskaan aiemmin tiedotukseni lapseni yksinolosta ei ole herättänyt sosiaalitoimiston työntekijöissä edes kysymystä, ei kulmien kohotusta, ei mitään.
Annas olla jos mies olisi mennyt sos.toimistossa julistamaan muutaman vuoden ikäisen poikansa olevan yksin kotona nukkumassa. Äidille näköjään suodaan mahdollisuus jättää lapsi yksin kotiin kun mami lähtee asioille kaupungille.
Kerroin EU-ruokaa jakavalle diakonissalle, että sinun pitänee nyt tehdä lastensuojeluilmoitus, kun käyn tätä ruoka-apua hakemassa. Lapseni nimittäin nukkuu yksin kotona. (Olisi muuten ruoanhaku jäänyt tältä päivältä kokonaan väliin, sillä lapseni on aamu-uninen. Seurakunnassa pitää asioida aamutuimaan.) Kerroin hänelle, että tämä lapsen yksin nukuttaminen on kuulunut viime perjantaista lähtien Jämsässä kiireellisen huostaanoton kategoriaan.
Arvelin, että diakoni voisi omalta osaltaan vaikuttaa siihen, että alkaisin mahdollisesti saada toimeentulotukea ja poikani pääsisi jopa päiväkotiin, jossa hän on aina niin hyvin viihtynyt. Taustoitin kokemuksillani diakonia huolellisesti. Hän kysyi minulta sosiaalityöntekijäni nimen.
Diakonissa teki aivan oikein. Kuka vastuullinen vanhempi jättää lapsensa yksin kotiin? Aamu-unisuus ei ole mikään peruste.
Hän oli soittanut nimi poistettu Jämsän sosiaalitoimistoon. Nyt nimi poistettu kertomus menee sen verran ristiriitaiseksi ja hämäräksi, että ei kannata oitis sotkea diakonia tähän huostaanottotapaukseen. nimi poistettu väitti olohuoneessani, että diakoni olisi todella tehnyt lastensuojeluilmoituksen, mutta enpä ole moista paperia saanut käteeni.
Tämä on vain osoitus siitä että lastensuojelu toimii. Käsittääkseni lastensuojeluilmoituksen voi tehdä nimettömästi eikä sos.toimen kuulu tiedottaa asiakkaalle ilmoituksen tekijän nimeä.
Aion käydä tapaamassa diakonia maanantaina ja selvitellä diakonin osuutta.
Ja sitten kostoretkelle. Voi helvetti sentään!
Jotain poimintoja tuolta keskustelusta:
-sun poikas on vissiin kolmen vanha? kuka hemmetti jättää yksin sen ikäistä!? ja vielä kertoilee kylillä että on jättänyt yksin?! voi sun kanssa...
-Jos noin on AP:llä, niin se on kyllä valitettavasti heitteillejättö
-Mitä jos syttyy tulipalo kun lapsesi nukkuu yksin kotona? Entäs jos saa sairauskohtauksen?
-JOs esim. sosiaalityöntekijä väittää että tuo on vaarallinen, se voi olla agressiivinen, niin ne laittaa rautoihin, kaiken varalta.
Seen that. Ilman että asiakast oli agressiivinen. Ihan oikeesti.
-Poliisi toki on hänkin ihminen, joka voi toimia myös sääntöjen vastaisesti. Sä puhut nyt jostain ykisttäisestä kokemuksesta. Itse teen SÄÄNNÖLLISESTI duunia poliisien kanssa ja melkoisia tapauksia tulee vastaan hyvin usein, joten tässä on nyt pitkästä aikaa taas aihe, josta ei kannata mun kanssa kiistellä. Poliisi EI LAITA ketään rautoihin ilman vankkoja perusteita, jos siis poliisi toimii ohjeiden mukaan. Sossun sanoma "toi saattaa olla vaarallinen" ei missään nimessä ole peruste raudoittamiselle.
Ja se tärkein:
-kuinka musta tuntuu ettei me taideta tietää ihan kaikkea mitä pitäis tietää johtopäätöksien vetämiseen
Varsinkaan tällaisissa tapauksissa ihminen ei todellakaan halua kertoa itselleen ja asialleen haitallisia tietoja, edes kysyttäessä. Syytellään vaan viranomaisia.
”Kaisa Ruokamon lapsi otettu huostaan!”
VastaaPoistaTässä nähdään taas suomalaisen sananvapauden alennustila kun kritisoidaan vallitsevia rakenteita niin fasistinen virkamiehistö panee väkivaltakoneistonsa asialle äitiä ei koskaan saisi erottaa lapsestaan.
Sekin kertoo jo aika paljon ihmisen vastuullisuudesta jos kissakin hylätään pihalle oman onnensa nojaan kun lähdetään reissuun pitemmäksi aikaa. Saatana. Mutta mitä sitä kissastakaan huolehtiin jos vaikka sekin otettais huostaan..
VastaaPoista