tiistaina, maaliskuuta 24, 2009

Miehisyys häiriötila?

Onko miehisyys häiriötila?

Kysely: Naiset asettavat perheen uran edelle

Pitääkö tytölle/naiselle tarjota?
- Tarjoatteko naiselle/tytölle kun olette ensimmäisillä treffeillä (alle neljännet) tai iskemässä? Taustalla että vähän loukkannuin kun mies ei tarjonnu edes kahvia. En antanut sen näkyä, mutta huomaan sen painavan vaas kun punnitsen miestä.

- Eka kerta treffeillä nettitutun kanssa oli minulle pieni pettymys. Kahden toisilleen vieraan tapaamisessa on aivan luonnollista,että molemmat maksaa itse oman ruokansa. Yllätys oli tapa,jolla mies toi julki asian. Tarjoilijan ottaessa tilauksen,mies töksäytti "lasku sitten erikseen". Se tuli sellaiseen äänensävyyn,että saatoin tulkita sen "minähän en sinun ruokaasi maksa!!" En ehtinyt itse sanoa asiaan mitään. Tuli mieleen,että kyseessä "ammattitreffeilläkävijä" eli tietää miten nainen saadaan huomaamaan,että tapaaminen ei merkitse pitemmän päälle mitään. No,se tuttavuus loppui lyhyeen. Jonkinlaisia käytöstapoja odotan vieraammaltakin ihmiseltä.

9 kommenttia:

  1. Ymmärrän kyllä tuota kakkosnaista - joskus silläkin o väliä, miten sanoo asiat. Esimerkiksi me olimme muinoin mieheni kanssa Romaniassa ja tapasimme siellä mieheni kaverin, joka oli siis paikallisia ja mieheni oli häneen joskus matkallaan tutustunut. Tämä kaveri lähetti meidät kaupungille ja masinoi serkkunsa meille oppaaksi. No, menimme sitten kierroksen lopuksi jonnekin kuppilaan istumaan ja tarjosimme serkulle oluen. Ei siinä mitään. Minua häiritsi se, miten se tarjoustapahtuma meni - mies oletti alusta asti, että tarjoamme, ei edes tarjoutunut maksamaan juomaansa. Minusta se oli aika röyhkeää. Olin sitä mieltä, että totta kai tarjoamme palkaksi vaivannäöstä, mutta minusta serkun ei olisi pitänyt ottaa sitä sillä lailla itsestäänselviönä, ikään kuin se olisi kuulunut hänelle - ikään kuin hänellä olisi oikeus päättää, mitä me rahoillamme teemme.

    Me tarjosimme kyllä, mutta minulle jäi tuosta tapahtumasta huono kuva siitä serkusta.

    VastaaPoista
  2. Onko miehisyys häiriötila? jutun kommenteista:

    Janne G Pirinen: On meissä miehissäkin äänekkäitä feministejä, eipäs syrjitä ettei tule daijuun!

    Näin se homma hoituu, uhkaillaan väkivallalla! Tämähän alkaa olemaan jo feministien tapa hoitaa asioita.

    Sitten tv vinkki. 4D: Raskaana ja humalassa, Nelonen 24.3. klo 22

    Raskaana olevat brittinaiset saavat hyvin ristiriitaista tietoa alkoholin vaikutuksista sikiöön. Päihdevalistus ei ole nykyisen tutkimustiedon tasalla. Dokumentissa testataan brittien suhtautumista humalassa toikkaroivaan tulevaan äitiin sekä kerrotaan FASD- ja FAS-sikiövaurioista, jotka ovat kiistatta alkoholin aiheuttamia ja jotka voi välttää olemalla juomatta raskauden aikana.

    VastaaPoista
  3. Arawn: "Minua häiritsi se, miten se tarjoustapahtuma meni - mies oletti alusta asti, että tarjoamme, ei edes tarjoutunut maksamaan juomaansa. Minusta se oli aika röyhkeää."

    Tämä on arkea suomalaisessa deittailukäytännössä, mutta siis niin, että nainen ei useinkaan ymmärrää tarjoutua maksamaan omaa osuuttaan, miehelle tarjoamisesta puhumattakaan. vaan olettaa automaattisesti että mies tarjoaa.

    Välillä tuntuu siltä, että naisilla ei ole se lompakko mukana ollenkaan.

    VastaaPoista
  4. "Tämä kaveri lähetti meidät kaupungille ja masinoi serkkunsa meille oppaaksi. No, menimme sitten kierroksen lopuksi jonnekin kuppilaan istumaan ja tarjosimme serkulle oluen."

    Huonon maun jäämisen ymmärrän kyllä, mutta olihan serkku kuitenkin toiminut oppaana. Eli hieman eri asiasta on mielestäni kyse, kuin treffeillä maksamisesta.

    VastaaPoista
  5. Jorma: "Huonon maun jäämisen ymmärrän kyllä, mutta olihan serkku kuitenkin toiminut oppaana. Eli hieman eri asiasta on mielestäni kyse, kuin treffeillä maksamisesta."

    Juu, ihan totta! Kaverihan oli tehnyt työtä, joten palkkio oli paikallaan. Tosiaankin eri tilanne kuin treffeillä.

    VastaaPoista
  6. Tapa jossa mies tarjoaa on perinteisesti ollut looginen, ja oikeastaan käytännössä ainoa vaihtoehto, ainakin jos katsotaan >= 100 vuotta taaksepäin. Nykytilanteessa sille on vaikea löytää mitään järkevää perustetta. Naiset käy töissä, ja tulevaisuudessa suuri osa naisista tienaa enemmän ja omistaa enemmän kuin suuri osa miehistä.

    Miehen tarjoamisvelvollisuutta puolustavat naiset vetoavat yleensä Etelä-Eurooppalaisten maiden tapoihin, mikä ei ole järkevää. Jossain Italiassa esim. naisten työnteko on niin paljon harvinaisempaa kuin täällä, että siellä se on ihan perusteltua. Toinen mihin vedotaan on herrasmiesmäisyys. Herrasmies maksaa. Se on aika kaksinaismoralistista, kun samaan aikaan halutaan eroon sukupuolirooleista. Sitähän herrasmiesmäisyys on, sukupuolirooli jäykimmillään. Joten koska naiset haluavat irti omista rooleistaan, niin on epärealistista odottaa että miehet tyytyvät antamaan rusinat pullasta.


    Itse en ole ollut kovin fiksu tässä asiassa omassa elämässäni, ja rahaa on palanut. Nyt viimeisen parin vuoden aikana olen ruvennut muuttamaan taktiikkaa aika radikaalisti. Kyllä aina kahvit/parit drinkit voi tarjota, mutta pari periaatetta on esim, että ikinä en pyydä naista ekoille tai toisille tai kolmansillekaan treffeille syömään, enkä todellakaan maksa naisen taksia, jolla hän saapuu minun asunnolleni.

    VastaaPoista
  7. Äskeiseen liittyen: Kaveri tapaili taannoin yhtä naista, joka tapasi mm. kieltäytyä ravintolaillasta, jos ravintola ei ollut tarpeeksi tasokas. Yökerhojen yms. suhteen sama tasovaatimus. Pahaa teki seurata vierestä.

    Muutaman kertaa kun olimme muutaman pariskunnan voimin kaverin luona vetämässä pohjia ja odottamassa, että kaverin deitti saapuisi paikalle, niin huomasin että kaverini vilkuilee koko ajan ikkunasta pihalle (rivitalo). Sitten kun taksin etuvalot ilmestyivät pihaportin raosta, niin kaveri singahti kuin ohjus ulos pihalle maksamaan taksikuskille. Toivottavasti oli edes sen arvoista.

    VastaaPoista

Valitse itsellesi joku nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. Älä laita ruksia kohtaan "Anonyymi".