perjantaina, elokuuta 26, 2016

Presidenttiparikohu hymyilyttää

Hesarissakin uutisoitu presidenttiparikohu lyö ällikällä.


Mika Lintilä on pöyristynyt:
”En voi tietenkään ottaa kantaa itse tutkimukseen, mutta minusta se kuulostaa hirveän vanhakantaiselta”, Lintilä kertoo.

”Se, että kuvayhteys oli rakennettu presidenttiin ja hänen puolisoonsa, oli mielestäni erittäin tyylitöntä. Ihmettelen kyllä, jos presidentin puolelta on annettu lupa tuollaiseen kuvan käyttämiseen.”
Evoluutiopsykologian mukaan naiset kokevat vetovoimaa vanhempia ja hyvässä asemassa olevia miehiä kohtaan. Jenni Haukio on ilmeisesti kokenut vetovoimaan vanhempaa ja hyvässä asemaa olevaa miestä kohtaan. Mikä tässä nyt on epäselvää?

Lintilät ja monet muut kauhistelevat naisten kiinnostusta vanhempia ja hyvässä asemassa olevia miehiä kohtaan. Ei kai se mikään rikos ole? Vai eikö väite pidä Lintilän mukaan paikkaansa?

Lintilän mukaan "tutkimus kuulostaa hirveän vanhakantaiselta." Miltä ihmeen vanhakantaiselta? Tutkimuksen tulos joko pitää paikkansa tai ei pidä paikkaansa. Jos Lintilällä on parempia ja uudenaikaisempia tutkimuksia tiedossa, niin herra on hyvä ja kaivaa ne esille. Mistä lähtien on ollut hyväksyttävää tyrmänä ei-kivalta kuulostavat tutkimustulokset ilman mitään todisteita päinvastaisesta.

Ehkäpä vieläpä kohuakin huvittavampaa on evoluutiopsykologian häpeäminen:
Lopuksi kirjassa kerrotaan evoluutiopsykologian kritiikistä seuraavasti:

Evoluutiopsykologiaa on kritisoitu siitä, että se esittää hypoteeseja, joita ei voida testata. Kritiikki on myös kohdistunut hypoteeseihin, joilla ei ole selkeää tieteellistä tukea, kuten oletus naisvartalon tiettyjen mittasuhteiden yhteydestä vetovoimaan ja terveyteen.”
Ei pyhä Jeesus! Oletukselle naisvartalon tiettyjen mittasuhteiden yhteydestä vetovoimaan ei ole selkeää tieteellistä tukea. Siis sille, että miehet pitävät enemmän kurvikkaista naisista kuin omenan tai laudan muotoisista? Ei kai tuon asian todistamiselle tarvita muuta tukea kuin vilkaisu pornosivuille.

Hesarin kommentteja
 • Presidenttiparin kuvan käyttäminen tässä asiayhteydessä kertoo vain ja ainoastaan siitä, että Jenni Haukion "parinvalinta" oli esimerkki evoluutiopsykologian toteutumisesta. Tuo on aika hurja väite.
 • Antakaa nyt herra jestas ihmisten elää rauhassa juuri sellaisissa parisuhteissa kuin he itse haluavat, (jos mitään laitonta ei ole kyseessä).
 • Kyse ei kai ole itse oppikirjan tekstistä, vaan kuvituksesta. Kuvitus antaa ymmärtää jotakin Haukiosta, elävästä ihmisestä, ilman mitään tietoa hänen motiiveistaan valita kumppani. Kyseessä on siis yleistävä esitys. Kuka tahansa loukkaantuisi.
 • Taas on toimittu ajattelemattomasti. Jos presidenttipari ei loukkaannu, niin silti ei pidä ihmetellä jos joku meistä tavallisia töitä tekevistä loukkaantuu tai tuntee itsensä toisarvoiseksi. Ikäänkuin korostetaan, että me kaikki ei olla samalla viivalla. Eikö viime aikoina ole pyritty poistamaan eriarvoisuutta.
Kertokaa nyt ihmeessä, mikä tosiasiaväitteen kertomisessa ja väitettä tukevan kuvan kertomisessa hämmästyttää ja pöyristyttää?

15 kommenttia:

 1. Vanhempi presidentti ja nuorempi nainen. Jotain uuttako?

  VastaaPoista
 2. Viime presidentinvaaleissa lähes kaikilla ehdokkailla oli puoliso huomattavasti nuorempi. Niinistö 29v, Haavisto 20v, Lipponen 26v.

  VastaaPoista
 3. "Kertokaa nyt ihmeessä, mikä tosiasiaväitteen kertomisessa ja väitettä tukevan kuvan kertomisessa hämmästyttää ja pöyristyttää?"

  No pitäisi sen kai olla kertomattakin selvää. Mutta kun ei näemmä ole: on epäkohteliasta yhdistää tietty yksilö tieteelliseen - ja hiukan arveluttavaan, herjahtavaan - teoriaan ikään kuin kirjoittaja tietäisi että juuri tuo teoria selittää yksilön käyttäytymisen vaikka ei oikeasti voi sitä tietää.

  Väännetään vielä rautalangasta. Kuvateksti: "Kuten kirkonkirjoja tutkimalla selviää, Laasasten suku on taipuvainen sukurutsaan". Kuvassa on sitten Henry ja Henry sisko.

  (Pyydän anteeksi Henryn siskolta, jos hänellä sellainen on. Ja täytyy vielä myöntää, että en ole tutkinut kirkonkirjoista Laasasten sukua, joten en voi olla varma, onko teoria sukurutsaisuudesta oikea.)

  VastaaPoista
 4. Gaad Sad nimisen evoluutiopsykan proffan haastattelut on mielenkiintoista kuultavaa asiasta kiinnostuneille. Libanonista kotoisin olevalla juutalaisella on suoria tai sarkastisia mielipiteitä monista muistakin päivänpolttavista aiheista kuten maahanmuutto, islam, ja regressiivinen vasemmisto. Esimerkiksi Joe Roganin youtube kanavalta löytää herran haastattelun parin päivän takaa.

  VastaaPoista
 5. Mielestäni kyse on siitä, ettei ole hyvien tapojen mukaista käyttää ainakaan elossa olevia henkilöitä esimerkkeinä parinvalintapreferensseistä. Erityisesti näin, kun kyseessä on presidentti.

  Tässä tilanteessa olisi voinut viitata vaikkapa Urho Kekkoseen tai johonkin muuhun edesmenneeseen suurmieheen. On ihan eri asia viitata elossa olevaan henkilöön, saatikka sitten presidenttiin. Ihan samalla tavalla, jos puhuttaisiin ärrävikaisen henkilön tavasta kompensoida ai käsitellä vikaansa, Tarja Halonen ei olisi kovinkaan hyvä esimerkki ja vielä huonompi, jos hän sattuisi olemaan vielä istuva presidentti.

  Näitä asioita pitää käsitellä, yksilötasolle mentäessä, tietynlaisella hienotunteisuudella ja sen mielestäni tämän pitäisi olla aivan erityisen selvää juurikin parinvalintapreferenssien erikoismiehelle, Henry Laasaselle.

  - Syltty

  VastaaPoista
 6. Rinne syrjii miehiä demariristeylypuheessaan Blogi Pauli Sumanen 28.8.2016

  VastaaPoista
 7. Ville "feministi" Niistö iskee jälleen. Taas kerran tulilinjalla on, ylläri, pylläri, Suomalainen mies (tuo suuri Saatana).

  Puoluejohtajan ulostulo seksuaalisesta häirinnästä: ”Suomalaisten miesten on tajuttava, että ajat ovat muuttuneet”

  Vielä viime vuonna Villellä oli hieman toinen ääni kellossa, kun hän allekirjoitti yhdessä muiden eduskuntapuolueiden puheenjohtajien kanssa julkilausuman, jossa todettiin mm. näin:

  "On tärkeää, ettei kokonaisia ihmisryhmiä leimata tai syyllistetä siitä, että vakavia, vastenmielisiä ja täysin tuomittavia rikoksia ovat tehneet jotkut yksilöt. Vastakkainasettelua väestöryhmien välillä ei pidä lietsoa. Myös sosiaalisessa mediassa käytävässä keskustelussa on pyrittävä ihmisiä ja oikeaa tietoa kunnioittavaan keskusteluun."

  Kaikkien panosta tarvitaan pakolaiskriisin hoitamisessa

  Näköjään kokonaisen ihmisryhmän leimaaminen onkin Villestä ihan ok, kunhan tuo ihmisryhmä on suomalaiset miehet.

  Miten kauan näin härskiä ja kaksinaismoralistista paskanjauhantaa vielä suvaitaan?

  Voisi Ville tehdä tasa-arvon eteen palveluksen ja luopua ilman venkoilua ja sääntömuutoshaaveiluja puheenjohtajuudestaan Vihreissä.

  Kokonaisuuden kannalta mielenkiintoista on myös se, ettei Ville Niinistö huomioi lainkaan seksuaalisen ahdistelun miespuolisia uhreja tai ahdisteluun syyllistyviä naisia. Ilmeisesti naisahditelijoiden ei tarvitse muuttua lainkaan? Tyyppillistä feministin touhua.

  VastaaPoista
 8. Milja Saaren väitöskirja palkkasorrosta Blogi Pauli Sumanen 30.8.2016

  VastaaPoista
 9. Anonyymi1/9/16 20:34

  Ohhoh, Henkka on pitänyt tätä blogia jo 13 vuotta ja minä olen tainnut lukea sitä ihan alusta saakka!

  Kyllä aika kulkee. Voisit Hnekka tehdä jonkinlaisen historiikkipostauksen blogin menneisyydestä :-)

  - Syltty

  VastaaPoista
 10. Voi kai sitä tehdä jonkinlaisen historiikin, jos nyt jotakin muistaa...

  Harmi, että vanhaa enetationin kommenttipalstaa ei ole enää olemassa.

  VastaaPoista
 11. Anonyymi2/9/16 20:49

  Oletko Henkka sinäkin ukkoutunut täydellisesti, kun naisten iskentään, baaristeluun ja muuhun n. 10v sitten yleisiin aiheisiin et ota enää ollenkaan kantaa?

  Itsellänihän ovat villit (villit elikkä yksinäiset) sinkkuajat olleet jo kauan, kauan, kauan pitkään valovuosien päässä.

  - Syltty

  VastaaPoista
 12. Olen ukkoutunut yli 10v. suhteessa ja oikeastaan lähes pappautunut.

  VastaaPoista
 13. Anonyymi6/9/16 13:06

  http://www.telegraph.co.uk/news/2016/08/24/lads-britain-needs-you-to-do-your-duty-and-get-flirting/

  Törkeitä MA-viittauksia siinä tanskalaisten do it for mam-videossa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://www.telegraph.co.uk/news/2016/08/24/lads-britain-needs-you-to-do-your-duty-and-get-flirting/

   Telegraph: Lads! Britain needs you to do your duty and get flirting (24 August 2016)
   Charlotte Gill

   I’m not sure what the psychological reasons for their inactivity is - perhaps feminists have scared them off with complaints of catcalling. So much so that, like the Jesus Lizard, a wolf whistle is near extinction.

   Tuonhan tilasitte. Sitten kun saitte niin ei kelpaa.

   Poista

Valitse itsellesi joku nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. Älä laita ruksia kohtaan "Anonyymi".