Matti Simula: Miehen tie
Hazardin tapaus palautui mieleeni kansainvälisenä naistenpäivänä, kolmisen viikkoa sitten.
Naiset ovat huomionosoituksensa ansainneet. Tuntuu kuitenkin siltä, että Suomeen on syntynyt eri sukupuolten käyttäytymistä ohjaava kaksoisstandardi. Naisille sallitaan sellaista, mitä miehille ei suvaita.
Hazardin kolumni käy esimerkkinä kaksoisstandardista. Hänen tekstinsä oli vahvasti sukupuolittunut. Sen ”mulleista” ja ”kuohituista mahtisonneista” huokui miestenviha, miestenhalveksunta.
Naisjärjestöt nostaisivat metelin, jos esimerkiksi machon perikuva, Halmeen puoluetoveri, laulaja Frederik herjaisi jotakuta naista samantyyppisin määrein. Naisjärjestöjen tuohtumus olisi tuolloin jopa oikeutettua. Sellaiseen ei Reetu anna kuitenkaan aihetta. Hän on herrasmies.
- Miksi suomalaismiehet eivät osaa flirttailla, ihmetteli kosovolaissyntyinen Fatbardhe Hetemaj taannoin radion Taustapeili-ohjelmassa.
Vuoden pakolaisnaiseksi viime vuonna valitulta terävältä keskustelijalta oli jäänyt jotakin oivaltamatta. Eivät suomalaismiehet uskalla flirttailla. Eivät tässä nykyisessä henkisessä ilmapiirissä.
Yksikin miehen tekemä, väärin tulkittu ele voi johtaa kamaliin seurauksiin. Eikä tämä ole liioittelua.
Helsingin Sanomat leimasi viime vuonna seitsemän mieskansanedustajaa seksuaalisiksi häiritsijöiksi. Ilman että lehti olisi esittänyt ensimmäistäkään näyttöä väitteidensä tueksi. Olen itse nähnyt, minkälaista tuskaa tuo kelvoton juttu kahdessa leimatuksi tulleessa edustajassa aiheutti.
He osaavat vastata, miksi flirttailu ei maistu.
Sukupuolihierarkiat yhä vallalla työpaikoilla
The Boys Have Fallen Behind
Gender games at play in classroom
Maltillinen vai aggressiivinen miesliike?
Sarjakuva