keskiviikkona, toukokuuta 21, 2003

2. Näytös. Sokrates ja nainen robottitehtaalla.

Sokrates: - Minulla olisi sinulle pieni tehtävä. Suostuisitko sinä auttamaan minua?
Nainen: - Millainen tehtävä?
Sokrates: - Kyse on tasa-arvo-ongelmasta, jonka ratkaisemiseen tarvitsisin apuasi.
Nainen: - No, sellaisessa ongelmassa olen aina valmis auttamaan! Olenhan lukenut naistutkimusta ja olen myöskin jäsenenä lukuisissa tasa-arvolautakunnissa!
Sokrates: - Kyse on eräästä robottitehtaasta. Tuon tehtaan robottimaassa on tasa-arvo-ongelma.
Nainen: - Millainen ongelma?
Sokrates: - No, robottimaassa on kolmenlaisia robotteja: Hainen-robotteja, Huippuhies-robotteja ja tavallisia Hies-robotteja.
Nainen: - Hih, onpas roboteilla hupsut nimet! Mikä ongelma niillä on?
Sokrates: - Kaikki nuo robotit pitävät heksistä. Ongelma on siinä, että Hainen-roboteilla on tarpeeksi heksiä, Huippuhies-roboteilla on heksiä enemmän kuin tarpeeksi, mutta tavallisilla Hies-roboteilla ei ole heksiä ollenkaan tai sitä on liian vähän.
Nainen: - Kelpaisikohan ratkaisuksi se, että Hainen-robotit ja Huippuhiesrobotit antaisivat osan heksistään tavallisille Hies-roboteille, jotta kaikki robotit pääsisivät nauttimaan heksin iloista!
Sokrates: - Periaatteessa kyllä, mutta Hainen-robotit ja Huippuhies-robotit eivät suostu luovuttamaan osaakaan heksistään pois.
Nainen: - Robottimaahan pitäisi sitten varmaan säätää sellainen laki, että ne joilla on heksiä paljon, joutuvat luovuttamaan osan heksistään niille, joilla on sitä vähän tai ei juuri ollenkaan.
Sokrates: - Tuo kuulostaa mainiolta ratkaisulta, mutta vaihdetaanpa hetkeksi puheenaihetta aivan kokonaan.
Nainen: - Sopii minulle.
Sokrates: - Keskustellaanpa hetki tavallisista miehistä. Olisiko heilläkin mielestäsi samanlailla oikeus seksiin, kuten naisilla ja huippumiehilläkin?
Nainen: - Ei todellakaan! Jos mies ei pysty iskemään naista, niin olkoon ilman! Jokaisella on oikeus omaan ruumiiseensa. Ei seksi ole mikään perustarve. Tasa-arvolla ei ole mitään tekemistä tämän asian kanssa! Mutta...eikö voitaisi unohtaa nämä inhottavat seksinhaluiset tavalliset miehet ja puhua taas niistä mukavista roboteista? Jookos?

Ei kommentteja: