tiistaina, kesäkuuta 10, 2003

On tullut aika paljon palautetta ja kyselyä siitä, että eikö niitten alempitasoisten miesten sitten tarvitse itse tehdä itselleen mitään ja voivatko he vain odottaa saavansa kaiken hopealautasella. Olen miettinyt asiaa ja tullut siihen päätelmään, että kyllä heidänkin pitää ryhdistäytyä ja ruveta kehittämään persoonaansa. Nyt kaikki alempitasoiset miehet silmät kovina, sillä kurssitus tason nostamiseksi alkaa.

Kurssimateriaalina toimii dipl. ins. Aarno Vakkurin kirja 12 tunnissa meneväksi mieheksi(1973), josta seuraavat lainaukset ovat. Kurssin mottona toimivat Aristoteles Onassiksen kuolemattomat sanat: "Menevän miehen tulee olla aina ruskettunut, myös talvella." Aloitan kurssituksen menevän miehen tärkeimmästä jatkeesta - autosta:

"Yleisesti ottaen menevällä miehellä tulee olla auto. Ainoina mahdollisina poikkeuksina tästä säännöstä voivat olla verraten nuoret miehet, jotka korvaavat henkilöauton omistamisen sen vastustamisella."

"Voiko joku esimerkiksi kuvitella menevää miestä, jolla on menestystä valokuvamallien kanssa, joka käy iltaisin Hesperiassa, Kaivohuoneella ja Kalastajatorpalla ja on sinut TV:n pophahmojen kanssa, ajamassa Kupla-Volkkaria? Mikäli joku voi, hän on pahan kerran harhautunut ja tuntee ylen huonosti menevyyttä. On täysin selvää, että tällaisella menevällä miehellä tulee olla Alfa-Romeo, BMW 1800 tai, kaikkein mieluimmin, Porche."

"Auton ulkonäkö on tärkein sen valintaan vaikuttavista tekijöistä. Sopivan ulkonäön jälkeen tulee huomio kiinnittää auton mittarivarustukseen, moottorin ääneen ja tuhkakuppien suuruuteen. Kun auton nämä ominaisuudet on punnittu, voi edelleen arvioida sisustuksen laatua, lisävalonheittimien kiinnitysmahdollisuuksia ja vuoteiksi muunneltavia istuimia. "

"Useimmissa autoissa vakiovarustuksena olevat mittarit eivät riitä alkuunkaan, vaan niitä on täydennettä erillisillä sarjoilla. Normaalien nopeus- ja matkamittarien lisäksi autossa tulee olla mittarit kierroslukua, vedenlämpöä, öljynpainetta, latausvirtaa, polttoainetta, alipainetta, öljynlämpöä ja käsijarrua varten. Näiden lisäksi tarvitaan sekuntiosoittimella varustettu suurikokoinen kello sekä kymmenen metrin tarkkuudella toimiva trippimittari."

"Moottorin äänen tulee yleensä olla voimakasta, matalaa murinaa. Tässäkin suhteessa esiintyy selviä puutteita useimpien automerkkien kohdalla. Oikeaoppiseen auton ääneen päästään mm. moottoria virittämällä, mistä puhuttaessa täytyy kuitenkin käyttää termiä "viilaus". Mikäli moottorin viritys tuntuu kalliilta toimenpiteeltä, päästään yhtä hyviin ellei parempiinkin tuloksiin puhkaisemalla auton pakoputkeen sopiva määrä reikiä ennen äänenvaimenninta."

"Ford Mustang ja Capri ovat sen sijaan jo vakavampaa huomiota ansaitsevia automerkkejä. Mittareita olisi tietysti lisättävä ja tuhkakupit uusittava. Omistajan tulisi olla reippaan amerikkalainen, irtotakki ja jopa villapaita käyvät asuina, kunhan ne ovat riittävän kalliita. Amerikkalaisilla yleiset lyhyet housunlahkeet eivät kuitenkaan ainakaaan vielä ole suositeltavia. Lehdistä ei takapenkillä ole väliä, mutta tavaratilassa saisi olla matkagrilli ja farmarit. Naisseuralaisen rintojen tulisi olla huomattavan kookkaat ja kynsien kirkkaan värisiksi lakatut."

Ei kommentteja: