lauantaina, kesäkuuta 21, 2003

Palataan vielä Melanien kommenttiin: "Jos ajatellaan että nainen on älykkyydeltään esim. 7, sosiaalisilta taidoiltaan 8, taloudellisesti 7, ulkonäöltään 9 (toiminut mallina). Luuletko että tämä nainen olisi tyytyväinen mieheen joka on älykkyydeltään 3, sosiaalisilta taidoiltaan 4 (ei keskustele paljon mistään muusta kuin pakotettuna), taloudellisesti 4 ja ulkonäoltään 3?"

Miehet ja naiset toivovat kumppaniltaan eri asioita. Noita erilaisia toiveita ja niiden merkityksiä on käsitelty mm. "Ladder theory"-sivulla(jossa on muutenkin paljon mielenkiintoista luettavaa). Sivun mukaan naisia vetää miehessä puoleensa 50% osuudella raha ja valta, 40% osuudella vetovoimaisuus ja loput kymmenen prosenttia koostuu asioista, joista naiset sanovat välittävänsä, mutta eivät oikeasti välitä, kuten älykkyys, huumorintaju, herkkyys, rehellisyys...Miehen vetovoimaisuus jaetaan vielä osiin seuraavasti: 50% ulkonäölle, 20% kilpailullisuudelle, 20% erikoisuudelle ja 10% muulle. Naisissa tärkeää miehille on sivun mukaan: 60% ulkonäkö, 30% se, että naiselta saa pian, ja 10% jää muille ominaisuuksille.

Nuo esitetyt luvut soveltuvat parhaiten 16-25 vuotiaiden todellisuuteen ja amerikkalaiseen kulttuuriin. Vaikka nuo lukemat ovat karkeita yleistyksiä, niin siltikin niistä saa paremman käsityksen miesten ja naisten todellisista preferensseistä kuin vertailuilla, joille ei ole annettu numeerisia arvoja. Noista luvuista selviää myös se, että naisten on aika turhanpäiväistä esittää vaatimuksiaan miehen ominaisuuksille tyyliin "Koska minä olen älykäs ja koulutettu, niin katson olevani oikeutettu samankaltaiseen mieheen", koska miehet eivät arvosta älykkyyttä ja koulutettuutta naisessa samalla tavalla kuin naiset miehessä. Miestenkin olisi turhanpäiväistä esittää vaatimuksiaan naiselle tyyliin "Koska minä olen siro, kova tekemään kotitöitä ja herkkä, niin minulla on oikeus vastaavanlaiseen naiseen."

Outfoxing the foxes antaa puolestaan seuraavat luvut vastakkaisessa sukupuolessa puoleensa vetävistä ominaisuuksista. Tärkeää miehissä: Ulkonäkö 55%, Aivot 20%, Raha 20%, Persoonallisuus 5%. Tärkeää naisissa: Ulkonäkö 80%, Aivot 10%, raha 5%, persoonallisuus5%. Outfoxing the foxes sisältää opasmateriaalia naisteniskentään, kun taas Ladder theoryn sivuilla on enemmän "aatteellista" vanhan pojan valitusta. Kun noita annettuja lukuja miettii rauhallisesti, niin selkeä yhteneväisyys todellisuuden kanssa on joka tapauksessa havaittavissa.

Loppuviisaus Ladder theoryn sivulta: "A woman's test is material. A man's test is a woman...if a man could fuck in a cardboard box, he wouldn't buy a house." - Rabbi Dave Chappelle

Ei kommentteja: