maanantaina, heinäkuuta 28, 2003

Asuntomessut ja Jani Sievinen

Isosisko on tohkeissaan siitä, että naismurhan syyksi tarjotaan mustasukkaisuutta. Mustasukkaisuus on hänen mielestään vähättelevä ja myyttinen väkivallan selitysmalli. Jaa-a, jos mustasukkaisuus kerran on aika selkeä syy väkivallalle, niin miksi sitä ei saisi sanoa ääneen? Eikö mustasukkaisuus sitten ole rakkauteen liittyvä "luonnollinen" omistushalun ylilyönti? Eikö "aiheellinen" mustasukkaisuusväkivalta ole sitten ymmärrettävämpää ja oikeutetumpaa kuin vaikkapa silkasta ilkeydestä tehty väkivalta? Saako toisia ihmisiä tehdä niin mustasukkaiseksi kuin mahdollista ihan vapaasti ja jos saa niin miksi ihmeessä?

Asuntomessujen taloissa oli paljon erilaisia oleskelutiloja. Oli yläkerran terassia, alakerran terassia, pihaterassia, rantasaunan terassia, makuuhuoneen parveketta, olohuonetta olohuoneen vieressä jne. Tiukan budjetin käytännöllisyyttä ei juurikaan näkynyt. Arvelen, että noissa hienoimmissa taloissa asuvat ne, joilla on vähiten aikaa olla kotonaan. Eniten hyötyä noista taloista olisi pitkäaikaistyöttömille. Jotkut ratkaisut ihmetyttivät, kuten makuuhuoneesta olohuoneeseen avatuva suuri ikkuna ja ikkunoidut vessan ovet. Ilmisesti estottomille ostajille ainoastaan. Betoninen rantasauna ei ole mielestäni kodikkuuden huippu. Heidi Willmania pällistellessäni tuli sellainen olo, että tasoni ei riittäisi hänelle puhumiseen ilman väärässä paikassa olemisen tunnetta. Enkä oikein edes luota Heidin asiantuntemukseen Harjun Betonin laattojen suhteen.

Suomen naisten unelmamies - Jani Sievinen - kertoo jälleen kerran kotityöfilosofiastaan Me Naiset-lehdessä: "...Susanna on luontaisesti ottanut siivouksen, järjestyksenpidon ja ruuanlaiton hoitaakseen...mutta en kuole pöydän ääreen, jos ei ruoka odota valmiina. Kerran treenileirillä laitoin ruuan koko uintiporukalle, vaikka ei se helposti sujunut. Silloin soitin Suomeen Susannalle ja kyselin, miten kummassa hän selviää tällaisen katraan hoitamisesta." Susanna kertoo puolestaan, miten hän jaksaa yksin puurtaa kodinhoidon eteen: "Kyllä Jani muistaa meitä kiittääkin ja sanoo usein, että yhtä siistiä kotia saa kaukaa hakea." No, kyllä noin kauniilla kiitoksella vaimo jaksaa taas hoitaa kotia yksin seuraavat viisi vuotta.

Ei kommentteja: