torstaina, heinäkuuta 10, 2003

Ihmissuhdeblogit

Blogimaailmaan on tullut lupaavilta vaikuttavia, naisten kirjoittamia, ihmissuhdeaiheita käsitteleviä blogeja, kuten Afroditen vapaa maailma ja Naiskansalaisen Diary. Vanhempia samoja aiheita käsitteleviä mielenkiintoisia blogeja ovat ainakin Siiveniskuja, Parisuhde ja Tiramisu. Mitä eroja noilla naisten kirjoittamilla ihmissuhdeaiheitakin käsittelevillä blogeilla on verrattuna vaikkapa Trio Erektuksen ydinryhmän samoja aiheita käsitteleviin blogeihin?

Ensinnäkin, mitä olen suoraan lukenut tai rivien välistä tulkinnut, niin noitten naisblogien kirjoittajat ovat kaikki varsin älykkäitä ja vähintäänkin kohtuullisen kauniita. Ainakin vähintään keskitasoa kummallakin saralla ja sitäkautta varsin hyvin sijoittautuneita markkina-arvoasteikolla. Trio Erektuksenkin porukka on keskimääräistä älykkäämpää(kuten ilmeisestikin lähes kaikki blogiyhteisön kirjoittajat), mutta ulkonäöltään ja markkina-arvoltaan sekalaisempaa porukkaa. Naisblogien kirjoittajat kertovat ihmissuhteista suurelta osin omiin kokemuksiinsa perustuen, siinä missä Erektuslaiset pyrkivät käsittelemään asioita pääasiassa yleisemmällä tasolla.

Kaikkia ovat varmaan kuulleet sanonnan: "Suutarin lapsilla ei ole kenkiä". Mitä itse olen maailmaa tarkkaillut, niin tuo sanonta osuu hyvin usein kohdalleen. Jos tuo sanonta pitää paikkansa blogikirjoittajien asiantuntemukseenkin liittyen, niin naisblogien kirjoittajat todellakin ovat ihmissuhdealan "suutareita", sillä heillä ei ole "kenkiä" ihmissuhderintamalla - päinvastoin kuin Erektuslaisilla, joille ongelmat ovat olemassa lähinnä vain teoreettisella tasolla.

Kumman henkilön luo menisitte kalastusoppiin? A) Naisen, jolla on hieno virveli, hieno kalastuvene ja jolla on iso kala koukussaan tämän tästä, mutta joka ei saa sitä koskaan nostettua kuiville? Naisen, joka joko pyytää niin isoja kaloja, että vapa katkeaa tai joka valittaa sitä, että pienemmissä kaloissa ei riitä syötäväksi asti ja joka vain mielessään toivoo hartaasti, että tulisi jonain päivänä niin viisaaksi, että pystyisi kelpuuttamaan nuo pienemmätkin kalat? vai B) Miehen, jolla on mato-onki ja soutuvene ja joka vetää tyytyväisenä silliä sillin perään?

Ei kommentteja: