perjantaina, heinäkuuta 25, 2003

Markkina-arvoon perustuvaa ihmissuhdeneuvontaa

Ruoste kyselee ihmissuhdekeskustelijoiden henkilöprofiileita; keskustelijoitten ikää, kokemusta ja niiden vaikutuksia kirjoitusmotiiveihin. No, tämän blogin eräs perusajatuksista on edistää henkilöistä riippumatonta asioiden käsittelyä, joten en ole oikein innostunut ajatuksesta. Oleellisinta on ajatusten oikeellisuus, ei se, kuka tai millä motiivilla hän ne sanoo. Motiivien pohtiminen olisi ehkäpä enemmänkin hidaste kuin ediste. Omasta ihmissuhdetietouspohjasta voin sanoa sen verran, että olen lukenut ´kaikki´ihmissuhdekirjat, ´kaikki´netin ihmissuhdekeskustelut, ´kaikki´ naistenlehtien ihmissuhdeartikkelit ja sen lisäksi kirjoittanut aiheesta noin kilometrin verran. Nuo eivät tietenkään todista mitään, mutta antavat kuitenkin jotain pohjaa kirjoittelulle.

Ruosteelle blogini tuo mieleen enemmänkin jonkin keskustelupalstan tai teinitytön vieraskirjan kuin blogin. On totta, että olen tavallaan siirtänyt kommenttiosaston avulla ihmissuhdekeskustelupanokseni netissä pääasiassa blogini ympärillä pyöriväksi, johonka samat kiinnostuksen kohteet omaavat lukijat voivat sitten osallistua halutessaan omalla panoksellaan. Joissakin blogeissa kommenttiosasto on hyvin pienessä sivuroolissa, mutta tässä blogista sieltä löytää puolet merkityksellisestä sisällöstä. Koen itseni enemmänkin osallistuvaksi moderaattoriksi kuin solistiksi. Blogia aloittaessani en arvannut, että kommenttiosastosta tulisi noin laadukas kuin mitä se on ollut. Se on ollut iloinen yllätys.

Nainen kysyy Elleissä, oliko antaminen ensimmäisillä treffeillä virhe suhteen tulevaisuutta ajatellen? Luultavasti oli, koska se alentaa naisen parisuhdemarkkina-arvoa, mihin ei useinkaan ole varaa, koska naisten rimat ovat muutenkin niin korkealla. Yhtä hyvin korkeushyppääjä voisi tunkea taskunsa täyteen rautakuulia ja kysyä sitten, vaikuttaako se hänen riman yli pääsemiseensä? Jos naisella on markkina-arvossaan löysää, niin on sama milloin hän antaa, mutta jos kyseessä on rajatapaus, niin antaminen ekoilla treffeillä voi kaataa veneen.

Toinen nainen ihmettelee Elleissä karua kohtaloaan miesten etsinnässä: "Haluaisin mieluimmin lähinnä itseni ikäisen aika voimakastahtoisen normaalin miehen, akateeminen ei tarvitse olla, MUTTA... niitä ei ole. Ei kertakaikkiaan. Yhden illan panoja en tahdo. Mikä minussa voi olla vikana kun aina ehdokkaan pilkahtaessa, hän onkin nopeasti paennut." Kaikki tätä blogia lukeneet voivat nyt huutaa yhteen ääneen oikean vastauksen: Markkina-arvosi ei riitä!

Ei kommentteja: