lauantaina, syyskuuta 27, 2003

Kauneimmat rakkaustarinat

Iltalehden lukijat ovat äänestäneet kauneimmat suomalaiset rakkaustarinat. Kärjessä ovat mm. 1. Erja ja Mika Häkkinen (1995-), 2. Irina Björklund ja Peter Franzén (1994-) , 3. Vanessa Forsman ja Jari Kurri (2000-) , 4. Hilkka ja Matti Ahde (1976-), 5. Tanja Karpela ja Sauli Niinistö (2000-) , 6. Karita Tuomola ja Joonas Hytönen (2001-), 7. Nina Herala ja Wallu Valpio (2002-) ja 8. Tiina Jylhä ja Juhani Palmu (2001-2002). Millaisista henkilöistä media luo ihmisten mieliin suuria tarinoita?

Naiset listalla ovat pääosaltaan malleja tai missejä. Kauniita naisia löytyy varmasti muistakin ammateista, mutta ilmeisesti päästäkseen suuren rakkaustarinan sankarittareksi naisen pitää olla päässyt sinne nimenomaan kauneudellisilla ansioillaan. Rakkaustarinan miehen ei tarvitse olla komea. Tarinan mies voi myöskin olla kaksi kertaa vanhempi kuin nainen. On eduksi, jos miehellä on keskivertoväestöön verrattuna kovaäänisen röyhkimyksen tai jopa naistenahdistelijan maine.

Ihmiset ovat kirjoittaneet syitä rakkaustarinan valinnalleen. Syyt paljastavat, että valinnat perustuvat tunteitten luomille mielikuville. Toisaalta, mille muulle ne voisivatkaan perustua? "Ruma ja tyhmä mieskin voi saada kauniin vaimon kunhan on vaan kuuluisa.", "Jari on päällikkö. Jos itse voisin saada tuon ikäisenä noin kauniin vaimokkeen itselleni, antaisin toisen kivekseni.", "Niinistö ja Karpela vain jotenkin sopivat niin hyvin yhteen, heistä tulisi komea presidenttipari Suomeen".

Naiset löivät miehet matematiikan testissä, kertoo otsikko. Siinäpä kiinnostava tiedeuutinen. Yksityiskohdat tosin paljastavat, että naiset olivat parempia laskemaan yhdestä kolmeen. Eli nopeampia laskemaan, ovatko kaikki lapset jo autossa. Mutta olivat kuitenkin parempia kuin miehet, elikkä eivät naiset aivan lahjattomia ole matematiikan alueellakaan.

Ei kommentteja: