lauantaina, lokakuuta 18, 2003

Feminismi

Status-lehti käsittelee feminismin mitätöimisstrategioita. Varoituksesta huolimatta sukelsin tarkistamaan, käytänkö itse samanmoisia strategioita omassa diskurssissani. "Strategiat ovat patologisointi ja feministin leimaaminen miesvihaajaksi. Molemmille on ominaista huomion kääntäminen feminismin puheista feministiin itseensä." Hmm...minä en käytä kumpaakaan feminismin mitätöimisstrategiaa, mutta olen nähnyt kumpaakin strategiaa käytettävän blogiani vastaan. Blogiani arvostelevat feministit käyvät usein hyökkäykseen minua tai blogiani vastaan(väittäen sitä perusteettomasti vihablogiksi) sen sijaan, että he pyrkisivät kumoamaan esittämäni väitteet.

Artikkelissa kirjoitetaan: "Vaikka itse tunnen henkilökohtaisesti monia feministejä ja olen lukenut useita feminismin klassikkoteoksia, en ole missään tavannut tipan tippaa miesten vihaamista." Mitä on miesten vihaaminen? Onko miesten vihaaminen sitä, että ei haluta mennä asevelvollisiksi itse, vaan odotetaan miesten tekevän sen naisten puolesta? Onko miesten vihaamista se, että evätään miehiltä perustarpeiden tyydytys? Onko miesten vihaamista se, että vihastutaan sitä ja nostetaan syyte, jos mies rohkenee pyytää perustarpeensa tyydytystä? On helppo löytää miehiä, jotka tekevät "mitä tahansa" naisten eteen? Naisia, jotka tekisivät kaikkensa miesten eteen ei löydä mistään. Kumpi onkaan se jalompi sukupuoli ja kumpi vihaisempi?

Artikkelissa sanotaan: "Pelkästään Suomesta voi listata paljon asioita, joista voi väittää, että niihin liittyy naisvihaa, toisiin enemmän ja suoremmin, toisiin vähemmän ja välillisemmin. Tässä lyhyt lista: palkkaepätasa-arvo, lasikatto, seksuaalinen ja sukupuolittunut väkivalta, pelon maantiede, epätasaisesti jakautuneet kotityöt, prostituutio, seksikauppa, ja massiivinen, pääasiassa miesasiakkaille suunnattu pornoteollisuus." Jos noihin asioihin liittyy naisvihaa, niin mistähän tuo viha mahtaa johtua? Siitäkö, että miehet ovat luonnostaan naisille vihaisia ja haluavat naisten kärsivän? Vaiko siitä, että naiset kohtelevat suurta osaa miehistä kaltoin ja epäoikeudenmukaisesti? Kumpi on pahempaa: Kohdella toista kaltoin vaiko vihata tuota kaltoinkohtelijaa?

Väki-flyerissä on erilaisia iskulauseita: "Jokainen, joka kannattaa sukupuolten välistä tasa-arvoa, on feministi. Oletko sinä?" Olenhan minä. Tunteeko joku jonkun feministin, joka olisi tasa-arvoa kannattavampi kuin minä? Tai edes liki yhtä tasa-arvoinen kuin minä?

"Feminismi on yhteiskunnallinen liike, joka vastustaa sortoa ja syrjintää." Miksi naiset sitten harrastavat seksiä ja suhteita vain ylempitasoisten miesten kanssa? Sehän sortaa ja syrjii alempitasoisia miehiä.

"Feminismissä on kyse oikeudenmukaisuudesta, reiluudesta ja mahdollisuudesta tehdä yksilöllisiä valintoja." Eli niin kuin menisikö armeijaan vai ei? Hankkiutuisiko miljönääriksi prostituutiolla vai ei? Opiskelisiko vaiko hankkisiko arvosanat seksillä? Eläisikö selibaatissa vai harrastaisiko seksiä niin paljon kun haluaa? Hankkisiko lapsia vai ei? Tekisikö abortin vai ei? Feminismi on tosi nastaa, kun voi tehdä yksilöllisiä valintoja.

Ei kommentteja: