torstaina, lokakuuta 23, 2003

Lenita Airisto

Lenita Airisto on kirjoittanut kirjan Naarasenenergia, jossa esitellään menestyneitä naisia ja heidän ajatuksiaan. Hiukan ironisesti kirja aloittaa esittelyt Anneli Jäätteenmäestä. Jäätteenmäki kertoo: "Eduskunnassakin miehet menevät keskenään saunaan ja sopivat siellä asiat. Naiset ajavat asioita valiokunnissa ja luulevat, että siellä niistä päätetään." Hmm...Saunan jälkeen nainenkin voi päästä jopa asioiden edelle käyttämällä vaikkapa faksia...

Albert Mehrabianin äänettömän viestin teesit: "55% julkisuuskuvasta perustuu ulkonäköön, äänen merkitys on 38% ja asiasisällön osuus 7%."

Lenita kuvailee Annelin olemusta: "Hän on sorja ja hoikka nainen, joka liikkuu kevyesti...Nyt uudet nuoret ja hoikat kansanedustajat ovat saaneet aikaan jonkinlaisen kasvojenkohotuksen."

Suurlähettiläs Marjatta Rasi kertoo: "Suomessa naisen samanpalkkaisuuden esteenä on pitkään ollut se, että nainen on itse vähätellyt oman työnsä arvoa silloin kun pitäisi konkreettisesti arvioida sen vaativuutta. Yhdysvalloissa työskentelevä toimistusjohtaja Kaarina Koskenalusta sanoo: "Naiset eivät osaa hoitaa suhteitaan, vaan ajattelevat, että minut huomataan kyllä hyvän työpanokseni takia ja saan ylennyksiä. Siellä he sitten istuvat myllynkivi kaulassa ja odottavat ylennyksiä kun miehet menevät pelaamaan golfia ja nopeuttavat suhdetoiminnalla ylenemistään."

"Työtahti on Yhdysvalloissa paljon kovempi kuin Suomessa. Voidaan sanoa, että elämä Suomessa on laadukkaampaa. Normaali työpäivä USAssa on 10-12 tuntia ja nuoret tekevät vieläkin pitempää päivää. Mutta jos pärjää, palkinnot ovat moninkertaiset Suomeen verrattuina. Useimmat ihmiset tekevät USAssa töitä myös viikonloppuisin. Suomessa ihmiset haluavat mennä aikaisin eläkkeelle, mutta USAssa kukaan ei halua mennä aikaisin eläkkeelle."


Marjatta Rasi sanoo: "On lottovoitto, että syntyy naisena Suomessa. USAssa naisilla on hyvät mahdollisuudet, mutta niihin käsiksi pääseminen on vaikeampaa kuin Suomessa."

"Joidenkin laskelmien mukaan huippuasemissa olevista amerikkalaisista naisista peräti 70% naisista on eronnut ja ilman lapsia. Menestyvät miehet ovat naimisissa ja vaimo on useimmiten kotiäiti" Onko noitten lukujen valossa mahdollista, että menestyvien naisten perimä häviää geenipoolista ja jäljelle jäävät vain kotiäiti-tyyppiset naiset?

Tohtori Markku Hyyppä kertoo: "Suomenruotsalaiset elävät pitempään ja sairastelevat vähemmän kuin muut suomalaiset. He eivät kuitenkaan elä terveellisemmin kuin suomalaiset, vaan juovat ja tupakoivat jopa enemmän. Tilanteen selittävät suomenruotsalaisten vahvemmat sosiaaliset verkostot."

Ei kommentteja: